Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 06.02.2013 р.

Февраль 6th, 2013 Новини Вывести на печать

У 2013 році на Дніпропетровщині розпочнеться реалізація першого в Україні проекту «Study in Dnipropetrovsk Region»

У 2013 році на Дніпропетровщині розпочнеться реалізація першого в Україні проекту «Study in Dnipropetrovsk Region» («Навчайтеся в Дніпропетровському регіоні»), який дозволить залучити іноземних студентів до навчання в вишах регіону. Таке завдання поставив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков під час наради з радою ректорів.

«Цього року ми повинні розпочати створення абсолютно нового проекту «Study in Dnipropetrovsk Region». Він буде спрямований на промоушен регіонального вищої освіти в світі. Такі програми вже мають французи, поляки, німці. Я доручаю директору департаменту освіти і науки Олександру Демчик вивчити кращий європейський досвід подібних проектів та розробити свою концепцію проекту «Study in Dnipropetrovsk Region», — сказав Дмитро Колєсніков.
Губернатор зазначив, що у 2013 році на Дніпропетровщині стартують 2 нові проекти у галузі вищої освіти. Перший – «Підвищення привабливості вищої освіти регіону». Його мета — залучення більшої кількості студентів з інших регіонів і країн до регіональних вишів. У рамках цього проекту буде створено портал вищої освіти регіону, який буде доступний читачам як мінімум на 4 мовах (українська, російська, англійська, французька). Він об’єднає вже фактично наявні сайти вишів Дніпропетровщини.
Другий проект – «Підвищення конкурентоспроможності випускників ВНЗ». Його мета — відповідність вищої освіти потребам ринку праці і світовим стандартам. Для цього в регіоні у рамках проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» активно впроваджується система «ВНЗ – перше робоче місце», проводяться «Ярмарки вакансій». В результаті подібних заходів випускники вишів знаходять роботу, а студенти старших курсів отримують можливість пройти стажування у провідних компаніях регіону і країни. Тепер потрібно перевести цей досвід в формат не тільки уявлення підприємств і компаній, а й публічної презентації випускників.
У 2013 році розпочнеться розробка професійно-кваліфікаційної карти ринку праці регіону. Ця картка дозволить збалансувати потреби ринку праці й держзамовлення на фахівців у ВНЗ (кількість абітурієнтів по кожній спеціальності).
«За останні 3 роки, під керівництвом нинішнього Віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула, Дніпропетровщина затвердила свої позиції як регіон-лідер, як провідний промисловий, аграрний, культурний та освітній центр України та Східної Європи. У регіоні запроваджено інноваційний проект «Новій Дніпропетровщині — новий стандарт освіти». В його рамках в області реалізується цілий комплекс програм та проектів з розвитку освіти. І робота в цьому напрямку буде продовжена», — сказав Дмитро Колєсніков.
Також губернатор наголосив, що світовий досвід свідчить, що успіх досягається при консолідації зусиль. Зусиль влади, бізнесу, науки та громадськості. Завдання влади — залучити науковий потенціал для вирішення регіональних завдань — від реалізації пілотного проекту «Електронний регіон» до наукового аналізу програм соціально-економічного розвитку області.
Дмитро Колєсніков доручив директору департаменту освіти і науки Олександру Демчик та голові ради ректорів Олександру Величку відпрацювати систему взаємодії вузів регіону та управлінь облдержадміністрації у вирішенні завдань розвитку Дніпропетровщини.

Дмитро Колєсніков: «Обласна влада дбає про те, щоб випускники вишів Дніпропетровщини були затребувані на ринку праці за своєю спеціальністю»

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков провів зустріч зі студентами Національного гірничого університету. Під час зустрічі мова йшла про забезпечення випускників вищих навчальних закладів Дніпропетровщини роботою, про їх міжнародне співробітництво з провідними університетами світу тощо.
Дмитро Колєсніков зазначив, що в регіоні реалізується один із найпрогресивніших проектів «Новій Дніпропетровщині — новий стандарт освіти». У його рамках впроваджується система «ВНЗ — перше робоче місце».
«Влада дбає про те, щоб по закінченню вищого навчального закладу випускники були затребувані на ринку праці за своєю спеціальністю і отримували гідну плату за свою працю», — наголосив Дмитро Колєсніков.
Для цього на базі підприємств Дніпропетровщини відкриваються профільні кафедри вищих навчальних закладів. Такі кафедри вже успішно працюють у Придніпровській державній академії будівництва та архітектури й аграрному університеті. Це дозволило студентам отримувати якісні практичні знання на сучасному європейському обладнанні. У Національному гірничому університеті при кафедрах будівництва, геомеханіки та підземної розробки родовищ створено профільні лабораторії, в яких проходять підготовку студенти відповідних спеціальностей.
Для забезпечення підприємств області професійними кадрами в регіоні запроваджено практику «Ярмарків вакансій». В результаті подібних заходів випускники вищих навчальних закладів знаходять роботу, а студенти старших курсів отримують можливість пройти стажування у провідних компаніях регіону і країни. Минулого року «Ярмарки вакансій» пройшли в 8 університетах Дніпропетровщини. Цього року голова Дніпропетровської облдержадміністрації поставив завдання запровадити таку практику в усіх вишах регіону.
Губернатор поставив завдання перевести цю практику у новий формат. Під час «Ярмарку вакансій» свої пропозиції мають представляти не лише підприємства та компанії – свій професійний потенціал мають публічно представляти і студенти.
У Дніпропетровській області активно впроваджується практика міжнародного співробітництва навчальних закладів, що дозволило студентам вишам регіону отримувати подвійні дипломи: український та вишу країни-партнера: Німеччини, Франції та інших країн ЄС. Так, магістри університету залізничного транспорту отримують українські та французькі дипломи, випускники університету ім. Альфреда Нобеля в цьому році отримають українські та британські дипломи Університету Уельсу.
Національна металургійна академія за проектом ТЕМПУС відкрила центр партнерства з підприємствами. А Національний гірничий університет пройшов американську акредитацію програми МВА спільно з Університетом Франкліна (США).
Під час зустрічі науковці НГУ презентували губернатору власні наукові проекти на теми: «Проблеми техногенної сейсмічності у Криворізькому залізорудному басейні», «Створення автоматизованих систем управління прокатними станами на ОАО «АрселорMіттал Кривий Ріг», «Використання теплонасосних технологій утилізації викидного тепла на гірничих підприємствах».
Під час робочого візиту також голова Дніпропетровської облдержадміністрації відвідав виставку наукових досягнень й інноваційних досліджень науковців університету та геолого-мінералогічний музей, де йому презентували унікальні експонати мінералів та корисних копалин. По завершенню екскурсії Дмитро Колєсніков зробив запис до книги почесних гостей геолого-мінералогічного музею Національного гірничого університету.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков провів черговий особистий прийом громадян

«Особисте спілкування з громадянами дає можливість керівництву області, міст та районів не лише допомагати людям у конкретних ситуаціях, а й робити висновки щодо якості роботи певних служб та підрозділів, — вважає голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков. — Питання, з якими звертаються люди до будь-якого керівника, мають вирішуватися так же оперативно, як і у випадку особистого звернення до губернатора».
Так, наразі в обласній клінічній лікарні імені Мечникова проходить необхідну діагностику перед операцією 58-річний інвалід другої групи з Кривого Рогу, який звернувся на минулий особистий прийом до голови облдержадміністрації з проханням проведення протезування тазостегнового суглобу. Після звернення до губернатора багатодітної вдови, її троє дітей-школярів вже отримали путівки на оздоровлення до обласного дитячого центру соціальної реабілітації «Перлині Придніпров`я». Вони відпочиватимуть та навчатимуться там з 26 лютого до 18 березня.
Сьогодні на особистий прийом до Дмитра Колєснікова звернулась мешканка Дніпропетровську, яка просить налагодити телефонний зв`язок. Через пошкодження кабелю телефон не працює з 14 січня. В ремонтному бюро їй пообіцяли вирішити проблему за місяць. Для жінки це занадто довгий термін, бо за допомогою Skype вона зв`язується з братом, який живе закордоном. У брата – розлади мовлення, тож їх спілкування можливе тільки за допомогою відеозв`язку. Дмитро Колесніков доручив вирішити питання жінки у найкоротші терміни – протягом тижня.
Сьогодні на особистому прийомі громадян до губернатора за матеріальною допомогою на лікування звернулася жителька Новомосковську Жінці видалили легеню, вона перебуває на обліку в мед закладі і щороку їй доводиться проходити дороговартісне лікування. Дмитро Колєсніков запевнив, що вже протягом наступних двох тижнів жінці визначать матеріальну допомогу на лікування.
Також з питань охорони здоров`я звернулись ще 2 жительки Дніпропетровську. Одній з них необхідно пройти діагностику серця, іншій – стаціонарне лікування у Дніпропетровському обласному центрі кардіології та кардіохірургії. Дмитро Колєсніков поставив завдання департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації надати людям необхідні медичні послуги. А для пенсіонерки з Дніпропетровська голова облдержадміністрації поставив завдання надати путівку для оздоровлення у березні 2013 року в санаторії для ветеранів війни.
Допоможуть у скрутній ситуації й дніпропетровській сім’ї, де батько-одинак сам виховує чотирьох дітей. Для найстаршої — дванадцятирічної дівчинки, яка вчиться у школі та є головною помічницею таткові у хатній роботі, — виділять путівку для оздоровлення. Для допомоги батькові родини Дмитро Колєсніков також дав відповідні доручення соціальним службам, в тому числі – потурбуватися про можливість отримати роботу.
Учасниця блокади Ленінграду, жителька Першотравенська звернулася до голови облдержадміністрації зі скаргою, що на міжміський рейс їй відмовили у продажу квитка за пільговими цінами. Губернатор Дмитро Колєсніков доручив протягом тижня розібратися з порушеннями та невідповідністю до законодавства щодо продажу квитків пільговим категоріям населення. Також на нараді з структурними підрозділами облдержадміністрації губернатор дав доручення управлінню транспорту та зв’язку провести роз’яснювальну роботу із перевізниками.
«Та допомога, яка за проханнями жителів регіону надається адресно, є кроком до загального підвищення якості життя на Дніпропетровщині. Кожна людина, яка звертається за допомогою до влади, має бути почута»,- зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

 Дмитро Колєсніков: «Звільнення від фашистських загарбників Марганця, як і кожного міста нашої країни, — це історія про людську мужність і незламність духу»

Свою робочу поїздку до м. Марганець голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков призначив на 6 лютого – день, коли місто було звільнено від фашистських загарбників. Разом із ветеранами Великої Вітчизняної війни, керівництвом міста, представниками політичних партій та громадських організацій Дмитро Колєсніков хвилиною мовчання вшанував пам’ять людей, які ціною свого життя завоювали Велику Перемогу. Після хвилини мовчання відбулось урочисте покладання квітів до меморіалу «Вічного вогню».
Марганець пережив 904 дні окупації. Гітлер не раз підкреслював виняткову важливість цього району. Марганцева руда була потрібна промисловості Німеччини для виробництва високоміцних сортів сталі. І втрата міста означала б для Німеччини програш у війні.
За 2,5 роки окупації жителям міста довелось проявити виключну мужність та витримку. Загинуло 665 мирних громадян та понад 2 тис військовополонених. З дня у день жителі міста, разом із усією Україною, наближували день Перемоги. Незважаючи на суворі репресії, жителі міста вставали до активної боротьби проти німецько-фашистських загарбників. І хоча Гітлер віддав наказ за будь яких умов утримувати залізні і марганцеві рудники, 5 лютого 1944 року, долаючи ворожі війська, армія Третього та Четвертого Українських Фронтів витіснила німецьких фашистів з території Марганцю, та звільнила місто від загарбників.
На сьогодні у Марганці залишилось всього 77 ветеранів, в пам’яті яких живуть події окупації та визволення міста. Серед них – 6 партизан-підпільників, які брали участь в діях партизанського загону на території міста.
Губернатор відзначив, що для нього велика честь спілкуватися із ветеранами війни, героями, які здобули Велику Перемогу.
«Звільнення Марганця, як і кожного міста нашої країни, — не просто важливий момент у ході війни. Це історія про людську мужність і незламність духу, — зазначив губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков. — Для мене величезна честь спілкуватися з героями тих подій. Нинішні ветерани Великої Вітчизняної війни не тільки здобули Велику Перемогу. Вони відновлювали міста, відроджували промисловість. Будували нові будинки, школи, дороги. Наше завдання — продовжувати розвиток славного міста. І те, що в Марганці реалізуються нові проекти з будівництва житла, доріг, реконструкції лікарень, шкіл і дитячих садків, модернізується промисловість — означає, що місто живе».
Як зазначив голова облдержадміністрації, важливо підтримувати зв’язок поколінь, адже приклад патріотизму та героїзму ветеранів Вітчизняної війни формує гідну молодь, майбутнє Дніпропетровського регіону та країни. Губернатор наголосив, що на Дніпропетровщині шанують подвиг героїв і завжди на гідному рівні відзначатимуться всі пам’ятні дати Великої Вітчизняної війни.
На Дніпропетровщині створена потужна система соціального захисту ветеранів і інвалідів війни. Зокрема, у рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента для ветеранів війни підвищено доплати та пенсії, надається допомога з ремонту житла, забезпечено санаторно-курортне лікування та необхідна медична допомога, а у рамках регіональної та місцевих програм здійснюється допомога ветеранським організаціям, компенсуються витрати на мобільний зв’язок, надається матеріальна допомога. На особому контролі губернатора Дмитра Колєснікова перебуває ткож вирішення питань ветеранів, з якими вони звертаються до органів влади і на губернаторську «гарячу лінію».

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду