Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 15.09.2012 р.

Сентябрь 17th, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «За 8 місяців 2012 року рятівники Дніпропетровщини ліквідували більше 5,5 тис пожеж, під час яких врятували понад 120 осіб»

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав рятівників Дніпропетровщини з професійним святом. Під час урочистостей, які пройшли у Дніпропетровську в палаці культури «Машинобудівників», губернатор вручив обласні нагороди кращим працівникам підрозділів МНС Дніпропетровської області.
«Службовий обов’язок кожного з вас — вчасно приходити на допомогу тим, хто потрапив у біду. І виконують цей нелегкий обов’язок сильні духом, надійні та мужні люди. Звук пожежної сирени завдяки вам сьогодні асоціюється з тим, що на допомогу до людей завжди приходять рятувальники. Це означає, що буде врятоване людське життя і збережено майно», — сказав Олександр Вілкул.
Звертаючись до присутніх у залі рятівників, губернатор зазначив, що забезпечення безпеки та попередження надзвичайних ситуацій багато в чому залежить від матеріально-технічної бази рятувальних загонів. «Цьому питанню наш Президент Віктор Федорович Янукович приділяє особливу увагу. І головним завданням, яке ставить перед органами МНС Глава держави, є виконання принципу «Запобігти. Врятувати. Допомогти», — додав губернатор.
Зокрема, за останні два роки за ініціативи Олександра Вілкула з обласного бюджету було виділено близько 11 млн грн. За ці кошти була закуплена сучасна техніка і спецмашини, пально-мастильні матеріали та інструменти (світлові вежі, мотопомпи, бензопили, гідравлічний інструмент, дизельний генератор, автомобільні радіостанції, система GPS).
Губернатор підкреслив високий професіоналізм рятівників Дніпропетровщини на чолі з генерал-лейтенантом Віктором Бутківським.
«Я дякую Олександру Вілкулу за підтримку підрозділів МНС нашої області. Завдяки сучасній техніці, яка придбана за сприяння губернатора, рятівники регіону оперативно та ефективно реагують, ліквідують й попереджають надзвичайні ситуації. Також потужна матеріально-технічна база обласного управління МНС дозволила провести наймасштабніші за останні 20 років командно-штабні навчання з ліквідації та недопущення лісових пожеж», — сказав генерал-лейтенант Віктор Бутківський, начальник Головного територіального управління МНС України у Дніпропетровській області.
Він також додав, що своє професійне свято рятівники Дніпропетровщини зустрічають з високими результатами у роботі. Зокрема, за 8 місяців 2012 року підрозділами Головного територіального управління МНС забезпечено негайне реагування на 4 надзвичайні ситуацій, 13085 некласифікованих подій, 90 подій на водоймах області, ліквідовано 5563 пожежі, знешкоджено понад 3 тис одиниць боєприпасів. Збережено матеріальних цінностей на суму 46,4 млн. гривень. В цьому році було забезпечено безаварійний пропуск повені, паводку та льодоходу, а також не допущено жодної великої лісової пожежі.
До Дня рятівника, який відзначається в Україні щорічно 17 вересня, в містах і районах області проведені місцеві громадські акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Це різноманітні конкурси, вікторини, показові виступи співробітників МНС. Також проводилася агітація щодо навчання населення діям у надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І. І. Мечникова впроваджуються європейські методики з ортопедії та травматології

У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І. І. Мечникова відбувся Міжнародний майстер-клас з хірургії стопи. Провідні українські та німецькі фахівці з ортопедії поділилися досвідом з молодими колегами. Консультативну допомогу щодо найсучасніших методик хірургії стопи отримали 26 молодих травматологів із 16 регіонів України.
Дніпропетровська школа ортопедії і травматології під керівництвом професора Олександра Лоскутова – одна з найпотужніших в Україні. Тому саме в нашому місті відбувся Міжнародний майстер-клас з хірургії стопи. У ньому взяли участь 26 молодих травматологів з різних регіонів України. Вони виконали поставлені задачі з навчання, а також передали досвід іноземним колегам. Завдяки багаторічному співробітництву провідних спеціалістів з Германії та України відбувається динамічний розвиток вітчизняної ортопедії та травматології, впроваджуються у практику сучасні технології. Це є реальним втіленням європеїзації охорони здоров’я України та зокрема Дніпропетровщини”, — сказав головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І. І. Мечникова Сергій Риженко.
Під час майстер-класу були розглянуті етапи проведення операції з ліквідації відхилення першого пальця на нозі – так званої «шишки». В Україні тільки у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І. І. Мечникова активно практикуються подібні хірургічні втручання. За останній рік тут було прооперовано близько 125 пацієнтів. Своїм досвідом щодо європейських стандартів проведення таких операцій з молодими українськими лікарями поділилися визнані німецькі спеціалісти в галузі ортопедії — доктор Міхаель Габель, професор Клаус Штайнбрюк, професор Ханс-Вернер Шпрингорум, а також визнані у світі фахівці дніпропетровської школи ортопедії та травматології, зокрема хірург Олег Лоскутов.
«Методика, що була використана під час операції, дозволяє мінімізувати час реабілітації пацієнта. З першого дня людина може ходити. Повне зрощення кістки відбувається через 1,5-2 місяці, при цьому гіпс не використовується. Завдяки такій методиці пацієнту не знадобиться повторне хірургічне втручання. Співпраця з іноземними колегами дозволяє проводити у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І. І. Мечникова такі операції з ортопедії, якість яких відповідає рівню зарубіжних клінік», — сказав лікар ортопед-травматолог Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І. І. Мечникова Олег Лоскутов.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду