Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 08.11.2012 р.

Ноябрь 8th, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «15 листопада 2012 року в Дніпропетровську відкриється виставка оригінальних полотен Огюста Бенуара, Клода Моне, Ежена Будена, Гюстава Курбе та інших видатних французьких художників»

Вперше в історії області на Дніпропетровщині за підтримки голови облдержадміністрації Олександра Вілкула та голови облради Євгена Удода пройде унікальна виставка картин європейських художників ХІХ — початку ХХ століть, які працювали у жанрах імпресіонізму, романтизму та реалізму. Жителі Дніпропетровської області з 15 листопада 2012 року мають унікальну можливість побачити оригінальні полотна Огюста Бенуара, Клода Моне, Ежена Будена, Гюстава Курбе та інших видатних французьких художників.
Вона проходитиме в Дніпропетровському художньому музеї (м. Дніпропетровськ, вул. Шевченка, 21) протягом двох місяців. Спеціально для цієї виставки у Дніпропетровському художньому музеї був проведений ремонт виставкових залів. Для цього з обласного бюджету було виділено 2,2 млн грн.
«Мистецтво породжує в людині добрі думки, підіймає дух та заряджає потужною творчою енергетикою. Жителі нашого регіону мають можливість ознайомитися з найкращими взірцями світового мистецтва. Адже Дніпропетровщина приймає наймасштабнішу виставку видатних французьких митців «Нормандія у живописі». Це стане ще одним кроком на шляху зміцнення зв’язків між Дніпропетровською областю та Францією», – сказав губернатор Олександр Вілкул.
Виставка організована Посольством Франції в Україні з нагоди 20-ої річниці встановлення дипломатичних відносин між Францією та Україною. Вона віддзеркалює основні напрямки образотворчого мистецтва ХІХ століття: реалізм, романтизм, імпресіонізм та постімпресіонізм.
Кожна з 57 картин, що представлені на виставці, пов’язана з Нормандією. На деяких з них можна побачити епізоди з життя художників або місця, де створювалися картини. Тікаючи від наступу промисловості на великі міста, живописці оселялися в Нормандії, щоб відчути близькість природи та розвинути свої здібності на пленері (від фр. en plein air – «на відкритому повітрі»), намагаючись уловити і зафіксувати миттєве враження та варіації кольорів цих північних краєвидів. Проте увага митців була спрямована не тільки на пейзажі, вони зображали також сцени з повсякденного життя селян та рибалок.
Виставку у Франції щорічно відвідують понад 10 тисяч глядачів. Колекція з успіхом експонується не тільки у Франції, а й за кордоном. Зокрема в Україні її мали змогу побачити шанувальники мистецтва у Львові та Києві.

 

 

Олександр Вілкул: «У грудні 2012 року у Кривому Розі буде відкрита перша в Україні 3D‑відеогалерея історико-краєзнавчого музею»

У грудні 2012 року у Кривому Розі буде відкрита перша в Україні 3D-відеогалерея історико-краєзнавчого музею. Про це повідомив Олександр Вілкул під час наради щодо створення унікальної відеогалереї, що входитиме до складу Криворізького історико-краєзнавчого музею. 3D-відеогалерея буде розміщуватись у павільйоні під найбільшим у світі квітковим годинником, що створено торік за ініціативи Олександра Вілкула.
Перша в Україні 3D-відеогалерея Криворізького історико-краєзнавчого музею буде розміщуватись у павільйоні площею 282 м2, що знаходиться під найбільшим у світі квітковим годинником. У приміщенні буде встановлено найсучасніше мультимедійне обладнання, за допомогою якого на екрани проектуватиметься зображення. Великі екрани розміщуватимуться на стінах та повторюватимуть їх округлу форму.
Щодня відвідувачі у супроводі екскурсовода зможуть переглядати документальні фільми про розвиток міста та області, відеоролики, приуроченні до визначних історичних подій та державних свят тощо. Окрім того, у відеогалереї транслюватиметься перший кінодокументальний літопис Кривого Рогу «Маленька гаряча Батьківщина», продюсером якого виступив Олександр Вілкул.
«У грудні 2012 року у Кривому Розі буде відкрита перша в Україні 3D-відеогалерея історико-краєзнавчого музею. Це унікальне поєднання новітніх мультимедійних технологій та історико-культурного надбання регіону. Цей об’єкт стане ще однією візитною карткою Кривбасу та Дніпропетровщини. Кривий Ріг – місто-трудівник, місто сильних і працьовитих людей, яке розбудовується і демонструє всій Україні свій новий образ. Він примножує свою славу не лише як велике промислове місто, а й як сучасний культурний центр. Реставруються пам’ятки архітектури, нового вигляду набувають об’єкти культурної сфери, будуються нові храми, парки, сквери», — сказав губернатор Олександр Вілкул.
У відеогалереї Криворізького історико-краєзнавчого музею транслюватимуться історико-документальні фільми як у форматі 3D, так і у звичайному форматі. Формат 3D передбачає відтворення максимально об’ємного зображення та справляє на глядачів «ефект присутності». Завдяки цьому глядачі відчуватимуть себе учасниками подій, що відбуваються на екрані.
Наразі у приміщенні відеогалереї вже завершені будівельні роботи, ведеться монтаж сучасної відеоапаратури.
Створення відеогалереї у Кривому Розі стане черговим унікальним культурно-мистецьким проектом міста поряд із світлодинамічним комплексом фонтанів та найбільшим у світі квітковим годинником.
Довідка:
У Кривому Розі у 2011 році у рамках програми «Місто без околиць», ініційованої губернатором Олександром Вілкулом, був створений найбільший у світі квітковий годинник. Годинник знаходиться у парку Героїв, де створено місце відпочинку європейського рівня.

Квітковий годинник у Кривому Розі – споруда незвичайної архітектури та краси. Діаметр циферблата – 22 метри, довжина хвилинної стрілки до 12 метрів. Тут висаджено 22 тисячі квітів 6-ти видів. Хід стрілки забезпечує годинниковий механізм, розташований під об’єктом. Удень кожна година супроводжується мелодійним дзвоном, а вночі годинник підсвічується.
У технічному рішенні стрілок застосовано оригінальне інженерне нововведення – вони мають опори на своїх кінцях, які  під час руху стрілки переміщуються по монорельсу.

 

 

У 2012 році у Дніпропетровській обласній клінічній офтальмологічній лікарні на 7% збільшена кількість операцій з відновлення зору

У Дніпропетровській обласній клінічній офтальмологічній лікарні у рамках регіональної програми «Здоров`я нації» реалізується програма допомоги особам із захворюванням на цукровий діабет, у рамках якої пацієнти безкоштовно отримують високоякісне лікування. На сучасному обладнанні, яким оснащена лікарня, провідні українські офтальмологи за 10 місяців 2012 року провели близько 5 тис складних операцій з відновлення зору, що на 7% більше ніж за весь 2011 рік.
«Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула у Дніпропетровській обласній клінічній офтальмологічній лікарні вперше в Україні реалізуються програма з забезпечення пацієнтів дороговартісними медичними препаратами для лікування вад зору – це програма допомоги особам із захворюванням на цукровий діабет. Крім того, усі операції для пацієнтів проводяться за кошти обласного бюджету», — сказав директор Дніпропетровської обласної клінічної офтальмологічної лікарні Валерій Сердюк.
У рамках програми «Здоров`я нації» вперше в Україні для пацієнтів з діабетною ретинопатією (ускладнення при цукровому діабеті, що пошкоджує судини сітчастої оболонки очного яблука) у 2012 році за кошти обласного бюджету був закуплений спеціальний препарат «Люцентіс», що запобігає утворенню в оці патологічних кровоносних судин та крововиливів. Вартість одноразового прийому цього препарату – близько 12 тис грн.
Крім того, лікарня постійно оснащується новою сучасною апаратурою та технікою.
«За підтримки губернатора Олександра Вілкула Дніпропетровська обласна клінічна офтальмологічна лікарня постійно отримує нове сучасне обладнання. Протягом 2010-2012 років ми отримали новітню техніку вартістю близько 3 млн грн. Наявність такої високотехнологічної апаратури дозволила значно прискорити процес діагностування пацієнтів з порушеннями зору. Тепер спеціалісти обласної офтальмологічної лікарні можуть поставити найточніший електронний діагноз за 1,5 – 2 години, у той час, як раніше на це витрачалося 2-3 дні. Крім того, введено в роботу електрону систему обліку даних пацієнтів. Завдяки новому обладнанню ми можемо проводити удвічі більше складних операцій, ніж три роки тому», — сказав директор Дніпропетровської обласної клінічної офтальмологічної лікарні Валерій Сердюк.
Зокрема для обласної клінічної офтальмологічної лікарні були придбані комп’ютерний аналізатор поля зору (апарат, що знімає інформацію про поле зору – спеціальна комп’ютерна програма являє кількісні та якісні характеристики зору в певних ділянках), автоматичний проектор знаків міжнародного зразка (апарат для перевірки гостроти зору, підбору окулярів і контактних лінз), кисневий вологовідокремлювач (апарат для підвищення якості анестезіологічних процедур), система інтенсивної терапії для новонароджених, ретинальна камера (пристрій для отримання широкопольного цифрового зображення сітківки та інших відділів ока у дітей), апарат штучної вентиляції легенів, апарат для анестезії тощо.
Новітнє обладнання та багатий досвід спеціалістів Дніпропетровської обласної офтальмологічної лікарні надали можливість впроваджувати та реалізовувати тут сучасні методики діагностики та лікування порушень зору як дорослих, так і дітей.
Спеціалісти лікарні постійно беруть участь у міжнародних конгресах, симпозіумах форумах, проходять стажування у провідних клініках Європи та країн СНД.

 

 

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині в Кривому Розі до новорічних свят буде відкрита сучасна льодова арена»

На Дніпропетровщині в Кривому Розі до новорічних свят буде відкрита сучасна льодова арена зі штучним льодовим покриттям. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час виїзної наради щодо завершення будівництва нового льодового комплексу в Кривому Розі, будівельна готовність якого складає 90%.
Раніше в Кривому Розі не було професійної льодової бази. Через відсутність ковзанки діти не мали можливість відвідувати секції фігурного катання. У Кривому Розі діє лише одна хокейна команда, яка змушена проводити тренування на приватній ковзанці в торговельному центрі, що пристосований лише для масового катання на ковзанах, а не під професійні тренування.
У 2012 році з ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула та за підтримки Президента України Віктора Януковича було розпочато будівництво Льодової арени в Кривому Розі в рамках державної програми «Хокей України» та Комплексної стратегії розвитку регіону. Це вже друга нова хокейна база, що побудована на Дніпропетровщині за 2,5 роки під керівництвом Олександра Вілкула. Перша була відкрита 24 лютого 2012 року в Дніпропетровську на житловому масиві Червоний Камінь за участі Глави держави та губернатора області.
«Парк Богдана Хмельницького в Кривому Розі став справжнім символом здорового способу життя та відпочинку. Тут знаходяться центральний міський стадіон, критий плавальний басейн, спортивний зал для гімнастики. А цього року – у Рік спорту та здорового способу життя, проголошеного нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем, побудовано сучасну льодову арену. Це буде чудовим подарунком, який отримають жителі Кривого Рогу до новорічних свят. Льодова арена стане потужним імпульсом для розвитку зимових видів спорту в місті та регіоні», – сказав Олександр Вілкул.
Він підкреслив, що у льодовому комплексі зможуть тренуватися як юні хокеїсти-початківці, так і професійні спортсмени. Арена буде доступна всім, в першу чергу, дітям. Із 1 січня 2013 року буде відкрито відділення фігурного катання на ковзанах та відділення хокею з шайбою в дитячо-юнацькій спортивній школі №1. Навчально-тренувальні заняття для вихованців цих секцій будуть проходити безкоштовно на новій льодовій арені.
Площа новозбудованого льодового комплексу в Кривому Розі складає 2800 м² (70х40 м), розмір льодового поля – 60х30м. Глядацькі трибуни арени розраховані на 435 місць. У льодовому комплексі створено спортивний зал, 4 роздягальні з душовими кімнатами, приміщення для коментаторів, суддів та тренерів. Для безперешкодного доступу до глядацьких трибун мало-мобільних груп населення (людей з особливими потребами, літніх людей, вагітних та інших) встановлено спеціальний ліфт. Будівельна готовність льодової арени складає 90%. Наразі ведуться роботи зі встановлення вентиляції у приміщеннях льодового комплексу та завершується благоустрій прилеглих територій.

Довідка:
Розвиток спортивної інфраструктури, професійного спорту та популяризація здорового способу життя серед громадян Дніпропетровщини є одним із пріоритетних напрямків роботи обласної влади, які визначені головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом, та реалізуються у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону. За два з половиною роки на Дніпропетровщині введено в експлуатацію більше 700 нових спортивних об’єктів: від ігрових і тренажерних майданчиків до великих спортивних споруд. В тому числі, у Дніпропетровську відкрито сучасний спортивний комплекс «Льодова арена», 2 сучасних стадіони (У Синельниковому та Васильківці), 5 нових спортивних комплексів (1 – у Дніпропетровську на базі транспортно-економічного коледжу, 2 – в Кривому Розі на базі школи № 4 і спорткомплекс «Північне сяйво», 1 – у Петропавлівському районі на базі школи № 2), 5 футбольних полів зі штучним покриттям, а також сотні спортивних ігрових і тренажерних майданчиків.

Серед сучасних технологій діагностики та лікування, що наразі впроваджені фахівцями обласної офтальмологічної лікарні: безконтактне та безболісне вимірювання внутрішньоочного тиску для ранньої діагностики глаукоми, оптична когерентна томографія сітківки та зорового нерву (сучасний безконтактний високоточний метод діагностики патології сітківки), автоматичний розрахунок штучного кришталика для досягнення найбільшої чіткості зору прооперованих пацієнтів тощо. Тут також використовуються сучасні оперативні методи лікування очної патології, що значно зменшують хірургічну травматизацію ока та скорочують період реабілітації.
Завдяки новому сучасному обладнанню протягом 10 місяців 2012 року вже проведено близько 5 тис операцій, у тому числі 616 — операції дітям, що на 7% більше ніж за весь 2011 рік.
У дитячому відділенні Дніпропетровської обласної клінічної офтальмологічної лікарні надається спеціалізована допомога дітям від самого народження до 18 років. Відділення оснащене надсучасним офтальмологічним обладнанням, що дозволяє на рівні світових стандартів виконувати операції при травмах ока, відшаруванні сітківки, глаукомі, катаракті (захворювання, пов’язане з помутнінням кришталика ока), далекозорості тощо. У лікарні застосовується принципово новий метод лікування косоокості, амбліопії (захворювання, при якому одне з очей майже або зовсім не задіяне в процесі зору), ністагму (тремтіння очей) за допомогою апаратного комплексу “Амбліокор”. За 2011 рік у дитячому відділенні пройшли лікування 1512 дітей, за 10 місяців 2012 року – 1303.

 

 

Олександр Вілкул: «У Криворізькому районі закінчується будівництво найбільшого магістрального водоводу, який забезпечить якісною питною водою 7 тис жителів району»
Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула в Криворізькому районі модернізується та створюється низка інфраструктурних об’єктів водопостачання. Зокрема, проводиться комплексна реконструкція найбільшого магістрального водоводу Криворізького району «Кривий Ріг – село Валове» протяжністю понад 21 км. Він забезпечить якісною водою та стабільним водопостачанням 7 тис жителів 16 сіл району. До кінця року найбільший магістральний водовід Криворізького району буде відкрито. Про це повідомив губернатор під час робочої наради з реконструкції водоводу «Кривий Ріг – с. Валове».

«Проекти розвитку системи водопостачання в Криворізькому районі реалізовані в рамках Регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини». Її мета – забезпечити жителів регіону якісною питною водою і стабільним водопостачанням. До кінця 2012 року у Криворізькому районі буде відкрито найбільший магістральний водовід «Кривий Ріг – с.Валове», який забезпечить якісною питною водою 6,6 тис жителів району», — сказав Олександр Вілкул.
Водогін «Кривий Ріг – село Валове» має протяжність 21,6 км. У травні 2012 року було відкрито першу чергу цього водогону довжиною 17,1 км. До кінця року буде завершено реконструкцію останнього відрізка магістрального водогону на ділянці «Кіровка-Гейківка» довжиною 4,5 км, який забезпечить якісне водопостачання 1,7 тис жителів сіл Гейківка, Кривбас, Ранній Ранок, Новий Кременчук Криворізького району. По завершенню останньої ділянки буде відкрито весь магістральний водогін «Кривий Ріг – с. Валове». Він забезпечить понад 6,6 тис мешканців 16 сіл Криворізького району.
Як доповів губернатору голова Криворізької райдержадміністрації Олексій Позивайло, роботи з реконструкції ведуться відповідно до графіка. Наразі на ділянці «Кіровка-Гейківка» прокладено 2,8 км водопроводу, ведуться роботи з укладання ще 1,7 км. Загальний обсяг виконаних робіт складає 70%.
Олексій Позивайло зазначив: «Завдяки підтримці губернатора Олександра Вілкула у Криворізькому районі реалізуються комплексні проекти з підвищення якості питної води. Зокрема, проведена реконструкція очисних споруд та впроваджена триступенева система очистки води на Карачунівському водосховищі, що забезпечує водою понад 250 тисяч жителів Кривого Рогу та Криворізького району».

Довідка:
Під керівництвом Олександра Вілкула у рамках Регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» реалізується низка великих інфраструктурних проектів з покращення якості водопостачання та якості питної води.
Зокрема, у 2010 році проведено комплексне переоснащення Кайдацької насосно-фільтрувальної станції МКВП «Дніпроводоканал», що включало в себе роботи з реконструкції фільтрів виробництва 1930-40-х років та хлораторної насосної станції. Це покращило якість питного водопостачання для мешканців м. Дніпропетровськ.
Виконана реконструкція очисних споруд на Карачунівському водосховищі, що забезпечує водою понад 250 тисяч жителів Кривбасу. 2 червня 2012 року на цьому водопровідному комплексі запроваджено триступеневу систему очистки води та систему преаерації водозабірного ковша (встановлення аераторів для забезпечення кисню і кругообігу води в ковші водозабору). Вперше за 25 років проведено реконструкцію швидких безнапірних фільтрів на Аульському водоводі, що постачає воду ще понад 2 мільйонам жителів регіону.
У результаті введення в експлуатацію модернізованої каналізаційно-насосної станції на вулиці Кольській (2010 рік), Південної станції аерації Дніпропетровська (2011 рік) та нової каналізаційної станції в рамках будівництва колектора на вулиці Маршала Малиновського (2011 рік) у межах міста Дніпропетровськ на 70% зменшено обсяг скидів неочищених стоків в басейн річки Дніпро.
Важливою складовою в рамках регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» є установлення систем доочистки питної води в дитячих садочках, школах і лікарнях області.
Зокрема, у 2011-2012 роках встановлено системи доочищення води в усіх дитячих садках Кривого Рогу, Жовтих Вод, Дніпродзержинська, Марганця, Нікополя, Орджонікідзе, Павлограду, Синельниково, Тернівки. Завершується встановлення систем доочищення питної води у дошкільних навальних закладах Дніпропетровська.
Крім того, у Кривому Розі встановлені системи доочищення води в усіх школах. У 2011 році встановлено 21 систему доочистки питної води в закладах соціальної сфери сільських населених пунктів. У тому числі в Апостолівському районі встановлено 2 системи доочистки (1 в дитячому садку та 1 в школі), у Верхньодніпровському районі – 5 систем в дитячих садках, у Криворізькому районі – 14 систем (7 – у дитячих садках, 5 – у школах та 2 – у лікувальних закладах).
Згідно з комплексною стратегією розвитку Дніпропетровської області до 2015 року заплановано провести модернізацію всіх водопровідних очисних споруд, а також встановити системи доочистки питної води в усіх садках, школах і лікарнях області, що дозволить покращити якість питної води для споживачів області.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій