Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ 19.03.2012

Март 19th, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул привітав Дніпропетровського спортсмена Євгена Чабаненко, який став першим володарем поясу чемпіона України з фрі-файту

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав Дніпропетровського спортсмена Євгена Чабаненко, який став першим володарем поясу чемпіона України з фрі-файту (вільний бій) дивізіону «Еліта» серед професіоналів в ваговій категорії до 74 кг. Його тренер – заслужений тренер України з фрі-файту Алішер Мумінов.
«Я вітаю нашого земляка Євгена Чабаненко з перемогою у чемпіонаті України з фрі-файту. Перемога Євгена має велике значення для спортивного лідерства Дніпропетровщини. Розвиток спорту є одним із важливих складових розвитку регіону. В області створюються необхідні умови для зміцнення матеріально-технічної бази спортивних закладів, посилення тренерського складу та залучення до занять спортом дітей і молоді», — сказав губернатор Олександр Вілкул.
Голова обласної організації Всеукраїнської федерації фрі-файту та контактних єдиноборств Алішер Мумінов під час прес-конференції зазначив, що губернатор Олександр Вілкул всіляко підтримує розвиток бойових мистецтв у Дніпропетровській області.
«Наша федерація висловлює глибоку подяку особисто губернатору Олександру Вілкулу та управлінню у справах фізичної культури та спорту облдержадміністрації, які всіляко нас підтримують. Незважаючи на те, що фрі-файт — досить молодий вид спорту, дніпропетровські спортсмени вже досягли в ньому значних результатів. Так, Андрій Лежнєв вже п’ятий рік поспіль є діючим чемпіоном світу з фрі-файту. А Євген Чабаненко буквально на днях став володарем пояса чемпіона Україні дивізіону «Еліта» з фрі-файту», — сказав Алішер Мумінов.
В Україні титульні поясні бої за звання чемпіона України серед професіоналів з фрі-файту не проводилися ще жодного разу. Такий турнір в історії розвитку змішаних єдиноборств в Україні є першим.
Дніпропетровську область у фіналі змагань представляли ще три спортсмена: Віталій Баранчук (у ваговій категорії до 69 кг), Олексій Валівахін (у ваговій категорії до 74 кг) та Віктор Богуславський (у ваговій категорії до 79 кг). Вони також є вихованцями Алішера Мумінова. Зокрема, Віталій Баранчук став віце-чемпіоном України з фрі-файту дивізіону «Еліта».
Загалом у фінальній частині чемпіонату України з фрі-файту дивізіону «Еліта» взяли участь 21 український спортсмен.

Довідка:
Змішані бойові мистецтва (англ. Mixed Martial Arts, MMA) — вид спорту і категорія бойових мистецтв, що включає в себе різноманітні засоби і способи ведення оборони і нападу у рукопашному бою.
Фрі-файт – система ведення поєдинку, що дозволяє спортсмену використовувати зручну для нього тактику ведення бою.
Сьогодні в Дніпропетровській області фрі-файтом займається понад 100 осіб, з яких 40 – у вищих навчальних закладах, 7 представників області входить до складу збірної команди України.
В Україні існує 2 дивізіону (рівень змагань): «Аматор» (початковий) та «Еліта» (професійний). Для того, щоб спортсмен брати участь у змаганнях дивізіону «Еліта», він повинен бути чемпіон дивізіону «Аматор» або чемпіоном в інших видах єдиноборств. У дивізіоні «Еліта» нараховується 108 українських спортсменів (у 8 вагових категоріях).

У Дніпропетровську за підтримки Олександра Вілкула та Євгена Удода пройшов VI Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Музика без меж»

У Дніпропетровську за підтримки губернатора Олександра Вілкула та голови облради Євгена Удода пройшов VI Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Музика без меж». Захід проходив протягом чотирьох днів з 13 по 16 березня. У рамках програми фестивалю відбулися концерти різних музичних інструментів – скрипка, флейта, тромбон, фортепіано. Також для учасників фестивалю відомі європейські виконавці провели майстер-класи.
Серед гостей фестивалю — відомі європейські виконавці, професори Дрезденської, Женевської вищих музичних шкіл та Московської консерваторії.
У фестивалі взяли участь духовий оркестр Дніпропетровської консерваторії, камерний оркестр «Пори року» (м. Дніпропетровськ) та Дніпропетровський молодіжний симфонічний оркестр «Festival».
15 березня у Дніпропетровському академічному театрі російської драми імені Максима Горького відбувся великий концерт камерного оркестру «Пори року», художнім керівником та диригентом якого є заслужений діяч мистецтв України Дмитро Логвин. Солістом виступила лауреат міжнародних конкурсів Олександра Сумм (скрипка, Франція). Участь цієї європейської зірки у фестивалі відбулася завдяки особистій підтримці обласної влади: губернатора Олександра Вілкула та голови обласної ради Євгена Удода.
«Дуже важливо і знаково, що обласна влада підтримує культурні проекти. Це відкриває Дніпропетровщину всьому світові, не тільки як індустріально й економічно розвинений регіон, а й як область з високим мистецьким потенціалом та давніми культурними традиціями. Я дякую Олександру Вілкулу та Євгену Удоду за особисту підтримку у проведенні фестивалю», — сказав Дмитро Логвин під час урочистостей.

Олександр Вілкул провів зустріч з Головою Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Юкіе Мокуо

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів зустріч з Головою Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Юкіе Мокуо. Сторони обговорили питання соціально-гуманітарного співробітництва, зокрема, захисту прав та інтересів дітей. У заході також взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.
«У обласної влади з ЮНІСЕФ загальне серйозне завдання – це забезпечення захисту прав і законних інтересів дітей, особливо тих, які опинилися в складних життєвих обставинах. Тому обласна влада зі свого боку відкрита до співпраці і взаємодії. Ми готові впроваджувати найкращі практики, які вже відпрацьовані ЮНІСЕФ. Дніпропетровщина відкрита до конструктивного діалогу і співпраці з експертами фонду. Створення якісних умов для розвитку та забезпечення здоров’я дітей – це ті цінності, які лежать в основі програм Дніпропетровської обласної влади та ЮНІСЕФ. Це нас об’єднує. І я переконаний в конструктивній співпраці», – сказав губернатор Олександр Вілкул.
В області розроблена та реалізується Концепція розвитку усиновлення та інших форм сімейного виховання «Родина для дитини».
«Захист прав і законних інтересів дітей, створення можливостей для їх всебічного розвитку є важливим напрямком роботи влади. Це політика нашого Президента Віктора Федоровича Януковича. В регіоні реалізується низка програм, зокрема, регіональний проект «Родина для дитини». Його мета – забезпечення реалізації права кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування на виховання в сімейному оточенні. Велика увага приділяється оздоровленню та створенню належних умов для навчання дітей», — сказав Олександр Вілкул.
У 2011 році в сімейні форми виховання влаштовано 494 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування з інтернатів області. Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст і районів області протягом п’яти років влаштовувати щорічно близько 20% вихованців інтернатів — це близько 400 дітей — в сімейні форми виховання та усиновлення. Таким чином, протягом п’яти років це питання буде вирішене.
У Дніпропетровській області ведеться активна робота щодо розвитку сімейних форм виховання — дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) та прийомних сімей.
На сьогодні в області вже функціонує 62 дитячих будинки сімейного типу та 304 прийомних сімей, в яких виховуються 981 дітей. З метою стимулювання створення ДБСТ в минулому році було придбано 4 будинки для створення дитячих будинків сімейного типу. Цього року планується придбати ще 10 будинків.
«Значну увагу обласна влада приділяє оздоровленню дітей, особливо дітей, які потребують певної соціальної уваги та підтримки. З 1 червня 2012 року для цієї категорії дітей в селі Орлівщина Новомосковського району почне працювати обласної санаторно-оздоровчий реабілітаційний центр. Він буде працювати цілий рік. І буде приймати близько 3 тисяч дітей», — сказав Олександр Вілкул.
Влаштовуючи дітей у сімейні форми виховання, обласна влада ставить за мету — не допущення соціального сирітства. В області за ініціативи губернатора Олександра Вілкула однією з провідних політичних партій реалізується програма щодо попередження соціального сирітства «Депутати за благополуччя сімей». За кожним депутатом Партії регіонів закріплена кризова сім’я — це більше 3 тисяч сімей. Дітям надається системна допомога — в організації лікування, придбанні продуктів харчування, речей, надається також допомога в працевлаштуванні батьків. Це важлива робота для того, щоб не допустити вилучення дітей із сімей.
«У рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» я поставив завдання — забезпечити рівний доступ до якісної освіти всіх учасників навчально-виховного процесу. Наші діти повинні отримувати знання в комфортних умовах незалежно від місця проживання та статусу», — сказав Олександр Вілкул.
У 2012 році створюється Віртуальна Інтернет-школа для талановитої молоді. Обдарована дитина, незалежно в якому місті чи селі він проживає, отримає можливість комунікації з кращими викладачами, доступ до дистанційних курсів, електронній бібліотеці і всім необхідним розвиває програмами. За таким принципом створюється дистанційна школа для дітей з обмеженими можливостями. Для розробки інклюзивної освіти залучені вітчизняні та зарубіжні експерти.
Юкіе Мокуо відзначила високі темпи розвитку Дніпропетровської області у галузі соціальної політики.
За результатами зустрічі була досягнута домовленість про спільне співробітництво між облдержадміністрацією та ЮНІСЕФ з вищезазначеного питання.
Довідка:
Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ) працює над покращенням життя дітей та сімей на всій території України.
Протягом останніх років ЮНІСЕФ постійно збільшував масштаби своєї підтримки Уряду України у створенні програм з охорони здоров’я, харчування, освіти та захисту для дітей. ЮНІСЕФ відстоює права дітей на участь та виступає за пріоритетність дій направлених на найуразливіших та знедолених. Визнаючи, що добробут дітей тісно пов’язаний із станом матерів, ЮНІСЕФ також працює заради покращення здоров’я та освіти та захисту прав матерів в Україні.
У 2006 році Представництво ЮНІСЕФ в Україні почало нову програму, що відображає прагнення країни досягти Цілей розвитку тисячоліття. Ці цілі включають захист материнства, зменшення дитячої смертності, зупинення поширення ВІЛ/СНІДу й туберкульозу, захист вразливих категорій і сприяння гендерній рівності.
Програма співпраці з Урядом України складається із чотирьох програм:
• Адвокація, Інформація та Соціальна політика
• ВІЛ/СНІД, Діти та Молодь
• Захист Дитини
• Здоров’я та Розвиток Дитини
Програми ЮНІСЕФ впроваджуються у Києві, АР Крим, Одесі, Донецьку, Львові, Херсоні, Сумах, Івано-Франківську, Черкасах, Житомирі, Хмельницькому, Чернігові, Дніпропетровську, Запоріжжі, Миколаєві.
Діяльність ЮНІСЕФ фінансується за рахунок. добровільних внесків окремих осіб, підприємств, фондів та урядів.

Олександр Вілкул: «За минулий рік зовнішньоторговельний оборот Дніпропетровської області з Китаєм виріс в 1,7 рази і склав більше 2 млрд доларів США»

Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час офіційної зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом КНР в Україні Чжаном Сіюнь, який приїхав до Дніпропетровської області для ознайомлення з загальною економічною та діловою ситуацією в регіоні. У зустрічі також взяв участь голова обласної ради Євген Удод.
«Між Україною та КНР налагоджені надійні ділові стосунки. За минулий рік зовнішньоторговельний оборот Дніпропетровської області з КНР склав більше 2 млрд дол США У тому числі експорт досяг 1,3 млрд дол США, імпорт – майже 766 млн дол США. Досягнуто позитивного сальдо зовнішньої торгівлі в понад 552 млн дол США. Дніпропетровщина і надалі буде поглиблювати та розширювати співпрацю з Китаєм. Область готова до взаємовигідної співпраці з Китаєм в промисловому, космічному та інших напрямках», – сказав Олександр Вілкул.
« Із Україною у нас тривалі дружні відносини. Особливо гарна співпраця проходить у гуманітарних напрямах. У КНР відомі імена українських письменників, художників, артистів. У Китаї навчається 1600 українських студентів, в Україні – 10 тисяч китайських. Вони займаються економічними науками, вивчають мови. Молоді люди спілкуються і готові співпрацювати. Бізнес між двома країнами розвивається – реалізуються проекти. Дніпропетровська область є цікавою для китайських інвесторів», – сказав Надзвичайний та Повноважний Посол КНР в Україні Чжан Сіюнь.
Під час зустрічі сторони обговорили питання залучення китайських інвестицій в Дніпропетровську область та співпрацю у взаємовигідних проектах.
За 2011 рік в порівнянні з 2010 роком експорт товарів до Китаю зріс у 1,7 рази, імпорт – у 1,6 рази. Основу експорту товарів складають: руди, шлаки та зола (99,2% від загального обсягу). З Китаю до Дніпропетровщини імпортуються продукти неорганічної хімії, полімерні матеріали, вироби з каменю, гіпсу, цементу, електричні машини та устаткування, меблі, механічні пристрої.
Китайські компанії проявляють інтерес до Дніпропетровщини. У 2010 році між виконавчим комітетом Дніпропетровської міської ради та компанією “China Railway international” було підписано Меморандум про взаєморозуміння.

Олександр Вілкул привітав працівників ЖКГ з професійним святом

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав працівників ЖКГ з професійним святом, відзначив основні напрямки роботи галузі та нагородив кращих працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування.

«ЖКГ – одна з найскладніших сфер. За багато років нагромадилося безліч проблем, які ми з вами почали поступально вирішувати. Головне – ми маємо чітку програму. Попереду багато роботи, при цьому вже зроблено не мало. Перед нами стоїть завдання з впровадження енергозберігаючих технологій, з модернізації водопровідно-каналізаційного господарства, з благоустрою територій. Вирішення цих завдань – це обов’язкова умова розвитку регіону. І ми цим займаємося», — сказав Олександр Вілкул.
Реалізація адресної програми з благоустрою «Чисте місто»
Губернатор Дніпропетровщини наголосив, що цього року в рамках стратегії «Регіон-лідер» в усіх містах буде реалізована адресна програма із благоустрою «Чисте місто», яка покликана об’єднати спільні зусилля влади, комунальників та кожного жителя нашого регіону. Програма передбачає масштабні заходи з благоустрою та підвищення комфортності проживання громадян.
«Наші чисті міста, вулиці, двори – це спільна відповідальність влади та громади. Разом ми маємо можливість покращити благоустрій нашого регіону і минулий рік це довів. У 2011 році в загальнорегіональних суботниках взяли участь понад 300 тисяч чоловік. Під час суботників встановлено 80 дитячих майданчиків, створено 43 нові парки та сквери загальною площею майже 13 га. Ліквідовано понад 2,5 тис стихійних звалищ. Відремонтовано 41 тис кв м комунальних доріг. Це важливе відчуття гордості та відповідальності за свій регіон, коли йдеш вулицею, до якої маєш відношення не тільки тому, що там живеш, а й тому, що доклав зусиль, щоб зробити її кращою», — сказав Олександр Вілкул.
Озеленення міст та районів області
У рамках масштабної Регіональної програми з благоустрою тільки в 2011 році висаджено 90 тис дерев, 40 тис кущів, очищено від сміття більше 2 км берегів водойм і понад 8 тис км доріг.
Поліпшення якості питної води
З метою поліпшення якості питної води в області під керівництвом губернатора вперше за останні 25-40 років розпочато модернізацію ключових підприємств водопостачання, які охоплюють понад 70% усіх споживачів води в області.
Проведено комплексне переоснащення Кайдацької насосно-фільтрувальної станції «Дніпроводоканалу». Це поліпшило якість питного водопостачання для жителів Дніпропетровська.
Вперше за 25 років здійснено перший етап реконструкції безнапірних швидкісних фільтрів на очисних спорудах «Аульського водоводу», що дозволило поліпшити якість води для 2 млн жителів області.
За рахунок обласного бюджету триває будівництво третьої черги системи оборотного використання промивних вод на Карачунівському водопровідному комплексі підприємства «Кривбаспромводопостачання». Цей проект дозволить поліпшити якість питної води для 250 тисяч жителів Кривбасу та сіл Криворізького району.
Реалізація всіх цих проектів дозволить поліпшити якість питної води для 2,5 млн жителів Дніпропетровської області.
До 2015 року заплановано провести модернізацію всіх водопровідних очисних споруд регіону.
Встановлення систем доочистки води в закладах соціальної сфери
Поряд із масштабними проектами в 2011 році за ініціативи Олександра Вілкула реалізується адресна програма встановлення локальних систем доочищення питної води в установах соціальної сфери – насамперед у дитячих садках, школах і лікарнях. Такі системи вже встановлені у всіх дитсадках міст з найбільшим екологічним навантаженням. Це Жовті Води, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ. Закінчується установка водоочисних фільтрів в усіх дитсадках Дніпропетровська. Також у Кривому Розі системи доочистки встановлені в усіх школах і установах соціальної сфери. Всього таких систем в області за минулий рік встановлено 503. Цього року такі системи будуть встановлені в усіх дитсадках міст Марганець, Нікополь, Орджонікідзе, Павлоград, Синельникове та Тернівка. Системи доочистки забезпечують і біологічну, і механічну очистку води. «Встановлення водоочисних систем у дитсадках та школах є важливим елементом турботи про здоров’я дітей», — сказав Олександр Вілкул.
До 2015 року системи доочистки води заплановано встановити в усіх дитсадках, школах і лікувальних установах області.
Екологічно безпечна система управління каналізаційними мережами
В області створюється цілісна автоматизована екологічно безпечна система управління каналізаційними мережами міст і районів. Це дозволило вже в 2011 році на 40% знизити кількість позаштатних ситуацій на об’єктах водопровідно-каналізаційного господарства, а також зменшити на 70% обсяг неочищених стоків у річку Дніпро в межах міста Дніпропетровськ.
Впровадження енергозберігаючих технологій
З метою підвищення якості опалення в області прийнята Регіональна програма модернізації комунальної теплоенергетики. Її реалізація дозволила вже за два роки на 5% зменшити питоме споживання природного газу і електроенергії при виробництві тепла і в середньому на 6% зменшити втрати тепла в мережах. У всіх містах області розроблені оптимізовані схеми теплопостачання. Їх реалізація вже розпочата в Вільногірську, Марганці, Дніпродзержинську і Павлограді.
Сучасна система поводження з твердими побутовими відходами
В області створюється сучасна система поводження з твердими побутовими відходами. Кожне місто і район отримали сміттєприбиральну техніку і цього року цей процес буде продовжено. Будуються і вводяться в експлуатацію нові полігони ТПВ. Зокрема, у 2010 році відкрито полігон у Юр’ївському районі, місяць тому – у Жовтих Водах, будуються ще 3 полігони – у П’ятихатках і Васильківському районі, а також полігон з лінією сортування і переробки твердих побутових відходів в Широкому. У цьому році починається будівництво полігону для правобережної частини Дніпропетровська, а також для Кривого Рогу і Криворізького району. Готується проектно-кошторисна документація для будівництва ще двох полігонів – у Магдалинівці й Іларіоновому (Синельниківський район). Для забезпечення належних умов збирання відходів було придбано 47 одиниць спеціальної сміттєприбиральної техніки та понад 2 тис нових контейнерів.
Розвиток транспортної інфраструктури
За 2010 рік в містах і районах було відремонтовано переважно капітально 1,5 млн квадратних метрів доріг. У минулому році — ще 1,7 млн.
«У 2012 році перед нами стоять ще більш масштабні завдання – відремонтувати 1 млн 850 тис кв м доріг, — сказав Олександр Вілкул. – При збереженні таких темпів робіт за декілька років якісні дороги стануть візитною карткою Дніпропетровщини».

У Дніпропетровську пройшов круглий стіл-зустріч молоді німецької, польської, литовської та грецької національних спільнот, які проживають на території Дніпропетровської області

У рамках регіональної програми «Молодь Дніпропетровщини», ініційованої губернатором Олександром Вілкулом, у Дніпропетровському обласному центрі освіти пройшов круглий стіл-зустріч молоді німецької, польської, литовської та грецької національних спільнот, які проживають на території Дніпропетровської області. Це перший захід такого напрямку, який проводиться у Дніпропетровську.
Під час круглого столу були обговорені питання співпраці органів влади та молодіжних організацій в тому числі національних спільнот, пов’язані із соціальним забезпеченням молоді, зокрема законодавчі акти, що стосуються молодіжного житла і працевлаштування.
За результатами зустрічі була досягнута домовленість про співробітництво між управлінням у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації та молодіжними організаціями зазначених національних спільнот.
Найближчим часом планується організація цілого ряду зустрічей і конференцій, спрямованих на розробку молодіжних ініціатив актуальних для всіх молодих громадян України.
«Підтримка та розвиток молоді – одне із важливих напрямків роботи обласної влади, визначених губернатором Олександром Вілкул. За підтримки губернатора управлінням сім’ї та молоді й громадськими організаціями проводиться активна роботи з реалізації молодіжних ініціатив, зокрема, соціальних акцій, місячників, лекцій, круглих столів, семінарів та конференцій. Проведення подібних заходів – ефективна платформа для налагодження співпраці влади і молодіжних організацій», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Організаторами круглого столу виступили Товариство німецької молоді «Данпарштадт» та управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва