Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 15.08.2012

Август 15th, 2012 Новини Вывести на печать

Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відвідав перший матч відбіркового турніру Євробаскету 2013 року серед чоловіків між збірними України та Угорщини

 

Сьогодні, 15 серпня 2012 року, о 19-00 у палаці спорту «Метеор» розпочався перший матч відбіркового турніру Євробаскету 2013 року серед чоловіків, який проходить при підтримці голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула.

Змагаються збірні команди України та Угорщини. Зокрема, до складу збірної команди України входять 4 баскетболіста з Дніпропетровщини – Станіслав Тимофеєнко, Максим Корнієнко, Олександр Мішула та Стівен Буртт.

Підтримати збірну Україну зібралося близько 5 тис глядачів. За підтримки губернатора Олександра Вілкула усі вболівальники відвідали матч безкоштовно.

«Підтримка вболівальників завжди додає сили гравцям. Сьогодні підтримати збірну України у відбірковій грі Євробаскету 2013 зібралися найзавзятіші шанувальники баскетболу. Я бажаю нашій команді красивої гри та перемоги», — сказав Олександр Вілкул.

Чемпіонат Європи з баскетболу — міжнародний турнір серед європейських чоловічих збірних з баскетболу. Він проводиться раз на 2 роки під егідою Міжнародної Федерації Баскетболу (FIBA). Перший турнір проведено в 1935 році у Швейцарії.

У 2013 році фінальна частина Чемпіонату Європи з баскетболу буде проходити з 4 по 22 вересня 2013 року в п’яти містах Словенії: Ново-Місто, Есеніце, Копер, Птуй та столиці Словенії Любляні. Загалом у фінал пройде 24 національні збірні, розділені на 4 групи. До фінальної частини чемпіонату Європи вже увійшло вісім команд: Франція, Великобританія, Греція, Литва, Македонія, Росія, Іспанія та Словенія. Решта — 31 команда були розділені на 5 груп. Ці команди візьмуть участь в іграх кваліфікаційного раунду, які проходитимуть з 15 серпня по 11 вересня 2012 року. Переможці цих групових турнірів (перші дві команди) та ще чотири команди за коефіцієнтним показником увійдуть до фінальної частини.

Нагадаємо, 23 листопада 2011 року голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів зустріч з представниками Комісії Європейської федерації баскетболу, під час якої презентував розвиток спортивної інфраструктури Дніпропетровщини. Координатор Міжнародної федерації баскетболу Європи (FIBA Europe) Валтс Мілтовічс відзначив високі темпи розвитку Дніпропетровської області за останні 2 роки.

18 грудня 2011 року в Мюнхені Україну було офіційно визначено країною, яка прийматиме «ЄВРОБАСКЕТ-2015». Завдяки ініціативі губернатора Олександра Вілкула Дніпропетровськ увійшов до складу українських міст, в яких пройде Чемпіонат Європи.

«У 2015 році Дніпропетровщина прийматиме фінальну частину Чемпіонату Європи з баскетболу. Щоб провести її на найвищому рівні, в області за підтримки нашого Президента Віктора Федоровича Януковича проводиться системна робота з розвитку транспортної та спортивної інфраструктури. В регіоні є об’єкти, які можуть стати тренувальними базами для проведення ЄВРОБАСКЕТ- 2015. Крім того, в обласному центрі активно розвивається готельний, ресторанний і туристичний бізнес. Сьогоднішній матч між збірними України та Угорщини показав, що Дніпропетровщина достойна приймати у себе чемпіонати такого рівня», — сказав Олександр Вілкул.

 

 

Довідка:

В області займається баскетболом близько 5,5 тис осіб, з якими займаються 157 тренерів. Серед найвідоміших баскетболістів Дніпропетровщини — олімпійські чемпіонки Раїса Курвякова, Людмила Рогожина та Олена Жирко, чемпіони Європи  Микола Фесенко, Вікторія Лелека, Наталя Сильянова, чемпіони СРСР Андрій Подковиров, Андрій Шаптала, Анатолій Ковтун, Олег Крижанівський, Олександр Шевченко, чемпіон Всесвітньої універсіади — Андрій Подковиров та срібний призер Всесвітньої універсіади Володимир Коваль. Наші спортсмени неодноразово ставали чемпіонами СРСР та України. Загалом в області підготовлено понад 500 майстрів спорту СРСР та України з баскетболу, з яких 7 –  у 2011 році.

В регіоні діють 15 відділень баскетболу у дитячо-юнацьких спортивних школах, відділення баскетболу у Дніпропетровському вищому училищі фізичної культури та спорту, в обласній школі вищої спортивної майстерності, кафедра спортивних ігор у Дніпродзержинському коледжі фізичної культури та спорту, кафедра спортивних ігор у Дніпропетровському Державному інституті фізичної культури і спорту, 3 чоловічі команди, які беруть участь у чемпіонаті України (суперліга): БК „Дніпро” (м. Дніпропетровськ), БК „Кривбасбаскет” (м. Кривий Ріг) та БК „Дніпро-Азот” (м. Дніпродзержинськ), одна жіноча команда, яка бере участь у чемпіонаті України (перша ліга),  БК „СДЮШОР-ДВУФК” (м. Дніпропетровськ), 5 чоловічих  команд, які беруть участь у чемпіонаті України (перша ліга): БК „ДОС ДЮСШ”, „СДЮШОР-5 — ДВУФК” та БК „Академія-АМСУ” (м. Дніпропетровськ), БК „КТУ” (м. Кривий Ріг), БК „Шахтар” (м. Павлоград), 16 команд, які беруть участь у чемпіонаті Всеукраїнської юнацької  баскетбольної ліги серед різних вікових груп, 34 представника Дніпропетровської області входить до складу збірної команди України, з яких 11 – члени збірної команди, 9 – кандидати та 14 – резерв  збірної команди України.

Для проведення навчально-тренувальних занять та змагань з баскетболу             в області функціонують палац спорту „Метеор”, спортивні комплексм „Мегарон”, „КТУ” (м. Кривий Ріг), „Аношкіна” (м. Дніпродзержинськ),  СДЮШОР №5 ім. М.І. Говорунова (м. Дніпропетровськ), 1233 спортивні зали.

Щороку за рахунок обласного бюджету проводиться близько 15 обласних змагань, понад 370 спортсменів Дніпропетровщини беруть участь у всеукраїнських змаганнях.

 

 

 

Олександр Вілкул: «Завдання оновленої системи соціального захисту сімей, що наразі створюється в країні та регіоні, – не просто надати своєчасну допомогу, а й, перш за все, попередити кризову ситуацію, що склалася в родині»

У рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича з 02 липня 2012 року на Дніпропетровщині втричі збільшено штат працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Зокрема, введено додатково 671 посаду соціальних працівників. Це зроблено для того, щоб забезпечити адресну допомогу кожній родині, яка опинилася у складних життєвих обставинах та потребує підтримки держави. За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Іван Ступак провів зустріч з фахівцями із соціальної роботи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Бабушкінського району у Дніпропетровську та перевірив їх роботу.
«Завдання оновленої системи соціального захисту сімей, що наразі створюється в країні та регіоні, — не просто надати своєчасну допомогу, а й, перш за все, попередити кризову ситуацію, що склалася в родині. До обов’язків нових соціальних працівників входить виявлення кризової ситуації, яку родина не може самостійно подолати, оцінка потреб сім’ї, надання їй необхідної допомоги, проведення комплексного соціального супроводу родини, щоб не допустити розлучення дітей з батьками», – сказав губернатор Олександр Вілкул.
На Дніпропетровщині до штатів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді введено додатково 671 посаду фахівця із соціальної роботи.
«Нами було отримано багато заявок від жителів регіону. У деяких містах та районах області на посаду соцпрацівника конкурсний відбір склав 3-5 чоловік на місце. Основним критерієм відбору була наявність педагогічної або психологічної вищої освіти, а також певний досвід роботи з дітьми та сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах», – сказала директор Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Кабат.
Кожен соціальний працівник, в тому числі в сільській місцевості, забезпечений робочим місцем та комп’ютерною технікою. Для цього з державного бюджету було виділено 21,3 млн грн. Середня заробітна плата соцпрацівника складає близько 2 тис 200 грн, що на 600 грн більше, ніж у державних службовців, які працюють в центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в сільських районах.
За спеціалістами закріплені певні території в селі, районі чи місті для того, щоб надання адресних соціальних послуг населенню відбувалось за місцем проживання, а соціальний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, здійснювався швидше та якісніше.
У співпраці з навчальними закладами, правоохоронними органами, службою у справах дітей вони проводять аналіз інформації про родини, які перебувають у складних життєвих обставинах.
За перший місяць роботи нові соцпрацівники проінспектували 5,5 тис сімей, із них у Дніпропетровську – 559 сімей, у Бабушкінському районі – 72. Взята під соціальний супровід 1091 сім’я, з них у Дніпропетровську – 40, у Бабушкінському районі – 15. Фахівці працюють безпосередньо із цими сім’ями та допомагають їм разом вирішити складні питання.
Як доповіла Івану Ступаку директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Бабушкінського району у Дніпропетровську Ольга Герасимова, родинам надається підтримка у зборі та оформленні документів для отримання державних соціальних виплат, допомоги, субсидій. Спеціалісти сприяють працевлаштуванню батьків, здобуттю освіти і професії, лікуванню, соціальній реабілітації. Родина перебуває під соціальним супроводом до тих пір, поки вона не вийде із кризи.
«Головний принцип роботи обласної влади полягає не в очікуванні звернень по допомогу, а в безпосередній увазі до кожної родини та спільному вирішенні складних питань. Кожна родина і дитина, які перебувають у складних життєвих обставинах, отримають підтримку та допомогу. Таке завдання ставить наш Президент Віктор Федорович Янукович та губернатор Олександр Вілкул», — сказав Іван Ступак.

Довідка:
На сьогодні в Дніпропетровській області функціонує 81 центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та 13 філій районних центрів.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині завдяки збільшенню кількості соціальних працівників за перший місяць їх роботи проінспектовано понад 5,5 тис сімей, що в п’ять разів більше, ніж до введення нових посад»

У рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича на Дніпропетровщині розширено штат соціальних працівників. Це забезпечує адресний підхід до кожної родини, яка перебуває у складних життєвих обставинах. За липень 2012 року на Дніпропетровщині соціальними працівниками вже проінспектовано більше 5,5 тис родин. Із них під соціальний супровід взято 1091 сім’ю. За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Іван Ступак зустрівся з однією з цих родин. Він поспілкувався із сім’єю Трандафір, перевірив умови проживання дітей та ефективність послуг, наданих соціальним працівником, який закріплений за цією сім’єю. Також Іван Ступак подарував родині новий холодильник.
«Дуже важливо своєчасно виявити проблему в родині, яка перебуває у складних життєвих обставинах, та надати їй всю необхідну допомогу. Це принципова позиція нашого Президента Віктора Януковича та губернатора Олександра Вілкула. На соціальних працівників покладається велика відповідальність – попередити вилучення дітей із родини та допомогти сім’ї вийти з кризової ситуації. Введення 671 додаткової посади фахівців із соціальної роботи на Дніпропетровщині вже дає позитивні результати. За перший місяць роботи соціальних працівників проінспектовано понад 5,5 тис сімей, що в п’ять разів більше, ніж до введення нових посад. Сьогодні я особисто відвідав одну з родин, які вже отримують необхідну допомогу. Я бачу, що результати впровадження такої системи в нашій області дуже переконливі», – сказав Іван Ступак.
Олена Трандафір проживає разом із матір’ю – інвалідом дитинства ІІІ групи та виховує трьох дітей, один з яких інвалід із 2009 року. Чоловік Олени Трандафір мешкає окремо від родини через зловживання спиртними напоями та агресивну поведінку по відношенню до всіх членів сім’ї.
Іван Ступак особисто відвідав родину Трандафір, яка перебуває під соціальним супроводом центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Кіровського району Дніпропетровська. У ході супроводу в квартирі, де проживає родина, були проведені ремонтні роботи: замінені шпалери, пофарбовані вікна, труби, батареї, квартиру облаштовано необхідними меблями, замінені труби у підвалі під’їзду.
Олена Трандафір отримує державну допомогу на дитину-інваліда. Родині видано посвідчення «Багатодітна сім’я». Сім’ї надаються необхідні юридичні консультації, психологічна допомога. Багатодітна родина користується пільгами на житлово-комунальні послуги (постачання холодної води, водовідведення, опалення, гаряча вода, квартплата, електроенергія).

.
«Місяць тому з нашою родиною почав працювати фахівець із соціальної роботи, який особисто займається вирішенням наших проблем. За цей час ми отримали і матеріальну допомогу, й моральну підтримку. Мені надає безкоштовні консультації юрист, а сину допомагає кваліфікований психолог. Наша родина може звернутися до соцпрацівника по будь-яку допомогу, адже ця людина знає наші проблеми зсередини. Він став ніби ще одним членом нашої родини. Дякую соціальним працівникам за людяність і розуміння. Для нас дуже важливо те, що обласна влада не залишає нашу родину наодинці зі складними обставинами, а постійно допомагає, завдяки чому ми впевнено дивимось у майбутнє», – сказала мати Олена Трандафір.

За ініціативи губернатора Олександра Вілкула восени до Дня соціального працівника на Дніпропетровщині буде вперше проведено обласний конкурс «Кращий соціальний працівник року»

За ініціативи губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині восени до Дня соціального працівника буде вперше проведено обласний конкурс «Кращий соціальний працівник року». Про це сказав заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак під час зустрічі з фахівцями із соціальної роботи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Бабушкінського району у Дніпропетровську.
Іван Ступак також зазначив, що в конкурсі можуть взяти участь усі бажаючі фахівці із соціальної роботи області, спеціалісти районних, міських, районних у місті центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які здійснюють соціальний супровід сімей, що опинились у складних життєвих обставинах.
«Проведення конкурсу на звання кращого соціального працівника року сприятиме популяризації цієї благородної професії серед жителів Дніпропетровщини. Цей захід стане стимулом для підвищення професіоналізму фахівців із соціальної роботи, їх самовдосконалення. Конкурс на звання кращого соціального працівника року стане традиційним. Вся Дніпропетровщина повинна знати тих, хто несе світло добра і любові в домівки родинам, які потребують особливої уваги з боку держави і суспільства», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Учасники конкурсу визначаються за такими критеріями:
— фахова підготовка спеціаліста;
— особисті професійні досягнення;
— характеристика особистих якостей спеціаліста (відповідальність, ініціативність, здатність знаходити нестандартні виходи зі складної ситуації, оперативність у прийнятті рішень, наполегливість у досягненні поставленої мети, здатність раціонально використовувати свій робочий час тощо);
— інноваційний підхід до роботи з родинами;
— результативність та ефективність роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах.
Конкурс проводитиметься у два етапи: І – відбірковий: на рівні міських, районних, районних у місті центрів; ІІ – обласний.

Вимоги щодо подання документів на конкурс:
Учасники конкурсу подають документи до центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в електронному вигляді, в окремій папці у такому обов’язковому послідовному порядку розташування файлів:
1. «Анкета» (анкета учасника конкурсу);
2. «Характеристика» (характеристика учасника конкурсу, за підписом директора центру);
3. «Особова справа» (зразок заповнення особової справи сім’ї, соціальний супровід якої здійснюється даним працівником);
4. «Співпраця з суб’єктами (у тому числі, правоохоронними органами, навчальними закладами та службою у справах дітей)». Надається копія доручення дорадчого органу суб’єктам соціальної роботи щодо виходу сім’ї з кризової ситуації;
5. «ЗМІ» (копії публікацій у ЗМІ, підготовлених спеціалістом).
Міські, районні у місті, районні центри соціальних служб визначають переможців відбіркового туру та направляють їх документи до обласного центру, який визначає переможця обласного конкурсу.
Додатково конкурсною комісією Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді може враховуватись надання документів, фото- та відеоматеріалів, публікацій, презентацій, копій подяк, грамот, сертифікатів тощо, наданих на розгляд.
Переможці конкурсу «Кращий соціальний працівник року» отримають заохочувальні призи, грамоти Дніпропетровської облдержадміністрації, дипломи Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Інформацію про переможців конкурсу буде розміщено в обласних ЗМІ та на веб-сайтах облдержадміністрації та обласного центру.

Олександр Вілкул: «Завдання оновленої системи соціального захисту сімей, що наразі створюється в країні та регіоні, – не просто надати своєчасну допомогу, а й, перш за все, попередити кризову ситуацію, що склалася в родині»

У рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича з 02 липня 2012 року на Дніпропетровщині втричі збільшено штат працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Зокрема, введено додатково 671 посаду соціальних працівників. Це зроблено для того, щоб забезпечити адресну допомогу кожній родині, яка опинилася у складних життєвих обставинах та потребує підтримки держави. За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Іван Ступак провів зустріч з фахівцями із соціальної роботи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Бабушкінського району у Дніпропетровську та перевірив їх роботу.
«Завдання оновленої системи соціального захисту сімей, що наразі створюється в країні та регіоні, — не просто надати своєчасну допомогу, а й, перш за все, попередити кризову ситуацію, що склалася в родині. До обов’язків нових соціальних працівників входить виявлення кризової ситуації, яку родина не може самостійно подолати, оцінка потреб сім’ї, надання їй необхідної допомоги, проведення комплексного соціального супроводу родини, щоб не допустити розлучення дітей з батьками», – сказав губернатор Олександр Вілкул.
На Дніпропетровщині до штатів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді введено додатково 671 посаду фахівця із соціальної роботи.
«Нами було отримано багато заявок від жителів регіону. У деяких містах та районах області на посаду соцпрацівника конкурсний відбір склав 3-5 чоловік на місце. Основним критерієм відбору була наявність педагогічної або психологічної вищої освіти, а також певний досвід роботи з дітьми та сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах», – сказала директор Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Кабат.
Кожен соціальний працівник, в тому числі в сільській місцевості, забезпечений робочим місцем та комп’ютерною технікою. Для цього з державного бюджету було виділено 21,3 млн грн. Середня заробітна плата соцпрацівника складає близько 2 тис 200 грн, що на 600 грн більше, ніж у державних службовців, які працюють в центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в сільських районах.
За спеціалістами закріплені певні території в селі, районі чи місті для того, щоб надання адресних соціальних послуг населенню відбувалось за місцем проживання, а соціальний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, здійснювався швидше та якісніше.
У співпраці з навчальними закладами, правоохоронними органами, службою у справах дітей вони проводять аналіз інформації про родини, які перебувають у складних життєвих обставинах.
За перший місяць роботи нові соцпрацівники проінспектували 5,5 тис сімей, із них у Дніпропетровську – 559 сімей, у Бабушкінському районі – 72. Взята під соціальний супровід 1091 сім’я, з них у Дніпропетровську – 40, у Бабушкінському районі – 15. Фахівці працюють безпосередньо із цими сім’ями та допомагають їм разом вирішити складні питання.
Як доповіла Івану Ступаку директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Бабушкінського району у Дніпропетровську Ольга Герасимова, родинам надається підтримка у зборі та оформленні документів для отримання державних соціальних виплат, допомоги, субсидій. Спеціалісти сприяють працевлаштуванню батьків, здобуттю освіти і професії, лікуванню, соціальній реабілітації. Родина перебуває під соціальним супроводом до тих пір, поки вона не вийде із кризи.
«Головний принцип роботи обласної влади полягає не в очікуванні звернень по допомогу, а в безпосередній увазі до кожної родини та спільному вирішенні складних питань. Кожна родина і дитина, які перебувають у складних життєвих обставинах, отримають підтримку та допомогу. Таке завдання ставить наш Президент Віктор Федорович Янукович та губернатор Олександр Вілкул», — сказав Іван Ступак.

Довідка:
На сьогодні в Дніпропетровській області функціонує 81 центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та 13 філій районних центрів.

Першотравенська станція швидкої медичної допомоги отримала 4 нових автомобілі «швидкої»

Депутат від Партії регіонів Артур Мартовицький вручив 4 нових автомобілі марки «Пежо» Першотравенській станції швидкої медичної допомоги, що обслуговує майже 155 тис жителів міста Першотравенськ, Васильківського, Межівського та Покровського районів. Розширення автопарку автомобілів «швидкої» відбулося в рамках губернаторської стратегії Олександра Вілкула «Регіон-лідер».
Депутат від Партії регіонів Артур Мартовицький бере активну участь у розвитку медичної галузі на Дніпропетровщині. Оснащення медичних закладів новим обладнанням та технікою є важливою складовою діяльності депутата. Минулого тижня Артур Мартовицький вручив 4 автомобілі «швидкої» марки «Пежо» Павлоградській станції швидкої медичної допомоги. Наразі 4 нові карети «швидкої» отримала Першотравенська станція швидкої медичної допомоги.
«Сьогодні Першотравенська станція швидкої медичної допомоги отримала чотири сучасних автомобілі «швидкої». Нові карети «швидкої» оснащені за останнім словом техніки. Це допоможе нашим медикам рятувати ще більше життів, а пацієнтам своєчасно отримувати якісну медичну допомогу», — сказав депутат Дніпропетровської обласної ради Артур Мартовицький.
Медичні працівники Першотравенської станції швидкої медичної допомоги високо оцінили якість оснащення автомобілів «швидкої» та подякували депутату за вагомий внесок у забезпечення станції сучасною технікою.
«Від імені усіх працівників Першотравенської станції швидкої медичної допомоги хочу виразити подяку Артуру Мартовицькому, за підтримки якого ми отримали 4 сучасних автомобілі «швидкої». Завдяки цим автомобілям, оснащеним сучасним медичним обладнанням, екстрена медична допомога буде надаватись у відповідності до міжнародних стандартів», — сказала головний лікар Першотравенської станції швидкої медичної допомоги Вікторія Лошак.
Першотравенська станція швидкої медичної допомоги обслуговує майже 155 тис жителів міста Першотравенськ, Петропавлівського, Васильківського, Межівського та Покровського районів. Наразі до складу станції входять 5 відділень, 10 пунктів базування, 14 фельдшерських бригад та 15 машин швидкої медичної допомоги.

«ДТЕК Павлоградвугілля», генеральним директором якого є Артур Мартовицький з 2007 року реалізує Програму соціального партнерства. У рамках цієї програми у Павлоградській міській лікарні №4 створена сучасна діагностична база. Окрім цього, у 2011 році підприємство «ДТЕК Павлоградвугілля» інвестувало 700 тис грн у розвиток дитячої поліклініки у м.Тернівка.
Довідка: Завдяки фінансуванню з обласного бюджету із 1 січня 2012 року на Дніпропетровщині діє єдина для всієї області система роботи швидкої допомоги, яка передбачає принцип екстериторіальності. Це означає, що на виклик приїжджає «швидка» з найближчого пункту базування незалежно від місцезнаходження пацієнта (раніше, приміром, «швидка», яка знаходилася у Дніпропетровську не могла виїхати на виклик у Дніпропетровський район).
За підтримки губернатора Олександра Вілкула у 2011 році було закуплено 13 автомобілів швидкої допомоги. Наразі область отримала 22 автомобілі, найближчим часом надійде ще 54 одиниці санітарного транспорту швидкої медичної допомоги.
Крім того, у 2010 – 2012 роках за кошти обласного бюджету для Обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф були закуплені 3 сучасні реанімобілі (в тому числі – 1 неонатологічний), які ліквідували поняття «нетранспортабельності» пацієнта та дозволяють перевозити новонароджених вагою від 500 грамів.
Протягом останніх двох років на Дніпропетровщині додатково створено 20 бригад швидкої допомоги, відбулося збільшення місць базування бригад з 90 до 136, автомобілі «швидкої» дооснащені медичним обладнанням на загальну суму 2,9 млн. грн. Крім того, у 2012 році фінансування одного виклику швидкої медичної допомоги збільшено із 3 грн до 25 грн, що дало змогу на 100% забезпечити необхідними медичними препаратами пацієнтів при наданні екстреної медичної допомоги. Найближчим часом фінансування виклику швидкої медичної допомоги буде збільшено до 32,75 грн.
В постійному режимі здійснюється підготовка та підвищення кваліфікації фахівців бригад швидкої медичної допомоги на базі тренінгового центру при обласному Центрі екстреної медицини та медицини катастроф. На сьогодні підготовлено 100% лікарів (471 лікар) та 53% фельдшерів (803).
Крім того, на виконання Національного проекту «Вчасна допомога» за підтримки губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині створюється єдина регіональна оперативно-диспетчерська служба швидкої медичної допомоги.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій
  • Заходи до Дня Європи
  • Додаткові автобусні маршрути на поминальні дні
  • Актуальні грантові пропозиції
  • Вітання з днем Європи
  • Виконком від 08.05.2024 р.
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Милосердова Володимира до вул. Леоніда Каденюка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005248-a
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Богуна Івана до вул. Миколи Лисенка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005166-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Європейська в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005908-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Ганни Світличної в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005751-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Грушевського Михайла в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005848-a
  • Оголошення про проведення конкурсу на визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-007436-a
  • У боях за Україну загинули наші земляки
  • Вітання з нагоди Міжнародного дня Червоного Хреста і Червоного півмісяця