Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 21.09.2012 р

Сентябрь 21st, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Любович: «На Дніпропетровщині впроваджується система імпортозаміщення закордонних фруктів якісними екологічно чистими, що вироблені в регіоні»

У 2011 році завдяки підтримці влади на Дніпропетровщині в два рази (на 710 га) збільшилася площа садів, з яких завдяки використанню новітніх (інтенсивних) технологій збирають вдвічі більший урожай, ніж при традиційному вирощуванні. Наразі площа таких садів складає 1320 га. Це найбільші площі на Східній Україні. За дорученням голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Олександр Любович провів виїзну нараду щодо подальшої підтримки розвитку садівництва в регіоні.
Нарада була проведена на базі фермерського господарства «Відродження» Петриківського району, яке є флагманом з впровадження новітніх технологій в садівництві. Завдяки цьому урожай яблук у господарстві складає близько 40 тонн/га, що вдвічі більше, ніж при традиційному вирощуванні.
«Розвиток сільського господарства, у тому числі садівництва є пріоритетним кластером розвитку регіону в рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини. Дніпропетровська область має унікальний природний ресурс – чорнозем, який при впровадженні сучасних технологій дозволяє збирати високий врожай овочів та фруктів», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор підкреслив, що в частині розвитку садівництва роботи ведуться за декількома напрямками. Це — впровадження сучасних інтенсивних технологій, які підвищують якість та обсяги врожаю, а також забезпечення його якісного збору, збереження, а також доставки до торговельних мереж та безпосередньо споживачам.
Завдяки підтримки влади – компенсації за розвиток садівництва — у 2011 році на Дніпропетровщині в два рази (на 710 га) збільшилася площа садів, з яких завдяки використанню новітніх (інтенсивних) технологій збирають вдвічі більший урожай, ніж при традиційному вирощуванні. Наразі площа таких садів складає 1320 га та є найбільшою у Східній Україні. Прикладом ефективного впровадження інтенсивних технологій є фермерське господарство «Відродження», яке першим в області впровадило новітню технологію крапельного поливу.
Як доповів заступнику голови облдержадміністрації Олександру Любовичу керівник господарства Іван Ярмолюк, такий спосіб поливу є не лише високопродуктивним у вирощуванні яблук, а й раціональним при споживанні води. Особливостями цього методу є використання особливого виду саджанців – «карликових», крапельної системи поливу, що розташована біля кореневої системи, та опор з бамбуку, аби вага плодів не пошкоджувала дерево. «Я багато разів їздив до Європи, поки обрав цей вид саджанців та цю систему поливу. Молодий сад дає урожай вже за півроку та окупається за 3-4 роки, на відміну від традиційних садів, які окупаються за 9-10 років», — пояснив Іван Ярмолюк.
Він зазначив, що щорічний урожай яблук цього фермерського господарства становить 600 тонн. Водночас господарство планує розширити свої сади з 60 га до 135 га. Для належного зберігання продукції господарство має фруктосховище на 500 тонн та вже розробило проект будівництва нового фруктосховища (холодильник з регульованою газовою середою) на 5 тис тонн вартістю 60 млн грн. Наразі проект знаходиться у Дніпропетровському інвестиційному агентстві для залучення інвестиційних коштів.
«Стимулом для подальшого збільшення площ садових насаджень в регіоні є державна компенсація витрат на розвиток садівництва. У минулому році господарства області отримали компенсацію на суму 26,2 млн грн. При плануванні збільшення площі садових насаджень враховувався також аспект імпортозаміщення вітчизняною сільгосппродукцією», — сказав Олександр Вілкул. В Україні у харчовій промисловості одне з провідних місць займає кондитерська справа. Спільно з міжнародними експертами Дніпропетровського інвестиційного агентства був проведений аналіз ринку споживання сільгосппродукції підприємствами харчової промисловості. В Україні є реальний попит на горіхи, який вимірюється тисячами тонн, для виробництва кондитерських виробів. На сьогоднішній день близько 600 тон горіхів щорічно завозиться в Україну з Молдови, через що з нашої держави вивозиться значні суми валюти. Середня вартість тонни горіхів складає
близько 1 тис дол США. Тому у 2011 році за підтримки обласної влади держава надала 17,4 млн грн компенсації компанії «Агролюкс» за висадку 600 га горіхового саду, запланований збір горіхів у 2020 році складе 600 тонн.
Під час наради Олександр Вілкул поставив завдання головному управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації розробити та провести низку семінарів щодо впровадження інтенсивних технологій у розвиток садівництва для представників підприємств, що займаються цією діяльністю. Зокрема, на закладку кісточкових садів на слаборослих підщепах. Адже у таких садах в Європі одержують урожай 25-40 тонн/га, що в 1,5-2 рази вище, ніж на сильнорослих підщепах, що є традиційним для України.
Губернатор також підкреслив, що оскільки у валовому виробництві плодово-ягідної продукції яблука займають 73%, а груші – лише 3%, черешня – 15%, вишня – 2% і слива всього 0,5%, тому необхідно збільшити виробництво груш, сливи, абрикоса та ягід. «Адже в магазини Дніпропетровщини ця продукція, завозиться здебільшого з-за кордону. А овочі та фрукти, вирощені в регіоні, мають вищу якість, ніж зарубіжні». Олександр Вілкул також наголосив на необхідності жорсткого додержання та контролю за використанням добрив для підвищення урожаю.
«Тренд Дніпропетровщини – це екологічно чисті продукти», — сказав губернатор.
Щорічно населення регіону споживає близько 290 тис тонн фруктів. Цього року в регіон очікується зібрати більше 157 тис тонн плодово-ягідного урожаю, що на 300 тон більше, ніж у минулому році. Значну його кількість населення споживає влітку та восени, тому закладати на зберігання необхідну близько 30 тис тонн фруктів. Проте спеціально обладнані сховища можуть прийняти на зберігання лише 13,2 тис тонн плодово-ягідної продукції. Тому до 1 грудня 2012 року за завданням губернатора головне управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації має розробити комплексну програму з будівництва овочесховищ, а також логістичних центрів для того, щоб зберегти продукцію та розробити якісні канали доставки регіональної сільгосппродукції споживачам України.
Олександр Вілкул також доручив головному управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації розробити у рамках проект Е-регіон електрону базу сільськогосподарської продукції, яка виробляється в регіоні. Така схема дозволить налагодити ефективну систему взаємодії між виробниками продукції та споживачами. Також важливим механізмом забезпечення якісними продуктами харчування власного виробництва населення області є проведення ярмарок.
«Минулого року на Дніпропетровщині ми провели більше тисячі ярмарок, на яких жителі регіону можуть купувати продукти за ціною в середньому на 10-20% дешевшою, ніж середньоринкова. Цього року ми продовжуємо цю практику та забезпечити населення якісною продукцією регіональних виробників», — сказав губернатор.
Довідка:
Загалом площа плодоягідних насаджень в сільгосппідприємствах області складає 4,5 тис га, з них майже 3 тис га – плодоносних.
Інтенсивні технології у садівництві сьогодні використовують близько 30 господарств Дніпропетровської області. Найбільше посаджено таких садів у Нікопольському, Новомосковському, Петриківському, Солонянському, Магдалинівському, Криворізькому, Синельниківському та Покровському районах.

 Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині вже посіяно більше половини озимих культур»

На Дніпропетровщині триває посівна озимих культур, наразі вже посіяно під урожай 2013 року 383 тис га озимини, що становить 57 % від плану.

Під урожай 2013 року на Дніпропетровщині необхідно посіяти 676,2 тис га озимих, у тому числі: озимої пшениці – 517,0 тис га, озимого ячменю – 97,0 тис га, озимого жита – 3,0 тис га та ріпаку – 56,2 тис га.
Наразі посіяно під урожай 2013 року 383 тис га, в т.ч. озимого ріпаку – 67,8 тис га та озимої пшениці – 315,2 тис га.
«Наше завдання — забезпечити жителів області якісними продуктами харчування власного виробництва за максимально доступними цінами. І важливу роль на даному етапі відіграє своєчасне проведення посівної кампанії озимини. Із кожним зерном, посіяним у землю, ми закладаємо основу добробуту жителів Дніпропетровщини. Якість насіння та дотримання технології посіву – це одні з головних чинників, які дозволять зібрати високий врожай. Наразі вже посіяно більше половини озимих культур. І роботи продовжуються згідно з графіком», — наголосив Олександр Вілкул.
Губернатор визначив перед аграріями основні завдання для посівної кампанії озимини 2012 року. По-перше, це суворе дотримання науково обґрунтованого сівообороту та структури посівних площ. По-друге, це чітке дотримання відведених для посівів строків.
Голова облдержадміністрації також звернув увагу аграріїв на впровадження енергозберігаючих технологій, раціональне використання землі, підвищення її родючості, застосування сучасних засобів захисту рослин, що відповідають екологічним стандратам.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині у 2012-2013 роках у рамках розвитку кластера сільського господарства передбачено реалізувати інвестиційних проектів обсягом понад 100 млн доларів США»
Залучення іноземних інвестицій в сільське господарство – це точка соціально-економічного росту сільських районів Дніпропетровщини і всього регіону. Кластер сільського господарства обрано пріоритетним задля підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки. Тож обласна влада під керівництвом Олександра Вілкула підходить до його розвитку комплексно. По-перше, реалізується програма з підвищення інвестиційної привабливості кластера і регіону в цілому з метою залучення інвестицій. По-друге, обласна влада скеровує великі бюджетні інвестиції у розвиток соціальної інфраструктури сільських територій Дніпропетровщини, що суттєво підвищує на цих територіях якість життя людей.
Зокрема, за 2010-2012 роки з бюджетів усіх рівнів на будівництво і реконструкцію шкіл, садочків, закладів охорони здоров’я й культури, газифікацію, водопостачання, екологічні проекти та інші проекти розвитку скеровано понад півмільярда гривень. Завдяки цьому в 2010-2012 роках в сільських районах області введено в експлуатацію 858 нових об’єктів.
Серед найбільших іноземних інвесторів у кластері сільського господарства Дніпропетровщини є французька компанія «Маїсадур», яка в 2010 році відкрила першу чергу сучасного комплексу з виробництва та зберігання високоякісного насіння кукурудзи та соняшника. Загальний обсяг інвестицій – 39 млн доларів США. До кінця 2012 року в експлуатацію буде введена друга черга з обсягом інвестицій 22,5 млн доларів США, а в 2013 році третя – з обсягом інвестицій 39 млн доларів. Компанія постачає високоякісне насіння до 35 країн Європи та країн Середземномор’я (Північ Африки, Близький Схід). Врожайність кукурудзи і соняшника при використанні насіння «Маїсадур» в середньому на 25-30% вища. Це дозволяє більш раціонально використовувати посівні площі відповідно до Закону України «Щодо збереження родючості ґрунтів», який вступить в силу з 2013 року.
Наразі на підприємстві працює 100 робітників на постійній основі, ще від 500 до 1 600 робітників залучаються на сезонні роботи. Потужність виробництва 18,25 тис тонн насіння на рік. Середня зарплата на підприємстві – близько 4 тис грн (при середньомісячній заробітній платі працівника сільського господарства в Царичанському районі за січень-липень 2012 року 2241 грн).
Запуск другої й третьої черг дозволить збільшити обсяги виробництва на 130% або в 2,3 рази. У інвестиційних планах компанії на 2013 рік – відновлення систем зрошування земель, які використовуються для вирощування насіння. Повний запуск комплексу – це 244 нових робочих місць. Для такого сільськогосподарського району, як Царичанський, це масштабні показники.
«Приклад французьких інвесторів, яких ми залучили в регіон з інвестиціями і з сучасними технологіями і які виробляють сьогодні продукцію, що постачається на вітчизняний і світовий ринки, — це підтвердження того, що обласна влада створює необхідні умови для розкриття великого потенціалу сільського господарства Дніпропетровщини, що аграрний сектор нашого регіону стає все більш привабливим і відкритим до притоку іноземних інвестицій. Зі сторони влади до інвестора є лише три вимоги. Перша – достойна і легальна оплата праці робітників, друга — прозора сплата податків, третя – екологічно безпечні технології виробництва, раціональне використання землі, насамперед дотримання науково обґрунтованої сівозміни», — сказав Олександр Вілкул.
Серед наступних великих інвестиційних проектів у сільське господарство регіону – будівництво сучасного комплексу повного циклу переробки індичого м’яса. Очікуваний розмір інвестицій в проект на рівні 40 млн доларів США, а його реалізація дозволить створити понад 800 робочих місць. Менеджерами Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства спільно з інвестором вже визначили майданчик для реалізації проекту у Широківському районі. Увесь комплекс буде побудований за технологією MAD, який є інструментом для проектування і будівництва, потужних вертикально інтегрованих підприємств у відповідності з прийнятими міжнародними нормами та стандартами. Меморандум про будівництво комплексу підписано Дніпропетровським регіональним інвестиційним агентством та компанією «Вест Інжиніринг-Україна» 7 вересня 2012 року за результатами бізнес-форуму «Інвестиційна хвиля – 2012», який пройшов за ініціативи губернатора Олександра Вілкула на високому міжнародному рівні за участі міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка представників дипломатичного корпусу країн ЄС та Росії та представників понад 90 українських і закордонних компаній.
Губернатор поставив завдання керівникам сільських районів області спільно з головним управлінням агропромислового розвитку облдержадміністрації та Дніпропетровським регіональним інвестиційним агентством посилити роботу щодо залучення іноземних інвестицій в кластер сільського господарства.
Нагадаємо, наразі Дніпропетровщина посідає перше місце серед областей України із залучення прямих іноземних інвестицій. Загальний їх обсяг на сьогодні становить 8,25 млрд доларів США, з яких понад 1,2 млрд доларів США залучено за 2010-2012 роки в умовах світової кризи.

Губернатор Олександр Вілкул вручив 56 жителям Дніпропетровщини – учасникам XIV літніх Паралімпійських ігор – відзнаки та нагороди

Губернатор Олександр Вілкул провів урочисту зустріч зі спортсменами Дніпропетровщини, зокрема, чемпіонами, призерами та учасниками XIV літніх Паралімпійських ігор. Він привітав земляків з блискучим виступом на Паралімпіаді та вручив їм відзнаки і нагороди. У заході також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, заступник голови обласної ради Анатолій Адамський, керівництво регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт», представники спортивних установ, організацій та фізкультурно-спортивного активу області.
«Дніпропетровщина – регіон-лідер в багатьох галузях, в тому числі й у сфері спорту. Дніпропетровська область – перша в Україні за кількістю медалей, здобутих на ХІV літніх Паралімпійських іграх. 56 наших земляків – спортсменів, тренерів та спортивних діячів – відзначені високими нагородами. Це люди, для яких спорт є і роботою, і сенсом життя. Бажаю всім щастя, здоров’я, благополуччя та нових спортивних звершень на славу Дніпропетровщини та України», – сказав Олександр Вілкул.
Нагадаємо, що 32 спортсмени Дніпропетровщини у складі національної збірної представляли Україну на XIV літніх Паралімпійських іграх 2012 року, що проходили з 29 серпня по 9 вересня цього року в Лондоні. Збірна команда України посіла четверте загальнокомандне місце, здобувши 84 медалі, з яких: 32 золоті, 24 срібні та 28 бронзових. Свій значний вклад у це досягнення зробили спортсмени Дніпропетровщини. Вони здобули 14 медалей, з яких: 4 золоті, 4 срібні та 6 бронзових. Завдяки цьому Дніпропетровщина посіла перше місце серед областей України за кількістю медалей, здобутих на ХІV літніх Паралімпійських іграх. Враховуючи те, що представники області взяли участь в особистих та командних змагання 20 спортсменів Дніпропетровщини стали володарями 24 медалей.
На урочистій зустрічі губернатор Олександр Вілкул вручив 56 спортсменам та фахівцям Дніпропетровщини – учасникам XIV літніх Паралімпійських ігор – відзнаки та нагороди. Зокрема, 15 державних нагород, 7 подяк Кабінету Міністрів України та 34 відзнаки Дніпропетровської облдержадміністрації.

Олександр Вілкул: «20 спортсменів Дніпропетровщини, які стали чемпіонами та призерами ХIV літніх Паралімпійських ігор 2012 року в Лондоні, отримають у подарунок від обласної влади нові автомобілі»

20 спортсменів Дніпропетровщини, які стали чемпіонами та призерами ХIV літніх Паралімпійських ігор 2012 року в Лондоні отримають у подарунок від обласної влади нові автомобілі марки «Daewoo». Про це повідомив губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул під час зустрічі з учасниками Паралімпіади.
«Шановні спортсмени! Я дякую вам за перемоги та високі результати на ХIV літніх Паралімпійських іграх 2012 року. Ви проявили справжній чемпіонський характер та вкотре довели, що спортсменам-паралімпійцям Дніпропетровщини немає рівних у майстерності, працьовитості та досягненні поставлених цілей. Ваш приклад надихне багатьох жителів нашого регіону займатися спортом та вдосконалювати свої навички. Дорогі земляки! Обласна влада цінує ваш важливий внесок у розвиток спорту. 20 чемпіонів та призерів ХIV літніх Паралімпійських ігор 2012 року отримають у подарунок від обласної влади нові автомобілі», – сказав губернатор Олександр Вілкул.
В жовтні 2012 року на сесію обласної ради буде винесено питання щодо виділення коштів для придбання автомобілів нашим переможцям та призерам.
Нагадаємо, що XIV літні Паралімпійські ігри проходили з 29 серпня по 9 вересня цього року в Лондоні. Збірна команда України посіла четверте загальнокомандне місце, здобувши 84 медалі, з яких: 32 золоті, 24 срібні та 28 бронзових. Свій значний вклад у це досягнення зробили спортсмени Дніпропетровщини. Вони здобули 14 медалей, з яких: 4 золоті, 4 срібні та 6 бронзових. Завдяки цьому Дніпропетровщина займає перше місце серед областей України за кількістю медалей, здобутих на ХІV літніх Паралімпійських іграх.
Бронзовий призер XIV літніх Паралімпійських ігор з футболу Тарас Дутко від імені всіх паралімпійців Дніпропетровщини подякував Олександру Вілкулу за підтримку та подарував йому прапор Національного паралімпійського комітету України з автографами чемпіонів та призерів XIV літніх Паралімпійських ігор.
«Для нас дуже важлива увага, яку приділяє нам обласна влада. Нас урочисто проводжали й зустрічали з Паралімпіади. Ми знаємо, що на сайті облдержадміністрації створена спеціальна сторінка про учасників Паралімпіади, де постійно висвітлювалися наші перемоги та здобутки. Олександре Юрійовичу, також ми знаємо, що ви організували унікальний проект «Щоденник Паралімпіади – 2012», в рамках якого спеціальний кореспондент передавав новини безпосередньо з Лондону. Ця потужна підтримка регіону стала однією зі складових наших перемог»,– сказав Тарас Дудко.
Як повідомлялося раніше, інформація про успіхи наших паралімпійців постійно оновлювалася на сторінці «Лондон 2012», що створена за дорученням губернатора Олександра Вілкула на сайті Дніпропетровської облдержадміністрації. На ній розміщені дані про учасників ХІV літніх Паралімпійських ігор від Дніпропетровської області, фотографії спортсменів. За підтримки губернатора реалізовано проект «Щоденник Паралімпіади – 2012», де розміщені ексклюзивні новини про хід змагань та участь спортсменів Дніпропетровщини, інтерв’ю з паралімпійцями і тренерами. Новини безпосередньо з Лондона передавав спеціальний кореспондент Сергій Аллахвердян.

Представники області брали участь в особистих та командних змаганнях Паралімпіади, тому 20 спортсменів Дніпропетровщини стали володарями 24 медалей.

Зокрема, володарями золотих медалей стали:
1. Юрій Царук у змаганнях з легкої атлетики в бігу на 100 м та 200 м,
2. Алла Лисенко у змаганнях з академічного веслування (одиночка).
3. Давид Хорава у змаганнях з дзюдо у ваговій категорії до 66 кг.
Срібні медалі здобули:
1. Інна Стрижак у змаганнях з легкої атлетики зі стрибків у довжину,
2. Оксана Ботурчук у змаганнях з легкої атлетики в бігу на 400 м,
3. Ганна Єлісаветська у змаганнях з плавання на дистанції 50 м на спині,
4. Тарас Дутко у командних змаганнях з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП,
5. Денис Пономарьов у командних змаганнях з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП,
6. Костянтин Симашко у командних змаганнях з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП,
Бронзові медалі вибороли:
1. Інна Стрижак у змаганнях з легкої атлетики в бігу на 100 м, 200 м,
2. Оксана Ботурчук у змаганнях з легкої атлетики в бігу на 100 м,
3. Лідія Соловйова у змаганнях з пауерліфтингу у ваговій категорії до 44 кг,
4. Катерина Морозова у змаганнях з академічного веслування (четвірка),
5. Олена Пухаева у змаганнях з академічного веслування (четвірка),
6. Володимир Козлов у змаганнях з академічного веслування (четвірка),
7. Валентина Брік у командних змаганнях з волейболу сидячи,
8. Лариса Клочкова у командних змаганнях з волейболу сидячи,
9. Галина Кузнецова у командних змаганнях з волейболу сидячи,
10. Олена Мананкова у командних змаганнях з волейболу сидячи,
11. Маргарита Привалихіна у командних змаганнях з волейболу сидячи,
12. Ілона Юдіна у змаганнях з командних волейболу сидячи,
13. Лариса Пономаренко у командних змаганнях з волейболу сидячи.
Довідка:
На Дніпропетровщині під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Вілкула реалізується комплексна програма з розвитку фізичної культури та спорту, в рамках якої ведеться напрям з підтримки спортсменів-паралімпійців.
У 2012 році на розвиток паралімпійського руху в регіоні з обласного бюджету виділено 4,2 мільйона гривень, що на 17% більше, ніж у минулому році (в 2011 році – 3,6 мільйона). В тому числі в квітні цього року було виділено 86 тис грн на придбання комплектуючих для протезів колінних суглобів для спортсмена-паралімпійця Вадима Нестеренка. Завдяки цьому Вадим брав участь у Паралімпійських іграх цього літа.
В області вживаються заходи щодо створення належних умов для спортсменів-паралімпійців. Обладнані пандусами житлові будинки, у яких проживають 15 спортсменів-інвалідів, що пересуваються на візках, вирішені питання для 9 спортсменів-інвалідів щодо забезпечення житлом у гуртожитках підприємств м. Дніпропетровська.
У місті Кривому Розі фізкультурно-спортивний клуб інвалідів «Олімп», з нагоди свого 25-річчя, отримав в подарунок від влади новий автобус. Для зручності людей з обмеженими можливостями автобус оснащений підйомним механізмом. Комфортабельний салон розрахований на одноразове перевезення 43 осіб. Для пересування всередині автобуса громадян з обмеженими фізичними можливостями обладнані спеціальні пандуси.
Для якісної підготовки паралімпійців до змагань в регіоні працюють обласна дитячо-юнацька спортивна школа паралімпійського резерву для дітей-інвалідів та Дніпропетровський обласний центр з фізичної культури і спорту для інвалідів «Інваспорт», в яких діють 29 відділень із паралімпійських видів спорту. Під керівництвом 76 тренерів спортом займаються 1036 інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору, слуху та інтелекту. Також в області працюють Дніпродзержинський міський центр «Інваспорт» та 10 спортивних клубів «Інваспорт». У спортивних гуртках та оздоровчих групах в області займається близько 2 тис спортсменів з вадами здоров’я.
Тренерсько-викладацьким складом області щорічно готується понад 20 майстрів спорту України та близько 15 майстрів спорту України міжнародного класу. До складу збірних команд України входить понад 140 спортсменів-інвалідів області.

 Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул привітав дніпродзержинця з перемогою у Всеукраїнській акції «Герой-рятівник 2012 року»

Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул привітав Дмитра Аржевічева, в.о. начальника центру з питань технічної експлуатації Центру телекомунікаційних послуг № 3 Дніпропетровської філії ПАТ «Укртелеком» з перемогою у Всеукраїнській акції «Герой-рятівник 2012 року». Дмитро Аржевічев – житель Дніпродзержинська, який врятував трьох людей, що ледь не потонули через сильний шторм на водосховищі поблизу Дніпродзержинської ГЕС.

Губернатор подякував Дмитру Арджевічеву за активну життєву позицію: «Дніпропетровщина – це регіон-лідер, де живуть сильні, працьовиті та відважні люди. Ваш подвиг врятував життя трьох людей. І вас не зупинило ні шторм, ні холод, ні водна стихія. Дніпропетровщина пишається вами».
У рамках святкування Дня рятівника Міністерство надзвичайних ситуацій України провело фінал Всеукраїнської акції «Герой-рятівник року». Захід спрямований на те, щоб привернути увагу людей до власної безпеки та до героїв, що живуть серед нас.
Під час акції виконуючий обов’язки Міністра надзвичайних ситуацій Віталій Бут нагородив 2 рятувальників та 7 українців за те, що вони, ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували людей.
«Знаю, що в нашій державі є багато мужніх людей, здатних на прекрасні вчинки. Сьогодні я маю честь нагородити 9 громадян, з них троє дітей. Я хочу подякувати нашим номінантам та лауреатам, особливо нашим маленьким рятівникам, за їхні героїчні вчинки. Хлопці та дівчинка навіть вже пообіцяли, що прийдуть працювати до лав МНС. Вітаю героїв!», — зазначив Віталій Бут.

Довідково
У 2012 році лауреатами конкурсу стали:
1. Аржевічев Дмитро Вікторович – в.о. заступника начальника центру з питань технічної експлуатації Центру телекомунікаційних послуг № 3 (м. Дніпродзержинськ) Дніпропетровської філії ПАТ «Укртелеком». Чоловік врятував 3 людей, які ледь не потонули через сильний шторм на водосховищі поблизу Дніпродзержинської гідроелектростанції у Дніпропетровській області.
2. Левицький Василь Володимирович – паламар в греко-католицькому храмі «Святого Воскресіння» с. Довге Тисменицького району Івано-Франківської області. Чоловік, ризикуючи власним життям, врятував 2 підлітків, які ледь не потонули у Дністрі.
3. Шугайло Владислав Анатолійович – учень 4 класу Рівненської спеціалізованої школи №2. Хлопець врятував свого 9-тирічного товариша, який провалився під кригу.

Крім того, за мужність та героїзм нагороджені номінанти акції:
4. Шевченко Василь Семенович – водій підприємства «Добропільська автобаза» ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля», Донецька область. Чоловік став свідком того, як під кригу провалився 12-річний хлопчик. Він заліз у воду та допоміг юнаку вибратись на берег.
5. Лисюк Наталія Сергіївна – медична сестра Червоноармійської районної лікарні, смт. Червоноарміськ Житомирської області. Жінка побачила, як у ставку почав тонути 4-річний хлопчик, і одразу прийшла йому на допомогу. Наталія Лисюк витягла хлопця з води і надала йому першу медичну допомогу.
6. Барабаш Максим Васильович – учень 10 класу ЗОШ №60 м. Миколаєва. Юнак врятував життя 2-річного хлопчика, який впав у колодязь. Горловина криниці була надзвичайно вузькою, але худорлявий Максим зміг спуститися на дно 16-тиметрового колодязя і виніс з нього дитину.
7. Іванів Юрій Орестович – начальник караулу 4-ДПРЧ Франківського району м. Львова ГТУ МНС України у Львівській області. Майор служби цивільного захисту врятував жінку, яка намагалася вистрибнути з вікна п’ятого поверху під час пожежі у Львові. Рятувальник піднявся на 5-ий поверх крізь охоплену полум’ям сходову клітку, увірвався на балкон і фактично у мить стрибка встиг схопити жінку за руку та втягнути її на балкон.
8. Павленко Єлизавета Романівна – учениця 4 класу ЗОШ №13 м. Ірпінь, Київська область. У Чигирині Черкаської області на міському пляжі біля річки Тясмин 9-річна Ліза Павленко врятувала 7-річну дівчинку, яка ледь не потонула.
9. Криворучко Ігор Володимирович – старший пожежний Державної пожежно-рятувальної частини №1 м. Луцька Луцької міськ-районної служби цивільного захисту. Сержант служби цивільного захисту врятував рибалку, який провалився під кригу. Наблизитись до чоловіка, який тонув, ближче ніж за 10 метрів було неможливо, тому Ігор Криворучко обв’язався мотузкою і стрибнув у крижану воду. Рятувальнику вдалося доплисти до рибалки, схопити його та виштовхнути з води.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • Команда робототехніки Ліцею № 9 отримала патент на винахід
  • У бою за Україну загинув наш земляк Недвига Олексій
  • Реабілітація дітей з інвалідністю
  • Про надання матеріальної допомоги
  • «Реконструкція гуртожитку по вул. Промислова, 9/2 у м. Павлоград Дніпропетровської області (житло для внутрішньо переміщених осіб)», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-009320-a
  • Про відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води
  • Про визначення балансоутримувача нерухомого комунального майна
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Протокол засідання молодіжної ради при Павлоградській міській раді
  • Про надання дозволу на обробку інформації на обробку інформації на типовому робочому місці Користувача ІКС ЄДР
  • Привітання міського голови з днем матері
  • До міжнародного Дня руху заради здоров’я
  • Привітали бітьків -вихователів
  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій