Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 18.07.2012

Июль 18th, 2012 Новини Вывести на печать

Дніпропетровська область взяла участь у Всеукраїнській олімпійській естафеті «Передай вогонь перемоги»

 

16 липня 2012 року спортсмени Дніпропетровщини приймали вогонь Всеукраїнської олімпійської естафети «Передай вогонь перемоги» від Запорізької області та передали факел Кіровоградщині. 17 липня 2012 року у Дніпропетровську біля монумента Слави відбулось урочисте запалення факелу, який передали Полтавській області. 21 липня 2012 року під час проводів спортсменів-олімпійців до Лондона естафета «Передай вогонь перемоги» фінішує на майдані Незалежності у Києві.

Загалом шлях Всеукраїнської олімпійської естафети «Передай вогонь перемоги» на території Дніпропетровської області сягнув близько 600 км. «Вогонь перемоги» зустрічали найбільші міста регіону: Нікополь, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Верхньодніпровськ, а також райони і села.

Із квітами, пам’ятними подарунками та побажаннями перемоги спортсменів-факелоносців зустрічали жителі населених пунктів, через які пройшов шлях естафети, представники влади, працівники сфери фізичної культури та спорту.

У Запорізької області факел приймав олімпійський чемпіон Юрій Зайцев.

«Мені дуже приємно брати участь в естафеті «Передай вогонь перемоги». Я бажаю спортсменам Дніпропетровщини удачі на Олімпіаді в Лондоні. Упевнений, що не один раз у столиці Великобританії піднімуть наш прапор і лунатиме гімн України на честь наших олімпійців», – сказав олімпійський чемпіон Юрій Зайцев.

Близько 400 жителів с. Кам’янське гучними аплодисментами зустрічали спортсменів з олімпійським вогнем. У Нікополі їх чекали призери Олімпіад Роман Щуренко та Олена Антонова. У Дніпропетровську «вогонь перемоги» зустріли срібний призер Олімпійських ігор в Атланті Діна Міфтахутдінов, спортсмени і тренери області. На Кіровоградщині естафету приймали велосипедисти.

Другий факел спортсмени пронесли від монумента Слави через центральний проспект Дніпропетровська, Набережну та Фестивальний причал, де керівники області та спортивні наставники сказали напутні слова спортсменам, які представлятимуть Дніпропетровщину на Олімпійських іграх у Лондоні.

«Шановні олімпійці! Я бажаю вам великих перемог! Упевнений, що позитивні емоції, любов та віра в вас жителів Дніпропетровщини, які зустрічали «вогонь перемоги», додадуть вам сили та впевненості під час змагань у Лондоні», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

У Полтавську область через річку Дніпро «вогонь перемоги» передав триразовий чемпіон світу з веслування Микола Баранов.

21 липня 2012 під час урочистих проводів спортсменів, які представлятимуть Україну на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні, Всеукраїнська олімпійська естафета «Передай вогонь перемоги» фінішує на майдані Незалежності у Києві.

За підтримки губернатора Олександра Вілкула та Генерального консула республіки Німеччина Клауса Ціллікенса для молоді європейських етнічних національних спільнот була проведена екскурсія на завод «Дніпросталь»

У рамках реалізації регіональної програми «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» та проекту «школа-виш-перше робоче місце» за підтримки губернатора Олександра Вілкула та Генерального консула республіки Німеччина Клауса Ціллікенса 17 липня 2012 року для молоді європейських етнічних національних спільнот була проведена екскурсія на металургійний електросталеплавильний завод «Дніпросталь».
«Якісна професійна підготовка молодих спеціалістів з урахуванням вимог сучасного ринку праці й економіки та їх подальше працевлаштування – це один із напрямів регіональної програми «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», яка реалізується під керівництвом Олександра Вілкула. Міжнародна співпраця, обмін досвідом, організація змістовних екскурсій на підприємства є важливим фактором залучення молодих спеціалістів до участі в процесі інноваційного розвитку Дніпропетровського регіону», – сказала начальник управління у справах сім’ї та молоді Дніпропетровської облдержадміністрації Лілія Ковальова.
Молоді спеціалісти, в тому числі, представники німецької, болгарської та польської молоді, ознайомилися із сучасними промисловими технологіями, отримали корисну інформацію щодо працевлаштування, професійного і кар’єрного росту на підприємстві.

Довідка:
«Дніпросталь» – перший металургійний завод, побудований в Україні за останні 40 років. Це найбільший інвестиційний проект, сума реалізації якого складає 700 млн доларів США.
Будівництво електросталеплавильного комплексу – це технологічно унікальний проект для України і Східної Європи. Він має дуже важливе значення для розвитку промисловості Дніпропетровщини та України. Після запуску заводу на повну потужність підприємство стане найбільшим і найсучаснішим електросталеплавильним заводом у Східній Європі.

Із 1 вересня жителі Дніпропетровщини з гіпертонічною хворобою отримуватимуть препарати для лікування серцево-судинних захворювань за зниженими цінами

В рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича на Дніпропетровщині реалізується всеукраїнський пілотний проект з впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для громадян з гіпертонічною хворобою.
За даними Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації у 2011 році у Дніпропетровській області кількість осіб з гіпертонічною хворобою складала понад 1 млн громадян.
З метою забезпечення доступних цін на препарати для людей з гіпертонічною хворобою 25 квітня 2012 року Кабінетом Міністрів України була прийнята постанова №340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою».
На Дніпропетровщині за ініціативи губернатора Олександра Вілкула з метою контролю за впровадженням заходів щодо регулювання цін на лікарські засоби для осіб з гіпертонічною хворобою створена спеціальна Робоча група. До складу Робочої групи, яку очолив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації В`ячеслав Задорожний, увійшли представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Державної служби з лікарських засобів у Дніпропетровській області, антимонопольного комітету, Дніпропетровської медичної академії, комісії охорони здоров`я обласної ради та обласного комунального підприємства «Фармація».
«Наразі в лікувально-профілактичних закладах області, що надають первинну медико-санітарну допомогу (амбулаторії загальної практики – сімейної медицини), впроваджено реєстр пацієнтів з гіпертонічною хворобою. Це потрібно для того, щоб визначити необхідну кількість ліків для пацієнтів цієї категорії. Крім того, Державною службою з лікарських засобів проводиться контроль за наявністю в аптечних мережах препаратів для лікування серцево-судинних захворювань та за націнкою на такі препарати. Завдяки таким заходам вже у вересні 2012 року громадяни з гіпертонічною хворобою зможуть купувати необхідні медичні препарати на 60-70% дешевше», — сказав начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Михайлюта.
Постанова Кабінету Міністрів «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою» передбачає два етапи зниження ціни на гіпотензивні препарати. Перший етап – встановлення граничного рівня оптово-збутових цін на лікарські засоби для лікування гіпертонії, надбавки на які не перевищуватимуть 10% вартості препарату для оптової торгівлі та 25% — для роздрібної.
Другий етап – пацієнт за рецептом від лікаря буде отримувати в аптеках препарати за зниженими цінами, а різниця в ціні буде компенсована аптекам за державний кошт.
«Доступність медичних препаратів – це велика частина успіху у подоланні серцево-судинних захворювань. Але не менш важливим є й інформування осіб з гіпертонічною хворобою про необхідність постійного контрольованого вживання гіпотензивних препаратів. Саме безперервний прийом цих ліків допоможе уникнути таких ускладнень, як гіпертонічний криз, інфаркт міокарду, інсульт тощо», — сказав начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Михайлюта.

У 2012 році в Кривому Розі 52 лікаря розпочали перепідготовку за спеціальністю «загальна практика-сімейна медицина»
У Кривому Розі в рамках модернізації охорони здоров’я для підвищення якості та доступності медичних послуг активними темпами розвивається сімейна медицина. Зокрема триває фахова підготовка сімейних лікарів.
Наразі у Кривому Розі медичну допомогу мешканцям міста надають 18 сімейних лікарів, які пройшли фахову підготовку у 2011 році. У 2012 році розпочали перепідготовку за спеціальністю «загальна практика-сімейна медицина» 52 медичних фахівця, 8 лікарів вже пройшли перекваліфікацію.
«Професійна підготовка сімейних лікарів – це один з пріоритетних напрямків в процесі модернізації охорони здоров’я. У Кривому Розі здійснюється не тільки фахова підготовка лікарів загальної практики-сімейної медицини, а й активно впроваджується програма «місцевих стимулів», — сказав начальник управління охорони здоров’я м. Кривий Ріг Олександр Світловський.
Для залучення та заохочення сімейних лікарів у Кривому Розі впроваджується програма «місцевих стимулів», на реалізацію якої у міському бюджеті передбачено близько 8 млн грн.
Програма «місцеві стимули» – це забезпечення сімейних лікарів соціальним житлом, щорічне безоплатне оздоровлення медичних працівників та їх дітей, безкоштовний мобільний зв’язок, безкоштовне утримання дитини працівника у дитячому дошкільному закладі, надання одноразової грошової допомоги та ін.
Медичну допомогу мешканці Кривого Рогу отримують у 7 Центрах первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД), до складу яких входять 24 амбулаторії загальної практики-сімейної медицини.
Розвиток сімейної медицини у місті передбачає максимальне наближення медичного обслуговування до людей. Так амбулаторія №4 ЦПМСД №5 була відкрита у 2011 році в житловому будинку, що надає можливість мешканцям прилеглих багатоповерхових будівель отримувати медичну допомогу вчасно.
Окрім того, у Кривому Розі для підвищення якості надання медичної допомоги з міського бюджету було виділено 9,7 млн грн, у тому числі на медичне обладнання — 4,1 млн грн, на ремонти – 5,6 млн грн. Фінансування на одне відвідування в ЦПМСД збільшено у 100 раз.

 Вся правда о семейной медицине
Все новое – хорошо забытое старое. Также и семейная медицина, которая так активно внедряется сейчас в Днепропетровской области – не выдумка украинских медицинских чиновников, а система, которая существует десятилетиями в европейских странах и это то, к чему стремится прийти Украина в 21 веке.
Но любое большое, а главное масштабное начинание часто сопровождается изрядным количеством обсуждений со стороны общественности, домыслами и сплетнями. Вот и семейная медицина, которая внедряется в днепропетровских медучреждениях, за достаточно короткий срок уже успела обрасти огромным слоем выдумок, полуправдивых суждений и неверных мифов.
Я, как практикующий семейный врач и представитель рабочей группы проекта «Модернизация здравоохранения в Днепропетровской области», знаю не понаслышке, что такое семейная медицина и знаю, как, на самом деле, это работает.
И, чтобы доказать, что развитые страны добились эпитета «развитые», потому что в свое время внедрили все те формы, к которым мы приходим сегодня, я хочу рассказать об основополагающих принципах института семейной медицины.
«Семейный врач лечит всю семью»
Сейчас некоторые задаются вопросом: «Как можно доверять врачу, который будет лечить все?»
Здесь сразу же напрашивается другой вопрос, а как мы доверяем наших детей учителям начальной школы, которые учат их и письму, и математике, и литературе, и рисованию одновременно?
Теперь система здравоохранения, как и система образования, разделена на 3 уровня – первичный, вторичный и третичный (в системе образования – начальное, среднее и высшее образование). Как в начальной школе всем предметам учит один педагог, так и на первичном уровне оказания медицинской помощи семью обслуживает один семейный врач. Как учитель в первых трех классах обучает азам – чтению, письму, сложению и умножению, так и семейный врач занимается базовым оказанием первичной медицинской помощи. В обязанности семейного врача входит лечение простых заболеваний, профилактические мероприятия, своевременное выявление заболеваний и в случае необходимости – направление пациентов к узкопрофильным специалистам. Семейный врач, как учитель начальной школы, ведет наблюдение за своими пациентами из года в год и хорошо знает особенности состояния здоровья, психологические особенности каждого члена семьи, знает на чем сделать упор в профилактике заболеваний.
На вторичном уровне медицинскую помощь оказывают узкопрофильные специалисты. Вторичный уровень, как более высокий уровень образования, где каждый предмет преподает отдельный педагог. Также и пациенту на вторичном уровне медицинскую помощь оказывают узкие специалисты, компетентные в определенной сфере.
Третичный уровень оказания медицинской помощи – это работа высокопрофессиональных узких специалистов в областных лечебно-профилактических учреждениях.
«Количество узких медицинских специалистов остается прежним»
Некоторые люди сейчас беспокоятся о том, что количество узких специалистов сократится, потому что многих из них будут переподготавливать в семейных врачей. Но это не так. Количество узких специалистов останется прежним. Все узкопрофильные специалисты продолжают работать в своей сфере. То есть, отоларинголог будет продолжать лечить заболевания горла, ушей, носа, кардиолог – сердечнососудистые заболевания и т.д.
Кроме того, семейные врачи и узкие специалисты теперь работают в более плотном сотрудничестве, консультируя друг друга по поводу состояния здоровья пациентов.
«Полгода теоретических и практических курсов для терапевтов и педиатров достаточно, чтобы получить необходимые знания и навыки для работы врачом общей практики – семейной медицины»
Мы можем утверждать, что этого времени недостаточно, чтобы обучить профессии с нуля, но для практикующего врача, который 6 лет в медицинском университете, а потом 2 года в интернатуре изучал все специальности и который ведет практическую деятельность на протяжении нескольких лет – шестимесячных курсов будет вполне достаточно для получения необходимых знаний и навыков.
Есть те, кто считает, что бывшему терапевту, который только что прошел специализацию на семейного врача не стоит доверять маленьких детей и это логично. Такому врачу передаются сначала дети с 14 до 18 лет, а с приобретением опыта – дети помладше.
«Ни одно медицинское учреждение не будет закрыто»
Все медицинские учреждения остаются на своих местах и продолжают работать. Просто теперь вместо привычного названия «поликлиника» помещения переименованы в «амбулатории семейной медицины». В амбулаториях семейной медицины, как и в поликлиниках, принимают врачи общей практики: семейные врачи, терапевты и педиатры, а также некоторые узкопрофильные специалисты.
Кроме того, для удобства пациентов теперь все амбулатории подчинены Центрам первичной медико-санитарной помощи. Центр – это учреждение, которое осуществляет административный и финансовый контроль за деятельностью своих подразделений, а именно амбулаторий, фельдшерско-акушерских пунктов (медицинское учреждение, которое осуществляет оказание медицинской помощи на начальном этапе в сельской местности) и медицинских пунктов. В Днепропетровской области создано 53 таких Центра, которые включают в себя 379 амбулаторий общей практики – семейной медицины, 414 фельдшерско-акушерских пунктов и 81 медпункт.
«Внедрение семейной медицины повысит качество медицинского обслуживания »
Круг обязанностей семейного врача шире, чем у терапевта или педиатра, но это не значит, что от этого он станет хуже лечить пациентов. Во-первых, у семейного врача количество закрепленных за ним пациентов составляет в городской местности – 1500 пациентов, а в сельской – 1200 (для примера, терапевт обслуживает 1800-2000 человек).
Во-вторых, наблюдая на протяжении всей жизни одни и те же семьи, и зная предрасположенность членов семьи к тем или иным заболеваниям, зная сильные и слабые стороны их здоровья, семейный врач может поставить точный диагноз и даже предупредить заболевание.

Материал подготовила семейный врач, член рабочей группы проекта «Модернизация здравоохранения в Днепропетровской области»
Оксана Шапкарина

Олександр Вілкул: «За шість місяців 2012 року у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року індекс промислової продукції на Дніпропетровщині становить 103,2%»

Завдяки модернізації свого промислового сектору Дніпропетровщина впевнено тримає лідерські позиції з обсягів виробництва промислової продукції. За шість місяців 2012 року у порівняння з аналогічним періодом 2011 року індекс промислової продукції склав 103,2%. У червні 2012 року у порівнянні з червнем 2011 року індекс промислової продукції склав 105,2%.
Зростання виробництва досягнуто за рахунок стабільної роботи підприємств добувної та переробної промисловості. Так, індекс промислової продукції у добувній промисловості у червні 2012 року у порівнянні з червнем 2011 року склав 106,1%, а у першому півріччі цього року у порівнянні з першим півріччям минулого року – 105%. Цей показник також зріс у переробній промисловості — у червні 2012 року він склав 106,2%, а у першому півріччі цього року у порівнянні з минулим – 102,2%.
Зокрема, на підприємствах галузі за шість місяців поточного року вироблено 15,4 млн тонн руди і концентратів залізних агломерованих (на 12,7% більше, ніж за аналогічний період 2011 року), 6,4 млн тонн вугілля кам’яного неагломерованого (на 6,6% більше), 3,7 млн тонн концентрату з вугілля готового (на 7,7% більше), 4,732 млн тонн чавуну (на 10,3% більше) та 709,3 тис тонн труб великого і малого діаметрів, профілів пустотілих з чорних металів ( на 5,8% більше).
«Обсяги виробництва промислової продукції на Дніпропетровщині зростають. В рамках Комплексної стратегії розвитку регіону на промислових підприємствах ведеться модернізація обладнання, впроваджуються енергозберігаючі технології і створюються належні умови праці для робітників. Все це забезпечує випуск якісної конкурентоспроможної продукції, яка затребувана на світовому ринку, навіть під час глобальної світової кризи, що наразі триває», — сказав губернатор Олександр Вілкул.
Зросло в області також виробництво продукції будівельної галузі, яка в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону обрана одним із пріоритетних кластерів задля підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки. Високі показники у роботі досягнуті за рахунок реалізації в області великих інфраструктурних проекті, таких як будівництво Південного обходу навколо Дніпропетровська та правобережних з’їздів з Кайдацького мосту, які підтримують Президент України Віктор Янукович та Уряд. Так, у першому півріччі 2012 року на Дніпропетровщині виготовлено 129,1 тис тонн елементів конструкцій збірних для будівництва з цементу, бетону чи штучного каменю, що на 17,4% більше, ніж за шість місяців 2011 року, а також 693,1 тис тонн цементу (на 4,5% більше).

На сайті Дніпропетровської облдержадміністрації громадяни можуть ознайомитися із межами одномандатних виборчих округів та адресами виборчих комісій Дніпропетровщини

Виборчий процес ще не розпочався, але підготовка до виборів народних депутатів України, що відбудуться 28 жовтня 2012 року вже триває. Ознайомитися з інформацією про нові межі виборчих дільниць та адреси місця голосування можна у відповідних відділах ведення Державного реєстру виборців або на веб-сайті Дніпропетровської облдержадміністрації (www. adm.dp.ua у розділі «Органи ведення Реєстру виборців»).
15 грудня 2012 року набув чинності Закон України «Про вибори народних депутатів України», яким визначена змішана система виборів — пропорційно-мажоритарна. Обирати народних депутатів громадяни будуть за двома бюлетенями: у першому бюлетені буде список політичних партій, а в другому – персональний список кандидатів. 225 народних депутатів будуть обрані по одномандатним округах, інші 225 – будуть обиратися пропорційно відповідно до списків політичних партій. Центральна виборча комісія затвердила по Україні 225 одномандатних виборчих округів на постійній основі. В межах Дніпропетровської області утворено 17 таких округів. Також Центральною виборчою комісією на території Дніпропетровської області утворено 1776 виборчих дільниць (з них 1672 звичайні та 104 спеціальні) Спеціальні виборчі дільниці утворені на постійній основі у стаціонарних лікувальних закладах (таких дільниць 92), і в установах виконання покарань – 12 дільниць. При формуванні меж виборчих дільниць виконані вимоги Закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо кількості виборців. Так, виборчі дільниці утворюються з чисельністю від 20 до 2500 виборців.
Слід зауважити, що під час проведення місцевих виборів 31жовтня 2010 року Закон дозволяв територіальним виборчим комісіям утворювати виборчі дільниці з чисельністю виборців понад 2500. Зокрема на території області таких дільниць було 109.
Цього ж разу, зважаючи на категоричну вимогу Закону України «Про вибори народних депутатів України» при формуванні виборчих дільниць на постійній основі були переглянуті межі частини виборчих дільниць, з тим, щоб кількість виборців не перевищувала 2500, тому відбулися зміни межі дільниць по Дніпропетровській області.
Ознайомитися з інформацією про нові межі виборчих дільниць та адреси місця голосування можна у відповідних відділах ведення Державного реєстру виборців або на веб-сайті Дніпропетровської облдержадміністрації (www. adm.dp.ua у розділі «Органи ведення Реєстру виборців»).
При зверненні до відповідного відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації, можна перевірити та уточнити персональні дані.
Особливо це стосується таких виборців:
o які голосуватимуть вперше;
o які змінили прізвище чи місце проживання протягом останнього періоду;
o які мають інформацію про помилкове включення до списків інших громадян, які вже не проживають за адресами, вказаними у списках виборців (змінили місце проживання, померли);
o колишніх військовослужбовців строкової служби;
o громадян, що повернулися з місць позбавлення волі;
o які під час останніх виборів у списках виборців виявили неточності у своїх персональних даних або взагалі були відсутні в них та не звернулись до відділу ведення Державного реєстру виборців особисто.
Для перевірки та уточнення своїх персональних даних при собі необхідно мати паспорт громадянина України, а у разі зміни прізвища – ще й документ, що підтверджує ці зміни.

 Олександр Вілкул: «Від співпраці бізнес-середовища, влади та профспілок на пряму залежить якість життя мешканців Дніпропетровщини»

17 липня пройшла звітно-виборча конференція Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини (ФОРД). В роботі конференції взяли участь заступник голови Федерації роботодавців України Олексій Мірошніченко, голова ФОРД Віктор Сергєєв, голова федерації металургів України Сергій Бєлєнькій, а також представники різних галузевих організацій роботодавців регіону.
Під час конференції до складу ФОРД були обрані ще 9 членів. Тепер Федерація налічує 18 організацій роботодавців Дніпропетровщини. До складу Федерації входять представники металургійної, гірничовидобувної, вугільної, хімічної галузей, транспорту, агропромислового комплексу, автомобільних перевезень та дорожнього будівництва, житлово-комунального господарства. Також на конференції відбулася ротація керівництва Федерації. Замість виконуючого обов’язки голови правління ФОРД Миколи Омельченка, був одноголосно вибраний на дві посади — головою ФОРД та головою правління ФОРД — Віктор Сергєєв. Микола Омельченко за значний внесок у становлення організації та її розвиток був відзначений пам’ятною медаллю «80-річчя Дніпропетровщини».
На конференції розглядалися питання пов’язані із ухваленим Верховною Радою України новим Законом України «Про організації роботодавців, їх об’єднання, права та гарантії їх діяльності». Закон на новому рівні, враховуючи потреби сьогоднішнього дня, визначає важливість діяльності Федерацій організації роботодавців у суспільному житті України, розвитку промисловості, бізнесу, економіки. Федерації організацій роботодавців мають стати новою ланкою у ланцюгу співпраці влади, профспілок та представників бізнесу. Головне завдання Федерації організацій роботодавців – представництво та захист прав та законних інтересів роботодавців в економічній, соціальній, трудовій сферах. Це орган, який має відстоювати та лобіювати інтереси представників бізнес-середовища.
«Дніпропетровщина – інвестиційні ворота України. За 2010 – 2011 роки в регіон залучено більше 8 млрд доларів США прямих іноземних інвестицій. Це говорить про високий рівень розвитку бізнесу та підприємництва на Дніпропетровщині. Від співпраці бізнес-середовища, влади та профспілок на пряму залежить якість життя мешканців області. Ми орієнтовані на конструктивний діалог, який стане запорукою розвитку відносин між владою та роботодавцями», — сказав губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.
Він зазначив, що Федерація організацій роботодавців Дніпропетровщини повинна по-новому, відповідно до сучасних умов, відстоювати інтереси бізнес-структур області, як на регіональному, так і на національному рівні.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду