Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Январь 18th, 2012 Новини Вывести на печать

До 80-річчя Дніпропетровщини буде виданий каталог «Герби Дніпропетровської області»

До 80-річчя Дніпропетровщини буде виданий каталог «Герби Дніпропетровської області». Про це під час засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення 80-річчя створення Дніпропетровської області повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний. У нараді також взяли участь перший заступник голови обласної ради Анатолій Адамський, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.
«80-річчя області – це визначна подія для Дніпропетровщини. Нам є чим пишатись. І усвідомлення великого потенціалу, вагомих успіхів та трудових звершень, що вписані в історію нашого регіону, надає сили і наснаги для нових досягнень», – сказав Вячеслав Задорожний.
До 80-річчя області буде виданий каталог «Герби Дніпропетровської області». У день річниці створення Дніпропетровської області – 27 лютого, відбудеться урочистий концерт. Привітати Дніпропетровщину з ювілеєм приїдуть поважні гості з інших країн, міжнародних організацій, міст та областей-побратимів.
У містах та районах регіону пройдуть спортивні заходи. У Дніпропетровську буде організована виставка портретів усіх губернаторів області. Крім цього з визначною датою в цей день керівники міст та районів урочисто привітають почесних жителів міст, Героїв Соціалістичної Праці і повних кавалерів ордена Трудової Слави.
Підготовка до святкових заходів та відзначення ювілею області проходять згідно зі спільним розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула та голови обласної ради Євгена Удода.
Вячеслав Задорожний дав доручення керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, головам райдержадміністрацій, міським головам забезпечити безумовне виконання плану заходів з відзначення 80-річчя створення Дніпропетровської області відповідально підійти до підготовки святкових заходів, які пройдуть 27 лютого 2012 року на території Дніпропетровської області.

Довідка:

27 лютого 1932 року на базі 5 округів була утворена Дніпропетровська область. Пізніше, в 1938 та 1939 роках, частина її території увійшла до складу новостворених Запорізької, Миколаївської та Кіровоградської областей, і Дніпропетровська область набула сучасних кордонів.

З нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи в містах та районах Дніпропетровської області пройдуть 78 спортивних змагань

За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула з нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи в містах та районах Дніпропетровської області буде проведено 78 спортивних змагань. У них візьмуть участь майже 6 000 спортсменів різного віку.
Розклад найбільш значимих спортивних заходів з 19 по 22 січня:
19-22 січня – чемпіонат області з шашок серед молоді, юніорів, кадетів, молодших кадетів і юних надій, м. Дніпродзержинськ, ДЮСШ №2,
19-24 січня – обласні змагання серед працівників вищих навчальних закладів з волейболу, настільного тенісу, бадмінтону, футзалу, м. Дніпропетровськ,
20-21 січня – чемпіонат області з легкої атлетики серед юнаків (1995 р.н. і молодше), м. Дніпропетровськ, ДДІФКіС та СДЮШОР№3,
20-21 січня – чемпіонат області з боксу серед жінок, м. Дніпропетровськ, ДДІФКіС,
21-22 січня – зимовий чемпіонат області зі стрибків у воду, м. Дніпропетровськ, басейн ПДАБА,
21-22 січня – чемпіонат області з дзюдо серед юнаків та дівчат до 17 років, м. Дніпропетровськ, СДЮШОР №6,
21-22 січня – чемпіонат області з боротьби самбо серед юнаків та дівчат (1994-1995 р.н. та 1998-99 р.н.), м. Нікополь, СК «Електрометалург»,
21-22 січня – чемпіонат області зі скелелазіння (боулдерінг), м. Дніпропетровськ, СК «Метеор»,
22 січня – турнір з бадмінтону присвячений Дню Соборності та Свободи м. Дніпропетровськ, СК «Метеор».

За інформацією управління у справах фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Наприкінці березня 2012 року буде введено в експлуатацію першу чергу реконструкції фільтрів на Аульському водоводі
За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів робочу нараду щодо реконструкції швидких безнапірних фільтрів та системи збирання освітленої води з відстійників цеху очисних споруд на Аульському водоводі. Наразі завершується перший етап реконструкції фільтрів. Реконструкція Аульського водоводу дасть можливість покращити якість питної води для близько 1,5 млн жителів області, значно зменшити витрати питної води на промивку фільтрів та зменшити скидання промивних вод у Дніпро. Перший етап реконструкції буде введено в експлуатацію наприкінці березня 2012 року.
Наразі завершується перший етап реконструкції швидких безнапірних фільтрів та системи збирання освітленої води Аульського водоводу. На об’єкті завершуються роботи щодо заміни зношеного обладнання та пересипки піщаного наповнювача 12 з 24 фільтрів підприємства. Вартість першого етапу реконструкції складає близько 12 млн грн. Фінансування проводиться з державного та обласного бюджетів.
У 2012 році подана заявка до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на реалізацію другого етапу реконструкції швидких безнапірних фільтрів Аульського водоводу.
Це дасть можливість повністю виконати реконструкцію фільтрів підприємства, що забезпечує питною водою близько 1,5 млн чоловік населення міст Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Верхньодніпровськ, Новомосковськ і прилеглих районів та зменшити на 25 % споживання електроенергії на даному об’єкті завдяки зменшенню фільтрувальних циклів для доведення води до питних норм якості.
«У вересні 2011 року за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула на Аульському водоводі вперше за 25 років розпочалася реконструкція швидких безнапірних фільтрів та системи збирання освітленої води цеху очисних споруд. Завдяки злагодженій роботі обласної влади та Уряду наразі завершуються перший етап реконструкції, який буде введений в експлуатацію вже наприкінці вересня цього року. Це дозволить покращити якість питної води, яку споживають близько 1,5 млн мешканців області та зменшити скидання промивних вод у Дніпро», – сказав Вячеслав Задорожний.
Реконструкція проводиться у два етапи. Загальна вартість проекту реконструкції становить понад 28,5 млн грн. Джерело фінансування – обласний та державний бюджет.
На сьогодні в області реалізується цілий ряд проектів з поліпшення якості води. Це і установка фільтрів доочищення в дитсадках і школах області, і зменшення скиду неочищених стоків у басейн річки Дніпро по місту Дніпропетровськ на 70%, і програма зариблення водойм області, і ряд заходів на Карачунівському водопровідному комплексі «Кривбасводопостачання» з впровадження триступеневої очистки води та ін.

Дніпропетровщина першою з пілотних регіонів запровадила реформу системи охорони здоров’я

Уже два тижні Дніпропетровська область живе в умовах реформованої системи охорони здоров’я: відбулося розмежування медичної допомоги за рівнями, завершено фінансове розмежування закладів охорони здоров’я. Про це в рамках прес-туру по закладам охорони здоров’я Дніпропетровського району заявила заступник начальника головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова.

“У 2011 році ми провели повну інвентарізацію усіх медичних закладів, що розташовані на території області. Цу було необхідно для розмежування медичної допомоги за рівнями її надання — на первинну, вторинну, третинну та швидку медичну допомогу. Найголовнішим кроком став розподіл фінансування, щоб уникнути практики минулих років, коли кошти витрачалися на утримування стаціонарів, а поліклініки та сімейні амбулаторії фінансувалася за остаточним принципом”, — сказала Олена Лугова.

У зв’язку з тим, що Дніпропетровщина є пілотним регіоном з реалізації оголошеної Президентом України Віктором Януковичем реформи системи охорони здоров’я, для області вперше передбачена субвенція з державного бюджету на придбання лікувально-діагностичного обладнання та автотранспорту для закладів первинної медико-санітарної допомоги — загалом область отримає 82 млн. грн., які будуть використані для придбання електрокардіографів, глюкометрів, сумок для лікарів та медсестер, легкових автомобілів для надання невідкладної допомоги.

Практичний сенс розмежування медичних закладів та їх фінансування полягає в тому, щоб зробити медичну допомогу більш доступною для пацієнтів, щоб вони потрапляли до потрібних їм спеціаліста в залежності від симптомів, тяжкості захворювання та загального стану здоров’я.

“Пацієнт як і раніше може звернутися по допомогу до найближчої амбулаторії до лікаря загальної практики. У залежності від складності захворювання пацієнта направляють або на госпіталізацію в стаціонар (вторинний рівень) за допомогою транспорту амбулаторії, або надають допомогу в процесі транспортування (екстрена допомога). Якщо хвороба легка, то пацієнту або надають допомогу в умовах денного стаціонару в тій амбулаторії, до якої він звернувся, або організовується стаціонар вдома у пацієнта під регулярним наглядом сімейного лікаря”, — сказала Олена Лугова.

Нагадаємо, що проект модернізації системи охорони здоров’я в Дніпропетровській області було презентовано в Дніпропетровській облдержадміністрації 31 травня минулого року. Унікальність цієї розробки полягає в тому, що вперше такий документ був створений системно, за європейським зразком, з використанням кращих практик країн та залученням консультантів міжнародної консалтингової компанії «Deloitte», які мають досвід успішних проектів у сфері охорони здоров’я.

“Підсумком цієї презентації став покроковий план розвитку системи охорони здоров’я Дніпропетровщини. У рамках реалізації цього проекту були виділені пріоритетні напрямки — розвиток закладів первинної медико-санітарної допомоги та екстреної медичної допомоги”, — зазначила Олена Лугова.

Наразі в області діють 53 центри первинної медико-санітарної допомоги з мережею підпорядкованих структурних підрозділів — 380 амбулаторій, які максимально наближені до місць проживання населення.

Окремим самостійним блоком виділена екстрена медична допомога: протягом 2011 року затверджено 7 станцій швидкої медичної допомоги, відкрито 33 додаткових пункти базування бригад “швидкої”, додатково створено 40 бригад швидкої медичної допомоги. Така мережа тепер обслуговує всю область, незважаючи на адміністративні межі між містами, селами та районами.

У результаті реформи заклади первинної медико-санітарної допомоги тепер фінансуватимуться з районних та міських бюджетів, а лікарні — з обласного. На дев’ятій сесії Дніпропетровської обласної ради було прийнято рішення про прийняття на баланс області міських та районних лікарень. Крім того, в лікарнях для забезпечення прозорості фінансової і професійної діяльності в рамках модернізації були створені Наглядові ради. Створення Наглядових рад при лікарнях — це загальносвітова практика. Вона застосовується в Європі. Це дає високу якість управління, перешкоджає корупції в медицині і дозволяє громадськості контролювати лікарні.

Дніпропетровщина першою з пілотних регіонів запровадила реформу системи охорони здоров’я

Уже два тижні Дніпропетровська область живе в умовах реформованої системи охорони здоров’я: відбулося розмежування медичної допомоги за рівнями, завершено фінансове розмежування закладів охорони здоров’я. Про це в рамках прес-туру по закладам охорони здоров’я Дніпропетровського району заявила заступник начальника головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова.

“У 2011 році ми провели повну інвентарізацію усіх медичних закладів, що розташовані на території області. Цу було необхідно для розмежування медичної допомоги за рівнями її надання — на первинну, вторинну, третинну та швидку медичну допомогу. Найголовнішим кроком став розподіл фінансування, щоб уникнути практики минулих років, коли кошти витрачалися на утримування стаціонарів, а поліклініки та сімейні амбулаторії фінансувалася за остаточним принципом”, — сказала Олена Лугова.

У зв’язку з тим, що Дніпропетровщина є пілотним регіоном з реалізації оголошеної Президентом України Віктором Януковичем реформи системи охорони здоров’я, для області вперше передбачена субвенція з державного бюджету на придбання лікувально-діагностичного обладнання та автотранспорту для закладів первинної медико-санітарної допомоги — загалом область отримає 82 млн. грн., які будуть використані для придбання електрокардіографів, глюкометрів, сумок для лікарів та медсестер, легкових автомобілів для надання невідкладної допомоги.

Практичний сенс розмежування медичних закладів та їх фінансування полягає в тому, щоб зробити медичну допомогу більш доступною для пацієнтів, щоб вони потрапляли до потрібних їм спеціаліста в залежності від симптомів, тяжкості захворювання та загального стану здоров’я.

“Пацієнт як і раніше може звернутися по допомогу до найближчої амбулаторії до лікаря загальної практики. У залежності від складності захворювання пацієнта направляють або на госпіталізацію в стаціонар (вторинний рівень) за допомогою транспорту амбулаторії, або надають допомогу в процесі транспортування (екстрена допомога). Якщо хвороба легка, то пацієнту або надають допомогу в умовах денного стаціонару в тій амбулаторії, до якої він звернувся, або організовується стаціонар вдома у пацієнта під регулярним наглядом сімейного лікаря”, — сказала Олена Лугова.

Нагадаємо, що проект модернізації системи охорони здоров’я в Дніпропетровській області було презентовано в Дніпропетровській облдержадміністрації 31 травня минулого року. Унікальність цієї розробки полягає в тому, що вперше такий документ був створений системно, за європейським зразком, з використанням кращих практик країн та залученням консультантів міжнародної консалтингової компанії «Deloitte», які мають досвід успішних проектів у сфері охорони здоров’я.

“Підсумком цієї презентації став покроковий план розвитку системи охорони здоров’я Дніпропетровщини. У рамках реалізації цього проекту були виділені пріоритетні напрямки — розвиток закладів первинної медико-санітарної допомоги та екстреної медичної допомоги”, — зазначила Олена Лугова.

Наразі в області діють 53 центри первинної медико-санітарної допомоги з мережею підпорядкованих структурних підрозділів — 380 амбулаторій, які максимально наближені до місць проживання населення.

Окремим самостійним блоком виділена екстрена медична допомога: протягом 2011 року затверджено 7 станцій швидкої медичної допомоги, відкрито 33 додаткових пункти базування бригад “швидкої”, додатково створено 40 бригад швидкої медичної допомоги. Така мережа тепер обслуговує всю область, незважаючи на адміністративні межі між містами, селами та районами.

У результаті реформи заклади первинної медико-санітарної допомоги тепер фінансуватимуться з районних та міських бюджетів, а лікарні — з обласного. На дев’ятій сесії Дніпропетровської обласної ради було прийнято рішення про прийняття на баланс області міських та районних лікарень. Крім того, в лікарнях для забезпечення прозорості фінансової і професійної діяльності в рамках модернізації були створені Наглядові ради. Створення Наглядових рад при лікарнях — це загальносвітова практика. Вона застосовується в Європі. Це дає високу якість управління, перешкоджає корупції в медицині і дозволяє громадськості контролювати лікарні.

Вячеслав Задорожний: «За завданням губернатора Олександра Вілкула заборгованість із заробітної плати на Дніпропетровщині за 2010-2011 роки скорочено у 6 разів»
За завданням губернатора Олександра Вілкула заборгованість із заробітної плати на Дніпропетровщині за 2010-2011 роки скорочено у 6 разів. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний під час наради з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати.
За цей період на Дніпропетровщині отримали заробітну плату майже 14 тисяч працівників. Завдяки цьому кількість осіб, які несвоєчасно отримували заробітну плату, зменшилась у 9 разів – із 15,5 до 1,7 тисяч осіб.
«З перших днів свого призначення на посаду губернатора в березні 2010 року Олександр Вілкул розпочав системну роботу з ліквідації боргів з виплати заробітної плати. Завдяки цьому заборгованість із заробітної плати за 2010-2011 роки скорочено у 6 разів – з 89 млн до 14, 8 млн грн. На сьогодні повністю відсутня заборгованість із заробітної плати у 7 містах та 20 районах області», – сказав Вячеслав Задорожний.
Він також додав, що загальна заборгованість із зарплати в області минулого року скоротилася на 8,4 млн грн – з 23,2 млн грн до 14,8 млн грн. У тому числі борг підприємств-банкрутів торік скорочений на 4,3 млн грн (на 40,1%) і наразі складає 6,4 млн грн, а це 43% загального боргу по області.
Більш ніж удвічі в регіоні зменшилася кількість підприємств-боржників – з 77 до 31 підприємства, у тому числі підприємств-банкрутів – майже удвічі – з 27 до 14.
У 2011 році повністю ліквідовані борги в містах Орджонікідзе, Павлоград, а також Апостолівському, Новомосковському, Павлоградському та П’ятихатському районах.
Звертаючись до голів міських та районних комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати, Вячеслав Задорожний наголосив, що губернатор Олександр Вілкул поставив завдання – у 2012 році повністю ліквідувати борги з зарплати. Він доручив головам комісій по кожному економічно активному підприємству-боржнику розробити графік погашення заборгованості й чітко контролювати їх дотримання. Аналогічні графіки необхідно розробити Головному управлінню юстиції в Дніпропетровській області разом з арбітражними керуючими по підприємствах-банкрутах.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.