Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 11.09.2012 р.

Сентябрь 11th, 2012 Новини Вывести на печать

У Дніпропетровську в амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини до кінця вересня завершать виконання поточних ремонтів та до кінця 2012 року – капітальних

У рамках модернізації охорони здоров`я в амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини Дніпропетровська добігають кінця ремонтні роботи. Так, до кінця вересня 2012 року будуть завершені поточні ремонти амбулаторій та до кінця року – капітальні. Всього у 2012 році на ремонти приміщень 12 Центрів первинної медико-санітарної допомоги було виділено 9 млн грн.
Нещодавно після проведення капітального ремонту відбулось урочисте відкриття амбулаторій №6 та №7 Центру первинної медико-санітарної допомоги №8 у Дніпропетровську, що обслуговують понад 18 тис мешканців Амур-Нижньодніпровського району. Під час ремонтів був укріплений фундамент будівлі, у приміщеннях замінені електромережі, сантехніка та інженерні комунікації, виконані оздоблювальні роботи, встановлені пластикові вікна, замінені двері та підлога, закуплені нові меблі.
«У рамках модернізації системи охорони здоров`я на Дніпропетровщині для підвищення якості медичного обслуговування пацієнтів та створення належних умов для роботи медичного персоналу в амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини міста проводяться ремонтні роботи. На сьогодні ремонти приміщень Центрів первинної медико-санітарної допомоги проводяться за планом і будуть завершені до кінця вересня. Крім того, для усіх Центрів закуповується нове сучасне медичне обладнання, у тому числі і новий автотранспорт. Ремонти та оснащення Центрів триватиме і надалі згідно табеля оснащення», — сказав директор департаменту охорони здоров`я Дніпропетровської міської ради Олександр Рудяк.
У 2012 році на придбання нового обладнання виділено 3,6 млн грн. Зокрема в цьому році Центри первинної медико-санітарної допомоги отримали 23 автомобілі та продовжують отримувати 15 електрокардіографів, 11 холодильників, медичні прилади та інструменти, 72 комп`ютери для запровадження електронного реєстру пацієнтів тощо.
У 2013-2014 роках проведення капітальних ремонтів та оснащення дніпропетровських амбулаторій загальної практики – сімейної медицини новим обладнанням буде продовжено. Зокрема капітальні ремонти проведуть в амбулаторії №6 Центру первинної медико-санітарної допомоги №5, амбулаторії №7 Центру №7, амбулаторії №2 Центру №11.
Усі рішення щодо змін у роботі Центрів первинної медико-санітарної допомоги на Дніпропетровщині обговорюються з громадськістю. Громадською платформою з питань медичної реформи здійснюються огляди Центрів первинної медико-санітарної допомоги. Представники громадськості відвідали усі 12 Центрів у Дніпропетровську, Центр у Павлограді та 3 Центри у Дніпродзержинську. При внесенні будь-яких змін у роботу амбулаторій загальної практики – сімейної медицини враховуються усі пропозиції та побажання громадян.
Так, за ініціативи громадських активістів з метою наближення якісної медичної допомоги для населення міста у Дніпропетровську проходить розширення мережі амбулаторій сімейної медицини. На сьогодні три амбулаторії (№7,№8,№9) Центру первинної медико-санітарної допомоги №4 розташовані в одному приміщенні за адресою просп. Героїв,22 та, врахувавши пропозиції громадськості, вже з початку 2013 року амбулаторію №9 переведуть до нової будівлі за адресою Набережна Перемоги, 94-а.

Крім того, за ініціативи Громадської платформи при кожному Центрі первинної медико-санітарної допомоги створені громадські ради, які забезпечують контроль за ходом виконання ремонтних робіт, а також дотриманням інших рекомендацій громадськості. До складу громадських рад входять медичні працівники, представники громадських організацій, державних і приватних установ та ін.
Довідка: Громадська платформа з питань медичної реформи – це об’єднання громадських організацій (обласна профспілка організації працівників охорони здоров’я України, обласна рада ветеранів, обласна організація «Берегиня України) та мешканців Дніпропетровської області. Мета об’єднання – обговорення та формування ефективних рішень щодо покращення якості медичних послуг. Громадська платформа – це демократичний інститут, створений за європейським зразком, який дає можливість усім зацікавленим сторонам брати участь в обговоренні процесу модернізації охорони здоров’я з метою підвищення якості та доступності медичних послуг.

 Президент України Віктор Янукович з робочим візитом прибув у Дніпропетровську область

Президент України Віктор Янукович з робочим візитом прибув у Дніпропетровську область. В аеропорту його зустрічали голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вілкул, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, прокурор Дніпропетровської області Наталія Марчук, начальник Головного управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області Володимир Верхогляд, начальник Головного управління МВС України у Дніпропетровській області Віктор Бабенко, начальник Дніпропетровського гарнізону, командир 6-го гвардійського армійського корпусу Руслан Хомчак.
У рамках робочого візиту Президент України Віктор Янукович відвідає міжнародну науково-промислову корпорацію «ВЕСТА». На підприємстві Глава держави ознайомиться з роботою цеху виробництва пластмасових комплектуючих та цеху пастонамазки решіток, млинової ділянки, ливарного цеху, центральної хімічної лабораторії, цеху складання батарей та цеху батарейного формування.
Також на «Весті» Віктор Янукович відкриє новий завод з комплексної переробки використаних акумуляторних батарей. Це перший такий завод в Україні та країнах СНД.
У рамках візиту Президент України відвідає Південний машинобудівний завод ім. О. Макарова. На заводі губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул презентує Главі держави складальне виробництво ракетної техніки, зразки продукції заводу та діючу модель стартового комплексу ракети-носія «Циклон-4» космодрому «Алкантара» у Бразилії.
На Південмаші Президент України Віктор Янукович проведе Всеукраїнську нараду з питань підтримки реального сектору економіки.

Президент України Віктор Янукович у Дніпропетровську ввів в експлуатацію перший в Україні та СНД сучасний високотехнологічний завод з безвідходної переробки використаних акумуляторних батарей

Президент України Віктор Янукович у Дніпропетровську ввів в експлуатацію перший в Україні та СНД сучасний високотехнологічний завод з безвідходної переробки використаних акумуляторних батарей ТОВ «Рекуперація свинцю» Міжнародної науково-промислової корпорації «ВЕСТА». Виробничі потужності заводу складають близько 3,5 млн одиниць використаних акумуляторів на рік. Вартість проекту складає 775 млн грн.
«У рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини в регіоні реалізуються проекти спрямовані на підвищення конкурентоспроможності продукції. Регіональна економіка не повинна залежати від змін на ринку сталі. Тому особлива увага приділяється високотехнологічним проектам. Відкритий сьогодні завод по рекуперації свинцю – гарний приклад з диверсифікації економіки нашої області. Також однією з найважливіших умов під час проектування та будівництва цього заводу з боку обласної влади було екологічно чисте виробництво. Потужність підприємства дозволить за рахунок екологічно чистої, безвідходної переробки вирішити проблему утилізації старих акумуляторів в Україні, а також створити нове сучасне виробництво», — сказав губернатор Олександр Вілкул.
За принципом закритого циклу на заводі будуть перероблятися усі складові акумуляторів, у тому числі й електроліт, якого щорічно у навколишнє середовище на території України потрапляє більше 20 тисяч тонн.
У процесі переробки акумуляторів буде вироблятись свинець, який використовуватимуть у виробництві нових акумуляторів, кристалічний сульфат натрію для використання у виробництві скла, а також гранульований поліпропілен та шлак для використання у дорожньо-будівельній промисловості.
Згідно з проектом у виробництві буде використовуватися вода лише від атмосферних опадів – дощу та снігу. Відтак стоків технологічної води назовні у довкілля на підприємстві не буде зовсім.
«Інноваційна інвестиційна модель розвитку економіки — це основа розвитку нашої держави. Сьогодні ми зробили новий крок у впровадженні сучасних технологій. Рекуперація свинцю – це найважливіший екологічний і економічний проект для розвитку регіону і всієї України. Відкриваючи це нове підприємство, ми даємо можливість людям отримувати гідну заробітну плату — це головне з точки зору соціальної політики нашої держави, це створення нових робочих місць. Наша соціальна політика ґрунтується на підтримці реального сектору економіки. Сьогодні у Дніпропетровську з цього приводу проведено нараду. «Веста» — це сильний гравець в економіці країни і реальний приклад реалізації державної політики», — сказав Президент України Віктор Янукович.
Виробнича потужність заводу розрахована на переробку 40 тисяч тонн використаних акумуляторів (це близько 3,5 млн одиниць на рік) та дозволить отримувати близько 22 тис тонн готової продукції у вигляді свинцю і свинцевих сплавів. Наразі в Україні підлягає утилізації 5-6 млн одиниць акумуляторів.
Збудоване з «нуля» нове підприємство забезпечить створення щонайменше 300 нових робочих місць з високим рівнем заробітної плати, в тому числі для випускників двох провідних дніпропетровських вишів – Українського державного хіміко-технологічного університету та Національної металургійної академії України.
Обсяг інвестицій, вкладених у будівництво заводу з безвідходної переробки акумуляторів становить 775 млн грн. Після виходу Комплексу на проектну потужність виробництва надходження до бюджету й позабюджетних фондів (пенсійний фонд, фонд соціального страхування тощо) становитимуть понад 50 млн грн на рік.

Довідка:
Міжнародну науково-промислову корпорацію «ВітроЕнергетичні Сонячні Технології Акумулюючі» було створено 2002 року на базі Науково-промислової корпорації «ІСТА» в рамках реалізації загальної концепції розвитку нової галузі промисловості з виробництва свинцево-кислотних акумуляторних батарей широкого вжитку. Основними напрямами діяльності МНПК «ВЕСТА» є розробка та крупносерійне поточне виробництво й утилізація свинцево-кислотних акумуляторних батарей; проектування сучасних акумуляторних заводів, підбір спеціального технологічного обладнання, шефмонтаж, пусконалагоджувальні роботи; розробка і виробництво автономних вітросонячних енергетичних систем з акумуляторами-енергонакопичувачами.
До складу МНПК «ВЕСТА» входять:
• заводи ЗАТ «ВЕСТА-Дніпро» та ЗАТ «ВЕСТА-ІНДАСТРІАЛ» з виробництва герметичних стартерних акумуляторних батарей, що не обслуговуються;
• завод ТОВ «ВЕСТА-Пласт», який спеціалізується на виробництві пластмасових комплектуючих для акумуляторних батарей усіх типорозмірів, що виробляються заводами «ВЕСТА-Дніпро» та «ВЕСТА ІНДАСТРІАЛ»;
• логістичний центр МНПК «ВЕСТА», який здійснює прийом, облік, рух матеріалів та комплектуючих, необхідних для виробництва акумуляторних батарей; забезпечує прийом, дотримання умов зберігання та організацію збуту споживачам готової продукції;
• завод «Рекуперація свинцю» з утилізації використаних акумуляторів, відкриття якого заплановане 11 вересня 2012 року у присутності Президента України Віктора Януковича.
Товариство з обмеженою відповідальністю «Рекуперація свинцю» створене з метою зменшення екологічного навантаження на довкілля та скорочення собівартості акумуляторної продукції. Завод спеціалізується на комплексній переробці використаних акумуляторних батарей.
ТОВ «Рекуперація свинцю» вперше на території СНД перероблятиме всі компоненти акумуляторів окремо, отримуючи на виході свинець і вторинний поліпропілен, а також сировину для виробництва мінеральних добрив.
Особливостями підприємства є:
• мінімальне утворення промислових відходів у вигляді нерозчинних шлаків, які за хімічним вмістом шкідливих елементів можливо використовувати в будівництві;
• відсутність промислових стоків внаслідок застосування оборотних циклів та забезпечення необхідного незначного поповнення обсягів технологічної води за рахунок використання дощових і талих вод, зібраних з території комплексу у спеціальному резервуарі-накопичувачі;
• використання в технології утилізації для розподілу подрібненої сировини трисекційних сепараторів;
• використання в технології вилучення сировини безпосередньо електроліту, що знаходиться в акумуляторах;
• зниження концентрації окислів азоту та зменшення більш ніж на 20% споживання природного газу за рахунок застосування газово-кисневих пальників (замість газоповітряних) у роторних плавильних печах;
• загальна ефективність очищення по свинцю та загальному пилу – понад 99%.

Олександр Вілкул: «Пакет замовлень «ПІВДЕНМАШУ» до 2015 року сягнув 1,3 млрд дол США»
Пакет замовлень «ПІВДЕНМАШУ» до 2015 року сягнув 1,3 млрд дол США. Про це Президенту України Віктору Януковичу доповів губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул під час наради з розвитку реального сектору економіки, яка пройшла на базі державного підприємства «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені Олександра Макарова». У нараді взяли участь керівники міністерств і відомств, керівництво Дніпропетровської області, керівники машинобудівних підприємств України.
«У рамках реформ нашого Президента Віктора Федоровича Януковича в області за участі науковців, провідних світових експертів розроблена Комплексна стратегія розвитку регіону. Одним із головних завдань цієї стратегії є диверсифікація регіональної економіки з метою підвищення її конкурентоспроможності. Зокрема, це відбувається за рахунок розвитку високотехнологічних наукомістких проектів, які реалізує Південний машинобудівний завод імені Олександра Макарова», — сказав Олександр Вілкул.
Конструкторським бюро «Південне» спільно з ПМЗ імені Макарова здійснюються запуски ракетоносіїв. Всього таких запусків з 2010 по 2012 рік проведено 11 (2010 року – 3 запуски, 2011року – 6 запусків, 2012 року – вже здійснено 2 запуски).
8 червня 2011 року нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем підписано Закон України «Про фінансове оздоровлення державного підприємства «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод імені О. Макарова», який передбачає реструктуризацію заборгованості заводу за кредитом, залученим ще в 2004 році. Кредит був узятий під державну гарантію, і тепер його виплата відкладена до 2016 року. Починаючи з 2016 року підприємство почне погашення заборгованості щоквартальними виплатами.
«Завдяки державній підтримці за два роки обіг підприємства збільшився втричі. Якщо у 2010 році він складав 560 млн грн, то у 2011 році він вже становив 1,2 млрд грн, у 2012 році очікується 1,8 млрд грн. Портфель замовлень на ракетну техніку «Південмашу» до 2015 року складає 1,3 млрд дол США», — сказав Олександр Вілкул.
Серед замовлень заводу – спільний українсько-бразильський проект «Алькантара Циклон Спейс», який реалізується «Південмашем», КБ «Південне» та ПрАТ «Дніпроважмаш», який дозволить здійснювати запуск ракет з космодрому «Алькантара» в Бразилії вже в кінці 2013 року. Вартість проекту 500 млн доларів США, а в результаті розширення проекту можливе збільшення його збільшення до 940 млн доларів США.
На заводі «Дніпроважмаш» спеціально для цього проекту створено випробувальний комплекс «сухий космодром», який призначений для відпрацювання агрегатів і систем стартового і технічного комплексів. Відтепер все необхідне для проекту, пусковий комплекс, ракетоносій і супутник виробляються в Україні. Раніше для реалізації подібних проектів потрібно було залучати російських фахівців.
Крім проектів у ракетно-космічній галузі на Дніпропетровщині реалізуються і інші проекти, спрямовані на підвищення конкурентоспроможності та диверсифікацію економіки шляхом розвитку нових виробництв. Один з таких проектів — завод «Веста» — перший в Україні та країнах СНД виробничий комплекс з безвідходної переробки використаних акумуляторів, який запущено сьогодні Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем. Виробничі потужності заводу складають 3 млн одиниць використаних акумуляторів на рік. Вартість проекту складає 775 млн грн.
Також на Дніпропетровщині в рамках підвищення конкурентоспроможності та диверсифікації регіональної економіки у 2010-2012 роках:
• ТОВ «Веста-Індустріал» в м. Дніпропетровськ запущено серійне виробництво стартових акумуляторних батарей, потужністю 4 млн батарей в рік, створено 400 нових робочих місць.
• Введено в експлуатацію підприємство з вирощування гібридних видів насіння ТОВ «Маїсадур Семанс Україна». У 2012 році – завершення другого етапу проекту.
• У Дніпропетровську розпочато будівництво заводу компанії «Medplast» з виробництва дрібного медичного обладнання та витратних матеріалів, на якому буде створено 300 нових робочих місць.
• ПАТ «Павлоградхіммаш» модернізує існуючі виробничі лінії автоматичного зварювання Н-подібних балок для крекінгових печей і згинання відводів, встановлює сучасне обладнання для внутрішнього і зовнішнього зварювання.
• У жовтні 2012 року буде відкрито сучасний електросталеплавильний комбінат «Дніпросталь» корпорації Інтерпайп. Загальний обсяг інвестицій у створення цього сучасного виробництва понад 700 млн доларів США.

 Олександр Вілкул: «За рівнем сплати відрахувань Дніпропетровщина займає лідируючі позиції в країні – за сім місяців 2012 року регіон вже сплатив 20,9 млрд грн податків та зборів»

За рівнем сплати відрахувань Дніпропетровщина займає лідируючі позиції в країні. Зокрема, за сім місяців 2012 року регіон вже сплатив 20,9 млрд грн податків та зборів. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час наради з розвитку реального сектору економіки, яку провів Президент України Віктор Янукович.
«Підтримка державою реального сектора економіки в умовах світової кризи — ключове завдання влади для забезпечення конкурентоспроможності держави на міжнародному ринку і розвитку всередині країни. Наш Президент Віктор Федорович Янукович поставив завдання — увійти до 20-ки найбільш розвинених країн світу. Це означає впровадження нових стандартів — підвищення доданої вартості української продукції, впровадження IT, інноваційних та енергозберігаючих технологій, більш ефективне використання ресурсного потенціалу, екологічна безпека, підвищення соціальних стандартів, в тому числі, зростання заробітної плати наших громадян», — сказав Олександр Вілкул.
Системне впровадження цих принципів вже демонструє свою ефективність. Зокрема, Дніпропетровська область має позитивну динаміку росту промисловості. У 2010 році ріст цього показника склав 16,1%, у 2011 – ще 5,4% та за 7 місяців 2012 року — ще 4,1%.
Частка Дніпропетровської області по відрахуванню податків до державного бюджету складає 8,5% від загальних податкових платежів в Україні. За рівнем відрахування податків до місцевого бюджету в розрахунку на одного жителя область займає перше місце – цей показник складає 599 грн / чол.
Навіть під час світової фінансової кризи області залишається позитивним сальдо зовнішньої торгівлі. Експорт товарів в 2011 склав 10,4 млрд. дол, а сальдо зовнішньої торгівлі + 3,7 млрд. дол

 Олександр Вілкул: «На підприємствах ГМК Дніпропетровської області реалізуються проекти, спрямовані на модернізацію виробництва, вартістю понад 36 млрд грн»

В рамках Комплексної стратегії розвитку регіону на підприємствах гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровської області реалізуються проекти, спрямовані на модернізацію, підвищення ефективності виробництва та конкурентоспроможності продукції. Їх вартість – 36,2 млрд грн.
Зокрема, у 2011 році на ПАТ «ІнГЗК» введено в експлуатацію цех магніто-флотаційного доведення концентрату, в конверторному цеху ПАТ «АселорМіттал Кривий Ріг» зроблена установка піч-ковша та машини безперервного лиття заготовки потужністю 1,2 млр т/ рік, на ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського введено в експлуатацію дві лінії машин безперервного лиття заготівок, у 2012 році встановлена піч-ківш.
Також у жовтні цього року планується запуск електросталеплавильного комплексу Інтерпайп-Сталь. На ПАТ «ПівнГЗК» впроваджуються інноваційні технологічні проекти.
У 2013 році буде запущена обпалювальна машина Лургі-278Б, ведуться роботи з продовження будівництва Циклічно потокової технології доставки гірничої маси, яка буде введена в експлуатацію в 2016 році.
«У рамках Програми реформ нашого Президента Віктора Федоровича Януковича
2 роки тому нами спільно з консультантами світового рівня була розроблена і затверджена чітка покрокова Комплексна стратегія розвитку регіону. Це «дорожня карта», яка включає в себе економічні, екологічні і соціальні аспекти з цільовими маркерами на 2015-й і 2020-й роки. В рамках Стратегії в області ведеться модернізація промислових підприємств», — сказав Олександр Вілкул.
Він також додав, що все це забезпечує позитивний тренд щодо підвищення конкурентоспроможності гірничо-металургійного комплексу України. Зокрема, за 7 місяців 2012 року ріст в металургії зафіксований на рівні 3,8% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року при загальному негативному тренді національної та світової металургії (у Європі зниження близько 5%, по Україні 2,5%). У добувній промисловості регіону за цей період досягнуто зростання 6,3%.

 Олександр Вілкул: «За 2,5 роки, 2010-2012 роки, загальна сума коштів, направлених підприємствами Дніпропетровщини на реалізацію екологічних проектів, склала 2,5 млрд грн»

За 2,5 роки загальна сума коштів, направлених підприємствами Дніпропетровщини на реалізацію екологічних проектів, склала 2,5 млрд грн. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул під час наради з розвитку реального сектору економіки, яка пройшла на Дніпропетровщині під головуванням Президента України Віктора Януковича.

На Дніпропетровщині в рамках Програми реформ Президента України Віктора Януковича за ініціативи губернатора Олександра Вілкула розроблена Комплексна стратегія розвитку регіону. Однією з головних цілей регіональної стратегії є підвищення екологічної безпеки в рамках Ініціативи Глобального договору ООН (Глобал Компакт), до якого Дніпропетровщина першою в Україні приєдналася ще в 2010 році.
«Згідно зі Стратегією я поставив завдання до 2015 року при щорічному зростанні промислового виробництва в 6% зменшити обсяг шкідливих викидів в атмосферу на 30%. Для досягнення поставленої задачі реалізується комплексна регіональна програма зі зменшення викидів та скидів. В її рамках за 2,5 роки загальна сума коштів, направлених підприємствами Дніпропетровщини на реалізацію екологічних проектів, склала 2,5 млрд грн», — сказав Олександр Вілкул.
Результати програми: по місту Дніпропетровськ за 2011 рік були на 15% знижені викиди в атмосферу і на 70% зменшено скиди неочищених стоків у річку Дніпро. Завдяки державній підтримці утилізовано 100% пестицидів і отрутохімікатів, а це близько 1 тис тонн, та на Павлоградському хімічному заводі запущена установка з утилізації твердого ракетного палива.
У 2011 році на Дніпропетровщині було створено 10 нових об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення на площі близько 12 тис га. У Дніпропетровську та Кривому Розі встановлені автоматизовані системи моніторингу повітря. Цього року подібна система з’явиться у Дніпродзержинську.
Окрема екологічна програма реалізується у Кривому Розі, на який припадає майже половина всіх шкідливих викидів в області. Це наймасштабніша екологічна програма в історії незалежної України. Бюджет Програми — 11 млрд грн, з яких 10 млрд грн — кошти корпоративного сектора. Її мета — при зростанні промислового виробництва зменшити обсяг шкідливих викидів і скидів до 2022 року на 35% в порівнянні з 2010 роком.
В рамках Програми реалізується великий проект з очищення питної води на Карачунівському водосховищі, якою користуються 250 тис жителів Кривого Рогу. Реалізується третя черга реконструкції очисних споруд «Кривбаспромводопостачання».
Також Програмою передбачено впровадження сучасного моніторингу стану екології. У Кривому Розі вже діють два пости автоматизованого моніторингу екологічної безпеки. І в цьому році будуть відкриті ще два. Всього в рамках екологічної програми Кривбасу буде реалізовано більше 100 екологічних проектів. З них 70% — до 2015 року.

Олександр Вілкул: «До кінця року Дніпропетровщина презентує свій інвестиційний потенціал у Франції, Японії та Литві»

До кінця року Дніпропетровщина презентує свій інвестиційний потенціал у Франції, Японії та Литві. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул під час наради з розвитку реального сектору економіки, яка пройшла на Дніпропетровщині під головуванням Президента України Віктора Януковича.

«Дніпропетровщина проводить масштабне роад-шоу з презентацією інвестиційної привабливості регіону і країни на провідних інвестиційних майданчиках світу. Під час презентацій з експертами обговорюються перспективи розвитку та питання, які необхідно вирішити для покращення інвестиційного клімату. Уже проведені презентації в Американській торговельній палаті, Комітеті регіонів ЄС, Торговій палаті Австрії, Російсько-Німецькому бізнес форумі в рамках виставки Ганновер Мессе в Ганновері (Німеччина), на Ізмірському міжнародному ярмарку (Туреччина) та інших. До кінця року Дніпропетровщина презентує свій інвестиційний потенціал у Франції, Японії та Литві», — сказав Олександр Вілкул.
Також у рамках масштабного роад-шоу з презентації інвестиційного потенціалу регіону та України 7 вересня на Дніпропетровщині пройшов бізнес-форум «Інвестиційна хвиля 2012» і 8 вересня міжнародний міжрегіональний форум у рамках «Східного партнерства ЄС». Ці два форуми відвідали понад 150 представників іноземного та вітчизняного бізнесу, дипломатів, міжнародних організацій та фондів. В рамках форуму «Інвестиційна хвиля» підписано 5 угод по реалізації проектів на суму 350 млн доларів.
У форумі взяв участь Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко. Також Міністр закордонних справ провів робочу нараду, присвячену підтримці регіональних експортерів через дипломатичні місії.
«Ми повинні перетворити сьогоднішній економічний потенціал області у структуру економіки завтрашнього дня. Для цього регіональним компаніям потрібне залучення дешевих фінансових ресурсів на тривалий термін. Це реалізується за рахунок виходу компаній на IPO ( Initial Public Offering – первинна публічна пропозиція), випуск бондів та кредитування у світових фінансових інститутів. В області накопичено позитивний досвід. Питання впровадження таких практик в діяльність підприємств регіону обговорювалися на міжнародному інвестиційному форумі в Дніпропетровську. І однією з умов є прозорість ведення бізнесу», — сказав Олександр Вілкул.
Додатковим інструментом залучення іноземних інвестицій до Дніпропетровщини є створення в регіоні Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства. Агентство допомагає інвесторам у виборі земельних ділянок та надає інвесторам персонального менеджера для супроводу проектів на всіх етапах. В даний момент вартість портфелю проектів Агентства становить понад 1,5 млрд доларів. Загальний обсяг інвестицій в регіон перевищив 8,2 млрд доларів, у тому числі за останні 2 роки, в умовах світової кризи, залучено понад 1,2 млрд доларів.
Особлива увага приділяється процесу виділення землі. У базі даних Агентства наразі знаходиться 346 земельних ділянок загальною площею близько 7 тисяч гектар. Під конкретні проекти земля надається безкоштовно. Влада також надає допомогу у підведенні комунікацій.
«Питання впровадження таких практик в діяльність підприємств регіону обговорювалися на міжнародному інвестиційному форумі в Дніпропетровську 7-го вересня. Однією з умов залучення фінансових ресурсів під невеликий відсоток є прозорість ведення бізнесу», — сказав Олександр Вілкул.
Завдяки позитивним змінам, які відбуваються на Дніпропетровщині, в області почали працювати такі світові лідери консалтингу як Деллойт, Прайс Ватерхаус Куперс, БДО. Прайс Ватерхаус Куперс і БДО вже відкрили в Дніпропетровську свої офіси.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій
  • Заходи до Дня Європи
  • Додаткові автобусні маршрути на поминальні дні
  • Актуальні грантові пропозиції
  • Вітання з днем Європи
  • Виконком від 08.05.2024 р.
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Милосердова Володимира до вул. Леоніда Каденюка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005248-a
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Богуна Івана до вул. Миколи Лисенка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005166-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Європейська в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005908-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Ганни Світличної в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005751-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Грушевського Михайла в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005848-a
  • Оголошення про проведення конкурсу на визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-007436-a
  • У боях за Україну загинули наші земляки
  • Вітання з нагоди Міжнародного дня Червоного Хреста і Червоного півмісяця