Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 13.08.2012

Август 13th, 2012 Новини Вывести на печать

За ініціативи Олександра Вілкула всі бажаючі можуть безкоштовно відвідати відбірковий матч Чемпіонату Європи з баскетболу між збірними командами України та Угорщини, який відбудеться 15 серпня 2012 року

 

У рамках підготовки до Євробаскету-2015 у Дніпропетровську за підтримки губернатора Олександра Вілкула відбудеться відбірковий матч Чемпіонату Європи з баскетболу 2013 року. Матч пройде між збірними командами України та Угорщини 15 серпня 2012 року о 19:00 у спортивному комплексі «Метеор» (вул. Макарова, 27-а). Усі бажаючі можуть безкоштовно відвідати матч, попередньо заповнивши електронну форму «ЗАМОВИТИ КВИТОК». Після цього, квитки можна отримати в Управлінні у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради (вул. Вакуленчука, 7).

«Важливою подією для Дніпропетровщини є те, що відбірковий матч Чемпіонату Європи з баскетболу 2013 року між збірними командами України та Угорщини проходить саме в нашому місті. Це ще раз підтверджує високий рівень розвитку спортивної інфраструктури нашого регіону та якісну підготовку спортсменів. Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до спортивного дійства та підтримати команду України, до складу якої входять баскетболісти Дніпропетровщини», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

 

Дніпропетровський спортсмен Олександр П’ятниця – срібний призер Олімпіади

Дніпропетровський спортсмен Олександр П’ятниця – срібний призер Олімпіади. У метанні списа Олександр П’ятниця показав другий результат – 84.51 метра. Губернатор Олександр Вілкул привітав спортсмена з високим результатом на Олімпіаді.
«Вітаю Олександра П’ятницю з високим результатом та Олімпійських іграх. Ваш успіх свідчить про велику силу духу, високу майстерність, професійність і бажання здобувати призові місця. Ви поповнили спортивну скарбницю перемог Дніпропетровщини та України. Приємно ще раз нагадати, що в подарунок за ваш вдалий результат ви отримаєте квартиру. Дякую вашим тренерам за гідну та ретельну підготовку до змагань. Бажаю міцного здоров’я, успіхів, та нових звершень на славу Дніпропетровщини та України», — сказав Олександр Вілкул.
Як повідомлялося раніше, 01 серпня 2012 року спортсменки нашого регіону перемогли у фінальних змаганнях з академічного веслування серед жіночих екіпажів парної четвірки. Наші чемпіонки, жительки Дніпропетровська, – Яна Дементьєва, Наталя Довгодько, Анастасія Коженкова і Катерина Тарасенко – учениці Дніпропетровської обласної школи вищої спортивної майстерності, представниці спортивного клубу «Дзержинка». Вперше за всю історію незалежності України спортсменки Дніпропетровщини завоювали олімпійське золото з академічного веслування. Це визначна подія в історії спорту нашої держави та Дніпропетровщини.
«17 серпня 2012 року на сесію обласної ради буде винесене питання про виділення квартир нашим олімпійським чемпіонкам та срібному призеру», — сказав губернатор.

На Дніпропетровщині кількість немовлят у віці до 12 місяців, які знаходяться на природному грудному вигодовуванні зросла в 5 разів

На Дніпропетровщині в рамках Всесвітнього тижня грудного вигодовування відбувся ряд заходів з метою заохочення матерів до природного вигодовування новонароджених.
«Заохочення матерів до грудного вигодовування – запорука здоров`я як матері, так і дитини. На Дніпропетровщині здоров`я матерів та дітей є пріоритетним напрямком у розвитку медицини. Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула в області створена комплексна система надання перинатальної допомоги. Дніпропетровщина – єдина область в Україні, де всі лікувальні заклади, що надають допомогу дітям та матерям, мають статус «Лікарня, доброзичлива до дитини», — сказала начальник головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
В рамках Всесвітнього тижня грудного вигодовування у лікувальних закладах Дніпропетровської області відбулися семінари та тренінги за програмою міжнародного курсу ВООЗ/ЮНІСЕФ «Сучасне ведення лактації та грудного вигодовування», а також зустрічі членів груп підтримки грудного вигодовування з вагітними, породіллями та молодими матерями.
Так у Дніпропетровській міській клінічній лікарні №9 відбувся круглий стіл, в якому взяли участь провідні фахівці в області перинатології, вагітні, породіллі, молоді матері та члени їх родин.
Під час круглого столу присутніх ознайомили з методами ведення грудного вигодовування доношених здорових немовлят. Також під час заходу учасники обговорили питання з анатомо-фізіологічних особливостей молочної залози, рефлекторного апарату немовляти, вироблення та виділення молока у матері тощо. Учасникам круглого столу на практиці показали техніку грудного вигодовування.
У Новомосковську в рамках Всесвітнього тижня грудного вигодовування Новомосковська центральна районна лікарня спільно з Центром первинної медико-санітарної допомоги Новомосковська провели ряд заходів з метою заохочення молодих матерів до грудного вигодовування. Для медичних працівників були проведені навчальні семінари та тренінги «Сумісне ведення лактації та грудне вигодовування». В місті працювала «Школа відповідального батьківства», де для вагітних та членів їх родин проводили заняття з грудного вигодовування. Зокрема демонстрували відеофільми, проводили підготовку до сімейних пологів вагітних та їх партнерів тощо.
Також у Новомосковську була організована інформаційна палатка, де лікарі та волонтери групи підтримки грудного вигодовування проводили консультації щодо питань вигодовування немовлят та роздавали спеціальні пам`ятки вагітним.
Відповідно до Глобальної стратегії ВООЗ/ЮНІСЕФ з годування дітей грудного та раннього віку оптимальним є виключно грудне вигодовування протягом перших шести місяців життя з наступним відповідним пригодовуванням і продовженням годування грудьми до двох років і більше.
За останні роки у Дніпропетровській області кількість немовлят до 6 місяців, які знаходяться на природному вигодовуванні, зросла майже в 3 рази (з 24,6% у 2006 році до 70% у 2012 році) та до 12 місяців і більше — в 5 разів (з 6,7% у 2006 році до 34% у 2012 році). Кількість новонароджених, виписаних з акушерського стаціонару на грудному вигодовуванні, на сьогодні складає майже 100%, а кількість спільного цілодобового перебування матері та дитини – 95%.
Довідка: Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування був започаткований двадцять років тому. Саме тоді у 1992 році за ініціативи ВООЗ/ЮНІСЕФ було вирішено проводити оцінювання усіх родопомічних та дитячих лікувально-профілактичних закладів на звання «Лікарня, доброзичлива до дитини». У медичних закладах, що акредитовані як «Лікарня, доброзичлива до дитини», приділяють велику увагу сучасному веденню пологів та залученню до пологів партнерів, принципам успішного грудного вигодовування, зокрема допомагають матерям починати грудне вигодовування протягом перших 30 хвилин після пологів.

 На базі Дніпропетровщини буде проведено Всеукраїнський семінар з реалізації Соціальної Ініціативи Президента України Віктора Януковича «Доступне житло»
На базі Дніпропетровщини буде проведено Всеукраїнський семінар з реалізації Соціальної Ініціативи Президента України Віктора Януковича «Доступне житло». Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко під час наради щодо реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича.
У рамках реалізації Соціальної Ініціативи Президента України «Доступне житло» обласна влада Дніпропетровщини подала на розгляд Міжвідомчої комісії Мінрегіонбуду 17 об’єктів на 1488 квартир. З них уже затверджено 9 будинків на 953 квартири. З 1488 квартир 112 вже введені в експлуатацію і можуть бути реалізовані забудовниками найближчим часом.
У минулому році в області розпочато будівництво цілого мікрорайону доступного житла на житловому масиві «Лівобережний-3» в Дніпропетровську. Це 16 п’ятиповерхових будинків на більш ніж 1 тисячу квартир. У вересні буде введено в експлуатацію перший будинок на 63 квартири. Оголошено тендери на будівництво наступних будинків.
Під будівництво мікрорайону було безкоштовно виділено майданчик, за рахунок власників мереж були підведені до нього всі комунікації, за рахунок бюджету буде проведено якісний благоустрій території нового мікрорайону.
«Квартири в будинках нового мікрорайону будуть як мінімум на 30% дешевше, ніж в середньому на ринку. Тобто на рівні 600 доларів США за квадратний метр. І при такому ціноутворенні іпотечний кредит під 3% на 15 років, який надається у рамках Соціальної Ініціативи Президента України Віктора Федоровича Януковича, — це реальна можливість для родин Дніпропетровщини вирішити житлове питання», — сказав губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.
Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко відзначив високі досягнення Дніпропетровщини у будівництві «доступного житла» та сказав, що на базі Дніпропетровщини потрібно провести семінар по реалізації Соціальної Ініціативи Президента України Віктора Януковича «Доступне житло».
«Багато областей не мають такого досвіду, коли вся інфраструктура уже підведена і це практично безкоштовно. Вони не можуть вийти на собівартість, і таке житло стає дорожчим, ніж на відкритому ринку. Я бачу, що за рахунок правильного підходу, який створено на Дніпропетровщині, сьогодні на вашій базі можна продемонструвати як ця програма повинна діяти», — сказав Сергій Тігіпко.
Також Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики України дав високу оцінку реалізації великих інфраструктурних проектів, які втілює в життя обласна влада під керівництвом губернатора Олександра Вілкула за підтримки Президента України Віктора Януковича.
«Я дуже радий, що в області за достатньо довгий час почали розбудовуватися серйозні інфраструктурні проекти. Давно такого не було. Я радий, що зараз це почалося і бачу, що це буде наростати», — сказав Сергій Тігіпко.

 Олександр Вілкул: «За рівнем працевлаштування людей з обмеженими фізичними можливостями Дніпропетровщина – серед регіонів-лідерів України»

На Дніпропетровщині під керівництвом голови ОДА Олександра Вілкула створена система соціальної адаптації, навчання та працевлаштування людей із обмеженими фізичними можливостями. Зокрема, у Національній металургійній академії України (НМетАУ) працює Регіональний центр освіти інвалідів. За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова та ректор академії Олександр Величко ознайомили Віце-прем’єр-міністра України – Міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка з роботою цього закладу під час відвідування НМетАУ.
«У рамках реалізації Соціальних Ініціатив нашого Президента Віктора Януковича в Дніпропетровській області створена система соціальної адаптації, навчання та працевлаштування молодих людей з обмеженими фізичними можливостями. Для молодих людей з вадами зору і слуху створено Регіональний центр освіти інвалідів Національної металургійної академії України, де вони можуть отримати вищу освіту. В регіоні створюються робочі місця, щоб випускники-інваліди могли максимально реалізувати свої знання й навички. Разом із нашим Президентом та Урядом ми підвищуємо стандарти життя людей із обмеженими можливостями, створюємо комфортні умови для їх самореалізації та повноцінної інтеграції в соціум», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Як зазначив Олександр Величко, Регіональний центр освіти інвалідів готує фахівців за денною, безвідривною і заочною формами навчання. Студенти із сенсорними порушеннями навчаються за спеціальностями: «Інформаційні й управляючі системи і технології», «Економічна кібернетика», «Технологія машинобудування», «Економіка підприємства».
Навчання проводиться з урахуванням фізичних особливостей студентів, із широким залученням спеціальних оригінальних методик. Заняття проводять кращі викладачі академії, застосовуючи індивідуальний підхід до кожного студента.
«Я дуже радий бути у рідному навчальному закладі. Металургійна академія активно розвивається. І це заслуговує великої поваги. Я дякую викладацькому складу академії за те, що тут приділяється велика увага освіті дітей, зокрема дітей з вадами слуху та зору. У регіональному центрі освіти інвалідів розробляються нові методики та програми, завдяки яким випускник стає конкурентоспроможним на ринку праці», — сказав Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко
Аудиторії та викладацькі Регіонального центру освіти знаходяться на четвертому і п’ятому поверхах нового комплексу, де розміщена також і сучасна бібліотека Національної металургійної академії України. Цей комплекс збудовано в 2011 році за підтримки Олександра Вілкула.
У 2011 – 2012 навчальному році освіту в Регіональному центрі інвалідів здобули 27 студентів.
«Надання якісної освіти студентам, які потребують особливої підтримки з боку держави, – це лише перший крок у забезпеченні їх достойного життя. Наступним кроком є працевлаштування людей з обмеженими фізичними можливостями», – зазначив Олександр Вілкул.

У рамках реалізації регіональної програми «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» в області створюється ланцюжок «школа-виш-перше робоче місце». Особлива увага в цьому напрямі приділяється працевлаштуванню людей, які мають обмежені фізичні можливості.
«За рівнем працевлаштування людей з обмеженими фізичними можливостями Дніпропетровщина – серед регіонів-лідерів України. За перше півріччя 2012 року рівень працевлаштування склав 28,1%, і є вищим за показник по Україні на 4,4%», – сказав Олександр Вілкул.
У рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича роботодавці, які створюють додаткові робочі місця для інвалідів, можуть отримати дотацію для працевлаштування інвалідів за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Дотація може надаватися роботодавцю за умови працевлаштування на строк понад два роки безробітних, які перебували на обліку в державній службі зайнятості. Переваги в отриманні дотації мають роботодавці, які понад установлену законодавством квоту працевлаштовують вагітних жінок, молодь на перше робоче місце, інвалідів та інших безробітних, які не здатні на рівних конкурувати на ринку праці.
На Дніпропетровщині впродовж семи місяців 2012 року обласною службою зайнятості до професійного навчання було залучено 102 інваліди. У громадських оплачуваних роботах взяли участь 65 осіб. За направленнями центрів зайнятості працевлаштовано 412 осіб, із них на дотаційні місця – 46 осіб, започаткували власну справу – 15 осіб.
«Люди з особливими потребами повинні мати можливість у доступній формі отримати інформацію про наявність вільних робочих місць. Це стосується і телефонних консультацій, й інформації в мережі Інтернет», – сказала заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Пустова.
Більш детальну інформацію щодо працевлаштування можна дізнатися на сайті Дніпропетровського регіонального центру зайнятості http://www.dcz.gov.ua/dnp/control. При зверненні до центру зайнятості люди з обмеженими фізичними можливостями можуть отримати інформацію про вакансії, кваліфіковані консультаційні та профорієнтаційні послуги, отримати реальну допомогу в пошуку роботи, пройти професійну підготовку або перепідготовку, підвищити кваліфікацію, отримати додатковий заробіток (до допомоги по безробіттю) шляхом участі в оплачуваних громадських роботах.
У рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича в другому кварталі 2012 року збільшилась допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам. Так, розмір допомоги для інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів І групи збільшено з 1466,5 грн до 1477 грн, а розмір допомоги інвалідам з дитинства ІІ та ІІІ групи збільшено з 838 грн до 844 грн.
На постійному контролі обласної влади знаходиться забезпечення інвалідів протезами та візками. До кінця 2012 року протезами й візками будуть забезпечені всі інваліди, які цього потребують. За сім місяців цього року вже 919 інвалідів області забезпечені візками. До Державної служби з питань інвалідів і ветеранів війни направлене замовлення на друге півріччя та поіменний список 1462 інвалідів, які отримують нові візки до кінця 2012 року.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій
  • Заходи до Дня Європи
  • Додаткові автобусні маршрути на поминальні дні
  • Актуальні грантові пропозиції
  • Вітання з днем Європи
  • Виконком від 08.05.2024 р.
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Милосердова Володимира до вул. Леоніда Каденюка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005248-a
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Богуна Івана до вул. Миколи Лисенка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005166-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Європейська в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005908-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Ганни Світличної в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005751-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Грушевського Михайла в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005848-a
  • Оголошення про проведення конкурсу на визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-007436-a
  • У боях за Україну загинули наші земляки
  • Вітання з нагоди Міжнародного дня Червоного Хреста і Червоного півмісяця