Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 13.07.2012

Июль 13th, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул привітав колектив Дніпровського металургійного комбінату імені Дзержинського з професійним святом гірників і металургів та нагородив кращих працівників підприємства
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав з Днем працівників металургійної та гірничодобувної промисловості трудовий колектив Дніпровського металургійного комбінату імені Дзержинського (м.Дніпродзержинськ) та нагородив кращих працівників підприємства. В урочистостях також взяв участь перший заступник Дніпродзержинського міського голови Костянтин Гузенко.
«Обласна влада за підтримки нашого Президента Віктора Федоровича Януковича та Уряду створює необхідні умови для стабільного економічного зростання і сталого розвитку гірничо-металургійного комплексу. У країні і в регіоні реалізовані та реалізуються масштабні інфраструктурні проекти – будівництво доріг, мостів, лікарень, шкіл, стадіонів, доступного житла, об’єктів ЖКГ. У цих проектах максимально використовуються будівельні матеріали та металоконструкції наших регіональних виробників. А це зростання замовлень, зростання виробництва, зростання заробітних плат. Колосальна праця металургів «Дзержинки» заслуговує на високу оцінку. Завдяки вашому вагомому внеску у 2011 році Дніпропетровщина досягла позитивних результатів з виробництва основних видів продукції – виробництво чавуну збільшено на 18%, сталі – на 15,7%, прокату товарного – на 16,2%», — сказав Олександр Вілкул у вітальній промові до колективу підприємства.
Ріст виробництва на Дніпровському металургійному комбінаті імені Дзержинського триває й цьогоріч – за 6 місяців 2012 року порівняно з аналогічним періодом 2011 року виробництво сталі збільшено на 5%, прокату – на 10%.
«Завдяки успішній роботі наших металургів та гірників Дніпропетровська область за результатами першого півріччя цього року посіла провідні позиції в Україні за темпами росту промислового виробництва. Зокрема, індекс промислової продукції – найвищий серед промислових регіонів країни й становить 102,8% в порівнянні з відповідним періодом минулого року», — сказав Олександр Вілкул.
Дніпровський металургійний комбінат імені Дзержинського є одним із найстаріших підприємств галузі (заснований 1889 року) та одним із флагманів гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровщини й України. Він входить до числа шести провідних металургійних комбінатів країни за обсягами виробництва й реалізації металопродукції. Це підприємство з повним металургійним циклом, має у своєму складі агломераційне, доменне, сталеплавильне й прокатне виробництва з комплексом ремонтно-механічних, енергетичних, транспортних і допоміжних підрозділів.
Наразі в рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщині, яка реалізується під керівництвом губернатора Олександра Вілкула, на комбінаті проходить модернізація виробничих потужностей.
Одним з найважливіших етапів технічного переозброєння підприємства є впровадження сучасних технологій у сталеплавильному виробництві підприємства. Зокрема, у січні 2011 року було здійснено гаряче випробування 7-струмкової машини безперервного лиття заготівки (МБЛЗ) № 3, а 1 квітня 2011 року губернатор Олександр Вілкул урочисто ввів її в експлуатацію. Введена в експлуатацію МБЛЗ№3 не має аналогів в Україні за рівнем автоматизації процесу та сортаментом випущеної продукції. Введення машини в експлуатацію дозволило підвищити потужність МБЛЗ на 600-1000 тис тонн на рік, підвищити якість продукції, зменшити витрати металу на прокат та експлуатаційні витрати в прокатному переділі. Головною перевагою нової машини є те, що вона слугуватиме зменшенню енерговитрат та зниженню екологічного навантаження на навколишнє середовище.
Також у першому півріччі 2011 року в Російській Федерації була проведена сертифікація чорнових вагонних осей з безперервно литого металу, які виробляє «Дзержинка». Це дозволить зберегти й посилити експортні позиції комбінату на російському ринку вагонних осей.
У рамках модернізації підприємства в 2012 році введено в експлуатацію агрегат позапічної обробки сталі «піч-ківш» № 2 з допоміжним устаткуванням, що дозволить впровадити сучасні технології обробки сталі й підвищити конкурентоспроможність товарної металопродукції, а також домогтися більш продуктивної роботи МБЛЗ. Загалом у свою модернізацію комбінат планує вкласти 3 млрд доларів США.
Дніпровський меткомбинат має потужну соціальну інфраструктуру. Щороку відкриває свої двері для дітей металургів і жителів міста Дніпродзержинськ дитячий оздоровчий комплекс «Дзержинець» у Царичанському районі.
Медико-санітарна частина (МСЧ) комбінату є одним із кращих медичних закладів Дніпродзержинська. Наприкінці минулого року там була вперше в місті відкрита так звана соляна кімната, що дозволило домогтися значних успіхів у лікуванні захворювань нервової, серцево-судинної й дихальної систем.
З минулого року на комбінаті працює музей металургійної техніки під відкритим небом. Там виставлене унікальне обладнання, що працювало на підприємстві з періоду заснування в 1889 році. Музей постійно поповнюється новими експонатами. Так, наприкінці червня на прохання ветеранів-залізничників меткомбінату на оглядовому майданчику музею був установлений останній паровоз, що працював на комбінаті до 1983 року.
Спортсмени профспілково-спортивного центру «Дзержинка» традиційно показують високі результати на змаганнях всіх рівнів. Майстер спорту міжнародного класу Павло Тимощенко (сучасне п’ятиборство) посів призові місця (перше і друге) на етапах Кубка Світу в лютому й травні нинішнього року.
На розіграші Кубка Світу з академічного веслування в Мюнхені (Німеччина), що пройшов у червні 2011 року, вихованці «Дзержинки» Анастасія Кожевникова і Яна Дементьєва зайняли 1-ше місце, а Іван Довгодько — 3-е місце. Також екіпажі, сформовані на базі спортсменів «Дзержинки», увійшли в десяток кращих веслярів планети.
У січні 2011 року на Кубку Світу з марафонського бігу (м.Тиберія, Ізраїль) золоту медаль завоював працівник ДМК Василь Карпович.
Загалом на Чемпіонатах і Кубках України спортсменами «Дзержинки» завойовано 32 золоті медалі, 17 срібних і 10 бронзових.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровському металургійному заводі імені Петровського середня зарплата у травні 2012 року склала 5050 грн»

Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, вітаючи працівників ПАТ «ЄВРАЗ – ДМЗ ім. Петровського» з професійним святом – Днем працівників металургійної та гірничодобувної промисловості. У рамках урочистостей губернатор Олександр Вілкул, старший Віце-президент з міжнародної діяльності компанії «ЄВРАЗ» Павло Татьянін та генеральний директор зводу Геннадій Бергеман відкрили Дошку пошани на підприємстві. До неї занесені імена 20 працівників заводу. Цього року завод святкує своє 125-річчя.
Олександр Вілкул привітав працівників підприємства з професійним святом — Днем працівників металургійної та гірничодобувної промисловості та вручив кращим представникам галузі Почесні грамоти та Подяки облдержадміністрації.
«Гірничо-металургійні підприємства Дніпропетровщини сьогодні стабільно розвиваються. В рамках Комплексної стратегії розвитку регіону на них впроваджуються новітні технології виробництва та виготовляється конкурентоспроможна продукція. Стабільна робота гірничо-металургійного комплексу, який є базовим у регіональній економіці Дніпропетровської області, — це добробут та підвищення соціальних стандартів життя жителів Дніпропетровської області», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор також додав, що ДМЗ ім. Петровського впевнено розвивається. Зокрема, за 6 місяців 2012 року порівняно із аналогічним періодом 2011 року на 5,4% зросли показники з виробництва прокату, на 3% — сталі. Майже на 13% збільшено чисельність персоналу, рівень середньої зарплати за 5 місяців склав 4300 грн, у травні – 5050 грн.
Завод імені Петровського виготовляє продукцію, яка є дефіцитною в Росії та країнах СНД. Це кранові та трамвайні колії, автомобільний обід, швелери, куточки.
З початку року на підприємстві були освоєні нові види продукції — швелер 27П, прокат круглий МД-90 та МД-120, швелер U160, до кінця року планується ще освоїти виробництво швелера U180 та рейки залізничної Р43. У березні цього року вперше за всю історію існування прокатного цеху № 2 його працівники побили власний рекорд — протягом місяця прокатали 22 види прокату.
В рамках Комплексної регіональної екологічної програми у 2011 році на підприємстві введений в експлуатацію комплекс будівель і споруд закритого циклу оборотної води кінцевого охолодження коксового газу. В результаті цього викиди шкідливих речовин з коксохімічного майданчика в атмосферу скоротилися приблизно на 20%.
Довідка:
«Євраз — ДМЗ ім. Петровського» є одним з провідних виробників чавуну, сталі і прокату в Україні. У 2011 році до складу заводу в якості коксохімічного виробництва увійшло ПАТ «Дніпрококс». У складі заводу працюють металургійне та коксохімічне виробництва на яких працює понад 6 тисяч працівників. Виробництво здійснюється за схемою повного металургійного циклу. Основна продукція – чавун, сталь, трубна заготівка, кранові, трамвайні та рудничні колії, швелера, профілі для ободів автомобілів.

 Громадська рада Дніпропетровської області: вандали, які осквернили Меморіал жертвам геноциду у місті Новомосковськ, мають бути покарані
13 липня 2012 року об 11.00 у приміщенні Дніпропетровської обласної ради відбулося засідання Громадської ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації на тему “Реакція громадськості на акт вандалізму і осквернення Меморіалу жертвам геноциду “Пам’ятаємо заради майбутнього» у місті Новомосковськ”.
У заході взяли участь начальник управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації Олександр Катічев, голова Громадської ради при облдержадміністрації Лариса Бабич, депутат Дніпропетровської обласної ради Сергій Рєзник, члени громадської ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації, представники громадськості та національних громад області. Учасники заходу різко засудили акти вандалізму над історичними пам’ятками, а також закликали мешканців області не залишатися байдужими та сприяти правоохоронним органам в розслідуванні цієї справи.
За словами депутата Дніпропетровської обласної ради Сергія Рєзника, подібні вчинки мають активно засуджуватися громадськістю, що по суті є не менш важливим, аніж винесення судового вироку. Саме громадська оцінка, за його словами, свідчитиме про настрої в суспільстві, про те, яку думку з цього приводу має населення Дніпропетровщини. Разом з тим, Рєзник відмітив, що громадська оцінка матиме резонанс лише за умови, якщо до події буде проявлено належну увагу з боку засобів масовій інформації. На думку Сергія Рєзника, необхідно знайти людей, які скоїли цей злочин, ухвалити звинувачувальний вирок, довести справу до суду і до покарання. “Це не дрібне хуліганство. Це виклик іміджу нашої країни в світі. Тому розкриття цього злочину – справа честі. Це не можна замовчувати, тихо відновити пам’ятник і забути”, – зазначив депутат обласної ради.
Представники єврейської громади Дніпропетровської області висловили своє обурення цим випадком. “Вандалізм і осквернення пам’ятника – це огидно і ображає всіх, незалежно від національності або конфесії”, – сказав Олег Ростовцев, голова правління Дніпропетровської єврейської громади. Він висловив надію, що винні будуть покарані, а монумент – відновлено.

За словами голови громадської ради Лариси Бабич, громадськість Дніпропетровщини не залишилась байдужою до подібних жахливих вчинків. “Громадськість різко засудила акти осквернення національно-культурних та історичних пам’яток, оскільки населення нашого регіону пам’ятає і завжди пам’ятатиме свою історичну спадщину”, – зазначила вона.
Результатом засідання стало ухвалення резолюції, в якій представники громадських організацій, національних громад і об’єднань області виступили проти осквернення, пошкодження, руйнування або інших проявів вандалізму над історичними пам’ятками, а також закликали владу звернути увагу на прояви ксенофобії та провокації, що організовуються з метою розколу суспільства.
Довідково:
В ніч на 1 липня у місті Новомосковську було осквернено Меморіал “Пам’ятаємо заради майбутнього”, встановлений мирним жителям Новомосковського району, які були розстріляні німцями у 1941-1943 роках. На кам’яну брилу невідомі нанесли червоною фарбою різноманітні символи, в тому числі зображення свастики.
За фактом злочину порушено кримінальну справу за частиною першою статті 296 “Хуліганство”. Ведеться досудове слідство.

На Дніпропетровщині для аналізу процесу модернізації охорони здоров’я залучені міжнародні експерти

На Дніпропетровщині триває процес модернізації охорони здоров’я, до якого залучені як провідні вітчизняні експерти, представники науки, медичної спільноти, органів місцевого самоврядування, так і міжнародні експерти. Так до розробки проекту «Модернізація охорони здоров’я» були залучені експерти міжнародної консалтингової компанії «Делойт», яка має досвід реалізації подібних проектів у десятках країнах. Наразі на Дніпропетровщині розпочалась реалізація проекту з вивчення та аналізу змін у медичній галузі, що проводить Київський Інститут Економічних Досліджень та Політичних Консультацій в рамках гранту Міжнародного фонду «Відродження».
Дніпропетровська область є одним з чотирьох пілотних регіонів, де реалізується нова система охорони здоров’я. З метою підвищення якості та доступності медичних послуг був розроблений проект «Модернізація системи охорони здоров’я в Дніпропетровській області». Вперше такий документ був створений системно, за європейським зразком, із залученням провідних вітчизняних експертів, представників науки, медичної спільноти, органів місцевого самоврядування, а також міжнародної консалтингової компанії «Делойт», яка має досвід реалізації подібних проектів в десятках країн.
Наразі на Дніпропетровщині розпочалась реалізація проекту з вивчення та аналізу змін у медичній галузі, який проводить Київський Інститут Економічних Досліджень та Політичних Консультацій в рамках гранту Міжнародного фонду «Відродження».
Протягом восьми місяців над проектом працюватимуть провідні економісти та соціологи Інституту Економічних Досліджень та Політичних Консультацій, а також експерти медичної галузі з Дніпропетровської області.
Дніпропетровщина є першим серед чотирьох пілотних регіонів України з впровадження медичної реформи, де проводяться подібні дослідження. У вересні 2012 року цей проект розпочнеться у Донецькій та Вінницькій областях.
Експерти Інституту займатимуться моніторингом медичних закладів області, вивчатимуть думку громадськістю та медиків під час зустрічей та обговорень процесу модернізації охорони здоров’я.

Наразі дослідники Інституту відвідали вже декілька Центрів первинної медико-санітарної допомоги м.Дніпропетровська, зокрема Центри №3 та №8, медичні заклади Кривого Рогу, сільські амбулаторії. На черзі – знайомство із модернізованою службою швидкої медичної допомоги Дніпропетровської області та візит до Дніпропетровського регіонального перинатального центру.
«Дніпропетровщина є одним з пілотних регіонів, де впроваджується медична реформа. Процес реформування медичної галузі у Дніпропетровській області відбувався дуже стрімко, саме тому виникли деякі суперечливі питання. Звісно, потрібен час для їх вирішення, але це робиться. Великим позитивом є те, що обласна влада дуже тісно співпрацює з громадськістю, враховує її думку.
Ми побачили, що триває підготовка лікарів, іде облаштування лікарень, амбулаторій, а лікар загальної практики, який виходить на роботу, отримує повний соціальний пакет, що необхідний йому для надання якісної медичної допомоги. Окрім цього, збільшена заробітна плата лікарям первинної ланки.
Очікується, що медичні послуги стануть якіснішими, адже головна мета медичної реформи — підвищити якість та доступність медичних послуг. Наразі ми можемо говорити про те, що реформа йде правильним напрямком», — сказала провідний дослідник Інституту Економічних Досліджень та Політичних консультацій Олександра Бетлій.
Остаточні висновки та результати досліджень представники Київського Інституту Економічних Досліджень та Політичних Консультацій нададуть у лютому 2013 року.
«На Дніпропетровщині до прийняття рішень у процесі модернізації охорони здоров’я активно залучаються експерти медичної галузі, представники науки, Міністерства охорони здоров’я України, медичної спільноти та громадськості. Спільними зусиллями розробляються оптимальні варіанти рішень для підвищення якості та доступності медичних послуг», — сказала заступник начальника головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова.

За підтримки Олександра Вілкула та Генерального Консула республіки Туреччина в Україні Ігора Ханіна 27 вихованців школи-інтернату для дітей з дитячим церебральним паралічем відвідають дитячу спортивну кінну базу

За підтримки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула та Генерального Консула республіки Туреччина в Україні Ігора Ханіна 27 вихованців школи-інтернату для дітей з дитячим церебральним паралічем 13 липня 2012 року о 18:00 відвідають дитячу спортивну кінну базу. Кінна база «Срібна підкова» знаходиться за адресою: смт Кіровське, вул. Горького, 62.
Для дітей буде організовано екскурсію кінною базою, показовий виступ вихованців кінної школи. Також діти під наглядом лікарів покатаються на конях. Це один із методів іппотерапії.
Іппотерапія – це лікувальний комплекс вправ для хребта, таза, м’язів, судин, клітин мозку, який дає хороший результат у лікуванні пацієнтів із церебральним паралічем.
«Діти Дніпропетровщини повинні мати щасливе дитинство. Забезпечення необхідного лікування, оздоровлення, організація цікавого дозвілля для дітей, які мають вади здоров’я, є важливим напрямом діяльності обласної влади. Губернатор Олександр Вілкул приділяє особливу увагу реалізації всіх необхідних заходів, щоб кожна дитина нашого регіону відчувала турботу дорослих. Змістовні екскурсії, святкові концерти, театральні вистави будуть цікавими для дітей, сприятимуть їх вихованню і розвитку», – сказала начальник управління у справах сім’ї та молоді Лілія Ковальова.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровському металургійному заводі імені Петровського середня зарплата у травні 2012 року склала 5050 грн»

Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, вітаючи працівників ПАТ «ЄВРАЗ – ДМЗ ім. Петровського» з професійним святом – Днем працівників металургійної та гірничодобувної промисловості. У рамках урочистостей губернатор Олександр Вілкул, старший Віце-президент з міжнародної діяльності компанії «ЄВРАЗ» Павло Татьянін та генеральний директор зводу Геннадій Бергеман відкрили Дошку пошани на підприємстві. До неї занесені імена 20 працівників заводу. Цього року завод святкує своє 125-річчя.
Олександр Вілкул привітав працівників підприємства з професійним святом — Днем працівників металургійної та гірничодобувної промисловості та вручив кращим представникам галузі Почесні грамоти та Подяки облдержадміністрації.
«Гірничо-металургійні підприємства Дніпропетровщини сьогодні стабільно розвиваються. В рамках Комплексної стратегії розвитку регіону на них впроваджуються новітні технології виробництва та виготовляється конкурентоспроможна продукція. Стабільна робота гірничо-металургійного комплексу, який є базовим у регіональній економіці Дніпропетровської області, — це добробут та підвищення соціальних стандартів життя жителів Дніпропетровської області», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор також додав, що ДМЗ ім. Петровського впевнено розвивається. Зокрема, за 6 місяців 2012 року порівняно із аналогічним періодом 2011 року на 5,4% зросли показники з виробництва прокату, на 3% — сталі. Майже на 13% збільшено чисельність персоналу, рівень середньої зарплати за 5 місяців склав 4300 грн, у травні – 5050 грн.
Завод імені Петровського виготовляє продукцію, яка є дефіцитною в Росії та країнах СНД. Це кранові та трамвайні колії, автомобільний обід, швелери, куточки.
З початку року на підприємстві були освоєні нові види продукції — швелер 27П, прокат круглий МД-90 та МД-120, швелер U160, до кінця року планується ще освоїти виробництво швелера U180 та рейки залізничної Р43. У березні цього року вперше за всю історію існування прокатного цеху № 2 його працівники побили власний рекорд — протягом місяця прокатали 22 види прокату.
В рамках Комплексної регіональної екологічної програми у 2011 році на підприємстві введений в експлуатацію комплекс будівель і споруд закритого циклу оборотної води кінцевого охолодження коксового газу. В результаті цього викиди шкідливих речовин з коксохімічного майданчика в атмосферу скоротилися приблизно на 20%.
Довідка:
«Євраз — ДМЗ ім. Петровського» є одним з провідних виробників чавуну, сталі і прокату в Україні. У 2011 році до складу заводу в якості коксохімічного виробництва увійшло ПАТ «Дніпрококс». У складі заводу працюють металургійне та коксохімічне виробництва на яких працює понад 6 тисяч працівників. Виробництво здійснюється за схемою повного металургійного циклу. Основна продукція – чавун, сталь, трубна заготівка, кранові, трамвайні та рудничні колії, швелера, профілі для ободів автомобілів.

Олександр Вілкул привітав колектив Дніпровського металургійного комбінату імені Дзержинського з професійним святом гірників і металургів та нагородив кращих працівників підприємства
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав з Днем працівників металургійної та гірничодобувної промисловості трудовий колектив Дніпровського металургійного комбінату імені Дзержинського (м.Дніпродзержинськ) та нагородив кращих працівників підприємства. В урочистостях також взяв участь перший заступник Дніпродзержинського міського голови Костянтин Гузенко.
«Обласна влада за підтримки нашого Президента Віктора Федоровича Януковича та Уряду створює необхідні умови для стабільного економічного зростання і сталого розвитку гірничо-металургійного комплексу. У країні і в регіоні реалізовані та реалізуються масштабні інфраструктурні проекти – будівництво доріг, мостів, лікарень, шкіл, стадіонів, доступного житла, об’єктів ЖКГ. У цих проектах максимально використовуються будівельні матеріали та металоконструкції наших регіональних виробників. А це зростання замовлень, зростання виробництва, зростання заробітних плат. Колосальна праця металургів «Дзержинки» заслуговує на високу оцінку. Завдяки вашому вагомому внеску у 2011 році Дніпропетровщина досягла позитивних результатів з виробництва основних видів продукції – виробництво чавуну збільшено на 18%, сталі – на 15,7%, прокату товарного – на 16,2%», — сказав Олександр Вілкул у вітальній промові до колективу підприємства.
Ріст виробництва на Дніпровському металургійному комбінаті імені Дзержинського триває й цьогоріч – за 6 місяців 2012 року порівняно з аналогічним періодом 2011 року виробництво сталі збільшено на 5%, прокату – на 10%.
«Завдяки успішній роботі наших металургів та гірників Дніпропетровська область за результатами першого півріччя цього року посіла провідні позиції в Україні за темпами росту промислового виробництва. Зокрема, індекс промислової продукції – найвищий серед промислових регіонів країни й становить 102,8% в порівнянні з відповідним періодом минулого року», — сказав Олександр Вілкул.
Дніпровський металургійний комбінат імені Дзержинського є одним із найстаріших підприємств галузі (заснований 1889 року) та одним із флагманів гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровщини й України. Він входить до числа шести провідних металургійних комбінатів країни за обсягами виробництва й реалізації металопродукції. Це підприємство з повним металургійним циклом, має у своєму складі агломераційне, доменне, сталеплавильне й прокатне виробництва з комплексом ремонтно-механічних, енергетичних, транспортних і допоміжних підрозділів.
Наразі в рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщині, яка реалізується під керівництвом губернатора Олександра Вілкула, на комбінаті проходить модернізація виробничих потужностей.
Одним з найважливіших етапів технічного переозброєння підприємства є впровадження сучасних технологій у сталеплавильному виробництві підприємства. Зокрема, у січні 2011 року було здійснено гаряче випробування 7-струмкової машини безперервного лиття заготівки (МБЛЗ) № 3, а 1 квітня 2011 року губернатор Олександр Вілкул урочисто ввів її в експлуатацію. Введена в експлуатацію МБЛЗ№3 не має аналогів в Україні за рівнем автоматизації процесу та сортаментом випущеної продукції. Введення машини в експлуатацію дозволило підвищити потужність МБЛЗ на 600-1000 тис тонн на рік, підвищити якість продукції, зменшити витрати металу на прокат та експлуатаційні витрати в прокатному переділі. Головною перевагою нової машини є те, що вона слугуватиме зменшенню енерговитрат та зниженню екологічного навантаження на навколишнє середовище.
Також у першому півріччі 2011 року в Російській Федерації була проведена сертифікація чорнових вагонних осей з безперервно литого металу, які виробляє «Дзержинка». Це дозволить зберегти й посилити експортні позиції комбінату на російському ринку вагонних осей.
У рамках модернізації підприємства в 2012 році введено в експлуатацію агрегат позапічної обробки сталі «піч-ківш» № 2 з допоміжним устаткуванням, що дозволить впровадити сучасні технології обробки сталі й підвищити конкурентоспроможність товарної металопродукції, а також домогтися більш продуктивної роботи МБЛЗ. Загалом у свою модернізацію комбінат планує вкласти 3 млрд доларів США.
Дніпровський меткомбинат має потужну соціальну інфраструктуру. Щороку відкриває свої двері для дітей металургів і жителів міста Дніпродзержинськ дитячий оздоровчий комплекс «Дзержинець» у Царичанському районі.
Медико-санітарна частина (МСЧ) комбінату є одним із кращих медичних закладів Дніпродзержинська. Наприкінці минулого року там була вперше в місті відкрита так звана соляна кімната, що дозволило домогтися значних успіхів у лікуванні захворювань нервової, серцево-судинної й дихальної систем.
З минулого року на комбінаті працює музей металургійної техніки під відкритим небом. Там виставлене унікальне обладнання, що працювало на підприємстві з періоду заснування в 1889 році. Музей постійно поповнюється новими експонатами. Так, наприкінці червня на прохання ветеранів-залізничників меткомбінату на оглядовому майданчику музею був установлений останній паровоз, що працював на комбінаті до 1983 року.
Спортсмени профспілково-спортивного центру «Дзержинка» традиційно показують високі результати на змаганнях всіх рівнів. Майстер спорту міжнародного класу Павло Тимощенко (сучасне п’ятиборство) посів призові місця (перше і друге) на етапах Кубка Світу в лютому й травні нинішнього року.
На розіграші Кубка Світу з академічного веслування в Мюнхені (Німеччина), що пройшов у червні 2011 року, вихованці «Дзержинки» Анастасія Кожевникова і Яна Дементьєва зайняли 1-ше місце, а Іван Довгодько — 3-е місце. Також екіпажі, сформовані на базі спортсменів «Дзержинки», увійшли в десяток кращих веслярів планети.
У січні 2011 року на Кубку Світу з марафонського бігу (м.Тиберія, Ізраїль) золоту медаль завоював працівник ДМК Василь Карпович.
Загалом на Чемпіонатах і Кубках України спортсменами «Дзержинки» завойовано 32 золоті медалі, 17 срібних і 10 бронзових.

Олександр Вілкул: «За перше півріччя 2012 року на Центральному гірничо-збагачувальному комбінаті обсяги виробництва залізорудного концентрату та обкотишів зросли відповідно на 3,1% та 8% у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року»
Обсяги виробництва основних видів продукції Центрального гірничо-збагачувального комбінату – залізорудного концентрату та обкотишів – за підсумками роботи в першому півріччі 2012 року зросли відповідно на 3,1% та 8% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. На комбінаті за 6 місяців вироблено 3,2 млн тонн концентрату та понад 1,1 млн тонн обкотишів. Про це повідом голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час урочистостей для робітників ЦГОКу, що пройшли з нагоди Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.
У заході також узяли участь голова обласної ради Євген Удод, перший заступник Криворізького міського голови Костянтин Павлов, генеральний директор ПАТ “Центральний ГЗК” Павло Тимошенко, ветерани та працівники комбінату.
«Зростання обсягів виробництва повинно означати безумовне підвищення соціальних стандартів. На Центральному ГЗК — одна з найвищих зарплат в галузі. Рівень в 5000 грн — це приклад для багатьох підприємств. Корпоративна соціальна відповідальність — це ще один показник успішності підприємства. Податки, інвестиції в модернізацію, в проекти соціального партнерства — по всіх цих параметрах Центральний ГЗК демонструє лідерство», — сказав Олександр Вілкул, відзначаючи успіхи підприємства.
ЦГЗК, разом з підприємствами гірничо-рудного дивізіону «Метінвест» — Інгулецьким і Північним ГЗК, і низкою інших підприємств, є одним з найбільших платників податків в структурі як підприємств промислового комплексу, так і в Дніпропетровській області взагалі. 560 млн грн податків до зведеного бюджету області сплачено комбінатом за 5 місяців цього року. При цьому це в порівнянні з минулим роком цей показник збільшено більш ніж в 1,5 рази.
ЦГЗК щорічно збільшується асигнування і в проведення реконструкції і модернізації виробництва. За 5 місяців цього року обсяги капітальних інвестицій на комбінаті склали більше 200 млн грн. Це частина масштабної програми технічного переоснащення підприємства: у 2011- 2015 роках ГЗК інвестує майже 4 млрд грн інвестиційних коштів.
Модернізація виробництва — це, перш за все, мінімізація шкідливого впливу на навколишнє середовище. Особливо це актуально для підприємств ГМК Кривбасу, на які припадає половина шкідливих викидів в області. Тому вже другий рік у Кривбасі за ініціативи Олександра Вілкула реалізується спеціальна екологічна програма, активним учасником якої є Центральний ГЗК. Бюджет програми – близько 11 млр грн., 10 з яких – кошти корпоративного сектору. За 10 років у Кривбасі планується зменшити викиди в атмосферу на 35%. Більшість заходів у Кривбасі планується здійснити на першому етапі реалізації Програми — до 2015 року.
Криворізькі ГЗК — це містоутворюючі підприємства. І Центральний ГЗК разом з іншими піклується про розвиток міста та регіону.
Програма соціального партнерства між Кривим Рогом і Метінвестом передбачає в 2012-му році 40 млн грн інвестицій в соціальні програми. Це вдвічі більше, ніж у 2011-му. Партнерство влади та бізнесу дозволяє в рази підвищувати ефективність розвитку і міста, і регіону.
Яскравим прикладом соціального партнерства є проект Центрального гірничо-збагачувального комбінату, який інвестував кошти в реконструкцію центральної вулиці 44-го кварталу — Мусоргського. У Жовтневому районі Кривого Рогу 44 квартал, де проживає основна частина співробітників комбінату, за останні роки набув сучасного європейського вигляду. Перший етап реалізації унікальної для України довгострокової програми по забезпеченню зон комфортного проживання для співробітників підприємства включав будівництво перших у місті спортивних майданчиків для пляжного волейболу та футболу, спорудження картингу, ремонт основних доріг і т.д. За короткий час були облаштовані території будинків мікрорайону, з’явилися дитячі майданчики, зони відпочинку. Важливою подією стало відкриття на місці колишнього пустиря волейбольної і баскетбольної площадок, поруч з якими був зведений роллердром для скейтбордингу. Черговим етапом реалізації цієї програми стало відкриття скверу з світлодинамічним фонтаном по вулиці Мусоргського, який на той час був єдиним в місті. Сьогодні в Кривому Розі їх налічується вже три, побудованих в рамках програми соціального партнерства Метінвесту.
Оновлення житлового масиву — один з довгострокових проектів Центрального ГЗК в рамках стратегії соціального інвестування Групи Метінвест. Минулого року до 50-річчя Центрального ГЗК ще однією важливою подією для жителів 44-го кварталу і всіх криворіжців стало відкриття оновленої після другої черги реконструкції центральної вулиці житломасиву — Мусоргського.
На вулиці Мусоргського відновлені фасади 16 будинків, виконано декоративне підсвічування дерев, окремих будівель. Вхід в парк прикрасила сучасна арка. Уздовж вулиці з’явилися сучасні лавки для відпочинку, деякі будинки прикрасили малі архітектурні форми з державною символікою. Зараз йде реконструкція ул. Армавірской.
Турбота про ветеранів, про сім’ї і дітей співробітників залишається доброю традицією на ЦГЗК. У 2011 році до ювілею комбінату відбулось урочисте відкриття музею трудової слави Центрального гірничо-збагачувального комбінату. І сьогодні оновлений музей повністю виправдовує своє призначення, ставши свідченням більш ніж півстолітній діяльності трудового колективу ЦГЗК.
У нинішньому році Метінвест продовжує покращувати умови проживання для населення в регіонах присутності. В рамках програми соціального партнерства обсяг фінансування програми «Місто — нашими руками» склав 50 тис. гривень на кожен проект-фіналіст.
На Центральному ГЗК нарівні з іншими підприємствами Метінвесту дбають про дозвілля дітей. Для них відкриті численні спортивні секції та мистецькі гуртки, що діють в дочірніх підприємствах «Спорт-Майстер» і «Овація». Щоліта діти працівників комбінату оздоровлюються в таборах на узбережжі Азовського моря та в Міжнародному дитячому центрі «Артек».
На ЦГЗК, як і інших підприємствах Метінвесту, протягом кількох років діє програма залучення молодих фахівців-випускників вищих навчальних закладів міста. В її рамках щорічно проходять конференції по захисту молодими фахівцями науково-технічних і соціальних проектів, кращі з яких втілюються в життя. Такий підхід дозволяє молодим працівникам розвинути свій потенціал, дає можливість кар’єрного росту.
Довідка:
ПАТ „Центральний ГЗК” спеціалізується на видобутку, переробці та виробництві сировини для металургійної промисловості – залізорудного концентрату і обкотишів.
До складу комбінату входить три кар’єри та шахта ім. Орджонікідзе загальною фактичною потужністю 14,2 млн тонн / рік сирої руди, дробильна фабрика, збагачувальна фабрика фактичною потужністю 5 млн тонн залізорудного концентрату на рік, фабрика огрудкування фактичною потужністю понад 2,2 млн тонн обкотишів на рік, допоміжні цехи.
Центральний ГЗК – єдине підприємство в Україні, яким одночасно використовується відкритий та підземний способи видобутку руди.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій