Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 10.08.2012

Август 10th, 2012 Новини Вывести на печать

 

Олександр Вілкул: «За 5 місяці 2012 року зовнішньоторговельний оборот товарами області з США збільшився на 23,5% і склав 443,8 млн дол США»

 

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів зустріч з Послом США в Україні Джоном Теффтом та сенатором Річардом Лугаром. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи співробітництва Дніпропетровщини та США в інвестиційній, економічній та екологічній сферах. У зустрічі також взяли участь голова Дніпропетровської облради Євген Удод та заступник Міністра оборони США Енді Вебер.

 

«Дніпропетровська область стабільно розвивається. І в цьому процесі важливий діалог з представниками інших держав. У Дніпропетровщини зі Сполученими Штатами Америки вже налагоджені партнерські відносини. За 5 місяці 2012 року зовнішньоторговельний оборот товарами області з США збільшився на 23,5% і склав 443,8 млн. дол. США. В області працює 59 підприємств, в які вкладено інвестиції з Америки. Обсяг прямих інвестицій з США на 1 квітня 2012 року склав близько 40 млн дол. США. В регіоні реалізується ряд спільних проектів, спрямованих як на підвищення ефективності роботи влади, так і на підвищення якості життя людей», — сказав Олександр Вілкул.

Обсяг експорту товарів до США у порівнянні з 2010 роком збільшився у 2 рази і склав 285,8 млн дол США. З області експортувалися: вироби з чорних металів – 68,1%; аеронавігаційні та космічні апарати – 23,3%; руди, шлаки та зола – 3,3%.

Обсяг імпорту товарів зі США у порівнянні з 2010 роком збільшився в 1,5 раза і склав 583,6 млн дол США. До області імпортувалися: енергетичні матеріли, нафта та продукти її перегонки – 57,2%; механічне та електричне обладнання, машини і механізми – 15,9%; авто – 14,4%; полімерні матеріали, пластмаси та каучук – 4%; продукція хімічної промисловості – 2,8%; живі тварини, продукти тваринного походження – 2,3%.

«Ми з нетерпінням чекаємо нових можливостей у взаємовигідній співпраці на благо громадян наших країн. Ми зацікавлені у подальшому обміні досвідом як між бізнесом, такі між владними структурами», — сказав сенатор Річард Лугар.

Губернатор зазначив, що одним із важливих напрямків системних перетворень, які сьогодні проходять на Дніпропетровщині в рамках реформ Президента України Віктора Федоровича Януковича та Комплексної стратегії розвитку регіону, є впровадження кращих світових практик електронного управління. Всі органи влади в області об’єднані в регіональну корпоративну мережу, впроваджено електронний документообіг. В кожному місті та районі створені дозвільні центри, робота яких спрямована на дебюрократизацію дозвільних процедур для бізнесу.

За рівнем електронного урядування Дніпропетровщина знаходиться на рівні багатьох країн Східної Європи. І за п’ять років регіон готовий запровадити е-управління на рівні країн Західної Європи.

В області розроблено масштабний проект «Електронний регіон». Він включає в себе більше 50 адресних підпроектів по 8 головним напрямам, які охоплять всі сфери життєдіяльності регіону — від системи охорони здоров’я до екологічної безпеки.

У реалізації цього проекту Дніпропетровська область співпрацює з компанією «Майкрософт», з якою підписано Меморандум. Також Дніпропетровщина співпрацює з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) з впровадження в області проектів енергозберігаючих технологій та проектів у сфері охорони здоров’я.

Нагадаємо, що цього року в Американській Торговельній Палаті в Україні відбулася презентація соціально-економічного та інвестиційного потенціалу Дніпропетровщини для представників міжнародного ділового співтовариства і дипломатичного корпусу. Був представлений ряд перспективних інвестиційних проектів в галузі будівництва, сільського господарства, транспортної логістики.

 

 

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині у рамках проекту «Родина для дитини» в сімейні форми виховання за 2011-2012 роки влаштовано 750 вихованців інтернатних закладів області»

Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул на нараді з підбиття підсумків реалізації в області Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича, яка пройшла за участі Віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка.

«Особливу увагу обласна влада приділяє розвитку сімейних форм виховання. В області реалізується комплексний проект «Родина для Дитина», який спрямований на розвиток сімейних форм виховання та профілактику соціального сирітства. Ми поступово переходимо від інтернатної до європейської моделі сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Я поставив завдання протягом п’яти років влаштовувати в рік близько 20% вихованців державних установ (близько 400 дітей) — в сімейні форми виховання та усиновлення. Причому перевага віддається національному усиновленню. Таким чином, протягом п’яти років це питання буде вирішене», — сказав Олександр Вілкул.

У минулому році до реалізації проекту «Родина для дитини» приєднався благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України». В рамках цього проекту в області вже працює 74 дитячих будинки сімейного типу та 337 прийомних сімей.

У 2011 році в рамках проекту усиновлено та влаштовано в сімейні форми виховання 494 ​​дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. В цьому році з інтернатів області в сімейні форми виховання вже влаштовані 256 дітей.

На сьогодні в області на обліку в службах у справах дітей перебуває 9463 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них в сімейних формах виховання перебувають 7703 дитини тобто 81,4% дітей цієї категорії. Це на 4,2% більше, ніж станом на 01 січня 2012 року.

 

Олександр Вілкул: «Система соціального захисту ветеранів та інвалідів, яка створена на Дніпропетровщині, має адресний підхід»

Адресний підхід до вирішення конкретних проблем тих верств населення, які потребують підтримки з боку держави та регіональної влади, сприяє підвищенню якості надання послуг та дозволяє ефективно вирішувати питання кожної людини. Про це сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час зустрічі Віце-прем’єр-міністра України – Міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка з ветеранами та інвалідами, які обслуговуються в територіальному центрі Бабушкінського району міста Дніпропетровськ.
Олександр Вілкул ознайомив Сергія Тігіпка з роботою територіального центру. Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики України подарував цьому закладу домашній кінотеатр.
Олександр Вілкул зазначив, що в області створена ефективна система соціального захисту одиноких непрацездатних пенсіонерів, ветеранів та інвалідів. Зокрема, на Дніпропетровщині функціонує 51 територіальний центр соціального обслуговування. Ці заклади обслуговують близько 70 тис осіб, у тому числі, майже 43 тис осіб обслуговуються фахівцями терцентрів вдома.
У територіальних центрах регіону організовані та діють відділення постійного і тимчасового перебування ветеранів, надання соціальних послуг вдома одиноким непрацездатним громадянам, надаються послуги перукаря, з ремонту взуття, одягу та побутової техніки, транспортні послуги, функціонують бібліотеки, клуби, гуртки за інтересами.
«Система соціального захисту громадян, зокрема, ветеранів та інвалідів, яка створена на Дніпропетровщині, має адресний підхід. Вона спрямована на вирішення конкретних проблем тих верств населення, які потребують підтримки з боку держави та регіональної влади», – сказав Олександр Вілкул.
Сергій Тігіпко високо оцінив підхід обласної влади до налагодження системи роботи територіальних центрів на Дніпропетровщині. «У нас існує система територіальних центрів по всій країні. Тут – у Бабушкінськрму територіальному центрі Дніпропетровська – умови чудові. Люди дуже задоволені перебуванням тут і підтримкою. Наразі необхідна підтримка розвитку територіальних центрів і найголовніше – вибудовування соціальної роботи в систему. Перша позиція – це соціальний дільничний, який виявить проблему так, аби вона не привела людину або сім’ю до кризи», — сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.
Система соціального захисту ветеранів та інвалідів в регіоні передбачає низку напрямів з надання допомоги. Зокрема, понад 4 тис інвалідів Дніпропетровщини отримують компенсацію на пальне, ремонт, технічне обслуговування транспортних засобів або транспортне обслуговування.
В області постійно проводиться робота із забезпечення ветеранів безкоштовним лікуванням, зубо- і слухо-протезування. Ветерани та інваліди регулярно проходять санаторно-курортне оздоровлення. За сім місяців 2012 року вже оздоровлений 981 ветеран війни. Також 332 інвалідам війни, які за станом здоров’я не змогли відвідати санаторії, замість санаторно-курортної путівки виплачено грошову компенсацію на загальну суму 100 тис грн.
У 2012 році буде оздоровлено близько 5 тис ветеранів війни. Це майже на 2 тис чоловік більше, ніж у 2011 році
В помешканнях інвалідів війни проводяться ремонти. Інвалідам І та ІІ груп безкоштовно встановлюються стаціонарні телефони. Близько 1,5 тис інвалідів забезпечені засобами мобільного зв’язку. Триває робота із забезпечення інвалідів технічними засобами пересування та реабілітації.
За завданням губернатора Олександра Вілкула об’єкти соціальної сфери для вільного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями обладнуються пандусами. Наразі в регіоні обладнано і пристосовано для безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями 9,3 тис об’єктів житлового та громадського призначення. Забезпечено безперешкодний доступ інвалідів до усіх управлінь Пенсійного фонду України, управлінь праці та соціального захисту населення, інтернатних установ системи соціального захисту населення, міських і районних центрів зайнятості, територіальних центрів соціального обслуговування.
Пандусами обладнано 194 будівлі місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст та районів Дніпропетровщини прискорити облаштування пандусами закладів соціальної сфери.

Довідка:
Територіальний центр соціального обслуговування Бабушкінського району міста Дніпропетровськ обслуговує 822 особи, з них 558 – вдома, решта проходить місячний курс реабілітації у центрі. У терцентрі працюють відділення соціальної допомоги вдома, соціально-побутової адаптації, соціально-медичних послуг та відділення з надання адресної натуральної і грошової допомоги (організовуються гарячі обіди, надаються продукти харчування, медикаменти, промислові товари, пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації). У центрі також проводяться консультації з питань психологічного здоров’я та соціальної адаптації, психологічна корекція, робота з розвитку різнобічних здібностей, організація дозвілля, профілактичних, лікувально-оздоровчих заходів, працетерапія тощо.

 Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині системно покращується якість обслуговування пенсіонерів в управліннях Пенсійного фонду за рахунок впровадження «єдиного вікна»

Дніпропетровщина стала одним із перших регіонів України, в якому в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича системно покращується якість обслуговування в управліннях Пенсійного фонду. Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула принцип «єдиного вікна» вже впроваджений у найбільших містах регіону, в усіх інших містах процес створення такої системи роботи триває. Одне з перших управлінь, в якому був впроваджений такий принцип, є управління Пенсійного фонду України в Бабушкінському районі міста Дніпропетровськ. У цьому управлінні губернатор Олександр Вілкул презентував Віце-прем’єр-міністру України – Міністру соціальної політики України Сергію Тігіпку результати впровадження «єдиного вікна» на Дніпропетровщині.
«Реалізація Соціальних Ініціатив нашого Президента Віктора Януковича на Дніпропетровщині проходить системно. Перш за все, ми створили умови для комфортного перерахунку пенсій та надання консультацій громадянам. Для цього створені «єдині вікна». Це принципово нова схема, яка демонструє сучасний підхід до обслуговування громадян. Зали з прийому та обслуговування громадян за принципом «єдиного вікна» дозволяють уникнути черг, комфортно організувати процес надання консультацій та збору довідок для нарахування пенсій», – сказав Олександр Вілкул.
Як доповіла начальник управління Пенсійного фонду України в Бабушкінському районі міста Дніпропетровськ Алла Мачутадзе, завдяки впровадженню принципу «єдиного вікна» можливість прийому відвідувачів одним фахівцем за день збільшилась з 25 до 40, а оформлення документів для призначення пенсій здійснюється в межах 20 хвилин.
У регіоні під керівництвом Олександра Вілкула принцип «єдиного вікна» в управліннях Пенсійного фонду вже впроваджений в містах Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Нікополь, Новомосковськ, Павлоград, Орджонікідзе. А також у Нікопольському, Новомосковському, Павлоградському та Петропавлівському районах. Загалом у рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича у Дніпропетровській області з травня 2012 року перераховані пенсії більш ніж 950 тис осіб.
«Надзвичайно важливо створити такий механізм, який діє сьогодні на Дніпропетровщині. Якщо раніше пенсіонерам потрібно було бігати по кабінетах, щоб отримати довідку, то зараз тут є «єдине вікно». Пенсіонеру потрібно тільки прийти, здати необхідні документи до «єдиного вікна», і його питання одразу почне розглядати фахівець», — сказав Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.
Також Сергій Тігіпко зазначив, що сьогодні для зручності пенсіонерів у Пенсійних фондах встановлені спеціальні автомати, які по номеру пенсійного посвідчення видають всю необхідну інформацію про власника посвідчення. Із жовтня така система буде працювати за допомогою мережі Інтернет, щоб пенсіонери могли отримувати всю необхідну інформацію, не виходячи з дому.
Довідка:
Принцип «єдиного вікна» в Пенсійному фонді України в Бабушкінському районі міста Дніпропетровськ запроваджений у березні 2012 року. Це управління здійснює повний цикл пенсійного забезпечення: збирає, акумулює та веде облік страхових внесків, обслуговує пенсіонерів з питань призначення та перерахунків пенсій, фінансує та виплачує пенсії, здійснює контроль за цільовим використанням коштів, надає консультації та роз’яснює правові аспекти пенсійного забезпечення, проводить інформування населення про хід пенсійної реформи.
Управління Пенсійного фонду України в Бабушкінському районі м. Дніпропетровськ обслуговує 44 тис пенсіонерів та 21,5 тис платників.

Олександр Вілкул: «Усього підвищену пенсію на Дніпропетровщині отримали майже 958 тисяч пенсіонерів, середній розмір підвищення – близько 153 грн»
Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул на нараді з підбиття підсумків реалізації в області Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича, яка пройшла за участі Віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка.
«Одним із найважливіших напрямків у реалізації Соціальних Ініціатив нашого Президента Віктора Януковича є перерахунок в сторону збільшення пенсійних виплат. На Дніпропетровщині цей процес проходить вчасно і в повному обсязі», — сказав Олександр Вілкул
З метою підняття рівня трудових пенсій залежно від трудового стажу з 1 травня 2012 року для 524 тисяч пенсіонерів області проведено перерахунок пенсій до рівня середньомісячного заробітку в галузях економіки за 2007 рік, який становив на той час 1197,91 грн. Відтак середній розмір підвищення склав 141,96 грн. До 1 травня 2012 року розрахунки проводилися, виходячи із середньомісячної заробітної плати в галузях економіки за 2006 рік, яка становила 928,81 грн.
Також з 1 травня 2012 понад 12 тис пенсіонерів області отримали підвищені пенсійні виплати як члени сімей померлих інвалідів війни. Це дасть можливість цій категорії громадян додатково отримувати в середньому протягом травня – грудня 2012 року понад 119 грн.
Крім того, збільшено пенсії для більш, ніж 97 тисяч учасників війни. Розмір збільшення з 01 травня 2012 року склав 41,90 грн., а з 01 липня 2012 року — 42,20 грн.
Всього в рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича підвищену пенсію отримали майже 958 тис пенсіонерів області, середній розмір підвищення — 152,75 грн.
З 1 липня 2012 розпочато «осучаснення» пенсій для військовослужбовців, які вийшли не пенсію до 2008 року. Таких пенсіонерів в області 35,4 тисячі. Сума збільшення пенсії для них склала в середньому до 220 грн на місяць.

 Олександр Вілкул: За 7 місяців 2012 року 919 інвалідів Дніпропетровщини забезпечені інвалідними візками
Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул на нараді з підбиття підсумків реалізації в області Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича, яка пройшла за участі Віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка.
«На створення умов для повноцінного життя інвалідів в рамках Соціальних Ініціатив нашого Президента Віктора Федоровича Януковича цього року передбачено забезпечити протезами і колісними кріслами всіх інвалідів, які цього потребують. За 7 місяців 2012 року 919 інвалідів області вже забезпечені візками. Державній службі з питань інвалідів та ветеранів України спрямована заявка на друге півріччя 2012 року і поіменний список інвалідів, які мають потребу в отриманні інвалідних візків до кінця 2012 року. Це 1463 людини. Ми розраховуємо в цьому питанні на підтримку Міністерства соціальної політики, щоб виробник своєчасно здійснив поставки спецзасобів для інвалідів в наш регіон», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор підкреслив, що кожного тижня обласна влада проводить моніторинг по забезпеченню інвалідними візками інвалідів Дніпропетровщини. Особливо контролюються питання по кількості напрямків на підприємства-виробники, за списками інвалідів, по потреби в кожної моделі коляски і т.д.

Олександр Вілкул: У 2012 році середньомісячна зарплата на Дніпропетровщині зросла з 2860 грн у січні до 3197 грн у червні
Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул на нараді з підбиття підсумків реалізації в області Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича, яка пройшла за участі Віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка.
«В області реалізується цілий ряд організаційних та адміністративних заходів, спрямованих на дотримання трудового законодавства. У першу чергу в частині «детінізації» трудових відносин, легалізації заробітної плати та своєчасної її виплати. Йде робота по створенню сприятливих умов для розвитку бізнесу, залучення іноземних інвестицій з метою створення нових робочих місць», — сказав Олександр Вілкул.
У результаті цієї роботи за січень – червень 2012 року в області забезпечено:
• підвищення рівня середньомісячної заробітної плати штатних працівників з 2860 грн (у січні) до 3197 грн (у червні), при цьому на підприємствах базових галузей регіональної економіки, насамперед гірничо-металургійного комплексу, середня зарплата перевищує 4 тис грн, а на багатьох і 5 тис грн.
• скорочення заборгованості з виплати заробітної плати на 1,7 млн грн або на 11,6% (з 14,8 млн грн до 13,1 млн грн), а загалом заборгованість по зарплаті в порівнянні з 1 квітня 2010 року скоротилася більш ніж в 6,8 рази – з 89,6 млн грн до 13,1 млн грн;
• створення більше 36 тис нових робочих місць (всього за два роки в області створено понад 150 тис нових робочих місць).

 Олександр Вілкул: На 1 липня 2012 року малозабезпеченим сім’ям Дніпропетровщини збільшено допомогу в середньому на 367 грн – з 1468 грн до 1835 грн
Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул на нараді з підбиття підсумків реалізації в області Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича, яка пройшла за участі Віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка.
«Підвищення розмірів допомоги малозабезпеченим сім’ям в області здійснюється відповідно до встановлених термінів, визначених у рамках реалізації Соціальних Ініціатив нашого Президента», — сказав Олександр Вілкул.
Зокрема підвищені виплати:
• для дітей рівень забезпечення підвищено з 50% до 75% прожиткового мінімуму, затвердженого для дитини відповідного віку (додаткова щомісячна доплата становить 259,70 грн.);
• для інвалідів і пенсіонерів рівень забезпечення підвищено з 80 до 100% прожиткового мінімуму, затвердженого для непрацездатних осіб (додаткова щомісячна доплата становить 168 грн);
На 1 липня 2012 року кількість одержувачів цієї допомоги становила 2857 сімей. Перерахунок допомоги проведено всім сім’ям в автоматизованому режимі без залучення одержувачів. Розмір допомоги збільшився в середньому на 367грн — з 1468 грн до 1835 грн на місяць. Крім того, додатково виявлено 679 малозабезпечених сімей, яким у липні так само призначена державна соціальна допомога в збільшеному розмірі.
Допомога по догляду за психічно хворими зросла в 10 разів. Наразі в області 108 одержувачів такого виду допомоги. Перерахунок здійснено в липні в автоматичному режимі. Максимальний розмір до підвищення становив 109,4 грн, після підвищення – 1102 грн. Крім того, додатково призначено виплату ще 364 громадянам, у яких з’явилося на це право, у зв’язку з внесенням змін до Порядку призначення цієї грошової виплати.
Виплату підвищеної щорічної допомоги ветеранам війни до Дня Перемоги в області було забезпечено до 5 травня 2012 року. Її отримали 144,7 тис ветеранів Дніпропетровщини. При цьому розміри виплат інвалідам війни були збільшені вдвічі: інвалідам війни 1-ої групи — до 2200 грн, 2-ої групи — до 1920 грн, третьої групи — 1720 гривень.

Олександр Вілкул: Регресні виплати на Дніпропетровщині зросли в середньому на 328 грн, а по шахтарському регіону – на 467 грн
Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул на нараді з підбиття підсумків реалізації в області Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича, яка пройшла за участі Віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка.
В області в рамках реалізації Соціальних Ініціативи Президента України Віктора Януковича здійснюється підвищення страхових регресних виплат. Зокрема, в березні-квітні 2012 року майже 35 тис потерпілих на виробництві вже отримали підвищені щомісячні виплати. В середньому виплати підвищено на 328 грн, у тому числі по шахтарському регіону – на 467 грн.

 Олександр Вілкул: Усього за літній сезон 2012 року буде оздоровлено понад 240 тис дітей – це близько 80% усіх школярів Дніпропетровщини
Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул на нараді з підбиття підсумків реалізації в області Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича, яка пройшла за участі Віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка.
«На Дніпропетровщині третій рік поспіль підвищується рівень оздоровлення та відпочинку дітей шкільного віку. Протягом червня — липня 2012 року вже оздоровлено майже 170 тисяч дітей — 70% від запланованої кількості. Усього за літній сезон заплановано оздоровити понад 240 тис дітей — це близько 80% всіх дітей шкільного віку Дніпропетровщини», — сказав Олександр Вілкул.
Наразі в області функціонує 1033 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. З них: 25 — позаміських, 1004 — з денним перебуванням, 4 — наметові містечка.
«Наш Президент Віктор Федорович Янукович поставив завдання створити належні умови для оздоровлення та відпочинку дітей соціальних категорій: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. З метою виконання поставленого завдання в 2010 році з ініціативи облдержадміністрації було виключено зі списку об’єктів, що підлягають приватизації, дитячий заклад оздоровлення та відпочинку ім. О.Матросова, який знаходиться в екологічно чистій, рекреаційній зоні — селі Орлівщина Новомосковського району. Цей заклад було передано в комунальну власність Дніпропетровської обласної ради. Обласною владою було прийнято рішення на його базі створити сучасний дитячий центр соціальної реабілітації «Перлина Пріднепров’я», — сказав Олександр Відкул.
21 червня 2012 губернатор разом з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим відкрили цей унікальний обласний дитячий центр, який діти називають «Наш Дніпропетровський« Артек». Заклад працюватиме цілорічно — з 1 вересня в ньому буде відкрита школа. Це дозволить дітям проходити комплексні курси лікування і реабілітації без відриву від навчального процесу.
У «Перлині Придніпров’я» створені всі умови для комплексного оздоровлення, соціальної реабілітації та медичного супроводу дітей. Щорічно тут будуть відпочивати і оздоровлюватися близько 3 тисяч дітей Дніпропетровщини, які вимагають особливої уваги і підтримки з боку держави (у віці від 7-ми до 17-ти років).
У червні — липні 2012 року в дитячому центрі вже оздоровлено 384 дитини: 134 дитини-сироти та дитини, позбавлених батьківської опіки, 250 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. У третю зміну оздоровлюється і проходять соціальну реабілітацію 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з дитячих будинків сімейного типу, 173 дитини з сімей, які потребують особливої уваги з боку держави.

Олександр Вілкул: Регресні виплати на Дніпропетровщині зросли в середньому на 328 грн, а по шахтарському регіону – на 467 грн
Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул на нараді з підбиття підсумків реалізації в області Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича, яка пройшла за участі Віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка.
В області в рамках реалізації Соціальних Ініціативи Президента України Віктора Януковича здійснюється підвищення страхових регресних виплат. Зокрема, в березні-квітні 2012 року майже 35 тис потерпілих на виробництві вже отримали підвищені щомісячні виплати. В середньому виплати підвищено на 328 грн, у тому числі по шахтарському регіону – на 467 грн.

Олександр Вілкул: «На поштові відділення Дніпропетровської області Держкомтелерадіо направило 28,4 тис телетюнерів»
Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул на нараді з підбиття підсумків реалізації в області Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича, яка пройшла за участі Віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка.
Наразі за інформацією Держкомтелерадіо на поштові відділення Дніпропетровської області направлено 28,4 тисячі телетюнерів. Загалом по забезпеченню пільгових категорій населення Дніпропетровщини засобами прийому сигналу цифрового телемовлення в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича затверджені списки на 111,9 тис осіб, які направлено до Держкомтелерадіо. На сьогодні доставка телетюнерів громадянам здійснюється через Укрпошту безкоштовно.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій
  • Заходи до Дня Європи
  • Додаткові автобусні маршрути на поминальні дні
  • Актуальні грантові пропозиції
  • Вітання з днем Європи
  • Виконком від 08.05.2024 р.
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Милосердова Володимира до вул. Леоніда Каденюка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005248-a
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Богуна Івана до вул. Миколи Лисенка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005166-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Європейська в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005908-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Ганни Світличної в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005751-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Грушевського Михайла в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005848-a
  • Оголошення про проведення конкурсу на визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-007436-a
  • У боях за Україну загинули наші земляки
  • Вітання з нагоди Міжнародного дня Червоного Хреста і Червоного півмісяця