Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Ноябрь 24th, 2011 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «Дніпропетровщина впевнено посідає першість серед регіонів України з залучення прямих іноземних інвестицій в економіку області – у жовтні 2011 року їх обсяг перевищив 8 млрд доларів США»

Про це губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул повідомив під час колегії облдержадміністрації, підводячи підсумки соціально-економічного розвитку регіону за 2011 рік.

«Усі ключові показники соціально-економічного розвитку області за 10 місяців перевиконано. Дніпропетровщина впевнено посідає першість серед регіонів України з залучення прямих іноземних інвестицій в економіку області – у жовтні їх обсяг перевищив 8 млрд доларів США. Довіра інвестора – це за європейськими стандартами державного управління головний маркер успішності діяльності влади і головна передумова для стійкого економічного зростання та покращення добробуту громадян. Знаково, що відчутне зростання відбувається в рамках кластерів розвитку сільського господарства й будівництва, а також в таких галузях з високою доданою вартістю як машинобудування та легка промисловість», — сказав Олександр Вілкул.

Зокрема, на Дніпропетровщині в 2011 році зросли:

  • прибутки прибуткових підприємств у 2 рази (по Україні цей показник становить 1,3 рази);
  • доходи місцевих бюджетів – на 20,6% (по Україні – на 8,4%);
  • обсяги інвестицій в основний капітал – на 22,2% (по Україні на 21,2%);
  • обсяги введеного житла – на 28,9% ( по Україні – зниження на 6,5%);
  • виконаних будівельних робіт – на 18,3% (по Україні – на 11,7%);
  • середньомісячна заробітна плата за січень-вересень – на 18,5% (по Україні – на 18,2%) і досягла 2740,0 грн (по Україні – 2571 грн).

Обсяги промислового виробництва у січні-жовтні зросли на 5,9%. Найбільше зростання в машинобудуванні – на 30%, легкій промисловості – на 21,2%, випуску неметалевої мінеральної продукції – на 17,7%, обробці деревини – на 17,4%, виробництві харчових продуктів – на 7,3%. Обсяги надходжень податків та зборів до зведеного бюджету області за 10 місяців цього року зросли в 1,4 рази, експорт товарів за 9 місяців – на 34,5%.

Обсяги валової продукції в сільському господарстві за січень-жовтень зросли на 14%, у т.ч. виробництва м’яса у живій вазі – на 10,3%, молока – на 1,5% та яєць – на 11,8% відповідно.
У господарському комплексі області за січень-серпень 2011 року отримано прибуток 21,8 млрд грн, який втричі перевищив рівень відповідного періоду минулого року. За цим показником область є лідером в Україні.
У січні – жовтні створено 54,7 тис нових робочих місць та працевлаштовано 44,1 тис осіб (на 10,5% більше ніж у січні – жовтні 2010 року).
Надходження власних коштів до Пенсійного фонду області в січні-жовтні 2011 року збільшилися на 19,3% до аналогічного періоду 2010 року і склали
10,5 млрд грн. Це дозволило своєчасно здійснювати виплату пенсій понад 1 млн пенсіонерів області. Розмір середніх пенсій зріс на 8,0% до відповідного періоду 2010 року (до 1283,24 грн, а питома вага пенсіонерів, які отримують пенсії понад 1500 грн – з 19,3% до 22,2 %.

У Дніпропетровській області в рамках губернаторської програми розвитку інфраструктури для дитячого відпочинку протягом двох років облаштовано понад 300 дитячих майданчиків

За ініціативи губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині реалізується програма розвитку інфраструктури для дитячого відпочинку. У рамках цієї програми в області протягом двох років облаштовано понад 300 дитячих майданчиків. Серед них 101 майданчик встановлено за кошти обласного бюджету. Для цього було виділено 6 млн грн. Про це повідомив начальник управління у справах фізичної культури та спорту Олександр Пшеничников під час засідання колегії облдержадміністрації, яка пройшла під головуванням Олександра Вілкула.
Як зазначив Олександр Пшеничников, у 2010-2011 роках у Дніпропетровську, Кривому Розі й Нікопольському районі введено в дію 11 нових сучасних універсальних майданчиків, 7 майданчиків зі штучним покриттям для занять ігровими видами спорту та понад 50 майданчиків з тренажерним обладнанням у Дніпропетровську та Кривому Розі. У наступному році в Дніпропетровську планується відкриття сучасного футбольного поля зі штучним покриттям для занять футболом.
Вперше за багато років у цьому році значно збільшено видатки з місцевих бюджетів на будівництво та реконструкцію спортивних споруд, особливо у містах Дніпропетровськ та Кривий Ріг.
У Дніпропетровську завдяки залученню позабюджетних коштів встановлено два майданчики для вуличного баскетболу в парку ім. Л.Глоби та два баскетбольних майданчики і тренажерний зал у спортивній дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву № 5 збудовано футбольне поле та два футбольних майданчики зі штучним покриттям. За рахунок державних коштів триває будівництво льодової арени та реконструкція споруд водноспортивного комбінату.
Протягом двох років у Кривому Розі було реконструйовано спортивний комплекс загальноосвітньої школи № 4, два сільських стадіони в селах Гаврилівка та Братське Покровського району. Також у Кривому Розі встановлено перший в області скейтодром для молоді, на якому молодь має можливості вдосконалювати свої спортивні навички у цьому сучасному виді спорту.
«Розвиток фізкультури та спорту на Дніпропетровщині – одне з головних напрямів роботи обласної влади, які визначив губернатор Олександр Вілкул. Під керівництвом Олександра Вілкула в регіоні йде активне відновлення спортивної інфраструктури. У містах і районах області ми встановлюємо сучасні дитячі майданчики, будуємо футбольні поля, відкриваємо спортивні комплекси та стадіони. Здоровий спосіб життя – це запорука здорового суспільства регіону й України. Обласна влада дарує дітям регіону щасливі дитячі роки», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.

Вже 21 спортсмен Дніпропетровщини отримав ліцензії на участь у ХХХ Олімпійських іграх 2012 року
Вже 21 спортсмен Дніпропетровщини отримав ліцензії на участь у ХХХ Олімпійських іграх 2012 року та 16 спортсменів на участь у ХІV Паралімпійських іграх. Зокрема, ліцензії на участь у Олімпійських іграх 2012 у Лондоні спортсмени регіону отримали з легкої атлетики, академічної греблі, зі стрільби польової та плавання. Про це повідомив голова облдержадміністрації під час засідання колегії облдержадміністрації.
Щороку близько 10 тис спортсменів області за рахунок обласного бюджету беруть участь у всеукраїнських та міжнародних змаганнях. З них понад 150 стають призерами чемпіонатів світу та Європи.
«Участь у Олімпіаді – це підвищення престижу Дніпропетровської області на світовій спортивній арені. В області створюються необхідні умови для тренувань майбутніх чемпіонів, які прославлять Дніпропетровщину як на національному, так і на міжнародному рівнях. Ми створюємо додаткові стимули для перемог – всі спортсмени області, які повернуться з Олімпіади 2012 року з медалями, отримають у подарунок від влади власні квартири», – зазначив Олександр Вілкул.
За ініціативою голови облдержадміністрації на Дніпропетровщині у 2010 році започаткована програма навчання дітей плаванню на відкритій воді. Безкоштовно курс навчання пройшли понад півтори тисячі дітей (Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Новомосковськ). Завдяки цим досягненням Дніпропетровщина входить до числа лідерів з фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи в Україні.
«В області не залишається без уваги і така категорія населення як інваліди. Для забезпечення фізкультурно-оздоровчої, реабілітаційної та спортивної діяльності людей з вадами здоров’я в спортивних клубах та центрах «Інваспорт» під керівництвом 115 спеціалістів займається понад 11 тис осіб. В області створюються всі належні умови для людей з вадами здоров’я щодо безперешкодного їх доступу на спортивні споруди та організації тренувального процесу. У цьому році на організацію їх навчально-тренувальної роботи з обласного бюджету виділено понад 3 млн грн», — повідомив Олександр Вілкул.

Довіково:

Для підготовки резерву до збірних команд України в області культивується 126 видів спорту, у тому числі 37 – олімпійських. Під керівництвом 3360 тренерів підвищує свою спортивну майстерність понад 119,5 тис осіб. Сьогодні 573 спортсмени області входять до складу збірних команд України з олімпійських і неолімпійських видів спорту, 48 з них є кандидатами на участь у ХХХ літніх Олімпійських іграх 2012 року.
За роки незалежності в області підготовлено 1998 майстрів спорту України, 214 майстрів спорту України міжнародного класу, 41 заслужений майстер спорту України. Близько 1800 спортсменів стали призерами чемпіонатів світу та Європи, здобули 3 золоті, 3 срібні та 8 бронзових медалей на Олімпійських іграх.

Олександр Вілкул: «Для соціально-економічного розвитку Томаківського району в 2011 році з обласного й державного бюджету спрямовано близько 3 млн грн»

Для соціально-економічного розвитку Томаківського району в 2011 році з обласного й державного бюджету спрямовано близько 3 млн грн. Ці кошти дозволили розпочати реалізацію ряду значимих для району проектів. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час засідання колегії облдержадміністрації.

Зокрема, за рахунок коштів обласного бюджету (понад 1 млн грн) у районі відкриті 2 дитячі майданчики у селищі Томаківка та селі Добра Надія, придбано сміттєвоз та шкільний автобус, відремонтовано будинок культури в с. Кислувате, проведена реконструкція пам’яток Великої Вітчизняної війни, відремонтовано приміщення Преображенської сільської ради.
За ініціативи Олександра Вілкула на розвиток Томаківського району були спрямовані кошти за рахунок субвенції з держбюджету в розмірі близько 2 млн грн. За ці кошти завершено реконструкцію даху та поточний ремонт приміщень загальноосвітньої школи с. Зоря, у цьому ж селі проводився ремонт проїжджої частини вулиці Сільськогосподарська, у селі Добра Надія триває ремонт школи, у селі Настасівка – дитячого садка «Малятко», проводиться капітальний ремонт водопровідних мереж села Новокиївка та інженерних мереж, водопостачання, водовідведення та котельні дитсадка «Золота рибка» в селі Мирове.
«Обласна влада системно підходить до розвитку всіх територій області. У Томаківському районі ми спрямували кошти на вирішення нагальних питань та розвиток соціальної інфраструктури. Це і ремонт доріг, і реконструкція дитячих садків та шкіл, комунального господарства. Наступного року подібна робота буде продовжена – зокрема, розпочнеться реконструкція дитсадків у селі Настасівка та в райцентрі Томаківка», – сказав Олександр Вілкул.
Як доповів губернатору голова Томаківської райдержадміністрації Василь Бардадим, за кошти місцевого бюджету (618,1 тис грн) у Томаківському районі виконані ремонтні роботи Вищетарасівської дільничної лікарні, закладів культури, дитсадка та школи, ведеться реконструкція водопровідного господарства, ремонт зовнішнього вуличного освітлення. За сприяння обласної влади в районі відкриті два навчально-виховні комплекси.
Він також додав, що завдяки підтримці губернатора район активно розвивається. Зокрема, обсяг реалізованої промислової продукції в районі у січні – вересні 2011 року зріс у 2,7 рази у порівнянні з аналогічним періодом минулого року та склав 50,1 млн грн. У січні – жовтні 2011 року на 1,9 % збільшилися обсяги виробництва сільськогосподарської продукції сільгосппідприємствами. Виробництво м’яса зросло на 34,6% порівняно з аналогічним періодом 2010 року, виробництво молока – на 3,5%, яєць – на 3,4%.
За січень-червень цього року в районі зросли на 32,7% обсяги інвестицій в основний капітал і склали 8,1 млн грн. За цей період на 12,9% зросла в районі середньомісячна заробітна плата, яка становить більше 1,5 тис грн, проте цей рівень продовжує лишатися нижчим за показники середньої зарплати по області (понад 2600-2700 грн). Губернатор акцентував особливу увагу, поставивши перед керівництвом району завдання вжити заходів щодо підвищення рівня зарплати в районі. Також Олександр Вілкул наголосив на необхідності активізувати роботу щодо створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, розробити середньострокову програму з розвитку молочного скотарства з фінансуванням з районного бюджету, приділяти більше уваги проведенню в районі різноманітних спортивних змагань, визначити туристичні об’єкти, які можуть зацікавити туристів та розробити туристичні маршрути.
Довідка:
У Томаківському районі проживає 26 тис осіб. Значне місце в економіці району займає сільське господарство. Сільгосппідприємства спеціалізуються на виробництві зерна, м’яса, молока, яєць, вирощуванні технічних та овочевих культур. Сільськогосподарські угіддя становлять 94,7 тис га, з них орної землі – 84,2 тис га, під пасовищами – 9,3 тис га, багаторічними насадженнями – 1,1 тис га. Зрошуваних земель в районі 12,2 тис га.

Томаківський район перевиконав планові показники з благоустрою територій

Про це повідомив голова Томаківської райдержадміністрації Василь Бардадим під час засідання колегії облдержадміністрації.
Зокрема, цього року в районі висаджено 3 243 дерева (105 % від плану), 2 439 кущів (128 % від плану), проведено покіс на площі 390,5 тис кв м, очищено від сміття 33,6 км берегів (133 % від плану), ліквідовано 56 стихійних сміттєзвалищ.
Також для вирішення питань благоустрою району за ініціативи губернатора Олександра Вілкула з обласного екологічного фонду було виділено 250 тис грн. За ці кошти було придбано сучасний сміттєвоз.

Олександр Вілкул дав доручення в 2012 році модернізувати всі світлофори в Дніпропетровській області
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул дав доручення наступного року облаштувати всі світлофори на пішохідних переходах області пристроями зворотного відліку часу, а на ключових магістралях населених пунктів – ще й пристроями голосового супроводу.
«Цього року пілотний проект з облаштування світлофорів таймерами й голосовим супроводом був реалізований у Кривому Розі, де було переобладнано понад 100 світлофорів. Це покращило ситуацію з безпекою на дорогах міста. Тож наступного року ми поширимо цей передовий досвід на всю область», – сказав Олександр Вілкул.
За дорученням губернатора щодо підвищення безпеки дорожнього руху цього року в області відремонтовано 10 130 км доріг, 4 947 км вулиць у населених пунктах, 133 залізничних переїздів, 130 світлофорних об’єктів, 232 км ліній штучного освітлення, замінено 10 729 дорожніх знаків та 39 км транспортних та пішохідних огороджень.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №253 від 23.03.2022 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ФОП Шмідту С.А.
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №250 від 23.03.2022 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ТОВ «Успіх»