Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 16.08.2012

Август 16th, 2012 Новини Вывести на печать

32 спортсмени Дніпропетровщини представлятимуть Україну на ХІV літніх Паралімпійських іграх у Лондоні

Із 29 серпня по 09 вересня 2012 року проходитимуть ХІV літні Паралімпійські ігри в Лондоні. 32 спортсмени Дніпропетровщини у складі національної збірної представлятимуть Україну на Паралімпійських іграх. За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова провела зустріч зі спортсменами. У нараді також взяв участь перший заступник Дніпропетровського міського голови Анатолій Крупський та понад 100 представників фізкультурно-спортивного активу області.
Учасники зустрічі обговорили питання щодо забезпечення належної підготовки та участі спортсменів Дніпропетровщини у змаганнях на ХІV літніх Паралімпійських іграх у Лондоні.
«Спортсмени-паралімпійці з Дніпропетровської області неодноразово досягали високих результатів і встановлювали нові світові рекорди. На Тринадцятих літніх Паралімпійських іграх Дніпропетровську область представляла найчисельніша команда, яка отримала найбільше медалей серед всіх областей України (20 нагород). Наші чемпіонки Лідія Соловйова (пауерліфтинг), Ганна Єлисаветська (плавання), Інна Стрижак (легка атлетика) встановили світові рекорди, а Лідія Соловйова – і рекорд Паралімпійських ігор», – сказав Анатолій Крупський. Він зазначив, що всі спортсмени Дніпропетровщини, які повернуться з ХІV літніх Паралімпійських ігор з медалями, отримають від обласної влади грошові винагороди.
Під керівництвом Олександра Вілкула в області створені умови для підготовки спортсменів-паралімпійців. Для цього з обласного бюджету в 2012 році виділено 4,2 мільйона гривень, що на 17% більше, ніж у минулому році (в 2011 році – 3,6 мільйона). У квітні цього року було виділено 86 тис грн на придбання комплектуючих для протезів, колінних суглобів для спортсмена-паралімпійця Вадима Нестеренка. Завдяки цьому Вадим візьме участь у Паралімпійських іграх цього літа.
Обласна влада підтримує розвиток спорту в регіоні. На Дніпропетровщині створені належні умови для того, щоб спортсмени-паралімпійці мали можливість якісно тренуватись та вдосконалювати свою спортивну майстерність.
З метою розвитку паралімпійського руху в регіоні працюють обласна дитячо-юнацька спортивна школа паралімпійського резерву для дітей-інвалідів та Дніпропетровський обласний центр з фізичної культури і спорту для інвалідів «Інваспорт», в яких діють 29 відділень із паралімпійських видів спорту. Під керівництвом 76 тренерів спортом займаються 1036 інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору, слуху та інтелекту.
Також в області працюють Дніпродзержинський міський центр «Інваспорт» та 10 спортивних клубів «Інваспорт». У спортивних гуртках та оздоровчих групах в області займається близько 2 тис спортсменів з вадами здоров’я.

В області щорічно проводяться понад 40 спортивних заходів та змагань з плавання, пауерліфтингу, волейболу, волейболу сидячи, академічного веслування, легкої атлетики, настільного тенісу, баскетболу на візках серед спортсменів-інвалідів.
«Від імені всіх паралімпійців дякую обласній владі і нашим тренерам за підтримку і віру в нас. Для нас дуже важлива ваша допомога й розуміння наших проблем. Це дає нам новий поштовх упевнено рухатися в майбутнє, боротися за перемогу та досягати найвищих результатів», – сказав заслужений майстер спорту України з футболу, представник Дніпропетровщини на XIV літніх Паралімпійських іграх у Лондоні Тарас Дутко.
Українські спортсмени змагатимуться у 12 видах спорту (академічне веслування, плавання, волейбол сидячи, настільний теніс, дзюдо, пауерліфтинг, кульова стрільба, стрільба з лука, фехтування на візках, футбол ДЦП, легка атлетика, велоспорт (трек, шосе).
Нагадаємо, на XIII літніх Паралімпійських іграх у Пекіні збірна команда України завоювала 74 медалі, а наша держава стала четвертою в рейтингу зі 147 країн-учасниць. Завдяки успіхам спортсменів Дніпропетровщини Україна знаходиться серед європейських країн-лідерів із розвитку Паралімпійського руху.
«Шановні спортсмени! Вся Дніпропетровщина буде спостерігати за вашими досягненнями на Чотирнадцятих літніх Паралімпійських іграх. Ми будемо інформувати жителів регіону про ваші результати на змаганнях, щоб всі знали, ким ми пишаємося», – сказала Марія Пустова.
За дорученням Олександра Вілкула управління у справах фізкультури і спорту створить окрему сторінку на сайті облдержадміністрації та розмістить на ній детальну інформацію з фотографіями спортсменів Дніпропетровщини, які візьмуть участь в XIV літніх Паралімпійських іграх.

Довідка:
В області фізкультурно-реабілітаційні заняття для інвалідів на пільгових умовах проводяться у 14 спортивних спорудах. Зокрема, це спортивний зал та плавальний басейн Дніпропетровського вищого училища фізичної культури; зал фізичної реабілітації та пауерліфтингу на базі Дніпропетровської консерваторії ім. М. Глінки; стадіон, спортивний зал, плавальний басейн Дніпропетровського державного інституту фізичної культури і спорту; стадіон, стрілецький тир, плавальний басейн та спортивний зал СК «Метеор» (м. Дніпропетровськ); спортивний зал СШ №3 (м. Нікополь); плавальний басейн «МіКомп» (м. Дніпродзержинськ); плавальний басейн (м. Орджонікідзе); стадіон та басейн СК «Ювілейний» (м. Жовті Води); стрілецький тир ДЮСШ №3 (м. Марганець).

Автопарк Нікопольської станції швидкої медичної допомоги поповнився 10 новими сучасними автомобілями «швидкої» марки «Пежо»
У рамках губернаторської стратегії Олександра Вілкула «Регіон – лідер» депутат Дніпропетровської обласної ради від Партії регіонів Андрій Шипко вручив Нікопольській станції швидкої медичної допомоги 10 нових карет «швидкої» марки «Пежо».
Професійна діяльність депутата Дніпропетровської обласної ради від Партії регіонів Андрія Шипко спрямована на розвиток охорони здоров`я, материнства та дитинства, родини, духовності, науки та освіти.
Одним з ключових напрямків розвитку медицини на Дніпропетровщині депутат вважає оснащення медичних закладів новим сучасним обладнанням та технікою. Сьогодні Андрій Шипко вручив 10 сучасних автомобілів марки «Пежо» Нікопольській станції швидкої медичної допомоги.
«Розвиток медицини наразі є одним з пріоритетних напрямків на Дніпропетровщині. Тому в нашому регіоні робляться системні кроки щодо підвищення якості надання медичних послуг. І одним з найважливіших кроків є оснащення медичних закладів новою технікою. У рамках губернаторської стратегії Олександра Вілкула «Регіон – лідер» Нікопольська станція швидкої медичної допомоги отримала 10 сучасних карет «швидкої». Всі автомобілі укомплектовані новітнім обладнанням, що надає можливість рятувати життя навіть в найскладніших випадках», — сказав депутат Дніпропетровської обласної ради Андрій Шипко, який має медичну освіту та працював дитячим хірургом.
Якість медичного обладнання, яким оснащені автомобілі «швидкої» високо оцінили медичні працівники Нікопольської станції швидкої медичної допомоги. Медики висловили подяку депутатові та пообіцяли, що на машинах такого класу робота служби швидкої медичної допомоги стане ще ефективнішою.
«Ці 10 автомобілів, які отримала Нікопольська станція швидкої медичної допомоги – вагомий внесок у розвиток служби швидкої допомоги. Такі сучасні карети «швидкої» нададуть нам всі умови для більш оперативного порятунку життів жителів Нікопольщини. Завдяки сучасній медичній апаратурі, якою оснащені автомобілі, ми зможемо якісно та в короткий термін надавати медичну допомогу на належному рівні», — сказав головний лікар Нікопольської станції швидкої медичної допомоги Олег Пшеничний.
Нікопольська станція швидкої медичної допомоги обслуговує понад 1 млн 300 тис мешканців міст Нікополя, Марганця, Орджонікідзе та Томаківського, Нікопольського, Солонянського районів. Наразі до складу Нікопольської станції швидкої медичної допомоги входять центральна підстанція, 5 відділень та 10 тимчасових пунктів базування.
Довідка: Завдяки фінансуванню з обласного бюджету із 1 січня 2012 року на Дніпропетровщині діє єдина для всієї області система роботи швидкої допомоги, яка передбачає принцип екстериторіальності. Це означає, що на виклик приїжджає «швидка» з найближчого пункту базування незалежно від місцезнаходження пацієнта (раніше, приміром, «швидка», яка знаходилася у Дніпропетровську не могла виїхати на виклик у Дніпропетровський район).
За підтримки губернатора Олександра Вілкула у 2011 році було закуплено 13 автомобілів швидкої допомоги. Наразі область отримала 32 автомобілі, найближчим часом надійде ще 44 одиниці санітарного транспорту швидкої медичної допомоги.
Крім того, у 2010 – 2012 роках за кошти обласного бюджету для Обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф були закуплені 3 сучасні реанімобілі (в тому числі – 1 неонатологічний), які ліквідували поняття «нетранспортабельності» пацієнта та дозволяють перевозити новонароджених вагою від 500 грамів.
Протягом останніх двох років на Дніпропетровщині додатково створено 20 бригад швидкої допомоги, відбулося збільшення місць базування бригад з 91 до 136, автомобілі «швидкої» дооснащені медичним обладнанням на загальну суму 2,9 млн. грн. Крім того, у 2012 році фінансування одного виклику швидкої медичної допомоги збільшено із 3 грн до 32,75 грн, що дало змогу на 100% забезпечити необхідними медичними препаратами пацієнтів при наданні екстреної медичної допомоги. Найближчим часом фінансування виклику швидкої медичної допомоги буде збільшено до 32,75 грн.
В постійному режимі здійснюється підготовка та підвищення кваліфікації фахівців бригад швидкої медичної допомоги на базі тренінгового центру при обласному Центрі екстреної медицини та медицини катастроф. На сьогодні підготовлено 100% лікарів (471 лікар) та 53% фельдшерів (803).
Крім того, на виконання Національного проекту «Вчасна допомога» за підтримки губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині створюється єдина регіональна оперативно-диспетчерська служба швидкої медичної допомоги.

 18 серпня 2012 року на Дніпропетровщині буде відкрито сезон полювання на пернату дичину

18 серпня 2012 року буде відкрито сезон полювання на пернату дичину на польових та водно-болотних угіддях Дніпропетровської області, крім водоймищ розташованих на території хвойних лісових масивів. Таке рішення прийнято за погодженням з Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища у Дніпропетровській області згідно чинного законодавства на засіданні Дніпропетровської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке пройшло під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Вячеслава Задорожного.

Засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій пройшло за участі керівників Дніпропетровського обласного управління лісового та мисливського господарства, Головного територіального управління МНС України у Дніпропетровській області, Головного управління Держтехногенбезпеки України у Дніпропетровській області, Головного управління МВС України у Дніпропетровській області, Дніпропетровської обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок, товариства військових мисливців та рибалок, Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології.
«Рішення про дозвіл на відкриття на території Дніпропетровської області сезону полювання на пернату дичину було прийнято на підставі прогнозів Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології. На всій території області в наслідок зниження температури повітря та опадів відбулось зниження рівня пожежної небезпеки з найвищого п’ятого до другого класу. У найближчі 2 тижні прогнозується збереження помірного температурного режиму», — сказав Вячеслав Задорожний. Він наголосив, що запобіжною мірою виникнення лісових пожеж на території Дніпропетровської області залишається збереження заборони на полювання біля водойм на території хвойних лісових масивів.
Нагадаємо, що 1 серпня у зв’язку із п’ятим класом пожежної небезпеки на Дніпропетровщині було перенесено дату відкриття сезону полювання на пернату дичину до зниження класу пожежної безпеки.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій
  • Заходи до Дня Європи
  • Додаткові автобусні маршрути на поминальні дні
  • Актуальні грантові пропозиції
  • Вітання з днем Європи
  • Виконком від 08.05.2024 р.
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Милосердова Володимира до вул. Леоніда Каденюка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005248-a
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Богуна Івана до вул. Миколи Лисенка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005166-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Європейська в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005908-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Ганни Світличної в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005751-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Грушевського Михайла в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005848-a
  • Оголошення про проведення конкурсу на визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-007436-a
  • У боях за Україну загинули наші земляки
  • Вітання з нагоди Міжнародного дня Червоного Хреста і Червоного півмісяця