Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 10.04.2012

Апрель 10th, 2012 Новини Вывести на печать

У рамках Соціальних Ініціатив Президента Віктора Януковича за завданням Олександра Вілкула на Дніпропетровщині розпочала роботу «гаряча» лінія «Якщо образили дитину» за номером (056) 370-48-19

У рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича за завданням губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині розпочала роботу «гаряча» лінія «Якщо образили дитину» Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за номером (056) 370-48-19. Про це повідомила Директор Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Кабат під час прес-конференції.
«Основною метою «гарячої» лінії є своєчасне надання допомоги дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Гаряча лінія дозволить оперативно отримувати інформації від громадян, що дасть можливість робити попереджувальні заходи. За інформацією, отриманою за телефоном (056) 370-48-19, здійснюватиметься відповідне реагування. В результаті роботи гарячої лінії очікується зниження чисельності дітей, які зазнали жорстокого поводження. Режим роботи: з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00», — сказала Ірина Кабат.

За підтримки губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині пройшов VІ Фестиваль художньої творчості «Тарасова криниця» студентів педагогічних вишів І-ІІ рівня акредитації

За підтримки губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині пройшов VІ Фестиваль художньої творчості «Тарасова криниця» студентів педагогічних ВНЗ І-ІІ рівня акредитації. Фестиваль присвячений 80-річчю Дніпропетровської області. Його мета – популяризація української народної творчості та творів Тараса Шевченка, вивчення студентами у кожній області України місць, пов’язаних з іменем славного українського поета, та виховання шанобливого ставлення молоді до національних культурних традицій. Особливого значення набуває ця мета для підготовки студентів, які обрали педагогічну професію.
«Тарас Шевченко є центральним символом нашої культури. Його могутня постать утілює дух цілих поколінь волелюбних співців від славетних козацьких часів аж до сьогодення. Кобзар є мовцем народнопоетичної традиції. Проведення у Дніпропетровську фестивалю художньої творчості «Тарасова криниця» це чудова можливість для молоді вшанувати його творчість, доторкнутися до джерела української духовності», — сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
У фестивалі взяли участь понад 200 студентів з 10 педагогічних вишів І-ІІ рівня акредитації Південного регіону України – Дніпропетровського педагогічного коледжу ДНУ ім. О. Гончара, Запорізького педагогічного коледжу, Олександрійського педагогічного коледжу ім. В. Сухомлинського, Білгород-Дністровського педагогічного училища, Кременчуцького педагогічного училища А.Макаренка, Жовтоводського педагогічного училища, Нікопольського педагогічного училища, Балтського педагогічного училища, Бериславського педагогічного училища та Одеського педагогічного училища.
«Дніпропетровщина – регіон зі славною історією та давніми культурними традиціями. Губернатор Олександр Вілкул приділяє велику увагу збереженню та розвитку української культури та народного мистецтва в регіоні. Особливо це стосується духовно-патріотичного виховання молоді», — сказала Марія Пустова.
Серед учасників фестивалю є відомі студентські творчі колективи. Це студентський хор та оркестр народних інструментів Дніпропетровського педагогічного коледжу ДНУ ім. О. Гончара; Народний художній колектив Білгород-Дністровського педагогічного училища; вокальна студія «Апрель» Кременчуцького педагогічного училища імені А.С.Макаренка; ансамбль української народної пісні Запорізького педагогічного коледжу; тріо бандуристів «Нікопольчанка» Нікопольського педагогічного училища та інші.
На сцені Дніпропетровського педагогічного коледжу ДНУ ім.О.Гончара виступили творчі студентські колективи за такими номінаціями: «Художнє слово», «Аматорське поетичне слово», «Вокальне мистецтво (виконання українських народних та сучасних пiсень)», «Декоративно-прикладне мистецтво та художня праця», «Інструментальна музика», «Хореографічне мистецтво», «Пошукові проекти з творчості Т.Г.Шевченка» за наступними темами:
— твори Т.Шевченка;
— твори, присвячені Т.Шевченку;
— українська громадянська поезія патріотичного спрямування;
— українська пісня (соло, дуети, хорові колективи);
— український танок.
Учасники фестивалю ознайомились із творчим пошуковим проектом студентів коледжу «Шевченко і Придніпров’я», взяли участь у майстер-класі з Петриківського розпису, котрий провели студенти коледжу. Також гості міста побували на екскурсії «Шевченківські місця Дніпропетровська» та переглянули виставу «Кайдашева сім’я» Дніпропетровського музично-драматичного театру
ім. Т. Г. Шевченка. У рамках програми фестивалю пройшло урочисте покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку.

Перші 100 юнаків Дніпропетровщини відправлені на військову строкову службу

За дорученням губернатора Олександра Вилкула його заступник Іван Ступак взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття Місячника обороно-масової роботи, присвяченого Дню Перемоги у Великій вітчизняній війні, та першій відправці призовної молоді до лав Збройних Сил України. Цього дня 100 молодих людей відправляються на строкову службу.
У заході також взяли учать міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко, військовий комісар Дніпропетровського обласного військового комісаріату Юрій Миронов, голова ради Дніпропетровської обласної організації ветеранів Станіслав Шевченко, голова ради ветеранів Дніпропетровської міської ради Анатолій Клешня, Ветерани Великої Вітчизняної Війни, військовослужбовці, допризовна та призовна молодь.
Вітаючи майбутніх солдатів з таким знаменним для них днем Іван Ступак зазначив: «В ряди української армії Дніпропетровщина відправляє своїх найкращих синів, міцних духом хлопців, які люблять свою країну. Підтвердження цьому – осінній призов 2011 року. Жоден військовослужбовець, якого призвали на строкову військову службу восени минулого року, не був повернений військовими частинами за станом здоров’я або за моральними якостями. Протягом військової служби та подальшого життя завжди пам’ятайте, що ваші попередники гідно несли службу, долаючи труднощі та перепони, з честю виконували свій громадянський обов’язок. Ви нащадки славного козацького роду, 8 з 12 козацьких січей знаходилися на території сучасної Дніпропетровщини. Поважайте та підтримуйте козацькі традиції. Ми всі бачимо у вас майбутніх захисників наших рубежів, гідних нащадків славетних предків»
Звертаючись до ветеранів Іван Ступак сказав: «Сьогоднішні призовники йдуть вашими стопами – вони будуть оберігати мир на нашій землі. Ваш досвід та подвиги — приклад для молодого покоління та гордість країни. В рамках Соціальних Ініціатив, з якими виступив наш президент Віктор Федорович Янукович, вже з квітня-травня будуть підвищуватися пенсії ветеранів, соціальні виплати та пільги»
На сьогодні за ініціативи губернатора Олександра Вілкула взято під шефство місцевими органами владу кожну військову частину та установу, розроблені та затверджуються програми фінансування та надання допомоги військовим частинам. Зроблено ремонт обласного військового комісаріату, придбано спортивний інвентар і комп’ютерна техніка для військово-морського ліцею, надається допомога військовим частинам, які розташовані на території області.
Під час урочистостей Іван Ступак разом із іншими учасниками мітингу та ветеранами поклав квіти до вічного вогню на Монументі Слави та вшанував загиблих воїнів.
Нагадаємо, що цієї весни на військову строкову службу буде відправлено 1200 юнаків Дніпропетровщини.

Довідка:
Відправка призовників до військ весною 2012 року буде проведена:
— до навчальних військових частин (центрів) Збройних Сил України – з 23 квітня по 15 травня 2012 року;
— до військових частин, які входять до складу Об’єднаних сил швидкого реагування – з 16 по 23 травня 2012 року;
— до військових частин аеромобільних військ Сухопутних військ Збройних Сил України, військових частин і підрозділів Повітряних Сил Збройних Сил України, які залучаються до бойового чергування з протиповітряної оборони, військових частин та підрозділів Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, 30 автомобільної бази Генерального штабу Збройних Сил України, арсеналів, баз, складів – з 9 по 20 квітня 2012 року;
— решти військових частин Збройних сил України – до 25 травня 2012 року;
— до інших військових формувань – до 25 травня 2012 року.

На Дніпропетровщині пройшли командно-штабні навчання з ліквідації лісових пожеж

На Дніпропетровщині пройшли командно-штабні навчання з ліквідації лісових пожеж. За складністю та кількістю залученої техніки це наймасштабніші навчання в історії незалежної України. У заході взяли участь Міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога, голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, голова Державного агентства лісового та мисливського господарства Віктор Сівець, Представник лісової служби США Річард Ласко, перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний, голова обласної ради Євген Удод. Також на захід були запрошені начальники головних територіальних управлінь та територіальних управлінь МНС міст Києва, Севастополя та всіх областей України.
Комплексні навчання з відпрацювання дій під час ліквідації лісових пожеж проходили на базі державного підприємства «Дніпродзержинське лісове господарство». У ліквідації зімітованої надзвичайної ситуації взяли участь близько 200 фахівців. До гасіння пожежі на площі в 22 га було залучено близько 40 одиниць інженерної, військової, спеціальної та пожежної техніки. Також до навчання залучили сили авіації – гелікоптер МІ-2, гелікоптер-МІ-8МТ, єврокоптер та три літаки Ан-32 П.
Під час навчань було відпрацьовано кілька методів гасіння пожежі, зокрема, за допомогою авіації та підриву. На місці вдаваної пожежі працювали і нові пожежні машини, які були закуплені за кошти обласного бюджету для лісгоспів та підрозділів Головного територіального управління МНС України в Дніпропетровській області.
Основною причиною виникнення лісових пожеж є необережне поводження населення з вогнем під час перебування в лісі та спалювання стерні на сільськогосподарських полях або сухої рослинності в смугах відводу доріг.
Обласна влада проводить системну роботу для протидії пожежам в природних екосистемах та місцях масового перебування громадян. За дорученням губернатора Олександра Вілкула в регіоні систематично проводяться командно-штабні навчання та тематичні семінари з фахівцями. Крім того, для виявлення пожеж в області здійснюється постійний моніторинг лісів та посадок за допомогою гелікоптера МІ-2.
Улітку 2010 року через високу температуру повітря в Дніпропетровській області сталося кілька великих лісових пожеж. Одній з них – у Новомосковському військовому лісгоспі, було присвоєно найвищий – 5-й рівень складності.
Але, завдяки комплексному підходу та злагодженим діям МНС, військових, правоохоронних органів, координації дій обласною владою спільно з Міністерством надзвичайних ситуацій, пожежу було локалізовано і своєчасно погашено. Допомогу в цьому також надали представники підрозділів МНС інших областей. Керував ліквідацією пожежі начальник служби Цивільного захисту області – голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

«У 2010 році була проведена дуже серйозна робота з ліквідації пожеж і недопущення їх розповсюдження. У результаті злагоджених дій вдалося відрізати підходи вогню до населених пунктів і не допустити людських жертв. Я дякую колегам з інших регіонів, які надали нам допомогу та необхідну техніку для гасіння пожеж. Чужої біди не буває. І сьогодні Дніпропетровська область, у разі необхідності, готова прийти на допомогу іншим регіонам. Але, краще, щоб така необхідність у жодному регіоні ніколи не виникала. Саме тому на Дніпропетровщині запроваджено жорсткий контроль за протипожежним станом лісів, особливо в літній період, та вживається ціла система запобігання виникненню лісових пожеж», – сказав Олександр Вілкул.
Завдяки комплексному підходу обласної влади до заходів із запобігання лісовим пожежам у 2011 році в порівнянні з 2010 роком вдалося скоротити кількість пожеж на 56%. Крім того, торік в області не відбулось жодної великої лісової пожежі.
«Дніпропетровщина – один з найбільших промислових регіонів України, але територія області багата і на природні ресурси. На сьогодні площа лісів займає майже 200 тис га. Завдання обласної влади – зберегти та примножити цей фонд. Відповідно до державної програми «Ліси України» в області прийнята і реалізується регіональна програма «Ліси Дніпропетровщини». В її рамках ми послідовно збільшуємо кількість лісового фонду області і створюємо систему надійної протипожежної безпеки», – сказав Олександр Вілкул.
«Навчання, що пройшли на Дніпропетровщині є прикладом того, як потрібно діяти в надзвичайній ситуації. Запорукою ефективності в будь-якій справі – є взаємодія», — зазначив Міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога. Він подякував губернатору Олександру Вілкулу та усім службам, які брали участь в навчаннях, за високий професіоналізм та кваліфікацію при проведенні навчань.

Олександр Вілкул: «Сьогодні ще дві родини отримали нові квартири, а підрозділи МНС – нову техніку»

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога та голова облдержадміністрації Олександр Вілкул після проведення командно-штабних навчань з ліквідації лісових пожеж, що проходили на базі ДП «Дніпродзержинське лісове господарство», вручили Головному територіальному управлінню МНС в Дніпропетровській області два спецавтомобілі, а дві родини співробітників Управління отримали ключі від нових квартир.
«Обласна влада надає постійну підтримку лісгоспам та підрозділам МНС регіону щодо зміцнення їх матеріально-технічної бази для боротьби з лісовими пожежами. У 2011 році для забезпечення лісгоспів і підрозділів МНС спецтехнікою, обладнанням та сучасними засобами зв’язку з обласного та місцевих бюджетів було виділено майже 4,5 млн грн. І цього року ця робота буде продовжена», – сказав Олександр Вілкул.
Губернатор разом з міністром вручили рятувальникам ключі від двох пожежно-рятувальних автомобілів та спеціальне обладнання, необхідне при ліквідації пожеж.
Також Олександр Вілкул вручив двом співробітникам ГТУ МНС України в Дніпропетровській області ключі від нових квартир (трикімнатної та однокімнатної) у місті Дніпропетровську.
Губернатор підкреслив, що одним із найбільш важливих питань, над якими працює влада в регіоні, є забезпечення соціальним та доступним житлом жителів Дніпропетровщини. «Правоохоронці, лікарі, вчителі та інші працівники бюджетної сфери за два роки отримали 355 квартир. І сьогодні ключі від нових квартир отримали й рятувальники. Ми і надалі будемо забезпечувати працівників бюджетної сфери квартирами», – сказав Олександр Вілкул.

Голову облдержадміністрації Олександра Вілкула нагороджено відзнакою МНС України

 

Після комплексних навчань з відпрацювання дій під час ліквідації лісових пожеж, що проходили на базі державного підприємства «Дніпродзержинське лісове господарство», Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога вручив нагороди.

Відомчою заохочувальною відзнакою МНС України «За відвагу у надзвичайній ситуації» II-го ступеня були нагороджені: голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул, перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Вячеслав Задорожний, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Почесні відзнаки МНС України отримали: генерал-майор міліції, начальник Головного управління МВС України в Дніпропетровській області Віктор Бабенко, заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Темник, начальник управління преси та інформації Дніпропетровської облдержадміністрації Сергій Мілютін, заступник голови Дніпропетровської обласної ради Віктор Науменко, начальник служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Микола Сироватський.

Почесними грамотами МНС України були нагороджені: начальник Головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург, заступник Дніпропетровського міського голови Володимир Медведчук, директор комунального закладу «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Радій Шевченко.

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога нагороджений пам’ятною медаллю «За вагомий внесок у розвиток Дніпропетровської області»

Після комплексних навчань з відпрацювання дій під час ліквідації лісових пожеж, що проходили на базі державного підприємства «Дніпродзержинське лісове господарство», голова облдержадміністрації Олександр Вілкул вручив нагороду Міністрові надзвичайних ситуацій Віктору Балозі.
За активну участь у піднесенні іміджу Дніпропетровщини, за допомогу у вирішенні питання щодо відселення людей з аварійно небезпечної Шамишиної Балки у Дніпродзержинську, взаємодію та підтримку діяльності служб області, підвищення престижу служби МНС в регіоні, дієве керівництво в попередженні та своєчасне реагування при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, що виникають на території Дніпропетровської області, розпорядженням голови облдержадміністрації заохочувальною відзнакою Дніпропетровської облдержадміністрації – пам’ятною медаллю «За вагомий внесок у розвиток Дніпропетровської області» були нагороджені: Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, генерал-лейтенант, перший заступник Міністра надзвичайних ситуацій Віталій Бут, директор Департаменту управління рятувальними силами Григорій Марченко.

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою
  • ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ В ПАВЛОГРАДІ