Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 14.08.2012

Август 14th, 2012 Новини Вывести на печать

Дніпропетровщина стала лідером з виробництва кращих вітчизняних товарів у 2012 році

 

Дніпропетровська область отримала статус «Регіон – лідер з виробництва кращих вітчизняних товарів у 2012 році» на Всеукраїнському конкурсі-виставці «Кращий вітчизняний товар 2012 року».  Цей конкурс проводиться у рамках загальнодержавної виставкової акції «Барвиста Україна». Також регіон був відзначений найвищою нагородою виставки – «Золотим» символом. Цього року у виставці взяли участь 62 підприємства та наукових установ Дніпропетровської області, які представили 71 вид продукції, товарів та послуг. У церемонії нагородження взяв участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов.

 

«Рік свого 80-річчя Дніпропетровщина відзначає високими соціально-економічними показниками. Сьогоднішня нагорода — це високе визнання лідерських позицій Дніпропетровської області. Дніпропетровщина — це локомотив вітчизняної економіки! Багато підприємств нашої області виробляють унікальну продукцію і впевнено тримають галузеву першість. Маючи підтримку нашого Президента Віктора Федоровича Януковича, регіон впевнено дивиться в майбутнє», — сказав губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.

Барвиста Україна за 11 років свого існування стала одним з провідних виставкових заходів, що демонструють найкращі науково-технічні розробки, технології, досягнення в різних галузях та найкращу українську продукцію.

Щороку виставка «Барвиста Україна» супроводжується масштабним комплексом презентаційних та культурно-мистецьких заходів, зокрема, проведенням Днів областей, фестивалів, презентацій робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва регіонів України.

Цього року виставка присвячена 21-й річниці незалежності України та проходить з 14 по 17 серпня в Національному комплексі “Експоцентр України”. Експозиція нашого регіону цього року традиційно є найбільшою і представлена на 456 кв м.

 

На Дніпропетровщині завдяки новому методу лабораторного обстеження донорської крові вдвічі прискорилася швидкість проведення  аналізів

 

На Дніпропетровській обласній станції переливання крові встановлено два автоматизованих аналізатора закритого типу Архітек-2000. Завдяки цим апаратам вдвічі збільшена швидкість перевірки якості донорської крові, яка терміново необхідна пацієнтам лікарень та пологових будинків.

Цей апарат є важливою складовою формування банку крові Дніпропетровського регіону.

Система “Abbot Architect” розроблена для виконання автоматичних імунологічних досліджень. Завдяки цьому мінімізується вплив людського фактору на результат аналізу.  До лікувальних закладів потрапляють тільки ті зразки крові, що відповідають всім вимогам до їх якості.

За три години роботи апарату можливе проведення комплексного дослідження крові 50 донорів. Забезпечується постійний доступ до зразків, реактивів і витратних матеріалів. Це дає можливість у  разі термінової необхідності зупиняти роботу аналізатора та долучати до дослідження нові зразки донорської крові. Це також прискорює проведення аналізів.

“Сучасне обладнання дає можливість  впроваджувати нові методи обстеження донорськоїї крові. Раніше на Станції переливання крові використовувалися апарати напівавтомати. Час проведення аналізу сягав 6 годин. Завдяки аналізатору Архітек-2000 час проведення досліджень зменшується вдвічі. Прискорення та підвищення якості роботи лабораторії важливе для своєчасного надання допомоги хворим, які негайно потребують переливання крові”, — сказала головний лікар Дніпропетровської обласної станції переливання крові Антоніна Сердюк.

 

 

 

За дорученням губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині у серпні проходить місячник з безпеки дорожнього руху

За дорученням губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині у серпні проходить місячник з безпеки дорожнього руху. За перші десять днів місячника у місцях, де найчастіше трапляються ДТП, встановлено 70 дорожніх знаків та нанесено близько 75 км дорожньої розмітки.

На Дніпропетровщині активними темпами йде реконструкція доріг. За 2010-2011 роки в регіоні відремонтовано, переважно капітально, 3,2 млн кв м доріг. Цього року буде відремонтовано ще 1,8 млн кв м доріг. Якісні дороги вже стають візитною карткою Дніпропетровщини, проте важливим показником розвинутості регіону є культура водіїв та безпека руху на дорогах.
«Питання безпеки руху є актуальним для всього світу. Організація об’єднаних націй оголосила 2011-2020 рр. Десятиріччям дій з безпеки руху. Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив профільним управлінням разом з регіональними адміністраціями розробити Національний план дій на забезпечення безпеки дорожнього руху до 2020 року, відповідно до плану ООН. Місячник, який наразі триває на Дніпропетровщині, – це важливий елемент підвищення культури водіїв та безпеки руху на дорозі. Я поставив завдання профільному управлінню облдержадміністрації та керівникам міст та районів області створити робочу групу для розробки заходів щодо зменшення ДТП. Зокрема, розібратися з місцями найбільшої концентрації ДТП, приділити особливу увагу безпеці руху на залізничних переїздах, біля дитячих садків, шкіл та інтернатів», — сказав губернатор Олександр Вілкул.
У рамках місячника на Дніпропетровщині створені мобільні групи, які контролюють дотримання вимог безпеки дорожнього руху. Мобільні групи проводять перевірки безпеки дорожнього руху на залізничних переїздах, перевіряється безпека пасажирських та вантажних перевезень.
Для підвищення обізнаності громадян з правилами безпеки дорожнього руху та правилами поведінки на дорозі проводяться брифінги, теле-, радіопередачі. Заплановано проведення єдиного Дня інформування населення, круглих столів за участю фахівців відповідних служб та представників громадськості.
У містах та районах області розміщено близько 900 плакатів з соціальною рекламою щодо безпеки дорожнього руху на громадському транспорті, 6 соціальних роликів на телебаченні, також встановлюються білборди на дорогах, які акцентують увагу водіїв на дотриманні правил дорожнього руху.
У м. Дніпропетровську курсують спеціальні автомобілі зі встановленими на них телевізорами, на яких транслюються сюжети з безпеки дорожнього руху. В області додатково підготовлено 5 фотосюжетів з безпеки дорожнього руху, які розміщуються на рекламних конструкціях міста.
Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області на 2012 рік виділено 1 млн грн на заходи по ліквідації місць концентрації ДТП. Наразі майже половина робіт вже виконана. Встановлено 70 дорожніх знаків, поновлено 75 км горизонтальної розмітки в місцях концентрації ДТП, видаляються засохлі дерева та кущі, що знаходяться вздовж доріг, в місцях концентрації ДТП встановлені попереджуючі інформаційні таблички «Увага, аварійно-небезпечна ділянка дороги», у містах області обладнано звуковими пристроями та таймерами зворотного відліку часу понад 40 світлофорів.
Особлива увага приділяється попередженню дитячого травматизму: проводиться обстеження під’їзних шляхів до навчальних закладів, поновлюється дорожня розмітка, встановлюються дорожні знаки, світлофори та пристрої примусового зниження швидкості «лежачі поліцейські».
З метою профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму в навчальних закладах області (дитячих садочках, школах, інтернатних закладах) ведеться виховна, профілактична робота щодо безпеки дорожнього руху та дотримання правил дорожнього руху. Оновлюються куточки з даної теми, протягом навчального року проводяться виховні години, педагогічні ради, батьківські збори тощо. Напередодні 1 вересня, в останній тиждень серпня, буде проведено акцію „Увага! Діти на дорозі!”.

У Дніпропетровську після капітального ремонту відкрито дві амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги № 8

На Дніпропетровщині для підвищення якості надання медичних послуг тривають ремонтні роботи у амбулаторіях міста. Наразі після завершення комплексного капітального ремонту відкриті амбулаторії №6 та №7 Центру первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) №8 м.Дніпропетровська, що обслуговують більш ніж 18 тис мешканців Амур-Нижньодніпровського району, серед яких більш ніж 2,5 тис – діти.
У 2012 році на проведення ремонтних робіт у 72 амбулаторіях Дніпропетровська було виділено 9 млн грн із обласного та міського бюджету.
Наразі в амбулаторіях №6 та №7 ЦПМСД №8 вже завершені ремонтні роботи. Зокрема був укріплений фундамент будівлі, замінені електромережі, сантехніка та інженерні комунікації, виконані оздоблювальні роботи, встановлені нові пластикові вікна, замінені двері та підлога, закуплені та встановлені нові меблі.
«Метою модернізації охорони здоров’я є підвищення якості надання медичних послуг. Складовою цього процесу є створення належних умов для роботи медичного персоналу та підвищення комфортності відвідування медичних закладів пацієнтами. Для цього робляться ремонти в медичних закладах, закуповується нове медичне обладнання. Зазначимо, що рішення щодо проведення ремонтів та зручного розташування кабінетів лікарів було узгоджено з громадськістю», — сказала головний лікар ЦПМСД №8 Ольга Юркова.
В амбулаторіях №6 та №7 ЦПМСД №8 організований необхідний набір приміщень: реєстратура, кімнати лікарів (терапевтів, педіатрів, акушер-гінекологів, хірургів, офтальмологів, неврологів, отоларингологів), кімнати забору аналізів, кабінет здорової дитини, маніпуляційний кабінет та кабінет щеплень.
Члени Громадської платформи з питань медичної реформи* разом з представниками громадськості неодноразово відвідували амбулаторії для проведення контролю за виконанням робіт.
«Під час проведення ремонтних робіт були виконані всі рекомендації громадськості щодо того, які роботи необхідно провести, як зручніше розташувати кабінети лікарів тощо. Завдяки такій співпраці наразі в амбулаторіях Центру створені необхідні умови для надання пацієнтам якісної медичної допомоги», — сказала голова Громадської платформи з питань медичної реформи Світлана Харківська.
Окрім цього, за ініціативи Громадської платформи при кожному Центрі первинної медико-санітарної допомоги створені громадські ради, які забезпечують контроль за ходом виконання ремонтних робіт, а також дотриманням інших рекомендацій громадськості. До складу громадських рад входять представники медичної спільноти, громадських організацій, державних і приватних установ та ін.

Наразі згідно плану виконання ремонтних робіт продовжуються ремонти в інших амбулаторіях Центрів первинної медико-санітарної допомоги Дніпропетровської області, зокрема Центру №8.
Довідка
До складу ЦПМСД №8 входять 10 амбулаторій, що обслуговують майже 95 тис мешканців Індустріального та Амур-Нижньодніпровського районів, серед яких більш ніж 22 тис – діти.
Амбулаторії загальної практики-сімейної медицини розташовані у 7 окремих будівлях.
Амбулаторії №1, №2, №3 (вул. С.Ковалевської, 53 а) обслуговують більш ніж 42 тис населення Індустріального та Амур-Нижньодніпровського районів. На проведення ремонтних робіт у цих амбулаторіях виділено 548,7 тис грн.
Амбулаторії №6 та №7 (просп. Воронцова,29) обслуговують більш ніж 18 тис мешканців Амур-Нижньодніпровського району. На проведення капітального ремонту приміщень було виділено 750 тис грн.
Амбулаторії №8 та №9 (просп. Воронцова, 29 а) обслуговують більш ніж 18 тис мешканців Амур-Нижньодніпровського району. На проведення поточного ремонту з заміною вікон було виділено 98 тис грн.
Всього у Дніпропетровську працює 12 ЦПМСД, до складу яких входять 72 амбулаторії.

*Громадська платформа з питань медичної реформи – це об’єднання громадських організацій (обласна профспілка організації працівників охорони здоров’я України, обласна рада ветеранів, обласна організація «Берегиня України) та мешканців Дніпропетровської області. Мета об’єднання – обговорення та формування ефективних рішень щодо покращення якості медичних послуг. Громадська платформа – це традиційний демократичний інститут, створений за європейським зразком, який дає можливість усім зацікавленим сторонам прийняти участь в обговоренні процесу модернізації охорони здоров’я з метою підвищення якості та доступності медичних послуг.

 Дніпропетровщина презентувала свої досягнення на загальнодержавній виставці «Барвиста Україна»

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул взяв участь в урочистому відкритті експозиції Дніпропетровської області на всеукраїнській виставці «Барвиста Україна». Виставка проходить з 14 по 17 серпня в національному комплексі «Експоцентр України» у Києві. Експозицію Дніпропетровської області відвідав Віце-прем’єр-міністр – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.

Експозиція області є традиційно найбільшою на виставці. Вона розміщена в павільйоні № 3 «Експоцентру» на загальній площі 456 кв м. Ще на 150 кв м розташована відкрита експозиція регіону перед павільйоном. Експозиція Дніпропетровської області проходить під гаслом: «Будуємо нову Дніпропетровщину разом з Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем».
«На виставці «Барвиста Україна» представлені досягнення нашої країни, яка активно розвивається в рамках програм реформ нашого Президента Віктора Федоровича Януковича. Досягнення України представлені через призму кожного регіону, в тому числі і через призму Дніпропетровської області, яка цього року відзначає 80-річний ювілей», — сказав Олександр Вілкул.
Віце-прем’єр-міністр – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко відзначив високий рівень експозиції Дніпропетровської області.
«У павільйоні Дніпропетровської області все добре збалансовано. У виставці представлені досягнення у галузі високих технологій, сільського господарства та промисловості. Особливо приємно було побачити експонати «Петриківського розпису». Останнім часом збільшилася кількість інвестицій у Дніпропетровську область. Велика увага приділяється розробці технологій. На виставці я побачив багато приладів із світлотехніки, машино- та приладобудівельних галузей. Дуже добре, що Дніпропетровська область йде в лідерах», — сказав Сергій Тігіпко.
Від Дніпропетровської області у виставці взяли участь більше 60 підприємств та наукових установ Дніпропетровської області, які представили 72 види продукції, товарів та послуг.
Зокрема, основна увага на експозиції приділяється стендам–композиціям:
• підприємств гірничорудного дивізіону “Метінвест”;
• підприємств компанії “Інтерпайп”;
• ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг”;
• транспортного машинобудування підприємств ракето-космічної галузі;
• підприємств, що виробляють залізничну продукцію;
• підприємств агропромислового комплексу;
• паливно-енергетичного комплексу;
• науки та освіти;
• культури та туризму;
• житлово-комунального господарства;
• споживчого ринку;
• охорони здоров’я;
• спорту.
Новинкою в експозиції Дніпропетровської області стала «Сенсорна карта». На ній розташовані міста та райони області. Натиснувши на місто чи район, кожен зможе отримати детальну інформацію про соціально-економічний розвиток території та про знакові проекти, які реалізуються на цій території.
На виставці також представлена «родзинка» Дніпропетровської області — Петриківський розпис. Цей унікальний вид народного мистецтва Дніпропетровщини, відомий у всьому світі. Художники нашого регіону проводять персональні виставки не тільки в Україну, а й за кордоном.
«Обласна влада реалізує комплексний проект для того, що ЮНЕСКО надав Петриківському орнаментальному мистецтву статус всесвітньої нематеріальної спадщини. Петриківка має всі шанси стати першим явищем української народної культури, яка отримає такий статус», — сказав Олександр Вілкул
«Для нашого регіону — це можливість продемонструвати успіхи Дніпропетровщини на всеукраїнському рівні. Область упевнено розвивається, займаючи лідерські позиції за усіма напрямками. У цьому заслуга усіх жителів області — від великого мегаполісу до віддаленого села. Розвиток регіону — це, передусім, розвиток громад. Адже з успішного розвитку кожної громади складається успіх регіону й усієї України», — сказав голова обласної ради Євген Удод.
Довідка.
З 14 по 17 серпня 2012 року Дніпропетровщина бере участь у знаковій події – щорічній загальнодержавній виставковій акції «Барвиста Україна» в Національному комплексі «Експоцентр України» у м. Київ, яка проводиться за ініціативи Президента України Віктора Януковича.
Метою заходу є демонстрація технічного, інноваційного та інвестиційного потенціалу в різних галузях економіки регіону, презентація кращих науково-технічних розробок, унікальних досягнень промисловості та експортних можливостей підприємств області.
Участь у загальнодержавній акції дає можливість Дніпропетровщині не тільки ознайомитися з реальною політикою регіонів України в економічній, соціальній, культурній та інших сферах життя, а й налагодити взаємовигідне співробітництво між підприємствами та національними і зарубіжними діловими партнерами

Головний тренер збірної команди України з баскетболу Майк Фрателло подякував губернатору Олександру Вілкулу за підтримку і теплий прийом команди на Дніпропетровщині

Під час прес-конференції щодо організації відбіркових матчів Чемпіонату «Євробаскет-2013» головний тренер збірної команди України з баскетболу Майк Фрателло подякував губернатору Олександру Вілкулу та жителям області за підтримку і теплий прийом команди на Дніпропетровщині.
«Дякую губернатору Олександру Вілкулу та жителям Дніпропетровської області за підтримку, теплий прийом і допомогу в підготовці до наших майбутніх матчів», – сказав Майк Фрателло.
Нагадаємо, що в рамках підготовки до Євробаскету-2015 у Дніпропетровську за підтримки губернатора Олександра Вілкула відбудеться відбірковий матч Чемпіонату Європи з баскетболу 2013 року. Матч пройде між збірними командами України та Угорщини 15 серпня 2012 року о 19:00 у спортивному комплексі «Метеор» (вул. Макарова, 27-а).

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Привітання міського голови Анатолія ВЕРШИНИ з Великоднем
  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав