Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 22.10.2012 р

Октябрь 23rd, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині завершено посівну кампанію озимини під урожай 2013 року»

На Дніпропетровщині завершено посівну кампанію озимини. Під урожай 2013 року посіяно озимих культур на території 695 тис га, що на 19 тис га більше ніж минулого року. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул під час наради щодо завершення посівної.

Станом на 22 жовтня агроформуваннями області посіяно під урожай 2013 року 695 тис га озимини, що на 19 тис га більше ніж минулого року. Зокрема, озимого ріпаку посіяно на території 77,2 тис га, озимих колосових – на 617,8 тис га.
«Забезпечення жителів області якісними продуктами харчування власного виробництва за максимально доступними цінами – це одне з важливих завдань обласної влади. Посівна кампанія – це один з основних етапів у вирощуванні майбутнього урожаю. На Дніпропетровщині завершено посівну кампанію озимини під урожай 2013 року. Усі роботи виконані вчасно та відповідно до науковообґрунтованих норм», — сказав Олександр Вілкул.
Наразі з посіяних озимих колосових культур отримано сходів на 95 % засіяних територій, що становить 587 тис га, з них в доброму та задовільному стані 96%.
Отримано сходи озимого ріпаку на території 76,5 тис га (99%), з них в доброму та задовільному стані 98%.
Як доповів губернатору Олександру Вілкулу його заступник Олександр Любович, такий відсоток сходів озимини відповідає нормі. Сприятливі погодні умови, які за прогнозами синоптиків протримаються на Дніпропетровщині ще кілька тижнів, дозволять повноцінно розвиватись озимим посівам і підвищити відсоток їх сходів.

У 2012 році майже 3,5 тис підлітків Дніпропетровщини отримали медичну та соціальну допомогу у «Клініках, дружніх до молоді»

На Дніпропетровщині активно впроваджуються нові сучасні механізми медичної допомоги молоді. Зокрема у рамках реалізації спільних заходів Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) з Урядом України в області впроваджено моделі організації «Клінік, дружніх до молоді». В таких клініках надається лікувально-діагностична, психологічна та соціальна допомога, проводяться інформаційно-просвітницькі та профілактичні заходи для осіб віком від 14 до 35 років. Вся інформація про особисті данні пацієнтів є конфіденційною.
«Ми проаналізували кращий світовий досвід у питаннях надання медичної та психологічної допомоги підліткам – людям, які стоять на порозі дорослого життя, які вперше відчувають дорослі труднощі і не мають досвіду їх подолання. Саме тому ми запровадили систему «Клінік, дружніх до молоді», яка дозволяє молодим людям почувати себе комфортно при отриманні медичної та психологічної допомоги. Уся інформація в клініках є анонімною та конфіденційною. Фахівці клінік орієнтовані на цей вік і на розуміння проблем, які є у підлітків. І, як правило, ці проблеми пов`язані не тільки зі станом здоров`я, а й з психологічними особливостями, тому допомога тут надається комплексно, з урахуванням середовища та соціуму, в якому проживає підліток. І наше головне завдання – на принципах добровільності, доступності та доброзичливості зробити цей не простий перехідний період для молодих людей максимально комфортним», — сказала начальник головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
У «Клініки, дружні до молоді» можуть звертатися особи віком від 14 до 35 років, а також їх батьки.
В таких клініках висококваліфікованими спеціалістами надається лікувально-діагностична, психологічна та соціальна допомога, проводяться інформаційно-просвітницькі та профілактичні заходи.
У “Клініках, дружніх до молоді” працюють спеціалісти: гінекологи, неврологи, педіатри, психологи, дерматовенерологи, наркологи.
Робота цих клінік дозволяє активно впливати на формування у підлітків навичок здорового способу життя, відповідального ставлення до репродуктивного здоров’я, безпечної статевої поведінки, зменшення розповсюдження наркологічних захворювань тощо.
Уся інформація про особисті данні пацієнта в «Клініках, дружніх до молоді» є конфіденційною. Пацієнти мають право не вказувати прізвище та ім`я, навчальний заклад, в якому навчаються та інші данні. Таким чином, людина, яка звернулась за медичною чи психологічною допомогою, може бути впевнена, що будь-яка інформація про стан її здоров`я залишається приватною.
На сьогодні на Дніпропетровщині функціонують 3 відділення та 6 кабінетів медико-соціальної допомоги підліткам «Клініка, дружня до молоді»: відділення у Павлоградській міській лікарні №1, у Дніпропетровській міській студентській поліклініці, у Дніпропетровському обласному наркологічному диспансері, кабінети у криворізькому Центрі первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) №2, у дитячій поліклініці спеціалізованої медико-санітарної частини №9 у Жовтих Водах, у Вільногірському ЦПМСД, у Дніпродзержинському ЦПМСД №3, у ЦПМСД в Ордженікідзе та Тернівському ЦПМСД .
Довідка:
Відділення «Клініки, дружньої до молоді» у Павлоградській міській лікарні №1: м. Павлоград, вул. Шевченка, 63, тел. реєстратури (0 232) 6 25 16

Відділення «Клініки, дружньої до молоді» у Дніпропетровській міській студентській поліклініці: вул. Гусенко, 13. Телефон реєстратури: (056) 713-56-50, телефон довіри (056) 713 57 43

Відділення «Клініки, дружньої до молоді» у Дніпропетровському обласному наркологічному диспансері: м. Дніпропетровськ, вул. Мільмана, 87, тел. (цілодобово) (068) 851-53-02.
Сайт: http://dond1.narod.ru/kdm.html

Кабінет «Клініки, дружньої до молоді» у Криворізькому Центрі первинної медико-санітарної допомоги №2: м. Кривий Ріг, вул. 23 лютого,55, тел. (0564) 36 31 50

Кабінет «Клініки, дружньої до молоді» у Вільногірському ЦПМСД: м. Вільногірськ,
вул. Жовтнева,19, тел. (05653) 5 04 10;

Кабінет «Клініки, дружньої до молоді» у Дніпродзержинському ЦПМСД №3: м. Дніпродзержинськ, вул. Комунарна, 24, тел. реєстратури (0292) 3 32 01

Кабінет «Клініки, дружньої до молоді» в Ордженікідзівському ЦПМСД: м. Ордженікідзе, вул. П. Тольятті, 19, амбулаторія №5, тел. реєстратури (05667) 6 09 33

Кабінет «Клініки, дружньої до молоді» у Тернівському ЦПМСД: м. Тернівка, вул. Маяковського, 22, тел. (095) 563 34 06

Кабінет «Клініки, дружньої до молоді» СМСЧ №9 у Жовтих Водах: м. Жовті Води, вул. Кропоткіна, 16, тел. (05652) 2 66 23

Олександр Вілкул: «Вперше в історії регіону на Дніпропетровщині пройде унікальна виставка картин Огюста Ренуара, Клода Моне та інших видатних європейських художників»

Вперше в історії регіону на Дніпропетровщині за підтримки губернатора Олександра Вілкула пройде унікальна виставка картин Огюста Ренуара, Клода Моне та інших видатних європейських художників. Зокрема, в Дніпропетровську у французькому культурному центрі «Альянс-Франсез» відбулася презентація виставки робіт європейських художників, які працювали у жанрах імпресіонізму, романтизму, реалізму та інших з колекції «Нормандія у живописі».
«Живопис – це не просто мистецтво. Це філософія світосприйняття та досконалості. Витвори мистецтва заряджають потужною енергетикою творчості, а також надають сили для розкриття свого внутрішнього потенціалу. Цього року вперше в історії регіону жителі Дніпропетровщини матимуть унікальну можливість відвідати виставку картин Огюста Ренуара, Клода Моне та інших видатних європейських художників і ознайомитися з найкращими взірцями світового мистецтва. Такої кількості творів кращих художників світового рівня вітчизняні художні музеї не приймали навіть за радянських часів. Це стане ще одним подарунком жителям регіону до 80-річчя регіоні та містком плідної співпраці Дніпропетровської області і України з Францією», – сказав губернатор Олександр Вілкул.
Усього на виставці буде представлено 57 робіт видатних французьких художників, серед яких: Огюст Ренуар, Клод Моне, Шарль Ангран, Ежен Буден, Луї Вальта, Жак Війон, Едуар Вюйар, Поль Гюе, Жозеф Делатр, Карл Добіньї, Луї-Олександр Дюбур, Теодор Жеріко, Йоган Бартольд Йонкінд, Адольф-Фелікс Кальс, Жан-Батіст-Каміль Коро, Гюстав Курбе,Альберт Лебург, Людовік-Наполеон Лепік, Станіслас-Віктор Лепін, Ежен Ле Пуаттевен, Анрі Ежен Огюстен Ле Сідане, Моріс Лувріє, Альбер Марке, Жорж Мішель, Максим Мофра, Жюль Ноель, Шарль-Франсуа Пекрюс, Робер Антуан Пішон, Теодюль Рібо, Альфред Еміль Стевенс та Еміль-Отон Фрієз.
Виставка організована Посольством Франції в Україні з нагоди 20-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Францією та Україною. Проект «Нормандія у живописі» вже отримав високу оцінку шанувальників прекрасного в країнах Європи, США, Балтії та Білорусії. Минулого року колекція експонувалася під час міжнародного саміту «Великої вісімки» у м. Довіль (Франція).
«Ми пишаємося високою честю приймати у себе «Нормандію у живописі» та сподіваємося, що ця виставка покладе початок новому етапу розвитку українсько-французького діалогу», – сказав голова обласної ради Євген Удод.
За словами президента колекції «Нормандія у живописі» Алена Турре, вона стала справжньою посланницею нормандського регіону, своєрідним мистецьким осередком пошуку ідей.
Сама назва колекції говорить про те, що збірка представляє собою своєрідну подорож по закутках неповторної країни, якою була Нормандія у ХІХ та на початку ХХ століття, з її узбережжями та сільськими просторами.
Колекція вважається поки що незавершеною. Її власники продовжують пошуки невідомих шедеврів.
Урочисте відкриття виставки заплановане на 14 листопада 2012 року.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій