Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 25.06.2012

Июнь 25th, 2012 Новини Вывести на печать

ПРЕС-РЕЛІЗ Дніпропетровськ, 25 червня 2012 року

За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Андрій Муксімов відкрив новий молочно-виробничий комплекс «Єкатеринославський» у селі Чумаки Дніпропетровського району

У рамках державної програми розвитку молочного скотарства за дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Андрій Муксімов відкрив новий молочно-виробничий комплекс «Єкатеринославський» у селі Чумаки Дніпропетровського району. Підприємство розраховане на 1,5 тис корів, 1,8 тис молодняку та виготовлятиме при повній потужності близько 48 тонн молока на добу.

Молочно-виробничий комплекс складається з 4 ферм для нетелів та 3 ферм для дійних корів. Молочні ферми споруджені за сучасними технологіями, які забезпечать високу ефективність виробництва якісної продукції. Зокрема, комплексом передбачено врегулювання мікроклімату в корівниках із захистом від сильних морозів та спеки, вільні умови утримання тварин та вільний доступ до води, систему автоматичного доїння, яка оснащена електронними пультами управління кожного доїльного місця.
Для забезпечення автоматизованої системи управління стадом передбачено використання вушних бирок з електронним чипом, що дозволяє здійснювати он-лайн контроль та облік надоїв, а також визначати фізичний стан кожної корови, здійснювати облік продуктивності та хвороб.
На ферму завезені корови швіцької породи, яка виведена в Швейцарії чистопородним розведенням. Вона розповсюджена в країнах Європи, Азії, Америки й Африки. Для забезпечення високої продуктивності у надоях молока цій породі цілком підходять кліматичні умови Дніпропетровської області. Тож у рамках даного проекту буде налагоджено розведення цієї швіцької породи у нашому регіоні.
Підприємство розраховане на 1,5 тис корів та 1,8 тис молодняку. Наразі на підприємстві налічується 500 нетелів, які вже у серпні дадуть перший надій. До кінця року заплановано придбати ще 1,5 тисячі нетелів, що дозволить отримувати до 48 тонн молока на добу, тобто понад 18,5 кг молока на одну дійну корову. Вартість проекту будівництва складає 80 млн грн. Вартість 2 тис нетелів складає близько 56 млн грн.
«Президент України Віктор Федорович Янукович поставив завдання забезпечити українців якісною молочною продукцією. Тому особливу увагу обласна влада під керівництвом Олександра Вілкула приділяє розвитку сільського господарства, зокрема розвитку молочного скотарства. Виробництво молока в області здійснюється як на великотоварних фермах, так і в приватному секторі. У рамках регіональної програми розвитку молочного скотарства минулого року фермерські господарства області отримали 2 молоковози, цього року буде придбано ще 12 охолоджувачів молока та доїльне обладнання. На Дніпропетровщині діє державна програма щодо здешевлення кредитів на будівництво і реконструкцію тваринницьких комплексів і ферм, придбання племінного поголів’я та доїльного обладнання. Минулого року фермерські господарства області отримали компенсацію у розмірі майже 31 млн грн. У рамках державної програми передбачене часткове відшкодування вартості нетелів фермерам у розмірі 7 тис грн за тварину. Молочно-виробничий комплекс, який ми відкрили сьогодні, — це результат плідної співпраці влади та бізнесу, це якісні продукти харчування, це здоров’я наших дітей», — сказав заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов.
«Буквально за рік ми створили новий унікальний молочно-виробничий комплекс на базі фермерського господарства, яке діяло у 1980-90-х роках. Наразі реконструйовано 4 існуючих та збудовано 3 нових корівники, а також доїльне відділення. Все це стало можливим завдяки підтримці губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула та налагодженій ним зручній системі видачі підприємцям області дозвільних документів. Ми швидко та зручно оформили всі необхідні документи на проект та розпочали будівництво. Губернатор тримав руку на пульсі. І ми відкриваємо ферму вже за рік від початку будівництва. У 2013 році на базі комплексу ми плануємо створити ще молзавод та м’ясокомбінат», — сказав Анатолій Клименко, керівник та засновник молочно-виробничого комплексу «Єкатеринославський».
Таким чином на Дніпропетровщині в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону створюються сучасні агропромислові виробництва з глибоким ступенем переробки сільськогосподарської продукції. А це дозволить забезпечити натуральними та якісними продуктами харчування власного виробництва жителів області та України.
На базі комплексу також буде створена міжнародна школа молочного тваринництва, де зможуть навчатися та проходити стажування студенти Дніпропетровського національного аграрного університету.
«Під керівництвом Олександра Вілкула обласна влада об’єднує можливості бізнесу та потреби навчальних закладів у сучасному практичному навчанні. Це дає можливість випускникам отримувати знання відповідно до потреб ринку, що забезпечить їх працевлаштування після закінчення ВНЗ. Відповідно, високий рівень кваліфікації молодих спеціалістів підвищить ефективність роботи сільськогосподарських підприємств», — сказав Андрій Муксімов.
Довідка:
У рамках розвитку молочних кооперативів сільські громади Дніпропетровщини отримують племінних нетелей і обладнання. Наразі члени сільськогосподарських кооперативів вже отримали 59 нетелів, ще 6 будуть вручені в найближчі час.
За підтримки міжнародних організацій (фонд Хайфер — фундація «Добробут громад») в області в минулому році створено 3 ферми сімейного типу (вартість однієї ферми 32 тис євро) по 10 голів (Покровський, Апостолівський і Новомосковський район) і будується ще 3 ферми. Важливо, що при створенні ферми селяни можуть взяти кредит під 3% річних з відстрочкою платежу на 5 років (в Укрсоцбанку за програмою Канадського уряду).
На території області працює 7 молокопереробних підприємств, які щодоби в середньому переробляють 600 тонн молочної сировини.
Середня закупівельна ціна на молоко в Дніпропетровській області становить 3,21 грн / л, у тому числі в агроформуваннях — 3,67 грн / л (з урахуванням держдотації 70-80 коп), в господарствах населення — 2,75 грн / л (з урахуванням держдотації 50-60 коп).
З метою стабілізації цінової ситуації на ринку молока 6 березня цього року підписано Меморандум про узгодження дій між Дніпропетровською облдержадміністрацією та молокопереробними підприємствами області підписали 7 провідних молокопереробних підприємств — ВАТ «Комбінат» Придніпровський «, ПАТ» Криворізький міськмолзавод № 1 «, ДП» Агролайт «, КП» Магдалинівський маслозавод «, ТОВ» Молочний дім «, ТОВ «Молагробізнес», ТОВ «Інтермол».

ПРЕС-РЕЛІЗ м. Дніпропетровськ, 25 червня 2012 року
Дніпропетровська область увійшла до трійки лідерів у всеукраїнському рейтингу із зимових олімпійських видів спорту

Дніпропетровщина посіла третє місце у другій підгрупі всеукраїнського рейтингу із зимових олімпійських видів спорту. Рейтинг складено Державною службою молоді та спорту України за підсумками змагань, які проходили з 01 травня 2011 року по 30 квітня 2012 року. Нашу область представили такі зимові види спорту, як фігурне катання на ковзанах та хокей із шайбою.
«Дніпропетровщина має потужну спортивну інфраструктуру, яка постійно розширюється та оновлюється. Область може приймати не тільки всеукраїнські, але й міжнародні чемпіонати. За підтримки нашого Президента Віктора Януковича Дніпропетровськ отримав сучасну «Льодову арену». Займатися спортом там мають можливість і професіонали, і пересічні мешканці області. Також розпочато будівництво сучасної льодової арени у Кривому Розі. Те, що Дніпропетровська область стала третьою в Україні за рівнем розвитку зимових олімпійських видів спорту, ще раз підтверджує високий спортивний потенціал нашого регіону», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Державна служба молоді та спорту України підбила підсумки рейтингу із зимових олімпійських видів спорту в Україні серед областей, м. Києва та фізкультурно-спортивних товариств. Рейтинг складено за підсумками змагань, які проходили з 1 травня 2011 року по 30 квітня 2012 року із зимових олімпійських видів спорту. Дніпропетровська область посіла третє місце у другій підгрупі (перше – Закарпатська область, друге – Донецька область).
За ініціативи губернатора Олександра Вілкула та за підтримки Президента України Віктора Януковича у Дніпропетровську на житловому масиві Червоний камінь збудована сучасна «Льодова арена». Сьогодні на базі «Льодової арени» працює міська дитячо-юнацька спортивна школа із зимових видів спорту та проводяться заходи місцевого і всеукраїнського рівня. У березні 2012 року на «Льодовій арені» проведено майстер класи з фігурного катання на ковзанах, у травні – чемпіонат області з хокею з шайбою. 16 червня 2012 року «Льодова арена» приймала міжнародний турнір із хокею з м’ячем «Дніпробенді – 2012». У «Льодовій арені» для жителів регіону організовуються масові катання на ковзанах.
Для подальшого розвитку спортивної інфраструктури регіону за ініціативи Олександра Вілкула розпочато будівництво сучасної льодової арени у Кривому Розі, відкриття якої заплановано у 2012 році.

Довідка:
Зараз у Дніпропетровській області хокеєм із шайбою займається понад 350 спортсменів. 70 із них є учнями дитячо-юнацької спортивної школи, інші займаються хокеєм у клубах та командах: «Метеор», «Дніпровські вовки», «Дніпровські яструби», «ДТС», «Придніпровськ», «Меркурій», «Ірбіс», «Яструби», «Ветеран», «Вимпел». Зі спортсменами працює 13 тренерів.
Фігурним катанням на ковзанах в області займається понад 450 спортсменів. Із них 334 – у дитячо-юнацьких спортивних школах. Зі спортсменами працюють 23 тренери.

ПРЕС-РЕЛІЗ м. Дніпропетровськ, 25 червня 2012 року

З нагоди 25-річчя Дніпропетровського Будинку органної та камерної музики двадцять кращих його працівників отримали обласні нагороди

Дніпропетровський Будинок органної та камерної музики відсвяткував своє 25-річчя від дня створення. З нагоди ювілею у Будинку відбувся святковий концерт «25 років на музичному Олімпі». За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова вручила обласні нагороди двадцятьом кращим працівникам Будинку.
«Від імені губернатора Олександра Вілкула вітаю колектив Дніпропетровського будинку органної та камерної музики з ювілеєм. Ви – служителі прекрасного. Вашою майстерністю пишається Дніпропетровщина й уся Україна. Своєю творчістю ви робите великий внесок до скарбниці музичного мистецтва нашого регіону, країни та світу. Бажаю працівникам Будинку нових творчих досягнень, вдячних слухачів і шанувальників», — сказала Марія Пустова.
Двадцятьом кращим працівникам Будинку Марія Пустова від імені губернатора вручила обласні нагороди. Із низ двоє отримали пам’ятні медалі «За вагомий внесок у розвиток Дніпропетровської області», двоє – нагрудний знак «За розвиток регіону», п’ять – Почесну грамоту Дніпропетровської облдержадміністрації, чотири – подяку голови Дніпропетровської облдержадміністрації, двоє – почесну грамоту облради та п’ятеро – грамоту облради.
«Будинок органної та камерної музики – один із провідних осередків культурного життя Дніпропетровщини й України, який несе у світ дух високого музичного мистецтва, дарує жителям і гостям нашого регіону шедеври вітчизняної та європейської класики. Дніпропетровська область має не лише потужний економічний, науковий та інвестиційний потенціал, але й багату культурну спадщину. Одне з головних завдань обласної влади – зберігати культурні традиції, примножувати їх та передавати з покоління в покоління. З цією метою в області реалізується Регіональна програма підтримки музеїв, філармоній, театрів. Зокрема, значна увага приділяється й розвитку Будинку органної та камерної музики», — сказав Олександр Вілкул.
Як зазначила директор-художній керівник Будинку органної та камерної музики, народна артистка Тетяна Бабич, органний зал для Дніпропетровщини – особливо значний об’єкт культури, що приваблює увагу всіх гостей та делегацій регіону. Він є носієм високої естетичної духовної культури За підтримки обласної влади тут проводяться фестивалі та конкурси. Ведеться велика концертна діяльність, проходять виступи талановитих дітей та молоді. Будинок органної та камерної музики є організатором міжнародного Бахівського фестивалю органної музики та міжнародного фестивалю «Квітень музичний».
У 2012 році з нагоди ювілею закладу планується реалізувати низку нових проектів, зокрема, буде створено клуб цінителів органної музики, туристичні програми відвідування органного залу. Колектив Будинку органної та камерної музики у своїй роботі постійно використовує креативні підходи, наприклад, у закладі проходять концерти релаксації для майбутніх мам «Музика на двох», концерти для наймолодших «На концерт класичної музики в повзунках», також артисти Будинку виконують сучасні естрадні пісні під звуки органу. У цьому році створені нові колективи, зокрема, студія хору хлопчиків та квартет сопілкарів при ансамблі народної музики «Січеславські музики» Практикуються творчі номери у виконанні одночасної гри на органі в чотири руки. За такою методикою в майбутньому планується організувати цілий концерт.

До уваги громадян!
Усі зауваження та пропозиції щодо ходу модернізації охорони здоров’я у Дніпропетровській області приймаються за телефоном «гарячої лінії» Громадської платформи з питань медичної реформи: (056) 377-17-34.
Дзвінки приймаються щодня з 9:00 до 18:00.

ПРЕС-РЕЛІЗ Дніпропетровськ, 25 червня 2012 року
Дніпропетровщина розпочала збирати урожай ранніх зернових культур

15 районів Дніпропетровської області розпочали збирати урожай ранніх зернових. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Загалом в регіоні підлягає до збирання 657,3 тис га ранніх зернових, а також 20,4 тис га ріпаку.
Станом на 25 листопада 2012 року в області обмолочено озиму пшеницю на площі 33,7 тис га (10,3%), озимий ячмінь обмолочено на площі 5,5 тис га (19,4%).
Загалом на жнивах будуть задіяні 3375 комбайнів, які знаходяться в повній технічній готовності. Всі сільськогосподарські підприємства забезпечені необхідними ресурсами та паливно-мастильними матеріалами.
«Я особисто контролюю збір урожаю. Усі учасники процесу мають чітко дотримуватися визначених для жнив термінів. За кожним зібраним зернятком стоїть кропітка щодення праця наших аграріїв. Відповідальна та організована під час жнив робота дозволить зібрати в області гарний урожай», — сказав Олександр Вілкул

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Привітання міського голови з днем матері
  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій
  • Заходи до Дня Європи
  • Додаткові автобусні маршрути на поминальні дні
  • Актуальні грантові пропозиції
  • Вітання з днем Європи
  • Виконком від 08.05.2024 р.
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Милосердова Володимира до вул. Леоніда Каденюка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005248-a
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Богуна Івана до вул. Миколи Лисенка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005166-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Європейська в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005908-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Ганни Світличної в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005751-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Грушевського Михайла в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005848-a
  • Оголошення про проведення конкурсу на визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-007436-a
  • У боях за Україну загинули наші земляки