Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВИНИ Дніпропетровщини 23.03.2012

Март 23rd, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «Наша мета — перетворити потенційні можливості регіону в конкретні проекти розвитку»

Презентація Дніпропетровщини, що пройшла в Києві 21 березня спільно із Американською торговою палатою зібрала більше 300 учасників – делегації дипломатичних кіл, представників головних і регіональних офісів міжнародних компаній, міжнародних фінансових організацій і фондів. Інтерес до заходу висловили посольства більше 20-ти країн та більше 100 міжнародних компаній. Про це голова облдержадміністрації Олександр Вілкул повідомив під час виступу на 12-й сесії обласної ради.
«Одним з ключових показників ефективності роботи влади є привабливий інвестиційний клімат в регіоні. Саме цей показник служить сигналом про сталий економічний розвиток, політичної стабільності в області, прозорості та зрозумілості нашого стратегічного шляху», — сказав Олександр Вілкул.
В області є успішні приклади реалізації великих інвестпроектів – інвестори, які працюють в регіоні, представили свій досвід колегам. Зокрема, Генеральний директор компанії «Майсадур» СНГ (Франція) Франсуа-Олів`є Кайо розповів про досвід співробітництва влади та бізнесу на Дніпропетровщині – в 2010-му році компанія відкрила сучасний завод з виробництва гібридного насіння кукурудзи та соняшника. Це один з найбільших інвестиційних проектів у сфері сільського господарства регіону. Також були презентовані проекти, які розроблені Дніпропетровським регіональним інвестиційним агентством (DIA http://dia.dp.ua ).
Як повідомив Олександр Вілкул, вже в день заходу було зібрано досить вагому базу пропозицій. Зокрема, представник посольства США висловив бажання підтримати проект створення логістичного центру на базі Криворізького аеропорту, в тому числі надати допомогу з підготовки техніко-економічне обґрунтування. Світовий лідер на ринку нерухомості компанія CBRE висловила інтерес брати участь в ініціативах щодо створення індустріальних парків. Розпочато переговори з китайським держхолдіногом INSPUR щодо будівництва в регіоні заводу з виробництва світлодіодного обладнання.
Як повідомлялося, на заході підписано Меморандум про співробітництво з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами Україні. Згідно Меморандуму, протягом 5 років Держагентство забезпечить співфінансування 6-ти Національних проектів, які реалізуються в Дніпропетровській області. Загальна вартість проектів становить близько 150 млн дол США.
Укладений Олександром Вілкулом та головою Американської торговельної палати Хорхе Зукоскі Меморандум про співпрацю передбачає проведення спільних ділових зустрічей, конференцій, круглих столів з питань інвестицій та обмін інформацією щодо залучення інвестицій у пріоритетні галузі економіки Дніпропетровської області.
«Захід викликав хороший резонанс. У співпраці з нами зацікавлені, нас розглядають як надійного ділового партнера. Дніпропетровська область стає одним з регіональних брендів Україні. І цей статус фіксується експертами таких авторитетних міжнародних організацій, як Всесвітній економічний форум в Давосі та міжнародне рейтингове агентство «Фітч». Експерти називають Дніпропетровську область одним з найбільш привабливих майданчиків для відпрацювання пілотних проектів або розширення бізнесу в Україну. І це для Дніпропетровщини велика честь і велика відповідальність. Інтерес до нашого регіону забезпечується чіткою програмою дій та вмінням налагодити діалог, при якому потенційні можливості перетворюються в конкретні проекти», — сказав губернатор Олександр Вілкул. Він також підкреслив, що в цьому процесі важливу роль відіграють й депутати обласної ради як представники територіальних громад, бо саме на розвиток територій й добробут людей і повинен бути направлений будь-який інвестпроект в регіоні.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою
  • ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ В ПАВЛОГРАДІ
  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • Про передачу майна