Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 13.09.2012 р.

Сентябрь 13th, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «Пакет замовлень «ПІВДЕНМАШУ» до 2015 року сягнув 1,3 млрд дол США»
Пакет замовлень «ПІВДЕНМАШУ» до 2015 року сягнув 1,3 млрд дол США. Про це Президенту України Віктору Януковичу доповів губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул під час наради з розвитку реального сектору економіки, яка пройшла на базі державного підприємства «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені Олександра Макарова». У нараді взяли участь керівники міністерств і відомств, керівництво Дніпропетровської області, керівники машинобудівних підприємств України.
«У рамках реформ нашого Президента Віктора Федоровича Януковича в області за участі науковців, провідних світових експертів розроблена Комплексна стратегія розвитку регіону. Одним із головних завдань цієї стратегії є диверсифікація регіональної економіки з метою підвищення її конкурентоспроможності. Зокрема, це відбувається за рахунок розвитку високотехнологічних наукомістких проектів, які реалізує Південний машинобудівний завод імені Олександра Макарова», — сказав Олександр Вілкул.
Конструкторським бюро «Південне» спільно з ПМЗ імені Макарова здійснюються запуски ракетоносіїв. Всього таких запусків з 2010 по 2012 рік проведено 11 (2010 року – 3 запуски, 2011року – 6 запусків, 2012 року – вже здійснено 2 запуски).
8 червня 2011 року нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем підписано Закон України «Про фінансове оздоровлення державного підприємства «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод імені О. Макарова», який передбачає реструктуризацію заборгованості заводу за кредитом, залученим ще в 2004 році. Кредит був узятий під державну гарантію, і тепер його виплата відкладена до 2016 року. Починаючи з 2016 року підприємство почне погашення заборгованості щоквартальними виплатами.
«Завдяки державній підтримці за два роки обіг підприємства збільшився втричі. Якщо у 2010 році він складав 560 млн грн, то у 2011 році він вже становив 1,2 млрд грн, у 2012 році очікується 1,8 млрд грн. Портфель замовлень на ракетну техніку «Південмашу» до 2015 року складає 1,3 млрд дол США», — сказав Олександр Вілкул.
Серед замовлень заводу – спільний українсько-бразильський проект «Алькантара Циклон Спейс», який реалізується «Південмашем», КБ «Південне» та ПрАТ «Дніпроважмаш», який дозволить здійснювати запуск ракет з космодрому «Алькантара» в Бразилії вже в кінці 2013 року. Вартість проекту 500 млн доларів США, а в результаті розширення проекту можливе збільшення його збільшення до 940 млн доларів США.
На заводі «Дніпроважмаш» спеціально для цього проекту створено випробувальний комплекс «сухий космодром», який призначений для відпрацювання агрегатів і систем стартового і технічного комплексів. Відтепер все необхідне для проекту, пусковий комплекс, ракетоносій і супутник виробляються в Україні. Раніше для реалізації подібних проектів потрібно було залучати російських фахівців.
Крім проектів у ракетно-космічній галузі на Дніпропетровщині реалізуються і інші проекти, спрямовані на підвищення конкурентоспроможності та диверсифікацію економіки шляхом розвитку нових виробництв. Один з таких проектів — завод «Веста» — перший в Україні та країнах СНД виробничий комплекс з безвідходної переробки використаних акумуляторів, який запущено сьогодні Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем. Виробничі потужності заводу складають 3 млн одиниць використаних акумуляторів на рік. Вартість проекту складає 775 млн грн.
Також на Дніпропетровщині в рамках підвищення конкурентоспроможності та диверсифікації регіональної економіки у 2010-2012 роках:
• ТОВ «Веста-Індустріал» в м. Дніпропетровськ запущено серійне виробництво стартових акумуляторних батарей, потужністю 4 млн батарей в рік, створено 400 нових робочих місць.
• Введено в експлуатацію підприємство з вирощування гібридних видів насіння ТОВ «Маїсадур Семанс Україна». У 2012 році – завершення другого етапу проекту.
• У Дніпропетровську розпочато будівництво заводу компанії «Medplast» з виробництва дрібного медичного обладнання та витратних матеріалів, на якому буде створено 300 нових робочих місць.
• ПАТ «Павлоградхіммаш» модернізує існуючі виробничі лінії автоматичного зварювання Н-подібних балок для крекінгових печей і згинання відводів, встановлює сучасне обладнання для внутрішнього і зовнішнього зварювання.
• У жовтні 2012 року буде відкрито сучасний електросталеплавильний комбінат «Дніпросталь» корпорації Інтерпайп. Загальний обсяг інвестицій у створення цього сучасного виробництва понад 700 млн доларів США.

 Дніпропетровщина зайняла перше місце серед регіонів України за кількістю медалей, здобутих на ХІV літніх Паралімпійських іграх

Дніпропетровська область зайняла перше місце серед регіонів України за кількістю медалей, здобутих на ХІV літніх Паралімпійських іграх. Сьогодні наші спортсмени – чемпіони, призери та учасники Паралімпіади прибули на рідну Дніпропетровщину. В аеропорту наших земляків зустрічали заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, перший заступник Дніпропетровського міського голови Анатолій Крупський, начальник управління у справах фізичної культури та спорту Олександр Пшеничников, а також представники фізкультурно-спортивного активу області, батьки та рідні спортсменів.
Нагадуємо, що із 29 серпня по 09 вересня 2012 року в Лондоні проходили ХІV літні Паралімпійські ігри. 32 спортсмени Дніпропетровщини у складі національної збірної представляли Україну на Паралімпіаді.
«Дорогі спортсмени! Від імені губернатора Олександра Вілкула вітаю вас з високими результатами та перемогами. Завдяки вашим успіхам Україна знаходиться серед європейських країн-лідерів з розвитку Паралімпійського руху. А Дніпропетровщина – перша в Україні за кількістю медалей, здобутих на ХІV літніх Паралімпійських іграх. Шановні земляки! Ми вами пишаємося! Ваш успіх – це успіх всієї країни», – сказала Марія Пустова.
За підсумками Паралімпіади збірна команда України посіла четверте загальнокомандне місце серед країн світу, завоювавши 84 медалі (32 золоті, 24 срібні та 28 бронзових). Свій значний вклад у це досягнення внесли й спортсмени Дніпропетровщини, які здобули 13 медалей (3 золоті, 4 срібні та 6 бронзових). Враховуючи те, що представники Дніпропетровщини брали участь у командних видах спорту, володарями медалей стали 20 спортсменів регіону. А Юрій Царук, ставши Паралімпійським чемпіоном з легкої атлетики на дистанції 200 м, встановив новий рекорд світу.
«Із радістю і гордістю за блискучу перемогу зустрічає Дніпропетровщина свою команду спортсменів-учасників ХIV Паралімпійських ігор в Лондоні. За цим гідним виступом, за 13 нагородами стоїть кропітка праця, ретельна підготовка до змагань паралімпійців та їх тренерів. Істинним енергетичним генератором в паралімпійському спорті назвала нашу Україну британська преса. Нас же захоплює в спортсменів Дніпропетровщини безмежна сила духу, воля до перемоги та прагнення досягти поставленої мети. Наші паралімпійці – справжні патріоти і герої області та країни», – сказав Анатолій Крупський.
Інформація про перемоги та здобутки наших паралімпійців постійно оновлювалася на спеціальній сторінці «Лондон 2012», що створена за дорученням губернатора Олександра Вілкула на сайті Дніпропетровської облдержадміністрації. На ній розміщені дані про учасників ХІV літніх Паралімпійських ігор від Дніпропетровської області, фотографії спортсменів, а також програма змагань. За підтримки губернатора реалізовано проект «Щоденник Паралімпіади – 2012», де розміщені ексклюзивні новини про хід змагань та участь спортсменів Дніпропетровщини, інтерв’ю з паралімпійцями і тренерами. Новини безпосередньо з Лондона передавав спеціальний кореспондент Сергій Аллахвердян.

Чемпіони та призери ХІV літніх Паралімпійських ігор від Дніпропетровської області:
Золоті медалі здобули:
1. Юрій Царук у змаганнях з легкої атлетики в бігу на 100 м та 200 м
2. Алла Лисенко у змаганнях з академічного веслування (одиночка)
Срібні медалі здобули:
1. Інна Стрижак у змаганнях з легкої атлетики зі стрибків у довжину
2. Оксана Ботурчук у змаганнях з легкої атлетики в бігу на 400 м
3. Ганна Єлісаветська у змаганнях з плавання на дистанції 50 м н/сп
4. Тарас Дутко у змаганнях з футболу серед спортсменів з ДЦП
5. Денис Пономарьов у змаганнях з футболу серед спортсменів з ДЦП
6. Костянтин Симашко у змаганнях з футболу серед спортсменів з ДЦП
Бронзові медалі вибороли:
1. Інна Стрижак у змаганнях з легкої атлетики в бігу на 100 м, 200 м
2. Оксана Ботурчук у змаганнях з легкої атлетики в бігу на 100 м
3. Лідія Соловйова у змаганнях з пауерліфтингу у ваговій категорії до 44 кг
4. Катерина Морозова у змаганнях з академічного веслування (четвірка)
5. Олена Пухаева у змаганнях з академічного веслування (четвірка)
6. Володимир Козлов у змаганнях з академічного веслування (четвірка)
7. Валентина Брік у змаганнях з волейболу сидячи
8. Альона Горскіна у змаганнях з волейболу сидячи
9. Лариса Клочкова у змаганнях з волейболу сидячи
10. Галина Кузнецова у змаганнях з волейболу сидячи
11. Олена Мананкова у змаганнях з волейболу сидячи
12. Маргарита Привалихіна у змаганнях з волейболу сидячи
13. Ілона Юдіна у змаганнях з волейболу сидячи
14. Лариса Пономаренко у змаганнях з волейболу сидячи

Довідка:
Під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Вілкула в області реалізується програма з розвитку фізичної культури та спорту, в рамках якої ведеться напрям з підтримки спортсменів-паралімпійців. У 2012 році на розвиток паралімпійського руху в регіоні з обласного бюджету виділено 4,2 мільйона гривень, що на 17% більше, ніж у минулому році (в 2011 році – 3,6 мільйона). У квітні цього року було виділено 86 тис грн на придбання комплектуючих для протезів, колінних суглобів для спортсмена-паралімпійця Вадима Нестеренка. Завдяки цьому Вадим брав участь у Паралімпійських іграх цього літа.
Обласна влада підтримує розвиток спорту в регіоні. На Дніпропетровщині створені належні умови для того, щоб спортсмени-паралімпійці мали можливість якісно тренуватись та вдосконалювати свою спортивну майстерність.
В регіоні працюють обласна дитячо-юнацька спортивна школа паралімпійського резерву для дітей-інвалідів та Дніпропетровський обласний центр з фізичної культури і спорту для інвалідів «Інваспорт», в яких діють 29 відділень із паралімпійських видів спорту. Під керівництвом 76 тренерів спортом займаються 1036 інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору, слуху та інтелекту. Також в області працюють Дніпродзержинський міський центр «Інваспорт» та 10 спортивних клубів «Інваспорт». У спортивних гуртках та оздоровчих групах в області займається близько 2 тис спортсменів з вадами здоров’я.

 Олександр Вілкул: «Реконструкція проспекту Ювілейний у Дніпродзержинську виконана на 80 %

У 2012 році першим заступником міського голови Дніпродзержинська Костянтином Гузенко була розроблена комплексна програма реконструкції доріг у місті. Цього ж року обласна влада виділила рекордну суму на ці роботи – 40 млн грн. Сьогодні голова облдержадміністрації Олександр Вілкул та Костянтин Гузенко провели нараду щодо стану ремонту доріг у Дніпродзержинську. Нарада пройшла на одній із ключових транспортних артерій міста – проспекті Ювілейному, який реконструюється вперше за 15 років. Наразі роботи з реконструкції проспекту виконані на 80 %.

«Дніпродзержинськ – це потужне місто-працівник, у якому живуть енергійні люди. Завдання влади створити комфортні умови для їх проживання. Згідно з розробленим планом Дніпродзержинську обласна влада надала необхідну допомогу. Я дякую губернатору Олександру Вілкулу за підтримку реальних проектів розвитку міста», — сказав перший заступник Дніпродзержинського міського голови Костянтин Гузенко.
Він додав, що ці перетворення можна побачити у місті вже сьогодні. У Дніпродзержинську створюється система комплексного екологічного моніторингу, будується нове житло, ведуться роботи з переселення жителів аварійних будинків у районі Шамишиної балки, реконструюються лікарні, школи, котельні та дитсадки.
«Така потужна підтримка – це реальна можливість розвитку міста та підвищення якості життя дніпродзержинців. Одним із найактуальніших питань, яке за цієї підтримки вирішується у місті, є ремонт доріг. Цього року Дніпродзержинську на вирішення цього питання виділено рекордну суму – 40 млн грн. Це дозволить відремонтувати в 3,5 рази більше дорожнього покриття, ніж минулого року (2011 рік – 43,7 тис кв м, 2012 – 150 тис кв м доріг)», — сказав Костянтин Гузенко.
Під час наради перший заступник Дніпродзержинського міського голови доповів губернатору, що роботи з реконструкції проспекту Ювілейний у Дніпродзержинську виконані на 80 %. Зокрема, на проспекті вже завершуються роботи з влаштування вирівнювального шару, покладено 50 % верхнього шару асфальтобетонного покриття, встановлюється новий бортовий камінь та розпочаті роботи з влаштування тротуарів.
«В рамках комплексної стратегії розвитку я поставив завдання керівникам міст та районів розробити чіткий покроковий план розвитку кожного населеного пункту. Згідно з цим планом надається допомога у вирішенні актуальних питань. Роботи з ремонту та реконструкції доріг у Дніпродзержинську ідуть згідно з планом. Я доручаю Костянтину Гузенку контролювати строки та якість їх виконання», — сказав Олександр Вілкул.
Станом на 11 вересня виконано ремонт доріг міста на площі 70 тис кв м, що становить майже половина від річного плану.
Губернатор зазначив, що обласна влада і надалі буде надавати допомогу у розвитку Дніпродзержинська.
Як повідомлялося раніше, проспект Ювілейний збігається з дорогою загального користування Дніпродзержинськ-Миколаївка-Солоне та з’єднує Дніпродзержинськ з Дніпропетровськом. Останній раз капремонт цього проспекту проходив 15 років тому. Цього року для ремонту дороги було виділено необхідне фінансування.
«На Дніпропетровщині в рамках регіонального проекту покращення якості доріг ми не просто ремонтуємо дорожнє покриття, ми комплексно покращуємо благоустрій прилеглих територій. Це стосується ремонту зупинок, висадки нових дерев, нанесення нової дорожньої розмітки та облаштування освітлення. Такий підхід гарантує комплексне покращення благоустрою міста», — сказав Олександр Вілкул.
Наприклад, це стосується вулиці Скаліка у Дніпродзержинську, ремонт якої також розпочато цього року. Ця вулиця з’єднує дорогу по вул. Димитрова з мікрорайоном «Черемушки». На ній знаходиться міська лікарня № 7 та проходять маршрути громадського транспорту в напрямку до залізничного вокзалу міста. Капремонт вулиці Скаліка проводився 22 роки тому. Роботи будуть проведені у два етапи. Зокрема, у рамках проведення першого етапу планується влаштувати нове дорожнє покриття та заміни бордюр. У 2013 році планується оновити тротуари, облаштувати зупинки громадського транспорту, виконати дорожню розмітку та провести роботи з озеленення.
Наразі в Дніпродзержинську вже відремонтовані дороги по пр. Аношкіна, вул. Стасова, 3-му Баглійському пров., площі Визволителів, вул. Харківській, вул. Матросова, пр. Металургів, пр. Дружби Народів, шляхопроводі по пр. Ювілейному, вул. Бесєдова та вул. Долматова.
Цього року також ремонт буде проведений на вулицях Єлизаветівська, Ватутіна, Алтайська, Москворецька, Латутіна та на проспекті Будівельників.
Довідково:
За 2010-2011 роки в рамках губернаторської програми з підвищення якості доріг на Дніпропетровщині відремонтовано переважно капітально 3,2 млн кв м доріг. До кінця цього року буде відремонтовано ще 1,8 млн кв м доріг.

 Понад 4 тис дітей Дніпропетровщини взяли участь у шостому регіональному благодійному фестивалі «Мама+Я»

Понад 4 тис дітей Дніпропетровщини взяли участь у шостому регіональному благодійному фестивалі «Мама+Я». Серед учасників заходу – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які виховуються у дитячих будинках, інтернатах, а також діти з прийомних родин, дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) та діти, які перебувають під опікою. Фестиваль пройшов у рамках регіонального проекту «Родина для дитини», ініційованого губернатором Олександром Вілкулом. У рамках програми свята протягом дня проходили концерти, ігри, спортивні змагання, вікторини та творчий конкурс, у якому діти продемонстрували свою вокальну та танцювальну майстерність. Учасників з відкриттям фестивалю привітали заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, заступник Дніпропетровського міського голови Олена Лозенко та зірки естради, меценати, представники бізнесу, видатні спортсмени регіону та країни. Також поздоровив і благословив учасників фестивалю Митрополіт Дніпропетровський і Павлоградський Іреней.
«На Дніпропетровщині в рамках регіонального проекту «Родина для дитини», що реалізується за ініціативи губернатора Олександра Вілкула, створюються належні умови для навчання, виховання й всебічного розвитку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки з боку держави й влади. Соціальні працівники допомагають сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах, щоб не допустити вилучення дітей із родин. Розвиваються сімейні форми виховання, зокрема, в області вже функціонує 79 ДБСТ і 345 прийомні сім’ї, завдяки яким 1 тис 176 дітей знайшли тата та маму. Проводяться освітні, мистецькі й культурні заходи, щоб кожна дитина нашого регіону відчувала турботу дорослих. Одними із них є регіональний благодійний фестиваль «Мама+Я». Він став справжнім святом, яке подарувало дітям любов, тепло, дружбу та турботу. Також це свято поваги до тих людей, які подарували дітям частинку свого серця і сімейний затишок», – сказала Марія Пустова.
Просто неба на концерті фестивалю виступали зірки української естради: співачка, володарка премії «Кришталевий мікрофон» в номінації «Народне визнання року», володарка «Золотої зірки» Алли Пугачової та Ордену Святого Станіслава Наталія Валевська, новий герой сучасної української естради Денис Любимов та співачка Марія Собко.
Протягом дня для дітей проходили святкові концерти за участю місцевих творчих колективів, анімація, ігри, конкурси, вікторини та розіграші. Відбувся творчий конкурс, в якому діти продемонстрували свої танцювальні, вокальні та акторські здібності.
«На сьогоднішній день регіональний фестиваль «Мама+Я» є наймасштабнішим благодійним проектом Дніпропетровської області, адже його учасниками є більше ніж 4 тисячі дітей-сиріт. Він є частиною масштабної роботи з підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що ведеться на Дніпропетровщині під керівництвом Олександра Вілкула. Я вважаю, що свято цього року дійсно принесло справжню радість всім його учасникам. Показником такої оцінки є те, що вже у восьмій годині ранку було зареєстровано перших учасників фестивалю, а о 8:40 усі учасники першого заїзду, хоча ранкова реєстрація повинна була розпочатись о 9:00. Це свідчить про те, що учасники фестивалю «Мама+Я» дійсно чекали на це свято і намагалися якомога раніше і швидше потрапити на нього. Кожна дитина в цей день була щасливою, а прийомні батьки та вихователі вперше за рік зустрілися один з одним, адже тільки на святі «Мама+Я» вони збираються з усіх регіонів та куточків Дніпропетровщини», – сказала засновник благодійного фестивалю «Мама+Я» Наталія Сівак.
У рамках свята для дітей були організовані й спортивні змагання з футболу, баскетболу, тенісу, пінг-понгу, шахів. Для юних спортсменів Дніпропетровщини особливо хвилюючою подією стала зустріч з видатними спортсменами регіону та країни: українським футболістом, колишнім захисником ФК «Дніпро» і національної збірної України Андрієм Русолом, футболістом, захисником дніпропетровського ФК«Дніпро» Віталієм Денисовим, заслуженим майстром спорту України Давидом Джиджилавим, призером паралімпійських ігор, п’ятнадцятиразовим чемпіоном України з легкої атлетики, бронзовим призером чемпіонату світу Андрієм Даниловим, заслуженим майстер спорту, чотириразовий чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу Сергієм Полутіним, членом Президії обласної шахової федерації, міжнародним майстром спорту Дмитром Маркіним, чемпіоном Дефлімпійських ігор, заслуженим майстром спорту з волейболу Олександром Белоблоцьким та українським плавцем, заслуженим майстром спорту України.
Учасники благодійного фестивалю «Мама + Я» вже чекають наступного року, щоб знову зустрітися на фестивалі.

Для студентів Дніпропетровського будівельного професійно-технічного училища №6 в обласному центрі екстреної медицини та медицини катастроф провели практичне заняття з надання першої медичної допомоги

У рамках Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги студенти Дніпропетровського будівельного професійно-технічного училища №6 відвідали обласний центр екстреної медицини та медицини катастроф. Студентам продемонстрували роботу служби швидкої медичної допомоги та навчили основаним правилам надання першої допомоги.
Під час показових навчань молоді люди на практиці випробували методи надання першої медичної допомоги в екстрених ситуаціях, таких як зупинка серця, переломи, теплові удари, відмороження, розтяги, ДТП тощо. Учням розказали про те, як потрібно надавати невідкладну медичну допомогу, показали як працюють кваліфіковані лікарі бригад швидкої медичної допомоги та продемонстрували сучасні реанімобілі.
“Своєчасність — одна з головних умов порятунку здоров`я та життя постраждалих в екстрених ситуаціях. Тому важливо не тільки вміти надавати першу медичну допомогу, а й не забувати відразу ж звертатися до кваліфікованих спеціалістів служби швидкої медичної допомоги. Зазначу, що наразі на Дніпропетровщині робляться системні кроки щодо підвищення ефективності роботи служби швидкої медичної допомоги. Збільшується кількість бригад лікарів «швидкої» та місць їх базування, оновлюється матеріально-технічна база станцій швидкої медичної допомоги, закуповуються нові автомобілі «швидкої». Так, сучасні реанімобілі, що були закуплені для обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф, вже врятували не одне життя”, — сказав директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко.
Нагадаємо, що у 2010-2012 роках за підтримки губернатора Олександра Вілкула для обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф були закуплені три реанімобілі (у тому числі — 1 неонатальний). Вони ліквідували поняття «нетранспортабельності» пацієнта та дозволяють перевозити в належних умовах новонароджених вагою від 500 грамів. Це є складовою єдиної системи перинатальної допомоги, створеної на Дніпропетровщині.
Окрім цього, протягом двох останніх років станції швидкої медичної допомоги Дніпропетровщини поповнилися 67 новими сучасними каретами «швидкої». До кінця 2012 року автопарки станцій «швидкої» отримають 26 нових реанімобілів. Всі машини оснащені GPS — навігаторами, у відділеннях швидкої допомоги встановлені архіватори мови, що записують звернення громадян в «швидку» по допомогу.
У 2012 році фінансування на медикаменти на один виклик швидкої медичної допомоги збільшено майже в 8,5 разів разів — із 3 грн до 25 грн. Це дає змогу у повному обсязі безкоштовно забезпечити медикаментами пацієнтів, що викликали “швидку”.
З 1 січня 2012 року в області діє єдина система роботи швидкої допомоги, яка передбачає принцип екстериторіальності. Тобто до хворого приїжджає та бригада лікарів “швидкої”, яка знаходиться найближче.
Отже, на Дніпропетровщині створюються необхідні умови для того, щоб досягти головної мети у роботі служби швидкої медичної допомоги – приїзду бригад «швидкої» за 10 хвилин у містах та за 20 хвилин – у сільській місцевості.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій