Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 07.08.2012

Август 7th, 2012 Новини Вывести на печать

На Дніпропетровщині в 2012 році на підтримку та розвиток театральних закладів з обласного бюджету виділено 56,9 млн грн, що на 17,6% більше ніж у 2011 році

На Дніпропетровщині в 2012 році на підтримку та розвиток театральних закладів з обласного бюджету виділено 56,9 млн грн, що на 17,6% більше ніж у 2011 році. Про це повідомила начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Наталія Першина на прес-конференції щодо розвитку театрального мистецтва в регіоні. У заході також взяли участь директор Дніпропетровського академічного театру опери та балету Олександр Шароваров, Зінаїда Омельченко, художній керівник балету Дніпропетровського державного академічного театру опери та балету.
«Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул визначив розвиток галузі культури в Дніпропетровській області одним із складових роботи обласної влади. Особливо це стосується популяризації театрального мистецтва. На Дніпропетровщині в 2012 році на підтримку та розвиток театральних закладів з обласного бюджету виділено 56,9 млн грн, що на 17,6% більше ніж у 2011 році. Кошти спрямовані на виплату заробітних плат, оплату комунальних послуг, проведення капітальних ремонтних робіт в театральних закладах, тощо», – сказала Наталія Першина.
«Театр – це храм мистецтва, це осередок духовного й культурного розвитку людини. Приємно, що губернатор Олександр Вілкул надає всебічну підтримку театрам області, в тому числі, оперному. У 2010 році за кошти обласного бюджету (290 тис грн) було проведено капітальний ремонт частини м’якої покрівлі Дніпропетровського академічного театру опери та балету. А в 2012 році за ініціативи губернатора Олександра Вілкула виділено з обласного бюджету 2 млн грн на ремонт даху, глядацької зали та придбання для неї нових крісел», – сказав Олександр Шароваров.
У 2010-2011 роках було проведено капітальний ремонт металевої покрівлі Дніпропетровського академічного театру російської драми ім. М.Горького. На це було виділено близько 1 млн грн. У 2010 році для Дніпропетровського обласного молодіжного театру придбано обладнання та завершені роботи з капітального ремонту освітлювальної апаратури з заміною регуляторів освітлення сцени (154 тис.грн).
У 2012 році запланована розробка проектних робіт підсилення фундаменту будівлі Дніпропетровського академічного театру російської драми імені Максима Горького (340 тис грн).

Як зазначила Наталія Першина, середня заробітна плата артистів театральних закладів області в 2012 році складає близько 4,5 тис грн, що на 11% більше ніж у 2010 році. Збільшилась середня заробітна плата і працівників театрів (монтувальники, костюмери, освітлювачі, реквізитори, тощо). Вона складає близько 2 тис грн, що на 7,4% більше ніж у 2010 році.
В області Олександром Вілкулом започатковано обласну губернаторську програму щодо безкоштовного відвідування театрів учнями навчальних закладів та працівниками бюджетних установ області. За два роки глядачі переглянули 192 вистави та 118 концертів. Всього безкоштовно відвідати театри отримали можливість понад 15 тисяч учнів, ветеранів та працівників бюджетних організацій та установ. До кінця року до цієї акції планується залучити близько 7,5 тис глядачів, які переглянуть 76 театральних вистав.
З метою збереження та відродження роботи системи культурних та мистецьких закладів, в першу чергу в сільській місцевості, в області реалізується мистецька акція «Будуємо нову Дніпропетровщину», що започаткована головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом. Акція проходила протягом двох місяців (вересень-жовтень) у 2010 та 2011 роках. В її рамках відбулося близько 200 творчих виступів, які переглянули понад 50 тисяч мешканців області. Цього року акція буде продовжена.
Обласна влада надає всебічну підтримку театральним діячам та молодим артистам. За 2010-2011 роки виплачено 40 регіональних грантів обдарованій молоді в галузі культури і мистецтв та 20 регіональних стипендій провідним діячам культури і мистецтва Дніпропетровської області, в тому числі 10 грантів і 6 стипендій працівникам театрів.
На Дніпропетровщині за підтримки Олександра Вілкула проводиться низка конкурсів та фестивалів, спрямованих на розкриття нових талантів та вдосконалення професійної майстерності артистів театрів. Зокрема фестиваль-конкурс на вищу театральну нагороду Придніпров’я «Січеславна» та Міжнародний театральний фестиваль «Класика сьогодні», у якому у 2011 році взяли участь 16 театрів із 7 країн – України, Молдови, Румунії, Грузії, Росії, Білорусі, Казахстану.
Довідка:
У Дніпропетровській області працює 14 професійних театрів, з них – 4 театри обласного підпорядкування. Вісім театрів мають статус академічного, з яких чотирьом присвоєно цей статус у 2011-2012 роках. Ця зміна статусу надала театральним колективам можливість розширити свій репертуар, зробити його більш різноманітним.

Професійні театри області:
1. Дніпропетровський академічний театр опери та балету
2. Дніпропетровський академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка
3. Дніпропетровський академічний театр російської драми ім. М.Горького
4. Дніпропетровський академічний обласний український молодіжний театр.
5. Дніпропетровський міський молодіжний театр-студія «Віримо!»
6. Дніпропетровський академічний муніципальний театр одного актора «Крик»
7. Дніпропетровський муніципальний театр актора і ляльки
8. Дніпропетровський театр КВН ДГУ
9. Дніпропетровський телевізійний театр
10. Дніпродзержинський академічний музично-драматичний театр ім. Лесі Українки
11. Криворізький академічний театр драми та музичної комедії ім. Т.Г.Шевченка
12. Криворізький театр ляльок
13. Криворізький академічний театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху»
14. Павлоградський регіональний театр ім. Б.Захави.

У вересні 2012 року в Дніпропетровському академічному театрі опери та балету відбудеться світова прем’єра вистави «Страсті Христові»

У рамках регіональної програми розвитку культури, що реалізується під керівництвом губернатора Олександра Вілкула, в вересні 2012 року в Дніпропетровському академічному театрі опери та балету відбудеться світова прем’єра вистави «Страсті Христові» за участю балету, солістів опери, хору та артистів оркестру. Про це повідомив Олександр Шароваров, директор Дніпропетровського академічного театру опери та балету на прес-конференції щодо розвитку театрального мистецтва в регіоні. У заході також взяли участь Наталія Першина, начальник управління культури і туризму облдержадміністрації, Зінаїда Омельченко, художній керівник балету Дніпропетровського державного академічного театру опери та балету.
Автор ідеї постановки та хореограф вистави «Страсті Христові» – Олег Ніколаєв, заслужений артист України; диригент-постановник – Юрій Пороховник, заслужений діяч мистецтв України; хормейстер – Валентин Пучков-Сорочинський, заслужений діяч мистецтв України.
«Хореографічне дійство стане знаковою подією в історії не тільки Дніпропетровського регіону, а й України в цілому. Тому що наш театр отримав ексклюзивний дозвіл відомого американського композитора Джона Дебні на безкоштовне використання його музичного матеріалу в нашому спектаклі. Вистава, яку ми готуємо, буде першою театралізованою постановкою «Страстей Христових». Його прем’єра готується до відкриття театрального сезону – кінця вересня 2012 року», – сказав Олександр Шароваров.
У Дніпропетровському академічному театрі опери та балету для жителів області створено афішу вихідного дня «В театр всією сім’єю!». Для батьків та їх дітей вдень по суботах та неділям проводиться низка сімейних вистав та спектаклів.
У 2011 році оперний театр спільно з Дніпропетровським міським театром ляльок поставив казку «Білосніжка», що отримала Гран-прі регіонального огляд-конкурсу «Січеславна-2012».
«Цього року ми вирішили продовжити вдале співробітництво двох театрів, тому до новорічних і різдвяних свят готуємо казку-сюрприз «Снігова королева»», – сказала Зінаїда Омельченко, художній керівник балету Дніпропетровського державного академічного театру опери та балету, – музику до вистави «Снігова королева» пише дніпропетровський композитор Геннадій Гордельянов. У виставі візьмуть участь оркестр оперного театру, співаки-солісти, хор, балет та артисти-лялькарі».
Як зазначила Наталія Першина, у Дніпропетровській області щорічно ставиться більше 50 прем’єрних спектаклів. У вересні-грудні 2012 року планується постановка нових прем’єрних вистав всіма театрами області. Так, театрами обласної комунальної власності буде поставлено 15 прем’єрних вистав, серед них – балет «Ісус» Дніпропетровського академічного театру опери та балету, оперета «Маріца» Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка, спектакль «Почему люди не летают» Дніпропетровського академічного молодіжного театру.

 Олександр Вілкул поставив завдання впродовж місяця розробити стратегічні плани соціального партнерства влади і бізнесу у кожному місті й районі Дніпропетровщини

Про це губернатор Олександр Вілкул повідомив під час засідання Регіонального комітету економічних реформ. Стратегічні плани кожного міста і району мають включати в себе перелік конкретних проектів, які будуть реалізовані в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону та адресних стратегій розвитку кожної території.
«Соціальне партнерство влади і бізнесу є одним з пріоритетних завдань, яке поставив наш Президент Віктор Федорович Янукович. І Дніпропетровщина має традиції такої взаємодії – групи «Метінвест», «ДТЕК», «АрселорМіттал», Вільногріський ГЗК, «Інтерпайп», «Євраз» та багато інших груп беруть участь у реалізації програм розвитку міст та адресних програм підтримки різних напрямів. Але нам потрібно перейти від епізодичної благодійності до системної роботи. Таке завдання реалізується в рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини», — сказав Олександр Вілкул.
Цей пріоритет реалізується в рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини», — сказав Олександр Вілкул.
Традиції соціального партнерства за участі підприємств базових галузей регіональної економіки в проектах розвитку міст і районів Дніпропетровщини започатковано ще 2007 року. Тоді в рамках проекту «Місто без околиць» у Кривому Розі Північним гірничозбагачувальним комбінатом під керівництвом Олександра Вілкула був реалізований проект з реконструкції та благоустрою мікрорайону Даманський, в якому мешкають працівники цього підприємства. У результаті були відремонтовані дороги, зупинки, сквери, спортивні й дитячі майданчики, під’їзди багатоповерхівок, тощо. Загальний бюджет проекту склав на той час – 10 млн грн.
З обранням на посаду Президента України Віктора Януковича та призначенням на посаду губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула соціальне партнерство влади й бізнесу в регіоні вийшло на якісно новий рівень та стало невід’ємною частиною політики обласної влади.
З 2010 року Дніпропетровщина під керівництвом Олександра Вілкула першою в Україні приєдналася до Ініціативи Глобального Договору ООН. Цей глобальний документ передбачає дотримання високих стандартів корпоративної соціальної відповідальності та впровадження екологічно безпечних технологій виробництва.
На сьогодні в області у рамках соціального партнерства реконструйовано і проведено благоустрій цілої низки соціально важливих об’єктів. Зокрема, в Кривому Розі найбільші з них – це реконструкція проспекту Південний, вулиці Мусоргського, Парку імені Комсомолу України, відкриття спортивного комплексу «Північне сяйво» та сучасного спортивного комплексу з двох басейнів.
Крім проектів з реконструкції й благоустрою соціально важливих об’єктів у рамках соціального партнерства в області реалізується Комплексна екологічна програма, мета якої до 2015 року при середньорічному зростанні обсягів промислового виробництва на 5% зменшити обсяг шкідливих викидів і скидів у довкілля на 30%. У рамках зазначеної Програми обласна влада адмініструє 25 великих підприємств, на які припадає 98% усіх викидів. За два роки реалізації цієї Програми по місту Дніпропетровськ обсяг шкідливих викидів у атмосферу знижено на 15%, а скид неочищених стоків до річки Дніпро – на 70%.
Крім того, минулого року було прийнято окрему Регіональну екологічну програму Кривбасу, на який припадає майже половина всіх шкідливих викидів Дніпропетровщини. Загальний обсяг фінансування заходів цієї Програми майже 11 млрд грн, з яких 10 млрд – кошти провідних підприємств Кривого Рогу, які виділяються в рамках соціального партнерства. Це найбільш масштабна екологічна програма в історії незалежної України. Як за обсягом заходів, так і за обсягом фінансування. За рік реалізації цієї Програми по Кривому Рогу обсяг шкідливих викидів зменшено на 9%.
Одним із яскравих прикладів успішного соціального партнерства влади й бізнесу на Дніпропетровщині є проекти розвитку міст і районів Західного Донбасу, до якого входять міста Павлоград, Тернівка, Першотравенськ, а також Павлоградський та Петропавлівський райони. Основним бюджетоутворюючим підприємством і одним з найбільших інвесторів тут є ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля».
«Соціальне партнерство влади з «ДТЕК Павлоградвугілля» носить системний, стратегічний характер і спрямоване на вирішення нагальних проблем соціально-економічного розвитку територій Західного Донбасу. У рамках цього партнерства за сприяння генерального директора цього підприємства Артура Мартовицького реалізована і реалізується ціла низка великих проектів, які спрямовані на підвищення якості життя як працівників підприємства, так і жителів міст і районів, в яких працює компанія. Результат цієї співпраці – відремонтовані школи, садки, лікарні, впорядковані парки й сквери, центральні вулиці населених пунктів. Такий підхід керівника великого бюджетоутворюючого підприємства, його уважне ставлення до людей заслуговують на суспільну повагу та підтримку з боку місцевої й регіональної влади», — сказав Олександр Вілкул.
За попередні роки соціального партнерства влади і ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» на проекти розвитку міст і районів Західного Донбасу скеровано 16,6 млн грн. За ці кошти в рамках реалізації Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини, яка реалізується під керівництвом губернатора Олександра Вілкула, було профінансовано ремонтні роботи і придбання обладнання для лікарень Павлограда, Тернівки, Першотравенська, а також Павлоградського й Петропавлівського районів, облаштовані спортзали в школах, дитячі та спортивні майданчики, оновлена система опалення та капітально відремонтовані дахи сільських шкіл, тощо.
Лише цього року підприємство на реалізацію соціальних проектів виділило 7,8 млн грн. За ці кошти проводиться тепломодернізація 9 дитсадків та споруджується енергозберігаюча покрівля в школі №19 міста Павлоград. Проведено облаштування пляжної зони і спортивного майданчика в рамках створення зони відпочинку на березі річки Вовча в Павлограді. Триває реалізація створення кабінетів «Телемедицини» в Павлоградській міській лікарні № 4 та Павлоградському пологовому будинку. Реалізуються проекти щодо поводження з твердими побутовими відходами. У Тернівці цього року буде проведена реконструкція центральна частина міста — бульвар Артема, на якому проходять найважливіші масові культурні заходи. У рамках реконструкції буде проведена заміна асфальтного покриття на тротуарну плитку, встановлено сучасні світильники, обладнані місця для відпочинку, система поливу.
Також цього року буде проведено капітальний ремонт покрівель десяти багатоповерхових житлових будинків в Першотравенську. У Павлоградському районі в селі Кохівка планується завершити реконструкцію дитячого садка «Пролісок», а в селі Нові Вербки продовжаться роботи по облаштуванню водозабірних свердловин. У Петропавлівському районі облаштовується футбольний майданчик зі штучним покриттям, ремонтується спортивний та актові зали в Петропавлівській загальноосвітній школі № 2.

На засіданні Регіонального комітету економічних реформ підбили підсумки процесу модернізації охорони здоров`я на Дніпропетровщині за перше півріччя 2012 року

Під час засідання Регіонального комітету економічних реформ представники головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації обговорили хід проведення модернізації медичної галузі на Дніпропетровщині за перше півріччя 2012 року.
«Головною метою процесу модернізації охорони здоров`я, яку визначив Президент України Віктор Янукович, є підвищення якості та доступності медичних послуг для населення та створення належних умов праці для медичних працівників. Системні кроки, які робляться на Дніпропетровщині за участі громадськості, експертів та медичної спільноти вже оцінили як жителі області, так і самі медики: збільшено фінансування на медикаменти та харчування у лікарнях, медичні заклади оснащуються сучасним обладнанням, в області створена комплексна система надання перинатальної допомоги матерям та дітям, підвищується якість роботи служби швидкої допомоги, в лікувальних закладах проводяться ремонтні роботи. Результати цього досягнуті за рахунок розробки оптимальних рішень, які обов`язково узгоджуються з громадськістю та медичною спільнотою, проходять експертну оцінку та після цього втілюються у життя», — сказала начальник головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
Вона зазначила, що в процесі модернізації охорони здоров`я на Дніпропетровщині не було закрито жодного медичного закладу.
Проект «Модернізація охорони здоров`я у Дніпропетровській області» розроблявся системно, за європейським зразком з використанням кращих світових практик. До розробки проекту були залучені провідні спеціалісти у сфері охорони здоров`я, представники науки, органів місцевого самоврядування, а також фахівці світового рівня – міжнародна консалтингова компанія «Делойт», співробітники якої мають досвід роботи з медичними проектами у багатьох країнах світу. Крім того, в рамках спільної ініціативи Міжнародного фонду «Відродження» та Фонду «Східна Європа» на Дніпропетровщині нещодавно стартував проект з моніторингу модернізації охорони здоров`я за участі незалежних експертів.
Важливою складовою процесу модернізації охорони здоров`я у Дніпропетровській області є участь громадськості в обговореннях та наданні пропозицій щодо змін у медичній галузі.

Для налагодження зворотного зв`язку між владою та населенням була створена Громадська платформа з питань медичної реформи. До Громадської платформи входять представники провідних громадських організацій регіону. Члени Громадської платформи спільно з представниками інших громадських організацій проводять моніторингові візити до Центрів первинної медико-санітарної допомоги. Вони беруть участь у громадських обговореннях, займаються обробкою звернень громадян та приведенням їх у дію.
На сьогодні членами Громадської платформи перевірено всі 12 Центрів первинної медико-санітарної допомоги у Дніпропетровську та Центр у Павлограді.
Під час реалізації проекту «Модернізація охорони здоров`я на Дніпропетровщині» були зроблені значні кроки в напрямку підвищення якості надання медичних послуг.
У Дніпропетровській області збільшено фінансування усіх медичних закладів. У 2012 році з обласного, районних та міських бюджетів на лікувальні установи Дніпропетровської області було виділено 3 млрд 457 млн грн, що на 12,2% більше, ніж у 2011 році та на 20% більше, ніж у 2010 році. У 2012 році у стаціонарних закладах вторинного рівня (міських та районних лікарнях) вдвічі збільшено фінансування на медикаменти та харчування: на медикаменти — 91,7 млн грн (2011 рік — 43,4 млн грн), на харчування – 51,7 млн грн (2011 рік – 24,1 млн грн).
Окрім того, у 2012 році Дніпропетровщина отримала з державного бюджету 82 млн грн на придбання лікувально-діагностичного обладнання та автотранспорту для закладів первинної медико-санітарної допомоги (амбулаторій загальної практики – сімейної медицини) та 68,3 млн грн – на нарахування доплати за обсяг та якість виконаної роботи для медичних працівників.
Для створення належних умов праці медичних працівників тривають ремонти і реконструкції приміщень Центрів первинної медико-санітарної допомоги, оснащення їх новим сучасним обладнанням та технікою, забезпечення новими автомобілями.
Так, якщо у 2011 році для медичних закладів первинної допомоги було закуплено обладнання на загальну суму 1,25 млн грн, то лише за 5 місяців 2012 року ця сума збільшилася у 2,5 рази і склала 3,22 млн грн. У тому числі придбано 26 автомобілів для амбулаторій загальної практики – сімейної медицини.
У 2012 році медичним працівникам Центрів первинної медико-санітарної допомоги області підвищена заробітна плата з урахуванням обсягу виконаної роботи.
Наприклад, якщо раніше заробітна плата дільничного лікаря-терапевта вищої категорії, за яким прикріплено 2696 осіб, з урахуванням надбавок за вислугу років та безперервний стаж роботи, складала 3074 грн, то після нарахування надбавки за обсяг виконаної роботи ця сума збільшилася на 1921 грн і складає 4995 грн.
В усіх районах та містах області реалізуються регіональна програма «місцевих стимулів». За 4 місяці 2012 року на ці цілі вже виділено 2,1 млн грн. Програма «місцевих стимулів» передбачає забезпечення медичних працівників первинної ланки пільговим проїздом у громадському транспорті, безкоштовним мобільним зв’язком, житлом, спеціалізованим автотранспортом, комп’ютерною технікою, оплатою комунальних послуг за службове житло, грошовими надбавками тощо. Наприклад, працівники Центрів первинної медико-санітарної допомоги Дніпропетровська отримують щомісячні грошові надбавки у розмірі 500 грн.
«Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині проводиться системна робота з підвищення ефективності роботи швидкої медичної допомоги. Протягом двох останніх років автопарк «швидкої» отримує 89 автомобілів швидкої допомоги марок «Пежо» та «Форд». В усіх відділеннях «швидкої допомоги» встановлені архіватори мови, 100% автомобілів «швидкої» обладнані GPS-навігацією. З початку 2012 року збільшено фінансування на медикаменти на один виклик «швидкої» допомоги більше ніж у 8 разів — з 3 грн до 25 грн і надалі ця сума буде збільшуватись», — сказала начальник головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
Крім того, Центри екстреної медицини оснащені спеціалізованими реанімобілями, що повністю ліквідували поняття «нетранспортабельності» пацієнта і дозволяють в належних умовах перевозити новонароджених вагою від 500 грамів.
Завдяки фінансуванню служби швидкої допомоги з обласного бюджету, вдалося досягти принципу екстериторіальності. Це означає що, тепер на виклик їде та бригада «швидкої», яка знаходиться ближче до пацієнта, а не та, яка безпосередньо відноситься до територіальної одиниці, звідки надійшов виклик.
Головна мета таких дій — забезпечити приїзд «швидкої» до пацієнта за 10 хвилин в містах та за 20 хвилин — в сільській місцевості.
На виконання Національного проекту «Своєчасна допомога», в області створюється єдина регіональна оперативно-диспетчерська служба швидкої медичної допомоги, яка дозволить передавати виклики бригадам «швидкої» без участі диспетчерів підстанцій та відділень швидкої допомоги, що значно скоротить час прийому та передачі викликів.
Пріоритетним напрямком на Дніпропетровщині є охорона материнства і дитинства. Так, в 2012 році в лікарнях області вдвічі збільшено видатки на утримання педіатричних та акушерських ліжок. Крім того, на Дніпропетровщині створена та функціонує комплексна система надання перинатальної допомоги, яка включає в себе потужну мережу міжрайонних пологових центрів, де народжують 82% жінок області, три неонатальних центри, а також два перинатальних центри — у Кривому Розі та Дніпропетровську.
Міжрайонний перинатальний центр у Кривому Розі, розрахований на 3 тис пологів на рік, був відкритий у грудні 2011 року. У червні 2012 року в рамках Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», ініційованого Президентом України Віктором Януковичем, прем`єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул відкрили Дніпропетровський обласний перинатальний центр, розрахований на 4 тис пологів на рік. За місяць свого існування перинатальний центр у Дніпропетровську вже визнаний експертами одним з найсучасніших в Україні.
Завдяки створенню комплексної системи надання перинатальної допомоги на Дніпропетровщині вдвічі збільшилась кількість здорових пологів без ускладнень, що становить 72% від загальної кількості
Скористуйтесь своїм правом тимчасової зміни місця голосування
28 жовтня 2012 року

Під час проведення виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року може скластись ситуація, що в день проведення голосування деякі виборці заздалегідь знають про неможливість прийняти участь у виборах за своєю виборчою адресою з поважних причин (відрядження до іншого міста, виїзд за кордон, догляд за батьками в іншому населеному пункті тощо).
У таких випадках виборець може тимчасово змінити місце голосування без зміни своєї виборчої адреси.
Для цього йому необхідно звернутися не пізніш як за п’ять днів до дня голосування у відповідний відділ ведення Державного реєстру виборців за місцем проживання чи тимчасового перебування з заявою про тимчасову зміну місця голосування.
В разі необхідності виборцю буде надано допомогу з визначенням виборчої дільниці за новою адресою голосування.
Також, якщо буде встановлено факт не включення виборця до Державного реєстру виборців або виявлено неточності в його персональних даних, ці помилки будуть усунуті.
Про тимчасову зміну місця голосування виборцю видається посвідчення, яке підписується керівником відповідного відділу ведення Державного реєстру виборців та засвідчується печаткою.
Тому, звертаємося до виборців області з проханням використати в повному обсязі своє конституційне право голосу на виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року.
При зверненні до відділів ведення Державного реєстру виборців обов’язково потрібно мати при собі паспорт (за його відсутності – тимчасове посвідчення громадянина України).
Адреси розташування та контактні телефони відділів ведення Державного реєстру виборців Дніпропетровської області можна з’ясувати у місцевих органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування або на веб-сайті Дніпропетровської облдержадміністрації (www.adm.dp.ua у розділі „Органи ведення Реєстру виборців”).

Відділ Державного реєстру виборців облдержадміністрації

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду