Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 11.07.2012

Июль 11th, 2012 Новини Вывести на печать

На Дніпропетровщині станом на 11 липня 2012 року на регіональну гарячу лінію «Вступна кампанія 2012 року» надійшло 28 звернень від громадян

На Дніпропетровщині станом на 11 липня 2012 року на регіональну гарячу лінію «Вступна кампанія 2012 року» Головного управління освіти і науки облдержадміністрації надійшло 28 звернень від громадян з питань вступу до вишів. 10 абітурієнтів звернулося особисто до регіонального оперативного штабу з питань вступної кампанії (регіональної оперативної приймальної громадян), який створено за завданням губернатора Олександра Вілкула.
Питання, які задавали заявники стосуються:
— електронного вступу,
— умов вступу до вищих навчальних закладів для учасників олімпіад,
— правила прийому осіб, що мають пільги при вступі,
— нарахування додаткових балів,
— строки проведення вступної кампанії,
— правила завірення копій документів,
— надання цільових пільгових державних кредитів,
— робота Єдиної державної електронної бази з питань освіти.
Під час особистого прийому усім зацікавленим абітурієнтам надано консультації.
Звернення та заяви від громадян щодо порушень у ході проведення вступної кампанії приймальними комісіями навчальних закладів не надходило.
Нагадаємо, що на Дніпропетровщині за завданням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула в головному управлінні освіти і науки облдержадміністрації працює спеціальний оперативний штаб з питань вступної кампанії (регіональна оперативна приймальня громадян). Завдання цього штабу – надати дієву консультаційну допомогу абітурієнтам. Також у ньому працює гаряча лінія за номером (056) 770-82- 42».

У вищих навчальних закладах Дніпропетровщини з 10 по 31 липня 2012 року проходитимуть творчі конкурси, завдяки яким абітурієнти отримають додаткові бали при вступі до вишів

У вищих навчальних закладах Дніпропетровщини з 10 по 31 липня 2012 року проходитимуть творчі конкурси. Це стосується абітурієнтів, які бажають вступити на спеціальності: мистецтво, культура, фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, будівництво і архітектура, журналістика та інформація, видавничо-поліграфічна справа та напрям «Ортопедична стоматологія». Прийом заяв та документів на такі напрями закінчується 17 липня 2012 року. Питання організації вступної кампанії 2012 року перебуває на постійному контролі голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула.
Для зазначених спеціальностей обов’язковим є проходження творчого конкурсу, який проводиться у декілька сесій з 10 до 31 липня 2012 року. Отримані бали за творчий конкурс додаються до основного конкурсного балу.
«Дніпропетровщина – це земля, яка подарувала велику кількість талантів. Сьогодні перші кроки у своїй творчості роблять нові молоді люди. Я бажаю їм реалізувати усі задуми та плани. Упевнений, що зовсім скоро запалають нові імена, які прославлятимуть Дніпропетровщину та Україну. Для того, щоб перевірити та оцінити творчі здібності дитини у вишах проводяться творчі конкурси. Це дозволить розкрити весь потенціал молоді та стане дієвим стимулом у розвитку нашої Дніпропетровщини та України», — сказав губернатор Олександр Вілкул.
У Дніпропетровській області творчі конкурси проводяться у наступних навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації:
• Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара, спеціальності «Образотворче мистецтво», «Дизайн» (творчий конкурс – малюнок, живопис, композиція); «Журналістика» (творчий конкурс – твір).
• Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, спеціальності напряму «Архітектура» (творчі конкурси – малюнок та композиція. Вони оцінюються за шкалою від 100 до 200 балів кожен).
• Дніпропетровський державний інститут фізичної культури і спорту, спеціальності напрямів «Фізичне виховання» (творчий конкурс – загальна фізична підготовка), «Спорт» (творчий конкурс – спеціалізація за видами спорту).
• Криворізький національний університет, спеціальності напрямів «Хореографія» (творчий конкурс із хореографії), «Музичне мистецтво» (творчий конкурс з музики), «Образотворче мистецтво» (творчий конкурс із живопису та малюнку).
• Дніпропетровський коледж технологій та дизайну, спеціальність «Дизайн» (творчий конкурс – малюнок).
• Дніпропетровський монтажний технікум, спеціальності напряму «Архітектура» (творчий конкурс — малюнок).
• Дніпропетровське училище культури, спеціальності: «Народна художня творчість», «Хореографія», «Музичне мистецтво», «Естрадно-циркове мистецтво».
• Дніпропетровська консерваторія імені М. Глінки, спеціальності напряму «Музичне мистецтво» (творчі конкурси – теорія музики, сольфеджіо, музична грамота) .
• Дніпропетровський театрально-художній коледж, спеціальності напряму «Мистецтво».
• Дніпродзержинське медичне училище, спеціальність «Стоматологія ортопедична» (творчий конкурс – ліплення або різьблення).
Як повідомлялось раніше, абітурієнти, які досягли визначних успіхів у навчанні, мають можливість отримати додаткові бали у розмірі від 30 до 50 при вступі до вишів. Зокрема, це стосується призерів (учні, які нагороджені дипломами І-ІІІ ступенів) IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів, призерів (учні, нагороджені дипломами І-ІІІ ступенів) ІІІ етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Також це стосується й учасників Міжнародних олімпіад. До 20 додаткових балів можуть отримати абітурієнти, які вступають у той виш, в якому вони закінчили підготовчі курси.
Довідка:
Творчий конкурс – форма вступного випробування, метою якого є перевірка та оцінювання здібностей людини до творчої діяльності за напрямами: мистецтво, культура, фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, будівництво і архітектура, журналістика та інформація, видавничо-поліграфічна справа та спеціальністю «Стоматологія ортопедична» за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста.

Олександр Вілкул привітав працівників гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровщини з професійним святом

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав працівників гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровської області з професійним святом – Днем працівників металургійної та гірничодобувної промисловості!
В урочистому зібранні також взяли участь голова Центрального комітету профспілки працівників металургійної та гірничодобувної промисловості України Володимир Казаченко, голова Державного агентства України з управління державними, корпоративними правами та майном Дмитро Колєсніков, голова обласної ради Євген Удод та голова Дніпропетровського об’єднання профспілок Віталій Дубіль.
«День металургів та гірників – особливе свято для Дніпропетровщини. Це свято сильних, мужніх і стійких духом людей. Це свято єдності сотень тисяч сталеварів, прокатників, енергетиків, коксохіміків, гірських інженерів і всіх, хто працює у сфері металургії і гірничодобувної промисловості. Близько 20 років мого життя пов’язані з гірничо-металургійною галуззю. Я пишаюся, що належу до багатотисячної сили гірників та металургів Дніпропетровщини», — сказав Олександр Вілкул.
Під час Всеукраїнського зібрання профспілок працівників металургійної та гірничодобувної промисловості України губернатор визначив ключові завдання та перспективи розвитку гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровщини. Свого часу він починав кар’єру з помічника машиніста екскаватора на гірничо-збагачувальному комбінаті. Тому Олександр Вілкул як ніхто розуміє потреби у розвитку цієї галузі. В першу чергу заходи, які будуть впроваджені на підприємствах, мають бути пов’язані з масштабною модернізацією виробництв, підвищенням конкурентоспроможності продукції і соціальних стандартів для працівників галузі.
«Гірничо-металургійний комплекс — базова галузь регіональної економіки. Від вашої ефективної роботи залежить зміцнення промислового потенціалу та індустріальна міць нашої країни. І ви гідно виконуєте свої професійні обов’язки», — сказав Олександр Вілкул.
Зокрема, за 6 місяців цього року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, на Дніпропетровщині більш ніж на 10% зросло виробництво чавуну, майже на 9% — сталі, обсяги виробництва агломерату зросли на 15%, прокату — на 10%, окатишів — на 7,5%, труб — на 6%, концентрату — на 2,5%.
Підприємства галузі є найбільшими платниками податків у Дніпропетровській області. За п’ять місяців цього року обсяги платежів підприємств ГМК до бюджетів всіх рівнів (без ПДВ) склали понад 5 млрд грн.
«Ключовими принципами у реалізації державної політики, яка проводиться нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем та Урядом, є забезпечення людей праці гідною заробітною платою. Сьогодні на більшості великих підприємств ГМК Дніпропетровщини її рівень перевищив 4 — 5 тис грн», — сказав Олександр Вілкул.
Голова Державного агентства України з управління державними, корпоративними правами та майном Дмитро Колєсніков від імені Прем’єр-міністра України Миколи Азарова привітав з професійним святом металургів та гірників: «Гірничо-металургійний комплекс займає провідне місце в соціально-економічному розвитку нашої держави та по праву вважається фундаментом вітчизняної промисловості. Нашим спільним завданням є підвищення рівня добробуту кожного працівника галузі та створення умов для гідного життя».
Пріоритетом у роботі ГМК і ключовим елементом регіональної екологічної політики є зменшення забруднення навколишнього середовища. В рамках Комплексної екологічної програми при щорічному зростанні регіональної економіки в середньому на 6% в області до 2015 року планується зменшити на 30% шкідливі викиди і скиди.
Завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій в 2011 році на Дніпропетровщині при зростанні промислового виробництва в 5% споживання газу та електроенергії на тонну виробленої продукції зменшилася на 1% (або на 123,7 тис. тонн умовного палива — з 17,138 млн тонн умовного палива до 17,0 14 млн тонн).
В рамках Комплексної стратегії розвитку регіону на підприємствах галузі проводиться модернізація та реконструкція, вводяться нові потужності. Зокрема, у 2011 році на модернізацію підприємств ГМК було інвестовано майже 8 млрд.грн. Цього року в переоснащення підприємств галузі буде інвестовано ще не менше
8 млрд грн.
Голова Центрального комітету профспілки працівників металургійної та гірничодобувної промисловості України Володимир Казаченко вручив голові облдержадміністрації Олександру Вілкулу та голові обласної ради Євгену Удоду Ювілейні грамоти виконкому Конфедерації профспілок держав СНД.
Довідка:
Основу ГМК області складають більше 30 базових підприємств, на яких видобувається 100% марганцевої та 80% залізної руди, виробляється майже 60% труб, третина прокату чорних металів і чавуну, 40% сталі від загального обсягу по Україні.

У Новомосковську тривають ремонтні роботи в амбулаторіях загальної практики-сімейної медицини

У рамках процесу модернізації охорони здоров’я, який триває на Дніпропетровщині, у Новомосковську реалізуються системні заходи з покращення якості медичної допомоги.
Велика увага приділяється розвитку первинної ланки медицини. З цією метою у Новомосковському Центрі первинної медико-санітарної допомоги, який включає 7 амбулаторій та обслуговує понад 70 тис населення, вже розпочаті ремонтні роботи. На ці цілі з обласного та місцевого бюджетів виділено близько 670 тис грн. Окрім виконання ремонтних робіт безпосередньо у приміщеннях амбулаторій, передбачено проведення капітального ремонту ліфта в амбулаторіях № 2 та №3.
«Завдяки процесу модернізації охорони здоров’я в амбулаторіях Новомосковська будуть створені усі необхідні умови для якісного лікування пацієнтів та ефективної роботи медичного персоналу», — сказав головний лікар Новомосковського Центру первинної медико-санітарної допомоги Леонід Гінкота.
Хід виконання ремонтних робіт особисто перевірили міський голова Сергій Мороз, перший заступник міського голови з питань народногосподарського комплексу Олександр Козлов, заступник міського голови – начальник фінансового управління Тетяна Дакова та головний лікар Новомосковського Центру первинної медико-санітарної допомоги Леонід Гінкота.
Крім того, на позачерговому засіданні Новомосковського міськвиконкому розглядалося питання про придбання нового медичного обладнання для амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, а також було прийнято рішення про виконання програми «місцевих стимулів» для медичних працівників первинної ланки.
Згідно з програмою «місцевих стимулів» для медичних працівників первинної ланки передбачені надбавки до заробітної плати, відшкодування проїзду в міському транспорті при виконанні функціональних обов’язків та створення корпоративної мережі мобільного зв’язку. На ці заходи з місцевого бюджету у 2012 році передбачено 136 тис грн.
Програму «Місцеві стимули для медичних працівників первинної ланки м. Новомосковська на 2012-2014 роки» було затверджено 2 грудня 2011 року на сесії Новомосковської міської ради. Загальний обсяг фінансового забезпечення Програми становить 611,9 тис.грн.

Марія Пустова: «До Дніпропетровського обласного транспортно-економічного коледжу вже подано близько 700 заяв від абітурієнтів»

На Дніпропетровщині триває вступна кампанія 2012 року. У вищих і професійно-технічних навчальних закладах Дніпропетровщини продовжується прийом документів від абітурієнтів. За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова перевірила роботу приймальної комісії Дніпропетровського обласного транспортно-економічного коледжу. Станом на 11 липня 2012 року до навчального закладу вже подано 684 заяви від абітурієнтів.
«Губернатор Олександр Вілкул поставив завдання Головному управлінню освіти та науки облдержадміністрації щодо забезпечення відкритої та об’єктивної вступної кампанії, а також створення комфортних умов прийому документів від вступників. Виші Дніпропетровщини віднеслися до цього питання відповідально та професійно. Приймальні комісії закладів працюють злагоджено, зручно та організовано. Це стосується й Дніпропетровського обласного транспортно-економічного коледжу. Зокрема, станом на 11 липня 2012 року до нього вже близько 700 заяв від абітурієнтів», — сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Директор Дніпропетровського обласного транспортно-економічного коледжу Лев Таберко ознайомив заступника голови облдержадміністрації з умовами, які забезпечує коледж для абітурієнтів 2012 року.
Приймальна комісія коледжу працює з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 17:00. Прийом заяв і документів проводиться у такі строки: на денну форму навчання – з 02 по 20 липня; на заочну форму – з 09 липня по 09 серпня. Вступні іспити та конкурс сертифікатів ЗНО проводяться: на денну форму навчання – з 21 по 31 липня; на заочну форму навчання – з 10 по 15 серпня. Для вступників, які потребують поселення у гуртожиток під час вступу надання місць у гуртожитку гарантовано.
Як зазначив Лев Таберко, Дніпропетровський транспортно-економічний коледж є одним з найбільших вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації в Україні, заснований у 1956 році. Він має розвинуту сучасну навчально-матеріальну базу, до якої входять: три навчальні корпуси, гуртожиток, три спортивні зали, два актових зали, комплекс навчально-виробничих майстерень, бібліотека, відкритий спортивний стадіон, 8 комп’ютерних класів, 38 профільних і загальноосвітніх лабораторій.
В навчальному закладі готують для підприємств і організацій регіону та України молодших спеціалістів з 14 спеціальностей денної і 12 заочної форм навчання.
У 2012 році ліцензований обсяг (бюджетні та контрактні місця) прийому до навчального закладу становить 895 місць (630 – денна форма навчання, 265 – заочна форма).
Затверджений обсяг державного замовлення (бюджетні місця) на підготовку фахівців з вищою освітою становить 299 осіб (281 – денна форма навчання на основі базової середньої освіти, 18 – заочна форма).
Найбільше місць за державним замовленням (денна форма навчання) виділено на спеціальності: «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж» (25 місць, 60 місць – ліцензований обсяг), «Бухгалтерський облік» (23 місця, 50 місць – ліцензований обсяг).
Дніпропетровський транспортно-економічний коледж здійснює підготовку фахівців зі спеціальностей: «Діловодство», «Комерційна діяльність», «Економіка підприємства», «Бухгалтерський облік», «Організація обслуговування на транспорті», «Правознавство», «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж», «Обслуговування та ремонт пристроїв електрозв’язку на транспорті», «Виробництво харчової продукції», «Організація перевезень і управління на залізничному транспорті», «Технічне обслуговування, ремонт та експлуатація тягового рухомого складу», «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів», «Готельне обслуговування», «Туристичне обслуговування».
Про довідки щодо вступу до Дніпропетровського обласного транспортно-економічного коледжу можна звертатися до приймальної комісії за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Трудові резерви, 4 або за телефонами: (056) 776-02-22.
Нагадаємо, що на Дніпропетровщині за завданням губернатора Олександра Вілкула в головному управлінні освіти і науки облдержадміністрації працює спеціальний оперативний штаб з питань вступної кампанії (регіональна оперативна приймальня громадян) за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Свердлова, 70, кімната 318. Прийом громадян – з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00. У штабі розглядаються всі питання, пов’язані зі вступом абітурієнтів до професійно-технічних та вищих навчальних закладів області. У штабі протягом липня-вересня працює регіональна гаряча лінія: (056) 770 82 42 (з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00, у суботу з 9.00 до 14.00).

Довідка:
Для школярів, які закінчили 9 класів, вступні іспити до Дніпропетровського обласного транспортно-економічного коледжу проводяться з предметів: українська мова-диктант; математика-письмово. На спеціальність «Правознавство» – українська мова (диктант), історія України (письмово). На спеціальність «Туристичне обслуговування» – українська мова (диктант) та географія (письмово). Для абітурієнтів з повною загальною освітою (11 класів) проводиться конкурс сертифікатів ЗНО з української мови і літератури та математики або історії України, географії, фізики. Мінімальна кількість балів – 124.
Для вступу в коледж необхідно подати: заяву на ім’я директора про вступ до коледжу (заява видається при подачі документів); документ про освіту та додаток до нього та їх ксерокопія; медичну довідку за формою 086-о; 6 кольорових фотокарточок 3х4; паспорт або свідоцтво про народження (пред’являти особисто) та їх ксерокопія; 2 копії ідентифікаційного коду (якщо його немає, то потрібно заказати терміново); сертифікат (сертифікати) ЗНО. Вступники мають право подавати сертифікати ЗНО чи їх дублікати освіти, видані з 2008 — 2012 роках).

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Про надання матеріальної допомоги
  • «Реконструкція гуртожитку по вул. Промислова, 9/2 у м. Павлоград Дніпропетровської області (житло для внутрішньо переміщених осіб)», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-009320-a
  • Про відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води
  • Про визначення балансоутримувача нерухомого комунального майна
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Привітання міського голови з днем матері
  • До міжнародного Дня руху заради здоров’я
  • Привітали бітьків -вихователів
  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій
  • ПОВІДОМЛЕННЯ про намір здійснити встановлення тарифів на централізоване водопостачання
  • Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання КП «ПАВЛОГРАДТРАНСЕНЕРГО» Павлоградської міської ради
  • Заходи до Дня Європи
  • Додаткові автобусні маршрути на поминальні дні
  • Актуальні грантові пропозиції
  • Вітання з днем Європи