Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 09.08.2012

Август 9th, 2012 Новини Вывести на печать

У Дніпродзержинську представники громадськості перевірили роботу Центрів первинної медико-санітарної допомоги

Представники громадськості, Дніпропетровської обласної ради, управління охорони здоров`я Дніпродзержинської міської ради, робочої групи проекту «Модернізація охорони здоров`я у Дніпропетровській області» оцінили якість медичного обслуговування у трьох Центрах первинної медико-санітарної допомоги у Дніпродзержинську.
На Дніпропетровщині тривають перевірки якості медобслуговування у Центрах первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД). На сьогодні представниками громадськості відвідані всі 12 Центрів первинної медико-санітарної допомоги Дніпропетровська та Центр у Павлограді.
8 серпня 2012 року представники громадськості, Дніпропетровської обласної ради, управляння охорони здоров`я Дніпродзержинської міської ради, члени робочої групи проекту «Модернізація охорони здоров`я у Дніпропетровській області» відвідали також три Центри первинної медико-санітарної допомоги у Дніпродзержинську, де змогли оцінити якість медобслуговування в амбулаторіях загальної практики-сімейної медицини.
До складу ЦПМСД № 1 входять 5 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, що обслуговують понад 76 тис жителів Дніпродзержинська. ЦПМСД№2 включає 5 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини та обслуговує понад 40 тис мешканців. До Центру №3 входять 9 амбулаторій, що обслуговують майже 111 тис мешканців міста.
Під час відвідування амбулаторій представники Дніпропетровської обласної ради та представники громадськості змогли оцінити якість медичного обслуговування в усіх трьох Центрах, проконтролювати хід ремонтних робіт, що проводяться в амбулаторіях загальної практики-сімейної медицини та взяли до уваги рекомендації пацієнтів та лікарів щодо розмежування потоків пацієнтів, розташування кабінетів медиків, забезпечення амбулаторій медичними працівниками, зокрема сімейними лікарями.
В рамках модернізації охорони здоров`я для підвищення якості надання медичної допомоги для населення та покращення умов праці медичних працівників у Дніпродзержинську в усіх амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини проводяться ремонтні роботи та закуповується нове обладнання. На ці цілі з обласного бюджету було виділено 1 млн 400 тис грн та 280 тис грн – з міського.
«За кошти обласного та міського бюджетів всі амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 ремонтуються, закуповується нове обладнання та техніка. Зокрема для нашого Центру вже придбано електрокардіографи та новий автомобіль «Daweoo Lanos», — сказав головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 Сергій Задоя.
Крім того, у Дніпродзержинську йде активна перепідготовка лікарів загальної практики (терапевтів та педіатрів) на сімейних лікарів.
«Наразі в місті працює 14 сімейних лікарів та до кінця року за кошти обласного бюджету буде перепідготовлено ще 47 лікарів загальної практики. З лютого 2012 року в нашому місті Харківською медичною академією післядипломної освіти організовані виїзні курси перепідготовки на сімейного лікаря. Сьогодні на цих курсах проходять спеціалізацію 42 лікаря та ще 5 лікарів отримують спеціалізацію на базі Дніпропетровської державної медичної академії», — сказала заступник начальника управління охорони здоров`я Дніпродзержинської міської ради Юлія Манаєнкова.
Самі ж пацієнти позитивно оцінюють якість надання медичної допомоги в амбулаторіях Центрів первинної медико-санітарної допомоги Дніпродзержинська.
«Я обслуговуюсь у сімейного лікаря та повністю йому довіряю. Після п`яти операцій, які я пережила, спокійно можу довірити своє здоров`я моєму лікарю. Він дійсно кваліфікований спеціаліст, як і всі в нашій амбулаторії», — сказала пацієнтка амбулаторії №4 ЦПМСД№1 Світлана Дородна.
Незабаром представники громадськості та влади відвідають всі Центри первинної медико-санітарної допомоги в області.
Ті, в кого є бажання висловити свої пропозиції та зауваження щодо модернізації охорони здоров`я у Дніпропетровській області, можуть звертатися за телефоном Громадської платформи + 38 056 377 17 34.

 За підтримки Олександра Вілкула 15 серпня 2012 року в Дніпропетровську відбудеться перший матч відбіркового турніру Євробаскету 2013 року серед чоловіків між збірними командами України та Угорщини

У 2015 році Дніпропетровщина прийматиме фінальну частину Чемпіонату Європи. За підтримки губернатора Олександра Вілкула 15 серпня 2012 року в Дніпропетровську відбудеться перший матч відбіркового турніру Євробаскету 2013 року серед чоловіків. Змагатимуться збірні команди України та Угорщини. Зокрема, до складу збірної команди України входять 4 баскетболіста Дніпропетровщини – Станіслав Тимофеєнко, Максим Корнієнко, Олександр Мішула та Стівен Буртт. Матч відбудеться в палаці спорту «Метеор» (вул. Макарова, 27-а) о 19:00.
«Дніпропетровщина готується до Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року. В області у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону, ініційованої губернатором Олександром Вілкулом, активно розвивається транспортна та спортивна інфраструктури, проводяться регіональні, всеукраїнські та міжнародні змагання. Знаковою подією для Дніпропетровщини є те що перший матч відбіркового турніру Євробаскету 2013 року між збірними командами України та Угорщини проходить саме в обласному центрі. Також це хороша нагода продемонструвати рівень підготовки нашого регіону до Євробаскету-2015 та завзятість наших вболівальників», — сказав Олександр Пшеничников.
Чемпіонат Європи з баскетболу — міжнародний турнір серед європейських чоловічих збірних з баскетболу. Проводиться він раз на 2 роки під егідою ФІБА. Перший турнір проведено в 1935 році у Швейцарії. У 2013 році фінальна частина Чемпіонату Європи з баскетболу буде проходити з 4 по 22 вересня 2013 року в п’яти містах Словенії: Ново-Місто, Есеніце, Копер, Птуй та столиці Словенії Любляні. Загалом у фінал пройде 24 національні збірні, розділені на 4 групи. До фінальної частини чемпіонату Європи вже увійшло вісім команд: Франція, Великобританія, Греція, Литва, Македонія, Росія, Іспанія та Словенія.
Решта 31 команда були розділені на 5 груп (по 5 команд у чотирьох групах і по 6 в одній). Ці команди візьмуть участь в іграх кваліфікаційного раунду, які проходитимуть з 15 серпня по 11 вересня 2012 року. Переможці цих групових турнірів (перші дві команди) та ще дві команди за коефіцієнтним показником увійдуть до фінальної частини.
Як повідомлялось раніше, 23 листопада 2011 року в Дніпропетровську голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів зустріч з представниками Комісії Європейської федерації баскетболу, під час якої координатор Міжнародної федерації баскетболу Європи (FIBA Europe) Валтс Мілтовічс відзначив високі темпи розвитку Дніпропетровської області за останні 2 роки.
Олександр Вілкул презентував розвиток спортивної інфраструктури Дніпропетровщини. 18 грудня 2011 року в Мюнхені Україну було офіційно визначено країною, яка прийматиме «ЄВРОБАСКЕТ-2015». Завдяки ініціативі губернатора Олександра Вілкула Дніпропетровськ увійшов до складу українських міст, в яких пройде Чемпіонат Європи.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій
  • Заходи до Дня Європи
  • Додаткові автобусні маршрути на поминальні дні
  • Актуальні грантові пропозиції
  • Вітання з днем Європи
  • Виконком від 08.05.2024 р.
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Милосердова Володимира до вул. Леоніда Каденюка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005248-a
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Богуна Івана до вул. Миколи Лисенка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005166-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Європейська в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005908-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Ганни Світличної в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005751-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Грушевського Михайла в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005848-a
  • Оголошення про проведення конкурсу на визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-007436-a
  • У боях за Україну загинули наші земляки
  • Вітання з нагоди Міжнародного дня Червоного Хреста і Червоного півмісяця