Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 06.08.2012

Август 6th, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «Олімпійські чемпіонки з академічного веслування Яна Дементьєва, Наталя Довгодько, Анастасія Коженкова і Катерина Тарасенко отримають за перемогу нові квартири»

Олімпійські чемпіонки з академічного веслування Яна Дементьєва, Наталя Довгодько, Анастасія Коженкова і Катерина Тарасенко отримають квартири в новому домі на житловому масиві «Лівобережний-3» у Дніпропетровську. Про це повідомив губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул. Він сказав, що в серпні цього року на сесію обласної ради буде винесене питання про виділення квартир нашим олімпійським чемпіонкам.
«Перемога дніпропетровських спортсменок на Олімпійських іграх – це велике досягнення для нашого регіону та всієї України. Наші чемпіонки отримають квартири. А будинок, в якому знаходяться їх квартири, носитиме назву «Олімпійський», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Сьогодні губернатор Олександр Вілкул урочисто зустрів на Дніпропетровщині наших спортсменок – чемпіонок ХХХ літніх Олімпійських ігор в Лондоні з академічного веслування

Сьогодні наші спортсменки – чемпіонки ХХХ літніх Олімпійських ігор в Лондоні з академічного веслування – прибули на рідну Дніпропетровщину. Переможниць урочисто зустрічали губернатор Олександр Вілкул, голова облради Євген Удод, заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, начальник Головного територіального управління МНС України у Дніпропетровській області Віктор Бутківський, начальник управління у справах фізичної культури і спорту Олександр Пшеничников, представники фізкультурно-спортивного активу області, батьки і рідні спортсменок. Нагадаємо, що 01 серпня 2012 року спортсменки нашого регіону перемогли у фінальних змаганнях з академічного веслування серед жіночих екіпажів парної четвірки. Наші чемпіонки, жительки Дніпропетровська, – Яна Дементьєва, Наталя Довгодько, Анастасія Коженкова і Катерина Тарасенко – учениці Дніпропетровської обласної школи вищої спортивної майстерності, представниці спортивного клубу «Дзержинка». Вперше за всю історію незалежності України спортсменки Дніпропетровщини завоювали олімпійське золото з академічного веслування. Це визначна подія в історії спорту нашої держави та Дніпропетровщини.
«Дорогі наші чемпіонки! Я пишаюся вами і щиро дякую за цю визначну перемогу, першу перемогу з академічного веслування на Олімпійських іграх за всю історію незалежної України. Ви піднесли на Олімпійський п’єдестал спортивну славу нашої держави і показали всьому світу, що Дніпропетровщина та Україна багаті на спортивні таланти. Сьогодні вас вітають всі жителі нашого регіону, адже це перемога всієї області й країни. Шановні спортсменки! Мені приємно ще раз нагадати, що в подарунок за вашу блискучу перемогу ви отримаєте квартири. Бажаю вам і надалі розвивати свої спортивні таланти, набувати ще вищого рівня професійної підготовки та здобувати нові перемоги на славу рідної Дніпропетровщини та України», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
«Шановні переможниці! Щиро вітаю вас із цим великим досягненням і бажаю вам нових, не менш яскравих перемог. Ви ще раз підтвердили високий рівень розвитку спортивної інфраструктури нашого регіону. За ініціативи Олександра Вілкула на Дніпропетровщині розширюється й оновлюється спортивна база. Завдяки цьому наші спортсмени проходять якісну підготовку до всеукраїнських та міжнародних чемпіонатів, показують високі результати на таких визначних змаганнях, як Олімпійські ігри», – сказав начальник Головного територіального управління МНС України у Дніпропетровській області Віктор Бутківський.
«Від імені команди переможниць я дякую всім, хто вірив у нас та підтримував від першого тренування до останньої секунди запливу. Наші рідні, близькі, друзі і тренери завжди були поруч у хвилини перемоги й поразки. Там, у Лондоні, ми завжди відчували підтримку наших вболівальників, і це додавало нових сил та наснаги. Шановний Олександре Юрійовичу! Від умені всіх переможниць дякую Вам за постійну підтримку, за те, що під Вашим керівництвом були забезпечені необхідні умови для наших тренувань. Ваша увага й допомога сприяють нашому професійному зростанню, яке лежить в основі Олімпійської та майбутніх перемог», – сказала чемпіонка ХХХ літніх Олімпійських ігор в Лондоні з академічного веслування Анастасія Коженкова.
Як повідомлялось раніше, у 2010 році за ініціативи губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула з обласного бюджету було виділено 2,5 млн грн на придбання спортивного інвентаря для спортсменів з академічного веслування. На ці кошти було закуплено найсучасніші спортивні човни «Емпахер», на яких тренувались та змагались у Лондоні наші спортсменки.
Веслувальний канал комунального підприємства «Водно-спортивний комбінат» визначено Національною базою олімпійської підготовки. Там проходила підготовка до Олімпійських ігор команди України з академічного веслування. На реконструкцію веслувального каналу за 2 роки з державного бюджету було профінансовано 12,2 млн грн.
Нагадаємо, що 30 спортсменів із Дніпропетровської області представляють Україну на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні, які проходять з 27 липня по 12 серпня 2012 року.
Під час зустрічі з олімпійцями 12 липня 2012 року губернатор Олександр Вілкул сказав, що всі спортсмени Дніпропетровщини, які повернуться з Олімпійських ігор з медалями, отримають квартири.
За завданням Олександра Вілкула на сайті Дніпропетровської облдержадміністрації створена інформаційна сторінка про олімпійців Дніпропетровщини «Олімпійці області».
Усі бажаючі можуть переглянути біографії, фото спортсменів, які представляють Дніпропетровський регіон на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні. Також на сторінці розміщений розклад проведення змагань на Олімпійських іграх та інформація щодо участі в них спортсменів із Дніпропетровської області.

Довідка:
Загалом в області академічним веслуванням займаються 814 спортсменів, з яких 560 – у 8 відділеннях дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 50 – у Дніпропетровському вищому училищі фізичної культури і спорту, 42 – в обласній школі вищої спортивної майстерності та 80 – у спортивних клубах. Із ними працює 53 тренери. До складу збірної команди України з академічного веслування входять 59 спортсменів Дніпропетровської області.
До послуг населення Дніпропетровського регіону – 6 веслувально-спортивних баз та водно-спортивний комбінат, який визначено національною базою олімпійської підготовки збірних команд України.

 Є питання щодо модернізації охорони здоров’я? Звертайтеся!
Телефон «гарячої» лінії
Головного управління охорони здоров’я
Дніпропетровської облдержадміністрації: 0-800-50-72-50

Як на Дніпропетровщині організована робота служби швидкої медичної допомоги в умовах модернізації охорони здоров’я?

Мета модернізації охорони здоров’я – забезпечити доїзд «швидкої» до пацієнта за 10 хвилин у містах та за 20 хвилин у сільській місцевості. З цією метою із 1 січня 2012 року на Дніпропетровщині діє єдина для всієї області система роботи швидкої медичної допомоги. Тепер завдяки фінансуванню з обласного бюджету, на виклик приїжджає та бригада «швидкої», яка знаходиться найближче до пацієнта. Раніше, приміром, «швидка» з Дніпропетровська не могла виїхати на виклик у Дніпропетровський район.
Крім того, у 2012 році в рамках модернізації охорони здоров’я на Дніпропетровщині майже у 8 разів збільшено фінансування одного виклику швидкої медичної допомоги — із 3 грн до 25 грн. Це дало змогу на 100% забезпечити необхідними медичними препаратами пацієнтів при наданні екстреної медичної допомоги.
З метою підвищення якості та доступності медичних послуг створені додаткові бригади швидкої допомоги, збільшено місця базування бригад з 90 до 136, закуповується нове сучасне обладнання та автомобілі «швидкої». Так у 2012 році Дніпропетровська станція швидкої медичної допомоги вже отримала 14 нових сучасних автомобілів «швидкої».

Олександр Вілкул: «Дніпропетровщина вшанувала пам’ять видатного кошового отамана Запорозької Січі Івана Сірка»

Дніпропетровщина вшанувала пам’ять видатного кошового отамана Запорозької Січі Івана Сірка. Сьогодні у селі Капулівка Нікопольського району відбувся урочистий мітинг та церемонія покладання квітів до могили Кошового отамана. У заходах взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, голова облради Євген Удод, заступник голови облради Андрій Шипко, в.о. голови Нікопольської районної державної адміністрації Микола Хнюкало, голова Нікопольської районної ради Микола Матюк, Нікопольський міський голова Руслан Токар та сотні представників козацьких дружин з усіх куточків України, Росії та країн ближнього зарубіжжя. Також вшанувати пам’ять видатного сина українського народу прийшли жителі Дніпропетровщини та гості з інших областей України.
«Іван Сірко – яскрава особистість, легенда українського народу. Він є прикладом непохитної лицарської доблесті, мужності та вірності рідній землі, безмежної любові до своєї землі. Його ім’я оспіване в думах і піснях, воно увійшло в легенди, стало символом не тільки запорозького козацтва, а й усього волелюбного духу українського народу. Сьогодні ми віддаємо данину вдячності герою, який захищав рідну землю від численних ворогів, боровся за свободу свого народу. Історія сучасної Дніпропетровщини шанує та розвиває козацькі традиції. Ми пишаємося тим, що саме наша щедра земля стала колискою козацьких Січей. Зокрема, на території сучасної Дніпропетровської області перебувало п’ять з восьми паланок Запорозького війська», — сказав Олександр Вілкул.
«Дніпропетровщина з великою повагою ставиться до збереження козацьких традицій. З року в рік тут на березі річки Чортомлик, яка пам’ятає події 322-річної давнини, збираються ті, хто високо цінує свою історію, своє коріння, — відзначив голова обласної ради Євген Удод. – В Дніпропетровській області, першій в Україні, прийнято регіональну програму розвитку козацтва. З обласного бюджету виділяються кошти на проведення заходів з популяризації козацьких традицій, з патріотичного виховання підростаючого покоління».
Минулого року поряд з могилою Івана Сірка встановлено дзвіницю та сторожову вежу, впорядковано прилеглу територію.
Керівники області запевнили козацтво Придніпров’я та козацькі дружини з інших регіонів України й зарубіжжя, що Дніпропетровщина свято зберігатиме пам’ять про видатного сина українського народу, робитиме все для того, щоб слава про Івана Сірка передавалася з покоління у покоління.
На честь Івана Сірка в цей день пролунали гарматні постріли. За традицією на Співочому полі відбувся концерт, де співали козацькі пісні на честь загиблих козаків і грала музика.
«Дніпропетровщина – це регіон зі славетною історією, глибокими культурними традиціями, багатою духовною спадщиною. Збереженню та розвитку культурних надбань Дніпропетровщини та України, духовно-патріотичному вихованню молоді особливу увагу приділяє наш Президент Віктор Янукович. На Дніпропетровщині започатковано проекти, які сприяють патріотичному вихованню молодого покоління. Обласна влада сприяє відновленню козацьких традицій, проведенню Уроків мужності, зустрічей з ветеранами війни та праці, екскурсій до музеїв, ознайомленню з пам’ятками історії. В області проводяться молодіжні козацькі фестивалі, в яких беруть участь колективи з усієї України», — сказав губернатор.
У 2010 році було презентовано перший в Україні документальний телесеріал з історії Дніпропетровщини «Жива пам’ять регіону», продюсером якого виступив Олександр Вілкул.
Із початком нового навчального року понад 270 тисяч школярів Дніпропетровського регіону отримають у подарунок унікальний щоденник «Дніпропетровщина – моя рідна земля». Це маленька енциклопедія нашої області, яка зібрала в собі цікаві відомості про її історичний розвиток. Діти зможуть докладніше ознайомитися з життям визначних постатей нашого регіону, із важливими подіями минулих років, що стали основою для нинішнього розвитку Дніпропетровщини. Зокрема, про розвиток козацтва та діяльність кошового отамана Івана Сірка.

Довідка:
Іван Дмитрович Сірко (близько 1610 – 1680) – український шляхтич з Поділля, козацький ватажок, кальницький, вінницький і харківський полковник, легендарний кошовий отаман Запорозької Січі й усього Війська Запорозького Низового. Здобув перемогу в 55 боях і жодного не програв. Герой багатьох українських пісень, казок історичних романів, повістей, п’єс, оповідань, поем і віршів. У численних піснях і думах, які народ склав про Сірка, кошовий виступає народним героєм, запорозьким вождем, козацьким полководцем.
Починаючи з 1654 по 1680 роки був найуспішнішим оборонцем українського народу і найвідомішим полководцем України. Дванадцять разів Запорозька Січ обирала Івана Дмитровича Сірка кошовим отаманом. Деякі українські історики рівняють військовий талант кошового Сірка з масштабністю полководців Європи.
Щороку, 1-2 серпня, на могилі І.Д.Сірка проводяться вшанування пам’яті славного кошового отамана, яке збирає тисячі українців з усієї країни та закордону. Цього року захід буде проходити вже в дванадцяте.

За 7 місяців 2012 року обсяги виробництва прокату на Дніпропетровщині зросли майже на 13% порівняно з аналогічним періодом 2012 року

За 7 місяців 2012 року обсяги виробництва прокату на Дніпропетровщині зросли майже на 13% порівняно з аналогічним періодом 2012 року. Виробництво чавуну за 7 місяців 2012 року зросло більше ніж на 11 % порівняно з аналогічним періодом минулого року.

«За підсумками 7 місяців 2012 року підприємства гірничо-металургійного комплексу зберігають лідируючі позиції в Україні. Це результат ефективної роботи підприємств гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровщини та роботи із реалізації Комплексної стратегії розвитку регіону. На підприємствах гірничо-металургійного комплексу ведеться робота з модернізації обладнання та впровадження енергозберігаючих технологій, особлива увага приділяється екологічній складовій виробництва», — сказав губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.
Високі показники гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровщини досягнуті у липні 2012 року у порівнянні з липнем 2011 року. За цей період виробництво прокату в регіоні зросло майже на 25 %, чавуну – майже на 20%, сталі – на 18%, окатишів – на 15 %, коксу – майже на 13%.
Лідируючі позиції в металургійному комплексі займає «АрселорМіттал Кривий Ріг». Його показники з виробництва чавуну збільшилися в порівнянні з попереднім місяцем на 0,6% і склали 121,6% за 7 місяців поточного року, сталі — на 1,2% (118,3%), прокат — на 4,9% (116,1%) .
Також на високому рівні виробництва «Євраз ДМЗ ім Петровського». Його показники з виробництва сталі у липні 2012 року збільшилися на 1,1% у порівнянні з червнем 2012 року та склали 104,1% за 7 місяців поточного року. «Євраз ДМЗ ім. Петровського» покращує свої показники й по виробництву чавуну – у липні виробництво чавуну збільшилося на 2,4% порівняно з червнем 2012 року і склало 95,5% за 7 місяців 2012 року.
У регіоні збережено високі показники з виробництва рудного концентрату і руди. Кращі показники демонструє «АрселорМіттал Кривий Ріг» (по відношенню до червня місяця показники видобутку руди склали 116,2%) і Північний ГЗК (по концентрату — 108,1%, по обкатишам — 112,9).
Серед трубних заводів лідируючі позиції займає «Інтерпайп Новомосковський трубний завод». За 7 місяці 2012 року збільшено прокат труб на 15%. Також більше ніж на 14 % зросли показники трубопрокату у «Інтерпайп НікоТьюб».

Олександр Любович: «На Дніпропетровщині проведено всі заходи для недопущення занесення вірусу африканської чуми свиней»

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович на прес-конференції щодо недопущення занесення вірусу африканської чуми свиней (АЧС) на територію Дніпропетровської області.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович зазначив, що губернатор Олександр Вілкул в четвер 2 серпня 2012 року провів селекторну нараду з головами райдержадміністрацій, на якій перед керівниками районів та санітарно-епідеміологічної служби було поставлено завдання посилити заходи щодо недопущення занесення вірусу африканської чуми на територію Дніпропетровської області.
З цією метою були поставлені завдання:
1. Заборонити увезення на територію Дніпропетровської області домашніх та диких свиней, сирого м’яса свиней, усіх видів м’ясних продуктів тваринного походження, кормів тощо з території Запорізької області, де виявлено вірус африканської чуми свиней.
2. Свинокомплекси та свиноферми перевести в закритий режим роботи, який передбачає спеціальний санітарний режим, обмеження доступу населення до комплексів, санітарну обробка робітників та транспорту тощо.
3. Зобов’язати пункти державного ветеринарного контролю на державному кордоні та транспорті здійснювати контроль за переміщенням тварин та сировини тваринного походження.
4. Посилити інформування населення, організацій у сфері торгівлі, громадського харчування, туризму і транспорту про небезпеку. Посилити роботу щодо роз’яснення населенню важливості недопущення у господарствах, які утримують свиней, годування поголів’я харчовими відходами.
Заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович повідомив: «На Дніпропетровщині проведено всі заходи для недопущення занесення в нашу область вірусу африканської чуми свиней».
Головний державний інспектор ветеринарної медицини Дніпропетровської області Леонід Короленко зазначив, що в Дніпропетровській області Покровський, Синельниківський, Солонянський, Томаківський та Нікопольський райони знаходяться в 150-кілометровій загрозливій зоні епізоотичного вогнища (зоні спостереження).
Відтак, у господарствах цих районів посилено роботу щодо:
— обліку та імунізації всього поголів’я свиней проти класичної чуми та посилення ветеринарного спостереження за ним;
— заборони торгівлі свининою й іншими продуктами свинарства на ринках;
— організації заходів зі знищення гризунів на фермах;
— переміщення всіх сільськогосподарських тварин тільки з дозволу працівників держветфітослужби України;
— виділення дезінфекційних препаратів для проведення профілактичної дезінфекції у свиногосподарствах області.
Леонід Короленко зазначив, що вірус африканської чуми свиней для здоров’я людей загрози на являє.
Довідка:
На минулому тижні у Запорізькій області зареєстровано захворювання свиней африканською чумою.
За інформацією Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, падіж тварин зафіксовано в селі Комишуватка Приморського району Запорізької області в приватному господарстві.
При цьому ймовірним джерелом інфекції у відомстві вважають завезення відпочиваючими з Російської Федерації збудника хвороби з харчовими продуктами тваринного походження.
31 липня в осередку виникнення хвороби введений карантин, перекрита автомобільна дорога, що проходить через населений пункт і забезпечено рух автотранспорту в об’їзд, створена робоча група, яка виїхала до Запорізької області з метою координації дій з ліквідації хвороби та недопущення подальшого розповсюдження збудника чуми в інші регіони.
Ветеринарні служби перерозподілили і доставили деззасоби для здійснення оперативних заходів, погоджено виділення необхідної кількості напалму для спалювання трупів тварин у ході ліквідації спалаху хвороби.
Госветфітослужба звернулась до українців, які утримують свиней, не допускати згодовування тваринам харчових відходів тваринного та невідомого походження, не купувати продукти тваринного походження в місцях стихійної торгівлі, не допускати контакту домашніх тварин з дикими, синантропними тваринами і сторонніми особами.

Африканська чума свиней — вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається при прямому контакті хворих та здорових тварин, через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин).

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду