Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 20.08.2012

Август 20th, 2012 Новини Вывести на печать

Щиро вітаю всіх представників почесної та славної професії з Днем шахтаря!


Дніпропетровщина – це серце вугільної галузі України. На гірничих підприємствах регіону видобувається 100% уранової руди, 80% залізної руди та 20% вугілля в країні.
Використання нових технологій, модернізація обладнання, впровадження сучасних методів управління виробництвом і охороною праці, системна робота з навчання та розвитку персоналу – це нагальні завдання, які ставить у промисловій політиці наш Президент Віктор Федорович Янукович.
На шахтах Дніпропетровщини постійно ведуться роботи з модернізації виробництва, покращуються умови праці, разом зі збільшенням обсягів видобутку зростає і заробітна плата. У рамках соціального партнерства обласної влади та бізнесу шахтарські містечка набувають нового вигляду – ремонтуються лікарні, дитячі садки та школи, встановлюються нові дитячі майданчики, створюються парки, алеї та сквери.
Шановні шахтарі! Добуваючи вугілля та руду, ви примножуєте індустріальну міць регіону та країни. Велика дяка вам і шана! Здоров`я, енергії, сили та нових перемог задля розвитку Дніпропетровщини та всієї України!
Зі святом!

З повагою

Голова Дніпропетровської
облдержадміністрації Олександр ВІЛКУЛ

 

Іван Ступак: Дніпропетровщина забезпечена бланками паспортів для громадян України в повному обсязі

Дніпропетровщина забезпечена бланками паспортів в повному обсязі — в наявності 41 тис. бланків при середньомісячній потребі 6 тис. бланків. Всі територіальні підрозділи Головного управління готові працювати з документування паспортами громадян України. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак.

«В середньому щодня територіальні підрозділи Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області приймають близько 1,5-2 тис. людей. Тому головне завдання зробити процес отримання будь-якого документа максимально зручним, швидким та «прозорим» для простого громадянина. Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул вимагає створити в нашій області привабливий міграційний клімат для законослухняних осіб та не допустити порушень законодавства України в сфері міграції, як громадянами України, так і іноземними громадянами», — сказав Іван Ступак.

Нові правила видачі паспортів громадян України

та реєстрації місця проживання фізичних осіб.

З 1 серпня підрозділи Державної міграційної служби України почали роботу з видачі паспортів громадян України, реєстрації місця проживання фізичних осіб, а також виконання інших функцій, визначених законодавством України про громадянство та імміграції (до цього часу ці функції виконували підрозділи МВС).

У новому документі є ряд істотних змін, а саме: Законом України,, Про внесення змін до деяких законів України щодо реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні «, який прийнятий 5 липня 2012 (№ 5088-VI) та вступив в дію, внесені зміни до Законів України,, Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні «, а також до Закону ,, Про військовий обов’язок і військову службу».

Основні зміни

Тепер реєстрація та зняття з реєстрації проходить в один день і в одному місці. Таким чином, людині тепер не потрібно їхати, наприклад, в Дніпродзержинськ, для зняття з реєстрації, якщо він має намір зареєструватися в Києві — достатньо звернутися в територіальний підрозділ Державної Міграційної служби за новим місцем проживання;

Реєстрація місця проживання не прив’язана до постановки на облік військовозобов’язаних і призовників. Таким чином, зареєструватися за новим місцем проживання тепер можна до становлення на облік у військкоматі. При цьому, саме становлення на облік військовозобов’язаних і призовників залишається обов’язковим; а органи реєстрації зобов’язані щомісячно повідомляти військові комісаріати про реєстрацію (зняття з реєстрації) місця проживання чи перебування призовників і військовозобов’язаних.

Значно розширено коло підстав для зняття з реєстрації. Якщо раніше це була заява або рішення суду, то сьогодні зняття з реєстрації можливе також у разі припинення підстав на право користування житлом або законних підстав для перебування на території України іноземців та осіб без громадянства. Наприклад, у разі закінчення строку дії договору оренди можливо зняти зареєстровану особу за заявою власника житла.

Оформлення паспортів громадян України відтепер проводять територіальні підрозділи Державної Міграційної служби.  Наказом МВС України № 320 (вступив в силу 27.07.2012) затверджено нові правила оформлення і видачі паспорта громадянина України. Зокрема, змінена процедура видачі паспорта — тепер документи для оформлення паспорта громадянина України подаються безпосередньо в територіальні підрозділи Державної Міграційної служби, а не в житлові контори, як було раніше. Ця норма повинна прискорити процес оформлення паспортів громадян України.

Також наказом вирішено питання реалізації права людини на транскрибований запис імені відповідно до його національної традиції, чого не було раніше. Тобто, в українському паспорті російське ім’я «Николай» може бути, за бажанням громадянина, відтворене на українську мову як «Николай».

Увага: порядок отримання закордонних паспортів не змінився. Оформленням паспортів для виїзду за кордон громадян України, для виїзду на постійне місце проживання за кордон, веденням державного реєстру виборців і притягненням до адміністративної відповідальності до законодавчого врегулювання займається ГУ МВС України в Дніпропетровській області (відділ у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб).

ДОВІДКА:

Адреси та контактні телефони територіальних органів Державної міграційної служби України, де громадяни можуть отримати вичерпну інформацію щодо адрес, графіка роботи територіальних підрозділів та положень законодавства з питань громадянства та імміграції, розташовані на сайті: http://dmsu.gov.ua/uk/pro-gmsu/teritorialni-organi-ta-pidrozdili.html

Головне управління Державної міграційної служби у Дніпропетровській області: 49100, м. Дніпропетровськ, вул. Червона площа, 2-а, каб. 202, к. 4, (056)377-35-16, (056)745-61-11

Головне управління включає в себе 46 територіальних підрозділів (згідно адміністративного поділу області), які для зручності прийому громадян розташовані в приміщеннях колишніх паспортних підрозділів ГУ МВС у Дніпропетровській області. В області функціонують 23 районних відділів  (Дніпропетровськ — 8, Кривий Ріг — 7, Дніпродзержинськ — 3, по 1 – у містах Нікополь, Новомосковськ, Павлоград); 17 рйонних секторів — 17 (в основному сільські райони); 6 міських секторів (міста з невеликою чисельністю  населення).

 

Олександр Вілкул привітав ВО «Південмаш» та КБ «Південне» з успішним запуском ракети-носія «Зеніт-3SL», що вивів на орбіту Землі супутник зв’язку

 

19 серпня 2012 о 09:55 за київським часом з плавучої платформи «Одіссей» (Odissey), яка заходилась на екваторі в Тихому океані успішно стартувала україно-російська ракета-носій «Зеніт-3SL» з американським супутником зв’язку «Intelsat-21». Перший і другий ступені трьохступінчатої ракети-носія «Зеніт-3SL» спроектовані конструкторським бюро «Південне» та виготовлені на виробничому об’єднанні «Південний машинобудівний завод ім. О.М.Макарова». Третій ступінь (розгінний блок ДМ-SL) розроблений і виготовлений ракетно-космічною корпорацією «Енергія» ім. С.П.Корольова (м. Корольов, Московська область, Росія).

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул, вітаючи колективи «Південного машинобудівного заводу ім. О.М.Макарова» та КБ «Південне», зазначив: «Наш Президент Віктор Федорович Янукович та Уряд України надають  потужну підтримку розвитку високих технологій і, в першу чергу, ракетно-космічної галузі. Результатом цієї підтримки є ще один успішний запуск ракети-носія «Зеніт-3SL». Це підвищення іміджу України як космічної держави, а також – привід для великої гордості кожного жителя Дніпропетровщини». Губернатор побажав ракетобудівникам подальших успіхів задля розвитку рідної держави та Дніпропетровщини.

Україно-російська ракета «Зеніт-3SL» вивела на орбіту американський супутник зв’язку «Intelsat-21», виготовлений компанією Boeing Satellite Systems Inc (м. Сієтл, штат Вашингтон, США). Це дозволить збільшити потужність передачі для одного з найбільш популярних районів мультимедійного мовлення Латинської Америки. «Intelsat-21» замінить космічний апарат «Intelsat-9» і буде обслуговувати операторів супутникового і кабельного телебачення.

Ракета-носій «Зеніт-3SL» — сучасний засіб виведення, який відрізняється простотою експлуатації, повною автоматизацією процесів підготовки і запуску та екологічною чистотою. Працює на рідкому кисні і гасі з продуктами згорання — водою і вуглекислим газом.

Цей вже другий старт за програмою «Морський старт» (Sea Launch) в 2012 році. Перший старт відбувся 1 червня. Україно-російська ракета-носій»Зеніт-3SL» вивела на орбіту супутник зв’язку Intelsat-19 який забезпечує зв’язок над Азійсько-Тихоокеанським регіоном, Австралією і західною частиною США.

 

Довідка:

Проект «Морський старт» (Sea Launch).

У 1995 році Державне конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля та Державне підприємство «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод» ім. Макарова» разом з американською компанією «Боїнг», норвезькою «Кварнер» та

 

 

російською ракетно-космічною корпорацією «Енергія» утворили спільне підприємство «Sea Launch» для реалізації унікального міжнародного проекту «Морський старт».

Проект вперше реалізує ідею використання морської платформи для здійснення комерційних космічних запусків з екваторіальної зони. Головною перевагою плавучого космодрому є можливість його розміщення безпосередньо на екваторі, що дозволяє максимально використовувати ефект обертання Землі та з меншими витратами виводити вантажі на орбіту.

Програма «Морського старту» розрахована перш за все на запуски супутників на найвищі геостаціонарні орбіти.

До складу ракети-носія «Зеніт-3SL» входять:

—                     двоступінчата ракета-носій «Зеніт –2S», що розроблена та виготовлена Державним конструкторським бюро “Південне» та виробничим об’єднанням «Південмаш». «Зеніт –2S» є сучасним засобом виведення, який відрізняється простотою експлуатації і повною автоматизацією процесу підготовки та пуску;

—                     розгінний блок DM-SL (третій ступень), створений корпорацією “Енергія», характеризується високою підтвердженою надійністю;

—                     блок корисного навантаження, розроблений фірмою “Боїнг».

 

 

 Дніпропетровщина готується до Дня незалежності України загальнообласним суботником

На Дніпропетровщині проходить загальнообласний суботник, присвячений Дню незалежності України. Сьогодні на вулиці міст та районів вийшло близько 90 тис жителів регіону: працівники підприємств, установ та представники громадський організацій.

Під час загальнообласного суботника заплановано:
• упорядкувати майже 6 тис га території парків, скверів, алей та прибудинкових територій в усіх містах та районах області,
• установити нові дитячі майданчики у Нікополі та Кривому Розі;
• створити зелену зону у Софіївському районі,
• відремонтувати 85 тис кв м асфальтобетонного покриття,
• прибрати від сміття 1 тис км доріг,
• висадити сотні дерев та кущів.
Під час суботника також заплановано ліквідувати близько 500 сміттєзвалищ. Їх перелік був складений управлінням житлово-комунального господарства облдержадміністрації, в тому числі, за інформацією, яка надійшла від громадян на «Гарячу лінію Олександра Вілкула».
«Дніпропетровщина готується до Дня незалежності України загальнообласним суботником. Його проведення напередодні великих свят стало доброю традицією в регіоні. Адже благоустрій міст та районів – це спільна відповідальність влади та жителів регіону. І сьогодні, як вже тричі цього року, на вулиці міст та районів вийшли десятки тисяч людей, щоб зберегти та примножити чистоту рідних вулиць, міст та сіл Дніпропетровщини», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор зазначив, що за 8 місяців цього року в містах та районах Дніпропетровщини:
• створено 140 тис га парків, скверів та алей у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Тернівці, Павлограді, Синельниковому та в інших містах та районах області,
• встановлено більше 200 дитячих майданчиків,
• висаджено більше 120 тис дерев та кущів,
• прибрано від сміття 2 тис км берегів, більше 30 тис км доріг та відремонтовано близько 1 млн кв м доріг,
• ліквідовано більше 10 тис сміттєзвалищ.

На Дніпропетровщині системно реалізуються заходи з покращення роботи фтизіатричної служби
У Марганці відбувся круглий стіл «Туберкульоз виліковний», у якому взяли участь представники влади, благодійних організацій, ЗМІ, лікарі-фтизіатри та громадські активісти. У рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» подібні заходи вже відбулися у Дніпропетровську, Нікополі, Кривому Розі та Дніпродзержинську.
Під час зустрічі учасники круглого столу у Марганці розглянули особливості функціонування фтизіатричної служби міста, а також визначили напрямки подальшої роботи щодо вчасного виявлення та якісного лікування туберкульозу.
«Особливу увагу розвитку фтизіатричної служби Дніпропетровської області приділяє губернатор Олександр Вілкул. Під його керівництвом проводяться ремонтні роботи у протитуберкульозних диспансерах області, закуповується сучасне медичне обладнання. Окрім цього, у 2012 році збільшено фінансування на продукти харчування та медикаменти у медичних закладах Дніпропетровщини. Саме тому кожен громадянин, який зіткнувся з цією хворобою, при власному бажанні має всі необхідні умови для подальшого лікування. Нашим завданням є розвіяти міф навколо цієї хвороби, адже туберкульоз виліковний, головне пам’ятати, що своєчасне звернення до лікаря – це запорука одужання», — сказав головний лікар Дніпропетровського обласного протитуберкульозного диспансеру Костянтин Бордюг.
Завдяки комплексним заходам та системній роботі по боротьбі з туберкульозом, у Марганці знизився рівень захворюваності. Крім того, значно зменшилась кількість пацієнтів з активними формами туберкульозу, які перебувають на диспансерному обліку.
«Для Марганцю особливо важливе місце займає флюорографічне обстеження жителів, адже виявлення на ранніх стадіях гарантує успішність подальшого лікування. За минулий рік 41% захворівших більше року не проходили флюорографії. Сьогодні фтизіатрична служба робить все можливе для інформування мешканців міста щодо необхідності таких медичних оглядів. Люди повинні піклуватись про цілісність свого здоров’я постійно, а не чекати певних симптомів недуги», — сказала головний лікар туберкульозного відділення Марганецької міської лікарні Людмила Лісняк.
Медичні заклади Марганцю плідно співпрацюють з громадськими організаціями та благодійними фондами. Велику роботу виконує Червоний Хрест, допомагаючи в проведенні контрольованого лікування та надаючи хворим соціальну підтримку для запобігання відриву від ліків.
«Товариство Червоного Хреста системно надає підтримку для розвитку фтизіатричної служби. Переважно допомогу отримують групи населення, які потребують особливого соціального захисту. Окрім того Червоний Хрест веде активну просвітницьку роботу серед молоді. Проводяться бесіди у загальноосвітніх школах, де учні отримують інформацію про симптоми, види передачі та можливості діагностики та лікування туберкульозу» — сказала представник Червоного Хреста у місті Марганці Олена Дев’ятка.
Подібні круглі столи проводяться й в інших містах Дніпропетровської області. Наразі такі заходи вже відбулися у Дніпропетровську, Нікополі, Кривому Розі та Дніпродзержинську. Головною метою проведення круглих столів є об’єднання активних сил по боротьбі з туберкульозом для подальшого подолання хвороби.
«Ми плануємо подальше залучення молоді до участі у програмі «Зупинимо туберкульоз в Україні». При співпраці з Дніпропетровською обласною молодіжною радою відбудеться круглий стіл з представниками студентського самоврядування під час якого буде об’явлений конкурс на кращу друковану та електронну соціальну рекламу. Окрім цього, буде проведений конкурс на кращий аматорський фільм та фотоконкурс, присвячений боротьбі з хворобою. Туберкульоз — це виліковна хвороба, тому ми намагаємося донести якомога більше інформації про це захворювання і особливості його поширення» — сказала координатор програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» у Дніпропетровській області Єлизавета Воротилова
Учасники круглого столу домовились про подальшу співпрацю з метою подолання розповсюдження туберкульозу.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Привітання міського голови з днем матері
  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій
  • Заходи до Дня Європи
  • Додаткові автобусні маршрути на поминальні дні
  • Актуальні грантові пропозиції
  • Вітання з днем Європи
  • Виконком від 08.05.2024 р.
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Милосердова Володимира до вул. Леоніда Каденюка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005248-a
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Богуна Івана до вул. Миколи Лисенка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005166-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Європейська в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005908-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Ганни Світличної в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005751-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Грушевського Михайла в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005848-a
  • Оголошення про проведення конкурсу на визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-007436-a
  • У боях за Україну загинули наші земляки