Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 13.06.2012

Июнь 13th, 2012 Новини Вывести на печать

Шановні громадяни!

Керівництво області звертається до вас із проханням виконувати елементарні правила поведінки на воді під час купального сезону, щоб попередити можливі трагічні наслідки. Трагедії на воді найчастіше трапляються через нехтування населенням правилами поведінки, вживання спиртних напоїв, купання у невідведених і необлаштованих місцях та через те, що діти залишаються без нагляду дорослих.
Шановні жителі та гості Дніпропетровщини, виконуйте елементарні правила поведінки на воді, привчайте до цього дітей!
Станом на 11 червня 2012 року кількість загиблих на воді з початку року склала – 27 осіб, з них 4 дитини. За літній період 2012 року загинуло 12 людей, з них 2 дитини.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Дніпропетровської облдержадміністрації

Інформація про стан потерпілих внаслідок загорання, яке сталося у Дніпропетровську 11.06.2012 у вагоні трамвая маршруту №1
За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації бригадами швидкої медичної допомоги, які прибули на місце пригоди протягом 5 хвилин, медична допомога надана 11 особам, з яких госпіталізовано 10.
Станом на 9:00 13 червня на стаціонарному лікуванні перебувають 6 осіб:
5 – у КЗ «Дніпропетровська міська клінічна лікарня №2»
1 – у КЗ «Дніпропетровська міська клінічна лікарня №9»
Загальний стан всіх постраждалих, які перебувають на стаціонарному лікуванні, задовільний.

ПРЕС-РЕЛІЗ м. Дніпропетровськ, 13 червня 2012 року

Юрій Павленко: «Дніпропетровщина – провідний регіон по влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу»

Дніпропетровщина – провідний регіон по влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Про це повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час наради з головами обласних державних адміністрацій.
Він зазначив, що кількість дітей-сиріт, влаштованих у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, постійно збільшується. Зокрема, в Україні за п’ять місяців цього року в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу було влаштовано 614 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування – це на 236 більше, ніж за аналогічний період минулого року. Загалом станом на 01 червня цього року у прийомних сім’ях і дитбудинках сімейного типу виховується 10 тис 481 дитина.
Він наголосив, що такі показники є результатом ефективного виконання облдержадміністраціями завдань Президента України Віктора Януковича щодо реалізації права на виховання в сім’ї кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування.
Найкращі результати в реалізації цього права демонструє Дніпропетровська область, а також Київська, Кіровоградська, Луганська, Харківська, Херсонська, Тернопільська, Рівненська, Одеська та Миколаївська області.
Зокрема, в Дніпропетровській області за 5 місяців цього року вже 172 вихованця інтернатних закладів усиновлено та влаштовано в сімейні форми виховання.
Нагадаємо, що на Дніпропетровщині реалізується масштабний проект «Родина для дитини», створений за ініціативи губернатора Олександра Вілкула Дніпропетровською облдержадміністрацією та благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України». У рамках цього проекту в регіоні створюється сучасна система з розвитку сімейних форм виховання, в тому числі адресної роботи з дітьми та сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах, з метою недопущення соціального сирітства. У рамках цього проекту губернатор поставив завдання щорічно влаштовувати близько 20% вихованців інтернатів в сімейні форми виховання та усиновлення. Зокрема, в 2011 році 494 вихованця інтернатів області усиновлено та влаштовано в сімейні форми виховання. Це більше 20% дітей, які перебували в тому році в інтернатних закладах.
Як повідомлялось раніше, у Дніпропетровській області відбувся круглий стіл на тему: «Шляхи розвитку сімейних форм виховання у Дніпропетровській області», де були були підбиті підсумки роботи регіонального проекту «Родина для дитини» за перші п’ять місяців 2012 року та визначені перспективи його реалізації до кінця 2012 року.

ПРЕС-РЕЛІЗ м. Дніпропетровськ, 13 червня 2012 року
За перший тиждень роботи до контакт-центру «Гаряча лінія Олександра Вілкула» надійшло 1007 звернень

«На гарячу лінію контакт-центру надходить велика кількість дзвінків. Це свідчить про довіру жителів регіону до губернатора. Кожний телефонний дзвінок до «гарячої лінії» — це окрема історія життя людини, і ми не залишаємося осторонь. Губернатор Олександр Вілкул особисто контролює вирішення питань, з якими звернулися громадяни. Важливо, що на «гарячу лінію» від жителів регіону надходять і пропозиції щодо покращення благоустрою міст та районів. Всі пропозиції та ініціативи направляються до профільних управлінь облдержадміністрації, міст та районів, де вивчаються спеціалістами для подальшого впровадження у життя. Ми вдячні небайдужим громадянам за їх активну громадську позицію та участь у процесі розвитку та розбудови Дніпропетровщини», — сказала начальник відділу роботи із зверненнями громадян облдержадміністрації Олена Хохба.
Звертаючись до «гарячої лінії», заявник, перш за все, отримує корисну інформацію про служби оперативного реагування для вирішення найбільш невідкладних питань, пов’язаних з безпекою життя та здоров’я людини.
Найчастіше звертаються мешканці міста Дніпропетровська – більше половини всіх звернень, а також міст Кривого Рогу, Дніпродзержинська, Нікополя, Павлограда та Апостолівського, Дніпропетровського, Новомосковського, Васильківського, П’ятихатського районів.
За спектром і характером основні питання, з якими звертались громадяни, характеризуються таким чином:
— на першому місці питання комунального господарства, які складають 60% від загальної кількості звернень;
— питання соціального захисту займають друге місце і складають 8%;
— на третьому місці питання транспорту та зв’язку, які складають 6%;
— четверте місце розділили питання охорони здоров’я та земельні питання по 5%;
— п’яте місце займають питання виплати заробітної плати – 4%.
Звертаються громадяни не тільки зі скаргами, але й з корисними пропозиціями. Наприклад, мешканка міста Дніпропетровська звертається з пропозицією створення скейт-парку для молоді ж/м: Перемоги 1-6, Тополя 1-3, Сокіл.
Всі пропозиції та ініціативи направляються до профільних управлінь для подальшого їх опрацювання та прийняття управлінських рішень.
За ініціативи голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула в області встановлюються спортивно-дитячі майданчики. До кінця 2012 року загалом буде встановлено близько 300 спортивно-дитячих майданчиків.
Люди бачать результати реалізації програм, тому вже надійшло ще майже 40 звернень мешканців міст та районів області з пропозиціями встановлення дитячих майданчиків за новими адресами.
Коло питань, які підіймаються мешканцями області у зверненнях, що надходять на «Гарячу лінію», широке. Дуже важливо, що за цей нетривалий час роботи вже отримані вдячні відгуки від громадян.
Зокрема, за період роботи «Гарячої лінії Олександра Вілкула»
у Дніпропетровську:
• відновлено послугу телефонного зв’язку по вул. Паризької Комуни,
вул. Аеродромна, вул. Ніжинська, вул. Радянська
• вивезено побутове сміття по вул. Будівельників, вул. Куйбишева,
вул. Іларіонівська, пр. Героїв, вул. Хуліана Грімау, вул. Тонельна,
вул. Чичерина, вул. Космічна, бульвар Рубіновий,
• відновлено електропостачання по вул. Каспійській, вул. Янтарній,
вул. Запорізьке шосе,
у Дніпродзержинську:
• відновлено зовнішнє освітлення по бульвару Незалежності,
пр. Металургів,
• відновлено електропостачання по вул. Дніпропетровській,
пров. Алчевського, вул. Горького,
• відновлено послугу телефонного зв’язку по вул. Третя Невська,
• поновлено роботу каналізаційної мережі будинку по вул. Лісопильній,
у П’ятихатках:
• відновлено електропостачання по вул. Івана Франка,
у Нікополі:
• відновлено газопостачання по вул. Віктора Усова та вул. Головко,
• відновлено послугу телефонного зв’язку по вул. Лапінська,
вул. Чернігівська
у Кривому Розі:
• відновлено газопостачання по вул. Качалова,
• надано допомогу тяжкохворій мешканці в медичному обстеженні для оформлення документів Медико-соціальної експертизи для встановлення групи інвалідності тощо.
Головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Вілкулом поставлена задача забезпечити жорсткий контроль якості реагування на звернення. На контролі знаходиться кожне звернення.
З цією метою на селекторній нараді з головами райдержадміністрацій та міськими головами, яка відбулась 11 червня, розглядалося питання підвищення ефективності реагування місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування на звернення громадян.

У Дніпропетровську відбувся круглий стіл з питань туберкульозу в рамках проекту «Зупинимо туберкульоз в Україні»

13 червня в рамках проекту «Адвокація: мобілізація політичної волі», що реалізується в рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні», відбувся круглий стіл під гаслом «Туберкульоз виліковний» за участю медиків, членів громадських організацій та представників духовенства. Обговорювали особливості захворювання та шляхи їх вирішення.
Проект «Адвокація: мобілізація політичної волі» функціонує в рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні». Він спрямований на залучення громадських організацій, засобів масової інформації, державних установ та місцевих органів влади, а також інших впливових структур у кожному регіоні Україні до співпраці заради подолання розповсюдження туберкульозу в нашій країні.
«Наша мета — привернути увагу суспільства до питань з туберкульозу в Україні для подальшого їх вирішення. Адже тільки за допомогою ЗМІ, громадських організацій та органів влади можна подолати цю хворобу», — сказав координатор проекту «Адвокація: мобілізація політичної волі» Фонду Рената Ахметова «Розвиток України» Ігор Солдатенко.
На Дніпропетровщині до обговорень активно залучаються і громадські організації, і члени Дніпропетровської обласної молодіжної ради, що свідчить про небайдужість суспільства до цього питання.
«Ми отримуємо активну підтримку щодо інформування населення як зі сторони громадських активістів, так і представників влади. Туберкульоз – це виліковна хвороба, тому ми намагаємось донести до населення якомога більше інформації про це захворювання та особливості його поширення», — сказала координатор програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» у Дніпропетровській області Єлизавета Воротилова.
Туберкульоз — це гостра проблема сучасного світового суспільства. Україна не є виключенням. Основною причиною поширення хвороби, кажуть лікарі, є саме її невчасне виявлення. Люди не звертаються до лікарень і намагаються впоратися з хворобами своїми силами. У випадку з туберкульозом це особливо небезпечно, тому що вилікуватися самому неможливо, а загроза заразити інших велика.
«У більшості випадків люди ігнорують перші симптоми хвороби. Це довготривалий кашель, температура, рясне потовиділення, слабкість, втрата ваги. Хворі не звертаються до лікарів, тим самим поширюючи захворювання», — сказала головний позаштатний спеціаліст з фтизіатрії головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Наталія Хребто.
Тому з метою своєчасної профілактики та раннього виявлення хвороби на Дніпропетровщині проходять різноманітні акції. Як зазначив головний лікар Дніпропетровського обласного центру здоров’я Юрій Корягін, останніми роками проблеми туберкульозу одержали підтримку з боку влади.
«Вчасне обстеження може врятувати життя. На Дніпропетровщині посилені заходи з профілактики туберкульозу. Щороку проводяться місячники боротьби з туберкульозом, активно використовується пересувний флюорограф, завдяки якому жителі віддалених районів можуть пройти безкоштовне обстеження, організуються гарячі обіди для незахищених верств населення тощо», — сказав головний лікар Дніпропетровського обласного центру здоров’я Юрій Корягін.
Окрім цього, робляться ремонти у протитуберкульозних диспансерах та санаторіях, закуповується нове сучасне обладнання та техніка. Створення ефективної системи роботи фтизіатричної служби дає перші результати. У Дніпропетровській області на чверть зменшено захворюваність на туберкульоз серед підлітків.
«Завдяки збільшенню фінансування фтизіатричної галузі Дніпропетровського регіону у 2010-1011 роках проведено реконструкцію, капітальні та поточні ремонти у протитуберкульозних диспансерах та санаторіях. За підтримки губернатора Олександра Вілкула придбаний сучасний флюорограф та пересувний рентгенологічний апарат для обласної клінічної лікарні ім. І.І.Мечникова та ДОККЛПО* «Фтизіатрія». Лабораторії протитуберкульозних закладів області оснащені центрифугами для лабораторних досліджень. Крім того, у Дніпропетровському обласному та Дніпродзержинському протитуберкульозному диспансерах введено в дію найсучасніші апарати по повному знешкодженню медичних витратних матеріалів, що застосовуються для лікування інфікованих хворих – піролізні інсенератори. Завдяки цьому у регіоні покращуються показники ефективності лікування туберкульозу, знижується смертність», — сказала головний спеціаліст з фтизіатрії Головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Гудова.
Однак важливим питанням у боротьбі з туберкульозом залишається соціальний фактор. У суспільстві існує хибна думка, що це хвороба виключно неблагополучних людей. Лікарський досвід доводить інше: хвороба не зважає на соціальний статус.
«Так, ми дійсно отримуємо підтримку як з боку держави, так і зі сторони обласної влади. Впроваджуються передові методи лікування, закуповується найсучасніше обладнання, робляться ремонти. Це дуже важливо. Проте туберкульоз – це хвороба соціальна. Перш за все, ми маємо перебороти свідомість людей, щоб налагодити зв’язок між хворими та здоровими людьми. Туберкульоз – це проблема всього суспільства, а не конкретно якоїсь особи», — сказав головний лікар Дніпропетровського обласного протитуберкульозного диспансеру Костянтин Бордюг.
Як повідомила координатор програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» у Дніпропетровській області Єлизавета Воротилова, для залучення молоді до участі у програмі «Зупинимо туберкульоз в Україні» відбудеться круглий стіл з представниками студентського самоврядування під час якого буде об’явлений конкурс на кращу друковану та електронну соціальну рекламу. Окрім цього, буде проведений конкурс на кращий аматорський фільм та фотоконкурс, присвячений боротьбі з хворобою. Переможці будуть нагороджені цінними призами.
Важливо пам’ятати, що туберкульоз – це виліковна хвороба. Головне – почати вчасно лікуватися та не зупиняти курс необхідного лікування.

* ДОККЛПО — Дніпропетровське обласне комунальне клінічне лікувально-профілактичне об’єднання «Фтизіатрія»

ПРЕС-РЕЛІЗ м. Дніпропетровськ, 13 червня 2012 року
У Дніпропетровську відбувся семінар-тренінг «Соціальне партнерство як феномен інноваційного суспільства»

У рамках проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» за ініціативи Олександра Вілкула відбувся семінар-тренінг «Соціальне партнерство як феномен інноваційного суспільства». У семінарі взяли участь: начальник головного управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Демчик, завідуюча навчально-методичного відділу атестації навчальних закладів регіону та координації роботи з керівними кадрами Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (ДОІППО) Тетяна Кравченко, керівники управлінь, відділів освіти Дніпропетровської області, представники громадськості.
Учасники семінару розглянули питання формування громадських відносин за принципами соціального партнерства. Початковою ланкою в цьому процесі було визначено шкільну освіту, а саме, громадсько активну школу.
Модель громадсько активної школи (ГАШ) передбачає не просто надання освітніх послуг учням, але й розвиток громади, залучення батьків та мешканців до вирішення соціальних та інших питань, які існують як у школі, так і в громаді. Така модель навчального закладу сприяє удосконаленню навичок громадської активності та самореалізації дитини. Процеси, що відбуваються на базі загальноосвітнього закладу, розподіляються на три напрями: демократизація, волонтерство, партнерство. У рамках кожного напряму визначаються цілі, розробляються технології, з’являється цілісна система роботи всієї школи.
Громадсько активні школи мають давній досвід діяльності у країнах Західної Європи та США. Пізніше вони почали розвиватися у таких країнах, як Угорщина, Боснія та Герцеговина, Сербія, Словаччина, Росія. В Україні рух ГАШ зародився у 2003 році.
«Сучасна школа повинна давати учням не тільки знання, уміння та навички. Вона має виховувати соціально адаптовану та громадсько активну особистість. У рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» за ініціативи Олександра Вілкула в області, незалежно від місця проживання, створюються рівні можливості для гармонійного розвитку дітей та отримання ними знань. Завдання влади та педагогів – сприяти розвитку нових стандартів освіти, розкривати потенціал кожної дитини та її родини, забезпечувати позитивний зв’язок між школярем і суспільством», – сказала завідуюча навчально-методичного відділу атестації навчальних закладів регіону та координації роботи з керівними кадрами Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (ДОІППО) Тетяна Кравченко.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання
  • Про надання матеріальної допомоги на лікування
  • Проекти 50 сесії
  • Повідомлення про позачергову сесію
  • Відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Тато, мама, я – активна сім’я»
  • Виконком від 24.04.2024 р.
  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує