Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 11.04.2012

Апрель 12th, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул привітав працівників ракето-космічної галузі Дніпропетровщини з відзначенням їх державними нагородами до професійного свята

Президент України Віктор Федорович Янукович наказом від 12 квітня у Всесвітній день авіації та космонавтики відзначив високими державними нагородами працівників ракето-космічної галузі Дніпропетровщини за значний внесок у розвиток галузі, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність:

• орденом «За заслуги» ІІ ступеня відзначено Агаркова Анатолія Васильовича – заступника генерального конструктора з випробувань і експлуатації – начальника комплексу державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К.Янгеля»;
• орденом «За заслуги» ІІІ ступеня відзначено Коваль Ірину Михайлівну – монтажника державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К.Янгеля»;
• орденом княгині Ольги ІІІ ступеня відзначено Булгакову Тетяну Миколаївну – головного спеціаліста відділу державного підприємства «Дніпровський проектний інститут»;
• почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» отримав Анатолій Алпатов — завідувач відділу Інституту технічної механіки НАН України та Національного космічного агентства України, доктор технічних наук;
• почесне звання «Заслужений машинобудівник України» отримали Михайло Бондар — перший заступник головного інженера – начальник центру – головний конструктор ДП «КБ «Південе» ім. М. К. Янгеля» та Володимир Ткачук — слюсар-складальник ДП «ВО Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова».
«Дніпропетровськ по праву вважається космічної столицею України. Підтримка високотехнологічного виробництва є одним найважливіших пунктів Стратегії розвитку Дніпропетровщини. Наш Президент Віктор Федорович Янукович позначив розвиток високих технологій, і в першу чергу ракетно-космічної галузі, одним з пріоритетів розвитку країни. Вітаю наших земляків з професійним святом та відзначенням високими державними нагородами. Бажаю всім здоров’я, благополуччя, нових професійних звершень!», — йдеться у привітанні голови облдержадміністрації Олександра Вілкула.

Заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак перевірив умови, в яких служитимуть призовники у військових частинах Дніпропетровщини

За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Іван Ступак зустрівся із військовими 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади 6-го гвардійського армійського корпусу та перевірив умови проходження строкової служби призовників. 10 квітня сюди було направлено 42 зі 100 перших призовників, відправлених на строкову військову службу у 2012-му році.
25-а окрема Дніпропетровська повітрянодесантної бригада є складовою частиною аеромобільних військ Сухопутних військ Збройних Сил України. Ця частина є унікальною за своїм призначенням (підготовлена для самостійних дій у тилу противника) та озброєнням (має у своєму складі БМД-1, БМД-2, БТР-Д, 2С9 “Нона”) та може десантуватися у повному складі з технікою та особовим складом для виконання отриманого завдання.
У рамках візиту до військової частини Іван Ступак вшанував пам’ять вояків, які загинули під час виконання завдання в Баку у 1989 році. Також він зустрівся із солдатами, які нещодавно прибули на строкову службу, оглянув парк бойових машин, перевірив побутові умови, в яких житимуть новобранці, ознайомився із навчанням майбутніх десантників та підготовкою солдат, які служать вже півроку – солдати продемонстрували стрибки з парашутної вишки.
«Ми приїхала сьогодні сюди, щоб родини солдатів, які проходять строкову службу бачили, як живуть їхні сини. Як і батьки, обласна влада зі свого боку опікується побутом та умовами служби наших юнаків. Вони оберігатимуть мир на нашій землі та носять гідне звання українських військових. Наш Президент Віктор Федорович Янукович приділяє значну увагу підвищенню престижу Української армії, відновленню поваги до професії військового. Україна – мирна держава і, враховуючи її геополітичне положення, Президент ставить перед нами завдання створити боєздатний, мобільний, оптимальний за кількістю озброєння та чисельністю особовий склад Збройних Сил, який здатний ефективно забезпечувати оборону України та брати участь у міжнародних зусиллях з підтримання миру та безпеки. Військові — це честь та гідність держави, це сміливі люди, які віддано служать своїй рідній землі. Завдання обласної влади забезпечити, як військово-патріотичне виховання молоді, так і підтримку військових формувань, що знаходяться на території Дніпропетровщини», — сказав Іван Ступак.
Також він зазначив, що обласна влада зі свого боку надає підтримку військовим частинам та військовим містечкам, розташованим в регіоні. Зокрема, 25-тій окремій Дніпропетровській повітрянодесантній бригаді у січні надано допомогу для ремонту покрівлі у казармі бригади.
Значна увага приділяється і військовим містечкам Гвардійське та Черкаське, у яких живуть сім’ї офіцерів. З ініціативи губернатора Олександра Вілкула та за підтримки Президента України Віктора Януковича вже прийнято рішення про передачу житлового фонду, об’єктів соціально-культурної сфери та інженерних мереж селищ міського типу Гвардійське та Черкаське в комунальну власність територіальних громад Новомосковського району. Це дозволить утримувати ці населені пункти з місцевих бюджетів. Вже вирішене питання з організацією безперебійного водопостачання до будинків мешканців селища, вжиті заходи щодо забезпечення дітей місцями у дитячих садках.
Як повідомлялося, з ініціативи голови облдержадміністрації Олександра вілкула на Дніпропетровщині проходить Місячник обороно-масової роботи, присвячений Дню Перемоги. Він розпочався 10 квітня урочистостями з нагоди відправки призовників на строкову військову службу. Уроки мужності до Дня Перемоги пройдуть в усіх школах регіону.

Довідка:
Відповідно до наказу Міністра оборони України від 5 травня 1993 року в місті Болград Одеської області на базі 98-ї гвардійської повітрянодесантної дивізії почато формування 1-ї аеромобільної дивізії Збройних Сил України. На базі 217-го гвардійського парашутнодесантного полку зі складу
98-ї повітрянодесантної дивізії формується 25-а повітрянодесантна бригада.
З травня по липень 2002 року 25-а повітрянодесантна бригада
1-ї аеромобільної дивізії була передислокована в смт Гвардійське Новомосковського району Дніпропетровської області.
8 листопада 2002 року наказом Міністра оборони України 25-а окрема повітрянодесантна бригада була виведена зі складу 1-ї аеромобільної дивізії та передана до складу 6-го гвардійського армійського корпусу. Бригада отримала назву – 25-а окрема Дніпропетровська повітрянодесантна бригада.
Найяскравіше морально-бойові якості виявилися в період перебування гвардійців-десантників в республіці Афганістан. Школу мужності і героїзму в період з 1979 по 1989 роки пройшли 119 офіцерів і прапорщиків полку.
З 1 жовтня 2008 року миротворчі завдання у Косовому у складі спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багато¬національної тактичної групи “East” сил КФОР виконували військовослужбовці 1-го парашутно-десантного батальйону 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади 6-го гвардійського армійського корпусу під керівництвом начальника штабу – першого заступника командира 25-ї окремої повітрянодесантної бригади підполковника Олександра Комісарова.
За шість місяців виконання завдань у Косовому українські миротворці “УкрПолбату” 11-ї ротації провели понад 800 патрулювань, виставили близько 100 спостережних постів, оглянули понад 2000 автомобілів та більше 4000 осіб.

На Дніпропетровщині відкрито перший пересувний планетарій

У рамках губернаторського проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» відкрито мобільний планетарій пересувного типу у Дніпропетровському обласному центрі науково-технічної творчості та інформаційних технологій. Це перший пересувний планетарій в регіоні. На його придбання за ініціативи Олександра Вілкула з обласного бюджету було виділено 42 тис грн. На базі планетарію працюватимуть астрономічний гурток та віртуальна школа (Інтернет-школа). В урочистому відкритті взяли участь заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, в.о. начальника Головного управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Демчик, директор Дніпропетровського обласного центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді Людмила Волкова.
«Мобільний планетарій – це унікальний пізнавальний комплекс, оснащений новітнім обладнанням, що пропонує широкі можливості знайомства школярів області із Всесвітом, Сонячною системою та зоряним небом. Це чудовий подарунок юним інтелектуалам нашої області, які захоплюються вивченням астрономії. За завданням Олександра Вілкула в літку 2012 року планується виїзна робота цього планетарію згідно з графіком в оздоровчі заклади області, а з вересня-у школах. Завдяки цьому діти з віддалених міст та районів області відвідають планетарій, а можливо, хтось – й уперше», — сказала Марія Пустова.
Мобільний планетарій являє собою надувний проекційний купол діаметром 5 метрів і висотою 3,3 метри. Він виконаний із міцного матеріалу, що не пропускає світло. Одночасно в ньому можуть перебувати близько 15 осіб. За допомогою проектора, комп’ютера та спеціального дзеркала по всій внутрішній поверхні (360 градусів) куполу демонструються навчально-наукові фільми. Таким чином, для глядачів усередині купола створюється відчуття повного занурення.
Також на базі мобільного планетарію відкрито астрономічний гурток. Наразі у ньому навчається 25 дітей. Протягом навчання діти матимуть можливість закріпити знання, набуті на уроках природознавства, географії, історії, математики, фізики, хімії та інформаційних технологій.
Як повідомила Марія Пустова, з вересня 2012 року при цьому планетарії буде працювати ще й віртуальна школа (Інтернет-школа) з астрономії. Віртуальна астрономічна школа Дніпропетровського обласного центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій передбачає залучення школярів із віддалених міст, сільських районів до науково-дослідницької, конструкторської та винахідницької роботи.

Довідка:
Адреса Дніпропетровського обласного центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій: м. Дніпропетровськ, вул. Ульянова, 4. Сайт: www.ocntt.dp.ua
Навчально-виховний процес у Центрі здійснюють 36 педагогічних працівників.
У гуртках та творчих об’єднаннях Центру упроваджуються інноваційні форми і методи роботи, застосовуються сучасні інформаційні технології під час занять: комп’ютерні презентації та публікації, основи програмування, системи обробки табличної інформації, основи веб-дизайну, комп’ютерні мережі Інтернет, основи WEB-програмування, комп’ютерна графіка та анімація, Macromedia Flash.
Юні науковці щорічно стають переможцями та призерами Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України: у 2010 році – 16 учнів, у 2011 році – 17 учнів. За рейтингом участі у Всеукраїнських масових заходах з науково-технічного напрямку в 2010-2011 роках Дніпропетровська область посіла перше місце.
Також у Дніпропетровську працює міський Планетарій. Програми в зоряному залі розраховані на глядачів різного віку: для дітей віком від 4 до 10 років, школярів, молодіжної та дорослої аудиторії. В будь-якій програмі Дніпропетровського планетарію обов’язково присутній оглядовий блок по зоряному небу. В планетарії працюють клуб любителів астрономії «AstrpDnepr» та кіноклуб «Планета кіно».
Адреса Дніпропетровського планетарію: вул. Рогальова, 10. Сайт: www.dneproplanet.dp.ua

Олександр Вілкул презентував європейській бізнесовій і політичній спільнотам інвестиційний потенціал і можливості Дніпропетровщини
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації презентував у Брюсселі (Королівство Бельгія) інвестиційний потенціал, можливості та переваги участі європейського бізнесу в інвестиційних проектах Дніпропетровської області. Генеральна презентація Дніпропетровщини пройшла в конференц-залі Комітету Регіонів Європейського Союзу.
У заході взяли участь Генеральний Секретар Комітету Регіонів ЄС Герхард Шталь, Представник України у ЄС Костянтин Єлісєєв, Представник Європейської Комісії з питань торгівлі Філіп Куіссон, депутати Європейського парламенту Павло Коваль та Милослав Рансдорф, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, представники Європейської Бізнес Асоціації, Асамблеї Європейських Регіонів та Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства.
«Під керівництвом Президента України Віктора Януковича наша держава почала масштабну модернізацію економіки і соціальної системи. Успіх таких фундаментальних перетворень можливий лише в умовах взаємної довіри – між суспільством, бізнесом і владою. Саме тому базовими принципами діяльності обласної влади на Дніпропетровщині є: відкритість, надійність та ефективність. Дніпропетровська область – регіон особливих можливостей для реалізації широкого спектру інвестиційних, громадських та міжрегіональних європейських і міжнародних проектів», — сказав Олександр Вілкул.
Він ознайомив присутніх з перевагами Дніпропетровського регіону, результатами реалізації регіональних проектів у рамках Програми реформ Президента України та Комплексної стратегії розвитку регіону щодо підвищення інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності області. Зокрема це: модернізація та розширення транспортної інфраструктури регіону, завершення земельної реформи і перехід до ринку землі, впровадження системи електронного управління областю «Е-регіон», побудова системи ефективного державного менеджменту, розвиток Регіонального інвестиційного агентства. Також Олександр Вілкул представив учасникам проекти щодо створення сприятливого соціального середовища для сталого економічного зростання й розвитку бізнесу. Це модернізація системи охорони здоров’я, впровадження нових стандартів освіти, проект будівництва доступного і соціального житла, екологічні та природоохоронні програми, поліпшення громадської безпеки й правопорядку та інші.
«Дніпропетровщина відкрита до співпраці з бізнесом країн Європейського Союзу і готова до конструктивного діалогу для того, щоб свій потенціал і можливості на взаємовигідних умовах з інвестором трансформувати в спільний успіх», — підсумував губернатор.
У рамках генеральної презентації Дніпропетровщини в Комітеті Регіонів Європейського Союзу голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод представив проекти і програми підтримки та розвитку в регіоні громадських ініціатив та місцевого самоврядування. А заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов та директор Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства Анатолій Комірний – перспективні інвестиційні проекти, до участі в яких обласна влада запрошує іноземних інвесторів. Зокрема, це створення в області індустріальних парків, логістичного центру в Кривому Розі, будівництво заводів з переробки сміття та цілий портфель будівельних проектів у кластері «Будівництво», а також інвестиційні проекти в кластері «Сільське господарство» (в тому числі – проект створення селекційної генетичної тваринницької піраміди).
Іноземні партнери висловили готовність до поглиблення співпраці з Дніпропетровщиною у всіх сферах, у тому числі і щодо реалізації інвестиційних проектів.
Це вже друга масштабна презентація Дніпропетровської області, яка пройшла цього року у рамках ініційованого губернатором роуд-шоу регіону на міжнародних інвестиційних майданчиках. Як повідомлялося раніше, 21 березня 2012 року у Києві Олександр Вілкул презентував інвестиційні можливості та проекти розвитку Дніпропетровщини членам Американської торговельної палати в Україні, представникам міжнародних компаній, фінансових організацій та дипломатам.
У рамках свого візиту до Брюсселю губернатор Олександр Вілкул провів робочі зустрічі з Представником України в ЄС Костянтином Єлісєєвим, з представником Єврокомісії з питань торгівлі Філіпом Куіссоном, з директором Генерального Директорату «Регіональна політика» Європейської Комісії Ронні Холлом, губернатором провінції Льєж Валлонського регіону Бельгії Мішелем Форе, з Генеральним секретарем Комітету Регіонів ЄС Герхардом Шталем, з депутатом Європарламенту, заступником комісії з енергетики Милославом Рандсдорфом, виконувачем обов’язки директора Генерального Директорату «Розвиток і співробітництво» Єврокомісіїї Філіпом Мікосом.

Дніпропетровщина відзначила Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова взяла участь в урочистостях з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів, який щорічно відзначається 11 квітня. У Будинку органної та камерної музики відбувся святковий концерт для понад 200 членів Української спілки в’язнів-жертв нацизму та активістів ветеранського руху в’язнів концтаборів.
«Сьогодні ми зібрались вшанувати подвиг мужніх людей, які зуміли вистояти у фашистському полоні. Найкращою шаною тим, хто загинув, має бути пам’ять про них та молитва, а тим, хто вижив – повсякденна турбота. Як зазначив наш Президент Віктор Янукович у своєму зверненні, згадуючи про полеглих, ми повинні дбати про тих, хто у нацистському рабстві переміг смерть, повернувся додому і розбудовував країну заради прийдешніх поколінь. Низько вклоняюся вам, дорогі ветерани. Бажаю вам міцного здоров’я, благополуччя, душевного тепла й добробуту на довгі роки», — сказала Марія Пустова під час урочистостей.
На сьогодні на Дніпропетровщині проживає близько 30 тис осіб з числа громадян, які зазнали тортур з боку фашистів, в тому числі 800 в’язнів концтаборів, 2 тис дітей, народжених в неволі та вивезених на примусову працю разом з батьками.
В області під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізується низка програм з соціального захисту ветеранів війни і колишніх в’язнів фашистських концтаборів.
Щорічно з обласного бюджету забезпечується фінансування статутної діяльності обласних громадських організацій ветеранів та інвалідів. У 2012 році за ініціативи Олександра Вілкула на це передбачено понад 700 тис грн. Зокрема, Дніпропетровському обласному відділенню Української спілки в’язнів – жертв нацизму – майже 38 тис грн. Відповідна підтримка статутної діяльності осередків ветеранських організацій міст і районів області передбачена і в місцевих бюджетах. З нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів Нікопольська організація борців антифашистського опору, Дніпропетровське обласне відділення Української спілки в’язнів та міські відділення у Дніпропетровську, Кривому Розі, Дніпродзержинську та Новомосковську отримали оргтехніку.
У рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича у 2012 році буде значно збільшено щорічну разову допомогу ветеранам війни до Дня Перемоги, з квітня-травня цього року підвищуються пенсійні виплати для учасників війни, членів сімей померлих інвалідів війни.
Усі ветерани війни та жертви нацистських переслідувань області відповідно до чинного законодавства мають пільги на житлово-комунальні послуги, проїзд, оздоровлення, користування телефоном тощо.

Довідка:
Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів відзначається щорічно 11 квітня. Організація Об’єднаних Націй визначила цю дату у зв’язку з визволенням в цей день у 1945 році в’язнів Бухенвальду, де фашистами було знищено 56 тис людей.
Відповідно до законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань» колишні в’язні мають статус ветеранів війни або жертв нацистських переслідувань.

На Дніпропетровщині відкрито перший пересувний планетарій

У рамках губернаторського проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» відкрито мобільний планетарій пересувного типу у Дніпропетровському обласному центрі науково-технічної творчості та інформаційних технологій. Це перший пересувний планетарій в регіоні. На його придбання за ініціативи Олександра Вілкула з обласного бюджету було виділено 42 тис грн. На базі планетарію працюватимуть астрономічний гурток та віртуальна школа (Інтернет-школа). В урочистому відкритті взяли участь заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, в.о. начальника Головного управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Демчик, директор Дніпропетровського обласного центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді Людмила Волкова.
«Мобільний планетарій – це унікальний пізнавальний комплекс, оснащений новітнім обладнанням, що пропонує широкі можливості знайомства школярів області із Всесвітом, Сонячною системою та зоряним небом. Це чудовий подарунок юним інтелектуалам нашої області, які захоплюються вивченням астрономії. За завданням Олександра Вілкула в літку 2012 року планується виїзна робота цього планетарію згідно з графіком в оздоровчі заклади області, а з вересня-у школах. Завдяки цьому діти з віддалених міст та районів області відвідають планетарій, а можливо, хтось – й уперше», — сказала Марія Пустова.
Мобільний планетарій являє собою надувний проекційний купол діаметром 5 метрів і висотою 3,3 метри. Він виконаний із міцного матеріалу, що не пропускає світло. Одночасно в ньому можуть перебувати близько 15 осіб. За допомогою проектора, комп’ютера та спеціального дзеркала по всій внутрішній поверхні (360 градусів) куполу демонструються навчально-наукові фільми. Таким чином, для глядачів усередині купола створюється відчуття повного занурення.
Також на базі мобільного планетарію відкрито астрономічний гурток. Наразі у ньому навчається 25 дітей. Протягом навчання діти матимуть можливість закріпити знання, набуті на уроках природознавства, географії, історії, математики, фізики, хімії та інформаційних технологій.
Як повідомила Марія Пустова, з вересня 2012 року при цьому планетарії буде працювати ще й віртуальна школа (Інтернет-школа) з астрономії. Віртуальна астрономічна школа Дніпропетровського обласного центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій передбачає залучення школярів із віддалених міст, сільських районів до науково-дослідницької, конструкторської та винахідницької роботи.

Довідка:
Адреса Дніпропетровського обласного центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій: м. Дніпропетровськ, вул. Ульянова, 4. Сайт: www.ocntt.dp.ua
Навчально-виховний процес у Центрі здійснюють 36 педагогічних працівників.
У гуртках та творчих об’єднаннях Центру упроваджуються інноваційні форми і методи роботи, застосовуються сучасні інформаційні технології під час занять: комп’ютерні презентації та публікації, основи програмування, системи обробки табличної інформації, основи веб-дизайну, комп’ютерні мережі Інтернет, основи WEB-програмування, комп’ютерна графіка та анімація, Macromedia Flash.
Юні науковці щорічно стають переможцями та призерами Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України: у 2010 році – 16 учнів, у 2011 році – 17 учнів. За рейтингом участі у Всеукраїнських масових заходах з науково-технічного напрямку в 2010-2011 роках Дніпропетровська область посіла перше місце.
Також у Дніпропетровську працює міський Планетарій. Програми в зоряному залі розраховані на глядачів різного віку: для дітей віком від 4 до 10 років, школярів, молодіжної та дорослої аудиторії. В будь-якій програмі Дніпропетровського планетарію обов’язково присутній оглядовий блок по зоряному небу. В планетарії працюють клуб любителів астрономії «AstrpDnepr» та кіноклуб «Планета кіно».
Адреса Дніпропетровського планетарію: вул. Рогальова, 10. Сайт: www.dneproplanet.dp.ua

За ініціативи губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині відкрились Пасхальні ярмарки

Заступники голови облдержадміністрації Іван Ступак та Олександр Любович перевірили роботу ярмарків у місті Дніпропетровську щодо дотримання цінової політики та якості представленого асортименту товарів. Подібні ярмарки працюватимуть напередодні Великодніх свят в усіх містах та районах області.
«За ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула на Дніпропетровщині відкрились Пасхальні ярмарки. Проведення таких заходів спрямовано на стабілізацію цін. Тому обласна влада контролюватиме дотримання встановлених цін кожним товаровиробником, щоб жителі області змогли наповнити свої Великодні кошики якісними продуктами за доступними цінами», – сказав заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак.
На Великодні ярмарки можна завітати 12 та 13 квітня в усіх містах та районних центрах області.
Зокрема, у м. Дніпропетровську ярмарки працюватимуть з 8:00 до 15:00: на пл. ім. Леніна, ринку «Передовий» (вул. Донецьке Шосе, 20), ринку «12 квартал» (вул. Героїв Сталінграда, 118); селище Мирний (вул. Баженова, 1); смт. Авіаторське (поряд з будинком №2).
«Проведення Великодніх ярмарків, ініційованих Олександром Вілкулом, за два роки вже стало доброю традицією. Зокрема, цього року на ярмарках лише у Дніпропетровську свою продукцію представлять більше 100 сільгоспвиробників з усіх районів області та близько 50 підприємств харчової та переробної промисловості. На кожному ярмарку товаровиробники реалізовуватимуть продукцію за цінами на 10-20% нижчими від середньоринкових», – зазначив Олександр Любович.
У Пасхальних ярмарках 2012 року братимуть участь на 15% товаровиробників більше, ніж у 2011 році. Минулого року фермерські господарства та підприємства реалізували всю привезену на ярмарки продукцію. Тож такі заходи вигідні як виробникам, так і споживачам.
На ярмарках в широкому асортименті буде представлена така продукція:
• борошно пшеничне (3,00-3,50 грн/кг);
• макаронні вироби (4,00-5,00 грн/кг);
• крупа гречана (7,00 грн/кг);
• олія соняшникова (10,00-14,00 грн/л);
• яловичина (45,00-55,00 грн/кг);
• свинина (30,00-50,00 грн/кг);
• баранина (30,00-50,00 грн/кг);
• яйця (7,50-10,00 грн/1 дес);
• цукор (5,50 грн/кг).
Також на Великодніх ярмарках жителі області зможуть придбати овочі, молочну продукцію, мед, хлібобулочні вироби, у тому числі – пасхальні кулічі.

Іван Ступак: «Уроки мужності – це традиція виховання справжніх патріотів та гідних захисників Вітчизни»

У рамках ініційованого губернатором Олександром Вілкулом Місячника обороно-масової роботи, присвяченого Дню Перемоги, в Дніпропетровському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою відбувся Урок Мужності. Заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак зустрівся з вихованцями ліцею – майбутніми офіцерами української армії. У заході також взяли участь голова ради організації ветеранів міста Дніпропетровська Анатолій Клешня, а також ветерани Великої Вітчизняної Війни, ветерани Збройних сил України, учні ліцею та їх батьки.
Іван Ступак відзначив важливість співпраці навчальних закладів і, зокрема, — військових ліцеїв, — із ветеранськими організаціями. «Уроки мужності – це традиція виховання справжніх патріотів та гідних захисників Вітчизни. Досвід ветеранів, які пройшли бойовими шляхами, має слугувати прикладом відваги для молоді, яка оберігатиме мир України».
Ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою – єдиний заклад у Дніпропетровську, що готує майбутніх офіцерів. Протягом 2-х років лекції ліцеїстам читає член ради Дніпропетровської обласної організації ветеранів, ветеран Великої Вітчизняної війни Федір Нікулін. Він веде виховну роботу та розповідає учням про практичні навички, які можуть знадобитися військовим.
Під час Уроку Мужності ліцеїсти продемонстрували гостям свої досягнення у стрільбі, військову підготовку, знання східних бойових мистецтв та рукопашного бою. Вихованці також пройшли перевірку на знання точних та гуманітарних наук, а учні дипломатичного факультету розповіли гостям про ліцей на англійській, німецькій, французькій, китайській та українській мовах.
Іван Ступак зазначив, що обласною та міською владою розроблена комплексна програма, яка спрямована на національне патріотичне виховання молодого покоління. Зокрема, у рамках програми також впроваджується практика ознайомчих екскурсій до воєнних частин, під час яких молодь допризовного віку знайомиться з життям та побутом військовослужбовців, бойовою технікою та зброєю. За ініціативи губернатора Олександра Вілкула в минулому році відновлено військово-спортивну гру «Зірниця», яка проходитиме і влітку цього року.
Як повідомив Іван Ступак, цього року вперше буде організовано табір з посиленою військово-фізичною підготовкою для старшокласників регіону, який буде функціонувати у м. Дніпропетровськ. У таборі діти будуть вдосконалювати військово-спортивну фізичну підготовку наближену до армійської та брати участь у спортивних змаганнях з військово-прикладних дисциплін.
Як повідомлялося, Місячник обороно-масової роботи, присвячений Дню Перемоги, розпочався 10 квітня урочистостями з нагоди відправки призовників на строкову військову службу. Уроки мужності до Дня Перемоги пройдуть в усіх школах регіону.

Довідка
У комунальному закладі освіти «Ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою» Дніпропетровської міської ради навчається 263 юнаки віком від 14 до 17 років у 8-ми навчальних взводах.
У ліцеї 4 профільні факультети: військово-спортивний — 4 взводи, військово-дипломатичний — 2 взводи, військово-рятувальний – 1 взвод, військово-юридичний – 1 взвод.
Введені навчальні курси: фізична підготовка, спеціальна фізична підготовка (інтеграція силової підготовки та елементів бойових мистецтв: техквондо, рукопашний бій, панкратіон, греко — римська боротьба),тактична підготовка, вогнева підготовка, Захист Вітчизни з 9 класу, медіко — санітарна підготовка, історія Українського війська, етика та психологія військових відносин, пожежно-прикладний вид спорту, країнознавство, вивчаються англійська, німецька, французька та з другого курсу китайська мови.
Матеріально-технічне забезпечення : інтерактивний тир, тир для стрільби із повітряної зброї, два кабінети вогневої підготовки, кабінет тактичної підготовки, комп’ютерний клас, велика спортивна зала, зала для занять з техквондо, борцовська зала, два тренажерні зали, навчальні кабінети оснащені сучасними засобами навчання (2-і інтерактивні дошки, 6-ть відеокомплексів), актова зала, їдальня розрахована на 300 місць. Спортивні площадки оснащені вуличним тренажерним комплексом.
В ліцеї працює 15 офіцерів запасу. Навчається 10 кандидатів у майстри спорту, 12 ліцеїстів мають 1 розряд з різноманітних видів спорту.

На запрошення Олександра Вілкула у «Тиждень шахового мистецтва», що відбудеться з 19 по 25 квітня цього року, на Дніпропетровщину заплановано візит Президента Міжнародної шахової федерації Кірсана Ілюмжинова

На Дніпропетровщині за ініціативи губернатора Олександра Вілкула з 19 по 25 квітня цього року пройде «Тиждень шахового мистецтва», в рамках якого буде проведено ряд спортивних та інтелектуальних заходів. На запрошення Олександра Вілкула у цей тиждень на Дніпропетровщину заплановано візит Президента Міжнародної шахового федерації Кірсана Ілюмжинова. Про це повідомила Голова комісії з міжнародного співробітництва Федерації шахів України Олена Бойцун під час прес-конференції.
«Тиждень шахового мистецтва» — це унікальна подія в спортивному, культурному та духовному житті регіону, яка проводиться в рамках програми голови облдержадміністрації Олександра Вілкула «Розвиток інтелектуального руху на Дніпропетровщині» та присвячена 80-ти річчю області. Протягом тижня відбудуться сеанс одночасної гри на 80 шахівницях, презентація школи шахової композиції, благодійна вечеря серед бізнес-еліти, Міжнародний турнір пам’яті А.Сініцина та інші заходи», — сказав начальник управління у справах фізичної культури і спорту Олександр Пшеничников.
Як зазначила співорганізатор заходу Ірина Філатова, у Тижні шахового мистецтва візьмуть участь юні спортсмени-шахисти, ветерани спорту, тренери, директора шахових шкіл, юнацькі збірні команди країн СНД з шахів, збірні команди країн СНД з шахових композицій, викладачі та учні художніх шкіл Дніпропетровська.

На Дніпропетровщині відзначили 75-річницію з дня народження Героя України, генерального конструктора КБ «Південне» Станіслава Конюхова

Цього дня на головному корпусі КБ «Південне» відкрита пам’ятна дошка, а на Запорізькому кладовищі – пам’ятник Станіславу Конюхову.
За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Іван Ступак взяв участь у заходах, присвячених вшануванню пам’яті видатного діяча ракето-космічної галузі Станіслава Конюхова. Також у заходах взяли участь вдова Станіслава Конюхова Нінетта Конюхова, генеральний директор ДП “Виробниче об’єднання „Південний машинобудівний завод ім. О.М.Макарова” Віктор Щеголь, генеральний конструктор-генеральний директор ДП „Конструкторське бюро „Південне” імені М.К. Янгеля Олександр Дегтярьов, трудовий колектив і ветерани підприємств.
Вшанувати пам’ять видатного земляка прийшли понад півтисячі осіб. Присутні поклали квіти до пам’ятної дошки Станіславу Конюхову.
«Сьогодні Дніпропетровщина вшановує пам’ять видатного діяча ракето-космічної галузі — Станіслава Конюхова. Він присвятив своє життя розвитку космічної галузі України, зміг об’єднати навколо себе однодумців, які стояли біля витоків наукової школи ракетобудування. Сьогодні Дніпропетровськ є космічною столицею України, одним з провідних космічних центрів світу. І багато в чому – це заслуга Станіслава Конюхова», — сказав Іван Ступак.
Довідка:
Станіслав Миколайович Конюхов — Герой України, генеральний-конструктор – генеральний директор – науковий керівник КБ „Південне”, академік Національної академії наук України, віце-президент Міжнародної академії астронавтики, лауреат Державної премії СРСР, Державної премії України, Заслужений машинобудівник України, доктор технічних наук, професор, автор і співавтор більше 240 наукових робіт (монографій, статей, винаходів), один з творців Дніпропетровської наукової школи ракетобудування.
За час роботи у КБ „Південне” Станіслав Конюхов керував різними напрямками створення ракетно-космічних систем: проектуванням і конструюванням ракет, космічних апаратів і стартових комплексів, теоретичними дослідженнями в галузі надійності та динаміки складних систем. Він є ініціатором розробки і безпосереднім виконавцем ряду нових напрямків у теорії проектування та конструювання літальних апаратів, зокрема мінометного старту міжконтинентальних ракет, створення відокремлюваних головних частин, основних положень щодо багатоцільової космічної системи та ін.
Під керівництвом Станіслава Конюхова створено декілька поколінь бойових рідинних і твердопаливних ракетних комплексів стратегічного призначення, які стали основою ракетно-ядерного щита СРСР, космічних ракетних комплексів „Космос”, „Зеніт”, „Циклон”, широкий спектр космічних апаратів військового, наукового та народногосподарського призначення. Станіслав Миколайович Конюхов пішов з життя 3 квітня 2011 року.

Олександр Вілкул: «До Великодніх та травневих свят на Дніпропетровщині знижені ціни на продукти харчування, які користуються найбільшим попитом»

За дорученням губернатора Олександра Вілкула в області проведена низка заходів для того, щоб на Великодні та травневі свята мешканці області могли придбати необхідні продукти харчування за доступними цінами. Про це повідомили в управлінні розвитку споживчого ринку та підприємництва облдержадміністрації.
Напередодні свят провідні торговельні мережі області проведуть передсвяткові акції. У мережах магазинів «АТБ», «Варус», «Сільпо», «Караван», «Плюс», «Спар» мешканці регіону зможуть придбати продукти харчування за спеціальними знижками.
«Наближається Великдень – свято, яким завершується Великий піст. Напередодні люди традиційно печуть Паски та готують різноманітні смачні страви, аби на свято зібратися разом із родиною. Завдання влади – забезпечити мешканців області якісними продуктами харчування за доступними цінами. Для цього на Дніпропетровщині організовані ярмарки товаровиробників, а найбільші торговельні мережі проводять спеціальні акції. Таким чином до Великодніх та травневих свят на Дніпропетровщині знижені та залишаються стабільними ціни на продукти харчування, які користуються найбільшим попитом», — сказав Олександр Вілкул.
Зокрема, у торговельній мережі «АТБ» з 6 по 26 квітня на 9-36% знижені ціни на 21 найменування товарів, у тому числі на борошно пшеничне, вершкове масло, ковбасу, сосиски, цукерки та помідори. У магазинах «Варус» за спеціальними знижками реалізується борошно пшеничне та соняшникова олія.
Також за ініціативи губернатора Олександра Вілкула у Дніпропетровську 12 та 13 квітня проходитимуть Великодні ярмарки за цінами товаровиробників. Жителі області зможуть придбати борошно, круп’яні вироби, овочі, фрукти, олію, мед, цукор, яйця, м’ясо та м’ясопродукти, молочну продукцію, рибу. В середньому ці продукти будуть реалізовуватися за цінами на 10 — 20% нижчими, ніж середньоринкові.

Олександр Вілкул привітав спортсменів Васильківщини Дніпропетровської області зі здобуттям 17 медалей на 32-му міжнародному турнірі з греко-римської боротьби

Губернатор Олександр Вілкул привітав спортсменів Васильківщини Дніпропетровської області, які здобули 6 золотих, 5 срібних та 6 бронзових медалей на 32-му міжнародному турнірі з греко-римської боротьби, присвяченому пам’яті командира партизанського загону Василя Бабича. Змагання проходили 6 та 7 квітня 2012 року.
«Дніпропетровщина – регіон чемпіонів. Спортсмени нашого регіону славляться значними досягненнями на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Я вітаю наших юних чемпіонів зі здобуттям медалей на міжнародному турнірі з греко-римської боротьби. Їх перемоги мають велике значення для спортивного лідерства Дніпропетровщини. Приклад наших переможців підвищить інтерес молоді до заняття фізкультурою та спортом», – сказав губернатор Олександр Вілкул.
Загалом у турнірі взяли участь 25 команд міст України, АР Крим, а також з Росії, Білорусії, Молдови, Німеччини, Чехії та Угорщини. Це понад 200 спортсменів віком від 5 до 17 років, які змагалися у 19 вагових категоріях.
«Популяризація здорового способу життя та розвиток професійного спорту – обов’язковий напрямок роботи обласної влади, визначений губернатором Олександром Вілкулом. В області реалізується низка проектів і програм у цьому напрямку. Ми виховуємо чемпіонів, які нестимуть славу про Дніпропетровщину та Україну в усьому світі», — сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова під час урочистого закриття Міжнародного турніру.
На сьогодні в містах та районах Дніпропетровській області греко-римською боротьбою займається 1 тис 416 спортсменів. Серед них: 1 тис 087 спортсменів – учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл, в тому числі 39 з Васильківської Дитячо-юнацької спортивної школи, 10 – учні обласної школи вищої спортивної майстерності, 15 – студенти училища фізичної культури. Зі спортсменами працює 52 професійних тренера.
До складу збірної команди України з греко-римської боротьби входять 6 спортсменів з Дніпропетровської області. Один із них, Володимир Шацьких є чемпіоном світу з греко-римської боротьби 2006 року, учасником ХХІХ Олімпійських ігор 2008 року у м. Пекіні. Також він кандидат на участь у ХХХ Олімпійських іграх 2012 року у м. Лондоні. Вихованці Васильківського району – брати Олександр та Микола Дарагани багаторазово ставали переможцями міжнародних змагань з боротьби греко-римської.
У 2011 році в області підготовлено: 4 майстра спорту України, 13 – кандидатів в майстри спорту України та 32 спортсмени 1 розряду.
ДОВІДКА:
Василь Бабич народився в с. Павлівка Васильківського району. В роки війни він був командиром партизанського загону, який брав участь у визволені смт Васильківка. Під час визволення селища Василь Бабич загинув від рук фашистів.
І турнір пам’яті командира партизанського загону Василя Бабича відбувся у квітні 1981 року в смт Васильківка. У турнірі взяли участь 120 спортсменів. З 1993 року цей турнір став міжнародним.

На Дніпропетровщині проходить акція «Ты дорог мне!», яка спрямована на пропагування сімейних цінностей

На Дніпропетровщині проходить акція «Ты дорог мне!», яка спрямована на пропагування сімейних цінностей. Акція триватиме протягом квітня. У її рамках проводяться роз’яснювальні лекції «Коли почалося твоє життя» у навчальних закладах Дніпропетровщини, а у Дніпропетровську будуть діяти спеціалізовані намети для розповсюдження інформації та соцопитування.
«В області за ініціативи губернатора Олександра Вілкула створюється ефективна система підтримки материнства та дитинства. У регіоні у рамках Національного проекту «Нове життя», ініційованого нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем, створюється сучасна система перинатальної допомоги. Минулого року у Кривому Розі відкрито Міжрайонний перинатальний центр. Цього року буде відкрито регіональний перинатальний центр у Дніпропетровську. Ми створюємо якісні умови для народження та лікування дітей. Проте одним з важливих питань залишається питання передчасного переривання вагітності. Подібні акції спрямовані привернути увагу загалу до проблеми абортів, на пропаганду сімейних цінностей, любов до життя як найвищу людську цінність», — сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Агітаційні намети розміщуються з 13.00 до 17.00 за адресами:

06.04.12 пр. К.Маркса, 52 (ЦУМ);
пл. Ленина,1 (біля пам’ятника Леніну)

13.04.12 пр. Гагарина,84 (напроти супермаркету «ВАРУС»);
вул. Лазаряна, 10 (напроти ДНУЗТ)

20.04.12 пр. К.Маркса,19 (пам’ятник Ломоносову);
пр. К. Маркса, 17 (пам’ятник генералу Пушкіну)

27.04.12 пл. Островського,5 (р-н Макдональдза);
пл. Петровського,11 (напроти залізничного вокзалу)

Довідково:
Акція проводиться управлінням у справах сім’ї та молоді Дніпропетровської облдержадміністрації та Дніпропетровською обласною благодійною організацією «Твой выбор» за підтримки губернатора Олександра Вілкула.

До виконання своїх обов’язків приступили нові голови Васильківської, Солонянської та Магдалинівської райдержадміністрацій, призначені Розпорядженнями Президента України

За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його перший заступник Вячеслав Задорожний представив активу Васильківського району нового голову райдержадміністрації Тетяну Мозгову. Голів Солонянської райдержадміністрації Геннадія Левченка та Магдалинівської райдержадміністрації Олександра Журавля представив активам районів заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович. Нові керівники призначені Розпорядженнями Президента України від 6 квітня 2012 року.
«Дніпропетровщина впевнено розвивається, реалізуючи ініціативи нашого Президента Віктора Федоровича Януковича та Комплексну стратегію розвитку регіону, ініційованої губернатором області Олександром Вілкулом. На Дніпропетровщині створена сильна команда професіоналів, патріотів, які працюють задля розвитку рідного регіону. За ініціативи голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула в регіоні впроваджуються найпрогресивніші проекти, багато з яких є пілотними для України. Це велика честь і велика відповідальність. Губернатор ставить високі вимоги. Нові керівники, приступаючи до роботи, повинні пам’ятати, що наш принцип – робота на результат. А результат має бути високим», — сказав перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний.
Заступник губернатора Олександр Любович наголосив, що Соціальні Ініціативи Президента України піднімають державну політику на новий рівень – їх зміст консолідує учасників політичного процесу, створюючи платформу для конструктивного діалогу в інтересах країни. В активній участі нових керівників районів у реалізації соціально значущих проектів, пов’язаних з системною модернізацією економіки та реалізацією Соціальних Ініціатив Президента України і реалізацією Комплексної Стратегії розвитку регіону, запорука розвитку кожного району області, процвітання Дніпропетровщини та всієї України.
Нові голови Васильківської, Солонянської та Магдалинівської райдержадміністрацій вступили на посаду з моменту представлення 11 квітня 2012 року.

Довідка:
Журавель Олександр Гаврилович (1956 року народження). Із лютого 2011 року обіймав посаду першого заступника голови Магдалинівської райдержадміністрації Дніпропетровської області.
Мозгова Тетяна Григорівна (1963 року народження) Із жовтня 2006 року обіймала посаду начальника Покровської міжрайонної державної податкової інспекції.
Левченко Геннадій Валентинович (1964 року народження). Депутат Кіровської районної у місті Дніпропетровську ради ІV, V, VІ скликань. У 2008 році нагороджений орденом “За заслуги” ІІІ ступеня.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження