Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 07.06.2012

Июнь 7th, 2012 Новини Вывести на печать

У Брюсселі презентовано досвід розвитку професійно-технічної освіти на Дніпропетровщині

За дорученням губернатора Олександра Вілкула начальник головного управління освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Демчик презентував досвід розвитку професійно-технічної освіти в регіоні на міжнародній освітянській конференції у Брюсселі (Бельгія). Тема конференції – «Багаторівневе управління у сфері освіти та навчання». У заході взяли участь 150 освітян, науковців, представників бізнесу, дослідників в галузі управління, освіти та навчання з країн-партнерів Європейського фонду освіти, держав-членів ЄС, інституцій ЄС та міжнародних організацій з 29 країн світу.
Під час презентації проекту розвитку профтехосвіти Дніпропетровщини у Брюсселі, Олександр Демчик ознайомив європейську спільноту з системою підготовки робочих кадрів в Україні та Дніпропетровській області.
На Дніпропетровщині у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону за ініціативи губернатора Олександра Вілкула реалізується масштабний проект модернізації системи освіти «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти». Його мета – інтеграція в єдиний європейський освітній простір, підвищення якості освіти, а також адаптація її до реальних потреб економіки та ринку праці. «Це є конкретним кроком Дніпропетровщини до європейського освітнього простору», — сказав Олександр Демчик.
Він зазначив, що для підвищення якості освіти, в тому числі професійно-технічної, регіональна влада створює системні відносини з роботодавцями для підготовки висококваліфікованих робочих кадрів. Зокрема, для більш професійної підготовки працівників і фахівців на базі будівельних навчальних закладів створюються навчально-практичні центри, в яких майбутні робочі кадри освоюють новітні технології. Для забезпечення підприємств області професійними кадрами два роки поспіль проводяться «Ярмарки вакансій». У результаті подібних заходів молоді спеціалісти отримують можливість на стажування, а компанії регіону добирають для себе кваліфікованих фахівців.
Таким чином, обласна влада спільно з корпоративним сектором та профільними навчальними закладами активно впроваджують позитивні практики співпраці реального сектора економіки зі сферою освіти на різних рівнях і в різних галузях. При формуванні проектних показників державного замовлення на підготовку робочих кадрів керівники професійних навчальних закладів погоджують обсяги з роботодавцями. Це дозволяє готувати робітничі кадри відповідно до потреб ринку праці. Низка роботодавців допомагає в оновленні матеріально-технічних баз профільних закладів, освітніх програм, а також приймають учнів на виробничі практики та стажування.
«Активним учасником освітнього процесу стає роботодавець. Відкриваючи філії кафедр на промислових підприємствах, проводячи стажування молодих спеціалістів, організовуючи «Ярмарки вакансій» разом з роботодавцем ми формуємо потужний конкурентоспроможний робітничий потенціал», — сказав Олександр Демчик.
Дніпропетровський регіон зацікавлений в обміні досвідом у системі освіти та науки з іншими країнами.
Нещодавно Дніпропетровщина стала пілотним регіоном для впровадження проекту Європейського Фонду Освіти «Покращення системи професійно-технічної освіти шляхом прогнозування та адаптування вмінь і навичок, соціального партнерства й удосконалення використання ресурсів». Проект реалізується за двома напрямками. Наразі проходить анкетування підприємств області. Загалом у дослідженні візьмуть участь 400 підприємств. Завдяки цьому будуть визначені актуальні потреби в робітничих кадрах у виробничій сфері регіону. Наступним кроком стане аналіз і обробка даних анкетування експертами ЄФО та підготовка пропозицій. За результатами дослідження до кінця 2012 року провідними європейськими та українськими експертами будуть подані пропозиції щодо впровадження Процедури удосконалення регіональної мережі профтехзакладів за професіями та обсягами підготовки голові Дніпропетровської облдержадміністрації Олександру Вілкулу та Міністрові освіти і науки, молоді та спорту України Дмитру Табачнику.
«Реалізація проекту Європейського фонду освіти з покращення системи професійно-технічної освіти передбачає серйозні зміни, навіть, можна сказати, зміни свідомості роботодавців, влади та педагогічних колективів. Саме тому хочу подякувати структурам Євросоюзу та висловити нашу високу зацікавленість як в продовженні реалізації цього проекту, так і в спільному виконанні інших проектів»,- сказав Олександр Демчик.

Довідка.
Підготовку та підвищення кваліфікації робочих кадрів у Дніпропетровській області здійснюють 63 державних закладів і 206 установ інших форм власності, які мають відповідні державні ліцензії. Із закладів державної власності 43 готують кадри для промисловості та сфери обслуговування, 20 – для аграрного сектору. В Дніпропетровській області первинна підготовка здійснюється за 250 професіями.

 За перші два дні роботи «Гарячої лінії губернатора Олександра Вілкула» оператори отримали 265 звернення громадян

«На «Гарячу лінію Олександра Вілкула» наразі надходить велика кількість телефонних дзвінків. Це свідчить про високу довіру жителів Дніпропетровщини до губернатора. Оператори «Гарячої лінії» працюють в напруженому режимі. За перші два дні роботи контакт-центру вони вже отримали 265 звернення громадян. Кожне питання було зареєстровано та направлено до відповідної служби. Вирішення кожного звернення знаходиться на особистому контролі губернатора Олександра Вілкула», — сказала начальник відділу роботи зі зверненнями громадян облдержадміністрації Олена Хохба.
Вона зазначила, що переважна кількість звернень (майже 56%) стосувалася питань комунального господарства, а саме: ремонту дахів, ліфтів, під’їздів, вивозу сміття, відновлення електропостачання, ремонту прибудинкових територій, надходили скарги на роботу КЖП, зареєстровані питання з приводу надання допомоги в лікуванні, перерахунку пенсії, телефонізації, видачі земельних актів на приватизацію тощо.
Як повідомлялося раніше, на Дніпропетровщині відкрився перший в Україні регіональний контакт-центр, побудований за моделлю «Урядового контактного центру». Відтепер за телефоном 0-800-505-600 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів) жителі Дніпропетровщини можуть звернутися за вирішенням свого питання на спеціальну губернаторську «Гарячу лінію Олександра Вілкула».

У Дніпропетровську 13 червня 2012 року відбудеться засідання клубу «Еколог» на тему «Енергозберігаючі технології Дніпропетровщини»

За підтримки губернатора Олександра Вілкула 13 червня 2012 року у Дніпропетровську відбудеться засідання клубу «Еколог» на тему «Енергозберігаючі технології Дніпропетровщини». Засідання проходитиме у патентно-технічному відділі Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Кирила і Мефодія за адресою пр. К. Маркса, 18; 3-й поверх. Початок об 11 годині.
У засіданні візьмуть участь підприємці, науковці, винахідники, екологи міста. Вони розглянуть питання щодо новітніх розробок у сфері утеплення виробничих та житлових приміщень.
Усі бажаючі зможуть відвідати книжково-ілюстративну виставку та ознайомитись із науковою літературою, переглянути нормативно-технічну документацію, прочитати актуальні статті в періодичних виданнях.
«Наука – двигун інноваційного прогресу, важливим інструментом якого є впровадження новітніх технологій. Губернатор Олександр Вілкул приділяє велику увагу розвитку науки і підтримці молодих вчених. В області щорічно проводяться круглі столи, конференції та конкурси. Зокрема, «Кращий молодий вчений», «Краща рада молодих вчених», «Молоді вчені – Дніпропетровщині», переможці яких отримують цінні подарунки та гранти на реалізацію науково-дослідницької роботи. Засідання клубу «Еколог» є ефективним майданчиком для спілкування, обміну досвідом та створення нових проектів, спрямованих на вирішення актуальних питань розвитку Дніпропетровського регіону», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Дніпропетровщина – перший в Україні регіон, який приєднався до Ініціативи Глобального договору ООН із впровадження високих екологічних стандартів виробництва. Губернатор Олександр Вілкул визначив впровадження енергозбереження та підвищення екологічної безпеки регіону однією із трьох стратегічних цілей Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини. В області реалізується ряд масштабних екологічних програм і проектів з енергозбереження.
У рамках регіональної програми з енергозбереження всі підприємства теплоенергетики й водопровідного господарства оснащено приладами обліку. Встановлюється енергозберігаюче обладнання. Впроваджена перша в Дніпропетровській області система когенерації.
У результаті вжитих заходів з енергозбереження та завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій у 2011 році на Дніпропетровщині при рості промислового виробництва на 5% споживання газу та електроенергії на одиницю виробленої продукції зменшилося на 1%. Це вагомий результат реалізації Регіональної програми енергоефективності та реальний внесок Дніпропетровщини у зміцнення енергетичної безпеки України.

Мешканці Дніпропетровщини з 5 по 25 червня можуть пройти добір до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»

Відповідно до Указу Президента України «Про Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації», на конкурсній основі проходить добір кандидатів для зарахування у Президентський кадровий резерв.
До участі у конкурсі допускаються громадяни України, які на день подання документів не досягли сорока років, відповідають установленим законом вимогам для вступу на державну службу, вільно володіють державною мовою та однією з мов Європейського Союзу;
Мають:
• повну вищу освіту;
• стаж роботи не менше десяти років (у тому числі не менше п’яти років стажу державної служби та/або служби в органах місцевого самоврядування, із них не менш як три роки на керівних посадах, чи не менше п’яти років стажу на керівних посадах у відповідних сферах соціально-економічного розвитку);
• бездоганні етичні стандарти;
• лідерські якості й ініціативність;
• високі комунікаційні навички;
• досвід командної роботи;
• сумісність із культурою програми;
• чітке розуміння мети участі у програмі Президентського кадрового резерву;
• бажання працювати у проектах державного сектору України;
• високі аналітичні здібності.
Для участі у конкурсі особа, яка відповідає вимогам, особисто подає в друкованому вигляді до Управління державної служби Головдержслужби України в Дніпропетровській області (м. Дніпропетровськ, пр. Кірова, 1, кімн.210) такі документи :
1) заяви про:
• участь у конкурсі із зазначенням пріоритетної сфери державного управління;
• згоду на проведення перевірки поданих нею відомостей;
• згоду на зберігання, використання та оприлюднення персональної інформації, яку у разі зарахування особи до Президентського кадрового резерву буде внесено до відповідної бази даних;
2) копії першої та другої сторінок паспорта громадянина України, засвідчені в установленому порядку;
3) дві фотокартки розміром 4×6 см;
4) копії документів про повну вищу освіту, засвідчені в установленому порядку;
5) копію трудової книжки, засвідчену в установленому порядку;
6) медичну довідку про стан здоров’я за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров’я України;
7) заповнену анкету за встановленою формою;
8) повідомлення про відсутність обставин, що унеможливлюють її зарахування до Президентського кадрового резерву і перебування в ньому за встановленою формою;
9) тези публічного виступу з презентації власного досвіду реалізації проекту чи ідеї проекту у відповідній пріоритетній сфері державного управління, викладені державною мовою та однією з мов Європейського Союзу;
10) рекомендаційні листи фахівців у відповідних сферах державного управління (за наявності);
11) копію першої сторінки закордонного паспорта (за наявності).
Для прискорення обробки інформації прохання надсилати електронні версії документів на адресу: pr@nads.gov.ua: Прийом документів триває з 10 травня до 25 червня у робочі дні з 9 до 18 години.
Контактна особа: Набоков Анатолій Володимирович.
Контактний телефон: 742 89 88
Для отримання додаткової інформації можна звернутися до Нацдержслужби України за телефоном: (044) 256-00-27,електронна адреса: admin_pr@nads.gov.ua

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду