Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ 12.03.2012

Март 12th, 2012 Новини Вывести на печать

На Дніпропетровщині проходить акція до Всесвітнього дня боротьби з глаукомою

До Всесвітнього дня боротьби зі сліпотою внаслідок глаукоми за ініціативи губернатора Олександра Вілкула 13 березня з 10.00 до 15.00 у ТЦ «Європа» (на третьому поверсі) та у ТЦ «Новий континент» (на першому поверсі) буде організовано вимірювання внутрішньоочного тиску за участю спеціалістів обласної клінічної офтальмологічної лікарні та Дніпропетровської міської клінічної лікарні №8. Усі відвідувачі цих торгівельних центрів матимуть змогу безкоштовно пройти обстеження. Завдяки використанню сучасного пневмотонометра достовірний результат можна буде отримати відразу після обстеження.
Подібні виїзні консультації офтальмологів вже пройшли у Кривому Розі, Павлограді та деяких інших містах Дніпропетровської області.
Окрім того, з метою попередження глаукоми усі бажаючі можуть виміряти внутрішньоочний тиск у будь якому медичному закладі Дніпропетровської області, де існують постійно діючі офтальмологічні кабінети, у зручний для нього час та день. Такі профілактичні огляди спрямовані на виявлення глаукоми на ранніх стадіях та своєчасне лікування хвороби.
У 2008 році на підтримку ініціативи Всесвітньої Глаукомної асоціації та Всесвітньої Асоціації пацієнтів, що мають глаукому, в Україні вперше було оголошено День боротьби зі сліпотою внаслідок глаукоми.

За підтримки Олександра Вілкула у рамках регіонального проекту «Родина для дитини» у Дніпродзержинську відкрито новий дитячий будинок сімейного типу
У рамках регіонального проекту «Родина для дитини» губернатор Олександр Вілкул разом із керівником програми «Сирітству – ні» благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Дар’єю Касьяновою та Дніпродзержинським міським головою Станіславом Сафроновим відкрили новий дитячий будинок сімейного типу родини Ірини та Анатолія Куксових. Керівники привітали сім’ю Куксових з новосіллям та подарували телевізор, ноутбук, спортінвентар, книги та солодощі.
«На Дніпропетровщині створюється сучасна система з розвитку сімейних форм виховання, в тому числі роботи з дітьми та сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах. Діти мають виховуватись у родині. В області спільно з благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» реалізується комплексний проект «Родина для дитини». Його реалізація спрямована на виконання завдання, яке поставив перед країною наш Президент Віктор Федорович Янукович: забезпечити реалізацію права кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання в родині», — сказав губернатор Олександр Вілкул.
Як зазначив Олександр Вілкул, одним із ефективних напрямків роботи у цьому проекті є розвиток дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ). З метою стимулювання створення ДБСТ минулого року придбано 4 будинки для створення дитячих будинків сімейного типу. У цьому році планується придбати ще 10 будинків.
Родина Ірини та Анатолія Куксових отримала велику квартиру у багатоперховому будинку. Квартира складається з 6 кімнат зі всіма зручностями. Серед них: 4 спальних кімнати, ігрова кімната та гостьова кімната. Дитячий будинок забезпечений сучасними меблями та обладнанням.
«Першим кроком створення нашої великої родини було те, що ми взяли на виховання з інтернатів спочатку трьох дітей. Зараз, коли ми побачили, що влада надає підтримку, ми взяли ще трьох дітей. Тепер у нашій сім’ї виховується шестеро чудових доньок віком від 6 до 13 років. На власному прикладі можемо сказати, що якщо держава надає підтримку і забезпечує належні умови, то батьки будуть брати активну участь у створенні таких дитячих будинків сімейного типу. Це означає, що сотні дітей, які зараз виховуються в інтернатах, отримають повноцінну соціалізацію та шанс стати успішними людьми. Сімейне виховання є завжди кращим, ніж інтернат. Ми вдячні губернатору Олександру Вілкулу та благодійному фонду за підтримку. Наші двері завжди відкриті для тих, хто бажає створити таку сім’ю. Ми готові прийняти, поділитися досвідом та показати яка радість, коли тобі усміхаються щасливі та здорові діти», — сказала мати-вихователька ДБСТ Ірина Куксова.
У позашкільний час діти відвідують спортивні секції та гурток бісероплетіння. У родині організоване змістовне спільне дозвілля та відпочинок. Обласна влада постійно забезпечує літній відпочинок та оздоровлення родини на Чорному морі.
Довідка:
Наразі на Дніпропетровщині функціонує 63 дитячих будинків сімейного типу і 307 прийомних сімей, в яких виховуються 963 дітей.
У 2011 році у сімейні форми виховання влаштовано 494 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування з інтернатів області.
Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст та районів області протягом п’яти років влаштовувати щорічно близько 20% вихованців інтернатів – це близько 400 дітей – в сімейні форми виховання та усиновлення. Таким чином, протягом п’яти років це питання буде вирішено.

Олександр Вілкул: «Дніпродзержинськ отримав 12 нових найсучасніших реанімобілів швидкої медичної допомоги марок «Пежо» і «Форд»

Для підвищення якості та доступності медичної допомоги Дніпродзержинська станція швидкої медичної допомоги отримала 12 найсучасніших автомобілів швидкої допомоги.
«Одним з першочергових завдань у підвищенні якості медичних послуг, що поставив перед нами наш Президент Віктор Федорович Янукович, є підвищення якості роботи швидкої допомоги. На Дніпропетровщині системно реалізуються заходи для забезпечення приїзду «швидкої» до пацієнта за 10 хвилин у містах та за 20 хвилин у сільській місцевості», – сказав Олександр Вілкул.
На Дніпропетровщині реалізується губернаторська програма «Регіон-лідер». У рамках програми усі автомобілі «швидкої» обладнані GPS-навігаторами, у відділеннях швидкої медичної допомоги встановлені архіватори мови і запроваджені цілодобові пости диспетчерів, додатково створено 40 пунктів базування машин «швидкої», за 2010 – 2011 роки для оснащення «швидких» закуплено обладнання на суму більше 1 млн грн, до того ж придбано 2 найсучасніших реанімобілі марки «Мерседес», що дозволяють перевозити новонароджених вагою від 500 грамів та повністю ліквідують поняття нетранспортабельності пацієнта з опіками та важкими травмами.
Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині триває оснащення Служби швидкої медичної допомоги новими автомобілями та новим обладнанням. У 2012 році Дніпропетровська область отримає 90 сучасних реанімобілів марки «Пежо» та «Форд». З них перші 13 автомобілів вже прибули в область. 12 машин сьогодні отримав Дніпродзержинськ, ще одна машина буде надана Центру екстреної медичної допомоги у Дніпропетровську.
Наступним кроком стане створення Єдиної обласної центральної диспетчерської служби, яка координуватиме виклики «швидкої» по всій області, що підвищить оперативність приїзду швидкої допомоги на виклик пацієнта.
Із 1 січня 2012 року на Дніпропетровщині діє єдина для всієї області система роботи швидкої допомоги, яка передбачає принцип екстериторіальності. Це означає, що на виклик приїжджає «швидка» з найближчого пункту базування незалежно від місцезнаходження пацієнта (раніше, наприклад, «швидка», яка знаходилася в Дніпропетровському районі на кордоні з Магдалинівським, не могла виїхати на виклик у Магдалинівський район).
Дніпродзержинська станція швидкої медичної допомоги обслуговує мешканців Дніпродзержинська, Вільногірська та Верхньодніпровського, Царичанського, Петриківського, Криничанського і частини П’ятихатського районів. Нові автомобілі дозволять пришвидшити приїзд «швидких» на виклик до пацієнта.
«Губернатор здійснює велику підтримку Дніпродзержинську в підвищенні якості та доступності медичних послуг. Зокрема, у 2011 році було виділено фінансування, завдяки якому було реконструйовано та відкрито Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3. Цього року ми отримали нові автомобілі, обладнані за останнім словом техніки, що дозволить оперативніше надавати медичну допомогу громадянам», – сказав міський голова Дніпродзержинська Станіслав Сафронов.
«Нові 12 автомобілів – це суттєвий внесок у розвиток медицини Дніпродзержинська, прилеглих районів та Дніпропетровської області в цілому», – сказав Сергій Логінов, заступник міського голови м. Дніпродзержинська з питань діяльності виконавчих органів міської ради, начальник міського управління охорони здоров’я.

У наймолодшій на Дніпропетровщині єпархії УПЦ – Дніпродзержинській – за підтримки Олександра Вілкула створюється Духовно-просвітницький комплекс

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул відвідав будівництво Духовно-просвітницького комплексу Дніпродзержинської єпархії Української Православної Церкви. Комплекс будується за підтримки губернатора і включатиме в себе реконструкцію діючого Свято-Миколаївського кафедрального собору, який є національною пам’яткою архітектури 19 століття, створення єпархіального управління, будівництво духовно-просвітницького центру з недільною православною школою та реконструкцію Присоборної площі, на якій буде встановлено статую Христа Спасителя заввишки 12,5 метрів.
Будівництво комплексу здійснюється за кошти пожертв вірян та меценатів. Зокрема, Олександр Вілкул вже домовився з меценатами про фінансування створення єпархіального управління та реконструкції Присоборної площі. Є домовленості з Дніпродзержинським бізнесом про фінансування будівництва недільної школи. Перша частина Духовно-просвітницького комплексу – єпархіальне управління, а також реконструйована Присоборна площа зі статуєю Христа Спасителя будуть відкриті на свято Трійці у червні цього року.
Губернатор провів зустріч з єпископом Дніпродзержинським і Царичанським Володимиром. Під час зустрічі були обговорені актуальні питання в роботі єпархії.
«Я дякую вам, Олександре Юрійовичу, за підтримку в розвитку Дніпродзержинської єпархії. Наша єпархія приділяє особливу увагу просвітництву та відродженню християнських традицій Придніпров’я», — сказав єпископ Дніпродзержинський і Царичанський Володимир.
«Зміцнення духовності є однією з ключових умов розвитку людини і нашого регіону. Разом з релігійними громадами на Дніпропетровщині створюються гармонійні умови для міжконфесійних стосунків, будуються та відкриваються нові храми. Впевнений, що освячення приміщення Дніпродзержинського єпархіального управління у Пасхальні дні стане важливою подією в розвитку духовного життя міста Дніпродзержинська та всієї Дніпропетровщини», — сказав Олександр Вілкул.

Довідка:
На території Дніпропетровської області діють 3 єпархії Української Православної Церкви – Дніпропетровська, Криворізька та Дніпродзержинська.
Дніпродзержинська єпархія була утворена рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви 23 грудня 2010 року. Наразі це наймолодша єпархія у Дніпропетровській області.
Керуючим Дніпродзержинською єпархією призначений єпископ Володимир, якому наданий титул «Дніпродзержинський і Царичанський».
До Дніпродзержинської єпархії увійшли міста Дніпродзержинськ, Вільногірськ, а також Верхньодніпровський, Криничичанський, Солонянський, Магдалинівський, Петриківський та Царичанський райони, 2 монастирі, 139 релігійних громад, 122 храми ( 21 — міський, 101 — сільський), ще 13 храмів будуються. На даний час єпархіальне управління Дніпродзержинської єпархії УПЦ тимчасово знаходиться на території Свято-Миколаївського кафедрального собору у Дніпродзержинську. В 2011 році за сприяння Олександра Вілкула міською радою для єпархії було надано ще одну споруду для розміщення єпархіального управління. Наразі тут тривають будівельні роботи.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій
  • Запрошуємо на безкоштовні навчальні програми для ведення бізнесу
  • ПАВЛОГРАД ЗНОВУ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ КОНКУРСУ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання
  • Про надання матеріальної допомоги на лікування
  • Проекти 50 сесії
  • Про перейменування та приведення до мовних стандартів об’єктів топонімії м. Павлограда
  • Повідомлення про позачергову сесію