Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Январь 3rd, 2012 Новини Вывести на печать

За дорученням Олександра Вілкула у святкові дні на Дніпропетровщині запроваджено ретельний і посилений моніторинг стану всіх автошляхів області

 За дорученням губернатора Олександра Вілкула перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів селекторну нараду з питань забезпечення належної експлуатації автошляхів області у зимовий період. Зокрема, під час новорічно-різдвяних свят. У нараді взяли участь керівниками відповідних управлінь облдержадміністрації, управління ДАІ, Служби автомобільних доріг в області, КП «Дніпропетровський облавтодор», керівники міст і районів області.

«З метою посилення безпеки руху на автошляхах області губернатор Олександр Вілкул поставив завдання забезпечити належну експлуатацію доріг у складних метеорологічних умовах. Зокрема, під час новорічно-різдвяних свят. Тож керівники міст і районів у святкові дні повинні двічі на день звітувати до спеціально створеного обласного штабу про стан автошляхів міст і районів області та особисто контролювати стан і готовність снігоприбиральної техніки, наявність необхідних паливно-мастильних матеріалів для забезпечення її роботи, запаси піщано-солевої суміші для посипання доріг. У разі погіршення погодних умов, керівники мають забезпечити першочергову очистку та обробку протиожеледними матеріалами небезпечні ділянки доріг»,- сказав перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний.

За дорученням губернатора керівникам міст та районів повинні відпрацювати дії оперативно-чергового персоналу підприємств житлово-комунального господарства на випадок виникнення надзвичайних ситуацій; розглянути схеми взаємодії територіальних штабів з підрозділами МНС та відповідними дорожніми службами для відновлення нормальних експлуатаційних умов на дорогах.

Також Облавтодором та головами райдержадміністрацій взято на постійний контроль ділянки автомобільних доріг загального користування, де можливі підтоплення, а в разі пониження температури ожеледиця.

За дорученням Олександра Вілкула керівники міст і районів зобов’язані перебувати на постійному зв’язку з обласним штабом і можуть виїхати за межі області тільки за погодженням з керівництвом облдержадміністрації.

Для забезпечення оперативного реагування у разі виникнення аварійних ситуацій необхідно терміново інформувати чергових облдержадміністрації та обласний штаб, зателефонувавши на диспетчерську службу: (0562) 42-55-90.

ДОВІДКА

Станом на 30.12.2011 в Дніпропетровській області підготовлено 628 одиниць  спеціальної  техніки комунальної власності , що становить 100 % від плану та 888 одиниць  залученої техніки від підприємств та організацій регіону. Ще 312 одиниць техніки підготовлено КП «Дніпропетровський облавтодор». Також в містах і районах області заготовлено 98,7 тис тон посипального матеріалу, що становить 115 % від плану.

 

Між Дніпропетровською та Запорізькою облдержадміністраціями укладено угоду про співробітництво

 Голови Дніпропетровської та Запорізької облдержадміністрацій Олександр Вілкул та Олександр Пеклушенко підписали Угоду про співробітництво в економічній, промисловій, інноваційній, торговельній, науково-технічній, гуманітарній та інших сферах.

Угода дозволить розширити межі торговельно-економічної та інноваційно-інвестиційної діяльності між областями, сприятиме розвитку транспортного потенціалу, співпраці у сферах охорони здоров’я, туризму та спорту, науково-технічній, освітній та культурній, охорони навколишнього природного середовища.

 

Угода сприятиме розвитку малого і середнього бізнесу, нових ефективних форм спільної підприємницької діяльності, розробки та реалізації спільних інвестиційних проектів.

«Ми робимо одну спільну справу – будуємо нову країну разом з нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем. У наших регіонів багато спільного. Це й питання модернізації базової промисловості, і питання екології, і питання соціального партнерства з бізнесом, і підвищення якості освіти, і покращення медицини, і впровадження енергозберігаючих технологій та новітніх інформаційних технологій. Тому обмін досвідом буде взаємокорисним і сприятиме подальшому розвитку», – сказав Олександр Вілкул.

«Ми бачимо Дніпропетровщину як сильного та надійного партнера. Упевнений, що ця Угода стане новим поштовхом у розвитку Запорізької області», — сказав Олександр Пеклушенко.

Наразі відповідальні управління розробляють план заходів щодо реалізації Угоди.

 Довідково:

Промисловість областей – це потужний індустріальний комплекс, у якому вагоме місце займає чорна металургія та машинобудування.

Питома вага регіонів у загальноукраїнських показниках складає: за обсягами реалізованої продукції металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів – 39,7%, машинобудування – 24,1%; за обсягами експорту металургійної продукції – 33,3%, товарів машинобудування – 23,2%.

Питома вага регіонів у загальноукраїнських показниках складає: за обсягами виробництва картоплі – 35,1%, насіння соняшнику – 23,4%, зернових та зернобобових культур – 11,1%, овочів відкритого ґрунту – 10,1%.

 

 

За дорученням Олександра Вілкула у Васильківському районі Дніпропетровської області відкрито три навчально-виховні комплекси «дитсадок-школа»

За дорученням голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова відкрила три навчально-виховні комплекси «дитсадок-школа» в селах Шевченкове, Богданівка та Григорівка Васильківського району. Тож на Васильківщині створено ще 60 місць у дошкільних навчальних закладах. Таким чином у 2011 році у Васильківському районі відкрито 2 додаткові групи при діючих дошкільних навчальних закладах (40 місць) і створено 6 навчально-виховних комплексів (160 місць).

В урочистостях також взяв участь Народний депутат України Юрій Самойленко.

«Відкриття трьох навчально-виховних комплексів у Васильківському районі – це реальний приклад системного підходу щодо відродження мережі дошкільних закладів в містах та районах області. Завдяки професійності та компетентності губернатора Олександра Вілкула Дніпропетровщина займає провідні позиції в Україні в цьому напрямку. Показник охоплення дошкільною освітою на Дніпропетровщині складає 75,5%, це майже на 20% вище, ніж в середньому по Україні», – сказав Юрій Самойленко.

Дошкільні частини НВК у селах Шевченкове, Григорівка і Богданівка розраховані на 20 місць кожна. Відкриття дошкільних груп у цих селах вирішило повністю питання забезпечення дітей місцями в дитсадках. У дитсадках створені комфортні та сучасні умови для здобуття освіти та відпочинку. Зокрема, замінені вікна, двері, системи водопостачання, каналізації та опалення, завершені електромонтажні роботи, встановлені локальні очисні споруди. Відремонтовані актові зали, медичні кабінети, спальні та ігрові кімнати. Придбані сучасні меблі та техніка.

«З ініціативи губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині реалізується регіональна програма розвитку мережі дошкільних навчальних закладів. У рамках цієї програми за 2010-2011 роки в області відкрито 22 дитсадки і 36 навчально-виховних комплексів «дитсадок-школа», а також 186 додаткових груп у діючих дитсадках. Таким чином, створено 3,5 тис місць у дитсадках регіону, що на 60% скоротило потребу дітей віком від одного до шести років у місцях в дошкільних закладах. Губернатор поставив завдання у наступному році питання із забезпечення дітей області місцями у садочках повністю вирішити», — наголосила Марія Пустова під час відкриття навчально-виховного комплексу (НВК) у селі Шевченкове.

Марія Пустова та Юрій Самойленко подарували новим дитсадкам два телевізори та пральну машину, а дітям – солодкі новорічні подарунки.

Довідка:

Загалом у Васильківському районі функціонує 11 дошкільних навчальних закладів, три з яких входять до складу навчально-виховних комплексів, у них виховується 624 дитини. Мережа та кількість учнів за останні  роки збільшилися. За 2010-2011 роки в дитсадках і НВК району було створено 240 нових місць.

У 2010 році було відкрито 2 дошкільні навчальні заклади на 40 місць.

У 2011 році відкрито 2 додаткові групи при діючих дошкільних навчальних закладах (40 місць) і створено 6 навчально-виховних комплексів (160 місць).

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження