Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 12.12.2012 р.

Декабрь 12th, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул привітав суддів та працівників судів із професійним святом

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав суддів та працівників судів із професійним святом. Під час урочистостей, які пройшли у Дніпропетровській філармонії, губернатор вручив обласні нагороди кращим працівникам судів.

«Наш Президент Віктор Федорович Янукович ініціював комплексну судову реформу в країні. Її мета — забезпечити ефективний захист прав, свобод і законних інтересів кожного громадянина. У рамках реформи вдосконалюється судова система. Вона покликана об’єднати всі кращі вітчизняні та світові практики судочинства», — сказав Олександр Вілкул.
Він зазначив, що перший результат судової реформи — це зменшення кількості справ, які надходять до Апеляційного суду Дніпропетровської області. За 6 місяці 2012 року воно скоротилося з 14,3 тис до 11 тис справ. А це – зменшення навантаження на суддів апеляційного суду та створення умов для їх більш якісної роботи.
На Дніпропетровщині обласна влада на чолі з губернатором Олександром Вілкулом надає системну підтримку у створенні належних умов для якісної роботи судів. У 2010 році після капітального ремонту було відкрито приміщення Дніпропетровського окружного адміністративного суду. У 2011 році рішенням Кабінету Міністрів України передано на баланс приміщення площею 4,5 тис квадратних метрів по вул. Жуковського, 23 у Дніпропетровську для розміщення Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду. Вирішується питання щодо виділення коштів на капітальний ремонт цього приміщення. Також за підтримки обласної та міської влади з 2010 року 8 суддів отримали своє житло.
На Дніпропетровщині впроваджуються сучасні технології у роботу судів. Зокрема, у судах регіону встановлюються та діють електронні кіоски, які дозволяють у режимі он-лайн ознайомитися з судовим рішенням. У залах засідань Апеляційного суду Дніпропетровської області встановлено пристрої для проведення відео-конференцій, що дозволяє отримувати свідчення у режимі он-лайн. До кінця року такі пристрої будуть встановлені ще в 10 місцевих судах регіону.
Довідка:
У Дніпропетровській області працює 46 місцевих загальних судів, Апеляційний суд Дніпропетровської області, Дніпропетровський апеляційний господарський суд, Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд, Дніпропетровський окружний адміністративний суд та Господарський суд Дніпропетровської області.
День працівників суду відзначають в Україні щорічно 15 грудня.

До уваги жителів Дніпропетровщини:
дотримуйтесь правил користування газовими приладами у побуті.

Природний газ забезпечує тепло і затишок в наших оселях, але важливо пам’ятати про його небезпечні властивості та чітко й уважно дотримуватись правил безпечного користування.
Пам’ятайте:
для запобігання нещасних випадків при користуванні газовими водонагрівачами і опалювальними приладами
ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
— користуватися газовими водонагрівачами й опалювальними приладами при відсутності тяги й при зворотній тязі, тому що можливе отруєння чадним газом;
— користуватися несправними газовими приладами;
— самостійно ремонтувати несправності;
— включати газові прилади дітям, а також особам, що не пройшли спеціального інструктажу;
— прикріплювати до водонагрівача, до опалювального приладу й газопроводів сторонні предмети;
— вмикати газові прилади при несправній автоматиці безпеки.

НЕОБХІДНО:
— тримати водонагрівачі й опалювальні прилади в чистоті і справному стані;
— систематично перевіряти тягу в димоході перед вмиканням і під час роботи газового приладу та не включати його при відсутності тяги;
— димові та вентиляційні канали необхідно періодично перевіряти та прочищати:
обов’язково перед опалювальним періодом – димоходи опалювальних котлів, ємнісних водонагрівачів (колонок);
інших опалювальних квартирних приладів, що працюють сезонно: — не менше одного разу на рік — перед початком опалювального сезону,
які працюють увесь рік — два рази (навесні і восени).
— при несправності водонагрівача чи опалювального приладу відключити газ і викликати робітника газового господарства.

Якщо ви відчули запах газу у приміщенні
НЕОБХІДНО:
— закрити кран перед газовими приладами й на приладах;
— відкрити двері й вікна, зробити протяг, щоб провітрити приміщення;
— не допускати в приміщенні відкритого вогню, паління, не вмикати й не вимикати електричні прилади й освітлення для запобігання появи іскри;
— покинути приміщення й не дозволяти вхід іншим людям;
— повідомити про витік газу в аварійно-диспетчерську службу ВАТ «Дніпрогаз» за телефоном 104.
При появі запаху газу на вулиці, в під’їзді, підвалі чи інших місцях НЕОБХІДНО негайно повідомити в аварійно-диспетчерську службу ВАТ «Дніпрогаз» за телефоном 104 й ОБОВ’ЯЗКОВО виконати вказані дії.

Для запобігання нещасних випадків при користуванні газовими плитами
ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
— самовільно встановлювати й переносити газові плити;
— самовільно підключати газові плити за допомогою гнучких шлангів;
— самостійно усувати несправності;
— користуватися плитою дітям, а також особам, що не пройшли спеціального інструктажу;
— встановлювати на конфорки плити посуд з широким дном без спеціальної підставки.

НЕОБХІДНО:
— тримати газову плиту в чистоті та справному стані;
— дотримуватись правил запалювання горілок;
— провітрювати духові шафи перед запалюванням горілок;
— не закривати решітку вентиляційного каналу;
— при несправності плити відключити газ і визвати робітника газового господарства за телефоном 104.
— Не залишайте без догляду запалені газові горілки! При раптовому затуханні полум’я негайно закрити усі газові крани, добре провітрити приміщення.
— Зачиняйте кран на стійці перед плитою після кожного користування газом!

Дотримання цих правил — запорука Вашої безпеки!

Підприємствами-постачальниками газу Дніпропетровської області постійно проводиться робота щодо попередження аварій і нещасних випадків під час використання газу в побуті. Зокрема за 11 місяців 2012 року ПАТ «Дніпропетровськгаз» проведено планово-технічне обслуговування внутрішньо-будинкових систем газопостачання більш ніж в 278 тисячах газифікованих об’єктах (квартирах багатоповерхових житлових будинків та приватних будинках). З причини самовільного втручання у внутрішньо-будинкову систему газопостачання до адміністративної відповідальності було притягнуто 123 особи.
За 11 місяців 2012 року сталося 3 нещасних випадки. Причиною стало порушення абонентами «Правил безпечного користування газу у побуті» та незадовільний стан димових та вентиляційних каналів.

Цілодобова гаряча лінія
ПАТ «Дніпропетровськгаз»
(056) 370 20 11

Олександр Вілкул: «До кінця року буде завершено другий етап реконструкції фільтрів на Аульському водоводі, що підвищить якість водопостачання для близько 2 млн жителів Дніпропетровщини»

На Аульському водоводі завершується другий етап модернізації системи очистки питної води. У рамках проекту до кінця року будуть реконструйовані 6 швидких безнапірних фільтрів. Таким чином за останні два роки за завданням губернатора Олександра Вілкула на Аульському водоводі реконструйовано 18 з 24 фільтрів та система збирання освітленої води в цеху очисних споруд.
Така масштабна модернізація на підприємстві проводиться вперше за останні 25 років
«Якість води багато в чому визначає якість життя. Обласна влада проводить масштабну роботу з будівництва та реконструкції водопровідних мереж, а також системну модернізацію підприємств, які постачають питну воду жителям регіону. Зокрема, до кінця року буде завершено другий етап реконструкції фільтрів на найбільшому водопостачальному підприємстві області — Аульському водоводі. Це підвищить якість питної води для близько 2 млн жителів Дніпропетровщини», — сказав Олександр Вілкул.
Як доповів губернатору головний інженер Комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради «Аульський водовід» Анатолій Бондаренко, у 2011 році проведено перший етап реконструкції фільтрів та системи відбору освітленої води цеху очисних споруд. Це вже дозволило підвищити якість очистки води, отримати економію електроенергії на суму близько 3 млн грн/рік, вдвічі зменшити скиди промивних вод в акваторію ріки Дніпро. У рамках другої черги передбачена заміна застарілої дренажно-розподільчої системи з полімербетонних плит на сучасну трубчату дренажно-розподільчу систему з склопластикових труб. Це більш передова технологія, адже такі труби менше забруднюються, що дозволяє зменшити частоту промивки фільтрів і в свою чергу економити воду (до 4.2 млн м3 води/рік), яка використовується для промивки. Також за рахунок високоякісної фільтрації для підготовки води використовується менше хімічних реагентів.
Реалізація цього проекту дозволяє покращити якість питної води для близько 2 млн споживачів міст Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Новомосковська, Верхньодніпровська та Криничанського, Дніпропетровського та Верхньодніпровського районів.
Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула в рамках Регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» реалізується низка великих проектів з підвищення якості водопостачання та якості питної води.
У 2010 році проведено комплексне переоснащення Кайдацької насоснофільтрувальної станції «Дніпроводоканалу» з реконструкції фільтрів виробництва 1930-40-х років і хлораторної насосної станції. Це дозволило підвищити якість водопостачання в місті Дніпропетровськ.
У результаті введення в експлуатацію модернізованої каналізаційно-насосної станції на вулиці Кольській (2010 рік), Південної станції аерації Дніпропетровська (2011 рік) та нової каналізаційної станції в рамках будівництва колектора на вулиці Маршала Малиновського (2011 рік) у межах міста Дніпропетровськ на 70% зменшено обсяг скидів неочищених стоків в басейн річки Дніпро.
Виконана реконструкція очисних споруд на Карачунівському водосховищі, що забезпечує водою понад 250 тисяч жителів Кривбасу. 2 червня 2012 року на цьому водопровідному комплексі запроваджено триступеневу систему очистки води та систему преаерації водозабірного ковша (встановлення аераторів для забезпечення кисню і кругообігу води в ковші водозабору).
Продовжується реконструкція водогону у Новомосковську.
Вводяться в експлуатацію нові водогони та свердловини в сільських районах. Зокрема, завершується комплексна реконструкція найбільшого магістрального водоводу Криворізького району «Кривий Ріг – село Валове» протяжністю понад 21 км. Він забезпечить якісною водою та стабільним водопостачанням 7 тис жителів 16 сіл району.
Загалом реалізація цих проектів дозволяє підвищити якість питної води для понад 2,5 млн жителів Дніпропетровщини.
Важливою складовою в рамках регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» є установлення систем доочистки питної води в дитячих садочках, школах і лікарнях області.
Зокрема, у 2011-2012 роках встановлено системи доочищення води в усіх дитячих садках Кривого Рогу, Жовтих Вод, Дніпродзержинська, Марганця, Нікополя, Орджонікідзе, Павлограда, Синельникового, Тернівки, Вільногріська, Новомосковська, Першотравенська. До кінця року фільтри доочищення питної води будуть встановлені у всіх дошкільних закладах Дніпропетровська. Крім того, у Кривому Розі, Вільногріську, Першотравенську та Нікопольському районі встановлені системи доочищення води в усіх школах.
Згідно з Комплексною стратегією розвитку Дніпропетровщини до 2015 року заплановано провести модернізацію всіх водопровідних очисних споруд, а також встановити системи доочистки питної води в усіх садках, школах і лікарнях області, що дозволить покращити якість питної води для споживачів області.
Загалом за 2010-12 роки в області прокладено більше 240 км водоводів.
У санаторіях Дніпропетровщини в 2012 році оздоровились майже 15 тис жителів регіону та України

На Дніпропетровщині під керівництвом губернатора Олександра Вілкула активно розвивається система санаторно-курортного оздоровлення. Особливості роботи санаторіїв Дніпропетровської області обговорили на першій регіональній конференції «Природні можливості санаторно-курортного лікування на Дніпропетровщині». У конференції взяли участь головні лікарі мережі санаторіїв області, представники профспілок та медичні фахівці.
На Дніпропетровщині функціонує чотири санаторії для дорослих: «Славутич» (м.Верхньодніпровськ), «Новомосковський» (м.Новомосковськ), «Дніпровський» (м.Дніпродзержинськ) та «Сонячний» (с.Вербки Павлоградського району). У 2012 році майже 15 тис жителів регіону та України оздоровились в цих санаторіях.
«Дніпропетровщина — це не лише потужний промисловий, науковий, культурний центр, а й регіон, де є унікальні природньо-лікувальні можливості. За природними ресурсами та якістю послуг санаторії нашого регіону складають гідну конкуренцію популярним курортам України», — сказав голова Дніпропетровського регіонального відділення асоціації курортологів і фізіотерапевтів Олександр Андрієнко.
Усі чотири санаторії Дніпропетровщини надають широкий спектр послуг відпочиваючим. Це кліматотерапія (повітряні та сонячні ванни, соляна кімната, в якій відтворений мікроклімат справжньої соляної печери), лікувальна фізкультура (гімнастика, фітнес, плавання, ближній туризм тощо), водолікування (різноманітні ванни, души, сауни та лазні), апаратна фізіотерапія (ультразвукова терапія, інгаляції та інше), лікувальний масаж.
Також у цих санаторіях застосовуються такі види терапії як: фітотерапія, медикаментозна терапія, ароматерапія, мануальна терапія та інші.
Санаторій «Новомосковський» розташований у Новомосковському районі, село Орловщина. Він спеціалізується на лікуванні захворювань системи травлення, серцево-судинної, ендокринної, опорно-рухової, нервової систем, розладів обміну речовин та цукрового діабету. Особливу увагу в санаторії приділяють лікуванню пацієнтів за допомогою мінеральних вод. На території закладу знаходиться джерело лікувальної питної мінеральної води. Її застосування ефективне при захворюваннях системи травлення та порушеннях обміну речовин. За рік у санаторії «Новомосковський» оздоровлюється близько 5,5 тис людей.
Санаторій «Сонячний», що розташований у с.Вербки Павлоградського району, щорічно відвідує близько 2 тис пацієнтів. Санаторій спеціалізується на лікуванні опорно-рухового апарату, нервової системи, органів дихання та серцево-судинної системи.
Одним із найбільш дієвих методів лікування опорно-рухового апарату, що застосовується в санаторії «Сонячний» є грязьотерапія зі застосуванням цілющої грязі Сакського озера. Таке відділення є єдиним серед усіх санаторіїв Дніпропетровщини.
Санаторій «Дніпровський» знаходиться на березі Дніпродзержинського водоймища. Він спеціалізується на лікуванні захворювань серцево-судинної та нервової систем, органів дихання, органів опори та руху. Окрім цього, в санаторії функціонує сучасне відділення реабілітації онкохворих, а також відділення для жінок з ускладненим перебігом вагітності. За 2012 рік у санаторії «Дніпровський» оздоровлення пройшли близько 2,5 жителів регіону та України.
Санаторій «Славутич» імені Б.В.Пашковського у Верхньодніпровську — це багатопрофільний санаторій, який надає повний комплекс оздоровчого лікування. Зокрема, пацієнти мають змогу отримувати лікування на унікальному апараті
магнітотурботрон, який покращує кровообіг в організмі. В Україні лише
два таких апарати — у трускавецькому та верхньодніпровському санаторіях.
Окрім цього, пацієнти відвідують водні процедури, соляну камеру,
тренажерний зал, лікувальний масаж та ін. У поточному році оздоровчий курс у цьому санаторії пройшли близько 5 тис людей.
При всіх санаторіях Дніпропетровщини організоване культурне дозвілля. На базі санаторіїв працюють бібліотеки, кінотеатри, танцювальні майданчики тощо.
Довідка:
Санаторій «Дніпровський» — м.Дніпродзержинськ, вул.Гастелло, 2, (0569) 55 22 55
Санаторій «Сонячний» — с.Вербки, Павлоградський район, вул.Лісова,3 , (05632) 6 00 70
Санаторій «Славутич» імені Б.В. Пашковського — м.Верхньодніпровськ, (05658) 3 27 44
Санаторій «Новомосковський» — с.Орловщина, Новомосковський район, вул.Лісова, 32, (05693) 5 21 36

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій
  • Запрошуємо на безкоштовні навчальні програми для ведення бізнесу
  • ПАВЛОГРАД ЗНОВУ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ КОНКУРСУ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання
  • Про надання матеріальної допомоги на лікування
  • Проекти 50 сесії
  • Про перейменування та приведення до мовних стандартів об’єктів топонімії м. Павлограда
  • Повідомлення про позачергову сесію