Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 16.10.2012 р

Октябрь 16th, 2012 Новини Вывести на печать

З ініціативи губернатора Олександра Вілкула та генерального директора «Укрпошта» Оксани Плотнікової на Дніпропетровщині стартував перший в Україні проект зі спрощеного надання адміністративних послуг громадянам через пошту

На Дніпропетровщині з ініціативи губернатора Олександра Вілкула стартував перший в Україні проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту». Губернатор Олександр Вілкул та генеральний директор Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Оксана Плотнікова підписали Меморандум про взаємне співробітництво у сфері спрощення процедури надання адміністративних послуг.
Наразі на Дніпропетровщині діє 35 дозвільних центрів у всіх містах та районах області, через які за принципом «єдиного вікна» підприємцям видається 100 % дозвільної документації. Це забезпечує своєчасне надання дозвільних документів. Сьогодні на Дніпропетровщині спектр надання адміністративних послуг розширюється.
У рамках меморандуму про співробітництво облдержадміністрації та «Укрпошти» на базі поштових відділень будуть створені центри, які за принципом «єдиного вікна» надаватимуть населенню адміністративні та соціальні послуги.
Спеціалісти центрів послуг при відділеннях поштового зв’язку надаватимуть консультації громадянам щодо оформлення технологічних карток та заяв, формуватиме пакет документів та надсилатиме його до муніципальних центрів послуг. Після того у відділенні, з якого був надісланий запит, клієнт отримує необхідні документи – довідки, посвячення тощо.
Послугу можна буде отримати навіть вдома. Для цього листоноша прийде до громадянина додому, заповнить всі необхідні анкети. Вони будуть відправлені до міського або районного інформаційно-ресурсного центру, які створені на базі дозвільних центрів міст і районів області. В інформаційно-ресурсному центрі звернення громадянина буде розглянуте відповідними органами влади та прийнято рішення. Після цього документ листоноша принесе громадянину додому.
Першими розпочали роботу за принципом «єдиного вікна» відділення поштового зв’язку у місті Кривий Ріг (№ 6, 69 та 84), у селі Могилів Царичанського району та місті Марганці (№ 6). Таким чином, будуть відпрацьовані типові стандарти надання адмінпослуг через пошту у великих містах, містах обласного підпорядкування та в сільських районах для того, щоб в майбутньому цю практику поширити по всіх містах і районах нашої області.
«Одне з першочергових завдань, яке ставить перед органами влади наш Президент Віктор Федорович Янукович – це дебюрократизація та підвищення якості адмінпослуг. Для цього в області створена система дозвільних та інформаційно-ресурсних центрів, які надають послуги якісно, своєчасно і в комфортному для людей режимі. Сьогодні на Дніпропетровщині стартував проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту. Він передбачає впровадження «єдиного вікна» в наданні адміністративних і соціальних послуг жителям Дніпропетровщини через поштові відділення», — сказав Олександр Вілкул.
Пілотний проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту» стане складовою частиною комплексної системи з надання адміністративних та соціальних послуг в регіоні. На базі облдержадміністрації функціонує інформаційно-ресурсний центр «Відкрита влада», який координує діяльність дозвільних центрів у містах та районах області. Наразі в регіоні триває процес перетворення дозвільних центрів у інформаційно-ресурсні центри. З відкриттям центрів з надання адміністративних та соціальних послуг на базі поштових відділень населення зможе отримувати ці послуги максимально близько до місця свого проживання.
Дніпропетровська дирекція «Укрпошти» має розгалужену систему відділень в регіоні. Тому з відкриттям таких центрів в містах та районах області населення зможе обирати, до якого центру послуг (муніципального центру чи поштового відділення) найближче та найзручніше дістатися.
«На Дніпропетровщині є розвинена мережа центрів надання адміністративних послуг, тому вона стала пілотним регіоном. Протягом двох місяців даний проект буде реалізовано у Кривому Розі, Марганці та у селі Могилів Царичанського району, а до кінця року на території всієї Дніпропетровщини», — сказала Оксана Плотнікова.
Наразі у відділеннях «Укрпошти» можна буде отримати такі види послуг:
• присвоєння поштової адреси об’єктам нерухомого майна (приміщенню у разі реконструкції нежилих приміщень, об’єднання жилих приміщень в одне; будівлям у разі, якщо будівництво не завершено, визнання права власності на об’єкт нерухомості за рішенням суду тощо);
• установлення статусу та видача посвідчень (батьків та дитини з багатодітної сім’ї, учасника війни, інваліда війни, ветерана праці, дитини війни тощо);
• отримання субсидії на відшкодування витрат на оплату комунальних послуг, придбання твердого та скрапленого газу (видаються органами управління праці та соціального захисту населення);
• видача довідки про отримання доходів (пенсії) (видаються органами Пенсійного фонду).В ході реалізації проекту цей перелік буде розширюватися.
У поштових відділеннях Кривого Рогу, Марганцю та села Могилів, які відсьогодні розпочали надавати адміністративні та соціальні послуги за принципом «єдиного вікна» проведена реконструкція, встановлені інформаційні стенди з переліком адміністративних послуг, технологічними картками, зразками заяв, номерами довідкових телефонів, адресами веб-сайтів та електронної пошти міських та районного інформаційно-ресурсних центрів послуг. В операційній залі розміщений спеціальний інформаційний кіоск, за допомогою якого клієнт зможе в режимі on-line відслідковувати етап вирішення його питання.
«Я вдячна губернатору Дніпропетровщини Олександру Вілкулу за величезну домопогу у реалізації цього складного та масштабного проекту, який дасть можливість максимально наблизити адміністративні послуги до кожного. Відтепер кожен житель Дніпропетровщини зможе, не виходячи з дому, або у найближчому відділенні пошти отримати максимальний спектр адміністративних послуг», — сказала Оксана Плотнікова
Довідково:
На Дніпропетровщині обласна влада надає системну підтримку розвитку поштового зв’язку. Нагадаємо, у серпні 2012 року між облдержадміністрацією, обласною радою та УДППЗ «Укрпошта» підписано Меморандум, згідно з яким обласна влада надає пільгові ціни на оренду комунального майна для розміщення підприємств «Укрпошти», допомагає в реконструкції відділень та встановленні нових поштових скриньок жителям регіону.
В Дніпропетровській області реалізується масштабний проект «Електронний регіон». Його мета — підвищити ефективність управління областю, сприяти розвитку бізнесу та притоку інвестицій, забезпечити доступність і прозорість послуг для громадян і бізнесу.

 У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І.І. Мечникова вперше в Україні реалізується програма «Лікарня без болю», у рамках якої застосовуються новітні розробки в анестезіології

Традиційно 16 жовтня відзначають Всесвітній день анестезіолога. На Дніпропетровщині це професійне свято має особливе значення, тому що саме у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І.І. Мечникова вперше в Україні реалізується програма «Лікарня без болю», що націлена на позбавлення больових відчуттів у пацієнтів, починаючи від діагностичних обстежень і до найскладніших операцій.
«Хочу привітати усіх анестезіологов Дніпропетровщини з їх професійним святом. В області працюють дійсно висококваліфіковані спеціалісти. Завдяки їх багатому досвіду та постійній підтримці обласної влади, а саме оснащенню медичних закладів сучасним обладнанням, стало можливим запроваджувати унікальні методики як лікування, так і знеболювання. Зокрема в обласній клінічній лікарні ім. І.І. Мечникова вже майже рік реалізується перша в Україні програма «Лікарня без болю», що має на меті зробити процес одужання пацієнтів швидким та безболісним», — сказала начальник головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
Програма «Лікарня без болю» була започаткована у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І.І. Мечникова в листопаді 2011 року. Програмою передбачено використання найсучасніших методик та напрацювань в анестезіології спеціалістів обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова та науковців кафедри анестезії та інтенсивної терапії Дніпропетровської державної медичної академії. Мета програми — під час перебування пацієнта у лікарні позбавити його болю, неприємних відчуттів та негативних емоцій, починаючи з маніпуляцій у діагностичному відділенні до проведення лікування у стаціонарних умовах. Завдяки цьому перебування пацієнта у лікарні стає комфортнішим, а одужання – більш швидким.
«Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова – це потужний науково-практичний центр, на базі якого працюють провідні українські фахівці. За підтримки губернатора Олександра Вілкула лікарня постійно оснащується новою сучасною апаратурою, крім того, ми отримуємо дороговартісні медикаменти та витратні матеріали для лікування та операцій. Все це надає нам можливість впроваджувати та реалізовувати тут новітні методики діагностики та лікування. «Лікарня без болю» — наше особливе досягнення, яке довело, що лікуватися можливо безболісно та в максимально комфортних умовах. Кожний пацієнт під час процедур, що пов`язані з больовими відчуттями та дискомфортом, безкоштовно отримує дозоване введення сучасних високоякісних анестезіологічних препаратів», — сказав головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова Сергій Риженко.
Тепер пацієнт позбавлений больових відчуттів не тільки під час операцій, а й при діагностиці: гастроскопії (діагностика порожнини шлунка), колоноскопії (діагностика внутрішньої поверхні товстої кишки) чи при взятті пункції (прокол стінки судини (частіше вени) або будь-якого органу з лікувальною або діагностичною метою).
За час реалізації програми «Лікарня без болю» вже декілька тисяч пацієнтів обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова успішно пройшли курс лікування за новітніми методиками.

 Марія Пустова: «На Дніпропетровщині до кожної дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, та прийомної родини застосовується індивідуальний підхід та належна увага»

На Дніпропетровщині створюється система європейських стандартів захисту прав дітей, особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для цього в області у рамках регіонального проекту «Родина для дитини» продовжується реалізація комплексу заходів щодо розвитку сімейних форм виховання та усиновлення. За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова провела нараду з питань створення та функціонування прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу. У заході взяли участь понад 300 фахівців. Це – заступники міських голів та голів райдержадміністрацій, які відповідають за соціально-гуманітарні питання, керівники профільних управлінь облдержадміністрації, представники Служб у справах дітей, Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та інші.
«На Дніпропетровщині у рамках регіонального проекту «Родина для дитини», ініційованого губернатором Олександром Вілкулом, активно популяризується усиновлення, надається належна підтримка на рівні держави та обласної влади прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу (ДБСТ). Адже тільки сім’я здатна забезпечити гармонійний і повноцінний розвиток дитини. Якщо не існує можливості для дитини жити з рідними батьками, наше з вами завдання – знайти цій дитині родину. У цьому контексті центри соціальних служб виконують велику роботу з підбору і навчання кандидатів у прийомні батьки, опікуни, піклувальники, батьки-вихователі. На Дніпропетровщині до кожної дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, та прийомної родини застосовується індивідуальний підхід та належна увага. Адже від того, наскільки якісно буде проведена підготовча робота з майбутніми прийомними батьками, залежить адаптація дитини у новій сім’ї та подальше її спільне життя з прийомними батьками», – сказала Марія Пустова.
Проект «Родина для дитини» дав нову якість розвитку сімейних форм виховання в регіоні. З 2011 року в рамках соціального партнерства до реалізації проекту приєднався благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України». Даний проект отримав високу оцінку вітчизняних і зарубіжних експертів.
На сьогодні в області ведеться активний процес створення ДБСТ і прийомних сімей.
Як доповіла начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Ніна Тутова, на Дніпропетровщині вже працює 86 ДБСТ і 347 прийомних сімей, в яких виховується 1 тис 215 дітей. У цьому році Олександр Вілкул поставив завдання в кожному місті та районі області створити не менше одного ДБСТ і влаштувати в них не менше 8-ми дітей.
У Дніпропетровській області за п’ять-сім років планується забезпечити повний перехід від інтернатної форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання. Для цього в 2011 році губернатор поставив завдання: щорічно протягом п’яти років влаштовувати в сімейні форми виховання близько 20% вихованців інтернатів. Більш ніж за рік реалізації проекту «Родина для дитина» 808 вихованців інтернатів вже знайшли свої сім’ї (зокрема, в 2011 році — 494, у 2012 — 314).
Обласна влада приділяє велику увагу розвитку системи навчання усиновителів, батьків-вихователів, прийомних батьків, їх підготовки до спільного життя з усиновленими дітьми, а також підготовки тих, хто бажає взяти в сім’ю прийомних дітей. Про те як здійснюється ця робота доповіла Директор Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Кабат заступнику голові облдержадміністрації.
«Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді активно займаються підбором кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі, проводять їх навчання та організовують підвищення кваліфікації, постійно здійснюють соціальне супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Майже за два роки в центрі пройшли навчання 584 кандидати в опікуни, піклувальники, прийомні батьки й батьки-вихователі. Крім того, у тренінговому центрі підвищили кваліфікацію 317 прийомних батьків та батьків-вихователів. Програма навчання являє собою комплекс заходів, що проводяться у формі соціально-психологічного тренінгу, перегляду навчальних відеофільмів, психологічних тестувань та домашніх завдань», – сказала Ірина Кабат.
Влаштовуючи дітей у сімейні форми виховання, обласна влада ставить мету – не допустити соціального сирітства.
В рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича в Центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді додатково введені фахівці з соціальної роботи – 671 працівник. Це зроблено для того, щоб забезпечити адресну допомогу кожній сім’ї, яка опинилася у складних життєвих обставинах, та потребує підтримки держави, щоб не допустити розлучення дітей і батьків. За липень-вересень роботи розширеного штату соціальних працівників проінспектовано понад 35 тисяч сімей.
За підсумками наради заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова поставила завдання перед учасниками наради – забезпечити якісний підбір та навчання кандидатів у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, опікуни, піклувальники, а також забезпечити якісний соціальний супровід прийомних сімей.

Довідка:
До сімейних форм виховання відносяться:
• Усиновлення – це оформлена спеціальним юридичним актом (рішення суду) передача на виховання в сім’ю дитини на правах сина чи дочки.
• Опіка, піклування – це влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян України, які перебувають переважно в сімейних, родинних відносинах із цими дітьми з метою забезпечення їх виховання, освіти, розвитку, захисту їх прав та інтересів. Опіка встановлюється над дітьми, які не досягли 15-ти років і залишилися без батьківського піклування. Піклування – над неповнолітніми з 15 до 18 років.
• Прийомна сім’я – сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно взяла на виховання та спільне проживання на свою житлову площу від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
• Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, взяли на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

 Заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Андрій Муксімов провів офіційну зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Аргентинської Республіки в Україні Лілой де Муан

За дорученням губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула його заступник Андрій Муксімов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Аргентинської Республіки в Україні Лілой де Муан. Під час зустрічі були обговорені питання співпраці Дніпропетровщини та Аргентини у сфері промисловості, сільського господарства, в освітній та культурній галузях.

«На Дніпропетровщині у рамках Програми економічних реформ Президента України Віктора Януковича та Комплексної стратегії розвитку регіону забезпечується стабільне зростання промислового виробництва. Дніпропетровська область – це один із промислових центрів України та Східної Європи, на який приходиться близько 20% промислового виробництва країни. Дніпропетровщина встановлює якісно новий та конструктивний діалог з міжнародними структурами й бізнес-колами, розширює коло партнерів серед регіонів інших країн. Якісна металургійна продукція та високі космічні технології Дніпропетровщини – це візитна картка регіону та України», — сказав Олександр Вілкул.
За останні два з половиною року в області забезпечена позитивна динаміка росту промисловості: у 2010 році + 16,1%, 2011 +5,4%, за 7 місяців 2012 року + 4,1%, очікувані показники 2012 року на рівні 5%.
Заступник губернатора Дніпропетровщини Андрій Муксімов та Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні Ліла де Муан обговорили питання торговельно-економічної співпраці, у тому числі питання розширення експорту промислової продукції Дніпропетровщини до Аргентини.
Активне співробітництво Дніпропетровщини та Аргентинської республіки налагоджено й у галузі сільського господарства. У 2011 році близько 20 підприємств та організацій області підтримували зовнішньоекономічні стосунки з партнерами з Аргентини. Зокрема, ТОВ «Виробниче підприємство» Агро-союз «, ТОВ «Агро інвест», ТОВ «Украгро-2003».
За 7 місяців 2012 року імпорт на Дніпропетровщину з Аргентини склав 3,9 млн дол США. Зокрема, в область імпортувалися сільськогосподарська техніка, рибні продукти, горіхи, цитрусові та фармацевтична продукція.
«Дніпропетровська область дуже розвинена: у регіоні багаті сільськогосподарські підприємства, високорозвинений промисловий сектор та високі космічні технології» , — сказала Ліла де Муан.
Пані Посол високо оцінила високий рівень співпраці Дніпропетровщини з Аргентинською Республікою в галузі сільського господарства та космічних технологій. Також вона висловила надію на подальше поглиблення взаємовигідного співробітництва Дніпропетровщини з Аргентинською Республікою в галузях машинобудування, агропромислового комплексу, туризму та освіти.
Одним із пріоритетних напрямів розвитку Дніпропетровщини є розвиток освіти та культури. Зокрема в області реалізується наймаштабніший інноваційний освітній проект в Україні «Новій Дніпропетровщині – новий формат освіти», який передбачає інтеграцію у світовий освітній простір. З цією метою вже зараз у багатьох вишах регіону впроваджена система подвійних дипломів: українського ВНЗ і країни-партнера.
Так, магістри Університету залізничного транспорту отримують українські та французькі дипломи, випускники Університету ім. Альфреда Нобеля в наступному році отримають українські та британські дипломи Університету Уельса.
Національна Металургійна академія за проектом ТЕМПУС відкрила центр партнерства з підприємствами, а Гірничий університет пройшов американську акредитацію програми МВА спільно з Університетом Франкліна (США).
«В основі вищої освіти регіону покладено трикутник знань: «освіта-дослідження-інновації». Обласна влада підтримує молодих людей, які займаються науковою діяльністю. Тому що саме вони будуть робити наступний крок у розвитку освіти, теоретичної і практичної науки. У регіоні створюються умови для підготовки конкурентоспроможного фахівця й на міжнародному рівні. Дніпропетровська область зацікавлена в обміні досвідом в системі освіти і науки з іншими країнами», — сказав Олександр Вілкул.
Під час офіційної зустрічі за ініціативи Олександра Вілкула була розглянута можливість посилення зв’язків між дніпропетровськими та аргентинськими вишами.
Після зустрічі Ліла де Муан провела лекцію у Дніпропетровському національному університеті ім. Олеся Гончара щодо розширення аргентинсько-українських відношень.
Довідка:
Обсяги зовнішньоторговельних операцій Дніпропетровщини з Аргентинською Республікою у 2011 році:
ЗОВНІШНЬОТОРГОВЕЛЬНИЙ ОБОРОТ товарами склав 9,7 млн дол США,
ЕКСПОРТ – 3,5 млн дол США, ІМПОРТ – 6,2 млн дол США
З області експортувалися: добрива – 54,1% (у загальному обсязі експорту товарів з області до Аргентини) та чорні метали – 45,9%.
Експортні операції здійснювали:
ПАТ “Дніпровський завод мінеральних добрив”;
ПАТ “Нікопольський завод феросплавів”.
До області імпортувалися: машини, апарати і механічні пристрої – 42,5% (у загальному обсязі імпорту товарів з Аргентини до області); риба і ракоподібні – 19,7%; насіння і плоди олійних рослин – 10,1%; фармацевтична продукція – 7,3%; прилади і апарати – 7,0%; їстівні плоди та горіхи, цитрусові – 5,8%; полімерні матеріали, пластмаси – 4,4%.
Обсяги зовнішньоторговельних операцій у січні – липні 2012 року:
ЗОВНІШНЬОТОРГОВЕЛЬНИЙ ОБОРОТ товарами склав 4,1 млн дол. США,
ЕКСПОРТ – 0,2 млн дол. США, ІМПОРТ – 3,9 млн дол. США
З області експортувалися чорні метали (100% у загальному обсязі експорту товарів з області до Аргентини).
До області імпортувалися: машини, апарати і механічні пристрої – 30,7% (у загальному обсязі імпорту товарів з Аргентини до області); риба і ракоподібні – 23,5%; насіння і плоди олійних рослин – 16,0%; прилади і апарати – 12,2%; фармацевтична продукція – 8,9%; їстівні плоди та горіхи, цитрусові – 6,0%.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження