Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ 22.02.2012

Февраль 22nd, 2012 Новини Вывести на печать

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Таджикистан в Україні Шухрат Султонов привітав губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула та жителів регіону з 80-річчям області
«Уважаемый Александр Юрьевич!
От имени Посольства Республики Таджикистан в Украине, прошу Вас принять искренние поздравления со знаменательной датой: 80-летием образования Днепропетровской области.
Славная Днепропетровщина, имея богатейшую и самобытную историю, традиционно является одной из ведущих областей Украины, экономика которой во многом влияет на развитие всей страны. Обладая мощной промышленностью, высокоразвитой транспортной инфраструктурой, богатыми природными ресурсами и плодородными землями, Днепропетровская область достигла впечатляющих результатов, свидетельством чему – высокие экономические показатели, передовое промышленное и сельскохозяйственное производство.
Только за последние годы за счет создания новых и модернизации действующих промышленных производств освоен выпуск более 2400 новых видов продукции. Область уверенно занимает первое место в Украине по объемам прямых иностранных инвестиций, которые, по итогам 2011 года, составили более 8 млрд долл США, а внешнеторговый оборот достиг почти16 млрд.долл. США. Не секрет, что эти и многие другие достижения области стали возможны во многом, благодаря Вашим, Александр Юрьевич, качествам организатора, умению непосредственно возглавить и творчески направить работу.
Между Днепропетровской областью и Согдийской областью Республики Таджикистан действует Соглашение о торгово-экономическом, научно-техническом и культурном сотрудничестве. Состоявшийся в декабре 2011 года визит Президента Таджикистана в Днепропетровскую область, важные встречи, прошедшие на именитых предприятиях и организациях, безусловно, будут способствовать дальнейшему углублению дружеских таджикско-украинских отношений и дальнейшему развитию двустороннего сотрудничества в различных сферах.
Позвольте, еще раз сердечно поздравить с 80-й годовщиной образования области и пожелать достижения новых свершений на благо братского народа Украины», — йдеться у привітанні.

Голова Одеської облдержадміністрації Едуард Матвійчук та голова Одеської облради Микола Пундик привітали губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула та жителів області із 80-річним ювілеєм регіону

«Дорогі жителі Дніпропетровщини!

Сердечно вітаємо вас з 80-річчям утворення вашої області!
Придніпров’я внесло надзвичайно вагомий вклад у промисловий комплекс України, її продовольчі запаси, здобутки науки та культури. У вашому чудовому регіоні виростали і формувалися кадри шахтарів, металургів, хліборобів, вчених, державних діячів.
Дніпропетровщина є одним з найважливіших політичних, промислових, фінансових, наукових та культурних центрів України.
Упевнені, що плідна співпраця наших регіонів в економічній, соціальній і культурній сферах триватиме і стане запорукою нових досягнень.
Від імені Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради та від нас особисто бажаємо, щоб ви пам’ятали тих, хто стояв біля витоків народження області, створення її економічного, наукового й соціального потенціалу. Успіхів вам у подальшому соціально-економічному розвитку регіону.
Зі святом!», — йдеться у привітанні.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров привітав губернатора Олександра Вілкула та жителів Дніпропетровщини із 80-річчям області

«Шановні жителі Дніпропетровщини!

Щиро вітаю Вас з 80-річчям утворення Дніпропетровської області, провідного промислового центру України з потужним економічним та культурним потенціалом, авангардом світової науково-технічної думки у галузі освоєння космосу.
Сьогодні регіон активно примножує свої надбання, славу могутнього регіону. Переконаний, що визначенні перспективи на майбутнє дають йому можливість утримувати провідні позиції серед областей України. Завдяки працелюбним людям успішно розвиваються підприємство-гігант «Південмаш», Криворізький залізорудний, Західно-Донецький вугільний, Нікопольський марганцеворудний і Дніпропетровський буровугільний басейн, інші життєво важливі виробництва.
На Дніпропетровщині зберігається та розвивається найкраще надбання української культури – петриківський розпис, який є візитною карткою України.
Дніпропетровщина – чудовий край, багатий щедрими степами і садами, унікальними лісами – це справжня житниця України, яка зібрала у минулому році майже три з половиною мільйони тонн зерна.
Переконаний, що талановиті та цілеспрямовані жителі регіону забезпечать славне майбутнє своєї області. Особливі слова вдячності адресую всім громадянам – відповідальним, чуйним та щирим.
У цей святковий день бажаю Вам щасливої долі, міцного здоров’я, благополуччя і наснаги у продовженні славних традицій рідного регіону та України!
Миру, добра та злагоди!», — йдеться у привітанні.

На Дніпропетровщині триває поповнення книжкового фонду бібліотек сільських районів

У рамках Комплексної стратегії розвитку регіону на Дніпропетровщині триває поповнення книжкового фонду бібліотек сільських районів. Зокрема, Царичанська та Петриківська районні бібліотеки Дніпропетровщини у рамках гуманітарної програми Інституту відкритого суспільства (Нью-Йорк – Будапешт) і Міжнародного фонду «Відродження» стали переможцями конкурсу «Поповнення фондів сільських бібліотек й активізація їх культурно-просвітницької роботи з місцевими громадами». Кожна районна бібліотека отримала грант по 10 тис грн.
Найближчим часом бібліотеки Царичанського та Петриківського районів зможуть замовити літературу видану в Україні впродовж 2009-2011 років за різними напрямками. Серед них: дитяча література, сучасна українська проза та поезія, українська класика, зарубіжна класика, дитячі енциклопедії, словники та довідникові видання, а також підручники з історії, культури, політології, філософії та економіки.
«У рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», ініційованого губернатором Олександром Вілкулом, особлива увага приділяється розвитку дітей та їх гуманітарному навчанню. Завдання обласної влади – створити всі необхідні умови для того, щоб діти незалежно від місця проживання: чи то село, чи то велике місто, мали можливість отримувати якісні й нові знання», — сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
У 2011 році за ініціативи Олександра Вілкула бібліотеки шкіл 22 сільських районів Дніпропетровщини отримали 388 книжкових комплектів. До переліку книжок увійшли найкращі твори української, російської та світової літератури (Іван Котляревський, Тарас Шевченко, Олександр Пушкін, Іван Тургенєв, Оскар Уальд, Олександр Грін та інші).
Як повідомлялось раніше, 27 бібліотек Дніпропетровщини пройшли конкурсний відбір від національної програми «Бібліоміст» на отримання комп’ютерів та підключення до мережі Інтернет. Бібліотеки будуть модернізовані впродовж 2012 року.

Геннадій Темник: «Для жителів Новомосковська збудований новий десятиповерховий житловий будинок»

З нагоди відзначення 80-річчя Дніпропетровської області у Новомосковську введений в експлуатацію новий 60-квартрирний житловий будинок. 14 квартир як службове житло у цьому будинку отримають працівники ДП «Придніпровська залізниця».
«На Дніпропетровщині під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізується ціла низка програм із будівництва житла. Зокрема, у 2010 році в містах і районах області було виділено 169 квартир для працівників бюджетної сфери, у 2011 році — 186 квартир — 97 квартир для бюджетників у Дніпропетровську та 89 квартир для медиків у Кривому Розі. У цьому році для жителів Новомосковська збудований новий десятиповерховий житловий будинок. Люди отримають власне житло – це гарний подарунок до 80-річчя Дніпропетровщини», — сказав Геннадій Темник. Він також рекомендував міському голові Новомосковська під час зведення наступного корпусу будинку знайти можливість виділити квартири для медичних працівників міста.
Також в області під керівництвом Олександра Вілкула розпочато реалізацію регіональної програми «Доступне житло», яка є складовою Національного проекту «Нова якість життя» в рамках Програми реформ Президента України Віктора Януковича. У збудованих за цією програмою будинках вартість квадратного метра буде на 20-30% нижчою середньоринкової. У рамках Програми в грудні 2011 року розпочато будівництво нового мікрорайону на житловому масиві «Лівобережний – 3» у Дніпропетровську, де планується звести 16 п’ятиповерхових будинків, а це понад 1000 квартир. Перший будинок буде введений в експлуатацію в серпні 2012 року.
Довідка:
Новий будинок розташований у місті Новомосковську по вул. Короленка. У будинку розташовано 31 однокімнатна і 29 двокімнатних квартир. Дім обладнано централізованою системою опалення, встановлений бойлер, потужність якого дозволяє цілодобово і стабільно забезпечувати всі квартири гарячою водою, встановлені лічильники електроенергії, обладнаний вузол обліку водопостачання, є сміттєпровід та ліфт. У квартирах встановлено енергозберігаючі металопластикові вікна, підлога об лаштована лінолеумом та плиткою.

27 лютого 2012 року Дніпропетровщина зустрічає Родіона Нахапєтова

У рамках святкування 80-річчя області з 27 по 29 лютого 2012 року Дніпропетровщину відвідує наш земляк відомий кіноактор і режисер, народний артист РРФСР Родіон Нахапєтов.

«З радістю й хвилюванням повертаюся на Батьківщину. Святкування 80-річчя області – особлива, знакова подія. Глибоко вдячний губернатору Олександру Вілкулу за те, що запросив мене на чудовий ювілей, за можливість знову бути на рідній землі, спілкуватися з земляками», — сказав Родіон Нахапєтов.
27 лютого гість зустрінеться з головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом. Потім із зіркою кінематографу спілкуватимуться представники ЗМІ. Цього ж дня відбудеться творчий вечір режисера і актора у Дніпропетровському академічному театрі російської драми імені Максима Горького.
28 лютого розпочинаються зйомки фільму про життєвий і творчий шлях Родіона Нахапєтова в циклі передач телевізійного проекту «Свої», присвяченому 80-річчю Дніпропетровської області. Цей міжнародний проект про видатних земляків за підтримки губернатора Олександра Вілкула готується студією «Кінематографіст» при Національній спілці кінематографістів України і демонструється на ТРК «Ера» (канал УТ-1). У рамках циклу глядачі у всіх регіонах країни побачать 10 відеофільмів про Родіона Нахапєтова, Лію Ахеджакову, Олександра Голобородька, Євгена Вєсніка, Сергія Гармаша, Євгена Дятлова та інших видатних вихідців із Дніпропетровщини. Всі бажаючі запрошуються до перегляду програм телевізійного циклу «Свої», який виходить у ефір щонеділі о 23.30 на ТРК «Ера» (УТ-1).
29 лютого Родіон Нахапєтов проведе майстер-клас для студентів Дніпропетровського державного театрально-художнього коледжу.

Довідка:
Нахапєтов Родіон Рафаїлович — радянський, український, російський, американський актор, режисер і сценарист, народний артист РРФСР (1985). Народився 21 січня 1944 року в місті П’ятихатки Дніпропетровської області. Закінчив акторський факультет Всеросійського державного університету кінематографії. З 1978 — актор і режисер кіностудії «Мосфільм». З 2003 року Родіон Нахапетов живе й працює в США і Росії.

Фільмографія:
1964 Живе такий хлопець
1964 Мені двадцять років («Застава Ілліча»)
1964 Перший сніг
1965 Серце матері
1966 Вірність матері
1966 Ніжність
1967 Пароль не потрібен
1967 Пряма лінія
1969 Закохані
1969 Старий будинок
1972 Вино з кульбаб (режисер)
1972 Це солодке слово свобода
1973 З тобою і без тебе … (режисер)
1975 На край світу … (режисер)
1975 Раба любові
1977 Вороги (режисер)
1978 Підозрілий
1980 Не стріляйте в білих лебедів (режисер)
1981 Валентина
1981 Про тебе (режисер, автор сценарію)
1981 Перед зачиненими дверима
1982 Людина, що закрила місто
1983 Дві глави з сімейної хроніки
1983 Пізня любов
1983 Серафим Полубєс та інші жителі Землі
1983 Торпедоносці
1984 Той, хто йде вслід (режисер, автор сценарію)
1984 Прости нас, перша любов
1985 Стрибок
1986 Парасолька для молодят (режисер)
1986 Замах на ГОЕЛРО
1987 Під кінець ночі (режисер)
1988 Політ птаха
1988 Ранкове шосе
1989 Воно
1997 Телепатія (режисер, автор сценарію)
1999 Karen Black: Actress at Work (США)
2000 Забійна сила-2. Місія здійсненна (режисер, актор, продюсер)
2001 Blood of Success (США) (актор, режисер, автор сценарію)
2003 Росіяни в місті ангелів — серіал (актор, режисер, автор сценарію)
2004 Моя велика вірменська весілля — серіал (актор, режисер)
2004 Border Blues (США) (режисер, автор сценарію)
2005 Закохані — 2
2007 Зараження (актор, режисер)

Губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула та жителів області із 80-річним ювілеєм регіону привітав Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко

«Шановний Олександре Юрійовичу!

Великий промисловий і фінансовий потенціал, розвинена транспортна інфраструктура, багаті природні ресурси та родючі землі роблять Дніпропетровщину одним із найпотужніших регіонів України, який упевнено розвивається та є важливим рушієм національної економіки.
Відзначаю значиме місце регіону у здійсненні зовнішніх торгівельних й економічних зв’язків нашої держави, передусім з країнами Європи та Співдружності Незалежних Держав. Бачу широкі можливості для подальшого підвищення ролі області у розвитку практичного співробітництва України із зарубіжжям та висловлюю готовність Міністерства закордонних справ і надалі цьому всебічно сприяти.
Хочу побажати Вам особисто та всім мешканцям Дніпропетровщини міцного здоров’я і благополуччя, а також великої наснаги до нових вагомих здобутків на користь держави та регіону», — йдеться у привітанні.

За сприяння голови облдержадміністрації Олександра Вілкула родина міліціонера, який загинув під час виконання своїх службових обов’язків, отримала нову трикімнатну квартиру

Заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак вручив родині загиблого міліціонера Андрія Мартиненка ключі від трикімнатної квартири у новому будинку у Дніпропетровську.
Андрій Мартиненко загинув 16 вересня 2010 року, з’ясовуючи особу підозрілого громадянина на центральному автовокзалі м. Дніпропетровська. Злочинець вихопив травматичну зброю та наніс смертельне поранення прапорщику міліції Мартиненку та поранив його напарника. 40-річний Андрій Мартиненко помер на місці пригоди. У нього залишилась дружина та дві доньки 6-ти та 17-ти років. Сім’я жила у гуртожитку.
«Наші серця переповнює гіркота втрати та скорбота за товаришами, які, залишаючись вірними Присязі, виконали свій службовий обов’язок, захищаючи людей та їхню безпеку, віддали найдорожче – своє життя. Ми розуміємо, що це невиправна втрата, проте наш обов’язок – на знак вдячності та поваги до людини, що героїчно загинула, оточити турботою родину, що осиротіла», — сказав Іван Ступак.
Він також зазначив, що губернатор Олександр Вілкул та обласна влада надають системну підтримку правоохоронним органам для забезпечення їх максимально ефективної роботи. «Проте в центрі уваги – завжди залишається людина. Правоохоронці виконують складну та небезпечну роботу і забезпечити їм та їх родинам комфортні умови життя – наше головне завдання», — сказав Іван Ступак.
Дружина загиблого Світлана подякувала за увагу, яка приділяється її родині з боку обласної та міської влади, а також колегам чоловіка.
«Дякуємо всім, що не залишили нас наодинці із нашим горем. Ця підтримка для нас дуже важлива. Ми вдячні владі, що тепер маємо власне житло», — сказала дружина загиблого. Також у подарунок сім`я отримала побутову техніку.
Протягом 2010 – 2012 рр на Дніпропетровщині нове житло отримали 230 родин співробітників правоохоронних органів. У 2010 році власниками нових квартир стали 83 родини, у 2011 – було виділено 155 квартир, і вже у 2012 – 33 родини отримали ключі від нового житла.

У рамках святкування 80-річчя області презентовано журнал «Спортивна Дніпропетровщина», виданий за підтримки Олександра Вілкула

У рамках святкування 80-річчя Дніпропетровської області начальник управління у справах фізичної культури і спорту Олександр Пшеничников презентував журнал «Спортивна Дніпропетровщина», виданий за підтримки Олександра Вілкула.
«Свій 80-річний ювілей Дніпропетровщина зустрічає з великими досягненнями у розвитку економіки, соціальної сфери, в тому числі фізичної культури і спорту. Конкретними досягненнями і перемогами наша область підтверджує статус регіона-лідера в Україні. 2012 рік визначений Президентом України Віктором Януковичем Роком спорту та здорового способу життя. В області під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізується низка проектів задля розвитку в регіоні однієї з найпотужніших спортивних баз в Україні. Тому сьогодні ми презентуємо перший цілісний журнал, присвячений історії розвитку фізичної культури і спорту в регіоні протягом 80 років», — сказав Олександр Пшеничников.
На сторінках журналу розповідається про видатних людей, які зробили гідний внесок у розвиток фізкультури і спорту в регіоні: голів обласної фізкультурно-спортивної організації та органів центральної виконавчої влади. Окремі сторінки видання присвячені видатним досягненням спортсменів та тренерів нашої області на Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських іграх, чемпіонатах Світу та Європи, а також розвитку руху ветеранського спорту в регіоні.
Журнал зібрав у собі всю історію створення та діяльність обласних фізкультурно-спортивних товариств та Дніпропетровського обласного відділення Національного олімпійського комітету. Особлива увага приділяється підготовці спортивного та кадрового резерву регіону, зокрема, у дитячо-юнацьких спортивних школах, Дніпропетровському вищому училищі фізичної культури, Дніпропетровській обласній школі вищої спортивної майстерності, у Дніпропетровському державному інституті фізичної культури та спорту та Дніпродзержинському коледжі фізичної культури.
Журнал «Спортивна Дніпропетровщина» наповнений цікавими ілюстративними матеріалами, фотографіями видатних спортсменів, тренерів, працівників галузі, які створювали та подовжують створювати славну спортивну історію регіону. Його буде передано у фізкультурно-спортивні заклади області та у Дніпропетровський історичний музей ім.Д.Яворницького.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва
  • Шановні працівники Служби безпеки України!
  • Протокол проведення установчих зборів для формування складу молодіжної ради при Павлоградській міській раді