Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 22.11.2012 р.

Ноябрь 22nd, 2012 Новини Вывести на печать

Губернатор Олександр Вілкул відзначив переможців і лауреатів обласного конкурсу «Студент року Дніпропетровщини» та учасників проекту підготовки майбутніх державних менеджерів

Губернатор Олександр Вілкул провів зустріч з активістами молодіжних організацій та студентських органів самоврядування Дніпропетровщини. На зустрічі він відзначив переможців обласного конкурсу «Студент року-2012» та учасників проекту підготовки майбутніх державних менеджерів для формування кадрового резерву Дніпропетровської облдержадміністрації. Також голова облдержадміністрації поспілкувався зі студентами. Вони обговорили подальші перспективи розвитку молодіжної політики в регіоні, зокрема, роботу Молодіжного центру Дніпропетровщини.
«Успішне майбутнє Дніпропетровщини та України залежить від професіоналів, які йдуть в ногу з часом і застосовують інноваційні підходи у вирішенні актуальних питань. Тому вже сьогодні обласна влада за підтримки нашого Президента Віктора Федоровича Януковича, адаптуючи систему освіти до реальних потреб ринку праці, готує менеджерів і фахівців нового покоління. І сьогодні в цьому залі присутні найпрогресивніші та найактивніші представники студентської спільноти нашої області, які своїми успіхами в навчанні та громадській діяльності вже роблять внесок у розвиток регіону та країни», – сказав губернатор Олександр Вілкул звертаючись до студентів.
Дніпропетровська область – потужний освітній центр України та Східної Європи. В регіоні під керівництвом Олександра Вілкула діє цілий комплекс Програм та проектів з підтримки молоді. Зокрема, це інноваційний проект «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти».
У рамках зазначеного проекту в регіоні цього року пройшов обласний конкурс «Студент року», що передбачав відзначення кращих студентів регіону, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті, творчості та громадській діяльності. Загалом у конкурсі взяли участь понад 200 студентів. За результатами конкурсу голова облдержадміністрації відзначив 30 найкращих студентів області за 10 номінаціями (10 переможців та 20 лауреатів): «Інноваційний прорив року», «Розумник року», «Волонтер року», «Громадський діяч року», «Лідер студентського самоврядування року», «Студентський ЗМІ року», «Спортсмен року», «Митець року», «Художня самодіяльність року», «Унікальна номінація року». Лауреати конкурсу нагороджені дипломом та цінним подарунком (електронною книгою), а переможці – пам’ятною відзнакою та цінним подарунком (планшетним ПК).
Також Олександр Вілкул вручив сертифікати щодо проходження навчання 22 учасникам проекту підготовки майбутніх державних менеджерів. Вони будуть зараховані до кадрового резерву облдержадміністрації та пройдуть стажування в управліннях. Цей проект є інтенсивним місячним курсом, що складався з трьох етапів: відбір учасників, навчання, розробка проектів. У ньому взяли участь кращі представники молодіжних організацій та студентських органів самоврядування. В результаті сформована готова команда для управління та реалізації молодіжних проектів.
Губернатор ознайомився з проектами, які розробили молоді активісти, та поставив завдання Молодіжному центру Дніпропетровщини підготувати портфоліо цих проектів, надати профільним управлінням облдержадміністрації для надання експертних висновків.
«Завдяки участі у цьому проекті ми отримали нові знання, великий досвід роботи в команді, багато позитивних емоцій, знайшли нових друзів та поспілкувалися з успішними особистостями. Ми навчилися бути більш організованими та відповідальними. А найголовніше – розробляти правильно соціальні проекти. Це нам допоможе у подальшій роботі. Ми вдячні обласній владі та особисто губернатору Олександру Вілкулу за підтримку та віру в нас», – сказала студентка Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Єлизавета Воротилова.
На Дніпропетровщині для реалізації молодіжних ініціатив обласною владою створений і діє сучасний Молодіжний центр Дніпропетровщини, який вже став потужним центром молодіжного життя в регіоні. Обласна влада підтримує молодих учених на конкурсній та грантовій основі.
На зустрічі з губернатором були підбиті перші результати роботи цього центру. Серед найяскравіших реалізованих проектів були відзначені такі заходи: 2 всеукраїнські фестивалі альтернативних видів спорту, свято до Дня людей похилого віку, Парад професій, виїзне засідання Всеукраїнської студентської ради та II обласний студентський бал. В подальшому планується відкриття юридичної клініки для молоді, котра буде працювати у трьох напрямах: юридичні консультації безпосередньо на базі Молодіжного центру, он-лайн консультації на сайті Молодіжного центру та, згідно з графіком, у кожному навчальному закладі Дніпропетровської області. Наразі закінчується робота щодо створення порталу Молодіжного центру.
Молоді активісти регіону представили губернатору свої ідеї та проекти, котрі були підтримані Олександром Вілкулом та будуть реалізовані у майбутньому. Наприклад, студент Новомосковського кооперативного коледжу економіки і права імені С.Літвіненка Іван Тетерятник звернувся до губернатора з пропозицією організувати курс лекцій керівників структурних підрозділів облдержадміністрації у профільних вишах та училищах області.
Також на зустрічі молодь підняла питання щодо розвитку науки. Нагадаємо, що за 2010-2011 роки молоді науковці регіону отримали 25 грантів на суму 1,6 млн гривень. У 2012 році буде видано вже 20 грантів. Переможці обласних наукових конкурсів проходять стажування в провідних зарубіжних вищих навчальних закладах. І нещодавно двоє молодих учених області, які отримали гранти в 2011 році, повернулися з Франції, де проходили місячне стажування. Наразі обласна влада веде переговори з посольством Франції про укладення угоди щодо систематичного проходження стажувань студентами Дніпропетровщини у французьких вишах.
«Наука – це творчість. Саме креативність та творчий підхід дозволяють винаходити нове. Завдяки ініціативам обласної влади та особисто Олександра Юрійовича Вілкула, за останні два роки кількість молодих людей, які займаються науковою діяльністю, зросла і продовжує зростати. Ми також знаємо, що з наступного року талановиті студенти, які займаються науковою діяльністю також зможуть отримувати гранти на свої наукові роботи. І для нас, студентів, отримання такої фінансової підтримки є відчутним стимулом у подальшому виборі шляху для наукової реалізації», – сказала студентка Криворізького педагогічного інституту Криворізького національного університету Ірина Бойко.
На Дніпропетровщині за 9 місяців 2012 року введено в експлуатацію на 45% площі житла більше, ніж за аналогічний період 2011 року

На Дніпропетровщині за 9 місяців 2012 року введено в експлуатацію понад 177 тис квадратних метрів житла, що на 45% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час оперативної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.
«Новий будинок – це символ нового життя. Можливість мати власну квартиру – справжнє щастя для родини, особливо молодої. Тому одним із найважливіших питань підвищення добробуту наших громадян залишається забезпечення їх власним житлом. Дніпропетровщина щороку упевнено нарощує обсяги введеного в експлуатацію житла», — сказав губернатор.
Під керівництвом Олександра Вілкула з 2010 року у Дніпропетровській області вже введено в експлуатацію понад 637 тис кв м житла. З житлового будівництва Дніпропетровщина є провідним регіоном в країні. Зокрема, область займає провідні позиції по забезпеченню соціальним житлом працівників бюджетної сфери та будівництву доступного житла в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича.
Починаючи з 2010 року на Дніпропетровщині видано 689 квартир пільговим категоріям громадян та працівникам бюджетної сфери. У тому числі у 2012 році квартири отримали 110 сімей у Дніпродзержинську, які проживали в аварійних будинках в зоні зсувів ґрунту в районі Шамишиної Балки, а також 65 сімей в Кривому Розі, які проживали в селищі Карнаватка в зоні зсувів ґрунту в районі шахти «Саксагань». До кінця 2012 року квартири отримають ще 54 родини медиків та військовослужбовців.
У рамках реалізації Соціальної Ініціативи Президента України Віктора Януковича «Доступне житло» у жовтні 2012 року у Дніпропетровську був відкритий новий житловий будинок на 63 квартири. Це перший будинок нового мікрорайону доступного житла на житловому масиві «Лівобережний-3». Протягом двох років там буде побудовано ще 15 п’ятиповерхових будинків на більш ніж 1 тис квартир.
Вартість квадратного метра в квартирах нового будинку, зведеного за програмою «Доступне житло», на третину нижча за середню ринкову ціну. Зниження вартості вдалося досягти за рахунок того, що за кошти регіонального бюджету був розроблений проект мікрорайону, безкоштовно виділена земельна ділянка під забудову та підведені необхідні комунікації та мережі.
На сьогодні у Дніпропетровській області у Програмі пільгового іпотечного кредитування беруть участь 17 будинків на 1622 квартири загальною площею 171,8 тис кв м (від одно- до п’ятикімнатних) у Дніпропетровську, Новомосковську, Дніпродзержинську, Нікополі, Павлограі, Дніпропетровському, Царичанському та Петриківському районах . Квартири у цих будинках можна придбати в кредит лише під 3 % річних. Максимальна ставка – 16 %, з яких 13 % компенсує держава.
Наразі в області за пільговими державними житловими програмами (програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів та програмою «70%+30%») наразі в області укладено 50 договорів.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині у 2013 році буде додатково введено ще 104 посади фахівців із соціальної роботи»

На Дніпропетровщині у 2013 році буде додатково введено ще 104 посади фахівців із соціальної роботи. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час колегії облдержадміністрації. Наразі за завданням голови облдержадміністрації проводиться аналіз в містах та районах області, де ще необхідно ввести ці посади. Це дозволить підвищити якість надання соціальної допомоги родинам, які потребують особливої уваги з боку держави.
Нагадаємо, що в 2012 році в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича в регіоні було втричі збільшено штат працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Зокрема, 671 новий фахівець з соціальної роботи почав працювати з 2 липня 2012 року в містах та районах області.
Нові працівники посилили ефективність реалізації низки регіональних проектів, спрямованих на підтримку соціально незахищених верств населення. Зокрема, регіонального проекту «Родина для дитини», ініційованого губернатором Олександром Вілкулом. У рамках цього проекту в регіоні створена сучасна система з розвитку сімейних форм виховання та адресної роботи з дітьми та сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах, з метою недопущення соціального сирітства. У 2013 році для посилення роботи буде введено додатково ще 104 посади фахівців із соціальної роботи з такими сім’ями.
«В регіоні діти і родини, які перебувають у складних життєвих обставинах, отримують адресну підтримку та допомогу. Для цього в області працює розширений штат працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді. Фахівці з соціальної роботи відвідують сім’ї. Якщо в них є проблеми, які не можливо самостійно подолати, то фахівець бере цю родину під соціальний супровід. Їй надається необхідна допомога, наприклад у працевлаштуванні, лікуванні, оздоровленні, відновленні документів тощо. Це робиться для того, щоб не допустити вилучення дітей із родин», – сказав губернатор Олександр Вілкул.
Він також зазначив, що за перші чотири місяці роботи нові соцпрацівники проінспектували більше 45 тис сімей. З них близько 6 тис родин взято під соціальний супровід.
З 2011 року в регіоні за ініціативи Олександра Вілкула реалізується програма «Депутати за благополуччя сімей». У рамках програми за депутатами всіх рівнів закріплені більше 6 тисяч сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Родинам надається системна допомога – в організації лікування, навчання, придбанні продуктів харчування та одягу, вирішенні житлово-побутових проблем, також надається допомога у працевлаштуванні батьків.
Для своєчасного надання допомоги дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах, за завданням губернатора Олександра Вілкула в Дніпропетровській області працює пряма гаряча лінія «Якщо ображають дитину» Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ((056) 370-48-19). Гаряча лінія дозволяє оперативно отримувати інформацію від громадян та своєчасно робити попереджувальні заходи. За період з квітня по листопад 2012 року на гарячу лінію надійшло понад 300 звернень. За результатами розгляду звернень сім’ям була надана необхідна допомога.
Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині за 10 місяців 2012 року створено 32 дитячі будинки сімейного типу, що майже в 2 рази більше ніж за відповідний період минулого року»

На Дніпропетровщині за 10 місяців 2012 року створено 32 дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ), що майже в 2 рази більше ніж за відповідний період минулого року. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час колегії облдержадміністрації. Зазначена робота ведеться в рамках регіонального проекту розвитку усиновлення та інших форм сімейного виховання «Родина для дитини» та в рамках Меморандуму про співпрацю Дніпропетровської облдержадміністрації з благодійним фондом «Розвиток України».
«Родина є однією з найбільших цінностей в житті людини. Саме любов, поради і турбота батьків формують у дитини поважне ставлення до людей, самого себе, вчать спілкуватися з навколишнім світом та виховують майбутню особистість. Обласна влада реалізує один з перших в Україні комплексних регіональних проектів «Родина для дитини». У рамках цього проекту в регіоні створена сучасна система з розвитку сімейних форм виховання та адресної роботи з дітьми та сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах, з метою недопущення соціального сирітства», – сказав губернатор Олександр Вілкул під час колегії.
Як повідомлялося раніше, цього року голова облдержадміністрації Олександр Вілкул поставив завдання в кожному місті та районі області створити не менше одного ДБСТ. І за 10 місяців цьогоріч вже створено 32 ДБСТ. Загалом на Дніпропетровщині функціонує 90 ДБСТ і 345 прийомних сімей, в яких виховується 1 тисяча 220 дітей.
В регіоні у найближчі 5-7 років планується повністю перейти від інтернатної до сімейної форми виховання. Для цього минулого року губернатор поставив завдання протягом п’яти років влаштовувати щорічно 20% вихованців інтернатів в родини громадян. Це близько 400 дітей. Так, в 2011 році усиновлено та влаштовано до сімейних форм виховання з державних інтернатних закладів 494 дитини. За 10 місяців 2012 року з державних закладів області ще 326 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, знайшли родини. З них: 67 дітей усиновлено, 76 влаштовано до прийомних сімей, 62 – до дитячих будинків сімейного типу, 99 – під опіку і піклування, 22 дитини повернуто до рідних батьків.
Проект «Родина для дитини» дав нову якість розвитку сімейних форм виховання в регіоні. Так, якщо до початку реалізації в області цього проекту на 1 січня 2010 року в інтернатних закладах Дніпропетровщини перебувало 2500 дітей, на 1 січня 2011 року – 2300 дітей. На сьогодні в інтернатах проживає вже 1132 дитини. Більш ніж за рік реалізації проекту «Родина для дитина» 820 вихованців інтернатів знайшли родини. Решта дітей – досягли повноліття і пішли в самостійне життя. Їм також надається системна допомога.
Як результат комплексної та ефективної роботи проекту «Родина для дитини» та обласної програми захисту прав дітей на Дніпропетровщині з початку 2012 року кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у сім’ях, збільшилась на 5,3%. Наразі в родинах та дитбудинках сімейного типу виховується 7 тис 729 дітей. Це 82,5% від загальної кількості дітей цієї категорії.
На Дніпропетровщині з кожним роком збільшується кількість громадян, які беруть в свої сім’ї на виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Навчання таких людей відбувається в спеціальному обласному тренінговому центрі. Але останнім часом постало питання щодо збільшення кількості тренерів, які готують кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі. Тому за завданням губернатора Олександра Вілкула обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з фахівцями Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара розробляє соціальний проект. Він передбачає створення цілої системи навчання кандидатів у батьки-вихователі, прийомні батьки, а також підвищення кваліфікації соціальних працівників і тренерів. В тому числі в рамках цього проекту будуть проводитися стажування студентів, які навчаються за напрямами: соціальна педагогіка, психологія та соціальна робота, у центрах соціальних служб. Також планується подальший розвиток волонтерського руху.
Олександр Вілкул: «За 10 місяців 2012 року на Дніпропетровщині створено близько 53 тис нових робочих місць»

За 10 місяців 2012 року у Дніпропетровській області створено 52,8 тис нових робочих місць. Про це під час колегії Дніпропетровської облдержадміністрації повідомив губернатор Олександр Вілкул.
«Одним з пріоритетних напрямків роботи влади є створення нових робочих місць та підвищення якості умов праці. Протягом 2010-2011 років в області створено понад 100 тис робочих місць. За 10 місяців 2012 року на Дніпропетровщині створено ще понад 59 тис нових робочих місць», — сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
У рамках Комплексної стратегії розвитку регіону на Дніпропетровщині реалізуються програми, спрямовані на підвищення заробітної плати та покращення умов праці.
У січні-вересні 2012 року середня заробітна плата склала 3 тис 98 грн, що на 18,5% більше, ніж в аналогічний період минулого року.
«Робота з виконання поставленого нашим Президентом Віктором Януковичем завдання – забезпечити населення належними умовами праці та гідною заробітною платою, — є системною. З 2010 року обсяг заборгованості з виплати заробітної плати на Дніпропетровщині зменшено на 77,1 млн грн (з 89 млн грн) – у 7,5 разів», — сказав Олександр Вілкул.
За 10 місяців 2012 року заборгованість скорочено на 2,9 млн грн (19,7%). Станом на 1 листопада 2012 року заборгованість по заробітній платі у Дніпропетровській області складає 11,9 млн грн. Більша частина боргу припадає на економічно неактивні підприємства та підприємства-банкрути.
Губернатор Олександр Вілкул поставив завдання головам райдержадміністрацій та міст взяти під особистий контроль це питання та забезпечити системне погашення заборгованості по заробітній платі.

Олександр Вілкул: «До кінця року на Дніпропетровщині буде введено в експлуатацію ще більше 130 нових об’єктів інфраструктури та соціальної сфери»

До кінця року на Дніпропетровщині буде введено в експлуатацію ще більше 130 нових об’єктів інфраструктури та соціальної сфери. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час засідання колегії облдержадміністрації.
«Дніпропетровщина має чіткий план свого розвитку та розбудови. Це Комплексна стратегія розвитку регіону, заходи якої влада крок за кроком виконує. За останні два з половиною роки в області побудовано, реконструйовано та відремонтовано більше 1,5 тис об’єктів. До кінця року в регіоні розпочнуть роботи ще ряд об’єктів соціальної сфери, відкриються об’єкти газо- та водопостачання. Все, що ми реалізуємо в області, підвищить якості життя наших людей», — сказав Олександр Вілкул.
Зокрема, цього року в області будуть відкриті:
• Льодова арена у місті Кривий Ріг;
• сучасний завод по виробництву комбікормів ТОВ «Інбел» у Новомосковському районі;
• житлові будинки у Новомосковську та Марганці;
• об’єкти газифікації та водопостачання у Межівському, Апостолівському та Криворізькому районах;
• дитячі садки та навчально-виховні комплекси у Новомосковському, Васильківському, Апостолівському, Солонянському та Верхньодніпровському районах;
• приміщення центрів первинної медико-санітарної допомоги у Тернівці та Царичанці;
• після термомодернізації відкриється центр позашкільної роботи та дитячої творчості імені О. Кошового у Дніпродзержинську;
• амбулаторія загальної практики сімейної медицини у Верхньодніпровську.
Також буде завершено:
• перша черга реконструкції Троїцького собору у Новомосковську;
• ремонт доріг по вул. Набережна Заводська у Дніпропетровську та вул. Богми у Синельниково.
Олександр Вілкул: «З початку 2012 року на Дніпропетровщині забезпечено стабільне зростання основних показників соціально-економічного розвитку»

З початку 2012 року на Дніпропетровщині забезпечено стабільне зростання основних показників соціально-економічного розвитку. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час засідання колегії облдержадміністрації.
Зокрема, у зазначений період обсяг промислового виробництва в регіоні зріс на 2,7%, роздрібної торгівлі – на 16,1%, реалізованих послуг – на 13,2%. Також в області зросла на 45% площа введеного в експлуатацію житла, на 0,6% — обсяги перевезення вантажів, обсяг зовнішньоторговельного обороту та експорту збільшився на 0,3%, прямих іноземних інвестицій — на 0,1%.
За 9 місяців поточного року в області на 1,5 % зросло виробництво м’яса та вперше за останні три роки в регіоні збільшено поголів’я великої рогатої худоби – на 176,5 тис. голів (або на 2,6%).
Також за цей період на Дніпропетровщині на 17,2% зросли надходження власних коштів до Пенсійного фонду, які склали 11 млрд грн. Це забезпечило своєчасну виплату пенсій понад 1 млн пенсіонерів Дніпропетровської області, середній розмір пенсій який зріс з початку року на 18,2% — до 1, 514 тис грн.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Шановні земляки!
  • Повний перелік актуальних назв топонімів міста
  • Зустріч міського голови з молодіжною радою
  • Шановні мешканці Павлоградської громади!
  • Родини привітали з Міжнародним днем сім’ї
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • Команда робототехніки Ліцею № 9 отримала патент на винахід
  • У бою за Україну загинув наш земляк Недвига Олексій
  • Реабілітація дітей з інвалідністю
  • Про надання матеріальної допомоги
  • «Реконструкція гуртожитку по вул. Промислова, 9/2 у м. Павлоград Дніпропетровської області (житло для внутрішньо переміщених осіб)», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-009320-a
  • Про відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води
  • Про визначення балансоутримувача нерухомого комунального майна
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд