Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 17.08.2012

Август 20th, 2012 Новини Вывести на печать

За підтримки губернатора Олександра Вілкула та Генерального Консула республіки Туреччина в Україні Ігора Ханіна на Дніпропетровщині проходить благодійна акція «Милосердя»

За підтримки губернатора Олександра Вілкула та Генерального Консула республіки Туреччина в Україні Ігора Ханіна з 16 серпня по 30 жовтня 2012 року на Дніпропетровщині проходить благодійна акція «Милосердя». В акції візьме участь Товариство Червоного Хреста України.
Мета акції – підтримка соціально незахищених верств населення, допомога інвалідам, людям похилого віку, одиноким, непрацездатним людям, хворим на туберкульоз, СНІД та іншим.
У рамках акції організовано ряд благодійних заходів для залучення жителів Дніпропетровщини до співпраці.
Гуманітарну допомогу буде направлено в центри реабілітації для дітей-інвалідів, дитячі будинки, лікарні, дитячий пульмонологічний санаторій.
У 2011 році під час проведення благодійної акції «Милосердя» було зібрано 603,5 тис грн, завдяки чому більш ніж 15 тис соціально незахищених громадян області отримали допомогу.
«Кожна соціально незахищена людина повинна отримувати допомогу й відчувати підтримку. Для цього обласна влада у співпраці з благодійними організаціями та жителями Дніпропетровщини вже вкотре проводить подібні акції. А люди, які потребують допомоги, отримують її. Об’єднавши свої сили, ми досягнемо більшого – залучимо до благодійних акцій нових небайдужих людей, підтримаємо тих, хто потребує особливої уваги, та зменшимо кількість соціально незахищених людей», – сказала начальник управління у справах сім’ї та молоді Лілія Ковальова.

Довідка:
Товариство Червоного Хреста України є учасником Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – найбільшої благодійної організації в світі.
Одним із найпотужніших учасників Червоного Руху України є Дніпропетровська обласна організація Товариства Червоного Хреста.
У минулому році на Дніпропетровщині відбулися 792 благодійні акції. Проведено близько 3 тис бесід зі школярами.

Обласна влада Дніпропетровщини продовжує реалізацію системної політики з підтримки виробників молока та забезпечення громадян якісною молочною продукцією регіонального виробництва

У 2012 році завдяки системним заходам обласної та державної влади з підтримки сільгоспвиробників кількість великої рогатої худоби в Дніпропетровській області збільшилась на 2400 голів і склала 179 400 тварин (2011 рік – 177 000 тис). Відповідно очікується зростання обсягу виробництва молока до 241,5 тис тонн (+ 500 тон по відношенню до 2011 року). Сьогодні на сесії обласної раді було виділено 960 тис грн на придбання ємностей для зберігання молока молочнотоварним кооперативам Дніпропетровщини.
«У Комплексній стратегії розвитку регіону, ініційованій губернатором області Олександром Вілкулом, аграрна галузь визначена одним з пріоритетних кластерів економіки», – сказав, коментуючи рішення депутатів, голова обласної ради Євген Удод, – «Зусилля обласної влади щодо розвитку тваринництва спрямовані в двох головних напрямах. По-перше, це підтримка великотоварного виробництва та будівництво великих скотарських комплексів. По-друге – це створення молочарських кооперативів, які мають на меті об’єднати індивідуальних господарів, створити для них можливості для придбання племінного поголів’я, та надати їм доступ до сучасних технологій та обладнання, яке дозволить виробляти якісну та здорову продукцію».
У рамках співпраці з міжнародним фондом «Добробут громад» восени цього року буде завершено створення першої в Україні кооперативної навчальної молочної ферми. Вартість цього інноваційного проекту, який реалізовано у Покровському районі перевищує 1,5 млн євро.
Кооперативний рух в сільських районах області, за словами голови обласної ради, дозволяє модернізовувати аграрну галузь, створювати ефективні виробництва з новими робочими місцями, забезпечувати роботою сільських мешканців.
«Важливим кроком на підтримку сільгоспкооперативів є виділення з обласного бюджету 960 тис грн на придбання ємностей для зберігання молока молочнотоварним кооперативам Дніпропетровщини», – підкреслив голова обласної адміністрації Олександр Вілкул, — «Ми прокладаємо дорогу для якісної сільськогосподарської продукції до споживачів Дніпропетровщини. При цьому мета обласної влади — не тільки підтримати виробника, а й забезпечити умови, при яких люди зможуть купувати регіональну сільськогосподарську продукцію за прийнятними цінами. Адже сьогодні споживання молочної продукції складає 341 кг на одного мешканця області у рік. І лише 179 кг з цього обсягу виробляється у нашому регіоні. Отже, нам є куди зростати і над чим працювати», — наголосив губернатор.

Мотивацію для виробників тримати худобу створює державна програма з дотування утримання молодого поголів’я молочної рогатої худоби. Завдяки їй господарі мають змогу отримувати щоквартально по 250 грн на одну теляту у віці від 3 до 15 місяців.
На Дніпропетровщині дотацію вже отримали 3300 господарів на 6620 тварин. Перший транш спрямованих на це коштів склав 253 тис грн.
Але обласне керівництво ставить завдання довести до кінця вересня 2012 року кількість молодняку, який буде утримуватись за допомогою держави, до 14 тис голів. Для цього районні управління сільського господарства мають провести додаткову роз’яснювальну роботу серед селян, та надати їм допомогу у оформленні необхідних документів.
Всього наразі на Дніпропетровщині налічується біля 25 000 голів молодняка велікої рогатої худоби.
«Завдяки Меморандуму, підписаному навесні між Дніпропетровською обласною владою та переробниками молока, про визначення мінімальної закупівельної ціни на молоко регіональні виробникі отримають одну з найвищих цін в Україні: для індивідуальних господарів вона сягає 2 грн 50 коп за літр (була на рівні 2,10 грн – 2,30 грн), а для середніх та великіх господарств – 3 грн 17 коп, і з 1 вересня 2012 року її буде збільшено до 3 грн 40 коп за літр молока. Це також є додатковим стимулом для виробників», – зазначив губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.
Довідково: Проект зі створення кооперативної навчальної молочної ферми впроваджується у співпраці з Дніпропетровською обласною владою, Міжнародною благодійною організацією «Добробут Громад», Дніпропетровською обласною громадською організацією «Сільськогосподарська консультаційна служба», SOCODEVI, компанією Данон Україна та за фінансування Фонду Данон Екосистем, Хейфер Інтернешнл та Канадської Агенції Міжнародного розвитку.

Дніпропетровська обласна рада прийняла рішення виділити додатково 1,6 млн грн для адресної підтримки ветеранів війни та праці, інвалідів та громадян, які потребують особливої уваги з боку держави

На виконання завдань Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича Дніпропетровська обласна рада прийняла рішення додатково виділити 1,6 млн грн для адресної підтримки ветеранів війни та праці, інвалідів та громадян, які потребують особливої уваги з боку держави.
Із виділеного додаткового фінансування 587,4 тис грн спрямовані на виплату стипендій громадянам, яким виповнилось 100 і більше років, 539,5 тис грн – на проведення заходів, присвячених вшануванню ветеранів війни та праці, а також 520 тис грн – на виплату матеріальної допомоги громадянам, які потребують особливої уваги та підтримки держави.
«На Дніпропетровщині створена потужна система соціального захисту громадян, зокрема, ветеранів та інвалідів. В її основі – комплексність та адресний підхід. Вона спрямована на вирішення конкретних проблем тих категорій населення, які потребують підтримки держави та регіональної влади. За сім місяців 2012 року з обласного бюджету на ці цілі було виділено 7,1 млн грн, що вдвічі грн більше ніж у відповідному періоді минулого року. Кошти, які додатково виділено сьогодні (1,6 млн грн), підуть на адресне вирішення потреб громадян, які потребують особливої увагі держави. Ще 1,8 млн грн планується виділити до кінця 2012 року», – сказав Олександра Вілкул.

Олександр Вілкул: “Сільські ради Дніпропетровщини отримають 100 нових автомобілей”

Підвищення якості надання адміністративних послуг є одним з пріорітетів державної політики Президента України Віктора Януковича. Для досягнення цієї мети на Дніпропетровщині впроваджується регіональний проект “Державне управління завтрашнього дня”. Працює перша в Україні програма сприяння розвитку місцевого самоврядування. Впроваджуються сучасні електронні сервіси для підвищення якісті роботи державних службовців та працівникіи місцевого самоврядування. Одночасно для зручності відвідування органів влади в адміністративних закладах проводяться ремонти та покращується стан їх матеріально-технічного забезпечення.
В рамках реалізації програми розвитку місцевого самоврядування за кошти обласного бюджету місцевим радам будуть придбані 100 автомобілей.
“До складу сільських та селищних рад на Дніпропетровщині входять від 5 до 15 населених пунктів, розташованих на значній відстані. Контролювати ситуацію в кожному з них, оперативно реагувати на звернення громадян без автотранспорту працівникам сільських рад дуже важко. Тому сьогодні депутати Дніпропетровськї обласної ради прийняли рішення про придбання для сільських рад 100 нових автомобілей. Це підвищить мобільність та швидкість реагування на звернення громадян. Адже наразі більшість автомобілей, що перебувають на балансі місцевих рад, відпрацювали свій ресурс. Вони були придбані ще за радянських часів. 34% перебувають у неробочому стані, 66% потребують ремонту. 10% рад взагалі не мають автомобілей. Ми підвищуємо вимоги до роботи голів сільських рад та працівників місцевого самоврядування і одночасно створюємо можливості для покращення якості їх роботи”, — сказав голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вілкул.
Минулого року для сільських рад було придбано 72 автомобілі.
“Голова сільради має бути знаною і шанованою людиною, яка має все необхідне для того, щоб вирішувати проблеми своїх земляків. А для того він повинен мати автомобіль”, — сказав Олександр Вілкул.
“Програма розвитку місцевого самоврядування, що реалізується на Дніпропетровщині, беспрецендента для України. Наш Президент Віктор Янукович велику увагу приділяє розвитку місцевого самоврядування. На виконання завдань, поставлених Главою держави, губернатор області Олександр Вілкул концентрує увагу всіх органів влади регіону на підвищення якості управлінських послуг. Депутати обласної ради своїм рішенням створили належні умови для виконання органами місцевого самоврядування своїх обов’язків”, — сказав голова обласної ради Євген Удод.

 Дніпропетровщина готується до Дня незалежності України загальнообласним суботником

На Дніпропетровщині проходить загальнообласний суботник, присвячений Дню незалежності України. Сьогодні на вулиці міст та районів вийшло близько 90 тис жителів регіону: працівники підприємств, установ та представники громадський організацій.

Під час загальнообласного суботника заплановано:
• упорядкувати майже 6 тис га території парків, скверів, алей та прибудинкових територій в усіх містах та районах області,
• установити нові дитячі майданчики у Нікополі та Кривому Розі;
• створити зелену зону у Софіївському районі,
• відремонтувати 85 тис кв м асфальтобетонного покриття,
• прибрати від сміття 1 тис км доріг,
• висадити сотні дерев та кущів.
Під час суботника також заплановано ліквідувати близько 500 сміттєзвалищ. Їх перелік був складений управлінням житлово-комунального господарства облдержадміністрації, в тому числі, за інформацією, яка надійшла від громадян на «Гарячу лінію Олександра Вілкула».
«Дніпропетровщина готується до Дня незалежності України загальнообласним суботником. Його проведення напередодні великих свят стало доброю традицією в регіоні. Адже благоустрій міст та районів – це спільна відповідальність влади та жителів регіону. І сьогодні, як вже тричі цього року, на вулиці міст та районів вийшли десятки тисяч людей, щоб зберегти та примножити чистоту рідних вулиць, міст та сіл Дніпропетровщини», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор зазначив, що за 8 місяців цього року в містах та районах Дніпропетровщини:
• створено 140 тис га парків, скверів та алей у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Тернівці, Павлограді, Синельниковому та в інших містах та районах області,
• встановлено більше 200 дитячих майданчиків,
• висаджено більше 120 тис дерев та кущів,
• прибрано від сміття 2 тис км берегів, більше 30 тис км доріг та відремонтовано близько 1 млн кв м доріг,
• ліквідовано більше 10 тис сміттєзвалищ.

 Олександр Вілкул: «У вересні 2012 року розпочне роботу Дніпропетровський обласний молодіжний центр»

У Дніпропетровській області активно реалізується регіональний проект «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», у рамках якого впроваджуються сучасні механізми підтримки молоді. На допомогу молодим людям у працевлаштуванні, організації волонтерського руху та координації освітніх і культурних програм у Дніпропетровському національному університеті залізничного транспорту у вересні 2012 року буде відкрито обласний молодіжний центр. Для цього обласна рада виділила 550 тис грн. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул.
«Молодіжний центр дозволить комплексно вирішувати широке коло питань, актуальних для молоді регіону – від отримання якісної освіти, першого робочого місця і впевненого початку робочої діяльності до підтримки ініціатив творчої, обдарованої молоді. Центр стане потужним інструментом для реалізації величезного потенціалу нового покоління жителів Дніпропетровщини», – сказав Олександр Вілкул.
Важливою складовою роботи Молодіжного центру буде Інтернет-сайт, на якому будуть представлені напрями його діяльності: працевлаштування, міжнародні програми, отримання губернаторських стипендій і грантів, туризм, тренінги, волонтерство, конкурс проектів. Користувач мережі Інтернет зможе в он лайн режимі зареєструватися для участі в будь-якому з напрямів.
Також на сайті буде доступна опція покрокового рішення «ТОП 10» проблем молоді, викладені контактні дані органів влади, правила подачі документів і зразки довідок. У тому числі, можливість для студентської сім’ї подати заявку на оформлення дитини в садок.
«Враховуючи підсумки виконання обласного бюджету за І півріччя поточного року, додаткові кошти у сумі 1 млн 246 тис грн буде спрямовано на оновлення навчальної бази закладів освіти та створення сприятливих умов для розвитку обдарованої молоді Дніпропетровщини», – повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.
Сесією обласної ради також прийняте рішення про виділення 760 тис грн на завершення будівництва загальноосвітньої школи в селі Піщанка Новомосковського району Дніпропетровської області.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій
  • Заходи до Дня Європи
  • Додаткові автобусні маршрути на поминальні дні
  • Актуальні грантові пропозиції
  • Вітання з днем Європи
  • Виконком від 08.05.2024 р.
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Милосердова Володимира до вул. Леоніда Каденюка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005248-a
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Богуна Івана до вул. Миколи Лисенка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005166-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Європейська в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005908-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Ганни Світличної в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005751-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Грушевського Михайла в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005848-a
  • Оголошення про проведення конкурсу на визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-007436-a
  • У боях за Україну загинули наші земляки
  • Вітання з нагоди Міжнародного дня Червоного Хреста і Червоного півмісяця