Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 11.10.2012 р

Октябрь 11th, 2012 Новини Вывести на печать

На Дніпропетровщину з робочою поїздкою прибув Прем’єр-міністр України Микола Азаров

На Дніпропетровщину в місто Кривий Ріг з робочою поїздкою прибув Прем’єр-міністр України Микола Азаров. В аеропорту його зустріли губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул та керівництво правоохоронних органів Дніпропетровської області.
У рамках свого візиту у Кривому Розі Микола Азаров та губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкриють оновлений після реконструкції проспект Південний. Зокрема, по новій безшумній колії, яка прокладена за сучасними технологіями на проспекті, буде запущений трамвай, першими пасажирами якого стануть Микола Азаров та Олександр Вілкул. У рамках реконструкції не просто замінено дорожнє покриття на одній з головних вулиць міста, а фактично збудовано та облаштовано новий проспект. Це покращить умови проживання більше ніж 30 тисяч жителів міста, адже проспект Південний є однією з ключових доріг Кривого Рогу й має велике соціальне значення. На ньому розташовані найважливіші соціальні об’єкти Інгулецького району: установи медицини та освіти, органи влади, банки, об’єкти торгівлі та інше. Комплексна реконструкція проспекту Південний – це вже сьомий великий інфраструктурний об’єкт, який реалізовано в Кривому Розі за ініціативи Олександра Вілкула в рамках його проекту соціального партнерства «Місто без околиць». Зокрема,
Глава Уряду проведе зустріч з головами районних рад, міськими, сільськими та селищними головами Дніпропетровської області.
Також Прем’єр-міністр України Микола Азаров та голова облдержадміністрації Олександр Вілкул вручать міським головам та головам райдержадміністрацій Дніпропетровської області ключі від 360 легкових автомобілів для амбулаторій загальної практики – сімейної медицини. Відсьогодні всі амбулаторії Дніпропетровщини будуть забезпечені власним автотранспортом. Дніпропетровщина є пілотним регіоном України в реалізації процесу модернізації охорони здоров’я, що проходить в рамках Програми реформ Президента України Віктора Януковича. Згідно з цим планом, Дніпропетровська область є першим регіоном в Україні, де було проведено розмежування медичних закладів за рівнем надання медичної допомоги. Таким чином, усі лікувальні заклади області поділяються на: первинні (амбулаторії загальної практики — сімейної медицини, фельдшерсько-акушерські пункти та медпункти, що є підрозділами Центрів первинної медико-санітарної допомоги), вторинні (міські та районні лікарні) та третинні (високоспеціалізовані медичні заклади обласного значення). Зокрема, було збільшено фінансування на медичні заклади, закуплено нове сучасне обладнання, автомобілі для амбулаторій сімейної медицини та «швидкої допомоги», а також збільшена заробітна плата для лікарів та медичних сестер первинної ланки.

 Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкрили після реконструкції оновлений проспект Південний у Кривому Розі

Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкрили після реконструкції оновлений проспект Південний у Кривому Розі. У рамках реконструкції не просто замінено дорожнє покриття на одній з головних вулиць міста, а фактично збудовано та облаштовано новий проспект. Під час відкриття по новій безшумній колії, яка прокладена за сучасними технологіями на оновленому проспекті, був запущений трамвай, першими пасажирами якого стали Прем’єр-міністр України та губернатор Дніпропетровщини.
Комплексна реконструкція проспекту Південний – це вже сьомий великий інфраструктурний об’єкт, який реалізовано в Кривому Розі за ініціативи Олександра Вілкула в рамках його проекту соціального партнерства «Місто без околиць». Серед них комплексна реконструкція мікрорайону «Даманський», вулиці Мусоргського, пр. Перемоги, парку ім. І.Савицького, парку ім. Комсомолу України та відкриття сучасного спортивного комплексу.

Реконструкція проспекту Південний у Кривому Розі – однієї з головних вулиць міста – розпочалася у 2011 році. Це один із найбільших проектів реконструкції доріг на Дніпропетровщині. У рамках реконструкції не просто замінено дорожнє покриття, а фактично збудовано та облаштовано новий проспект. Уздовж проспекту створено нові зони відпочинку, замінено освітлення, встановлена нова ілюмінація, облаштовані нові спортивні майданчики, лавочки, відновлено фасади будинків та укладено нову безшумну трамвайну колію. Вартість проекту складає 42,6 млн грн (30,6 млн грн – бюджетних коштів, 12 млн грн – коштів ВАТ «Південний ГЗК».
«Комплексна реконструкція проспекту Південний проведена завдяки плідній співпраці обласної й міської влади та великих містоутворюючих підприємств. Це практичне впровадження європейської практики соціального партнерства влади й бізнесу, яку запроваджено на Дніпропетровщині», – сказав Олександр Вілкул.
У рамках проекту реконструкції пр. Південний оновлено фасади 34 будинків, реконструйовано сквер біля виконкому Інгулецької районної у місті ради, майдан біля пам’ятника Воїну-Визволителю, установлено сучасну ілюмінацію, замінено зовнішнє освітлення на сучасні світильники «ОНІКС-250», влаштовано 8 нових зупинкових павільйонів.
Споруджено футбольний майданчик, майданчик для скейтборду та танцювальний майданчик у парку ВАТ «ПівдГЗК». Оздоблено фасад поліклініки комбінату з використанням енергозберігаючих технологій. Уздовж проспекту розташовані куточки відпочинку з комфортними лавочками. Реконструйовані інженерні комунікації – водо-, тепло-, газо-, електропостачання та водовідведення. Відновлено більше 5 тис кв м асфальтобетонного покриття на проїжджій частині пр. Південного та вул. Панаса Мирного, яка з’єднує проспект із оновленим парком ім. І. Савицького, відновлено асфальтобетонне покриття на тротуарах.
Також влаштовано трамвайні колії за технологією безшумного трамваю довжиною більше 2 км та повністю замінено на нову контактну мережу трамваю й тролейбуса.
Віднині проспект виглядає по-святковому. Особливо ввечері, коли вмикається модернізована сучасна ілюмінація, центром якої є відновлений сяючий фонтан. У результаті реконструкції проспекту покращено умови проживання більше ніж 30 тисяч жителів міста, адже проспект Південний є магістральною транспортною артерією Кривого Рогу й має велике соціальне значення. На ньому розташовані найважливіші соціальні об’єкти Інгулецького району: установи медицини та освіти, органи влади, банки, об’єкти торгівлі й т.д.
Соціальний проект «Місто без околиць» був запроваджений Олександром Вілкулом ще у 2007 році, коли він очолював ПАТ «Північний ГЗК». У його рамках була проведена реконструкція мікрорайону «Даманський». Обсяг інвестицій склав 10 млн грн. За ці кошти були реконструйовані дороги мікрорайону, площа перед Палацом культури, облаштовані зупиночні комплекси, встановлені дитячі та спортивні майданчики, повністю відновлене вуличне освітлення, а Палац культури Північного ГЗК став найкращим в області. Перед ним було відкрито унікальний Музей гірничої техніки просто неба.
На сьогодні за ініціативи губернатора Олександра Вілкула програма соціального партнерства влади та бізнесу діє на всій Дніпропетровщині. Завдяки цьому проекту проведено масштабний комплекс робіт з підвищення комфортності проживання мешканців Кривого Рогу та інших промислових міст регіону.
Зокрема, у Кривому Розі реконструйовано вулицю Мусоргського, пр. Перемоги, парк ім. І.Савицького, парк ім. Комсомолу України, відкрито сучасний спортивного комплекс з двох басейнів, спортивної зони та зони відпочинку, у Тернівці реконструйовано та оснащено сучасним медичним обладнанням Центр первинної медико-санітраної допомоги, у Павлограді відновлено теплозабезпечення школи № 19, яка розрахована на 1,2 тис дітей.
«Партнерство влади та великих промислових підприємств є одним з найкращих досвідів корпоративної соціальної відповідальності на Дніпропетровщині та в Україні. Разом ми осучаснюємо вигляд проспектів, парків, мікрорайонів, міст та районів. Влада, бізнес та жителі населеного пункту є однією командою, і саме це допомагає досягати високої ефективності наших спільних дій. Тепер це стало невід’ємною частиною політичної й корпоративної культури Дніпропетровщини. Це приклад європейського підходу й високої відповідальності влади й бізнесу перед жителями нашого регіону. Адже у влади й бізнесу спільна мета – розвиток і процвітання рідного міста і регіону. А це, у першу чергу, підвищення якості життя кожного його жителя», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор зазначив, що обласна влада реалізує комплексну програму з підвищення комфортності життя в містах і районах Дніпропетровщини. У першу чергу, це стосується поліпшення якості доріг і комплексного благоустрою населених пунктів. Реконструкція проспекту Південний в Кривому Розі – це важлива складова реалізації зазначеної програми.
За 2010-2011 роки в рамках губернаторської програми з підвищення якості доріг на Дніпропетровщині відремонтовано переважно капітально 3,2 млн кв м доріг. До кінця цього року буде відремонтовано ще більше 1,8 млн кв м доріг. У рамках реалізації цього проекту в області ремонтується дорожнє покриття та комплексно покращується благоустрій прилеглих територій. Це стосується ремонту зупинок, висадки нових дерев, нанесення нової дорожньої розмітки та облаштування освітлення. Такий підхід гарантує комплексне покращення благоустрою міст та районів Дніпропетровщини.

 На Дніпропетровщині Прем’єр-міністр України Микола Азаров разом з губернатором Олександром Вілкулом та представниками органів місцевого самоврядування обговорили актуальні питання розвитку міст та районів області

На Дніпропетровщині під час робочої поїздки Прем’єр-міністр України Микола Азаров провів нараду з представниками Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування. Під час наради Глава Уряду разом з губернатором Дніпропетровщини Олександром Вілкулом, головою Дніпропетровської обласної ради Євгеном Удодом та представниками органів місцевого самоврядування обговорили актуальні питання розвитку міст та районів області. Також Микола Азаров відзначив державними нагородами жителів Дніпропетровщини, які зробили вагомий внесок у розвиток регіону.
«Дніпропетровщина для країни – особливий регіон. Тут зосереджені потужні підприємства промисловості, сільського господарства, регіон посідає провідні позиції у розвитку науки, освіти й культури. Тому від того, як розвивається Дніпропетровщина, залежить, як розвивається Україна», — сказав Микола Азаров.
«Головна мета Програми реформ нашого Президента Віктора Федоровича Януковича — підвищення рівня і якості життя наших громадян. Для досягнення цієї мети Глава держави визначив розвиток місцевого самоврядування як один з найбільш ефективних інструментів. У рамках Програми реформ нашого Президента Віктора Федоровича Януковича та Комплексної стратегії розвитку регіону на Дніпропетровщині реалізується адресний підхід щодо реалізації проектів розвитку кожного міста і району нашої області», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор зазначив, що завдяки системному впровадженню цих принципів при підтримці Президента України Віктора Януковича та Уряду Дніпропетровська область третій рік демонструє стабільний соціально-економічний розвиток.
Область має позитивну динаміку росту промисловості. У 2010 році він склав +16,1%, в 2011-му: + 5,4%, за 7 місяців 2012 року: ще + 4,1%. Очікувані показники 2012 року: на рівні + 5%.
Обсяг залучених прямих іноземних інвестицій в економіку області на сьогодні перевищив 8,2 млрд дол США. За цим показником Дніпропетровщина є провідним регіоном серед областей України. Кожен шостий долар, вкладений іноземними інвесторами в Україну, працює сьогодні на Дніпропетровщині. Тільки за 2010-2011 роки в умовах триваючої світової кризи в економіку області залучено понад 1,2 млрд доларів США.
Рівень заробітної плати в регіоні в липні 2012 року в порівнянні з початком 2010 року виріс майже в півтора рази і склав 3260 грн. При цьому на підприємствах базових галузей економіки, передусім ГМК, середня зарплата давно перевищила 4 тисячі, а на багатьох і 5 тисяч гривень.
«Сучасна транспортна інфраструктура — одна з ключових умов для успішного розвитку регіону. За 2010-2011 роки у містах і районах області відремонтовано переважно капітально 3,2 млн кв метрів доріг. До кінця 2012 року буде відремонтовано ще 1 млн 850 тис квадратних метрів. У підсумку за три роки в області буде відремонтовано понад 5 млн кв метрів доріг. При збереженні темпів робіт вже за кілька років якісні дороги стануть візитною карткою Дніпропетровщини», — сказав Олександр Вілкул.

У Дніпропетровській області за підтримки Президента України та Уряду будується Окружна дорога навколо Дніпропетровська протяжністю близько 70 км і правобережні з’їзди з Кайдацького мосту в місті Дніпропетровську протяжністю 5,2 км — це міська естакада безперервного руху, яка буде проходити над промисловою зоною і забезпечить об’їзд Дніпропетровська з півночі.
Перша черга Окружної дороги протяжністю 18 км вже введена в експлуатацію в кінці 2011 року. Триває будівництво другої черги. Повністю проект буде зданий у 2014 році.
Після 20-ти річної перерви за підтримки Президента України Віктора Януковича та Уряду відновлено будівництво Дніпропетровського метрополітену. Україна отримала необхідне фінансування на цей проект від ЄБРР на 152 млн євро, вже отримана згода ради Європейського інвестиційного банку ще на 152 млн євро. І за 4 роки метро в Дніпропетровську буде побудовано.
«Останні 2,5 роки стали для Дніпропетровщини періодом реалізації нових можливостей для розвитку та підвищення якості життя наших земляків. Працюючи, як єдина команда, під керівництвом губернатора області Олександра Вілкула, об’єднуючи зусилля виконавчої влади, місцевих рад, громадських організацій та міжнародних фондів, на Дніпропетровщині істотно підвищується рівень соціальних стандартів для місцевих громад», — сказав Євген Удод.
Під час наради були обговорені актуальні питання розвитку сільських територій.
«На Дніпропетровщині впроваджено новий стандарт освіти, у рамках якого підвищується якість дошкільної, шкільної та вищої освіти, проводиться адаптація підготовки кадрів для реальних потреб ринку праці. Особлива увага приділяється розвитку освіти у сільській місцевості», — сказав Олександр Вілкул.
У 2012 році вперше за 10 років відкрито три нові сільські школи розраховані на 920 учнів. Всі школи регіону на 100% забезпечені комп’ютерною технікою. За 2,5 року школи області отримали понад 2,5 тис нових комп’ютерів.
У 2011 році відкрито «Єдиний освітній центр»: це дистанційне навчання педагогів, дітей з особливими потребами, віртуальна бібліотека, он-лайн консультації.
1 вересня 2012 року запущений проект «3D дитячий садок», який через Інтернет надає інформацію про всі дошкільні заклади області. Це дозволяє батькам обрати для своєї дитини дитсадок. За 2 роки відкрито 62 дитячих садки і виховних комплекси «школа — дитячий садок», до кінця цього року буде відкрито ще 31 дошкільний заклад. Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул поставив завдання — повністю забезпечити всіх дітей області місцями у дитячих садочках.
«Одним з найважливіших питань підвищення якості життя людей є забезпечення жителів області власним житлом.
Починаючи з 2010 року, на Дніпропетровщині видано 689 квартир працівникам бюджетної сфери — переважно педагогам і медикам. Особлива увага приділяється питанню забезпечення житлом молодих фахівців в сільській місцевості. До кінця року квартири отримають ще 54 сім’ї медиків і військовослужбовців», — сказав Олександр Вілкул.
4 жовтня в Дніпропетровську за участю Президента України Віктора Януковича відкрито новий будинок на 63 квартири, який побудований в рамках реалізації Соціальної Ініціативи Глави держави «Доступне житло».
Це перший будинок нового мікрорайону доступного житла на житловому масиві «Лівобережний-3». Протягом 2 років там буде побудовано ще 15 п’ятиповерхових будинків на більш ніж 1 тис квартир. Вартість житла в новому будинку на третину дешевше середньоринкової. Зниження вартості вдалося досягти за рахунок того, що за кошти регіонального бюджету був розроблений проект мікрорайону, безкоштовно виділена земельна ділянка під забудову та підведено необхідні комунікації та мережі.
Такий підхід у поєднанні з програмою здешевленого іпотечного кредитування під 3% річних на 15 років, яка реалізується в рамках Соціальної Ініціативи нашого Президента Віктора Федоровича Януковича, — це реальна можливість для жителів Дніпропетровської області здійснити свою мрію про власне житло.
В рамках пільгових державних програм вже отримали квартири 34 родини, ще 26 на стадії оформлення.
На сьогодні по області в Програмі пільгового іпотечного кредитування беруть участь 14 будинків на 1286 квартир.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул вручили 360 легкових автомобілів для амбулаторій загальної практики – сімейної медицини

Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул вручили міським головам та головам райдержадміністрацій області ключі від 360 легкових автомобілів марок «Нива» та «GEELY CK-2» для амбулаторій загальної практики – сімейної медицини. Тепер усі центри первинної медико-санітарної допомоги Дніпропетровщини забезпечені власним автотранспортом.
«Хочу привітати всіх жителів Дніпропетровщини з цією подією. Вперше за 20 років у нашій країні у Дніпропетровській області така кількість медичних автомобілів передана у розпорядження медичних закладів. Таке завдання, як забезпечення кожного медичного закладу, можливість якомога швидше доїхати до хворого та надати йому допомогу, вирішено. Сьогодні Дніпропетровщина займає провідні позиції в країні з підвищення якості медичного обслуговування. Якщо ми так будемо рухатися й надалі, то кожен населений пункт України матиме сучасну європейську медицину», — сказав Микола Азаров.
«За підтримки нашого Президента Віктора Януковича та Уряду на Дніпропетровщині системно покращується якість надання медичних послуг населенню області. Нові сучасні легкові автомобілі для амбулаторій сімейної медицини – це вагомий внесок у розвиток медичної галузі нашого регіону. Нові автомобілі дозволять лікарям оперативно приїздити на виклик до пацієнта та створять комфортні умови для лікарів під час виїзду до пацієнтів додому. Таким чином, лікар зможе надавати необхідну медичну допомогу та робити планові медичні огляди набагато швидше, ніж це було раніше», — сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Дніпропетровщина — пілотний регіон у реалізації процесу модернізації охорони здоров’я, що проходить в рамках Програми реформ Президента України Віктора Януковича.
Згідно з цим планом, Дніпропетровська область є першим регіоном в Україні, де було проведено розмежування медичних закладів за рівнем надання медичної допомоги. Таким чином, відповідно до європейських стандартів, усі лікувальні заклади області поділяються на: первинні (амбулаторії загальної практики — сімейної медицини, фельдшерсько-акушерські пункти та медпункти, що є підрозділами центрів первинної медико-санітарної допомоги), вторинні (міські та районні лікарні) та третинні (високоспеціалізовані медичні заклади обласного значення).
Медичні заклади первинного рівня фінансуються з місцевих бюджетів, а вторинні, третинні та служба швидкої допомоги – з обласного. Це дозволило збільшити фінансування усіх медичних закладів Дніпропетровщини (2012 рік – 3 млрд 457 млн грн, що на 12,2% більше, ніж у 2011 році та на 20% більше, ніж у 2010 році).
У 2012 році у стаціонарних закладах вторинного рівня (міських та районних лікарнях) вдвічі збільшено фінансування на медикаменти та продукти харчування: на медикаменти — 91,7 млн грн (2011 рік — 43,4 млн грн), на продукти харчування – 51,7 млн грн (2011 рік – 24,1 млн грн).
У 2012 році збільшено фінансування на медикаменти на один виклик «швидкої» допомоги більше ніж у 8 разів — з 3 грн до 25 грн.
Окрім цього, у поточному році автопарк швидкої медичної допомоги Дніпропетровської області отримав 67 сучасних автомобілів швидкої допомоги марок «Пежо» та «Форд». Найближчим часом очікується поставка в область ще 22 «швидких».
Завдяки фінансуванню служби швидкої допомоги з обласного бюджету, вдалося досягти принципу екстериторіальності. Це означає що, тепер на виклик їде та бригада «швидкої», яка знаходиться ближче до пацієнта, а не та, яка безпосередньо відноситься до територіальної одиниці, звідки надійшов виклик (раніше, приміром, «швидка» з Дніпропетровська не могла виїхати на виклик у Петриківський район).
Окрім цього, в усіх відділеннях швидкої медичної допомоги встановлені архіватори мови, що записують звернення громадян в «швидку». 100% автомобілів «швидкої» обладнані GPS-навігацією, що дозволило на 20-30% скоротити витрати палива. Головна мета таких дій — забезпечити приїзд «швидкої» до пацієнта за 10 хвилин в містах та за 20 хвилин — в сільській місцевості.
На виконання Національного проекту «Своєчасна допомога», в області створюється єдина регіональна оперативно-диспетчерська служба швидкої медичної допомоги, яка дозволить передавати виклики бригадам «швидкої» без участі диспетчерів підстанцій та відділень швидкої допомоги, що значно скоротить час прийому та передачі викликів.
Пріоритетним напрямком на Дніпропетровщині є охорона материнства і дитинства. Так, у 2012 році в рамках модернізації охорони здоров’я вдвічі збільшено фінансування на утримання педіатричних та акушерських ліжок. Крім того, на Дніпропетровщині створена та функціонує перша в Україні комплексна система надання перинатальної допомоги, яка включає в себе потужну мережу міжрайонних пологових центрів, а також два перинатальних центри — у Кривому Розі та Дніпропетровську. Крім того, Дніпропетровський обласний центр екстреної медицини та медицини катастроф оснащений спеціалізованими реанімобілями, що повністю ліквідувало поняття «нетранспортабельності» пацієнта і дозволяє в належних умовах перевозити новонароджених вагою від 500 грамів.
Міжрайонний перинатальний центр у Кривому Розі, розрахований на 3 тис пологів на рік, був відкритий у грудні 2011 року. У червні 2012 року в рамках Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», ініційованого Президентом України Віктором Януковичем, прем`єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул відкрили Дніпропетровський обласний перинатальний центр, розрахований на 4 тис пологів на рік. За місяць свого існування перинатальний центр у Дніпропетровську вже визнаний експертами одним з найсучасніших в Україні.
Завдяки створенню комплексної системи надання перинатальної допомоги на Дніпропетровщині вдвічі збільшилась кількість здорових пологів без ускладнень, що становить 72% від загальної кількості.
На Дніпропетровщині в рамках модернізації охорони здоров’я приділяється особлива увага розвитку первинної ланки медицини (сімейна медицина), зокрема створенню комфортних умов перебування у медичному закладі для пацієнтів та належних умов праці для медичних працівників центрів первинної медико-санітарної допомоги. Для цього проводяться ремонти всіх амбулаторій загальної практики – сімейної медицини та фельдшерсько-акушерських пунктів області. У 2012 році на ці цілі було виділено 27 млн грн.
Усі 53 центри первинної медико-санітарної допомоги Дніпропетровської області оснащуються необхідним медичним обладнанням та технікою. У поточному році для амбулаторій загальної практики – сімейної медицини регіону було придбано 274 одиниці нового медичного обладнання на суму 4,2 млн грн, у тому числі 26 автомобілів.
У 2012 році Дніпропетровська область, як пілотний регіон із впровадження модернізації охорони здоров’я, додатково отримала 82 млн грн на придбання медичного обладнання та автомобілів для медичних закладів первинного рівня (амбулаторій, фельдшерсько-акушерських пунктів). Наразі придбано майже 5 тис одиниць сучасного медичного обладнання на суму 36 млн грн та закуплено 360 легкових автомобілів на суму 34,5 млн грн.
Повнопривідні «Ниви» призначені для сільської місцевості, «GEELY CK-2» — для міст.
Нові автомобілі направлені до 53 центрів первинної медико-санітарної допомоги Дніпропетровської області.
У 2012 році медичним працівникам центрів первинної медико-санітарної допомоги області підвищена заробітна плата з урахуванням обсягу виконаної роботи. Таким чином, заробітна плата лікаря первинної ланки з урахуванням виплати складає від 1815 грн до 6472 грн, а медсестри – від 1507 грн до 3079 грн.
Окрім цього, в усіх містах та районах Дніпропетровщини реалізуються програми «місцевих стимулів». Вони спрямовані на фінансову та соціальну підтримку лікарів первинної ланки (сімейних лікарів, терапевтів, педіатрів), а саме: забезпечення їх безкоштовним мобільним зв’язком, пільговим проїздом у громадському транспорті, грошовими надбавками до заробітної плати, службовим житлом тощо.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Привітання міського голови Анатолія ВЕРШИНИ з Великоднем
  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав