Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 21.11.2012 р.

Ноябрь 21st, 2012 Новини Вывести на печать

20 листопада в Україні набирає чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс
В ніч з 19 на 20 листопада в Україні набирає чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс (КПК), який повністю змінює судову та слідчу процедуру в країні. Цю подію губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул назвав важливим кроком для вдосконалення правової системи, який став реальністю завдяки політичній волі Президента України Віктора Януковича та є підтвердженням докорінних модернізаційних змін в Україні. Про це він заявив на семінарі для працівників правоохоронних органів Дніпропетровщини щодо впровадження норм нового КПК.
У семінарі “Особливості реєстрації заяв і повідомлень про злочини та проведення першочергових слідчих дій у кримінальних провадженнях за нормами нового Кримінального процесуального кодексу України” узяли участь керівництво прокуратури Дніпропетровської області, ГУМВС України в Дніпропетровській області, УМВС України на Придніпровській залізниці, Державної податкової служби у Дніпропетровській області, Управління служби безпеки України у Дніпропетровської області, а також близько тисячі працівників цих структур: слідчі, керівники органів розслідування, керівників чергових частин та інші.
Як зазначила прокурор області Наталія Марчук, мета прийняття нового КПК – посилити захист прав громадян: «Перед нами стоїть важливе завдання — це відповідальна робота з реалізації норм нового Кримінального процесуального кодексу, щоб люди відчули, що вони захищені».
Під час виступу перед учасниками семінару, губернатор Олександр Вілкул наголосив, що від ставлення громадян до правоохоронних органів великою мірою залежить рівень довіри людей до держави в цілому.
«Усвідомлення важливості цілей, що ставилися при проведенні реформ у сфері кримінального судочинства, має об’єднати ваші зусилля щодо неухильного виконання положень нового Кодексу. Переконаний, що ваш професіоналізм, ініціативність та наполегливість будуть сприяти ефективному впровадженню всіх нововведень. Закликаю всіх до спільної та злагодженої роботи, відповідального ставлення до власних обов’язків. Саме від цього залежатиме ваш авторитет, оцінка вашої роботи з боку людей, розбудова України як правової держави», — сказав Олександр Вілкул.
Наталія Марчук подякувала губернатору за підтримку облдержадміністрації у реалізації правоохоронцями державної політики в сфері захисту прав та свобод громадян та в утвердженні України як європейської правової держави.

Довідка
Верховна Рада України 13 квітня 2012 за № 4651-VI прийняла новий Кримінальний процесуальний кодекс (КПК), який набирає чинність з 20.11.2012. КПК зразку 1961 року, за яким жила наша держава, відходить у минуле.
Новий КПК містить чимало нововведень, і в першу чергу покликаний зрівняти права захисту та обвинувачення в кримінальному процесі.
Стимулом до реформування КПК став вступ України до Ради Європи та прийняття зобов’язань щодо прийняття нового КПК. Ця авторитетна міжнародна організація жорстко критикувала старий КПК.
Новий Кримінальний процесуальний кодекс України надає у розпорядження правоохоронних органів сучасні та дієві механізми боротьби зі злочинністю.
Він підвищує значущість і відповідальність насамперед співробітників прокуратури, розширює координуючу роль прокуратури в питаннях забезпечення законності та протидії злочинності.
В Україні почне працювати Єдиний реєстр досудових розслідувань.
Термін ведення слідства обмежується від 6 до 12 місяців, запобіжний захід обирається тільки слідчим суддею. Також вводиться домашній арешт, як запобіжний захід і будуть застосовуватись електронні пристрої, що дозволять стежити за місцем розташування заарештованого.
Тримання під вартою визначається як виняток, необхідність якого сторона обвинувачення повинна довести в суді.
Кодекс сприяє підвищенню оперативності, ефективності та справедливості кримінального судочинства.
Кодекс ліквідує можливість повернення справи на додаткове розслідування. Посилено права адвоката у збиранні доказів, запроваджено механізми захисту адвокатської таємниці.
Новий Кримінальний процесуальний кодекс України містить й ряд інших суттєвих змін, завдяки чому судова система держави буде «некаральним» органом.
Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині за 10 місяців 2012 року індекс промислової продукції зріс майже на 3 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року»

На Дніпропетровщині за 10 місяців 2012 року індекс промислової продукції зріс майже на 3 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації, підбиваючи підсумки роботи промислового комплексу регіону.

«Стабільне зростання обсягів промислового виробництва в Дніпропетровській області забезпечено за рахунок модернізації базових галузей регіональної економіки та реалізації великих інфраструктурних проектів за підтримки нашого Президента Віктора Федоровича Януковича. Перш за все, це будівництво окружної дороги навколо Дніпропетровська та правобережних з’їздів з Кайдацького мосту, а також відновлення будівництва Дніпропетровського метро», — сказав Олександр Вілкул.
Високий індекс промислової продукції Дніпропетровщини, який становить 102,7%, є показником зростання обсягів виробництва найважливіших видів промислової продукції. Зокрема, на Дніпропетровщині за 10 місяців 2012 року виготовлено близько 8 млн тонн чавуну, що на +7,3 % більше ніж за аналогічний період минулого року, труб великого і малого діаметрів – 1,2 млн тонн (зросло на +8 %), елементів збірних конструкцій для будівництва – більше 225 тис тонн (зросло на +4,4%), цементу – 1,5 млн тонн (зросло на +7,3%).
Зростання обсягів промислової продукції забезпечує і видобувна промисловість (індекс промислової продукції добувної промисловості за 10 місяців 2012 року склав 105%). Зокрема, за 10 місяців цього року видобуто 10 млн тонн вугілля, що майже на +15 % більше, ніж за аналогічний період минулого року, руди і концентратів залізних неагломерованих – 53,7 млн тонн та агломерованих – 25,3 млн тонн (зросло майже на +10 %).
Індекс промислової продукції виробництва та розподілення електроенергії за 10 місяців 2012 року склав 107,4%, вироблено 12,4 млрд квт год електроенергії: виробництво харчових продуктів зросло на +7%, легкої промисловості на + 17,2%.
Дніпропетровщина впевнено продовжує виконувати роль локомотиву української економіки.

28 листопада на Дніпропетровщині буде проведена річна комплексна перевірка регіональної системи централізованого оповіщення населення

28 листопада на Дніпропетровщині буде проведена комплексна перевірка регіональної системи централізованого оповіщення населення.
Перевірка системи оповіщення населення проводиться щоквартально. Сирена – це основний спосіб привернення уваги населення в разі надзвичайної ситуації. Інформація про те, що в цьому випадку потрібно робити, передається по радіо, телебаченню та за допомогою гучномовців у публічних місцях.
О 13 годині 55 хвилин в містах та районах Дніпропетровської області будуть включені сирени. Вони будуть означати попереджувальний сигнал «Увага всім!».
Почувши такий сигнал, необхідно: на роботі (вдома) увімкнути радіо або місцеві канали телебачення та уважно прослухати інформацію, яку надасть управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення області.
Інформація передається протягом 5-7 хвилин після подачі звукових сигналів.
Вислухавши повідомлення управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, кожен повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками. Також потрібно сповістити про почуте сусідів, особливо людей похилого віку.
28 листопада тривога буде учбовою. Проте кожен громадянин повинен бути підготовленим до дій при виникненні надзвичайної ситуації або події.
Громадяни! Будьте уважні до повідомлень і сигналів управління з питань надзвичайних ситуацій. Це врятує вам, рідним та близьким життя, збереже здоров’я та домівки.
На Дніпропетровщині за місяць реалізації першого в Україні пілотного проекту з надання адміністративних послуг через поштові відділення жителям регіону надано 123 послуги

На Дніпропетровщині з ініціативи губернатора Олександра Вілкула реалізується перший в Україні проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту». Першими розпочали роботу за принципом «єдиного вікна» п’ять відділень поштового зв’язку — у місті Кривий Ріг (№ 6, 69 та 84), у селі Могилів Царичанського району та місті Марганці (№ 6). За місяць реалізації на Дніпропетровщині цього проекту через п’ять зазначених поштових відділень жителям регіону надано 123 послуги, з яких 105 – щодо оформлення довідок про отримання доходів (пенсій) та 18 – з оформлення субсидій. Про це повідомила директор Дніпропетровської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Ірина Кільчинська.
«Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула обласна влада надає системну підтримку розвитку поштового зв’язку та створює комфортні умови з надання жителям нашої області адміністративних послуг. Робота центрів адмінпослуг, які створені при поштових відділеннях в рамках пілотного проекту, покликана розширити діючу мережу з надання адмінпослуг та максимально наблизити її до людини. «Укрпошта» має розгалужену систему поштових відділень, тому у ході реалізації цього проекту перелік адміністративних послуг та кількість поштових відділень, у яких будуть створені центри адмінпослуг, розширюватимуться. Така система роботи дозволить громадянам обирати найближче відділення адмінпослуг та економити свій час», — сказала Ірина Кільчинська.
На прикладі поштових відділень у Кривому Розі, Марганці та селі Могилів Царичанського району наразі відпрацьовуються типові стандарти надання адмінпослуг через пошту у великих містах, містах обласного підпорядкування та в сільських районах. В майбутньому ця практика буде поширена в всіх містах і районах нашої області, а надалі – по всій Україні.
Загалом на Дніпропетровщині за ініціативою Олександра Вілкула створена і розвивається сучасна комплексна система з надання органами влади адміністративних послуг громадянам. Наразі такі послуги жителі області отримують через дозвільні та інформаційно-ресурсні центри, які створені у всіх містах та районах Дніпропетровщини. В тому числі й через інформаційно-ресурсний центр «Відкрита влада» при облдержадміністрації.
Наразі на Дніпропетровщині діє 35 дозвільних центрів у всіх містах та районах області, через які за принципом «єдиного вікна» підприємцям видається 100 % дозвільної документації. Це забезпечує своєчасне (в 90% дострокове) надання дозвільних документів. Наразі спектр надання адміністративних послуг на Дніпропетровщині розширюється.
У поштових відділеннях, які є учасниками проекту «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту» проведена реконструкція, встановлені інформаційні стенди з переліком адміністративних послуг, технологічними картками, зразками заяв, номерами довідкових телефонів, адресами веб-сайтів та електронної пошти міських та районного інформаційно-ресурсних центрів послуг. В операційній залі розміщений спеціальний інформаційний кіоск, за допомогою якого клієнт може в режимі on-line відслідковувати етап вирішення його питання.
Спеціалісти цих центрів послуг надають консультації громадянам щодо оформлення технологічних карток та заяв, формують пакет документів та надсилають його до муніципальних центрів послуг. Після цього у відділенні, з якого був надісланий запит, клієнт отримує необхідні документи – довідки, посвідчення тощо.
У цих населених пунктах послугу можна отримувати навіть вдома. Для цього листоноша прийде до громадянина додому, заповнить всі необхідні анкети. Вони будуть відправлені до міського або районного інформаційно-ресурсного центру, які створені на базі дозвільних центрів міст і районів області. В інформаційно-ресурсному центрі звернення громадянина буде розглянуте відповідними органами влади та прийнято рішення. Після цього документ листоноша принесе громадянину додому.
Довідково:
Наразі у відділеннях «Укрпошти», які беруть участь реалізації пілотного проекту щодо надання адміністративних послуг, можна отримати такі види послуг:
• Видача акта обстеження земельної ділянки на наявність зелених насаджень.
• Присвоєння поштової адреси об’єктам нерухомого майна:
1. Приміщенню (у разі реконструкції нежилих приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку).
2. Приміщенню (у разі об’єднання жилих приміщень в одне).
3. Будівлям та спорудам (у разі якщо будівництво не завершене).
4. Об’єктам (у разі присвоєння поштової адреси приміщенням та об’єктам комунальної власності міста, району, що перебувають в оренді).
5. Будівлям та спорудам (у разі визнання права власності на об’єкт нерухомості за рішенням суду).
6. Будівлям та спорудам (у разі об’єднання домоволодіння або виділення окремих часток домоволодіння).
7. Об’єктам (у разі впорядкування нумерації існуючих капітальних будівель, споруд або приміщень).
• Встановлення статусу та видача посвідчень (довідок):
1. Батьків та дитини з багатодітної сім’ї.
2. Учасника війни.
3. Інваліда війни.
4. Члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни.
5. Жертви нацистських переслідувань.
6. Ветерана праці.
7. Дитини війни.
• Соціальні послуги:
1. Отримання субсидії на відшкодування витрат на оплату комунальних послуг, придбання твердого та скрапленого газу.
2. Довідка про отримання доходів (пенсії).
В ході реалізації проекту цей перелік буде розширюватися.
На Дніпропетровщині обласна влада надає системну підтримку розвитку поштового зв’язку. Нагадаємо, у серпні 2012 року між облдержадміністрацією, обласною радою та УДППЗ «Укрпошта» підписано Меморандум, згідно з яким обласна влада надає пільгові ціни на оренду комунального майна для розміщення підприємств «Укрпошти», допомагає в реконструкції відділень та встановленні нових поштових скриньок жителям регіону.
У Дніпропетровській області реалізується масштабний проект «Електронний регіон». Його мета — підвищити ефективність управління областю, сприяти розвитку бізнесу та притоку інвестицій, забезпечити доступність і прозорість послуг для громадян і бізнесу.

До електронного реєстру пацієнтів на Дніпропетровщині вже внесено близько 370 тис жителів області

З метою підвищення якості та ефективності надання медичної допомоги, а також для достовірності статистичної інформації на Дніпропетровщині в лікувально-профілактичних закладах із вересня 2012 року розпочалося впровадження єдиного електронного реєстру пацієнтів. На сьогодні в електронній базі даних зареєстровано вже близько 370 тис осіб.
Згідно наказу Міністерства охорони здоров`я України «Про затвердження Тимчасового порядку ведення електронного реєстру пацієнтів Вінницької, Дніпропетровської, Донецької областей та міста Києва» на Дніпропетровщині у Центрах первинної медико-санітарної допомоги впроваджуються заходи щодо ведення електронного реєстру пацієнтів.
«Електронна система ведення реєстру пацієнтів – сучасний підхід до надання високоякісної медичної допомоги, який застосовується в багатьох країнах світу. Переваги саме електронного методу збору та зберігання інформації можуть оцінити як медики, так і самі пацієнти. Ми вже маємо досвід електронної реєстрації пацієнтів з цукровим діабетом, гіпертонічною хворобою тощо. Завдяки єдиній електронній базі громадяни зможуть звертатися до медичного закладу будь-якого міста України незалежно від місця реєстрації. В електронній системі зберігатиметься інформація про призначені лікарські засоби та необхідність у забезпеченні пацієнтів пільговими медикаментами», — сказала заступник начальника головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова.
За дорученням Міністерства охорони здоров`я для лікувально-профілактичних закладів України був розроблений програмний продукт «УкрМедСофт: поліклініка». Це сертифікований продукт, за яким проводиться внесення пацієнтів до електронного реєстру.
У вересні 2012 на базі Дніпропетровського обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики було створено навчальний центр з питань впровадження електронного реєстру пацієнтів. Медичні працівники, які відповідальні за ведення реєстру у Центрах первинної медико-санітарної допомоги, вже пройшли навчання.
Наразі для амбулаторій загальної практики – сімейної медицини вже придбано 794 одиниці комп`ютерної техніки та в усіх 53 Центрах первинної медико-санітарної допомоги встановлено комп`ютерну програму «УкрМедСофт: поліклініка».
Електронний реєстр є єдиною інформаційною системою збирання, реєстрації, зберігання, оновлення, використання відомостей про пацієнта та отриману ним медичну допомогу.
Медичні працівники лікувально-профілактичних закладів вносять до реєстру:
• прізвище, ім`я, по батькові пацієнта;
• стать пацієнта;
• дату народження;
• групу крові та резус-фактор;
• місце народження особи;
• місце проживання;
• місце роботи;
• серію і номер паспортного документа (свідоцтва про народження – для осіб, які не досягли 16-річного віку);
• номер і серію пільгового посвідчення, пільгову категорію, групу інвалідності (для пільгових категорій населення);
• данні про лікувально-профілактичний заклад, де пацієнту надана медична допомога;
• вид наданої пацієнту медичної допомоги;
• найменування лікарських засобів, що закуплені для лікування пацієнта за рахунок державного та місцевих бюджетів;
• згоду пацієнта на обробку персональних даних за встановленою Міністерством охорони здоров`я формі.
«Реєстрація та внесення до електронної бази особистих даних відбувається тільки за особистої письмової згоди пацієнта. Відмова особи від внесення її даних до реєстру ні в якому разі не означає, що медична допомога в амбулаторіях Центрів первинної медико-санітарної допомоги буде надаватися в не повному обсязі», — сказала заступник начальника головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова.
Медичні заклади, що володіють електронним реєстром, забезпечують захист персональних даних пацієнтів згідно Законів України «Про інформацію», «Про захист персональних даних», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах».
Наразі електронною базою даних забезпечуються Центри первинної медико-санітарної допомоги та згодом усі лікувально-профілактичні заклади області перейдуть на електронне ведення реєстру пацієнтів.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження