Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 08.09.2012 р.

Сентябрь 9th, 2012 Новини Вывести на печать

У Дніпропетровську на Театральній площі просто неба відбувся вечір класичної музики – святкова шоу-програма «Рідна земля, Україна»

У рамках святкування Дня міста в улюблених куточках відпочинку жителів Дніпропетровська пройшла низка спортивних, розважальних і культурно-мистецьких заходів для дітей, молоді та дорослих. Зокрема, на Театральній площі відбувся вечір класичної музики – святкова шоу-програма «Рідна земля, Україна» за участі соліста Маріїнського театру (м. Санкт-Петербург), заслуженого артиста України Віктора Луцюка. Переглянули концерт губернатор Олександр Вілкул, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, а також близько тисячі жителів та гостей міста.

«Розвиток культури й мистецтва – це важливий фактор у формуванні висококультурного та духовного суспільства. На Дніпропетровщині проводиться низка культурних та освітніх заходів. Одним із них є вечір класичної музики до Дня Дніпропетровська. Завдяки подібним заходам жителі Дніпропетровщини ознайомлюються з шедеврами світового мистецтва. Твори відомих на весь світ композиторів, таких як Петро Чайковський, Вінченцо Белліні, Жорж Бізе, Джакомо Пучині, зачаровують кожного, доторкаючись до найпотаємніших струн душі. Пам’ять і повага до культури та мистецтва минулих років, які сформували світове культурне підґрунтя, – це запорука нашого успішного розвитку в майбутньому», – сказав Олександр Вілкул.

Просто неба на вечорі класичної музики виступали провідні українські оперні співаки й солісти хору Дніпропетровського театру опери та балету, в тому числі, заслужені артистки України Зоя Каіпова й Ольга Ус та лауреат міжнародних конкурсів Олена Бокач. На концерті звучали відомі класичні твори вітчизняних і зарубіжних композиторів, зокрема, одного з найвидатніших композиторів в історії музики Петра Чайковського «Фанфари для короля», генія оперної драматургії Жоржа Бізе «Хабанера», італійського композитора Вінченцо Беліні «Каста Дива», тощо.

У програмі свята взяв участь соліст Маріїнського театру (м. Санкт-Петербург), заслужений артист України Віктор Луцюк. Він виконав українські пісні та твори відомих композиторів, зокрема, одну з найвідоміших арій «Несун Дорма» оперного композитора Джакомо Пучині, пісню Андрія – головного героя першої української опери «Запорожець за Дунаєм», тощо.

У цей день на театральній площі для маленьких дніпропетровців відбувся концерт «Класики місту» у виконанні камерного ансамблю «Юні віртуози» Дніпропетровської музичної школи № 7.

Закінчився сьогоднішній День народження Дніпропетровська святковим феєрверком у вечірньому небі.

 

У Дніпропетровську в рамках святкування Дня міста пройшов парад кращих молодіжних творчих колективів

 У Дніпропетровську в рамках святкування Дня міста відбувся ряд культурно-розважальних заходів для жителів та гостей області. Зокрема, набережною від Цирку до Мерефо-Херсонського мосту пройшов театралізований парад кращих творчих колективів дитячих музичних та спортивних шкіл міста, самодіяльних театрів, центрів позашкільної роботи та будинків культури. Учасників параду привітали губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул та Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко.

У параді взяли участь близько 1500 молодих людей, які представили  райони Дніпропетровська. Зокрема, свої таланти продемонстрували колективи «Веселка», «Радість», «Щасливе дитинство», ансамблі «Модерн», «Овація», «Зіронька», «Транс Денс», «Ред Стар» та інші. Також у заході взяли участь активісти Дніпропетровської обласної молодіжної ради при голові облдержадміністрації.

«Дніпропетровщина – регіон із високим освітнім і творчим потенціалом, що виховав цілі покоління відомих діячів культури, зірок світового рівня, які прославили рідну область та Україну. Влада надає підтримку підростаючому поколінню, адже це нова плеяда талановитих, креативних молодих людей, які будуватимуть майбутнє», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Для гостей свята відбувся фестиваль вуличних театрів «Театральна Набережна». У дійстві взяли участь 23 самодіяльні театри, які налічують більше 400-х акторів, у тому числі, акторів-ходулістів. У рамках фестивалю відбулись вистави, презентації, дефіле, клоунади, майстер-класи.

Також у рамках святкування Дня міста для жителів та гостей області на Фестивальному причалі пройшла велика концертна програма, у якій взяли участь кращі творчі колективи і виконавці Дніпропетровська: джаз-балет «Антарес», вокально-хореографічний ансамбль «Юність Дніпра», вокально-хореографічний ансамбль «Жайворонок».

Для прихильників «живої» музики біля Дніпропетровського цирку пройшов парад оркестрів. Його учасниками стали оркестри народних інструментів, естрадно-симфонічний оркестр, джаз-бенд Володимира Марховського, оркестр училища культури «ВІА ДУК», духовий оркестр консерваторії ім. Глінки, оркестр Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. У перервах між виступами всі бажаючі взяли участь у майстер-класах танцювальних шкіл «Гармонія» та «Квартира Латина» із сальси, бачата, аргентинського танго та хіп-хопу.

 

У День міста Дніпропетровська губернатор Олександр Вілкул, голова обласної ради Євген Удод та міський голова Іван Куліченко відкрили у Молодіжному парку відпочинку та дозвілля сучасний стадіон та скейт-майданчик

До Дня міста та з нагоди Дня фізичної культури і спорту в Дніпропетровську завершено перший етап реконструкції Молодіжного парку відпочинку та дозвілля. Цього дня губернатор Олександр Вілкул, голова обласної ради Євген Удод та міський голова Іван Куліченко відкрили у Молодіжному парку сучасний стадіон та скейт-майданчик.

Під час першої черги реконструкції у Парку створено сучасне футбольне поле, скейт-майданчик, встановлене спеціальне спортивне освітлення, побудовані гардеробно-душовий блок, трибуна для глядачів, майданчик для тренажерів, розпочаті підготовчі роботи для улаштування бігових доріжок.

«Обласна влада підтримує розвиток спорту та здоровий спосіб життя. Молодь Дніпропетровщини прагне мати гарну фізичну форму та все більше зв’язує своє дозвілля з активним відпочинком. І ми створюємо для цього усі необхідні умови. Молодіжний парк є дуже популярним в обласному центрі. У лютому цього року за підтримки нашого Президента Віктора Федоровича Януковича Дніпропетровськ отримав сучасну Льодову арену. Сьогодні ми відкриваємо сучасний стадіон та скейт-майданчик», — сказав губернатор Олександр Вілкул.

Новий сучасний стадіон площею більше 16 тис кв м має футбольне поле (розміром 100м х 66м) зі штучного трав’яного покриття «Power Ball 60» та трибуну, розраховану більш ніж на 400 глядачів.

Як повідомив Іван Куліченко, наступного року розпочнеться друга черга реконструкції Молодіжного парку. Зокрема, навколо футбольного поля будуть улаштовані п’ять бігових легкоатлетичних доріжок, створені 100-метрові бігові доріжки, побудований другий гардеробно-душовий блок, створені майданчики для стрибків у довжину, для метання ядра та стипльчейзу (біг з перешкодами).

До відкриття сучасного стадіону молодь Дніпропетровська підготувала танцювальний подарунок – флеш-моб «Національний прапор». Близько 350 учасників у синіх та жовтих футболках сформували імпровізований прапор України. Також за допомогою табличок були сформовані надписи «Регіон-лідер» та «Дніпро-чемпіон». Після чого у парку розпочався фітнес-марафон.

На відкритті скей-парку керівників області та міста зустрічали ролери, екстремальні велосипедисти та скейтбордисти. Вони подарували Олександру Вілкулу, Євгену Удоду та Івану Куліченку футболки із надписом «Я люблю экстрим-спорт».

 

 

У Дніпропетровську до Дня міста губернатор Олександр Вілкул відкрив нову площу імені  80-річчя Дніпропетровської області

 

У Дніпропетровську до Дня міста губернатор Олександр Вілкул відкрив нову площу імені 80-річчя Дніпропетровської області. Площа об’єднала славну історію регіону, сучасні перемоги та майбутнє нашої області. На площі встановлено 8 стел, на яких розміщено 47 бронзових зображень. Із них 27 елементів – це меморіальні дошки про знакові історичні події області та міста, 15 — барельєфи видатних особистостей, які прославили наш регіон на всю Україну і світ.

 В урочистому відкритті взяли участь Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко та Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко.

«Дніпропетровськ – це потужний центр регіону-лідера. Це місто з енергетикою великих перемог та досягнень, яке виховує цілеспрямованих та талановитих людей. Сьогодні з нагоди Дня міста у Дніпропетровську ми відкриваємо площу імені 80-річчя Дніпропетровської області. Вона увіковічнює у бронзі видатних людей Дніпропетровщини та визначні події у розвитку регіону, які вплинули на хід історії країни та Європи. На площі розміщені стели з барельєфами воїнів, вчених, письменників, державних діячів та робітників, які своєю працею та талантом прославили Дніпропетровщину та Україну. Це зразок для наслідування новим поколінням», — сказав Олександр Вілкул.

З нагоди урочистого відкриття площі імені 80-річчя Дніпропетровської області відбувся святковий концерт, у якому взяли участь актори та творчі колективи регіону. Під час концерту лунали пісні про Дніпропетровщину, виступали танцювальні колективи регіону, на знак високих майбутніх досягнень області та міста дитячий творчий колектив випустив у небо повітряні кульки. Родзинкою свята стала вокально-хореографічна композиція з 20-метровим рушником, на якому вишито 35 різних орнаментів, що символізують 22 райони та 13 міст регіону. Рушник створений народними майстринями Дніпропетровщини.

Унікальна площа ім. 80-річчя Дніпропетровської області знаходиться в районі вулиці Комсомольської та парку ім. Лазаря Глоби. На площі встановлено 8 стел, на яких розміщено 47 бронзових зображень. Із них 27 елементів – це меморіальні дошки про знакові історичні події області та міста, 15 — барельєфи видатних особистостей, які прославили наш регіон на всю Україну і світ. Над створенням барельєфів працювали 9 видатних майстрів Дніпропетровщини.

Площа ім. 80-річчя Дніпропетровської області з’єднана з парком ім. Л.Глоби новими довгими сходами. Вони утворюють ще один зручний вхід до парку ім. Лазаря Глоби.

На площі висаджені ялинки та кущі ялівцю, встановлені лавки для відпочинку, улаштоване зовнішнє освітлення, особливий затишок та прохолоду відпочиваючим на площі створює новий фонтан. Поряд із площею облаштовано парковку та укріплено підпірну стіну з боку парку ім. Л. Глоби. Загалом площа ім. 80-річчя області разом із парковкою займає 7 тис кв м.

Під час урочистостей губернатор Олександр Вілкул за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток української держави, вагомі трудові здобутки, багаторічну сумлінну працю вручив державні нагороди 7 жителям Дніпропетровщини.

 

На Дніпропетровщині відбувся вперше поза межами ЄС міжнародний міжрегіональний форум співробітництва у рамках «Східного партнерства ЄС»

У ньому взяли участь губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, генеральний секретар Асамблеї Європейських Регіонів Паскаль Гьорген, генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини в Донецьку – Клаус Ціллікенс, генеральний консул Республіки Польща у Харкові – Ян Гранат, генеральний консул Республіки Білорусь Валентин Філіпчік, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, віце-маршалок сеймику воєводства Нижня Сілезія (Республіка Польща) Єжи Тутай, українські та закордонні експерти, представники регіональної та місцевої влади, бізнесу та громадянських організацій України, країн ЄС та країн-учасниць «Східного партнерства ЄС». Це перший в історії України та Європи форум такого рівня, що проходить на Дніпропетровщині.

«Європейська інтеграція є стратегічною метою державної політики нашого Президента Віктора Федоровича Януковича. На її досягнення направлені масштабні реформи, які реалізуються під керівництвом Глави нашої держави. Дієвим інструментом руху України по шляху євроінтеграції є ініціатива «Східного партнерства ЄС», — сказав Олександр Вілкул.

У рамках цього партнерства особлива увага приділяється розвитку регіонів та місцевих громад України, налагодженню їх співпраці з регіонами країн Європейського Союзу та країн-учасниць «Східного партнерства ЄС». «Дніпропетровщина – активний учасник цього процесу. Це стосується як системних перетворень в області по впровадженню європейських практик управління, прийняття рішень, проектного підходу, так і тісної співпраці з нашими європейськими партнерами щодо конкретних проектів розвитку. Ключовою подією по входженню нашої області в загальноєвропейський «мейнстрім» стало прийняття Дніпропетровщини в Асамблею Європейських Регіонів в кінці минулого року. І сьогодні ми робимо наступний крок – приймаємо в нашій області цей високий форум, на якому будуть вироблені подальші кроки з поглиблення нашої співпраці», — сказав Олександр Вілкул.

Глава МЗС України Костянтин Грищенко констатував, що поглиблення політики європейської інтеграції сприяло підвищенню зацікавленості областей України у розбудові співпраці з європейськими регіональними організаціями та асоціаціями на багатосторонньому рівні. В цьому контексті він виділив значні результати. Досягнуті на європейському напрямі зовнішньої політики України, зокрема, парафування Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з ЄС, підписання Угоди про внесення змін до чинної Угоди про спрощення оформлення віз.

«Мені особливо приємно відзначити, що практична регіональна співпраця «Східного партнерства» була розпочата з презентації в Брюселі в Комітеті регіонів ЄС у квітні цього року Дніпропетровської області. Впевнений, що Дніпропетровщина і надалі зберігатиме лідируючі позиції у розбудові регіональної складової загальнодержавної політики європейської інтеграції» — наголосив Костянтин Грищенко.

Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод підкреслив, що на сьогоднішній день в області успішно реалізовано, або знаходиться в стадії реалізації більше 200 проектів місцевого розвитку, які створені на засадах кращих європейських проектів.

«Ми впроваджуємо в Дніпропетровській області європейські проекти з електронного урядування, екології, енергозбереження, освіти, культури та інші. Налагоджений культурний обмін з регіонами ЄС та країнами Східного партнерства. Все це є реальним кроком з євроінтеграції нашої країни на регіональному рівні. І в цьому напрямку ми отримуємо суспільну і державну підтримку всередині країни. Ми отримуємо зовнішню підтримку міжнародного співтовариства, адже ми маємо спільні цінності», — сказав Олександр Вілкул.

Ресурсами реалізації цих проектів є державні та регіональні фонди всеукраїнського та обласного конкурсів проектів, кошти міжнародних фондів і програм, зокрема й Європейського Союзу.

Пріоритетними напрямками зазначених проектів є:

  • Енергозбереження та ефективна житлово-комунальна інфраструктура;
  • Дебюрократизація і підвищення ефективності місцевого самоврядування;
  • Розвиток соціальної сфери, і, перш за все — медицини і освіти;
  • Сприяння становленню багатоукладного (від великотоварного до кооперативного) сільгосп-виробництва;
  • Екологічні програми компенсації індустріального та сільськогосподарського тиску та експлуатації природних ресурсів. Програми захисту та відновлення навколишнього середовища;
  • Програми збереження культурно-історичної спадщини, її інтеграції в туристичний потенціал регіону; відповідальне та раціональне використання цих можливостей для розвитку даного сегменту економіки регіону.

«Я дякую всім учасникам форуму за те, що прийняли наше запрошення. Під час роботи у нас є унікальна можливість обмінятися досвідом та підвищити ефективність наших дій по досягненню спільної мети — інтеграції в Європейський Союз», — сказав Олександр Вілкул.

У рамках форуму передбачається розширити масштаби співпраці у зазначених напрямках як з країнами Східного партнерства ЄС так і з країнами Європейського Союзу, в тому числі в рамках нових проектів, які будуть реалізовані на Дніпропетровщині та в регіонах країн-партнерів.

Також за результатами форуму було підписано Протокол про наміри співпраці між дніпропетровською обласною радою та Львіською обласною радою, а також Протокол про наміри співпраці між Петриківським районом Дніпропетровщини та Єленогурським повітом Нижньосілезького Воєводства (Республіка Польща).

Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул та Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко взяли участь у церемонії урочистого відкриття свята з нагоди Дня міста Дніпропетровська

В урочистому відкритті свята та церемонії покладання квітів до пам’ятника Олександру Полю також взяли участь генеральний секретар Асамблеї Європейських Регіонів Паскаль Гьорген, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко, керівники силових структур, іноземні делегації та почесні гості.

Урочистості з нагоди 236 річниці заснування Дніпропетровська розпочалися з церемонії покладання квітів до пам’ятника першому Почесному громадянину міста Олександру Полю. Під час церемонії голова облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав мешканців міста зі святом та побажав Дніпропетровську подальшого розквіту.

«Дніпропетровськ – це космічна столиця України, один з найбільших промислових, освітніх, наукових та культурних центрів Європи. Ми пишаємося рідним містом та любимо його. Досягнення, які прославили Дніпропетровськ в усьому світі, — це результат роботи багатьох поколінь дніпропетровців. Наразі наша черга примножувати успіхи рідного міста. Я дякую городянам за натхненну працю. Обласна влада приділяє особливу увагу розвитку столиці регіону», — сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Обласна влада приділяє особливу увагу розвитку Дніпропетровська. У рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини в обласному центрі реалізуються масштабні проекти з ремонту доріг, модернізації та розбудови інфраструктури міста, будівництва доступного житла, розвитку освіти, медицини та спорту.

«Пріоритетне завдання обласної влади — зробити так, щоб Дніпропетровськ закріпив позиції стартового майданчика для реалізації сміливих ідей і можливостей наших земляків. Щоб наше місто, як потужний магніт, притягало талановитих людей не лише з нашого регіону, але і з усієї України. У нас є колосальний потенціал для розвитку міста і регіону, для того, щоб наша держава займала гідне місце в співтоваристві провідних країн світу», — сказав голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Олександр Вілкул сказав, що за останній рік у Дніпропетровську відбулось багато важливих подій: за підтримки Президента України Віктора Януковича ведуться роботи з будівництва другої черги об’їзної дороги, перша черга була здана в експлуатацію у минулому році. У місті відремонтовані ключові магістралі, відкрито найсучасніший перинатальний центр в Україні, що забезпечив якісною медичною допомого мам та новонароджених, збудовано випробувальний комплекс «Сухий космодром», відкрито Льодову арену, що стала базою для підготовки нових чемпіонів.

«У цьому році Україна отримала від іноземних інвесторів необхідне фінансування, завдяки чому за чотири роки головний довгобуд міста – Дніпропетровське метро – буде побудовано. Місто з упевненістю дивиться у майбутнє і розвивається: створюються нові робочі місця, залучаються закордонні інвестиції, розвивається економіка, підвищуються соціальні стандарти», — сказав губернатор Олександр Вілкул.

У святкові дні на Дніпропетровщині проходять два потужних міжнародних форуми: «Інвестиційна хвиля 2012», на якій презентовано інвестиційний потенціал Дніпропетровщини як регіону лідера із залучення іноземних інвестицій, та перший поза межами країн ЄС міжнародний міжрегіональний форум співпраці за участі представників регіонів ЄС і регіонів країн «Східного партнерства».

Метою форумів, у яких беруть участь іноземних інвестори, експерти, представники закордонних дипломатичних представництв, є встановлення прямих ділових контактів між бізнес-структурами Дніпропетровської області та інших країн, а також розробка спільного плану дій регіонів країн Східної Європи для впровадження кращих європейських проектів із розвитку економіки і суспільства.

«Велика увага, яка надається Дніпропетровську, підтверджує наші досягнення з впровадження європейських цінностей та потужний потенціал Дніпропетровська для розвитку бізнесу», — сказав губернатор Олександр Вілкул.

У рамках святкування Дня міста у Дніпропетровську також відбудеться урочисте відкриття площі ім. 80-річчя Дніпропетровської області, відкриття стадіону та скейт-майданчика у Молодіжному парку відпочинку та дозвілля, театральний карнавал-парад найкращих аматорських колективів міста, шоу-програма класичної музики «Рідне земле, Україно» та інші масові заходи.

Довідка: Олександр Миколайович Поль – промисловець, громадський діяч, археолог, перший Почесний громадянин міста Катеринослава (Дніпропетровська). Олександр Поль відкрив найбільші у Європі поклади залізних руд Криворіжжя і таким чином визначив напрямок розвитку міста та регіону. У 2012 році Дніпропетровщина відзначає 180 років із дня народження Олександра Поля.

Пам’ятник Олександру Полю (скульптор – Володимир Небоженко, архітектор – Володимир Положий) було відкрито 14 вересня 2002 року у День міста. На пам’ятнику викарбовано: «Він оживив край і воскресив Катеринослав».

 

Спортсмен Дніпропетровщини Юрій Царук став Паралімпійським чемпіоном з легкої атлетики на дистанції 200 м та встановив новий рекорд світу

Восьмий день ХІV літніх Паралімпійських ігор в Лондоні приніс Дніпропетровщині ще дві медалі та новий рекорд світу в легкій атлетиці. Зокрема, Юрій Царук став Паралімпійським чемпіоном з легкої атлетики на дистанції 200 м та встановив новий рекорд світу (25.89). Інна Стрижак здобула бронзову нагороду, подолавши дистанцію 200 м з особистим рекордом (28.18). Губернатор Олександр Вілкул привітав спортсменів.
«Дніпропетровщина пишається своїми спортсменами – Паралімпійським чемпіоном Юрієм Царуком та призером Паралімпіади Інною Стрижак. Я дякую вам та вашим тренерам за гідний виступ і ретельну підготовку до змагань. Бажаю вам і надалі розвивати свої спортивні таланти та здобувати нові перемоги на славу Дніпропетровщини та України», – сказав Олександр Вілкул.
Як повідомлялося раніше, Із 29 серпня по 09 вересня 2012 року в Лондоні проходять ХІV літні Паралімпійські ігри. 32 спортсмени Дніпропетровщини у складі національної збірної представляють Україну на Паралімпійських іграх.
За дорученням губернатора на сайті облдержадміністрації створена сторінка «Лондон 2012». На ній розміщена інформація про учасників ХІV літніх Паралімпійських ігор від Дніпропетровської області, фотографії спортсменів, а також програма змагань. За підтримки губернатора реалізується проект «Щоденник Паралімпіади – 2012», де будуть розміщуватись ексклюзивні новини про хід змагань та участь спортсменів Дніпропетровщини, інтерв’ю з паралімпійцями і тренерами.

На Дніпропетровщині відзначать Всесвітній день надання першої медичної допомоги

Традиційно у другу суботу вересня за ініціативи Міжнародних рухів Червоного Хреста та Червоного Півмісяця відзначається Всесвітній день надання першої медичної допомоги. З цього приводу протягом наступного тижня на Дніпропетровщині відбудеться ряд заходів для учнів та студентів області щодо надання невідкладної допомоги.
«Найчастіше, ситуації, що потребують надання невідкладної медичної допомоги, виникають несподівано, за відсутністю на місці події медичних працівників. Неправильні дії людей, які знаходяться поблизу потерпілого, можуть спричинити ускладнення. Навичками надання першої медичної допомоги має володіти кожний, починаючи з ранніх літ. Тому з метою ознайомлення учнів та студентів області з правилами надання медичної допомоги при невідкладних станах, у навчальних закладах міст та районів Дніпропетровської області відбудуться відповідні роз`яснювальні заходи за участі медичних працівників, викладачів медичних навчальних закладів та членів комітетів Червоного Хреста», — сказала начальник головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
Протягом наступного тижня у навчальних закладах області відбудеться ряд занять, на яких молоді продемонструють правила надання першої медичної допомоги при розтягах, переломах, відмороженнях, теплових ударах, ураженнях електричним струмом, ДТП тощо. Молоді люди на практиці зможуть освоїти навички надання невідкладної медичної допомоги.
«Вміти надати першу медичну допомогу — дуже важливо, але не слід забувати, що в будь-якій екстреній ситуації необхідно одразу ж звертатися до кваліфікованих спеціалістів служби швидкої медичної допомоги, адже у таких випадках головне – своєчасність. Тим більш, наразі на Дніпропетровщині робляться системні кроки щодо підвищення ефективності роботи служби швидкої медичної допомоги: закуповуються нові автомобілі «швидкої», збільшується кількість бригад лікарів «швидкої», збільшується кількість місць базування бригад, оновлюється матеріально-технічна база станцій швидкої медичної допомоги», — сказав директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко.
У 2010 – 2012 роках за підтримки губернатора Олександра Вілкула для обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф були закуплені три сучасні реанімобілі (в тому числі – 1 неонатологічний), які ліквідували поняття «нетранспортабельності» пацієнта та дозволяють перевозити в належних умовах новонароджених вагою від 500 грамів. Це є складовою єдиної системи перинатальної допомоги, створеної на Дніпропетровщині.
Протягом двох останніх років станції швидкої медичної допомоги поповнилися 67 новими сучасними каретами «швидкої». До кінця 2012 року автопарки станцій «швидкої» отримають ще 26 нових автомобілів.
В постійному режимі здійснюється підготовка та підвищення кваліфікації фахівців бригад швидкої медичної допомоги на базі тренінгового центру при обласному Центрі екстреної медицини та медицини катастроф.
Оновлюється матеріально-технічна база станцій швидкої допомоги.
Всі автомобілі «швидкої» оснащені GPS — навігаторами, у відділеннях швидкої допомоги встановлені архіватори мови, що записують звернення громадян в «швидку» по допомогу.
У 2012 році фінансування одного виклику швидкої медичної допомоги збільшено майже в 11 разів разів — із 3 грн до 32,75 грн.
На виконання Національного проекту Президента України Віктора Януковича «Вчасна допомога» за підтримки губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині створюється Єдина регіональна оперативно-диспетчерська служба швидкої медичної допомоги.
Крім того, із 1 січня 2012 року в області діє єдина система роботи швидкої допомоги, яка передбачає принцип екстериторіальності. Наприклад, раніше «швидка», яка знаходилася у Кривому Розі не могла виїхати на виклик у Широківський район, що знаходиться поруч із містом, тому що була адміністративно закріплена за даною територіальною одиницею і фінансувалась з бюджету міста, а не району. Наразі фінансування «швидкої» у Дніпропетровській області відбувається з обласного бюджету. Тому тепер на виклик приїжджає «швидка» з найближчого пункту базування незалежно від місцезнаходження пацієнта.
Таким чином, на Дніпропетровщині створюються всі умови для того, щоб досягти головної мети у роботі служби швидкої медичної допомоги – приїзду бригад «швидкої» за 10 хвилин у містах та за 20 хвилин – у сільській місцевості.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду