Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 10.12.2012 р.

Декабрь 10th, 2012 Новини Вывести на печать

Марія Пустова: «На Дніпропетровщині за підтримки губернатора Олександра Вілкула діти-сироти безкоштовно відвідають новорічні вистави в обласних театрах»

На Дніпропетровщині з 19 грудня по 13 січня для дітей в театрах області пройдуть новорічні вистави. За підтримки губернатора Олександра Вілкула всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, віком від 3 до 14 років, які виховуються у родинах, отримають безкоштовні квитки на новорічні вистави. Також всі діти цієї категорії відвідають святкові концерти в міських та районних будинках культури. Про це повідомила заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Пустова під час наради щодо організації новорічних свят для дітей області.

«І дорослі, і діти люблять новорічні й різдвяні свята. Це дні здійснення мрій, нових сподівань, атмосфери казковості та чуда. Новорічні канікули для дітей – це час відпочинку, зимових розваг, а також час саморозвитку, духовного збагачення та нових чарівних вражень. Дніпропетровщина зберігає добрі новорічні традиції. Усі театри регіону підготували для дітей святкові вистави. Казка – це особливий та один із найефективніших методів виховання дитини, який розширює кругозір, формує уявлення про світ та дарує чудовий настрій. За підтримки губернатора Олександра Вілкула всі діти-сироти Дніпропетровщини віком від 3 до 14 років, які виховуються в родинах, відвідають новорічні вистави в обласних театрах безкоштовно», — сказала Марія Пустова.
Вона зазначила, що під час новорічних канікул на дітей Дніпропетровщини чекає низка казкових вистав в обласних театрах. Зокрема, Дніпропетровський академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Шевченка підготував святкові дитячі вистави «Білогорія – країна мрій», «Лускунчик» та ін. У Дніпропетровському академічному театрі російської драми ім. М. Горького можна буде переглянути новорічні виставу «Маленька чарівниця», у Дніпропетровському академічному театрі опери та балету – «Снігова королева», «Білосніжка» та ін.
Святкові новорічні програми пройдуть в Дніпропетровському будинку органної та камерної музики, Дніпропетровській філармонії, Художньому музеї, Дніпропетровському національному історичному музеї ім. І.Яворницького та бібліотеках області. Також святкові новорічні вистави пройдуть в закладах культури усіх міст та районів Дніпропетровщини.
Як повідомлялося раніше, 19 грудня в Дніпропетровську в день Святого Миколая відкриється обласна новорічна ялинка та казкове містечко в сквері імені Леніна біля облдержадміністрації. 25 грудня відбудеться обласне свято «Губернаторська ялинка – 2013» у Дніпропетровському академічному театрі опери та балету.
На Дніпропетровщині за 11 місяців 2012 року обсяги виробництва чавуну та прокату зросли більше ніж на 7% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року

На Дніпропетровщині за 11 місяців 2012 року обсяги виробництва чавуну та прокату зросли більше ніж на 7 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (за оперативною інформацією головного управління промисловості Дніпропетровської облдержадміністрації). Зокрема, чавуну виготовлено 8,7 млн тонн, що становить 107 % до 11 місяців минулого року, сталі виготовлено майже 9 млн тонн, що становить 104,5 %. Прокату та напівфабрикату виготовлено 9 млн тонн, що становить 107,2%, труб виготовлено 1,3 млн тонн, що становить 107,1%. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул під час оперативної наради з розвитку промислового комплексу регіону.

«Дніпропетровщина стабільно нарощує обсяги виробництва промислової продукції. Це результат вагомої роботи, яка проводиться на Дніпропетровщині з модернізації та впровадження нових стандартів виробництва промислових підприємств регіону. У рамках Програми реформ нашого Президента Віктора Федоровича Януковича та Комплексної стратегії розвитку регіону на Дніпропетровщині системно реалізуються проекти, спрямовані на підвищення якості та конкурентоспроможності промислової продукції, впровадження енергозберігаючих технологій. Особлива увага приділяється екологічній складовій виробництва», — сказав Олександр Вілкул.
Зокрема, загальна вартість проектів модернізації, які планується реалізувати на підприємствах ГМК області до 2015 року, становить близько 36 млрд гривень. При зростанні промислового виробництва завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій на підприємствах області з 2010-го по 2012 рік питомі витрати паливно-енергетичних ресурсів зменшені на 3,5%.
Губернатор відзначив високі показники провідних металургійних підприємств регіону, які забезпечують постійний ріст металургійної продукції та стабільний розвиток промисловості Дніпропетровщину. Зокрема, активний ріст виробництва демонструє ПАТ «АрселорМіттал КР», де виробництво чавунку за 11 місяців 2012 року зросло на +16 % порівняно з аналогічним періодом минулого року, сталі – на +13,6% та прокату – на +11,2%. Високі показники виробництва чавуну (144,6 %) та прокату (263%) в листопаді у порівнянні з жовтнем демонструє ПАТ «Євраз ДМЗ ім. Петровського».
Ріст промислової продукції зберігається і серед рударів. За 11 місяців 2012 року виготовлено 50 млн тонн рудного концентрату, що на 0,6 % більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Обкотишів виготовлено 11,5 млн тонн (ріст:+2,1%).
Незмінно високі показники трубопрокатного виробництва демонструють ЗАТ «НВО Труболіт» (за 11 місяців 2012 ріст обсягів виробництва складає +38,1% відповідно до аналогічного періоду минулого року), ТОВ «Інтерпайп НікоТюб» (+16,4%) та ВАТ «Інтерпайп НмТЗ» (+16,4%).

 На Дніпропетровщині ціни на продукти харчування та тарифи на житлово-комунальні послуги залишаються стабільними

Такі дані оприлюднило Головне управління статистики у Дніпропетровській області. Зокрема, в повідомленні йдеться, що у листопаді 2012 року індекс споживчих цін по Дніпропетровській області склав 99,4% (по Україні — 99,9%). За цим показником Дніпропетровщина посідає лідируючі позиції серед областей України. Така ситуація зумовлена насамперед зниженням цін в регіоні на продукти харчування на 0,3% та зниженням тарифів – на 4,4% – по групі «Житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива».
У січні-листопаді 2012 року порівняно з аналогічним періодом минулого року в області забезпечено зростання виробництва продуктів тваринництва. Зокрема, за цей період на Дніпропетровщині вироблено:
• м’яса – 256,5 тис тонн – на 900 тонн або на 0,4% більше, ніж за січень-листопад 2011 року;
• молока – 322,8 тис тонн – на 1700 тонн або на 0,5% більше;
• яєць – 1009,3 млн шт. – на 2,7 млн штук або на 0,3% більше.
На 1 грудня 2012 року порівняно з 1 грудня 2011 року в регіоні зросло поголів’я великої рогатої худоби на 1,7%, птиці – на 6,4%.
З ініціативи Олександра Вілкула на Дніпропетровщині постійно проходять ярмарки виробників сільгосппродукції. Із 2010 року таких ярмарків в містах і районах області пройшло понад 10 тисяч. На ярмарках жителі регіону можуть придбати продукти від сільгоспвиробників за цінами на 10-15% нижчими від середьоринкових.
Фінансування програм та проектів з модернізації ЖКГ в області в цьому році складає понад 1 млрд грн. Це на 20% більше ніж у минулому році і в 2 рази більше, ніж у 2010-му. Завдяки впровадженню нових сучасних енергозберігаючих технологій в системи тепло- та водопостачання, яке проходить під керівництвом губернатора Олександра Вілкула, з 2010 року споживання котельнями регіону природного газу скорочено на 10%, споживання водопровідно-каналізаційними підприємствами електроенергії зменшено на 12%.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження