Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Февраль 6th, 2012 Новини Вывести на печать

На Дніпропетровщині всі учні з першого по четвертий клас та діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, забезпечені безкоштовним гарячим харчуванням у школах за кошти місцевих бюджетів

На Дніпропетровщині всі учні з першого по четвертий клас, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей повністю забезпечені безкоштовним гарячим харчуванням у школах. Відповідно до законодавства харчування учнів 1-4 класів шкіл області та дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки фінансується за кошти місцевих бюджетів. Харчування учнів 5-11 класів оплачують батьки. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Як зазначила Марія Пустова, на сьогодні показник охоплення гарячим харчуванням учнів 1-4 класів шкіл області складає 100%. З початку навчального 2011/2012 року збільшилося фінансування харчування учнів 1-4 класів із місцевих бюджетів з 4,22 грн до 5,06 грн, а харчування дітей, які потребують особливої соціальної підтримки та уваги – з 5,15 грн до 5,75 грн.
З метою дотримання якості організації гарячого харчування дітей у школах області за завданням губернатора Олександра Вілкула створена робоча група, яку очолює заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Робочою групою було проведено моніторинг організації гарячого харчування учнів шкіл області. Також були перевірені навчальні заклади, в яких була тільки буфетна продукція, з виїздом на місця та фотографуванням. За підсумками перевірки шкіл були вжиті дієві заходи щодо забезпечення учнів гарячим харчуванням.

На Дніпропетровщині визначено 10 знакових подій 2011 року у сфері праці та соціального захисту населення

Соціальний захист та підвищення якості життя жителів Дніпропетровщини – головне завдання діяльності обласної влади у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону, яке визначив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
«Кожен житель Дніпропетровщини повинен відчувати себе захищеним, особливо це стосується дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, інвалідів, афганців, чорнобильців, ветеранів, пенсіонерів тощо. У галузі соціальної політики в області за ініціативи губернатора Олександра Вілкула реалізується ряд спеціальних програм», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Головним управлінням праці та соціального захисту населення облдержадміністрації було визначено 10 знакових подій 2011 року в сфері праці та соціального захисту населення на Дніпропетровщині.

1. У рамках регіональної концепції «Родина для дитини», ініційованої Олександром Вілкулом, на Дніпропетровщині за підсумками 2011 року 494 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з інтернатів області влаштовано в сімейні форми виховання. Голова облдержадміністрації поставив завдання керівникам міст та районів області протягом п’яти років влаштовувати щорічно близько 20% вихованців інтернатів – це понад 400 дітей щороку – у сімейні форми виховання та усиновлення. Таким чином, протягом п’яти років це питання буде вирішено.

2. У рамках Концепції «Родина для дитини» упродовж 2011 року та січня 2012 року в області під керівництвом Олександра Вілкула створено 20 дитячих будинків сімейного типу й 72 прийомні сім’ї, до яких влаштовано 270 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

3. Відкриття в Кривому Розі сучасного міського центру зайнятості. Центр об’єднав Дзержинський, Довгинцівський, Жовтневий, Саксаганський та Центрально-Міський районні центри зайнятості. Створення Криворізького міського центру зайнятості дало змогу поєднати інфраструктуру ринку праці, підвищити ефективність надання соціальних послуг безробітним, покращити співпрацю з роботодавцями і соціальними партнерами чотирьох адміністративних районів міста.

4. Скорочення загальної заборгованості з виплати заробітної плати на 36% або на 8,4 млн грн. На 1 січня 2012 року обсяг загальної заборгованості склав 14,8 млн грн. Кількість підприємств-боржників з виплати заробітної плати скорочено на 46 одиниць (з 77 підприємств на 1 січня 2011 року до 31 підприємства на 1 грудня 2011 року). Загалом, завдяки жорсткому контролю з боку губернатора Олександра Вілкула впродовж 2010-2011 рр. заборгованість заробітної плати скоротилася у 6 разів з 89 млн грн. до 14,8 млн грн.

5. Створення в області протягом 2011 року 69 тисяч нових робочих місць.

6. За дорученням губернатора влітку 2011 року оздоровлено 208 тис 179 дітей або 73,5% від загальної кількості дітей шкільного віку (283 тис 318 дітей, які живуть в області). Це на 20% більше, ніж у 2010 році, коли було оздоровлено 177 тис 430 школярів (53,6%). У тому числі влітку 2011 року було оздоровлено майже 86 тис дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Як і в 2010 році, в області всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, оздоровлені стовідсотково.

7. Проведення 9-10 грудня 2011 року п’ятого міжнародного фестивалю пісні «Чорнобильські мотиви». У фестивалі взяли участь народна артистка України, Герой України Ніна Матвієнко, ліквідатори аварії Російської Федерації, Німеччини та 19 областей України, а також учасники зі всіх 13 міст та 22 районів Дніпропетровщини. Загалом, гостями фестивалю були понад 300 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

8. Майже 118 тисяч сімей Дніпропетровщини отримали житлові субсидії. У результаті проведеної роз’яснювальної та організаційної роботи ще 25,5 тис сім’ям надано комісійно право на отримання субсидії. Окрім загального інформування населення, в області ведеться адресна індивідуальна робота з громадянами, які мають борги в області за спожиті житлово-комунальні послуги. Завдяки такій роботі житлові субсидії було призначено 10 тис сімей.

9. Вручення соціальних карток на 50 тисяч гривень трьом Героям Радянського Союзу та ветерану, нагородженому 4-ма медалями «За відвагу». Також у 2011 році від обласної влади соціальні картки на 50 тис гривень, отримали 4 родини, в яких народилися трійні.

10. Забезпечення виплати обласної стипендії 113 особам, яким виповнилося 100 і більше років на загальну суму 1 млн 21,8 тис грн.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині активно реалізується Національний проект «Нове життя», який впроваджується за дорученням Президента України Віктора Януковича, – 1 червня 2012 року буде відкрито вже другий перинатальний центр в області».

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів чергову робочу нараду щодо стану будівництва регіонального перинатального центру у Дніпропетровську.
У рамках реалізації Національного проекту «Нове життя» на Дніпропетровщині протягом 2011–2012 років проводиться реконструкція та оснащення сучасним обладнанням регіонального перинатального центру — структурного підрозділу комунального закладу «Обласна дитяча клінічна лікарня». Роботи відбуваються згідно з графіком. Наразі на об’єкті завершено демонтажні роботи та продовжуються будівельно-монтажні роботи. Регіональний перинатальний центр розрахований на 89 ліжко-місць та 4000 пологів на рік. У складі перинатального центру передбачається функціонування акушерського відділення на 59 ліжок, в тому числі 7 ліжок інтенсивної терапії для жінок, відділення інтенсивної терапії для новонароджених на 7 ліжечок та відділення патології вагітних на 30 ліжок.
Створення регіонального перинатального центру дозволить підвищити якість медичних послуг із забезпечення охорони здоров’я жінки до вагітності, під час вагітності, пологів та у післяпологовий період.
«Ми розуміємо важливість створення цього комплексу для підвищення якості охорони материнства та дитинства на Дніпропетровщині. Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула обласна влада виділила кошти (3,2 млн. грн.) на розробку проектно-кошторисної документації. Завдяки підтримці губернатора ми отримуємо з Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України своєчасне фінансування на проведення ремонтно-будівельних робіт», — сказала головний лікар Дніпропетровського міського пологового будинку №2 Людмила Падалка.
Для забезпечення високого рівня медичних послуг у майбутньому обласному перинатальному центрі вже придбано 149 одиниць медичного обладнання на суму 14,4 млн. грн.
«Перинатальний центр — це не лише технічна можливість надавати високоякісні послуги на сучасному обладнанні, це також кваліфіковані фахівці, тому вже зараз ведеться фахова підготовка медиків, які працюватимуть у цьому центрі. Вже підвищено кваліфікацію 42 лікарям та 23 молодшим медичним спеціалістам. В області створюється система перинатальної допомоги. Криворізький міжрайонний перинатальний центр, Дніпропетровський обласний перинатальний центр стануть базою для розвитку не лише практичної медицини, але й надаватимуть учбово-методичну допомогу, що дозволить вийти на новий рівень в охороні материнства та дитинства, — сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Як повідомлялося раніше, 8 грудня 2011 року в місті Кривий Ріг губернатор Олександр Вілкул у рамках національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» за дорученням Президента України Віктора Януковича відкрив сучасний перинатальний центр, розрахований на 3 тис пологів на рік.
Придбані в 2011 році за підтримки Олександра Вілкула сучасні автомобілі екстреної допомоги повністю ліквідували поняття нетранспортабельних пацієнтів та дозволяють перевозити передчасно народжених немовлят вагою від 500 грамів в належних умовах.
«1 червня 2012 року в рамках реалізації Національного проекту «Нове життя», ініційованого нашим Президентом Віктором Януковичем, Дніпропетровщина отримає найсучасніший перинатальний центр світового рівня. Відкриття перинатального центру — це одна з основних складових надання якісної медичної допомоги та охорони материнства і дитинства», — сказав Олександр Вілкул.

ДОВІДКА:
За дорученням Президента України Віктора Януковича в Україні відбувається реформування системи охорони здоров’я, спрямованої на підвищення якості і доступності медичної допомоги для громадян Україні, зокрема впроваджено реалізацію Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства».
Мета Національного проекту – забезпечення населенню доступної висококваліфікованої медичної допомоги, комфортних умов народження та виходжування дітей шляхом створення мережі регіональних перинатальних центрів.
Реконструкція регіонального перинатального центру у Дніпропетровську розпочалася у 2011 році. Загальна площа, яка передбачена під реконструкцію – 11 374 квадратних метри. Загальна кошторисна вартість проекту становить 84,7 млн. грн.
У рамках проекту «Нове життя» в області будуть діяти два перинатальних центри — в Кривому Розі та Дніпропетровську.
Міжрайонний перинатальний центр в Кривому Розі відкрито в грудні 2011 року. Цей центр забезпечує перинатальною допомогою 850 тис. мешканців міста і п’яти сільських районів. Заклад розрахований на 76 ліжок и 3 тисячі пологів на рік. Вартість проекту — 44 млн. грн. Від моменту відкриття в центрі прийнято 160 пологів, проліковано 47 новонароджених, з них 12 в реанімаційному відділенні.
Обласний перинатальний центр будується в Дніпропетровську. Це структурний підрозділ у складі комунального закладу «Обласна дитяча клінічна лікарня». Перинатальний центр в Дніпропетровську буде розрахований на 89 ліжок і в ньому прийматимуть 4 тисячі пологів на рік.
У складі перинатального центру функціонуватимуть:
• акушерське відділення на 59 ліжок, в тому числе 7 ліжок інтенсивної терапії для жінок;
• відділення інтенсивної терапії для новонароджених на 7 ліжок;
• відділення патології вагітних на 30 ліжок.
Реконструкція регіонального перинатального центру в Дніпропетровську почалася в 2011 році. Загальна площа, передбачена під реконструкцію — 11,4 тисячі квадратних метра. Вартість проекту — 84,7 млн. грн.
Будівельно-монтажні роботи ведуться згідно з графіком. На сьогоднішній день використано 20,0 млн. грн. Для забезпечення високого рівня медичних послуг в майбутньому обласному перинатальному центрі вже придбано 149 одиниць медичного обладнання на суму 14,4 млн. грн.
Створення регіонального перинатального центру дозволить підвищити якість медичних послуг із забезпечення охорони здоров’я жінки до вагітності, під час вагітності, пологів і у післяпологовий період.

Станом на 6 лютого 2012 року до пунктів обігріву в Дніпропетровській області звернулося понад 11 тис людей

Управління преси та інформації облдержадміністрації повідомляє, що станом на 6 лютого 2012 року до пунктів обігріву в Дніпропетровській області звернулося понад 11 тис людей. Серед них 270 – отримали медичну допомогу, а 28 – після переохолодження були госпіталізовані в стаціонар. Тяжких випадків переохолодження в регіоні немає.
«Своєчасність встановлення пунктів обігріву дозволила уникнути тяжких випадків та своєчасно надати допомогу жителям Дніпропетровщини. Ситуація щодо роботи пунктів обігріву в регіоні знаходиться на постійному контролі голови облдержадміністрації Олександра Вілкула», – сказав начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Сергій Коваленко.
Також, окрім розгорнутих пунктів обігріву, в області за завданням губернатора Олександра Вілкула головним управлінням праці та соціального захисту населення облдержадміністрації створено мобільні групи обстеження та надання всебічної допомоги одиноким непрацездатним громадянам. За тиждень було відвідано 26 тис 930 людей, серед них 850 особам були видані додаткові теплі речі та продукти харчування, а близько 100 людей було госпіталізовано у стаціонарні установи для лікування.
Загалом на Дніпропетровщині вже діє 188 пунктів обігріву. За останній тиждень за завданням губернатора Олександра Вілкула була збільшена кількість стаціонарних пунктів зі 126 до 156. Також в області працює 32 мобільні пункти обігріву громадян. Пункти розташовані в місцях масового перебування людей в містах і районах області і працюють цілодобово. У них надають допомогу соціально незахищеним верствам населення, перш за все, тим, хто не має постійного місця проживання. У наметах встановлені теплогенератори, є гарячий чай і продукти харчування. У таких пунктах працюють спеціалісти підрозділів МНС, соціальних служб та медичні працівники.

Олександр Вілкул: «У Дніпропетровській області зріс рівень виробництва продукції на підприємствах гірничо-металургійного комплексу»

«Розвиток металургійної галузі є одним з ключових складових Комплексної стратегії розвитку регіону. Він грунтується на модернізації обладнання, впровадженні енергозберігаючих технологій та дотриманні екологічних стандартів. Ефективна реалізація цих напрямів дозволила підприємствам гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровщини на початок 2012 року досягти високих показників виробництва основних видів продукції», – сказав Олександр Вілкул.
Зокрема, у січні 2012 року в порівнянні з січнем 2011 року в гірничо-металургійному комплексі Дніпропетровської області отримані такі показники росту промислового виробництва:
— чавун – 16,5% (всеукраїнський показник склав 3%);
— сталь – 18,8% (всеукраїнський показник знизився на 2%);
— прокат та напівфабрикати – 18,1% (всеукраїнський показник знизився на 8%);
— руда залізна – 4,9% (всеукраїнський показник склав 2%);
— концентрат – 1,2% (всеукраїнський показник склав 1%);
— обкотиші – 28,1% (всеукраїнський показник досяг 15%);
— труби – 10,6% (всеукраїнський показник становить 1%).
Найкращі результати з виробництва труб показали підприємства:
ВАТ «Інтерпайп НмТЗ», на якому ріст виробництва продукції за січень 2012 у порівнянні з січнем 2011 року становив 61,9%, ТОВ «Інтерпайп НікоТюб» – 38,4%, ВАТ «Інтерпайп НТЗ» – 3,6%.
Із виробництва прокату та напівфабрикатів високі показники у ВАТ «ДМК ім. Дзержинського» – ріст виробництва продукції за січень 2012 у порівнянні з січнем 2011 року склав 33,3%.
Також суттєво зріс рівень виробництва в січні 2012 року в порівнянні з січнем 2011 року на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (чавун – 22,9%, сталь – 23,3%, прокат+напівфабрикати – 16,3%, концентрат – 10,1%).

На Дніпропетровщині визначено 10 знакових подій у галузі культури

На Дніпропетровщині під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізуються програми розвитку культури, туризму та збереження пам’яток історії, Великої Вітчизняної війни в тому числі. У рамках цих програм в регіоні активно впроваджуються новітні інформаційні технології у музейну та бібліотечну справи, проводяться різні фестивалі, акції, семінари, виставки тощо. За результатами реалізації зазначених програм управління культури й туризму облдержадміністрації визначило 10 найяскравіших культурних подій 2011 року.
«Дніпропетровщина – це регіон зі славною історією, глибокими культурними традиціями, багатою духовною спадщиною. Наша область сьогодні стрімко розвивається і з упевненістю дивиться в майбутнє. Губернатор Олександр Вілкул приділяє велику увагу збереженню та розвитку культурних надбань регіону. Особливо це стосується духовно-патріотичного виховання молоді через проведення зустрічей з видатними діячами народних мистецтв, ветеранів війни та праці, екскурсій до музеїв, відвідування майстер-класів тощо», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.

10 знакових подій 2011 року в культурному житті Дніпропетровщини:

1. Міжнародний театральний фестиваль «Класика сьогодні».
У ньому взяли участь 16 театрів із 7 країн – України, Молдови, Румунії, Грузії, Росії, Білорусі, Казахстану. У рамках фестивалю впродовж 9 днів відбулися 17 театральних вистав та семінар для художників-сценографів «Технології творчого пошуку в сучасній сценографії».

2. ІІІ Всеукраїнський музейний фестиваль «Музеї України у всесвітньому культурному просторі».
Це єдиний фестиваль у нашій країні загальнонаціонального масштабу, який має дніпропетровську «прописку» і на якому збираються представники музеїв усіх регіонів України. У фестивалі взяли участь 105 музеїв зі всієї України (близько 300 гостей), які протягом трьох днів провели свої виставки для дніпропетровців та гостей міста. На виставках були представлені раритетні, знакові для кожного регіону нашої країни експонати: від загадкових археологічних артефактів до сучасних високотехнологічних об’єктів.

3. Культурно-мистецька акція «Будуємо нову Дніпропетровщину».
Упродовж вересня-жовтня 2011 року за ініціативи губернатора Олександра Вілкула в районах області проходила мистецька акція «Будуємо нову Дніпропетровщину». В акції взяли участь 13 кращих творчих колективів закладів культури області. Безкоштовно переглянути вистави та концерти творчих колективів отримали можливість понад 50 тисяч жителів області. Загалом було проведено 159 концертів та 32 вистави.

4. Обласна губернаторська програма щодо безкоштовного відвідування театрів учнями навчальних закладів та працівниками бюджетних установ області.
За період дії програми з квітня по грудень 2011 року глядачі змогли переглянути 155 вистав та відвідати 89 концертів. Всього безкоштовно відвідати театри змогли майже 10 тисяч учнів та близько 6,5 тисяч працівників бюджетних організацій та установ.

5. Дніпропетровський обласний український молодіжний театр отримав статус «академічний» та святкування 80-річчя Криворізького міського театру драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка.
Це питання було розглянуто 28 жовтня 2011 року на засіданні колегії Міністерства культури України та затверджено Міністром культури Михайлом Кулиняком . Також 16 грудня 2011 року Криворізький міський театр драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка відсвяткував своє 80-річчя. У цьому році в театрі було проведено ремонтні роботи на суму 5,2 млн грн (капітальний ремонт сцени, зали, фойє, придбання музичних інструментів, меблів, обладнання для сцени, устаткування для оброблення та запису фонограм тощо).

6. Відзначення 20-ї річниці центру народного мистецтва «Петриківка».
З нагоди ювілею Центру в області проведені різноманітні заходи. Зокрема, видано 2-й том альбому «Петриківка», відремонтовано фасад Центру, організовано виставки у Дніпропетровському національному історичному музеї імені Д.І.Яворницького та у приміщенні облдержадміністрації. Також були проведені екскурсії для школярів міст та районів області. Олександр Вілкул привітав майстрів Центру народного мистецтва «Петриківка» та відзначив їх обласними нагородами.

7. Міжнародний фестиваль мистецтва «Музика без меж».
У березні й листопаді 2011 року на базі Дніпропетровської консерваторії ім. М. Глінки пройшов Міжнародний фестиваль мистецтва «Музика без меж». У фестивалі взяли участь відомі музиканти сучасності з Росії, Німеччини, Італії.

8. Створення електронного каталогу в Дніпропетровській обласній універсальній бібліотеці імені Первоучителів слов’янських Кирила та Мефодія. Ця бібліотека є єдиною в Україні серед бібліотек такого рівня, яка запровадила електронний каталог.

9. Проведення за кошти обласного бюджету капітальних ремонтів 32 пам’яток Великої Вітчизняної війни.

10. Комп’ютеризація та підключення до мережі Інтернет бібліотек у Дніпродзержинську, Межівському та Софіївському районах.
У 2011 році в рамках національного проекту «Бібліоміст» центральні бібліотечні системи (ЦБС) у Дніпродзержинську, Межівському та Софіївському районах стали переможцями в конкурсі «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернет ІІ».
У вересні 2011 року в бібліотеки цих ЦБС було встановлено комп’ютерне обладнання, а саме: у Межівську ЦБС – 12 комп’ютерів, у Софіївську ЦБС – 15 комп’ютерів, у Дніпродзержинську міську ЦБС – 15 комп’ютерів. Завдяки цьому 8 бібліотек, які розташовані в сільській місцевості (2 сільські та 2 районні – у Софіївському районі, 2 сільські та 2 районні – у Межівському районі) були підключені до мережі Інтернет.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Про внесення змін до фінансового плану КП «Павлоградтеплоенерго» Павлоградської міської ради на 2024 рік
  • Оголошення про скликання засідання молодіжної ради при Павлоградській міській раді
  • Рішення 50 сесії VIII скликання
  • Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 28.12.2022 р. №1314 «Про передачу автогрейдера»
  • Impactpreneurship 2.0: навчання з соціального підприємництва для молоді, ВПО, ветеранів/-ок
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Яворницького Дмитра (від буд. № 203 до буд. № 173) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006643-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Нова (від вул. Кравченка до пров. Новий) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006543-a
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Щастя до вул. Хуторська в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006477-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Будівельна в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006366-a
  • Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ТОВ «АТБ-МАРКЕТ»
  • Про внесення змін до фінансового плану КП «Павлоградське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Павлоградської міської ради на 2024 рік
  • Привітання міського голови Анатолія ВЕРШИНИ з Великоднем
  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі