Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 21.03.2012

Март 21st, 2012 Новини Вывести на печать

За підтримки Олександра Вілкула з 22 по 24 березня цього року в Дніпропетровську проходить Міжнародний фестиваль студентських франкомовних театрів

За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова відкрила Міжнародний фестиваль студентських франкомовних театрів, який триватиме до 24 березня цього року. Фестиваль проходить за підтримки Олександра Вілкула. Презентуватимуть свої творчі вистави франкомовні студентські театри з Дніпропетровська, Кривого Рогу, Києва, Донецька, Одеси, а також Франції та Молдови. За результатами фестивалю переможець отримає поїздку до Румунії і візьме участь у гала-концерті кращих франкофонних театрів. А кращий актор та актриса поїдуть у липні цього року до Франції.
«Від імені губернатора Олександра Вілкула вітаю вас з відкриттям VIII Міжнародного фестивалю студентських франкомовних театрів. Бажаю вам натхнення, творчих успіхів та нових перемог. Цей фестиваль – справжнє свято, що об’єднало студентів, аматорів та професіоналів навколо двох пристрастей: театрального мистецтва та французької мови. Це свято стало доброю весняною традицією. За всю історію фестивалю Дніпропетровщина зібрала понад 90 франкомовних театральних студентських колективів України та різних країн світу. У 2011 році більше 10 таких театрів презентували свої творчі вистави. Цього року на проведення фестивалю за ініціативи Олександра Вілкула з обласного бюджету було виділено 40 тис грн», — сказала Марія Пустова.
Серед почесних гостей заходу – аташе зі співробітництва Посольства Франції в Україні та координатор мережі Альянс Франсез Елізабет Дюбек де Понбріан, Генеральний директор компанії «Маїсадур-Семанс Україна» Франсуа-Олів’є Кайо, президент Дніпропетровської міської громадської організації «Альянс Франсез» Андрій Крюков, директор Альянс Франсез у Дніпропетровську Неж Прюво.
«Дніпропетровщина – регіон з великим мистецьким потенціалом, талановитою молоддю і давніми культурними традиціями. Дуже приємно, що обласна влада всебічно підтримує розвиток театрального мистецтва та молодіжних ініціатив. Дякуємо губернатору Олександру Вілкулу за особисту підтримку у проведенні фестивалю. Завдяки цьому студентські театральні колективи мають змогу зібратися на гостинній землі Придніпров’я і продемонструвати широкому загалу свої досягнення як сценічні, так і в галузі вивчення іноземних мов, зокрема французької», – сказала Елізабет Дюбек де Понбріан під час урочистостей.
У день відкриття фестивалю французька трупа «A l’improvisade» презентувала учасникам та гостям фестивалю свою театральну імпровізацію «Клоуни та голуби».
Протягом трьох днів усі бажаючі мають можливість відвідати Палац студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара та подивитися спектаклі, що представлятимуть молоді актори українських та іноземних театрів. Це колективи «Нерозлучні» Одеського національного університету ім. І.Мечникова, «Феєрія» Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара, «Sans Frontières» Донецького національного технічного університету, театральна трупа Криворізького технічного університету та багато інших.

Усі бажаючі запрошуються на Міжнародний фестиваль студентських франкомовних театрів, що проходить у Дніпропетровську з 22 по 24 березня.

Адреса: м. Дніпропетровськ, Палац студентів ДНУ ім. О.Гончара, пл. Шевченка,1 (Парк ім. Т.Г. Шевченка).
Програма фестивалю
22 березня 2012 р.
18.00 – Урочисте відкриття фестивалю
18.30 – 19.30 – Спектакль «Клоуни та голуби». Вистава театральної імпровізації у виконанні трупи «A l’improvisade» (Париж, Франція). Постановка: Рішара Піно

23 березня 2012 р.
14.30 – «Попелюшка», Шарль Перро. Трупа: «Нерозлучні», Одеський Національний Університет ім. І.І. Мечникова
15.40 – «Божевільний день, або весілля Фігаро», Бомарше. Трупа: «Феєрія», Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара.
17.05 – «Кохання на кухні», Даніель Абинен. Трупа: «Sans Frontières», Донецький національний технічний університет.
18.05 – «Вправи у стилі», Раймон Кено. Трупа: Французький інститут в Україні, Київ.

24 березня 2012 р.
14.30 – «Гра кохання та випадку», Маріво. Трупа: Театральна трупа Криворізького Технічного Університету
15.45 – «Комедії-хвилинки», Жанін Вормс. Трупа: «Флеш», Придніпровська Державна Академія Будівництва і Архітектури
16.50 «Старманія», Люк Пламондон. Трупа: «Dames d’onze heures», Донецький національний університет
18.00 – «Літаючий доктор», Мольєр. Трупа: Молдавський державний університет, Кишинів
18.30 – Церемонія нагородження. Закриття фестивалю.

Олександр Вілкул: «За два місяці 2012 року обсяг виробництва на «Південмаші» в 15 разів перевищив рівень відповідного періоду 2011 року і склав майже 330 млн грн»

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав ракетобудівників Дніпропетровщини з 50-річним ювілеєм від Дня запуску першого Дніпропетровського (ДС2) штучного супутника Землі, розробленого КБ «Південне» імені М.К. Янгеля та виготовленого Південним машинобудівним заводом. Під час урочистого засідання науково-технічної ради КБ «Південне» губернатор нагородив кращих працівників галузі. У засіданні також взяли участь другий Президент України Леонід Кучма, керівництво КБ «Південне», представники Національної Академії Наук України, вишів Дніпропетровщини та ракетобудівники.
За 50 років спеціалістами Дніпропетровської ракетно-космічної школи створено 7 типів ракет-носіїв, серед яких широко відомі всьому світу «Космос», «Інтеркосмос», «Циклон-2», «Зеніт-3», «Дніпро». Цими ракетами-носіями на космічні орбіти виведено близько 400 супутників 72 типів. У 2010 році було успішно виконано 3 запуски космічних апаратів різних країн світу за допомогою ракет-носіїв «Дніпро», «Зеніт-3». У 2011 році успішно виконано 6 запусків.
«Дніпропетровськ – космічна столиця України. Розвиток ракетно-космічної галузі та точного машинобудування є одним з ключових напрямків Комплексної Стратегії розвитку Дніпропетровщини. Для цього в регіоні ми відновлюємо розвиток технічної науки, створюємо умови для залучення молодих фахівців у галузь, підвищуємо умови праці та оплати праці машинобудівників. Важливим чинником є відновлення уваги держави до галузі», — сказав Олександр Вілкул.
У 2011 році на Південному машинобудівному заводі майже у 5 разів збільшився обсяг виробництва промислової товарної продукції у порівнянні з 2010 роком і склав близько 1,5 млрд грн. За два місяці 2012 року обсяг виробництва в 15 разів перевищив рівень відповідного періоду 2011 року і склав майже 330 млн грн.
За два місяці цього року середня заробітна плата на Південмаші зросла майже в півтора рази в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року і склала 3 135 грн. У КБ «Південне» зарплата зросла на 17% порівняно з аналогічним періодом 2011 року і склала понад 3,5 тис грн.
Президент України Віктор Федорович Янукович надає активну підтримку ракетно-космічної галузі. КБ «Південне» отримало звільнення від деяких видів податків, що дозволяє акумулювати зароблені кошти на розвиток підпріємства.
«Особлива увага в області надається вихованню молодого покоління. Майбутнє галузі залежить від нових талантів, які продовжать велику справу С. Конюхова, О. Макарова, М. Янгеля та інших великих ракетобудівників», — сказав Олександр Вілкул.
У рамках губернаторської програми «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» навчальні програми профільних факультетів ВНЗ регіону розробляються з урахуванням потреб виробництва. Південний машинобудівельний завод співпрацює з фізико-технічним факультетом та Технікумом ракетно-космічного машинобудування Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара, машинобудівним коледжем Національної гірничої академії, Дніпропетровським вищим професійним училищем № 17 та іншими. Щорічно 1,5 тисячі студентів цих навчальних закладів проходять практику на підприємстві.
На Дніпропетровщині за підтримки голови облдержадміністрації проходить щорічна Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина і космос», де молоді науковці різних країн обговорюють актуальні питання ракето-космічної галузі та обмінюються досвідом.
Для наукових розробок обласна влада надає молодим вченим гранти. За ініціативи губернатора Олександра Вілкула проводяться конкурси «Краща рада молодих учених», «Найкращий молодий науковець» і «Молоді вчені – Дніпропетровщині». За підсумками цих конкурсів близько 40 студентів, педагогів та молодих вчених Дніпропетровщини у 2011 році пройшли стажування у провідних вишах світу.

Олександр Вілкул: «За два тижні до початку літньої оздоровчої кампанії дітей головне управління освіти і науки та управління у справах сім’ї та молоді Дніпропетровської облдержадміністрації мають представити публічний звіт готовності дитячих таборів»
Літня кампанія з оздоровлення дітей має розпочатися з 1 червня. За два тижні до її початку головне управління освіти і науки та управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації мають представити публічний звіт готовності дитячих таборів. Таке завдання поставив губернатор Олександр Вілкул під час засідання колегії облдержадміністрації.
Губернатор також зазначив, що у нараді, присвяченій публічному звіту, мають взяти участь керівники міст та районів Дніпропетровщини, а також представники з інших областей, на території яких знаходяться дитячі табори.
За два тижні до початку оздоровчої кампанії мають бути підписані усі паспорти готовності літніх таборів.
«Влада повинна забезпечити належні умови відпочинку та оздоровлення дітей влітку. Батьки мають бути впевненими, що у дитячому таборі у їхніх дітей будуть комфортні умови проживання, належне харчування, професійний догляд вихователів та лікарів, цікаве дозвілля», — сказав Олександр Вілкул.
Зокрема, губернатор поставив завдання у 2012 році оздоровити не менше 60% від загальної кількості дітей шкільного віку, 100% – дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, не менше 70% – дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей.
Губернатор також підкреслив, що 1 червня у селі Орлівщина Новомосковського району розпочне роботу обласний санаторно-оздоровчий центр для дітей-сиріт. Центр будується на виконання завдання Президента України Віктора Януковича щодо створення належних умов оздоровлення та відпочинку дітей, що потребують особливої уваги суспільства.
Нагадаємо, влітку 2011 року було охоплено оздоровленням та відпочинком
208 тис 179 дітей шкільного віку (у 2010 – 17 тис 7430 дітей), що становить 73,5% від загальної чисельності дітей шкільного віку, у тому числі
85 тис 946 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Олександр Вілкул: «Обласна влада надає всебічну підтримку розвитку Софіївського району»
Про це губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул повідомив на колегії облдержадміністрації під час розгляду питання про роботу Софіївської райдержадміністрації.
«Обласна влада надає всебічну підтримку соціально-економічному розвитку Софіївського району. На проекти та програми розвитку району в 2011 році було виділено 5,4 млн грн», — сказав Олександр Вілкул.
Зазначені кошти були спрямовані на поточний ремонт доріг (5,5 тис. кв. м), реконструкцію другої черги дитячого відділення центральної районної лікарні, придбання шкільного автобусу, капітальний ремонт приміщень сільських рад, придбання сміттєвозу.
Значні кошти було виділено на будівництво водоводу питної води (1,3 млн грн) села Сергіївка та захист від підтоплення цього села (1,5 млн грн), а також захист від підтоплення села Ордо-Василівка.
Як результат, Софіївський район на початок 2012 року має позитивні тенденції соціально-економічного розвитку:
• обсяги реалізованої промислової продукції у січні 2012 року збільшився на 20,6% і склали 4,1 млн грн (проти 3,4 млн грн за аналогічний період 2011 року).
• обсяги виробництва продукції сільгосппідприємствами зросли на 8,8% (до січня – лютого 2011 року).
• дохід від реалізації послуг – у січні 2012 року збільшився на 31% порівняно з січнем 2011 року і склав 520,7 тис. грн.
• власні доходи загального фонду бюджету району (у січні-лютому 2012 року склали 2,5 млн грн, або 108,8% до плану, що на 16,9% більше, ніж у січні-лютому 2011 року).
Наразі в Софіївському районі повністю відсутня заборгованість із виплати заробітної плати.
«Обласна влада підтримує ключові проекти розвитку кожної території Дніпропетровщини, які покликані підвищити якість життя людей. Для розвитку сільських районів області пріоритетними є проекти розбудови соціальної інфраструктури – це реконструкція і будівництво лікарень, шкіл, будинків культури, екологічні проекти – захист територій від підтоплення, підвищення якості питної води, а також газифікація сіл. Обласна влада й надалі всебічно підтримуватиме реалізацію соціально значимих проектів у містах і районах регіону», — сказав Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул доручив терміново скласти перелік господарств Дніпропетровщини для отримання державної допомоги на пересів озимини
Під час колегії Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул доручив головам райдержадміністрації терміново створити комісії з визначення господарств для отримання державної допомоги на пересів втрачених від несприятливих погодних умов посівів озимини.
«Як зазначив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, до кінця квітня сільгосппідприємствам України буде виділено 300 млн грн на пересів озимини. До 20 квітня всі підприємства галузі, у яких було втрачено посіви озимини, разом з місцевою владою повинні скласти відповідні протоколи та подати їх на розгляд Міністерства. Протягом десяти днів Міністерство прийме рішення та направить кошти до господарств», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор поставив завдання перед головами райдержадміністрацій терміново створити на місцях комісії, що будуть визначати перелік господарств, які через несприятливі погодні умови втратили частину посівів озимини, для подальшого подання цього переліку на розгляд Міністерству аграрної політики та продовольства України з метою отримання державної допомоги на пересів озимини. Наразі за оцінками експертів необхідно пересіяти 48 % площі озими.
«Ми маємо забезпечити Дніпропетровщину врожаєм та стабільність цін на ринку продовольства», — сказав Олександр Вілкул.

Цього року в Дніпропетровській області вже створено 11,2 тис нових робочих, що більше на 10% ніж за аналогічний період 2011 року

Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час засідання колегії облдержадміністрації.
«В області ведеться активна робота щодо створення нових робочих місць. Це одне з ключових напрямків реалізації Соціальних Ініціатив нашого Президента Віктора Януковича. Нові робочі місця створені переважно за рахунок розвитку підприємництва та розвитку промисловості (розширення потужностей та відкриття нових підприємств). Загалом у 2010 році на Дніпропетровщині було створено 53,4 тис нових робочих місць, у 2011 році – 69 тис», — сказав Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул поставив завдання перед главами міст і районів Дніпропетровщини посилити роботу з легалізації заробітних плат
Губернатор області Олександр Вілкул під час колегії Дніпропетровської облдержадміністрації поставив завдання перед главами міст і районів області посилити роботу з легалізації заробітних плат в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича.
«У 2011-му році в області легалізовано понад 8,5 тисяч робочих місць, 1165 роботодавців підвищили рівень оплати праці. До бюджету додатково надійшло 3,3 млн грн. До Пенсійного фонду України додатково надійшло 1,7 млн грн. Але деякі керівники місцевих органів виконавчої влади не розуміють важливості поставленого перед ними завдання», — сказав Олександр Вілкул
Зокрема, протягом 2011 року у містах Синельникове та Новомосковськ не було легалізовано жодного робочого місця. У містах Жовті Води, Першотравенськ та Межівському, Магдалинівському, Софіївському й Юр’ївському районах легалізовано лише від 2 до 24 робочих місць. Практично по цих же територіях склались і найнижчі темпи зростання рівня заробітної плати.
Так, якщо зростання середньомісячної заробітної плати в області за 2011 рік склало 17,8%, то в містах: Синельникове приріст складав лише 10,4%, Жовті Води – 9,3%, Новомосковськ – 15,3%, Першотравенськ – 12,2%, у районах: Томаківському – 13,3%, Софіївському – 1,1% та Юр’ївському – 12%.
«З метою посилення цієї роботи в зазначених територіях доручаю головному управлінню праці та соціального захисту населення облдержадміністрації організувати виїзні засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення та перевірити ефективність роботи територіальних комісій цих міст і районів. Звертаю увагу всіх керівників органів влади на місцях, що наш Президент Віктор Федорович Янукович доручив нам тримати на особистому контролі хід виконання його соціальних ініціатив, а це означає, що кожен із вас несе персональну відповідальність за їх реалізацію», — сказав Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул: «Керівники підприємств, які не вживають заходів з ліквідації заборгованості із заробітної плати своїм працівникам, мають понести відповідальність згідно з законодавством»
Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул повідомив під час колегії облдержадміністрації.
Дніпропетровщина є лідером в Україні з темпів погашення заборгованості із заробітної плати. За 2010-2011 роки завдяки жорсткому контролю губернатора Олександра Вілкула заборгованість скорочено більше як у шість разів з 89 млн грн до 14,8 млн грн. Станом на 1 березня 2012 року заборгованість з виплати заробітної плати склала в області 14,3 млн грн по 34 підприємствах і скорочена з 1 січня 2012 року на 3,8%, або на 563,8 тис. грн.
Недостатні темпи погашення заборгованості відзначені у містах Дніпропетровськ (сума боргу складає 8,1 млн грн або 56,5% від загальної заборгованості по області) та Дніпродзержинськ (сума боргу – 3 млн грн або 20,9% від загальної суми боргу по області). Під час колегії керівники підприємств цих міст були заслухані головою облдержадміністрації.
За підсумками заслуховування керівників підприємств Олександр Вілкул звернувся до обласної прокуратури щодо притягнення керівника державного підприємства «Смоли» (м.Дніпродзержинськ) до відповідальності. На цьому підприємстві станом на 1 березня 2012 року утворилася заборгованість у розмірі 998,8 тис грн. У середньому на кожного працівника підприємства припадає близько 1,8 тис грн боргу. Серед економічно активних державних підприємств підприємство «Смоли» є найбільшим боржником з виплати заробітної плати.
«Дотримання належних соціальних стандартів починається з вчасної виплати заробітної плати працівникам. Тож керівники підприємств, які не вживають заходів з ліквідації заборгованості із заробітної плати і допускають утворення та нагромадження нових боргів, мають понести відповідальність згідно з законодавством», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор доручив відповідним контролюючим органам і структурним підрозділам облдержадміністрації проаналізувати стан виконання графіків погашення заборгованості з виплати заробітної плати та в разі їх невиконання скерувати відповідні звернення до прокуратури області.

У рамках регіонального проекту «Родина для дитини» 60 спеціалістів служб у справах дітей, прийомних батьків та батьків-вихователів Дніпропетровщини беруть участь у тренінгах в Ялті

У рамках Меморандуму про співпрацю Дніпропетровської облдержадміністрації з благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» та спільного регіонального проекту розвитку сімейних форм виховання «Родина для дитини» у Ялті проходять тренінги щодо роботи з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах та влаштування дітей до сімейних форм виховання. У тренінгах беруть участь 60 представників Дніпропетровської області. Це спеціалісти служб у справах дітей, прийомні батьки та батьки-вихователі.
«На Дніпропетровщині за підтримки губернатора Олександра Вілкула ведеться активна робота щодо навчання усиновителів, батьків-вихователів та підготовки тих, хто бажає взяти в сім’ю прийомних дітей. Подібні тренінги дають змогу батькам поділитися досвідом роботи з прийомними дітьми, вдосконалити свої знання, а спеціалістам служб у справах дітей підвищити свій професійний рівень», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Метою тренінгів є вдосконалення знань, умінь, навичок з виховання дитини та подолання труднощів, які можуть виникнути у сім’ї.
Тренінгові заняття проходять в чотири етапи, з 13 по 15 березня, з 16 по 18 березня, з 19 по 21 березня, з 22 по 24 березня 2012 року у місті Ялта.
До тренінгів благодійним фондом залучено керівника відділу «Усинови Україну» міжнародного центру «Розвиток і лідерство» тренера тренінгових державних програм для усиновителів, опікунів, прийомних батьків та батьків-вихователів, спеціалістів служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, вихователів інтернатних закладів Вікторію Мельниченко. Вона має освіту психолога та відповідний тренерський досвід із зазначеної тематики.
У 2011 році в Дніпропетровській області проведено низку навчальних тренінгів для батьків-вихователів та прийомних батьків, фахівців соціальних служб та служб у справах дітей. Зокрема, минулого року в жовтні за підтримки Олександра Вілкула і благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» в селі Орлівщина Новомосковського району на базі готельно-туристичного комплексу «Самара» пройшли тренінги для прийомних батьків та батьків-вихователів. Організаторами навчальних тренінгів виступили Дніпропетровська облдержадміністрація, служба у справах дітей облдержадміністрації, Дніпропетровський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та фонд Ріната Ахметова «Розвиток України».
«Соціальний захист дітей – один із пріоритетів соціальних ініціатив нашого Президента Віктора Федоровича Януковича. Влаштовуючи дітей у сімейні форми виховання, обласна влада ставить за мету недопущення соціального сирітства. В області за ініціативи губернатора Олександра Вілкула однією з провідних політичних партій реалізується програма щодо попередження соціального сирітства «Депутати за благополуччя сімей»», — сказала Марія Пустова.
За кожним депутатом Партії регіонів закріплена кризова сім’я – це більше 3 тисяч сімей області. Дітям надається системна допомога в організації лікування, придбанні продуктів харчування, речей, надається також допомога в працевлаштуванні батьків. Це важлива робота для того, щоб не допустити вилучення дітей із сімей.

У 2012 році обсяг фінансування ремонту доріг на Дніпропетровщині становитиме 480 млн грн, за які буде відремонтовано 1,85 млн квадратних метрів дорожнього покриття
Про це губернатор Дніпропетровщини повідомив під час колегії облдержадміністрації, основне питання порядку денного якої – благоустрій населених пунктів та приведення у належний стан дорожнього господарства області.
Цього року на ремонт доріг комунальної власності Дніпропетровщини виділено майже 480 млн грн. Для порівняння 2011 року було виділено 460 млн грн, 2010 року – 240 млн грн, 2009 року – 120 млн грн.
«Ми з року в рік нарощуємо фінансування, динаміку, масштаб і обсяги робіт з ремонту доріг в регіоні. У 2012 році я поставив завдання відремонтувати 1,85 млн квадратних метрів дорожнього покриття. Крім низки запланованих ремонтів основних магістралей у великих містах, цього року більший акцент буде зроблено на ремонті внутрішньоквартальних доріг. Це важливо для жителів нашого регіону. Адже для людини благоустрій починається з його мікрорайону, а це насамперед внутрішньоквартальні дороги, багато з яких не ремонтувалися десятиліттями», — сказав Олександр Вілкул.
Вже затверджено плани на 2012 рік щодо масштабної реконструкції доріг у Дніпропетровську. Продовжиться капітальний ремонт вулиць Героїв Сталінграда та Маршала Малиновського. Буде встановлено надземний пішохідний перехід на проспекті імені Газети «Правда», обладнаний ескалаторами та ліфтами для інвалідів. Також буде проведено капітальний ремонт вулиць Набережна Заводська, Ленінградська та проспекту Кірова.
У рамках модернізації і розвитку транспортної інфраструктури регіону цього року виділено 300 млн грн на продовження будівництва правобережних з’їздів з Кайдацького мосту. Ще близько 600 млн грн планується виділити на будівництво другої черги окружної дороги навколо Дніпропетровська.
2011 року за завданням Олександра Вілкула в області було відремонтовано 1,7 млн квадратних метрів, а 2010 – 1,5 млн квадратних метрів комунальних доріг. 22 грудня 2011 року введено в експлуатацію першу чергу окружної дороги навколо Дніпропетровська протяжністю 18 км, яка будується за підтримки Президента України Віктора Януковича.

У 2012 році Дніпропетровщина нарощує темпи економічного розвитку
За два місяці поточного року в Дніпропетровській області зросли обсяги виробництва та наданих послуг. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час засідання колегії облдержадміністрації.
“Розвиток економіки – основа для підвищення соціальних стандартів життя. Дінамічно зростаючі показники – це індикатор підвищення конкурентоспроможності регіону і база для впевненого руху вперед. Подальший розвиток регіону буде і надалі запезпечуватись не тільки за рахунок розвитку базових галузей, а й за рахунок диверсифікації регіональної економіки – розвитку сільского господарства, будівництва, сфери послуг тощо”, — сказав Олександр Вілкул.
Зокрема, у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року, у січні – лютому 2012 року виробництво та розподілення електроенергії зросло на 32,5%, хімічної промисловості — на 7,7%, добувної промисловості – майже на 6,7%, харчової промисловості – на 6,3%, металургії – на 3,1%, машинобудування – на 0,9%. Також за два місяці поточного року в регіоні зросли обсяги на 11,7% роздрібної торгівлі та на 8,3% зовнішньоторговельного обороту.
У січні 2012 більш, ніж на 29% збільшилися обсяги будівельних робіт, на 22,2% зросли показники реалізованих послуг (по Україні – на 19,3%), середньомісячна заробітна плата склала 2 тис. 860 грн (по Україні – 2 722 грн).
У січні-лютому індекс промислової продукції збільшився на 6,6% (по Україні – на 2%), валової продукції сільського господарства – на 0,7% (по Україні – на 0,4%).

Олександр Вілкул: «Цього року в Дніпропетровській області відремонтують 1 млн 850 тис кв м доріг»

 

Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул заявив на презентації інвестиційних можливостей та проектів розвитку Дніпропетровщини в Києві.

«За 2010-2011 роки у містах і районах області відремонтовано, переважно капітально, 3 млн 200тис кв м комунальних доріг. Цього року буде відремонтовано ще 1 млн 850 тис кв м. При збереженні темпів робіт вже через кілька років якісні дороги стануть візитною карткою Дніпропетровщини», – зазначив Олександр Вілкул.

Як повідомлялось раніше, сьогодні в Києві губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул презентував інвесторам та представникам міжнародних бізнес-спільнот інвестиційні можливості та проекти розвитку регіону. У рамках заходу було підписано Меморандум про співпрацю між Дніпропетровською областю та Американською торгівельною палатою в Україні.

 

Протягом 2-3 років сума інвестицій у будівництво на Дніпропетровщині складатиме 4,6 млн грн у рік

Про це повідомив директор Дніпропетровського інвестиційного агентства Анатолій Комірний під час презентації інвестиційних можливостей та проектів розвитку Дніпропетровської області в Києві.
«Основними трьома пріоритетними напрямками кластеру будівництва на Дніпропетровщині обрані промислове, аграрне та житлове будівництво. При успішній реалізації цього проекту протягом 2-3 років сума інвестицій в цей кластер стабільно буде складати 4,6 млн грн у рік (у відсотковому співвідношенні це складатиме 13%)», — сказав Анатолій Комірний.
Як повідомлялось раніше, сьогодні в Києві губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул презентував інвесторам та представникам міжнародних бізнес-спільнот інвестиційні можливості та проекти розвитку регіону. У рамках заходу було підписано Меморандум про співпрацю між Дніпропетровською областю та Американською торгівельною палатою в Україні.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині планується створювати індустріальні парки. Для цього вивчені найкращі практики, в тому числі й Туреччини»
Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації заявив під час презентації інвестиційних можливостей та проектів розвитку Дніпропетровської області в Києві.
«Для створення нових можливостей розвитку регіону ми плануємо створювати індустріальні парки. Для цього вивчені найкращі практики, в тому числі Туреччини. Її досвід прийнятний для нашого регіону. За останні 15 років там створено 256 таких парків, що дало відчутний ріст економіки. Для розвитку індустріальних парків в Дніпропетровській області є необхідна інженерна і транспортна інфраструктура», – зазначив Олександр Вілкул.

Дніпропетровська область має колосальний потенціал в сфері інжинірингу, — Гендиректор Microsoft в Україні

Дніпропетровська область має колосальний потенціал в сфері інжинірингу. Про це заявив генеральний директор Microsoft в Україні Дмитро Шимків на презентації інвестиційних можливостей та проектів розвитку Дніпропетровської області.
«Дніпропетровська область має колосальний потенціал у сфері інжинірингу. В даний час одна з компаній області спільно з Microsoft розробляє IT-програму, яка через 2-3 роки буде впроваджена на території всієї України. Успішне співробітництво на рівні підписаного меморандуму між Microsoft і Дніпропетровською областю відбулося за підтримки губернатора Олександра Вілкула», — зазначив Дмитро Шимків.
Як повідомлялося, сьогодні губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул презентував інвесторам та представникам міжнародних бізнес-спільнот інвестиційні можливості та проекти розвитку регіону.

Владислав Каськів: «Дніпропетровська область є абсолютним лідером в Україні із залучення іноземних
інвестицій

Про це глава Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Україні Владислав Каськів заявив під час презентації інвестиційних можливостей та проектів розвитку Дніпропетровської області, що наразі проходить в Києві.
«Дніпропетровська область є абсолютним лідером в Україні із залучення іноземних інвестицій. Цього було досягнуто завдяки ефективній роботі Олександра Вілкула і його команди», – сказав Владислав Каськів.
Як повідомлялось раніше, сьогодні в Києві губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул презентував інвесторам та представникам міжнародних бізнес-спільнот інвестиційні можливості та проекти розвитку регіону. У рамках заходу було підписано Меморандум про співпрацю між Дніпропетровською областю та Американською торгівельною палатою в Україні.

«Дніпропетровська область – це лідируючий регіон, який сміливо може скласти конкуренцію зарубіжним країнам», – Президент Американської торгівельної палати в Україні Хорхе Зукоскі
Президент Американської торгівельної палати в Україні Хорхе Зукоскі на презентації інвестиційних можливостей та проектів розвитку Дніпропетровської області, яка наразі проходить у Києві в конгрес-холі готелю «Інтерконтиненталь», відзначив, що Дніпропетровщина – лідируючий регіон, який сміливо може скласти конкуренцію зарубіжним країнам.
«Дніпропетровська область є лідируючим регіоном в Україні та може скласти конкуренцію не тільки в своїй країні, а й за її межами. Завдання інвесторів – підтримати лідерство регіону … Олександр Вілкул сформував сильну команду і робить неймовірні, успішні кроки для просування та підтримки Дніпропетровської області, як регіону-лідера», – сказав Хорхе Зукоскі.
Як повідомлялося раніше, сьогодні в Києві губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул презентував інвесторам та представникам міжнародних бізнес-спільнот інвестиційні можливості та проекти розвитку регіону.

Марія Пустова: «За результатами 2011 року спортсменами Дніпропетровщини за всю історію існування області здобуто рекордну кількість медалей на міжнародних змаганнях – 229 медалей»

За результатами 2011 року спортсменами Дніпропетровщини за всю історію існування області здобуто рекордну кількість медалей на офіційних міжнародних змаганнях – 229 медалей. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова під час засідання колегії управління у справах фізичної культури та спорту облдержадміністрації, яку вона провела за дорученням губернатора Олександра Вілкула.
«Дніпропетровщина – регіон лідерів та чемпіонів. Розвиток спорту, в тому числі професійного, на Дніпропетровщині проходить у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону та є одним із пріоритетних завдань обласної влади. Під керівництвом губернатора в області створюються належні умови для тренувань майбутніх чемпіонів, які прославлятимуть Дніпропетровщину на національних і міжнародних змаганнях. Олександр Вілкул виступив з ініціативою, що всі спортсмени Дніпропетровщини, які повернуться з Олімпіади 2012 року з медалями, отримають у подарунок від влади квартири», — сказала Марія Пустова.
На сьогодні вже 22 спортсмена регіону здобули ліцензії на участь в ХХХ літніх Олімпійських іграх. Ще 46 спортсменів області стали кандидатами на участь в ХIV Паралімпійських іграх 2012 гору в Лондоні.
У 2011 році на загальнодержавному рівні Дніпропетровська область стала переможцем у ІV літніх Всеукраїнських іграх ветеранів пам’яті М.М.Баки, чемпіоном XIII Всеукраїнської спартакіади серед збірних команд державних службовців та посіла ІІІ загальнокомандне місце у VІ літних юнацьких спортивних іграх України.
«Минулого року на Дніпропетровщині вперше були проведені обласні змагання з футболу на Кубок губернатора. Вони спрямовані на виявлення переможців та підготовку юних футболістів до участі у чемпіонаті України серед дитячо-юнацьких команд у сезоні 2011/2012 року. Загальний призовий фонд склав 50 тис грн. У змаганнях взяли участь понад 700 юнаків 12-річного віку з міст та районів області», — сказала Марія Пустова.
За ініціативою голови облдержадміністрації на Дніпропетровщині реалізується соціальний проект навчання дітей плаванню на відкритій воді «Клуб дитячого плавання». Безкоштовно курс навчання пройшли понад дві тисячі дітей (Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Новомосковськ, Нікополь).
Взимку 2011 та 2012 років в містах та районах області працювало 177 відкритих ковзанок.
Завдяки цим досягненням Дніпропетровщина входить до числа лідерів з фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи в Україні.

Довідка:
У 2011 році тренерсько-викладацьким складом підготовлено: 7 заслужених майстрів спорту України, 40 майстрів спорту України міжнародного класу, 137 майстрів спорту України, 751 кандидат у майстри спорту України та 968 спортсменів виконали І розряду.
Звання «Заслужений тренер України» присвоєно трьом тренерам регіону. До складу збірних команд України у 2011 році було включено 665 спортсменів регіону.
В області працює 5,6 тис. висококваліфікованих штатних фізкультурних працівників.
В регіоні функціонують 82 стадіона, 4,5 тис. площинних спортивних споруд, з яких 504 футбольні поля, 54 плавальних басейна, 1233 спортивних залів,1377 пристосованих приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять, 12 водноспортивних та 6 веслувально-спортивних баз, 6 кінноспортивних баз, 7 споруд зі штучним льодом та один веслувальний канал.

Марія Пустова: «У 2011 році на Дніпропетровщині введено в експлуатацію понад 300 спортивних об’єктів. Це вдвічі більше ніж у 2010 році»

У 2011 році на Дніпропетровщині введено в експлуатацію понад 300 спортивних об’єктів. Це вдвічі більше ніж у 2010 році. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова під час засідання колегії управління у справах фізичної культури та спорту облдержадміністрації, яку вона провела за дорученням губернатора Олександра Вілкула.
На засіданні були розглянуті питання щодо підведення підсумків роботи у 2011 році Цільової комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту у Дніпропетровській області.
«Дніпропетровщина – регіон з міцними спортивними традиціями, високопрофесійним викладацьким складом, школою та потужною спортивною інфраструктурою. Губернатор Олександр Вілкул визначив розвиток фізичної культури і спорту однією із складових розвитку регіону. У 2011 році за сприяння Олександра Вілкула на будівництво нових спортивних об’єктів, розвиток фізичної культури і спорту у Дніпропетровські області було виділено з усіх джерел фінансування понад 800 мільйонів грн, що вдвічі більше ніж у 2010 році. В області реалізується низка спортивних проектів та програм з розвитку спортивної інфраструктури, професійного спорту та популяризації здорового способу життя», – сказала Марія Пустова.
У 2011 році будо завершено будівництво сучасної Льодової арени у Дніпропетровську на житловому масиві Червоний Камінь. Цього року губернатор Олександр Вілкул та Президент України Віктор Федорович Янукович її відкрили. На базі новозбудованої Льодової арени вже створена Дитячо-юнацька спортивна школа з зимових видів спорту.
У Кривому Розі відкрито сучасний спортивний комплекс «Північне сяйво» з двома басейнами (для дітей і для дорослих), реконструйовано спортивний комплекс Криворізької загальноосвітньої школи № 4 та перші два скейтодроми.
За ініціативи губернатора Олександра Вілкула минулого року у Дніпропетровську стадіон «Трудові резерви» був переданий Кабінетом Міністрів України на баланс Дніпропетровського вищого училища фізичної культури. На базі цього стадіону створюється «Будинок футболу» – сучасний спортивний заклад із стадіоном та розвиненою спортивною інфраструктурою для занять футболом підлітків Дніпропетровщини. Окрім спортивних секцій в Будинку футболу відкриється музей історії футболу в регіоні та експозиції, присвячені видатним спортсменам.
Впродовж 2011 року в області введено в дію два стандартних футбольних поля зі штучним покриттям, 8 нових сучасних майданчиків для занять футболом та 8 майданчиків зі штучним покриттям для занять ігровими видами спорту.
Минулого року за ініціативи Олександра Вілкула відкрито 2 сільських футбольних поля в селах Гаврилівка та Братське Покровського району, 55 майданчиків з тренажерним обладнанням.
Під керівництвом керівника області на Дніпропетровщині реалізується програма розвитку інфраструктури для дитячого відпочинку. У рамках цієї програми в області протягом двох років встановлено понад 300 дитячих майданчиків. Цього року планується встановити ще 300 дитячих майданчиків. Таким чином, за три роки в області буде встановлено понад 600 майданчиків, що значно сприятиме фізичному розвитку дітей нашого регіону. У 2011 році у місті Синельникове відкрито реконструйований сучасний стадіон з трибунами на 500 місць.

Эксперты: Презентация инвествозможностей и проектов развития Днепропетровской области совместно с Американской торговой палатой – знаковое событие для Украины

Эксперты международной консалтинговой компании «Deloitte» считают знаковым событием для Украины Презентацию инвествозможностей и проектов развития Днепропетровской области, которая проходит 21 марта в Киеве для международных деловых кругов. Мероприятие организовано по инициативе главы Днепропетровской облгосадминистрации Александра Вилкула совместно с Американской торговой палатой.
«Возможность создавать и использовать такие cross-площадки для международного бизнеса, дипломатических кругов и экспертов — беспрецедентное событие в жизни Украины», — считает старший менеджер компании «Deloitte» Анна Шалина.
«Считаю, что событие очень знаковое, поскольку демонстрирует способность областной власти в Украине говорить с бизнес-сообществом на одном языке. Презентация губернатором Александром Вилкулом потенциала Днепропетровской области международному сообществу – это событие в одной канве с тем, что происходит в регионе, это часть большой программы и стратегии по продвижению региона. Привлекательность Днепропетровской области – в умении наладить диалог, при котором потенциальные возможности превращаются в конкретные проекты. Инвестору интересно, кто еще и что делал до него – в области есть успешные примеры больших инвестпроектов, привлекательный имидж и его нужно развивать. И команда губернатора Александра Вилкула грамотно это делает», — отмечает партнер и руководитель департамента консалтинга в Западном регионе компании «Deloitte» Андрей Степанов.

Справка: Международная консалтинговая компания «Deloitte» — одна из ведущих аудиторских и консалтинговых организаций, которая предоставляет услуги в области аудита, консалтинга, управления рисками и изменениями.

Эксперты международной консалтинговой компании «Deloitte» считают Днепропетровскую область одним из наиболее привлекательных регионов для инвестирования в Украине

Эксперты международной консалтинговой компании «Deloitte» считают Днепропетровскую область одним из наиболее привлекательных регионов для инвестирования в Украине. Этому способствуют, в частности, бизнес-ориентированность стратегии Днепропетровской области, инициативность губернатора региона Александра Вилкула в выстраивании евростандартов в процессах регионального управления, понятность и прозрачность действий областной власти во взаимодействии с инвесторами. Эти факторы существенно снижают риски при инвестировании в регионе, отмечает, в частности, старший менеджер компании «Deloitte» Анна Шалина.
«В глобальном евроконтексте инвесткликмата в мире продолжается неопределенность. Климат не самый простой для инвестирования, при этом Украина остается одной из стран с большим инвестиционном потенциалом. Днепропетровская область – одна из наиболее привлекательных площадок для отработки пилотных проектов или расширения бизнеса в Украине. В регионе сосредоточен достаточно большой потенциал, здесь есть концентрация знаний и промышленной базы. Областные органы власти, используя лучшие мировые практики, активно реформируют систему регионального управления, и это значительно влияет на инвестиционную привлекательность региона в целом», — отмечает партнер и руководитель департамента консалтинга в Западном регионе компании «Deloitte» Андрей Степанов.

Справка: Международная консалтинговая компания «Deloitte» — одна из ведущих аудиторских и консалтинговых организаций, которая предоставляет услуги в области аудита, консалтинга, управления рисками и изменениями.

Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул презентував інвесторам та представникам міжнародних бізнес-спільнот інвестиційні можливості та проекти розвитку регіону

У Києві проходить презентація інвестиційних можливостей та проектів розвитку Дніпропетровської області для членів Американської торговельної палати в Україні, представників міжнародних компаній, фінансових організацій та дипломатів. Це стратегічні та інституційні інвестори з різних регіонів та країн світу, включаючи Північну Америку, Європу, Азію, Росію, з найбільшим обсягом прямих іноземних інвестицій у ринок України.
У заході також беруть участь Президент Американської торговельної палати в Україні Хорхе Зукоски та директор Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.
Генеральну презентацію регіону проводить голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
«Дніпропетровщина системно підвищує свою інвестиційну привабливість і конкурентоспроможність. Ми презентуємо переваги та можливості нашого регіону для міжнародних експертів, представників бізнес-кіл, інвесторів та дипломатів. Це важливий крок у «брендуванні» міжнародного іміджу Дніпропетровської області та України», — сказав Олександр Вілкул.
У рамках презентації також будуть підписані Меморандум про співпрацю між Дніпропетровською обласною державною адміністрацією та Американською торгівельною палатою в Україні та Меморандум про співпрацю між Дніпропетровською обласною державною адміністрацією, Дніпропетровською обласною радою та Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України.
«В Дніпропетровській області створюється сприятливе соціальне середовище для залучення інвестицій та ведення бізнесу. «Бренди» компаній і підприємств нашого регіону відомі в усьому світі і є важливою складовою образу сучасної Дніпропетровщини як успішної площадки для розвитку бізнесу. Ми пропонуємо вигідні інвестиційні проекти для їх реалізації в нашому регіоні», — сказав Олександр Вілкул.
Програма заходу передбачає розгляд успішних прикладів ведення бізнесу в Дніпропетровській області, створення системи залучення інвестицій за допомоги Дніпропетровського Інвестиційного Агентства, впровадження кращих світових практик та технологій електронного управління та послуг.
Зокрема, директор Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів представить учасникам заходу основні напрями, визначені Президентом України Віктором Януковичем у сфері державної інвестиційної політики. А також поінформує про підтримку інвестицій на регіональному рівні.
Партнер консалтингу Східного регіону компанії «Деллойт» Андрій Степанов виступить з доповіддю «Ризики та переваги інвестування в Україну. Дніпропетровський регіон – одна з найбільш привабливих майданчиків для відпрацювання пілотних проектів або розширення бізнесу в Україні».
Генеральний директор компанії «Майсадур» СНГ (Франція) Франсуа-Олівьє Кайо розповість про реальний приклад ведення бізнесу на Дніпропетровщині. В регіоні компанія відкрила сучасний завод з виробництва гібридного насіння кукурудзи та соняшника. Це один з найбільших інвестиційних проектів у сфері сільського господарства регіону.
Під час заходу пройдуть тематичні сесії, на яких будуть презентовані створення індустріальних парків в регіоні, інвестиційні пропозиції в кластері «Сільське господарство», портфель інвестиційних проектів в рамках розвитку кластеру «будівництво», проект створення логістичного центру в Кривому Розі та заводів по переробці побутових відходів в області, програми підтримки та розвитку громадських ініціатив, органів місцевого самоврядування, впровадження соціальних реформ та інновацій.
Довідка:
Дніпропетровська область є одним з найбільш економічно розвинених регіонів України. У 2010 році обсяг промислового виробництва в регіоні виріс на 16%. У 2011 році — ще додатково на 5%. 2012 рік область почала зі зростанням промислового виробництва майже в 10% за січень місяць.
Обсяг залучених прямих іноземних інвестицій в економіку області на сьогодні перевищив 8 млрд доларів США. За цим показником Дніпропетровщина є національним лідером. Кожен шостий долар, вкладений іноземними інвесторами в Україну, працює сьогодні в Дніпропетровській області. Тільки за 2010-2011 роки в умовах світової кризи в економіку області залучено більше 1 млрд доларів США.
Надра Дніпропетровської області є основою промисловості Україні. В регіоні зосереджено понад 50% від загального обсягу корисних копалин країни. Дніпропетровщина — це 100% загальнонаціональних запасів марганцевої і 90% залізної руди, а також майже половина всіх розвіданих запасів вугілля.
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло Дніпропетровської області найвищий рейтинг в Україні — довгострокові рейтинги в національній та іноземній валюті «B», короткостроковий рейтинг в іноземній валюті «B» і довгостроковий рейтинг за національною шкалою «AA (ukr)». Прогноз довгострокових рейтингів — «стабільний». Згідно національного дослідження конкурентоздатності, проведеного Фондом «Ефективне управління» за методологією Всесвітнього економічного форуму, Дніпропетровська область є найбільш конкурентоздатним регіоном країни, посівши друге місце після Києва. Все це є міцним підґрунтям для реалізації в області інвестиційних проектів.
Американська торгівельна палата є однією з найактивніших та найвпливовіших громадських неприбуткових організацій серед бізнес-асоціацій, що діють в Україні. Одним з її головних завдань є представництво інтересів іноземних інвесторів, які працюють в Україні, а також сприяння появі нових інвесторів на цьому ринку. Палата співпрацює у питаннях торгівлі, комерції та економічних реформ не лише з українським урядом, а й з урядами інших країн, що є економічними партнерами України. Компанії-члени Палати — стратегічні та інституційні інвестори з різних регіонів та країн світу, включаючи Північну Америку, Європу, Азію, Росію та Україну, з найбільшим обсягом прямих іноземних інвестицій у ринок України. Протягом останніх 19 років Палата активно співпрацює з українською владою з метою покращення бізнес-середовища та залучення вітчизняних та іноземних інвестицій в українську економіку.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.