Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 08.06.2012

Июнь 8th, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул поставив завдання у 2012 році, збільшити на
15% обсяги робіт з благоустрою Дніпропетровщини, у порівнянні з 2011 роком
Під час виїзної наради щодо розвитку інфраструктури та ходу дорожнього будівництва у місті Дніпродзержинську губернатор Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст та районів Дніпропетровської області у 2012 році збільшити на 15% обсяги робіт з благоустрою регіону, у порівнянні з 2011 роком.
«В рамках реалізації регіональної програми з благоустрою станом на 7 червня 2012 року на Дніпропетровщині упорядковано близько 122 тис га парків, скверів, алей та прибудинкових територій (81% до плану), створено 136 дитячих майданчиків (42%), висаджено більше 78 тис дерев (80%). Перевиконано план по створенню нових газонів та квітників – замість 75 га вже висаджено більше 120 га. Майже вдвічі більше, ніж було заплановано прибрано від сміття доріг — 22 тис км, очищено 1,5 тис км берегів (64%)», — сказав Олександр Вілкул.
Він подякував тисячам жителям регіону за активну участь у суботниках та інших заходах з благоустрою. «Упорядковані парки та сквери, прибрані вулиці та прибудинкові території – це наша спільна робота, наша спільна відповідальність, наша спільна гордість за рідний регіон», — додав губернатор.

Для читачів Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Кирила і Мефодія працює безкоштовний розмовний клуб «English Speaking Club»

На базі Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Кирила і Мефодія діє Інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку». При цьому центрі для читачів бібліотеки працює безкоштовний розмовний клуб «English Speaking Club». Засідання клубу проходять щосуботи.
«English Speaking Club» – англійський розмовний клуб, що діє при Інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки. Щосуботи бажаючі можуть відвідати тематичні засідання клубу, переглянути цікаві фільми, обговорити актуальні теми з іншими учасниками, практикуючи англійську мову. Активісти клубу – переважно молодь, яка цікавляться англійською мовою та культурою. Кожного тижня проходить запис бажаючих відвідати засідання клубу.
«Всебічний розвиток, освіченість, постійне самовдосконалення кожної особистості – рушійна сила розвитку суспільства. Дуже важлива співпраця й інтеграція з іншими державами, новими культурними осередками. Це позитивно впливає на підвищення рівня освіченості громадян, їх соціальну орієнтованість. Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека імені Кирила і Мефодія представляє комплексну програму вивчення англійської мови на практиці за рахунок спілкування, обміну досвідом та перегляду пізнавальних фільмів. Дана програма діє за принципами нового підходу «Освіта впродовж усього життя», який впроваджується за ініціативи губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула. Завдяки розмовному клубу «English Speaking Club» люди будь-якого віку мають можливість підвищити свій рівень англійської мови та долучитися до цікавих дискусій, отримати нові знання», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Програма заходів, які організовує «English Speaking Club» протягом червня 2012 року:
13 червня о 14.00 – перегляд та обговорення кінофільму англійською мовою «Свідок звинувачення»;
20 червня о 14.00 – перегляд та обговорення кінофільму англійською мовою «Гарольд і Мод»;
16 червня о 14.00 – зустріч в «English Speaking Club» усіх бажаючих покращити рівень англійської мови. Присутні можуть вільно спілкуватись англійською, переглядати книги, журнали, відео з фонду «Вікна в Америку». Тема спілкування: «Вільна тема»;
23 червня о 14.00 – зустріч в «English Speaking Club» усіх бажаючих покращити рівень англійської мови. Тема спілкування: «Творчість американського художника, скульптора, графіка, письменника і політичного діяча Рокуелла Кента». Розповідь англійською мовою про Рокуелла Кента, перегляд його робіт (через тематичні інтернет-сайти).

Довідка:
Інформаційно-ресурсний центр, що працює на базі Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Кирила і Мефодія, проводить різноманітні заходи, метою яких є сприяння спілкуванню між українцями та американцями. Люди будь-якого віку мають доступ до інформації про історію, уряд, суспільство та національні цінності Сполучених Штатів Америки. Центр забезпечує користувачів інформацією про всі сфери життя в США, сприяє вивченню англійської мови в регіоні, застосовує нові прогресивні технології в бібліотечній справі.
Центр «Вікно в Америку» організовує різноманітні заходи: зустрічі з носіями англійської мови, дискусії англійською мовою, перегляди кінофільмів, лекції, семінари, вікторини, які дають можливість українцям більше дізнатися про США.
Центр співпрацює з навчальними закладами області, курсами вивчення іноземних мов, іншими організаціями, бере активну участь в інформаційному забезпеченні науковців, надає інформаційну допомогу викладачам та вчителям, студентам вишів і школярам.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині розпочато виробництво сучасних автомобілів «швидкої» допомоги на базі Reno Master»
На Дніпропетровщині розпочато виробництво сучасних автомобілів «швидкої» допомоги на базі Reno Master. За замовленням Міністерства охорони здоров’я України у Дніпродзержинську на ТОВ «Дніпровський автобусний завод» випущені перші п’ять автомобілів «швидкої» допомоги. До проведення чемпіонату з футболу «Євро-2012» їх отримують міста Київ, Харків та Донецьк. Міністерство охорони здоров’я України замовило Дніпровському автобусному заводу виробництво ще 95 таких автомобілів.
Нові «швидкі» оснащені сучасною медичною технікою. Це набір для надання першої допомоги, електричний аспіраційний відсмоктувач, портативна моніторингова система пацієнта, дефібрилятор-монітор, медичні ноші, завантажувальний пристрій, фіксатор голови, кисневі балони, санітарна сумка для надання першою медичної допомоги.
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів робочу нараду щодо планів та перспектив роботи підприємства. Адже ще взимку 2010 року завод був на межі закриття. Лише після втручання керівництва області та міста роботу заводу було відновлено. Сьогодні завод окрім автомобілів «швидкої» допомоги випускає також сучасні пасажирські автобуси великої місткості.
«На Дніпропетровщині активно ведеться модернізація промислових підприємств. В галузь активно впроваджуються сучасні технології виробництва, а також проводиться розширення та перепрофілювання виробничих потужностей, орієнтованих на потреби ринку. Одне з таких підприємств – це «Дніпровський автобусний завод». Завдяки його роботі на Дніпропетровщині розпочато виробництво сучасних автомобілів «швидкої» допомоги на базі Reno Master», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор відвідав дільниці каркасного, облицювального, малярного виробництва, виготовлення електро — кабельної продукції та поспілкувався з працівниками заводу.
«Завдяки впровадженню сучасних технологій виробництва завод має замовлення не лише на автомобілі «швидкої» допомоги, а й на виготовлення сучасних пасажирських автобусів великої місткості. Це означає, що люди мають роботу, отримують за нею заробітну плату, підприємство відраховує до бюджету кошти і регіон стабільно розвивається», — сказав губернатор.
Олександр Вілкул поставив завдання поступово підвищувати рівень заробітної плати працівникам.
Довідка:
Нове виробництво ТОВ «Дніпровський автобусний завод» було створено на базі Дніпродзержинського авторемонтного заводу, який ремонтував автобусну техніку. В березні 2011 року виробничі потужності заводу було перепрофільоване на виробництво нової сучасної автобусної техніки. Сьогодні завод отримує замовлення зі всієї України. Окрім п’яти автомобілів «швидкої» допомоги, підприємство вже випустило та реалізувало 8 автобусів (міста Харків та Донецьк) та має замовлення на виготовлення ще 11 автобусів. Ці автобуси оснащені автоматичною коробкою передач, бортовим комп’ютером та клімат – контролем, є інвалідний трап. Наразі на заводі працюють 120 робітників. До кінця червня 2012 року на підприємстві створять ще близько 100 робочих місць.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №253 від 23.03.2022 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ФОП Шмідту С.А.
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №250 від 23.03.2022 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ТОВ «Успіх»
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №1159 від 23.08.2023 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами у місті МПП «Елегія»