Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 21.08.2012

Август 21st, 2012 Новини Вывести на печать

23 серпня 2012 року у приміщенні Державного архіву Дніпропетровської області відкриється документальна виставка «Україна – рух до незалежності»

 

     У рамках святкування 21-річниці незалежності України 23 серпня 2012 року о 10:00 у приміщенні Державного архіву Дніпропетровської області (м. Дніпропетровськ, вул. К.Лібкнехта 89) відкриється документальна виставка «Україна – рух до незалежності».

На виставці будуть представлені 74 кольорові фотокопії маловідомих архівних документів, газетні статті, плакати, листівки, фотографії із фондів центральних архівів України і Державного архіву Дніпропетровської області, що охоплюють період з XVІІ століття до сьогодення.

«Інтерес до історії України — як минулих років, так і до років її незалежності — у жителів Дніпропетровщини з кожним роком зростає. Наша країна пройшла довгий шлях свого становлення та здобула бажану незалежність. Цей шлях буде відображений на виставці. Також важливо пам’ятати, що ті процеси, які проходять в нашій області сьогодні – будівництво нових об’єктів та реалізація Соціальних Ініціатив нашого Президента Віктора Федоровича Януковича – є частиною історії нашої незалежної держави. Завдання влади – працювати так, аби цією історію в майбутньому пишалися наші нащадки», — сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Зокрема, на стендах розділу «Козацька доба» будуть розміщені документи: конституція Варшавського сейму від 22 листопада 1649 року, на якому було ратифіковано Зборівський мирний договір з польською владою; «Коломацькі статті» про регулювання відносин між Росією і Україною (статті встановлені при обранні гетьманом Івана Мазепи 25 липня 1687 року), Акт про обрання Кирила Розумовського гетьманом України (1750 року).

У розділі «Період української революції» серед експонатів є фотокопії універсалів Центральної Ради, Проект автономного статуту України (1917 року), Універсал Директорії Української Народної Республіки про злуку з Західноукраїнською Народною Республікою (22 січня 1919 року), фотографії видатних українських політичних діячів того часу та інші матеріали.

Найбільший розділ виставки – «Здійснення мрії». У ньому будуть представлені: фотокопія Акту проголошення незалежності України (24 серпня 1991 року) та інші документи центральних і регіональних органів влади, що відображають події, які передували проголошенню незалежності України, та життя країни до наших днів. Будуть представлені документи громадських об’єднань, облвиконкому, газетні статті, фотографії, плакати, листівки, проведення всеукраїнського референдуму, виборів першого президента та інші події.

Нагадаємо, за ініціативи губернатора Олександра Вілкула для збереження історичної пам’яті було відзнято низку фільмів про Дніпропетровщину, серед них — перший в Україні документальний телесеріал з регіональної історії «ЖИВА ПАМ’ЯТЬ РЕГІОНУ».

Виставка працюватиме з 10.00 до 17.00 години у бідні дні до 4 вересня 2012 року. Довідки за телефоном (056) — 371 20 24.

 

На Дніпропетровщині розпочинається реалізація Проекту «Посилення контролю за поширенням туберкульозу» міжнародного фонду USAID та Дніпропетровської облдержадміністрації

 

17 серпня 2012 року був підписаний Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво між Проектом USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» та Дніпропетровською облдержадміністрацією. Метою Меморандуму є впровадження комплексних заходів з метою профілактики, раннього виявлення та лікування туберкульозу на Дніпропетровщині.

Меморандум підписано головним управлінням охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації та компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Згідно з Меморандумом, Проект «З посилення контролю за поширенням туберкульозу» буде реалізовуватись у Дніпропетровській області протягом 2012-2016 років.

Проект спрямований на підвищення якості протитуберкульозної допомоги мешканцям Дніпропетровської області, зокрема на впровадження нових сучасних технологій лабораторної діагностики та інфекційного контролю, дотримання пацієнтами режимів лікування та реалізації ряду заходів щодо зміцнення систем лікування туберкульозу.

«Реалізація Проекту «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» сприяє підвищенню показників здоров’я у жителів Дніпропетровщини. Комплексні заходи, що розроблені та реалізуються в рамках Проекту, — це значний крок у розвитку та створенні ефективної моделі надання медичної допомоги з профілактики, раннього виявлення та лікування туберкульозу в області», — сказала начальник головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.

У рамках зустрічі, з метою ознайомлення організації надання медичної допомоги хворим на туберкульоз на Дніпропетровщині, члени делегації відвідали лікувальні заклади області, де надають первинну, вторинну та третинну медичну допомогу

На Дніпропетровщині функціонують 6 протитуберкульозних диспансерів, 1 протитуберкульозна лікарня, 5 спеціалізованих протитуберкульозних відділень, 5 протитуберкульозних санаторіїв для лікування дітей та 2 – для лікування дорослих. Всі заклади з 1 січня 2012 року фінансуються з обласного бюджету.

Завдяки збільшенню фінансування фтизіатричної галузі регіону у 2010-2012 роках проведено реконструкцію, капітальні та поточні ремонти у протитуберкульозних диспансерах та санаторіях. У 2010 році після проведеного ремонту відкрито відділення для лікування хворих тяжкої (мультирезистентної) форми туберкульозу у Дніпропетровському обласному комунальному клінічному лікувально-профілактичному об’єднанні (ДОККЛПО) «Фтизіатрія» на 40 ліжок.

За підтримки губернатора Олександра Вілкула придбано сучасний флюорограф та пересувний рентгенологічний апарат для обласної клінічної лікарні ім. І.І.Мечникова та ДОККЛПО «Фтизіатрія». Лабораторії протитуберкульозних закладів області оснащені центрифугами для лабораторних досліджень.

Крім того, у ДОККЛПО «Фтизіатрія» та Дніпродзержинському протитуберкульозному диспансері введено в дію найсучасніші апарати по повному знешкодженню медичних витратних матеріалів, що застосовуються для лікування інфікованих хворих – піролізні інсенератори.

Щороку проводяться місячники боротьби з туберкульозом, активно використовується пересувні флюорографи, завдяки яким жителям віддалених районів проводяться  безкоштовні обстеження. Протягом 2012 року проведено майже 76 тис флюорооглядів, виявлено близько 4 тис патологій, з яких 228 випадки туберкульозу.

«Створення ефективної системи роботи фтизіатричної служби дає результати – у Дніпропетровській області на чверть зменшено захворюваність на туберкульоз серед підлітків», — сказала начальник головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.

Представники Проекту USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» відзначили високий рівень знань медичного персоналу фтизіатричної служби, а також важливість використання для діагностики туберкульозу методу мікроскопії харкотиння, що забезпечує  високий рівень виявлення захворювання,  є доступним та маловитратним.

Довідка:

Міжнародний фонд USAID (Агентство США з міжнародного розвитку) — незалежне агентство федерального уряду США, що відповідає за невійськову допомогу США та іншим країнам. Основні напрямки роботи Агентства включають у себе підтримку торгівлі, сільського господарства, економічного зростання, охорони здоров’я, екстрену гуманітарну допомогу, сприяння у запобіганні конфліктів і підтримку демократії у більш ніж 100 країнах світу.

 
 

 

Вихованці школи-інтернату міста Кривий Ріг одержали перемогу в благодійному футбольному матчі в рамках фестивалю «Дитяча нова хвиля» в Ялті

 

Вихованці школи-інтернату міста Кривий Ріг одержали перемогу в благодійному футбольному матчі в рамках фестивалю «Дитяча нова хвиля» в Ялті. Матч відбувся між учасниками конкурсу та вихованцями школи-інтернату. Переможці були нагороджені кубком фестивалю «Дитяча нова хвиля».

Нагадаємо, що 27 липня 2012 року вихованці Криворізької школи-інтернату посіли друге місце в Міжнародному чемпіонаті з футболу «Єдність заради миру» серед дітей, позбавлених батьківського піклування, та були нагороджені путівками до Міжнародного дитячого центру «Артек».

«Для кожної дитини повинні бути забезпечені щасливе дитинство та гармонійний розвиток. Проведення таких заходів, як дитячий футбольний матч в Ялті, допомагає покращувати фізичну підготовку, розвивати духовну й культурну сторону дітей. Обласна влада Дніпропетровщини приділяє велику увагу забезпеченню комфортного зростання й розвитку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула в області реалізується регіональний проект «Родина для дитини», спрямований на розвиток сімейних форм виховання та профілактику соціального сирітства. Спільними зусиллями ми забезпечимо щасливе зростання дітей із нашого регіону, які потребують особливої уваги з боку держави і суспільства», – сказала заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Пустова.

У рамках проекту «Родина для дитини» голова облдержадміністрації Олександр Вілкул поставив завдання щорічно влаштовувати близько 20% вихованців інтернатів Дніпропетровщини в сімейні форми виховання та усиновлення. Зокрема, в 2011 році 494 вихованця інтернатів області усиновлено та влаштовано в сімейні форми виховання.

За перші сім місяців 2012 року в рамках проекту «Родина для дитини», що підтримується благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України», вже 256 вихованців інтернатних закладів усиновлено та влаштовано в сімейні форми виховання.

Створення дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) та прийомних сімей є одним із ефективних шляхів розвитку сімейних форм виховання.

На сьогодні в Дніпропетровській області вже функціонує 74 ДБСТ та 337 прийомних сімей, в яких виховуються 1130 дітей. Зокрема, у 2012 році вже створено 17 ДБСТ, в які влаштовано 90 дітей.

З 02 липня 2012 року на Дніпропетровщині додатково впроваджено 671 посаду соціальних працівників. За кожним депутатом «Партії регіонів» закріплена сім’я, яка знаходиться у складних життєвих обставинах. Це більше 4 тис родин.

«У рамках реалізації Соціальних Ініціатив нашого Президента Віктора Януковича на Дніпропетровщині втричі збільшено штат працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді. Спільно з роботою депутатів це забезпечує адресний підхід і значно посилює роботу з сім’ями, щоб попередити вилучення дітей із родини за рахунок допомоги дітям і їх батькам», – сказала заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Пустова.

Як повідомлялося раніше, в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича за завданням губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині працює «гаряча» лінія «Якщо образили дитину» Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за номером (056) 370-48-19. Основною метою «гарячої» лінії є своєчасне надання допомоги дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Гаряча лінія дозволить оперативно отримувати інформацію від громадян, що дасть можливість проводити попереджувальні заходи. Працює «гаряча» лінія з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

 

Медичні працівники з усіх міст та районів Дніпропетровської області зможуть отримувати відео-консультації спеціалістів Дніпропетровського обласного перинатального центру по Skype

 

            З метою підвищення якості надання перинатальної допомоги матерям та дітям на Дніпропетровщині із серпня 2012 року фахівці Дніпропетровського обласного перинатального центру надаватимуть відео-консультації своїм колегам з інших медичних закладів області  по Skype*.

            «Створена на Дніпропетровщині в рамках реалізації Національного проекту «Нове життя», ініційованого нашим Президентом Віктором Януковичем, комплексна система надання перинатальної допомоги матерям та дітям є моделлю взаємодії між перинатальними центрами та профільними фахівцями з усієї України. Важливою складовою цього проекту є налагодження зв`язків між спеціалістами для підвищення якості діагностики стану пацієнтів та надання своєчасної медичної  допомоги», — сказала начальник головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.

            Завдяки сучасному обладнанню, новітнім технологіям в перинатології та досвідченим фахівцям Дніпропетровський обласний перинатальний центр за перші місяці функціонування вже визнаний експертами одним з найсучасніших в Україні. Із серпня 2012 року в перинатальному центрі Дніпропетровська спеціалісти надаватимуть відео-консультація по Skype. Тепер медичні працівники з усіх міст та районів Дніпропетровської області, а також інших регіонів України в будь-який зручний для них час зможуть отримувати консультації провідних фахівців Дніпропетровського обласного перинатального центру.

«Завдяки новому обладнанню та техніці, якими за  підтримки губернатора Олександра Вілкула оснащений Дніпропетровський обласний перинатальний центр, ми маємо можливість впроваджувати новітні технології та методики лікування пацієнтів, зокрема надавати відео-консультації за допомогою Skype медичним працівникам усіх міст та районів області, а також отримувати консультації спеціалістів з багатьох регіонів України. І це дійсно дуже зручно як для наших колег, так і для нас самих. Тепер лікарям з інших населених пунктів не обов`язково приїжджати чи дзвонити за телефоном. Головна перевага такого способу спілкування та надання медичної допомоги в тому, що наші фахівці можуть побачити та поспілкуватися з пацієнткою, самостійно оцінити її стан здоров`я та на відстані в режимі реального часу надати висококваліфіковану консультацію щодо подальшого лікування», — сказала головний лікар Дніпропетровського обласного перинатального центру Людмила Падалко.

Наразі за два місяці роботи Дніпропетровського обласного перинатального центру тут було проведено 572 пологи, з яких 179 – з ускладненнями, 106 – шляхом операції кесарів розтин та 66 передчасних пологів. 28 немовлят народилися вагою до 1500 грамів. Серед пацієнток перинатального центру – 306 мешканок Дніпропетровська та 266 – міст та районів області.

У перинатальному центрі спостерігаються та лікуються жінки зі складним перебігом вагітності, загрозою викидня, патологією плоду, з ускладненими пологами, а також отримують лікування жінки хворі на безпліддя, гінекологічні хворі, в тому числі і дівчата-підлітки, яким роблять складні операції з широким застосуванням методу лапароскопії (сучасний метод хірургії, в якому операції на внутрішніх органах проводять через невеликі (звичайно 0,5-1,5 см) отвори, у той час як при традиційній хірургії потрібні великі розрізи).

Виходжування немовлят здійснюються у сучасно обладнаному відділенні інтенсивної терапії, медичне обладнання якого було забезпечено благодійною організацією «Фонд Віктора Пінчука». На лікування однієї дитини в реанімаційному відділенні з обласного бюджету виділяють 230 грн на добу і це один з найвищих показників в Україні.

В рамках Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», ініційованого Президентом України Віктором Януковичем, Дніпропетровська область перша в Україні завершила створення комплексної системи надання перинатальної допомоги матерям та дітям. В грудні 2011 року був відкритий перинатальний центр у Кривому Розі, розрахований на 3000 пологів на рік. У червні 2012 року прем`єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул відкрили сучасний перинатальний центр у Дніпропетровську, розрахований на 4000 пологів на рік. В області функціонує потужна мережа міжрайонних пологових центрів та три неонатальних центри.

Крім того, за останні два роки на Дніпропетровщині було закуплено три сучасних реанімобілі, які дозволяють перевозити в належних умовах новонароджених вагою від 500 грамів.

 Довідка: * Skype – комп`ютерна програма, що забезпечує голосовий та відео-зв`язок між комп`ютерами через Інтернет.

Дніпропетровський обласний перинатальний центр – це медична установа ІІІ рівня надання медичної допомоги матерям та дітям, в якій зосереджені новітні технології в акушерстві, неонатології та педіатрії, сучасне медичне обладнання та робота висококваліфікованих медичних кадрів.

Медичний заклад було відкрито 21 червня 2012 року. Створення перинатального центру відбулося в рамках реалізації Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства», ініційованого Президентом України Віктором Януковичем. Центр складається з акушерського та гінекологічного корпусів, які розраховані на 200 ліжко-місць.

Акушерський корпус розрахований на 89 ліжко-місць. До його складу входять: відділення патології вагітних (30 ліжок); 59 ліжок для роділь (з них 12 пологових залів); відділення новонароджених. Крім цього, у приміщені функціонує відділення інтенсивної терапії для новонароджених (7 ліжок) та жінок (6 ліжок); дві операційні зали.
У гінекологічному корпусі регіонального перинатального центру розміщено: відділення медицини плоду та патології раннього терміну вагітності (30 ліжок); відділення ургентної гінекології з малоінвазивними технологіями (40 ліжок, з них 10 ліжок – дитячої гінекології); відділення оперативної гінекології (40 ліжок); три операційні зали для цілодобового проведення гінекологічних операцій; відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії (6 ліжок).

Загальна площа перинатального центру — 18,2 тис кв м. Вартість реконструкції об’єкта — 98,4 млн грн, з них 25,2 млн грн — вартість сучасного медичного обладнання. У Дніпропетровському регіональному перинатальному центрі працюють 558 співробітників, з яких 135 лікарів (з них 4 кандидати медичних наук та 2 заслужених лікаря України) та 205 середніх медичних працівників.

Криворізький міжрайонний перинатальний центр – це лікувально-профілактичний заклад, у якому надається допомога вагітній жінці під час виношування дитини та при пологах, а також створюються умови для післяродового супроводу породіллі та для лікування новонароджених.

Марія Пустова: «Дніпропетровщина готова до впровадження нового Державного стандарту загальної початкової освіти»

Із 20 по 22 серпня 2012 року на Дніпропетровщині проходять секційні засідання керівників міських і районних методичних об’єднань педагогічних працівників. Зокрема, 21 серпня за дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова урочисто відкрила секційне засідання у Дніпропетровському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти та привітала педагогів із наступаючим Днем знань. Основним питанням під час засідання було впровадження нового Державного стандарту загальної початкової освіти.
Мета проведення секційних засідань – підготовка до нового навчального року та подальше вдосконалення методичного забезпечення закладів освіти в регіоні відповідно до головних пріоритетів модернізації сучасної системи освіти.
Загалом у роботі 36 секцій беруть участь 2600 педагогів Дніпропетровської області.
Під час засідання 21 серпня присутні обговорили питання методичного супроводу впровадження нового Державного стандарту загальної початкової освіти, розробки рекомендацій щодо впровадження нових навчальних планів, нових предметів «іноземна мова» (з 1 вересня 2012 року) для учнів перших класів та «інформатика» (з 1 вересня 2013 року).
«Особливістю навчального року 2012/2013 є впровадження нового Державного стандарту загальної початкової освіти. Зокрема, з 1 вересня першокласники почнуть вивчати іноземну мову, в навчальну програму повернеться природознавство. Для розробки нових планів та обговорення актуальних питань в області проводяться секційні засідання педагогічних працівників. Учителі та методисти розробляють злагоджену систему реалізації нововведень в рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти». Обласна влада у співпраці з педагогами Дніпропетровщини створює основу для належного виховання молодого покоління і здобуття ним якісної освіти», – сказала заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Пустова.
Під час засідання Марія Пустова повідомила, що всі першокласники Дніпропетровщини своєчасно на 100 % забезпечені підручниками, в тому числі, з іноземної мови (англійської, французької, німецької).
Навчально-виховний процес у 1-4 класах шкіл області здійснюють майже 5,5 тис вчителів. Педагоги початкової школи проходять курсову перепідготовку в Дніпропетровському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти. Всі школи Дніпропетровської області повністю комп’ютеризовані.
Як зазначила Марія Пустова, Дніпропетровщина готова до впровадження нового Державного стандарту загальної початкової освіти.
«Впровадження нового Державного стандарту загальної початкової освіти передбачає розробку нових навчальних планів з урахуванням інтегрування курсів та введення додаткових предметів. Під час секційних засідань педагогів нашого регіону буде обговорено основні питання щодо нового стандарту та розроблено напрями його роботи в рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», який реалізується під керівництвом губернатора Олександра Вілкула. До 1 вересня для педагогів будуть розроблені методичні рекомендації, які дозволять забезпечити високий рівень підготовки школярів», – сказав перший проректор Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Володимир Долгополий.
Довідка:
Методична робота в школі – це важлива складова педагогічної освіти, що спрямована на розширення інформаційного забезпечення навчального процесу, підвищення професійної майстерності педагогів, оновлення змісту і методів організації навчально-виховного процесу та поліпшення його результативності.
Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти підготував методичні рекомендації педагогам на 2012/2013 навчальний рік щодо проведення Дня знань 1 вересня, першого уроку «Дніпропетровщина – регіон лідер» 3 вересня, єдиного уроку патріотизму «Ще не вмерла України і сила і воля» 14 вересня. Рекомендації опубліковані у спецвипуску науково-методичного альманаху «Нива знань», обласній освітянській газеті «Джерело», інформаційному віснику «Освіта Дніпропетровщини», розміщені на сайті інституту та надіслані електронною поштою в усі райони і міста Дніпропетровської області.

Марія Пустова: «Дніпропетровщина готова до впровадження нового Державного стандарту загальної початкової освіти»

Із 20 по 22 серпня 2012 року на Дніпропетровщині проходять секційні засідання керівників міських і районних методичних об’єднань педагогічних працівників. Зокрема, 21 серпня за дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова урочисто відкрила секційне засідання у Дніпропетровському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти та привітала педагогів із наступаючим Днем знань. Основним питанням під час засідання було впровадження нового Державного стандарту загальної початкової освіти.
Мета проведення секційних засідань – підготовка до нового навчального року та подальше вдосконалення методичного забезпечення закладів освіти в регіоні відповідно до головних пріоритетів модернізації сучасної системи освіти.
Загалом у роботі 36 секцій беруть участь 2600 педагогів Дніпропетровської області.
Під час засідання 21 серпня присутні обговорили питання методичного супроводу впровадження нового Державного стандарту загальної початкової освіти, розробки рекомендацій щодо впровадження нових навчальних планів, нових предметів «іноземна мова» (з 1 вересня 2012 року) для учнів перших класів та «інформатика» (з 1 вересня 2013 року).
«Особливістю навчального року 2012/2013 є впровадження нового Державного стандарту загальної початкової освіти. Зокрема, з 1 вересня першокласники почнуть вивчати іноземну мову, в навчальну програму повернеться природознавство. Для розробки нових планів та обговорення актуальних питань в області проводяться секційні засідання педагогічних працівників. Учителі та методисти розробляють злагоджену систему реалізації нововведень в рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти». Обласна влада у співпраці з педагогами Дніпропетровщини створює основу для належного виховання молодого покоління і здобуття ним якісної освіти», – сказала заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Пустова.
Під час засідання Марія Пустова повідомила, що всі першокласники Дніпропетровщини своєчасно на 100 % забезпечені підручниками, в тому числі, з іноземної мови (англійської, французької, німецької).
Навчально-виховний процес у 1-4 класах шкіл області здійснюють майже 5,5 тис вчителів. Педагоги початкової школи проходять курсову перепідготовку в Дніпропетровському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти. Всі школи Дніпропетровської області повністю комп’ютеризовані.
Як зазначила Марія Пустова, Дніпропетровщина готова до впровадження нового Державного стандарту загальної початкової освіти.
«Впровадження нового Державного стандарту загальної початкової освіти передбачає розробку нових навчальних планів з урахуванням інтегрування курсів та введення додаткових предметів. Під час секційних засідань педагогів нашого регіону буде обговорено основні питання щодо нового стандарту та розроблено напрями його роботи в рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», який реалізується під керівництвом губернатора Олександра Вілкула. До 1 вересня для педагогів будуть розроблені методичні рекомендації, які дозволять забезпечити високий рівень підготовки школярів», – сказав перший проректор Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Володимир Долгополий.
Довідка:
Методична робота в школі – це важлива складова педагогічної освіти, що спрямована на розширення інформаційного забезпечення навчального процесу, підвищення професійної майстерності педагогів, оновлення змісту і методів організації навчально-виховного процесу та поліпшення його результативності.
Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти підготував методичні рекомендації педагогам на 2012/2013 навчальний рік щодо проведення Дня знань 1 вересня, першого уроку «Дніпропетровщина – регіон лідер» 3 вересня, єдиного уроку патріотизму «Ще не вмерла України і сила і воля» 14 вересня. Рекомендації опубліковані у спецвипуску науково-методичного альманаху «Нива знань», обласній освітянській газеті «Джерело», інформаційному віснику «Освіта Дніпропетровщини», розміщені на сайті інституту та надіслані електронною поштою в усі райони і міста Дніпропетровської області.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Привітання міського голови з днем матері
  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій
  • Заходи до Дня Європи
  • Додаткові автобусні маршрути на поминальні дні
  • Актуальні грантові пропозиції
  • Вітання з днем Європи
  • Виконком від 08.05.2024 р.
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Милосердова Володимира до вул. Леоніда Каденюка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005248-a
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Богуна Івана до вул. Миколи Лисенка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005166-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Європейська в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005908-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Ганни Світличної в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005751-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Грушевського Михайла в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005848-a
  • Оголошення про проведення конкурсу на визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-007436-a
  • У боях за Україну загинули наші земляки