Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 14.11.2012 р.

Ноябрь 14th, 2012 Новини Вывести на печать

На Дніпропетровщині 14 листопада розпочнеться VІІ Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Музика без меж»

На Дніпропетровщині сьогодні розпочнеться VІІ Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Музика без меж», що проходитиме до 17 листопада 2012 року. Захід організовано в рамках регіональної програми розвитку культури і мистецтва за підтримки губернатора Олександра Вілкула. Серед гостей фестивалю – відомі європейські виконавці класичної музики, професори Бернської та Женевської вищих музичних шкіл, Дніпропетровської, Московської та Казанської консерваторії.
«Дніпропетровщина – один із культурних центрів України. Наш регіон виховав не одне покоління відомих діячів культури, зірок світового рівня, які прославили рідну область та Україну. Обласна влада під керівництвом губернатора Олександра Вілкула підтримує творчу молодь, адже це нова плеяда талановитих, креативних молодих людей, які принесуть славу регіону та країні. Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Музика без меж» – це брендовий мистецький проект. Це можливість для професійних виконавців обмінятися досвідом, а для підростаючого покоління це ще одна сходинка на шляху до найвищих творчих досягнень. Запрошуємо жителів та гостей області відвідати фестиваль «Музика без меж» та поринути у світ прекрасного разом з талановитими виконавцями», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
У рамках програми фестивалю відбудуться великі концерти різних музичних інструментів – скрипка, флейта, тромбон, віолончель, фортепіано. Відомі європейські виконавці, зокрема, професор Вищої школи музики в Женеві Клаудіо Мартінес (Іспанія), викладач вищої школи мистецтв у Берні та вищої школи музики Базеля Тетяна Корсунська (Швейцарія), професор Московської державної консерваторії імені Петра Чайковського Олександр Бондкрянський (Росія), проведуть майстер-класи для учасників фестивалю та студентів Дніпропетровської консерваторії імені Михайла Глінки. Також відбудеться презентація творчого проекту лауреата міжнародних конкурсів Вадима Холоденка «32 сонати для фортепіано Людвіга Бетховена» та концерт молодих виконавців.
Урочисте відкриття фестивалю «Музика без меж» відбудеться 14 листопада 2012 року о 18:00 у великій залі Дніпропетровської консерваторії ім. М. Глінки. Вхід безкоштовний.

Довідка:
м. Дніпропетровськ, вул. Ливарна, 10, Дніпропетровська консерваторія ім. М. Глінки. Тел: (0562) 47 — 34 – 01. Сайт – http://dk.dp.ua/
Дніпропетровська регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій затвердила План дій з підготовки до повені, пропуску льодоходу та паводків у 2013 році

Радник голови облдержадміністрації Віктор Сергєєв за дорученням першого заступника губернатора Вячеслава Задорожного провів чергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Під час своєї роботи комісія затвердила План дій з підготовки до повені, пропуску льодоходу та паводків у 2013 році.
«Останні два з половиною роки під керівництвом губернатора Олександра Вілкула влада ретельно контролює ситуацію на водоймах області. Усі дії органів влади та спецпідрозділів координуються розробленим планом дій, постійно проводиться спеціальний моніторинг стану водоймищ. Такі заходи забезпечили в регіоні безаварійний пропуск паводку, що дозволило уникнути підтоплень. Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій затвердила План дій з підготовки до повені, пропуску льодоходу та паводків у 2013 році. Завдання органів влади – чітко його виконувати, аби цього разу пропуск паводку та льодоходу також пройшов безпечно», — сказав Віктор Сергєєв.
Зокрема, Планом передбачаються такі заходи:
— перевірки готовності органів влади, підприємств та організацій до дій під час проходження льодоходу, повені та паводків у 2013 році;
— створення оперативних штабів для безперебійного керівництва роботами з пропуску льодоходу, повені та паводків;
— створення запасу паливо-мастильних матеріалів у регіональному матеріальному резерві;
— забезпечення безперебійної роботи водозаборів господарсько-питного призначення, водопровідно-каналізаційних споруд і мереж, систем водовідведення, дренажних систем та інше;
— посилення держсанепіднагляду за роботою джерел питного водопостачання та за об’єктами підвищеного епідемічного ризику у місцях підтоплення;
— спостереження за гідрологічним і льодовим режимом річок під час формування та проходження водопілля;
— уточнення місць виникнення заторних явищ на річках, переліку мостів та гідротехнічних споруд, що потребують захисту від можливих заторних явищ;
— залучення теплоходів криголамного типу для руйнування криги на річках та авіаційних засобів для здійснення оперативного обстеження зон підтоплення, повітряної розвідки водного і льодового режиму річок.

За два роки понад 1000 дітей з тяжкими розладами мови отримали ефективне лікування в єдиному в Україні профільному санаторії у Дніпропетровську

Дніпропетровський дитячий психоневрологічний санаторій №4 — це єдиний в Україні медичний заклад, що спеціалізується на лікуванні та реабілітації дітей з порушенням мови, що спричинене ураженням центральної нервової системи.
У санаторії лікують дітей віком від 2 до 12 років із заїкуванням, затримкою мовного розвитку, порушенням мови середнього та важкого ступеню внаслідок вродженої патології тощо. Це єдиний в системі охорони здоров’я України санаторій такого профілю.
За підтримки губернатора Олександра Вілкула у Дніпропетровському дитячому санаторії №4 у жовтні 2010 року був відкритий новий фізіотерапевтичний корпус з басейном та водолікарнею. Це дозволило значно розширити обсяг реабілітаційних заходів. Зокрема тут проводяться заняття у басейні, перлинні та гідромасажні ванни, процедури із застосуванням душу Шарко*.
Із листопада 2011 року у санаторії почала надаватись допомога дітям віком від 2 років. Для цього за підтримки обласної влади був реконструйований двоповерховий спальний корпус для сумісного перебування матері і дитини.
Протягом 2010-2012 років курс реабілітації у закладі пройшли понад 1000 дітей.
«Сьогодні чимало батьків стикаються з проблемами мовного розвитку дитини. З такими пацієнтами зазвичай займаються логопеди, але цього не завжди достатньо. На Дніпропетровщині, окрім логопедичних кабінетів при медзакладах, діє єдиний в Україні санаторій, де діти з розладами мови з усієї області отримують комплексне лікування. Лікар-логопед, який займається з дитиною, видає направлення до нашого санаторію. Направлення до нашого санаторію видає лікар-логопед, який займається з дитиною», — сказала головний лікар Дніпропетровського психоневрологічного санаторію №4 для дітей з тяжкими розладами мови Нестані Мехатішвілі.
Реабілітаційні заходи окрім медикаментозних та фізіотерапевтичних включають логопедичні заняття, лікувальну фізкультуру, різні види масажу, водні та фізіотерапевтичні процедури, психотерапію, працетарапію, музикальну терапію, арт-терапію та ін.
Курс реабілітації триває 6-8 тижнів. Одночасно у закладі можуть оздоровлюватись 60 дітей віком від 5 до 12 років та ще 15 малюків віком від 2 років, які перебувають у медичному закладі разом із матерями. Діти шкільного віку під час реабілітації проходять навчання за програмою загальноосвітньої школи. Для цього санаторій обладнаний спеціальними учбовими кімнатами.
З дітьми окрім вихователів та вчителів працюють висококваліфіковані дитячі психіатри, логопеди, інструктор з плавання та працетерапії, спеціаліст з логоритміки, педіатр, лікар-фізіотерапевт, масажист та інші. Для батьків також проводяться спеціальні заняття, де їх навчають методикам розвитку мовлення у дітей.
Крім того, діти з порушенням мовлення мають психологічні проблеми у спілкуванні з однолітками, вчителями та в родині. Тому, як з дітьми так і з їх батьками працюють досвідчені психіатри, які допомогають скорректувати поведінку, надають поради батькам для закріплення отриманих навичок.
За підтримки губернатора Олександра Вілкула у санаторії продовжується реконструкція, що передбачає будівництво автономної котельні та реконструкцію корпусу для дітей віком від 5 до 12 років з надбудовою третього поверху.
«Реконструкція дозволить не лише розшири площу закладу, а й забезпечить більш комфортні умови для наших пацієнтів, що сприятиме їх швидкому одужанню. А для нас, лікарів, немає більшої радості, аніж назавжди закрити медичну картку дитини з цього питання, побачити дитину здоровою, а батьків щасливими», — сказала головний лікар Дніпропетровського психоневрологічного санаторію №4 для дітей з тяжкими розладами мови Нестані Мехатішвілі.
Довідка:
*Душ Шарко – лікувальний душ, що робиться пацієнту сильним струменем води.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження