Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Январь 13th, 2012 Новини Вывести на печать

Юрій Павленко позитивно відзначив роботу Дніпропетровської облдержадміністрації щодо влаштування дітей у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко позитивно відзначив роботу Дніпропетровської облдержадміністрації щодо влаштування дітей у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Про це він заявив на брифінгу в Києві.
Зокрема, Юрій Павленко зазначив, що Президент України Віктор Янукович позитивно оцінює результати роботи місцевих органів влади в листопаді-грудні 2011 року із забезпечення права дитини-сироти на виховання в сім’ї.
Говорячи про позитивні результати роботи у 2011 році щодо влаштування дітей у прийомні сім’ї та дитбудинки сімейного типу, Юрій Павленко звернув особливу увагу на діяльність Дніпропетровської ОДА – в області протягом року у прийомні сім’ї та дитбудинки сімейного типу влаштували вдвічі більше дітей, ніж у 2010 році. Зокрема, у 2011 році у прийомні сім’ї та дитбудинки сімейного типу області влаштовано 261 дитину, у 2010 році – 129.
За ініціативи губернатора Олександра Вілкула спільно з Фондом «Розвиток України» на Дніпропетровщині розроблена та реалізується Програма усиновлення та інших форм сімейного виховання «Родина для дитини». Це перший системний регіональний проект в Україні з розвитку сімейних форм виховання.
Олександр Вілкул поставив завдання щороку влаштовувати близько 20% вихованців державних установ (тобто близько 400 дітей на рік) у сімейні форми виховання та усиновлення. Причому перевага віддається національному усиновленню. Таким чином, протягом п’яти років це питання буде вирішено.
За словами Уповноваженого Президента з прав дитини, станом на 1 січня 2012 року в Україні у прийомних сім’ях і дитячих будинках сімейного типу (ДБСТ) виховується 9905 дітей; створено 594 дитбудинків сімейного типу та 3430 прийомних сімей. На Дніпропетровську область припадає десята частина з усіх створених в Україні ДБСТ, прийомних сімей та влаштованих до цих форм виховання дітей. У Дніпропетровській області функціонує 59 дитячих будинків сімейного типу та 290 прийомних сімей, в яких виховується 927 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Тільки в 2011 році створено 20 ДБСТ та 69 прийомних сімей.
Для створення ДБСТ у 2011 році придбано 4 будинки, а в 2012 році планується придбати ще 10 будинків.

Вячеслав Задорожний: «Керівники міст та районів Дніпропетровської області мають посилити роз’яснювальну роботу серед населення про надання житлових субсидій»

Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний доручив керівникам міст та районів Дніпропетровської області посилити роз’яснювальну роботу серед населення про надання житлових субсидій. Про це він повідомив під час селекторної наради з міськими головами та головами райдержадміністрацій.
«З 1 січня 2012 року Уряд спростив умови для отримання субсидій на сплату житлово-комунальних послуг. Тому серед населення необхідно проводити роз’яснювальну роботу. Усі, хто має право на субсидію, повинні її отримувати. Губернатор Олександр Вілкул особисто контролює хід надання субсидій в області», – зазначив Вячеслав Задорожний.
Зокрема, сім’ї, до складу яких входять діти або інваліди І та ІІ груп та дохід яких на одну особу не досягає прожиткового мінімуму, сплачуватимуть за житлово-комунальні послуги 10% середньомісячного сукупного доходу. Раніше для отримання субсидії дохід таких сімей не повинен був перевищувати 50% прожиткового мінімуму на одну особу. Наразі в області налічується 26 тис сімей, які мають отримувати таку субсидію. Перерахунок розміру субсидій для сімей, які отримували субсидії проведено автоматично, без додаткових звернень громадян.
Також вперше за роки незалежності субсидію можуть отримувати і студенти вищих навчальних закладів, які проживають у гуртожитках. Загалом в області мешкають у гуртожитках ВНЗ 12,7 тис студентів. Тепер вони будуть сплачувати за житлово-комунальні послуги 15% середньомісячного доходу.
Вячеслав Задорожний доручив міським головам та головам райдержадміністрацій активізувати роз’яснювальну роботу серед студентів, які мають право отримувати субсидію.
Довідка:
Загалом в області субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримують більше 114 тис сімей.

Вячеслав Задорожний: «Більше 130 тисяч жителів Дніпропетровщини візьмуть участь у святкуванні Водохреща»

Більше 130 тисяч жителів Дніпропетровщини візьмуть участь у святкуванні Водохреща. Про це повідомив під час робочої наради перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний. У нараді взяли участь голова обласної ради Євген Удод, заступники голови облдержадміністрації та начальники управлінь облдержадміністрації.
Під час відзначення Водохреща на території Дніпропетровської області заплановано провести 684 богослужіння та святкові заходи у православних храмах і поблизу водоймищ. Святкові заходи відбудуться у 262 населених пунктах регіону. У них візьмуть участь понад 130 тисяч людей. Охорону громадського порядку забезпечуватимуть 980 працівників міліції. На офіційно визначених місцях для купання за станом здоров’я громадян слідкуватимуть лікарі.
Вячеслав Задорожний дав доручення профільному управлінню скоординувати роботу правоохоронних органів, забезпечити безпеку та охорону правопорядку в місцях освячення води й купання.
Також Вячеслав Задорожний звернувся до жителів Дніпропетровщини з проханням дотримуватись правил безпеки поводження на воді.

Геннадій Темник провів виїзну нараду щодо завершення другого етапу модернізації очисних споруд на Карачунівському водопровідному комплексі державного підприємства «Кривбасводопостачання»

За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник провів виїзну нараду щодо завершення другого етапу модернізації очисних споруд на Карачунівському водопровідному комплексі державного промислового підприємства «Кривбаспромводопостачання». У нараді взяли участь керівники профільних підрозділів облдержадміністрації та керівництво міста Кривий Ріг.
«Підвищення якості питної води є одним з головних напрямів регіональної екологічної політики в рамках реалізації Комплексної стратегії розвитку регіону, яка була розроблена і прийнята за ініціативою губернатора області Олександра Вілкула. Наразі в області реалізується цілий ряд губернаторських проектів з поліпшення якості води. Це і установка фільтрів доочищення в дитсадках і школах області, і зменшення скиду неочищених стоків у басейн річки Дніпро по місту Дніпропетровську на 70%, і програма зариблення водойм області, і реконструкція швидких безнапірних фільтрів на Аульському водоводі, тощо», — сказав Геннадій Темник.
Одним з ключових проектів у цьому напрямку є модернізація очисних споруд на Карачунівському водопровідному комплексі державного підприємства «Кривбаспромводопостачання». Адже Карачунівське водосховище є одним з головних джерел водопостачання для міста Кривий Ріг, з якого надходить вода в домівки 250 тисяч мешканців Кривбасу.
У 2010 році був реалізований перший етап проекту. Його вартість 10 млн грн. Кошти були виділені з обласного природоохоронного фонду за ініціативи Олександра Вілкула. У результаті була введена в експлуатацію сучасна насосна станція, яка дозволила припинити скидання в річку Інгулець води, яка використовувалася для промивання фільтрів (а це майже мільйон кубометрів стоків щорічно). Крім того, встановлене сучасне обладнання на насосній станції дозволяє економити майже 50% обсягів споживаної електроенергії (щодобове заощадження становить 1600 кВт ).
У 2011 році розпочато другий етап проекту. Його вартість понад 16,5 млн грн. Він передбачає впровадження технології мікрофільтрації води – її освітлення і вилучення осаду для передачі на спеціальну (коагуляційну) обробку – очищення від мутності, кольоровості, органічних і неорганічних речовин. Після цього освітлена вода буде направлятися в очисні споруди, а муловий осад – в спеціальну (кавітаційну) насосну станцію, на якій він буде зневоднюватися, а сухий залишок пакуватися для подальшого використання у виробництві асфальтобетонної суміші.
На другому етапі проведено реконструкцію діючих і будівництво нових споруд реагентного господарства підприємства:
• будівництво станції дозування і складу активованого вугілля;
• будівництво системи для преамонізаціі води;
• реконструкція ємності для прийняття коагулянту і системи перекачування в ємності дозування;
• реконструкція системи дозування та подачі коагулянту;
• реконструкція трубопроводу хлорної води;
• будівництво системи для приготування і дозування флокулянта;
• реконструкція будівлі реагентного господарства;
• встановлення автоматичних засобів вимірювання.
В ході другого етапу робіт на об’єкті встановлено сучасне обладнання з використанням енергозберігаючих технологій. Контроль всього технологічного циклу забезпечений Автоматизованої Системою Управління (АСУ).
«На сьогодні роботи по другому етапу модернізації Карачунівського водопровідного комплексу підходять до завершення. Ведуться роботи з благоустрою території. Губернатор області Олександр Вілкул поставив завдання незабаром ввести об’єкт в експлуатацію», — сказав Геннадій Темник.
Після цього буде розпочато третій етап реконструкції очисних споруд Карачунівського водопровідного комплексу. «Ми розраховуємо, що роботи будуть профінансовані з державного бюджету. Тим більше, що на останньому засіданні Комітету реформ 11 січня наш Президент Віктор Федорович Янукович доручив Уряду спільно з представниками регіональної влади переглянути державний бюджет в частині збільшення підтримки регіональних проектів модернізації», — сказав Геннадій Темник.
Складовою частиною модернізації очисних споруд Карачунівського водопровідного комплексу є впровадження системи преаераціі водозабірного ковша. Він передбачає встановлення аераторів під водою на глибині 12 м для забезпечення кисню і кругообігу води в ковші водозабору.
На сьогодні забетоновано майданчик для установки обладнання під комплектну трансформаторну підстанцію, шафи управління преаерацією і виконується укладка кабелів.
При впровадженні системи преаераціі покращиться якість води, яка надходитиме в систему водозабору, шляхом підвищення в ній вмісту розчиненого кисню перед водозабором. Це дозволить знизити кислотність води, неприємні запахи, а також кольоровість води від літнього цвітіння водоростей.
«Обласна влада під керівництвом губернатора Олександра Вілкула системно підвищує якість питної води на Дніпропетровщині. Це є пріоритетом Комплексної стратегії розвитку нашого регіону. Наша задача – щоб люди були пили якісну чисту воду, а це здоров’я наших громадян», — сказав Геннадій Темник.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині завершився процес затвердження місцевих бюджетів на 2012 рік»

На Дніпропетровщині завершився процес затвердження місцевих бюджетів на 2012 рік. На сесіях місцевих рад прийняті всі 389 місцевих бюджетів області. Про це повідомив губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул.
«Сьогодні, 13 січня 2012 року, в Дніпропетровській області завершився процес затвердження місцевих бюджетів на 2012 рік. Затверджені всі 389 місцевих бюджетів. Процес, який розпочався 27 грудня 2011 року із затвердження обласного бюджету, тривав менше трьох тижнів», – сказав Олександр Вілкул.
Упродовж грудня 2011 року тривала копітка робота обласної державної адміністрації, обласної ради, всіх місцевих органів влади й самоврядування щодо формування основного фінансового документу для кожного міста, району, села й селища області.
«Що стосується обласного бюджету на 2012 рік, то він є важливим механізмом виконання завдань, які визначені Президентом України Віктором Януковичем у Національному плані на 2012 рік із впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки та Комплексною стратегією розвитку Дніпропетровщини. Ці документи є нашою дорожньою картою і нашим регіональним втіленням реформ Президента в області», – сказав Олександр Вілкул.
Обсяг доходів обласного бюджету на 2012 рік визначено виходячи з тенденцій надходжень у 2011 році та змін до Бюджетного кодексу України в частині збільшення до 50% нормативу відрахувань до обласного бюджету податку з доходів фізичних осіб для областей, у яких реалізується пілотний проект із реформування системи охорони здоров’я. Доходи обласного бюджету на 2012 рік заплановані в сумі 3,4 млрд грн, із них надходження податку з доходів фізичних осіб – 2,9 млрд грн (85%).
У видатковій частині обласного бюджету, перш за все, враховано потребу в коштах для підвищення заробітної плати працівникам бюджетних установ відповідно до вимог законодавства, виплати стипендій студентам вищих навчальних закладів І-ІІ та ІІІ-ІV рівнів акредитації та оплати комунальних послуг і енергоносіїв бюджетних установ і організацій.
У 2012 році планується продовжити дію регіональних програм, які реалізуються в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону. Ці програми мають середньострокову та довгострокову перспективу й направлені на виконання конкретних завдань у тих чи інших сферах розвитку області.
Зокрема, видатки бюджету розвитку обласного бюджету в 2012 році планується скерувати на ті об’єкти тепло-, водопостачання та житлового будівництва, які визнані першочерговими і перебувають на завершальній стадії будівництва або реконструкції та можуть бути введені в експлуатацію в 2012 році.
Щодо коштів обласного екологічного фонду на 2012 рік, то пріоритетними залишаються заходи з покращення екологічного стану в області, особливо якості питної води (зокрема, встановлення систем доочистки води в школах, садочках, лікарнях), стану очисних споруд та каналізаційних мереж.
Субвенції з державного бюджету враховані в показниках на 2012 рік в обсязі 3,5 млрд грн, з них на виконання державних програм соціального захисту населення – 2,9 млрд грн.
Крім соціальних субвенцій у наступному році заплановані з державного бюджету субвенції на:
— будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності (161,8 млн грн.);
— продовження будівництва автомобільної дороги в м.Дніпропетровську на ділянці від вул. Кайдацький шлях до автомобільної дороги Київ-Луганськ-Ізварине (300 млн грн.).
Також у держбюджеті передбачено субвенцію бюджету міста Жовті Води у розмірі 13,5 млн грн на заходи щодо радіаційного захисту населення.
Уперше у наступному році по галузі «Охорона здоров’я» передбачено 4 субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам Дніпропетровської області на загальну суму 134 млн грн.

60 спортсменів Дніпропетровщини визначені кандидатами на участь у XXX літніх Олімпійських іграх у 2012 році

З 533 спортсменів України, які мають можливість отримати право на участь в Олімпійських іграх-2012, 60 – представляють Дніпропетровщину. Це один з найбільших показників серед областей України. Спортсмени-кандидати від Дніпропетровської області протягом січня – червня цього року на офіційних міжнародних змаганнях будуть відстоювати право на участь в Олімпійських іграх з 17 видах спорту: бадмінтон, бокс, боротьба вільна та греко-римська, важка атлетика, веслування академічне, веслування на байдарках і каное, вітрильний спорт, гімнастика художня, дзюдо, легка атлетика, плавання, стрільба кульова, сучасне п’ятиборство, теніс, тріатлон та фехтування.
На сьогодні 21 спортсмен регіону вже отримав ліцензії на право участі в XXX літніх Олімпійських іграх.
«2012 рік – важливий період в олімпійському русі нашої держави. Голова обласної державної адміністрації Олександр Юрійович Вілкул тримає на постійному контролі підготовку спортсменів Дніпропетровщини до міжнародних змагань та Олімпійських ігор. У регіоні створюються всі необхідні умови для досягнення спортивних рекордів. Саме завдяки такій увазі до розвитку спорту з нашої області до Лондона вирушить велика група провідних спортсменів нашого регіону. Участь в Олімпіаді – це складова іміджу регіону», – зазначив начальник управління у справах фізичної культури та спорту облдержадміністрації Олександр Пшеничников.
Як повідомлялося раніше, голова обласної державної адміністрації Олександр Вілкул наголосив, що всі чемпіони та призери Олімпійських ігор 2012 року від обласної та місцевої влади отримають квартири.

Довідка:
З 27 липня по 12 серпня в м. Лондон відбудуться XXX літні Олімпійські ігри. Лондон стане першим містом, яке прийме Ігри вже втретє – до цього вони проходили у Лондоні у 1908 та 1948 роках.

За дорученням губернатора Олександра Вілкула Вячеслав Задорожний узяв участь у «Різдвяній зустрічі-2012»
За дорученням губернатора Олександра Вілкула перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний узяв участь у «Різдвяній зустрічі-2012», яка пройшла в Адміністративному єпархіальному центрі Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви. Також участь у заході взяли Митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак, перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Анатолій Адамський, перший заступник Дніпропетровського міського голови Анатолій Крупський, священнослужителі єпархії та віряни.
Вячеслав Задорожний вручив Митрополиту Іринею Вітальний лист від губернатора Олександра Вілкула та привітав владику, священиків, монахів і паству єпархії з Різдвом Христовим і Новим 2012 роком.
«Обласна влада цілком сприяє і буде сприяти відродженню й розвитку духовного життя нашого народу. Мета влади – забезпечити мир, стабільність і атмосферу міжконфесійної толерантності в нашому суспільстві. Ми живемо в епоху повернення нашого народу до своїх духовних витоків. Для більшості українців ними було й залишається православ’я. Сьогодні обласна влада й Церква спільними зусиллями піклуються про утвердження у свідомості громадян християнських цінностей. І в цьому велика особиста заслуга Митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея. Завдяки його зусиллям на Дніпропетровщині відроджено понад 350 парафій. Створено монастирі, відновлено безліч церков і відкрито значну кількість нових храмів», – сказав перший заступник голови облдержадміністрації, вітаючи присутніх.
Він зазначив, що в області активно проводяться фестивалі православних піснеспівів, діють численні недільні школи, християнські культурні центри та молодіжні християнські об’єднання.
Звертаючись до владики Іринея, Вячеслав Задорожний побажав йому міцного здоров’я, повноти сил і Божого благословення для успішного продовження його пастирського служіння на благо України, Дніпропетровщини і всіх православних громадян.
Перший заступник губернатора наголосив, що великий імпульс відродженню духовності на Дніпропетровщині надали пастирські візити до нашого регіону Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, а також Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, які відбулися в 2010 році.
«Кожна дорога має вести до Храму – цей відомий постулат ми прагнемо втілювати в життя нашими реальними справами. Губернатор Олександр Вілкул надає постійну підтримку в відродженні й будівництві храмів, а також у розвитку духовного життя в нашому регіоні. На цьому шляху нам усім – органам влади, представникам Церкви, всім віруючим – ще належить зробити дуже багато добрих справ. Але з Божою допомогою ми гідно пройдемо цей шлях»,р – сказав Вячеслав Задорожний.

Олександр Любович: «У Дніпропетровській області стабільна ситуація на продовольчому ринку»
Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович під час наради щодо забезпечення зерном і борошном хлібопекарської галузі. За підсумками 2011 року на Дніпропетровщині продукції харчової та переробної промисловості вироблено на 10,1 млрд грн.
Виробництвом харчових продуктів в області займаються підприємства, що розташовані майже в усіх містах та сільських районах області. Продовольчі товари підприємств-виробників Дніпропетровщини відповідають вимогам найвибагливіших споживачів не лише внутрішнього, а й зовнішнього ринку. Про це свідчить постійно зростаючий попит на продукти вітчизняного виробництва (в Дніпропетровській області попит споживачів на 96% задовольняється продуктами харчування вітчизняного виробника).
За 2011 рік обсяги виробництва харчової та переробної промисловості зросли на 7% у порівнянні з 2010 роком. Це відбулося завдяки зростанню обсягів випуску продукції на підприємствах з виробництва м’яса і м’ясопродуктів на 16,4%, ковбасних виробів – на 4,1%, масла тваринного – на 7,9%, сиру жирного – на 42,3%, олії – на 6,1%, безалкогольних напоїв – на 6,9%, крохмалю – на 20,6%, дріжджів – на 34,3%, кормів готових для тваринництва – на 26,5%, кондитерських виробів (шоколаду) – на 22,5%, макаронних виробів – на 38,8% та інших продуктів харчування.
«Споживачі області забезпечені у достатній мірі хлібом та хлібопродуктами за рахунок власного регіонального виробництва завдяки потужним зернопереробним, хлібопекарським підприємствам та підприємствам з виробництва круп і макаронних виробів, які працюють в області. Виробничі потужності харчової галузі Дніпропетровщини завантажені з урахуванням попиту споживачів. Питання забезпечення сировиною підприємств харчової і переробної галузі, цінової ситуації на споживчому ринку області тримаються на постійному контролі обласною владою»,– сказав заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович.

Олександр Любович: «Запасів продовольчого зерна на Дніпропетровщині вистачить, щоб забезпечити хлібопекарські підприємства борошном до 2013 року»
За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович провів робочу нараду щодо забезпечення сировиною хлібопекарських підприємств. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники зернопереробних та хлібопекарських підприємств.
На нараді були розглянуті питання забезпечення хлібопекарських підприємств сировиною на 2012 рік та підбито підсумки роботи підприємств за 2011 рік.
Щомісячна потреба хлібопекарських підприємств у продовольчому зерні складає 20,8 тис тонн. Щодоби хлібозаводами Дніпропетровської області випікається у середньому 500 тонн хліба. Станом на 1 січня 2012 року в області задекларовано 1, 51 млн тонн зерна, у тому числі 390,5 тис тонн продовольчого зерна. Із нього для хлібопекарської промисловості виділено 279 тис тонн. Це повністю покриє потребу хлібопекарських підприємств до початку 2013 року.
З метою підтримки у 2011 році стабільних цін на ринку хлібопродуктів Дніпропетровській області наказом Мінагрополітики виділено щомісячний обсяг борошна 13,2 тис тонн (у тому числі з Аграрного фонду – 10,5 тис тонн щомісяця та з державного резерву 2,66 тис тонн щомісяця) за цінами на 16-20% нижче ринкових.
На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України №823-р у Дніпропетровській області створено регіональний запас зерна у кількості 119 тис. тонн (3-місячний запас). Цей запас постійно підтримується.
«Голова облдержадміністрації тримає на постійному контролі ситуацію на регіональному ринку хліба. За ініціативи Олександра Вілкула прийнята обласна Програма формування регіональних ресурсів продовольчого зерна на 2011/2012 маркетинговий рік у Дніпропетровській області. Підписано Меморандум між облдержадміністрацією та підприємствами хлібопекарської й зернопереробної промисловості про спільні дії на хлібному ринку. Крім того, надається державна підтримка щодо часткової компенсації вартості кредитів на придбання технологічного обладнання для хлібопекарських та зернопереробних підприємств»,– зазначив Олександр Любович.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Проекти 50 сесії
  • Повідомлення про позачергову сесію
  • Відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Тато, мама, я – активна сім’я»
  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола