Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 06.09.2012

Сентябрь 6th, 2012 Новини Вывести на печать

У Дніпропетровському художньому музеї з 07 по 23 вересня 2012 року проходитиме виставка «Костюм, людина, час»

За підтримки губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула та Дніпропетровського міського голови Івана Куліченка до Дня міста у художньому музеї проходитиме виставка «Костюм, людина, час», на якій буде представлено близько 30 творів мистецтва. Експозиція працюватиме з 07 по 23 вересня 2012 року з 10:00 до 17:30 за адресою: вул. Шевченка, 21. Урочисте відкриття виставки відбудеться 07 вересня о 15:00.
На виставці «Костюм, людина,час» буде представлено близько 30 творів живопису вітчизняних та західноєвропейських митців. Це картини, на яких зображено парадні, ділові, військові, робочі, національні костюми різних часів. Відвідувачі експозиції зможуть простежити, як змінювались стилі одягу в залежності від періодів історії.
«Знання світової та вітчизняної історії, розуміння культурних і національних особливостей різних народів – це важлива складова формування високоосвіченої, духовно і культурно багатої людини. Дніпропетровщина – це регіон зі славною історією і цікавими традиціями. Наша область і місто Дніпропетровськ виховали визначних людей, які прославили Україну в усьому світі. Виставка «Костюм, людина, час» – один із заходів, що проводяться в рамках програми розвитку культури в Дніпропетровській області», – сказала заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Пустова.

З нагоди Дня фізичної культури та спорту 80 жителів Дніпропетровщини нагороджено відзнаками та грамотами

З нагоди Дня фізичної культури та спорту за дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова провела урочистий прийом фізкультурно-спортивного активу області. 80 кращих представників сфери нагороджено відзнаками та грамотами.
У заході взяли участь заступник голови Дніпропетровської обласної ради Віктор Науменко, керівники структурних підрозділів з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, райдержадміністрацій і міських рад, олімпійські чемпіони та їх тренери, фізкультурно-спортивний актив області.
«Шановні спортсмени, тренери, працівники сфери фізичної культури та спорту! Від імені губернатора Олександра Вілкула вітаю вас зі святом! Ви робите важливий внесок у розвиток спорту в нашій області. Дніпропетровщина багата на спортивні таланти. П’ять наших спортсменів стали переможцями та призерами Тридцятих літніх Олімпійських ігор, 32 спортсмени з нашої області беруть участь у Чотирнадцятих літніх Паралімпійських іграх і вже демонструють високі результати. Участь наших земляків у змаганнях світового рівня – це вже перемога всієї Дніпропетровщини. Щиро дякую тренерам, фізкультурно-спортивному активу області, ветеранам спорту за відданість улюбленій справі і виховання нових зірок, які прославляють рідний регіон та Україну», – сказала заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Пустова.
За ініціативи губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині реалізується регіональна «Цільова комплексна програма розвитку фізичної культури і спорту». За підсумками І півріччя 2012 року Дніпропетровська область увійшла до трійки лідерів у Всеукраїнському рейтингу з олімпійських та неолімпійських видів спорту серед областей України, міст Києва та Севастополя.
В області активно розвивається спортивна інфраструктура, реконструюються і будуються нові об’єкти.
За 2011-2012 роки в області створено понад 500 дитячих майданчиків, понад 20 сучасних спортивних майданчиків для ігрових видів спорту, встановлено 3 футбольні поля зі штучним покриттям і 4 скейтодроми.
У 2011 році за ініціативи губернатора Олександра Вілкула та за підтримки Президента України Віктора Януковича відкрито нову сучасну льодову арену у Дніпропетровську. На базі арени вже працює нова міська дитячо-юнацька спортивна школа із зимових видів спорту, проводяться майстер класи та різноманітні змагання. Таку ж сучасну льодову арену буде відкрито до кінця 2012 року у Кривому Розі.
У липні 2012 року в Кривому Розі на стадіоні ВАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» відкрито нове футбольне поле зі штучним покриттям, тенісний корт та майданчик для городкового спорту.
У Дніпропетровську продовжується реконструкція веслувального каналу та воднолижного стадіону комунального підприємства «Водно-спортивний комбінат», який є базою олімпійської підготовки.
Стадіон «Трудові резерви» переведено з державної в обласну комунальну власність та передано на баланс Дніпропетровського вищого училища фізичної культури. На його утримання у 2012 році виділено 2,2 млн грн.
Наприкінці серпня цього року у Дніпропетровському обласному транспортно-економічному коледжі відкрито новий спортивно-оздоровчий комплекс, який складається зі спортивного залу, двох тренажерних та двох релаксаційних залів, роздягальні, душової, тренерської та готелю на 20 місць.
Щороку на Дніпропетровщині проводиться понад 600 обласних змагань з олімпійських та неолімпійських видів спорту, в яких бере участь близько 75 тис осіб.
573 спортсмени з Дніпропетровської області входять до складу збірних команд України з олімпійських і неолімпійських видів спорту, 30 з них взяли участь у ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні (Великобританія).
За підсумками Олімпіади спортсмени нашого регіону здобули золоті та срібні медалі.
Зокрема, наші спортсменки Яна Дементьєва, Наталія Довгодько, Анастасія Коженкова і Катерина Тарасенко стали абсолютними чемпіонками з академічного веслування серед жіночих екіпажів парної четвірки на Олімпійських іграх 2012 року.
Дніпропетровський спортсмен Олександр П’ятниця отримав срібну олімпійську медаль у змаганнях з легкої атлетики з метання спису.
У серпні цього року Дніпропетровська обласна рада підтримала ініціативу губернатора Олександра Вілкула щодо виділення коштів на придбання 5 нових квартир для переможців та призера ХХХ Олімпіади.
Для забезпечення якісної підготовки спортсменів Дніпропетровщини до участі у ХХХI Олімпійських іграх, що відбудуться в 2016 році в Ріо-де-Жанейро, та до Всеукраїнських і міжнародних змагань губернатор Олександр Вілкул вручив 19 сучасних човнів фірми «Емпахер» провідним спортсменам Дніпропетровщини з академічного веслування. На їх придбання було виділено 2,4 млн грн.
Наразі в Лондоні проходять ХІV літні Паралімпійські ігри, на яких 32 спортсмени Дніпропетровщини представляють Україну.
На сайті Дніпропетровської облдержадміністрації створено інформаційну сторінку «Лондон – 2012», де розміщена інформація про олімпійців і паралімпійців області, розклад і результати змагань та інша цікава інформація.

 У 2012 році у Дніпропетровській міській студентській поліклініці фінансування на медикаменти збільшилось утричі

У рамках модернізації охорони здоров’я на Дніпропетровщині із січня 2012 року Дніпропетровська міська студентська поліклініка, як медичний заклад вторинного рівня надання медичної допомоги, перейшла на обласне фінансування. Завдяки цьому видатки на медикаменти тут збільшились утричі – з 85 тис грн у 2011 році до 255 тис грн у 2012 році.
Дніпропетровська студентська поліклініка обслуговує 51 тис студентів двадцяти одного навчального закладу м.Дніпропетровськ. Щорічно поліклініку відвідують близько 300 тис пацієнтів, половина з яких – з метою профілактичних оглядів.
Дніпропетровська студентська поліклініка оснащена сучасним медичним обладнанням та технікою: флюорографами, електрокардіографами, сучасним стоматологічним обладнанням та ін. У 2010 році за підтримки губернатора Олександра Вілкула для жіночої консультації поліклініки було придбано сучасний апарат ультразвукової діагностики експертного класу, що дозволяє надавати кваліфіковану медичну допомогу майже 25 тис пацієнткам.
«Здоров’я молоді — це запорука майбутнього країни. Тому особлива увага приділяється профілактиці, ранній діагностиці та своєчасному лікуванню захворювань серед студентів. Сучасне медичне обладнання дозволяє надавати кваліфіковану медичну допомогу пацієнтам нашої поліклініки та сприяє підвищенню якості медичних послуг», — сказала головний лікар Дніпропетровської міської студентської поліклініки Вікторія Шкільова.
У студентській поліклініці функціонують підлітковий кабінет, два терапевтичних відділення, стоматологічні кабінети, жіноча консультація, кабінети ендокринолога, інфекціоніста, невропатолога, окуліста, гастроентеролога, травматолога та ЛОРа. Працює клінічна лабораторія, фізіотерапевтичне, функціонально-діагностичне та рентген-відділення. Також на базі Дніпропетровської міської студентської поліклініки функціонує денний стаціонар на 30 ліжко-місць.
Окрім цього, із червня 2011 року на базі Дніпропетровської міської студентської поліклініки функціонує відділення «Клініка, дружня до молоді». Тут надається медико-соціальна допомога не лише студентам, а й усім мешканцям області віком від 16 до 24 років. У складі відділення працюють терапевт, дерматовенеролог, гінеколог, уролог, практичний психолог та юрист. Головна особливість «Клініки, дружньої до молоді» – це повна анонімність при відвідуванні лікарів.
«При відвідуванні «Клініки, дружної до молоді» не потрібно вказувати свої дані, як то прізвище, навчальний заклад, де навчається пацієнт, та інші особисті данні. Людина, звернувшись зі своєю проблемою, може бути впевнена, що вона отримає кваліфіковану медичну та психологічну допомогу. При цьому інформація щодо стану здоров’я пацієнта залишиться конфедеційною», — сказала головний лікар Дніпропетровської міської студентської поліклініки Вікторія Шкільова.
Також у відділенні «Клініка, дружня до молоді» працює телефон довіри, за яким можна отримати консультації психолога або інших спеціалістів.
Телефон довіри відділення «Клініки, дружньої до молоді»: (056) 713-57-43.
Довідка:
Дніпропетровська міська студентська поліклініка обслуговує студентів двадцяти одного навчального закладу м.Дніпропетровська (15 навчальних закладів III та IV рівня акредитації та 6 — I та II рівня акредитації (коледжі, технікуми).
Дніпропетровська міська студентська поліклініка розташована за адресою: вул. Гусенко, 13. Телефон реєстратури: (056) 713-56-50.
У складі закладу працює 200 осіб персоналу, 70 з яких – лікарі.
Відділення «Клініки, дружньої до молоді» розташоване у приміщенні Дніпропетровської міської студентської поліклініки та має окремий вхід. Телефон реєстратури відділення: (056) 713-57-64.

Сьомий день ХІV літніх Паралімпійських ігор в Лондоні приніс Дніпропетровщині рекорд Європи і срібну медаль в плаванні, а також рекорд світу в легкій атлетиці
Сьомий день ХІV літніх Паралімпійських ігор в Лондоні приніс Дніпропетровщині рекорд Європи і срібну медаль в плаванні, а також рекорд світу в легкій атлетиці.
Ганна Єлісаветська здобула срібну медаль Паралімпіади, подолавши дистанцію 50 м плаванням на спині з рекордом Європи (1.04.14).
Юрій Царук став першим у забігу на 200 м та встановив рекорд світу (26.58). Фінал на цій дистанції відбудеться 6 вересня о 22.40 за Київським часом.
«Спортсмени-паралімпійці Дніпропетровщини – мужні, працьовиті та впевнені у собі люди. Встановлюючи нові рекорди та здобуваючи медалі на ХІV літніх Паралімпійських іграх, вони примножують спортивну славу нашого регіону та країни в світі. Спортсмени-паралімпійці є яскравим прикладом для кожного з нас, як необхідно йти до поставленої мети. Я дякую Ганні Єлісаветській, Юрію Царуку та кожному паралімпійцю за віддану та наполегливу працю. Сьогодні я особисто та уся Дніпропетровщина будемо вболювати за Юрія Царука. Бажаємо нашому земляку успіхів та нових перемог!», — сказав губернатор Олександр Вілкул.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій
  • Запрошуємо на безкоштовні навчальні програми для ведення бізнесу
  • ПАВЛОГРАД ЗНОВУ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ КОНКУРСУ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем