Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 08.08.2012

Август 8th, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «Державні інвестиції в будівельну галузь Дніпропетровщини за 5 років складуть 7,5 млрд грн»

Державні інвестиції в будівельну галузь Дніпропетровщини за 5 років складуть 7,5 млрд грн. Завдяки системному підходу до розвитку кластеру будівництва за 6 місяців цього року обсяг виконаних будівельних робіт на Дніпропетровщині зріс на 2,6%. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул під час урочистостей з нагоди Дня будівельника України. З нагоди професійного свята губернатор нагородив кращих будівельників Дніпропетровщини.

 

«Будівельні крани, будмайданчики і сучасні новобудови – це символ того, що регіон розвивається. Я вітаю з професійним святом усіх будівельників нашого регіону. Будівництво належить до тих ключових галузей, які визначають стабільність соціального та економічного розвитку області й країни. Одне робоче місце в галузі будівництва забезпечує створення до 10 робочих місць в суміжних галузях. Завдяки тим умовам, які за два роки створені обласною владою за підтримки нашого Президента Віктора Федоровича Януковича та Уряду, на Дніпропетровщині йде стабільне зростання будівельних робіт. У 2011 році обсяг виконаних будівельних робіт виріс майже на 16%. За 6 місяців 2012 року — ще більш ніж на 2,5% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року. Це один з кращих показників в Україні», — сказав Олександр Вілкул.

Губернатор зазначив, що позитивна динаміка досягнута в першу чергу за рахунок реалізації в області великих інфраструктурних проектів, таких як: будівництво окружної дороги Дніпропетровська, з’їздів з Кайдацького мосту, Дніпропетровського метрополітену. Ці проекти реалізуються за ініціативи обласної влади та за підтримки Президента України Віктора Януковича й Уряду. Загальна вартість цих проектів більше 7,5 млрд грн. Це ті державні інвестиції, які будуть включені в економіку області в найближчі 5-6 років.

Серед великих інфраструктурних об’єктів минулого року була здана в експлуатацію перша черга об’їзної дороги навколо Дніпропетровська. Із її запуском за межі центральної частини Дніпропетровська було виведено 7,5 тисяч одиниць транспорту щоденного транзитного потоку. Цього року після відкриття другої черги стоїть завдання через Південний міст вивести транзитний потік з правого берега міста. Це понад 10 тисяч одиниць транспорту щодоби. У подальшому введення в експлуатацію наступних (третьої та четвертої) черг окружної дороги виведуть за межі міста весь транзитний потік – у 30 тисяч одиниць транспорту щодоби.

У рамках будівництва масштабного проекту об’їзної навколо Дніпропетровська ведеться будівництво правобережних з’їздів з Кайдацького мосту. Цей проект має не лише важливе екологічне значення для жителів Дніпропетровська, а й дасть відчутний економічний ефект. Шлях від Кайдацького мосту до Криворізького шосе буде скорочений на 10 км. За розрахунком проектного інституту «Дніпродіпротранс» нова дорога дозволить знизити споживання палива транзитним автотранспортом на 3,6 млн літрів щорічно.

За ініціативи губернатора Олександра Вілкула та за підтримки Президента України Віктора Януковича й Уряду відновлено будівництво Дніпропетровського метрополітену. Для реалізації проекту підписано угоду та відкрито кредитну лінію від Європейського банку реконструкції та розвитку, незабаром такий же кредит буде надано Європейським інвестиційним банком, ще 63 млн євро надасть держава. Таким чином найближчим часом в галузь будівництва Дніпропетровщини буде залучено ще 4 млрд грн. Це дозволить за 4 роки завершити будівництво трьох станцій метрополітену. Із введенням в експлуатацію нових станцій метро в місті підвищиться якість пасажироперевезень. Зокрема, метро з’єднає промислові райони міста з центральними, що значно скоротить час і підвищить комфортність переїзду жителів Дніпропетровська до місця їх роботи і в зворотному напрямку. Після завершення будівництва метро буде повністю реконструйована історична частина обласного центру – проспект Карла Маркса.

Дніпропетровщина стабільно нарощує обсяги введеного в експлуатацію житла. Якщо в 2009 році в області було введено в експлуатацію 170 тис кв м житла, то в 2010 році цей показник склав понад 226 тис кв м, в 2011 році — 234 тис кв м. У цьому році планується ввести в експлуатацію 300 тис кв м житла. З цього напрямку Дніпропетровщина також є провідним регіоном в країні.

У рамках реалізації Соціальної Ініціативи «Доступне житло» нашого Президента Віктора Федоровича Януковича розроблено механізм здешевлення іпотеки. На реалізацію цієї ініціативи в державному бюджеті тільки на 2012 рік закладено величезний ресурс — 1 млрд грн, з яких майже 73 млн грн передбачено для Дніпропетровської області.

Механізм здешевленої іпотеки дозволить завершити в області будівництво недобудов, реалізувати проекти з будівництва нових об’єктів. У тому числі, і цілих нових мікрорайонів доступного житла.

Наразі в рамках реалізації Програми пільгового іпотечного кредитування облдержадміністрацією на розгляд Міжвідомчої комісії Мінрегіонбуду направлено матеріали по 17 об’єктах будівництва на 1488 квартир. З них 9 об’єктів на 953 квартири вже затверджені Міжвідомчою комісією. Це багатоповерхівки в Дніпропетровську, Дніпропетровському районі та Новомосковську, а також будинки в котеджному містечку «Блакитне озеро» в селі Єлисаветівка Петриківського району. На розгляді Міжвідомчої комісії перебуває ще 8 об’єктів на 535 квартир. Ці будинки перебувають в містах Нікополі, Дніпропетровську, Новомосковську, Павлограді, Дніпродзержинську, Верхньодніпровську і Царичанці.

Зокрема, в Дніпропетровську у вересні цього року буде зданий в експлуатацію перший будинок на 63 квартири в рамках пілотного проекту з будівництва цілого мікрорайону доступного житла на житловому масиві «Лівобережний-3». Загалом проект будівництва нового мікрорайону передбачає зведення 16 п’ятиповерхових будинків на більш ніж 1 тис квартир. Вже оголошено тендер на будівництво наступних будинків в рамках даного проекту.

Серед знакових соціальних об’єктів, які введені в експлуатацію цього року, — Обласний дитячий центр соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я», Дніпропетровський обласний перинатальний центр, Льодова арена у Дніпропетровську. 1 вересня розпочнуть роботу нові сільські школи у с. Піщанка Новомосковського району та у с. Новомихайлівка Синельниківського району.

На території ВАТ “Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод” в м. Дніпропетровську завершується будівництво ектросталеплавильного комплексу “Дніпросталь” потужністю 1,32 млн тонн сталі на рік. Виробництво колісних і трубних заготовок за новітніми технологіями дозволить на чверть знизити собівартість 1 тонни готової продукції. Проект відповідає сучасним вимогам енергозбереження (зменшення споживання газу у 8 разів) та екології (зниження забруднюючих викидів у 3 рази).

Також на Дніпропетровщині ведеться реконструкція великих підприємств гірничо-металургійного комплексу, хімічної промисловості, машинобудування, інженерних мереж, споруджуються нові елеватори та інші об’єкти промислового призначення.

Збільшення обсягів будівництва сприяє розвитку суміжних промислових галузей. У першому півріччі 2012 року відбулось нарощування обсягів виробництва основних будівельних матеріалів у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року, а саме: на 4,5 % збільшилося виробництво цементу, майже на 2% зросло виробництво блоків та цегли з цементу й штучного каменю, на 15% зросло виробництво елементів збірних конструкцій для будівництва. Потребу в будматеріалах повністю забезпечують потужності підприємств промбудіндустрії області.

«Дніпропетровщина один з провідних центрів будівельної галузі нашої країни. У тому числі і з виробництва сучасних будівельних матеріалів. Для цього у нас є все: потужна сировинна і виробнича бази, науковий і, найголовніше, висококваліфікований кадровий потенціал», – сказав Олександр Вілкул. Губернатор привітав усіх будівельників та ветеранів галузі з професійним святом та вручив кращим представникам цієї професії в нашій області нагороди, відзнаки та цінні подарунки.

 

На Дніпропетровщині з метою діагностики гіпертонічної хвороби серед населення організовано щоденний вимір артеріального тиску для жителів області
За підтримки губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині з метою своєчасного виявлення та профілактики гіпертонічної хвороби серед населення організовано пункти щоденного вимірювання артеріального тиску.
З метою діагностики та профілактики гіпертонічної хвороби серед населення з 25 липня 2012 року для мешканців Дніпропетровщини проводяться вимірювання артеріального тиску. В усіх містах та районах Дніпропетровської області було організовано 290 щоденних пунктів вимірювання артеріального тиску. Пункти розташовані в місцях найбільшого скупчення людей: в приміщеннях сільських та селищних рад, органів виконавчої влади, поштових відділеннях, торгівельних центрах, магазинах, супермаркетах, на ринках.
Зокрема у Дніпропетровську пройти обстеження можна у торгівельних центрах «Материк» та «Дафі», на Образцовому ринку по вулиці Калиновій, в супермаркетах «Spar» у Придніпровську, «Сільпо» на житловому масиві Червоний Камінь тощо. На сьогоднішній день майже 4 тис жителів Дніпропетровської області пройшли обстеження. Особи, в яких було виявлено підвищення артеріального тиску, направлені на подальше обстеження та лікування до амбулаторій загальної практики – сімейної медицини за місцем проживання.
«За підтримки губернатора Олександра Вілкула протягом 4 місяців всі жителі Дніпропетровської області матимуть змогу виміряти артеріальний тиск та отримати консультації щодо профілактики та лікування гіпертонічної хвороби. Крім того, особи, які пройшли обстеження, отримують інформаційні матеріали про необхідність контролю артеріального тиску та прийому виписаних лікарем медикаментів», — сказала начальник головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
На виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою» в амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини впроваджено реєстр пацієнтів з гіпертонічною хворобою. Державною службою з лікарських засобів проводиться контроль за наявністю в аптечних мережах препаратів для лікування серцево-судинних захворювань та за націнкою на такі препарати.
«Всі мешканці області вже зараз можуть звернутися до свого дільничного лікаря чи кардіолога для отримання рецепту на одержання препаратів для лікування серцево-судинних хвороб. Важливо пам`ятати, що саме безперервний прийом цих ліків допоможе уникнути таких ускладнень, як гіпертонічний криз, інфаркт міокарда, інсульт тощо», — сказала начальник головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.

Костянтин Гузенко: «За підтримки губернатора Олександра Вілкула в Дніпродзержинську у 2012 році буде відремонтовано майже в 4,5 рази більше доріг, ніж минулого року»
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул та перший заступник Дніпродзержинського міського голови Костянтин Гузенко провели нараду щодо стану ремонту доріг у Дніпродзержинську. Цього року заплановано відремонтувати близько 150 тис кв м доріг, що майже в 4,5 рази більше, ніж у 2011 році. Фінансування відбувається за рахунок обласного, державного та місього бюджетів, які консолідовані за підтримки губернатора Олександра Вілкула.
«Минулого року Костянтин Гузенко розробив детальний план модернізації дорожньої інфраструктури Дніпродзержинська. Стан доріг у цьому місті дуже поганий. Тому ми акумулювали необхідні кошти. Поступово якість дорожнього покриття покращується. Важливо, що дніпродзержинська команда управлінців системно підійшла до вирішення цього питання. Обласна влада й надалі підтримуватиме реалізацію таких проектів, спрямованих на покращення комфортності життя жителів Дніпродзержинська та розвиток дорожньої інфраструктури», — сказав Олександр Вілкул.
Костянтин Гузенко доповів Олександру Вілкулу про стан ремонту доріг у Дніпродзержинську. Зокрема, у 2011 році у рамках губернаторської програми з розвитку дорожньої інфраструктури у Дніпродзержинську було відремонтовано майже 44 тис кв м доріг. У 2012 році з ініціативи губернатора на ремонт доріг міста з державного та обласного бюджетів виділено рекордну за всі роки незалежності суму – майже 36 млн грн. 7 серпня, напередодні наради, з ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула з державного бюджету було додано ще 4 млн грн. Таким чином на ремонт доріг Дніпродзержинська у 2012 році спрямовано 40 млн. грн. Це в 4,5 рази більше, ніж минулого року. За ці кошти буде відремонтовано близько 150 тис кв м доріг. Зокрема, поточний ремонт буде проведений на площі 52,82 тис кв м – на вулицях Харківська, Єлизаветівська, Дружби Народів, Матросова, Ватутіна, Алтайська, Москворецька, на проспектах Будівельників та Аношкіна. Капітальний ремонт буде виконаний на площі 85,3 тис кв м – на проспекті Ювілейний та вулиці Скаліка.
Наразі поточний ремонт вулиць Дніпродзержинська вже виконаний на 52% від загального обсягу — на площі 32,4 тис кв м. Тут відремонтовані 10 доріг: просп. 50 років СРСР, Єлизаветівське шосе, мостовий перехід через р. Дніпро, просп. Леніна, площа Визволителів, вул. Бесєдова та вул. Долматова, Матросова, Стасова та пров. 3-й Баглійський.
Триває капітальний ремонт проспекту Ювілейний, який збігається з дорогою загального користування Дніпродзержинськ-Миколаївка-Солоне та з’єднує Дніпродзержинськ з Дніпропетровськом. Останній раз капремонт цього проспекту проходив 15 років тому. За ініціативи губернатора Олександра Вілкула для ремонту дороги з обласного бюджету було виділено 17 млн грн, з міського – 1,9 млн грн. На проспекті вже виконано фрезування дорожнього покриття на площі 12 тис. кв м та демонтовано 3 км бордюрного каменю.
20 серпня розпочнеться капітальний ремонт вулиці Скаліка, яка з’єднує магістральну дорогу по вул. Димитрова з мікрорайоном «Черемушки». По цій вулиці знаходиться міська лікарня № 7 та проходять маршрути громадського транспорту в напрямку до залізничного вокзалу міста. Капремонт вулиці Скаліка проводився 22 роки тому. Роботи будуть проведені у два етапи. Зокрема, у 2012 році для проведення першого етапу робіт за ініціативи Олександра Вілкула виділено 4,19 млн грн. За ці кошти планується заміни бордюр та влаштувати дорожнє покриття. У 2013 році планується встановити тротуари, облаштувати зупинки громадського транспорту, виконати дорожню розмітку та провести роботи з озеленення.
«Я дякую Олександру Вілкулу за підтримку. Жителі Дніпродзержинська бачать ті зміни, які ми робимо. Цього року був запропонований перший етап масштабного проекту з модернізації доріг нашого міста. Він буде продовжений і надалі. Ми зробимо якісні дороги Дніпродзержинська – складову частину якісних доріг Дніпропетровщини, візитною карткою міста та регіону », — сказав Костянтин Гузенко.
Довідка:
Загальна протяжність доріг в місті Дніпродзержинськ складає 564,6 км.

Олександр Вілкул: «Реконструкція Центру дитячої творчості імені Олега Кошового буде завершена у листопаді 2012 року, що стане ще одним потужним імпульсом для творчого розвитку юних талантів Дніпродзержинська»

Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час виїзної наради щодо початку реконструкції Центру позашкільної роботи та дитячої творчості імені Олега Кошового у Дніпродзержинську. Вартість реконструкції становить близько 4,3 млн грн. У рамках реконструкції буде замінена система опалення (замість старих чавунних радіаторів будуть встановлені сучасні електричні нагрівачі з інфрачервоним випромінюванням та сталеві радіатори з водяним опаленням), замінені старі вікна та двері на нові металопластикові та проведена реставрація фасаду та інші роботи. Це створить якісні комфортні умови для творчого розвитку більше 1,6 тис талановитих і обдарованих дітей Дніпродзержинська, які відвідують Центр. У заявку з несправністю системи опалення в закладі в осінньо-зимовий період температура в приміщені заледве сягала 5-8 градусів тепла, що створювало значний дискомфорт для вихованців та педагогів Центру, які змушені були перебувати на заняттях у шапках і куртках. Відтепер цю проблему буде повністю вирішено.
«Обласна влада створює необхідні умови для розвитку талановитої й обдарованої молоді нашого регіону. Дніпродзержинськ відомий на всю Дніпропетровщину й Україну своїми юними талантами. Торік збірна Дніпродзержинська гідно представила наш регіон в національному танцювальному шоу-проекті «Майданс». Чимало чільних представників театрального, музичного та літературного мистецтва, сучасного українського шоу-бізнесу також є вихідцями з Дніпродзержинська. Багато з них робили свої перші кроки у творчому житті в стінах Дніпродзержинського Центру позашкільної роботи та дитячої творчості імені Олега Кошового. Приміщення цього Центру не ремонтувалося понад 20 років і наразі з ініціативи першого заступника Дніпродзержинського міського голови Костянтина Гузенка та за підтримки обласної влади розпочато його комплексну реконструкцію, яка буде завершена в листопаді цього року. Тож восени юні таланти міста отримають сучасне комфортне для занять приміщення, яке буде обладнане всім необхідним для проведення занять з танців, співів, образотворчого мистецтва тощо. Переконаний, це стане потужним імпульсом для творчого розвитку юних талантів Дніпродзержинська», — сказав Олександр Вілкул.
Центр позашкільної роботи та дитячої творчості ім. О.Кошового – це осередок творчого розвитку та культурного зростання Дніпродзержинської молоді. У Центрі діє 129 гуртків різних творчих напрямків, у яких займається 1,6 тис вихованців від 6 до 18 років. На базі центру проводиться близько 10 відкритих фестивалів, конкурсів та змагань, які стали традиційними та знаковими для Дніпродзержинська та всього Дніпропетровського регіону.
Приміщення центру не ремонтувалося понад 20 років — з 1991 року. Станом на 2010 рік опалення у конференц-залі було практично відсутнє, система опалення з існуючими приладами опалення, які розташовані у пристелевих нішах, заглушена. В якості тимчасового варіанту опалення прокладено дві труби, що не давало можливості підтримувати належний температурний режим. В осінньо-зимовий період температура повітря у конференц-залі не перевищувала +5 +8С.
Відповідно до висновку з технічного обстеження стану системи опалення будинку було встановлено, що на даний момент система опалення перебуває в незадовільному стані. Згідно з матеріалами висновку встановлено, що окремі елементи огороджувальних конструкцій будівлі не відповідають чинним нормативним вимогам енергозбереження і вимагають проведення теплотехнічних розрахунків для можливості додаткового їх утеплення. У зв’язку з цим проведення масових видовищних заходів у Центрі у зимовий період було неможливим.
Для модернізації системи опалення в закладі за ініціативою першого заступника Дніпродзержинського міського голови Костянтина Гузенка була розроблена проектно-кошторисна документація в 2010 році. Ініціативу підтримав губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул. Кошторисна вартість реконструкції складає 4,3 млн млн грн, з яких за сприяння Олександра Вілкула майже 3,3 млн грн виділено цьогоріч з державного бюджету, решта 1 млн грн – з місцевого бюджету Дніпродзержинська.

 За сім місяців 2012 року до бюджету Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області надійшло 10,5 млрд грн, що на 11,4% більше ніж у відповідному періоді 2011 року

У липні 2012 року до бюджету Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області надійшло понад 1,6 млрд грн, що на 86,4 млн грн більше від запланованого. За цим показником Дніпропетровщина серед лідерів в Україні.
«Завдяки спільній роботі, проведеній органами Пенсійного фонду та структурними підрозділами облдержадміністрації, за сім місяців 2012 року до бюджету Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області надійшло 10,5 млрд грн, що на 11,4% більше ніж у відповідному періоді 2011 року. Завдяки цьому всі пенсійні виплати протягом січня-липня 2012 року були виплачені в повному обсязі та своєчасно, відповідно до діючого законодавства», — сказала в.о. начальника головного управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області Валентина Варакута.
«На Дніпропетровщині за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула створена європейська система соціального партнерства обласної влади з бізнесом (роботодавцем) та профспілками. Ця система передбачає своєчасну виплату заробітної плати роботодавцем та повну ліквідацію заборгованості з її виплати. Зокрема, за 2010-2012 в регіоні борги з зарплати скорочено майже в сім разів – з 89,6 млн грн до 13,1 млн грн. Ще одним важливим напрямом роботи обласної влади є створення нових робочих місць, легалізація та підвищення заробітних плат», — сказав начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Володимир Семенюк.
У 2012-му році завдяки жорсткому контролю Олександра Вілкула в області легалізовано понад 4,5 тисяч робочих місць (за півтора роки понад 13 тис), створено 36 тис нових робочих місць (за два з половиною роки – понад 150 тис), а також 849 роботодавців підвищили рівень оплати праці.
В регіоні забезпечена своєчасна виплата заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів. Завдяки ефективній системній роботі обласної влади, бізнесу та профспілок середня заробітна плата по області за червень 2012 року досягла рівня 3 тис 197 грн, що на 31% більше ніж за червень 2010 року (2 тис 432 грн). На підприємствах базових галузей регіональної економіки – насамперед гірничо-металургійного комплексу – середня зарплата за місяць перевищила 4 тисячі, а на багатьох і 5 тисяч грн.

 На Дніпропетровщині для підвищення якості та доступності медичних послуг триває активний розвиток сімейної медицини

Наразі на Дніпропетровщині працює вже 582 сімейних лікаря, а до кінця 2013 року в області працюватиме 1044 сімейних лікаря.
«Впровадження сімейної медицини у Дніпропетровській області реалізується на основі успішного досвіду зарубіжних колег. У Європі на рівні сімейної медицини вирішується близько 80% всіх випадків звернень до лікаря. Про ефективність такої системи охорони здоров’я свідчить те, що середня тривалість життя у цих країнах на 15 років більше, ніж в Україні. Таким чином, сімейний лікар — це європейський підхід до забезпечення якісного медичного обслуговування всієї родини. Саме тому на Дніпропетровщині велика увага приділяється фаховій підготовці сімейних лікарів та створенню для них належних умов праці», — сказала заступник начальника головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова.
На Дніпропетровщині функціонує 53 Центри первинної медико-санітарної допомоги. Для повного їх укомплектування необхідно 2 305 сімейних лікарів. Саме тому ключову роль у процесі модернізації охорони здоров’я відіграє професійна підготовка сімейних лікарів.
Наразі на Дніпропетровщині працює 582 сімейних лікарів. У 2012 році кількість сімейних лікарів планується збільшити у півтора рази, а до кінця 2013 року в області працюватиме 1044 сімейних лікаря.
Фахову підготовку сімейні лікарі проходять у Дніпропетровській державній медичній академії. Студенти за шість років навчання опановують професію лікаря, потім протягом ще двох років в інтернатурі отримують спеціальність «лікар загальної практики — сімейний лікар».
Програма підготовки сімейних лікарів в інтернатурі включає вивчення 16 різних медичних спеціальностей. Однак навіть після закінчення вищого навчального закладу, сімейні лікарі продовжують своє навчання: постійно відвідують тренінги, семінари, щомісячні переривчасті курси і т.п.
Протягом 1997 – 2012 років у Дніпропетровській державній медичній академії було підготовлено 195 сімейних лікарів. Наразі ще 35 спеціалістів продовжують навчання в інтернатурі.
У жовтні 2011 року на базі Підгородненської амбулаторії було відкрито навчально-методичний центр, де сімейні лікарі проходять навчання та перекваліфікацію, освоюють практичні навички роботи з пацієнтами. У 2011 році навчання у тренінговому центрі пройшли 76 осіб, а за перше півріччя 2012 року – 100.
Окрім цього, лікарів загальної практики готують на кафедрі сімейної медицини факультету післядипломної освіти Дніпропетровської державної медичної академії шляхом перекваліфікації лікарів-терапевтів та лікарів-педіатрів. Протягом 1997-2011 років спеціалізацію пройшли 702 лікаря. У 2012 році перепідготовку проходять 242 лікаря. У 2013 році заплановано підготувати ще 220 сімейних лікарів.
Крім цього, у зв’язку з модернізацією охорони здоров’я у Дніпропетровській державній медичній академії збільшився попит на спеціальності, де готують сімейних лікарів.
«Як медик хочу зазначити, що в рамках модернізації охорони здоров’я суттєво підвищується не тільки якість медичного обслуговування, а й покращуються умови праці медиків – збільшені заробітні плати, робляться ремонти приміщень амбулаторій, закуповуються нові автомобілі», — сказала сімейний лікар амбулаторії №2 Дніпропетровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 10 Наталя Акімова.
Програма «місцевих стимулів» для підтримки сімейних лікарів діє в рамках модернізації охорони здоров’я та реалізується в усіх містах та районах Дніпропетровської області. Вона спрямована на забезпечення медичних працівників первинної ланки (сімейних лікарів) грошовими надбавки до заробітної плати, пільговим проїздом у громадському транспорті, безкоштовним мобільним зв’язком, пільговим житлом тощо. Так усі працівники Центрів первинної медико-санітарної допомоги Дніпропетровська отримують щомісячні грошові надбавки у розмірі 500 грн.
Окрім цього, на Дніпропетровщині відповідно до Постанови КМУ України №209 зросла заробітна плата медичних працівників Центрів первинної медико-санітарної допомоги за рахунок виплат за обсяги виконаної роботи. Наразі середній розмір надбавки лікаря первинної ланки складає від 400 грн до 1725 грн. Таким чином заробітна плата лікаря коливається від 1815 грн до 6472 грн, а медичної сестри – від 1507 грн до 3079 грн.

Олександр Вілкул: «На базі дитсадка № 1 міста Дніпродзержинськ буде створено дошкільний навчальний заклад – Центр розвитку дитини з групами для дітей з особливими потребами»

Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкулта перший заступник Дніпродзержинського міського голови Костянтин Гузенко провели виїзну нараду щодо реконструкції дитячого дошкільного закладу № 1 міста Дніпродзержинськ. У результаті реконструкції дитсадка в ньому буде відкрито 4 додаткових групи для дітей з особливими потребами (вадами мови та порушенням психічного розвитку).Восени 2012 року на базі цього дитсадка буде створено дошкільний навчальний заклад – Центр розвитку дитини.
У нараді взяли участь керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, керівництво міста та представники підрядних організацій.
Як доповів губернатору Олександру Вілкулу перший заступник Дніпродзержинського міського голови Костянтин Гузенко, наразі в місті функціонує 51 дошкільний навчальний заклад (ДНЗ).З них у рамках губернаторської програми з розвитку регіональної системи дошкільної освіти за останні 2 роки було створено 3 нові заклади та відкрито 16 груп у діючих. До кінця року буде відкрито ще 16 груп в існуючих дитсадках, які зможуть відвідувати понад 500 дітей.
У рамках регіональної програми «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», яка розроблена і реалізується під керівництвом Олександра Вілкула,важливою складовою розвитку системи освіти в області є створення умов для якісної освіти й виховання дітей дошкільного віку. З цією метою обласна влада у співпраці з місцевими органами самоврядування третій рік поспіль забезпечує збільшення кількості місць у системі дошкільної освіти – проводяться ремонти в існуючих закладах, будуються нові дитячі садки. За 2010-2011 роки в області було відкрито 22 садочки, створено 37 навчально-виховних комплексів «садок-школа» та майже 200 груп у діючих дитсадках. Це дозволило створити понад 6 тис нових місць в дитячих садках, що на 60% скоротило чергу в дошкільні дитячі заклади області.
Цього року губернатор Олександр Вілкул поставив завдання перед керівниками міст і районів області повністю вирішити питання забезпечення всіх дітей регіону дошкільного віку місцями в дитячих садках. Для виконання поставленого завдання в містах і районах Дніпропетровщини в 2012 році планується відкрити 14 садочків, 18 навчально-виховних комплексів та понад 100 груп в діючих ДНЗ.
Велика увага в процесі розвитку регіональної системи дошкільної освіти приділяється дітям з особливими потребами.

«У жовтні цього року в дитячому садку№1 Дніпродзержинська буде відкрито чотиринові групи для дітей з особливими потребами. Восени на базі цього дитсадка буде створено сучасний дошкільний навчальний заклад – Центр розвитку дитини з групами для дітей з особливими потребами, що сприятиме їх гармонійному зростанню та вихованню», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Приміщення чотирьох груп дитсадка, які реконструюються, не функціонують з 1991 року. Загальна кошторисна вартість їх реконструкції –6,4 млн грн.
Наразіпроведено роботи з демонтажу труб гарячого і холодного водопостачання, замінено електричну проводку, відремонтовано покрівлю, покладено кахель в санвузлах, підготовлено труби опалення для утеплення підлоги, замінено дерев’яні віконні рами на металопластикові.
«Після реконструкції будівлі ДНЗ № 1 буде збільшено кількість місць із 260 до 320, що дозволить повністю вирішити питання забезпечення місцями дітей раннього та дошкільного віку першого мікрорайону Лівобережжя у Дніпродзержинську. Це реальний крок з підвищення якості життя мешканців нашого міста.Восени 2012 року за завданням губернатора заклад буде реорганізовано в Центр розвитку дитини», – сказав перший заступник Дніпродзержинського міського голови Костянтин Гузенко.
Наразі всі дошкільні навчальні заклади Дніпродзержинська забезпечені комп’ютерами та мають свої Інтернет-сайти. Чотири ДНЗ вже підключені до проекту «3D дитячий садок», який реалізується в рамках регіональної програми «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» під керівництвом голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула.
Також у всіх дитсадках міста працює електронна база обліку дітей раннього та дошкільного віку, завдяки якій батьки можуть заздалегідь обрати місце для своєї дитини.

Довідка:
Станом на 08 серпня 2012 року у Дніпродзержинську функціонує 51 дошкільний навчальний заклад:
— 40 дошкільних навчальних закладів у м. Дніпродзержинськ та смт. Карнаухівка;
— 1 дошкільний навчальний заклад – центр розвитку дитини;
— 2 навчально-виховних комплекси;
— 8 дошкільних відділень у 8 навчально-виховних комплексах.
Проходить виготовлення проектно-кошторисної документації дошкільного навчального закладу № 43.
Працюють 14 спеціалізованих дитячих садків для дітей з особливими потребами.
У 2011-2012 роках у Дніпродзержинську:
— відкрито дошкільне відділення в навчально-виховному комплексі №3;
— створено комунальний заклад «Спеціальний дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №40 «Вогник» Дніпродзержинської міської ради;
— завершена робота з реорганізації навчально-виховного комплексу №32 «Дельфін» у спеціальний дошкільний навчальний заклад;
— відкрито 16 нових груп
Дошкільну освіту здобувають 8 тис 645 дітей.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій