Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 12.07.2012

Июль 12th, 2012 Новини Вывести на печать

Победители конкурса детского рисунка «Днепропетровщине – 80 лет!» вернулись из Санкт-Петербурга

 

8 июля победители конкурса детского рисунка «Днепропетровщине – 80 лет!», который проводился при поддержке Александра Вилкула и Днепропетровской областной организации Партии регионов в апреле-мае текущего года, вернулись из Санкт-Петербурга. Четырехдневная экскурсионная поездка в Город на Неве стала главной наградой лучшим юным художникам региона, посвятившим свои картины и рисунки юбилею Днепропетровской области. На вокзале юных путешественников встретили представители органов власти и депутаты от Партии регионов.

«Конкурс детского рисунка – это один из способов формирования личности. Подобные конкурсы и акции настраивают детей и молодых людей на творчество, созидание. А такие призы, как поездка в Санкт-Петербург и посещение музеев мирового значения, будут прививать юным жителям Днепропетровщины интерес к искусству. Уверен, что из победителей этого конкурса детского рисунка вырастут выдающиеся художники, декораторы и дизайнеры. Партия регионов будет и в дальнейшем проводить конкурсы, открывать и ремонтировать дома культуры и детского творчества, улучшать их оснащение, строить детские спортивно-игровые комплексы. Мы уверены, что у всех детей нашей области должно быть счастливое детство, значительное место в котором должно занимать искусство и творчество», – сказал депутат областного совета от Партии регионов Александр Момот.

«Для нас большая честь, что Аня Калашник из Днепродзержинска получила признание и стала одним из победителей конкурса детского рисунка. Благодаря поддержке Александра Вилкула и Партии регионов в нашей области созданы условия, в которых молодые талантливые люди, где бы они ни проживали, имеют возможности для самореализации и признания. Победители этого конкурса получили подарок, о котором мечтает каждый ребенок, да, наверное, и взрослый,  – это путешествие в Культурную столицу России и четырехдневные экскурсии по Санкт-Петербургу», – сказал первый заместитель городского головы Днепродзержинска Константин Гузенко.

Справка

Победителями конкурса детского рисунка «Днепропетровщине – 80 лет!» стали дети со всех уголков нашей области – Днепропетровска, Днепродзержинска, Кривого Рога, Марганца, Павлограда, Терновки и Петриковского района. С 4 по 7 июля в Санкт-Петербурге они приняли участие в ряде экскурсий, посетили Эрмитаж, Петергоф и Кронштадт, Петропавловскую крепость, Царское Село,  Александро-Невскую лавру и многое другое.

 

 

 

Олександр Вілкул: «Модернізована водонасосна станція Новомосковського водоканалу підвищить якість водопостачання для 62 тисяч жителів Новомосковська та Новомосковського району»
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул ввів в експлуатацію автоматизовану систему частотного регулювання на водонасосній станції третього підйому (ВНС-3) комунального підприємства «Новомосковський водоканал». Модернізована водонасосна станція підвищить якість водопостачання для 62 тисяч чоловік, які проживають в Новомосковську, селі Орлівщина та селищі Меліоративне Новомосковського району. У заході взяли участь народний депутат України Микола Солошенко та Новомосковський міський голова Сергій Мороз, керівництво КП «Новомосковський водоканал» та підрядної організації.
«Проект модернізації системи водопостачання в Новомосковську і Новомосковському районі реалізовано в рамках Регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини». Її мета – забезпечити жителів регіону якісною питною водою і стабільним водопостачанням. І сьогодні досягнуто чергового результату – для 62 тисяч жителів міста Новомосковськ і Новомосковського району підвищено якість водопостачання, адже автоматизована система управління насосною станцією забезпечить безперебійну роботу її енергетичного обладнання, повністю усуне можливість виникнення гідравлічних ударів у мережах водопостачання, що мінімізує аварійні ситуації. Все це в комплексі забезпечить стабільну роботу водоносної станції і якісне водопостачання споживачів», — сказав Олександр Вілкул.
Економія електроенергії після впровадження системи частотного регулювання на ВНС-3 КП «Новомосковський водоканал» складе 30%, а в цілому по водоканалу на 8%. Вартість модернізації водонасосної станції – майже 900 тис грн. З них майже 300 тис грн виділено з міського бюджету, ще близько 600 тис грн – кошти КП «Новомосковський водоканал».
ДОВІДКА
Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула в рамках Регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» реалізується низка великих інфраструктурних проектів з покращення якості водопостачання та якості питної води. Зокрема, проведено комплексне переоснащення Кайдацької насосно-фільтрувальної станції МКВП «Дніпроводоканал», яке включало в себе роботи з реконструкції фільтрів виробництва 1930-40-х років та хлораторної насосної станції, що покращило якість питного водопостачання для мешканців м.Дніпропетровськ. Триває реконструкція очисних споруд на Карачунівському водосховищі, який забезпечує водою понад 250 тисяч жителів Кривбасу. 2 червня 2012 року на цьому водопровідному комплексі запроваджено триступеневу систему очистки води та систему преаерації водозабірного ковша. Вперше за 25 років проведено реконструкцію швидких безнапірних фільтрів на Аульському водоводі, що постачає воду ще понад 2 мільйонам жителів регіону.
Важливою складовою в рамках регіональної програми з покращення якості питної води є установлення систем доочистки питної води в дитячих садочках, школах і лікарнях області. Зокрема, в 2011 році за кошти обласного бюджету встановлено системи доочищення води в 133 (76%) дитячих садках Дніпропетровська, 148 (100%) Кривого Рогу, 12 (100%) Жовтих Вод, 40 (100%) Дніпродзержинська. Крім того, у Кривому Розі встановлені системи доочищення води в 133 (95%) школах. За кошти державного бюджету у 2011 році встановлено ще 21 систему доочистки питної води в закладах соціальної сфери сільських населених пунктів. У тому числі в Апостолівському районі встановлено 2 системи доочистки (1 в дитячому садку та 1 в школі), у Верхньодніпровському районі – 5 систем в дитячих садках, у Криворізькому районі – 14 систем (7 – у дитячих садках, 5 – у школах та 2 – у лікувальних закладах).
Загалом у 2011 році за завданням Олександра Вілкула в дитсадках, школах і лікарнях області встановлено 503 системи доочистки питної води. У 2012 році їх буде довстановлено в Дніпропетровську та повністю встановлено в усіх дитсадках ще шести міст області: Марганці – 8, Нікополі – 18, Орджонікідзе – 11, Павлограді – 20, Синельниковому – 10, Тернівці – 8. До 2015 року у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону системи доочистки води будуть установлені в усіх дитсадках, школах і лікувальних закладах області.

За ініціативи губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула буде проведена наймасштабніша в Україні та всій Європі реставрація дерев’яної пам’ятки архітектури XVIII століття – Свято-Троїцького собору у Новомосковську

За ініціативи губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула буде проведена наймасштабніша в Україні та всій Європі реставрація дерев’яної пам’ятки архітектури XVIII століття – Свято-Троїцького собору у Новомосковську. Голова Дніпропетровської облдержадміністрації провів робочу виїзну нараду щодо початку реставрації Троїцького собору в м. Новомосковську. У нараді взяли участь народний депутат України Микола Солошенко, Новомосковський міський голова Сергій Мороз та вікарій Дніпропетровської єпархії єпископ Новомосковський Євлогій

Остання повна реставрація Собору проводилася у 1888 році. Наразі Собор перебуває у аварійному стані: старі колоди не витримують навантаження, три куполи з 9 відхилилися від своєї вісі більше ніж на метр.
У 2010 році губернатор Олександр Вілкул взяв питання порятунку цього архітектурного шедевру під свій особистий контроль. Протягом 2010-2011 років за ініціативи Олександра Вілкула були проведені всі необхідні дослідження, залучені кращі наукові інститути України та розроблено проект реставрації. Попередньо передбачається, що роботи будуть проходити у два етапи та триватимуть 2 – 2,5 роки.
«Свято-Троїцький собор у Новомосковську – унікальний шедевр української дерев’яної архітектури. Вже два століття поспіль у своїх стінах він зберігає козацьку міць, національний дух та світлу творчу енергетику наших предків, яка передається від покоління до покоління. Ще відомий класик української літератури ХХ століття Олесь Гончар у своєму найвідомішому романі «Собор» піднімав важливе питання реставрації цієї давньої пам’ятки. Відродження та зміцнення духовності є однією з ключових умов розвитку людини, нашого регіону та країни. Реставрація унікальної дерев’яної пам’ятки архітектури XVIII століття дозволить зберегти духовний зв’язок поколінь та дати новий поштовх до розвитку культурних традицій Дніпропетровщини та всієї України», — сказав Олександр Вілкул.
Перший етап реставрації планується розпочати наприкінці серпня 2012 року та завершиться у грудні цього року. Під час першого етапу реставрації будуть встановлені підтримуючі конструкції, які дозволять утримувати куполи при проведенні робіт. Після чого буде розібрано дерев’яне оздоблення стін Собору. Це дозволить провести остаточний аналіз несучих колод, замінити прогнилі та обробити спеціальними розчинами колоди, що збереглися.
На першому етапі реставрації до Собору також будуть підведені мережі електропостачання, водопроводу та каналізації, відновлено зовнішнє освітлення та проведені роботи з благоустрою присоборної площі.
Другий етап реставрації передбачає заміну вікон, реставрацію дощатої підлоги, відтворення іконостасу. Також у Соборі буде замінено внутрішнє електроосвітлення та облаштоване підсвітлення фасадів.
У храмі буде встановлена нова сучасна система опалення та кондиціювання, що створить необхідний мікроклімат в приміщенні для збереження конструкції пам’ятки, давніх розписів на її стінах та унікальних ікон.
У 2010 – 2011 роках з обласного та державного бюджету було виділено більше 1,5 млн грн на розробку проекту реставрації та на проведення експертизи цього проекту.
У 2012 році на проведення будівельно-монтажних робіт виділено 10 млн грн. Зокрема, за ініціативою губернатора Олександра Вілкула 9 млн грн виділено з державного бюджету, ще 1 млн грн – з міського.
Загальна вартість реставрації – близько 30 млн грн.
Свято-Троїцький собор у м. Новомосковську – унікальний шедевр української архітектури. Він входить до державного реєстру національної культурної спадщини України та внесений до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО як культурна та історична пам’ятка всього людства. Троїцький собор, вирішений у стилі українського (козацького) бароко, — єдиний дерев’яний собор в Україні. Він збудований у 1775 – 1778 роках без жодного цвяха.
Унікальність архітектурної ідеї Собору полягає у розташуванні 9 веж-куполів. На храм можна дивитися з будь-якого боку та під будь-яким кутом, та все одно буде видно лише 8 куполів із 9.
Образ Свято-Троїцького собору є провідним у найвідомішому романі видатного класика української літератури ХХ століття Олеся Гончара «Собор». Козацький собор є символом культурних цінностей народу, духовної єдності поколінь, незнищенності народної пам’яті.

Микола Фоменко: «На сьогодні абітурієнти із Дніпропетровської області подали найбільше в Україні заяв до вищих навчальних закладів під час вступної кампанії 2012 року»

На сьогодні абітурієнти із Дніпропетровської області подали найбільше в Україні заяв до вищих навчальних закладів під час вступної кампанії 2012 року Про це повідомив заступник директора департаменту вищої освіти Міністерства освіти та науки, молоді та спорту Микола Фоменко.
Лише за вчорашній день вступники подали до вищих навчальних закладів України майже 150 тисяч заяв. Понад 10 тисяч заяв подано в електронному вигляді.
«Станом на 8 годину 12-го липня загальна кількість поданих заяв становить 697 378. Кількість електронних заяв для участі у конкурсному відборі – 95 495. За період від 2-го до 11-го липня участь у вступній кампанії взяли 271 403 вступники, з них 39 509 скористалися системою електронного подання», — повідомив заступник директора департаменту вищої освіти Микола Фоменко.
Він також поінформував, що найбільше заяв подали вступники Дніпропетровської (53 596), Донецької областей (49 540) та міста Києва (48 895 поданих заяв).
Топ-10 найактивніших вступників за регіональним зрізом виглядає так:
1. Дніпропетровська область
2. Донецька область
3. місто Київ
4. Львівська область
5. Київська область
6. Одеська область
7. Харківська область
8. Луганська область
9. Житомирська область
10. Волинська область
«Вступна кампанія відбувається в спокійному режимі. Вступники активно користуються системою електронного подання, а вищі навчальні заклади працюють з Єдиною державною електронною базою з питань освіти. Якщо у перші дні вступної кампанії виникали запитання стосовно технічного забезпечення системи електронної подачі заяв, то зараз робота нормалізувалася, і все відбувається у звичному штатному режимі», — зауважив Микола Фоменко.
Нагадаємо, що 22 червня 2012 року під час засідання ради ректорів при Дніпропетровській ОДА голова облдержадміністрації Олександр Вілкул поставив завдання ректорам забезпечити організоване проведення вступної кампанії.

До нового навчального року учні Дніпропетровської області – це понад 270 тис школярів – отримають у подарунок від губернатора Олександра Вілкула унікальний щоденник «Дніпропетровщина – моя рідна земля»

До нового навчального року учні Дніпропетровської області з другого по одинадцятий класи – це понад 270 тис школярів – отримають у подарунок від губернатора Олександра Вілкула унікальний щоденник «Дніпропетровщина – моя рідна земля». Це перший подібний проект в історії Дніпропетровщини, спрямований на зміцнення регіонального патріотизму. Щоденник «Дніпропетровщина – моя рідна земля» стане у нагоді кожному школяру, адже він є маленькою енциклопедією, яка зібрала у собі цікаві відомості про Дніпропетровську область: історичні події, відомі постаті, сучасні досягнення, рекорди, пам’ятки. Такий щоденник було розроблено за ініціативи губернатора Олександра Вілкула у рамках проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» та з нагоди 80-річчя області. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова під час презентації щоденника, яка пройшла у шкільному таборі відпочинку Дніпропетровської середньої школи № 142. У заході взяли участь 100 школярів. Вони першими й отримали ці щоденники.
«Шкільний щоденник – це водночас і перша дорожня карта для досягнення успіху учня, й історія його перших перемог. Це літопис про отримані школярем знання і оцінки за них. Це книга, яку він пише разом зі своїми вчителями впродовж всього свого навчання в школі. На Дніпропетровщині приділяється велика увага інтелектуальному розвитку та патріотичному вихованню дітей. І в рамках проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» вже у серпні, учні нашого регіону отримають унікальний щоденник «Дніпропетровщина – моя рідна земля», — сказав губернатор Олександр Вілкул.
«Щоденник «Дніпропетровщина – моя рідна земля» – це маленька енциклопедія школяра. Він зібрав цікаву і змістовну інформацію про головні події в історії України та Дніпропетровської області, загальну характеристику нашої держави, герби міст та районів Дніпропетровщини. На кожній сторінці цього унікального щоденника школярі ознайомляться з видатними постатями Дніпропетровщини, з історичними місцями, старовинною архітектурою та славетною історією нашого регіону. Мудрі вислови філософів, мислителів, письменників, політичних діячів та українських прозаїків, стануть у нагоді кожному учню, а, може, для когось – і радником», — сказала Марія Пустова.

Він також містить у собі історію героїв нашого регіону та країни, козацьких полководців, вчених, політичних, громадських діячів, спортсменів та інших постатей, які прославили нашу землю. Помічником під час навчання для школярів стане рубрика, яка містить корисну інформацію з математики, хімії, фізики, біології та української мови.
Для того щоб кожен учень отримував нові знання і в майбутньому став високоосвіченою людиною та гідно представляв Дніпропетровський регіон, в області діє цілий комплекс програм та проектів.
«Дніпропетровська область – регіон-лідер, регіон високоосвічених, працелюбних, мужніх і талановитих людей, які прославили Україну своїми перемогами і трудовими досягненнями на цілий світ. Сучасна молодь – спадкоємець цієї славетної традиції, і вона має гідно її продовжити. Для цього на Дніпропетровщині за підтримки нашого Президента Віктора Януковича обласна влада у рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» створює всі умови, аби молодь нашого регіону отримувала сучасні знання, розкривала свої здібності й таланти, займалася спортом та опановувала новітні інформаційні технології», — сказав Олександр Вілкул.
Як зазначила Марія Пустова, на Дніпропетровщині створено єдиний освітньо-інформаційний простір, що об’єднав всі навчальні заклади, запущено проекти «електронний щоденник», «електронний журнал» та «електронна бібліотека», відкрито Малу академію наук учнівської молоді, сучасну бібліотеку в Національній металургійній академії України та єдиний в Україні Центр освіти інвалідів.
У 2012 році в рамках проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» за підтримки Президента України Віктора Януковича обласною владою буде реалізовано проекти «Електронна Інтернет-школа для обдарованої молоді» та «Електронна Інтернет-школа для дітей-інвалідів».
В регіоні реалізується губернаторський проект «Розвиток інтелектуального руху в Дніпропетровській області», який є єдиним в Україні. Він є органічною складовою цілого комплексу програм для дітей та молоді, які реалізуються в рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти». Проект передбачає впровадження нових сучасних методик розвитку інтелектуального потенціалу молоді. У його рамках розроблено методичні рекомендації щодо створення клубів та організації турнірів «Що? Де? Коли?» в навчальних закладах області. Перший етап ігор «Що?Де?Коли?» проходив у березні цього року в усіх 972 загальноосвітніх навчальних закладах і 61 вищому навчальному закладі І-ІІ рівня акредитації регіону та зібрав понад 55 тисяч учнів та студентів області. Із 3 по 17 квітня 2012 року проходив ІІ етап інтелектуальної гри, в якому взяли участь команди 823 навчальних закладів та близько 12 тисяч учасників.
А восени 2012 року в навчальний процес буде впроваджено програму інноваційного факультативного курсу «Інтелект», де учні зможуть проявити себе у винахідницьких задачах та інтелектуальних іграх.

 Олександр Вілкул: «30 спортсменів Дніпропетровщини візьмуть участь у ХХХ літніх Олімпійських іграх в Лондоні»

Із 27 липня по 12 серпня 2012 року проходитимуть ХХХ літні Олімпійські ігри в Лондоні. Це одна з найголовніших спортивних подій у світі. В олімпійських іграх візьмуть участь 30 спортсменів із Дніпропетровської області. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час урочистої зустрічі зі спортсменами, яку він провів напередодні їх від’їзду на змагання.
Учасники зустрічі обговорили питання щодо забезпечення належної підготовки та участі спортсменів Дніпропетровщини у змаганнях на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні.
«Шановні спортсмени! Вам випала велика честь представляти Дніпропетровщину на Олімпійських іграх. Ви активно втілюєте ідеали Олімпійського руху в життя. Своїми успіхами ви популяризуєте серед жителів області здоровий спосіб життя і заняття спортом. Ви робите важливий внесок у формування міжнародного іміджу України та Дніпропетровської області», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор також зазначив, що Дніпропетровщину представлятимуть і зовсім юні (Анастасія Шихарева – 16 років), і старші учасники (Олександр Дриголь – 46 років).
«Олександр Дриголь – майстер спорту України міжнародного класу, переможець Всеєвропейських та Всесвітніх ігор ветеранів, рекордсмен світу з метання молота і метання ваги серед ветеранів спорту. Він – приклад невичерпного спортивного духу, любові до спорту, бажання досягати все більших перемог. Олександр Дриголь – один із найстарших за віком учасників із України за всю історію Олімпійських ігор. Анастасія, Олександр і всі ви своєю участю ще раз підтверджуєте той високий рівень підготовки спортсменів, який показує Україна і Дніпропетровщина протягом багатьох років», – сказав керівник області.
«Участь у XXX літніх Олімпійських іграх особисто для мене і для кожного спортсмена дуже важлива. Від імені всіх спортсменів Дніпропетровщини, які їдуть до Лондона, дякую нашим тренерам, обласній владі, всім, хто допомагав нам у підготовці до змагань. Ми будемо намагатися виправдати ваші сподівання, щоб довести всьому світу, що Дніпропетровщина – регіон-лідер», – сказала спортсменка, яка буде представляти Україну від Дніпропетровської області на ХХХ літніх Олімпійських іграх, Анастасія Коженкова.
«Питання підготовки та участі спортсменів Дніпропетровщини в Олімпійських іграх перебуває у мене на постійному контролі. Всі спортсмени області, які повернуться з Олімпіади 2012 року з медалями, отримають в подарунок від влади квартири», — сказав Олександр Вілкул.
Звертаючись до тренерів, губернатор відзначив їх професіоналізм та відданість улюбленій справі і вихованцям: «Ви – професійні наставники наших спортсменів. Ви живете перемогами людей, в яких завжди вірите. Вкладаєте частинку себе в кожного свого вихованця, щоб дати йому потужний старт в життя, виростити справжнього чемпіона. Дякую за вашу педагогічну працю, за терпіння і старанність, за віру в наших спортсменів! Завдяки вам розкривається весь потенціал, який мають ці молоді люди. Упевнений, що ваші вихованці в майбутньому стануть хорошими тренерами і передадуть ваш багатий досвід юним спортсменам. У цій нерозривності поколінь переможців і полягає спортивне майбутнє Дніпропетровщини».

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій
  • Запрошуємо на безкоштовні навчальні програми для ведення бізнесу
  • ПАВЛОГРАД ЗНОВУ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ КОНКУРСУ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег