Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 13.11.2012 р.

Ноябрь 13th, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Любович: «На Дніпропетровщині за 10 місяців з початку 2012 року поголів’я великої рогатої худоби збільшилося на 1,8 тис голів»

На Дніпропетровщині за 10 місяців з початку 2012 року поголів’я великої рогатої худоби збільшилося на 1,8 тис голів і склало 174,5 тис голів. Це дозволило підвищити об’єми виробництва м’яса та молока. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович під час наради з розвитку тваринництва.

«Кластер сільського господарства визначено одним із пріоритетних в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону, яка розроблена за ініціативи губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула. Обласна влада надає системну підтримку щодо впровадження сучасних технологій та передових методів господарювання на селі. У регіоні потужно розвивається молочарський кооперативний рух, мережа молочних ферм сімейного типу. За 10 місяців 2012 року у регіоні на 1,8 тис збільшилося поголів’я великої рогатої худоби. Це дозволило підвищити об’єми виробництва м’яса та молока», — сказав Олександр Любович.
За січень – жовтень 2012 року господарствами Дніпропетровщини вироблено 229,6 тис тонн м’яса в живій вазі, що на 2,1 тис тонн більше аналогічного періоду минулого року.
Минулого року вперше за останні роки був отриманий приріст з виробництва молока. Позитивна тенденція зберігається і цього року. За 10 місяців 2012 року всіма категоріями господарств вироблено 297,3 тис тонн молока, що на 600 тонн більше відповідного періоду минулого року.
«Забезпечення населення високоякісними екологічно чистими продуктами харчування, особливо м’ясом і молоком, є одним з найголовніших завдань, які ставить Олександр Вілкул перед сільгоспвиробниками. Цього року губернатор поставив завдання відновити поголів’я дійного гурту та в подальшому забезпечити його нарощування. З цією метою розроблена стратегія розвитку галузі молочного скотарства, де визначено два пріоритетних вектори розвитку: відродження великотоварного виробництва молока та будівництво нових підприємств із запровадженням інноваційних технологій», — сказав Олександр Любович.
Зокрема, у червні 2012 року відкрито сучасний молочнотоварний комплекс “Катеринославський”, ідея якого полягає в організації ефективного молочного бізнесу з інноваційними проектними рішеннями потужністю 38-43 тонни молока на добу. У червні завезено першу партію поголів’я (600 голів). До кінця року буде завезено ще 700 голів. Проектна потужність комплексу 2,4 тис голів корів.
В області створюються сільськогосподарські кооперативи молочного напряму. Наразі на Дніпропетровщині діє 14 молочарських кооперативів. Зокрема, в селі Олександрівка Покровського району відкрито перший пусковий комплекс сучасної інноваційної демонстраційної молочної ферми сімейного типу на 120 корів. Це перша ферма такого типу, яка відкрита в Україні. Виробнича потужність першого пускового комплексу ферми становить 540 тонн молока на рік або 8-9 тис кг молока у перерахунку на одну корову.
Важливим напрямком є підтримка в області розвитку молочного скотарства та молочарських сільськогосподарських кооперативів. Для цього з ініціативи Олександра Вілкула в області створена і реалізується потужна регіональна програма. Торік у рамках цієї програми обласною владою для молочних кооперативів області за бюджетні кошти було закуплено два сучасних молоковози, а цього року буде закуплено сучасні охолоджувачі молока. Крім того, до розвитку молочарського кооперативного руху обласна влада активно залучає зарубіжних партнерів – міжнародні фонди та благодійні організації.
У рамках державної підтримки розвитку тваринництва в 2012 році в регіоні 7,3 тис родин отримали компенсацію за утримання в своїх господарствах молодняку великої рогатої худоби. Поголів’я, на яке видано державну компенсацію становить 13 885 голів. Загальна сума компенсації – майже 6,7 млн грн. Розмір компенсації становить від 250 до 1 тис грн в залежності від віку худоби. У результаті вже цього року в господарствах області збільшено поголів’я великої рогатої худоби, а за поголів’ям свиней — більш 568 тис голів — регіон впевнено посідає перше місце.

Марія Пустова: «На Дніпропетровщині завдяки створеній системі «Єдиного вікна» та адресної роботи з населенням з початку опалювального сезону житлові субсидії отримали майже 65 тис сімей»

На Дніпропетровщині станом на 12 листопада 2012 року з початку опалювального сезону субсидію на житлово-комунальні послуги призначено 64,9 тис сім’ям. Це на 11,5 тис більше, ніж за аналогічний період 2011 року (53,4 тис сімей). Середній розмір житлової субсидії складає 189 грн, тобто родина сплачує в середньому на 189 грн менше за житлово-комунальні послуги.
«Під керівництвом Олександра Вілкула на Дніпропетровщині створена потужна система соціального захисту населення, завдяки якій люди отримують необхідну соціальну допомогу та адресну підтримку влади. Так, в регіоні з метою спрощення процедури отримання субсидій при управліннях соціального захисту працює система «Єдиного вікна», де людина, якій покладаються субсидії, звертається до одного фахівця для отримання необхідної інформації про субсидію та оформлює її. Для адресної роботи з мешканцями віддалених сіл та селищ працюють «мобільні групи». Завдяки такій системній роботі з початку опалювального сезону майже 65 тис сімей отримали допомогу держави», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
В області для прийому громадян в управліннях праці та соціального захисту населення організовано роботу за принципом «Єдиного вікна» з базами даних підприємств-надавачів житлово-комунальних послуг. Одиноким громадянам та інвалідам допомагають оформити субсидії соціальні працівники територіальних центрів соціального обслуговування.
Для надання консультацій та проведення роз’яснень жителям області діють «гарячі» телефонні лінії: про оформлення житлових субсидій у головному управлінні праці та соціального захисту населення облдержадміністрації (056) 713-65-60 та в управлінні житлово-комунального господарства (056) 732-49-46. Крім того, кожний може дізнатися детальну інформацію на офіційному сайті «Відкрита влада».
«Для роботи з жителями віддалених сіл і селищ за завданням губернатора Олександра Вілкул були створені «мобільні групи» працівників управлінь праці та соціального захисту населення. Вони виїжджають безпосередньо в села й надають допомогу в оформленні житлових субсидій сільським жителям. Завдяки цьому майже 5 тисяч сімей – а це переважно жителі сільської місцевості – отримали субсидії на тверде паливо та скраплений газ. Це на 300 сімей більше ніж за аналогічний період попереднього року», – сказала заступник начальника головного управління – начальник управління соціального захисту населення Валентина Сливна.
Із січня 2011 року завдяки ініціативі губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерством соціальної політики України та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України прийнято рішення щодо надання права отримувати житлову субсидію мешканцям студентських гуртожитків. Це дозволить молодим людям скористатися правом на державну підтримку.
Для того, щоб отримати житлову субсидію, студент, який проживає у гуртожитку, повинен звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем тимчасової реєстрації. Після цього спеціаліст районного управління направляє запит до навчального закладу щодо розміру плати за житлово-комунальні послуги у студентському гуртожитку, на який призначається субсидія. Розмір житлової субсидії для студентів залежить від розміру стипендії та оплати комунальних послуг у гуртожитку.
За призначенням субсидії необхідно звертатися до районного управління соціального захисту із заявою та декларацією про доходи, в якій потрібно вказати розмір стипендії за останні 6 місяців.
Із 1 січня 2012 року відповідно до Постанови Кабінету Міністрів спрощено умови для отримання субсидій на сплату житлово-комунальних послуг. Сім’ї, до складу яких входять діти або інваліди І та ІІ груп та дохід яких на одну особу не досягає прожиткового мінімуму, сплачують за житлово-комунальні послуги 10% середньомісячного сукупного доходу. Раніше для отримання субсидії дохід таких сімей мав не перевищувати 50% прожиткового мінімуму на одну особу.
Довідково:
ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ОТРИМАННЯ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ
Для того, щоб отримати житлову субсидію, необхідно звернутися в управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання.
Перелік документів:
— Бланк заяви (видається в управлінні).
— Декларація про доходи та майновий стан сім’ї (видається в управлінні).
— Довідка про доходи за останні півроку з місця роботи. Пенсіонерам та отримувачам державних соціальних допомог цю довідку надавати непотрібно.
Відмову можуть отримати:
— Родина, в якій один із членів не працює і не зареєстрований у центрі зайнятості.
— Сім’я, яка звернулась за субсидією, але менше року тому продала або купила житло.
— Родина, яка здає в оренду квартиру.
Важливо знати:
Якщо в родині якийсь член сім’ї відсутній тривалий час (працює, навчається в іншому місті, перебуває у місцях позбавлення волі), і родина володіє довідкою про це, то її сукупний дохід та відповідно кількість осіб, на яких нараховується субсидія, вираховуватиметься на тих, хто залишився.
Якщо людина звернулась по виплати не пізніше двох місяців від початку опалювального сезону, вона отримає відшкодування і за «пропущені» місяці також.
«Гарячі» телефонні лінії головного управління праці та соціального захисту облдержадміністрації з питань призначення субсидій: (056) 713-66-18, (056) 713-65-60, (056) 713-63-09, (056) 713-62-21.
Також інформацію про отримання житлових субсидій можна дізнатись й в Інтернеті, зайшовши на офіційний сайт «Відкрита влада». Далі ви обираєте рубрику «соціальний захист», після заходите у розділ «Основні питання «Житлові субсидії» (http://www.openpower.dp.gov.ua ).

 Вячеслав Задорожний: «За сприяння губернатора Олександра Вілкула обсяги фінансової підтримки сільських районів з державного бюджету збільшилися у 3,5 рази у порівнянні з 2010 роком»

Починаючи з 2011 року, за сприяння губернатора Олександра Вілкула обсяги фінансової підтримки сільських районів з державного бюджету збільшилися у 3,5 рази. Зокрема, у 2012 році у сільських районах Дніпропетровщини реалізуються інфраструктурні проекти на суму більше 340 млн грн, 110 млн грн з яких – з державного бюджету. Це дозволило збудувати низку важливих об’єктів у сільській місцевості, що сприяє розвитку села. Про це повідомив перший заступник губернатора Дніпропетровщини Вячеслав Задорожний під час селекторної наради.

«Аграрний сектор є важливою стратегічною галуззю, яка забезпечує продовольчу безпеку і незалежність Дніпропетровщини та держави в цілому. Кластер сільського господарства визначений одним із пріоритетних в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону, яка розроблена за ініціативи губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула. Обласна влада надає системну підтримку розбудові сільських районів та підвищенню якості життя на селі. У 2012 році у районах Дніпропетровщини реалізуються інфраструктурні проекти на суму більше 340 млн грн», — сказав Вячеслав Задорожний.
Перший заступник губернатора Вячеслав Задорожний зазначив, що ці гроші спрямовані на введення енергозберігаючих технологій у сільській місцевості, на газифікацію та забезпечення якісним водопостачанням сіл, на розбудову соціальних об’єктів.
Вячеслав Задорожний у ході селекторної наради доручив керівникам міст та районів області активізувати роботу та вчасно виконати заходи, передбачені держпрограмами. Також він доручив завершити ремонт доріг комунальної власності до 20 листопада.

У Дніпропетровську в рамках Всесвітнього Дня боротьби з цукровим діабетом усі бажаючі зможуть пройти безкоштовні обстеження

У Дніпропетровській області до Всесвітнього Дня боротьби з діабетом 14 листопада з 9.00 до 15.00 на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних поліклінік лікувальних закладів усі бажаючі зможуть безкоштовно пройти скринінгові обстеження: виміряти рівень глюкози в крові, артеріальний та очний тиск тощо. Такі профілактичні огляди спрямовані на своєчасне виявлення та подальше ефективне лікування хвороби. Акція проводиться за ініціативи Міністерства охорони здоров’я України та головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації в рамках всеукраїнських заходів до Дня боротьби з цукровим діабетом.
«Запорука ефективного лікування будь-якої хвороби, зокрема цукрового діабету, — це вчасна профілактика та обізнаність населення щодо симптомів хвороби й особливостей її лікування. З цією метою на Дніпропетровщині проводяться Дні здоров’я, де всі бажаючи можуть безкоштовно пройти необхідні обстеження, проконсультуватися з медичними фахівцями. Ми запрошуємо всіх жителів Дніпропетровська взяти участь в акції, присвяченої Всесвітньому Дню боротьби з цукровим діабетом, щоб вчасно перевірити стан свого здоров’я та запобігти хворобі», — сказала заступник начальника головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова.
Також вона відзначила, що на Дніпропетровщині для лікування пацієнтів із цукровим діабетом закуповуються сучасні медичні препарати та використовуються новітні методики лікування.
Так, в рамках Обласної програми «Цукровий діабет 2009-2013», що реалізується під керівництвом губернатора Олександра Вілкула, більше 17 тис жителів Дніпропетровщини отримують необхідну інсулінотерапію. Діти віком від народження і до 18 років, а також вагітні жінки забезпечуються індивідуальними глюкометрами (сучасний пристрій для виміру рівня цукру в крові) та тест-смужками стовідсотково.
Окрім цього, в 2012 році було придбано 4,5 тис приладів для вимірювання рівня цукру в крові для всіх Центрів первинної медико-санітарної допомоги, станцій швидкої медичної допомоги та кабінетів ендокринологів у Дніпропетровській області. Ще більше 600 приладів отримали соціально-незахищені пацієнти індивідуально.
На Дніпропетровщині функціонують 5 дорослих та 2 дитячі школи на базах стаціонарних відділень лікарень (дитячі – Криворізька міська лікарня №8, Дніпропетровська міська дитяча клінічна лікарня №1, що обслуговує жителів усієї області; дорослі – Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім.Мечникова, Дніпропетровські міські лікарні №4 та №9, Криворізька міська лікарня №3 та Нікопольська міська лікарня №4), де медичні працівники навчають пацієнтів, як правильно користуватися інсуліном, харчуватися та інше.
Окрім цього, у Дніпропетровську функціонує єдина в Україні спеціалізована школа-інтернат для дітей, хворих на цукровий діабет, потрапити до якої можна за направленням лікаря. Навчання та лікування є безкоштовним. Наразі тут перебувають майже 300 осіб.
У рамках Обласної Програми «Цукровий діабет 2009-2013» на базі міських лікарень Дніпропетровської області функціонують спеціалізовані кабінети для пацієнтів із цукровим діабетом — «Діабетична стопа», «Діабетична полінейропатія», «Діабетична ретинопатія». Ці кабінети призначені для проведення профілактичних заходів та лікування синдрому діабетичної стопи (ушкоджень кінцівок), нервової системи та порушень зору, що були спричинені сахарним діабетом.
Кабінети «Діабетичної стопи» розташовані в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім.Мечникова, Нікопольській міській лікарні №4, а також у Криворізькій міській лікарні №2 та №3.
Кабінет «Діабетичної полінейропатії» функціонує на базі Дніпропетровської міської лікарні №9, кабінети «Діабетичної ретинопатії» — на базі Дніпропетровської обласної офтальмологічної лікарні та Дніпропетровської міської лікарні №8.
На базі Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім.Мечникова впроваджені нові ефективні методики лікування цукрового діабету, як то: пересадка нирок та інсулінові помпи (безперервне підшкірне введення інсуліну за допомогою сучасного пристрою, що імітує функцію підшлункової залози). Для постійного моніторингу рівня глюкози в крові в лікарні застосовується високоякісний прилад, що складається з монітору, станції з’єднання з комп’ютером, програмного забезпечення та одноразового сенсора. Сенсор імплантується в організм людини на 1-7 діб, тестуючи рівень цукру кожні 5 хвилин. Результати записуються в пам’ять монітора, після чого лікар, аналізуючи інформацію, коригує дози інсуліну та схему лікування. При цьому пацієнт не обмежений у рухах та веде звичний спосіб життя.
Довідка:
Діабет — захворювання обміну речовин, при якому в організмі не вистачає інсуліну, а в крові підвищується вміст цукру. Діабет буває двох типів: діабет 1-го типу (інсулінозалежний) та 2-го типу (інсулінонезалежний).
Інсулінозалежний діабет обумовлений ураженням підшлункової залози — органа, який виробляє інсулін. Перебіг хвороби досить важкий і в усіх випадках потребує лікування за допомогою інсуліну. Даний препарат вводиться виключно за допомогою шприца або інших спеціально розроблених пристроїв. Прийом інсуліну в таблетках неможливий через те, що він руйнується в шлунково-кишковому тракті.
При інсулінонезалежному діабеті підшлункова залоза працює нормально, але глюкоза в клітини не надходить, оскільки інсулін виробляється в недостатній кількості або не відповідної якості. У цьому випадку пацієнтам приписується спеціальна дієта, цукрознижуючі таблетки та, в крайньому випадку, інсулін.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання
  • Про надання матеріальної допомоги на лікування
  • Проекти 50 сесії
  • Повідомлення про позачергову сесію
  • Відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Тато, мама, я – активна сім’я»
  • Виконком від 24.04.2024 р.
  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує