Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 23.05.2012

Май 23rd, 2012 Новини Вывести на печать

Інформація про стан потерпілих
За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації станом на 9:00 23 травня на стаціонарному лікуванні перебувають 2 потерпілих внаслідок вибухів 27 квітня. Потерпілі знаходяться в обласній лікарні ім. Мечникова.
Стан потерпілих: 2 – задовільний стан.
За завданням губернатора Олександра Вілкула всі постраждалі у повній мірі забезпечені необхідною медичною допомогою та вже отримали грошові виплати на свої рахунки.

ПРЕС-РЕЛІЗ м. Дніпропетровськ, 23 травня 2012 року
Дніпропетровська команда посіла перше місце у IV Спортивних іграх школярів України

Губернатор Олександр Вілкул привітав з перемогою Дніпропетровську команду, яка посіла перше місце у IV Спортивних іграх школярів України.
Вперше у загальній першості в історії проведення цих змагань Дніпропетровська область завоювала золото. Хлопці посіли перше місце у плаванні, дзюдо, волейболу , боксі, а дівчата показали свою майстерність у художній гімнастиці. Срібні медалі завоювали легкоатлети, а бронзу – юні футболісти. Школярі-спортсмени Дніпропетровщини випередили потужні збірні Київської та Донецької областей, які посіли друге та третє місця.
«Спортивні ігри — це перш за все здоровий спосіб життя та підвищенняінтересу до спорту серед молоді і юнацтва. Наш президент Віктор Федорович Янукович визначив 2012 рік, як «Рік спорту та здорового способу життя». Ця перемога Дніпропетровської команди – гордість и приклад для молоді», — сказав Олександр Вілкул.
Ігри проходили протягом року в різних місцях країни. У кожній області України був проведений відбір кращої команди. Команди складалися зюнаків та дівчат 1995-1997 років народження. До програми ігор були включені змагання з 14 видів спорту.

Довідка:
У Дніпропетровській області працює вище училище фізичної культури. Підготовку спортивного резерву ведуть 32 штатні тренери.Свою майстерність вдосконалюють з 12 видів спорту 401 учень. А також в регіоні працює 118 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Де 48671 учнів тренується у різних видів спорту. Їх налічується 56. Навчально-тренувальний процес у спортивних школах здійснюють 1547 тренерів, з яких 976- штатні.

ПРЕС-РЕЛІЗ 23 травня 2012 року м. Дніпропетровськ
Марія Пустова: «Зовнішньоторговельний оборот Дніпропетровщини з Латвією у січні-березні 2012 року збільшився у 1,5 рази і склав 6,2 млн дол США»
За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Аргітою Даудзе.
Сторони обговорили перспективи двосторонньої взаємовигідно торгово-економічної, науково-технічної та культурної співпраці.
Зовнішньоторговельний оборот Дніпропетровщини з Латвією у січні-березні 2012 року збільшився у 1,5 рази і склав 6,2 млн дол США. При цьому експорт товарів та послуг збільшився в 1,7 рази і склав 4,5 млн дол США, імпорт — на 21,4% та склав 1,7 млн дол США. Зовнішньоторговельні операції з партнерами з Латвії здійснювали близько 40 підприємств та організацій області.
Основу експорту товарів до Латвії склали чорні метали (48,4% у загальному обсязі експорту) та вироби з них (17,5%), залізничні або трамвайні локомотиви, шляхове обладнання (10%), харчові продукти (6%), нафта та продукти її перегонки (5,8%), зернові культури (5,6%), машини, апарати і механічні пристрої (3,2%).
Основу імпорту товарів до області склали фармацевтична продукція (25,5% у загальному обсязі імпорту), наземні транспортні засоби, крім залізничних (13,9%), продукти з м’яса, риби (11,8%), машини, апарати і механічні пристрої (10,4%), чорні метали (10,2%), текстиль та вироби з текстилю (8,4%), алкогольні і безалкогольні напої та оцет (4,8%), екстракти дубильні, барвники (4,5%), риба і ракоподібні (3,3%), полімерні матеріали, пластмаси та каучук (2,7%).
В області зареєстровано 10 підприємств, в які вкладено інвестиції із Латвії. Їх обсяг становить 0,4 млн дол. США, які вкладені у промисловість, операції з нерухомим майном, оренду, інжиніринг та надання послуг підприємцям, діяльність транспорту та зв’язку, торгівлю.
Звертаючись до Аргіти Даудзе Марія Пустова зазначила: «Латвія – це надійний партнер нашого регіону. Дніпропетровщина зацікавлена в поглибленні нашої співпраці».
Також вона наголосила, що розвиток міжрегіональних і міжнародних зв’язків, визначений губернатором Олександром Вілкулом одним із пріоритетних напрямків Комплексної стратегії розвитку регіону. Дніпропетровщина активно презентує свої можливості і досягнення в інших країнах. Зокрема, соціально-економічний та інвестиційний потенціал нашого регіону Олександр Вілкул презентував в березні в Києві для представників Американської Торгівельної Палати, в Брюсселі в Комітеті регіонів Євросоюзу, а вчора – в місті Відень в Торговій палаті Австрії.
«Ми раді бути на Дніпропетровщині. Мені дуже приємно було ознайомитися з досягненнями вашого регіону. Латвійське посольство цікавиться тими регіонами в Україні, які мають активні зв’язки з Латвією. Дніпропетровщина – розвинений та промисловий регіон, співпраця з яким нам важлива», — сказала Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Аргіта Даудзе.
У рамках візиту Посол відвідала Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького, де взяла участь церемонії відкриття фотовиставки «Латвійський шлях до незалежності», ознайомилася з науковою та виробничою діяльністю КБ «Південне» імені М.К.Янгеля та ДП «Південний машинобудівний завод» імені О.М.Макарова. А у Дніпропетровській торгово-промисловій палаті Аргіта Даудзе зустрілася з представниками ділових кіл регіону.

ПРЕС-РЕЛІЗ 23 травня 2012 року cмт. Покровка

Олександр Любович: «За рахунок збільшення продуктивності корів на Дніпропетровщині зросли обсяги виробництва молока»

За рахунок збільшення продуктивності корів на Дніпропетровщині зросли обсяги виробництва молока. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович під час обласної наради «Перспективи розвитку галузі молочного скотарства та збільшення виробництва молока і м’яса в області».
Зокрема, у 2011 році середній надій на корову в сільськогосподарських підприємствах зріс на 130 кг (або на 3%), та досяг 4,394 тис кг молока. За 4 місяці 2012 року продуктивність корів зросла на 120 кг (майже на 9%) та склала 1479 кг молока на корову. Як результат, у січні-квітні цього року в області вироблено близько 79 тис тонн молока, що на 100 тонн більше аналогічного періоду минулого року.
«Влада приділяє велику увагу розвитку молочного скотарства в області. Губернатор Олександр Вілкул поставив завдання збільшувати поголів’я корів та нарощувати обсяги виробництва молока, щоб забезпечити жителів нашого регіону якісною молочною продукцією у достатній кількості. Розвиток молочного скотарства сьогодні також активно підтримує держава – виплачується компенсація за утримання худоби та виплачуються премії за високоякісні показники молока, надається допомога, для придбання кормів та на ветеринарне обслуговування», — сказав Олександр Любович.
Цього року завдяки державній програмі з підтримки галузі тваринництва виробники молока почали отримувати компенсацію за вироблену продукцію. Наразі її отримують близько 30 підприємств області. За літр молока господар отримує близько 50 копійок компенсації. Всього за рік планується виплатити 40 млн грн компенсації.
Також держава буде виплачувати дотацію власникам молодняку великої рогатої худоби.
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів дотація виплачується з розрахунку:
250 гривень за голову — за молодняк великої рогатої худоби віком від 3 до 5 місяців;
500 гривень за голову — за молодняк великої рогатої худоби віком від 6 до 8 місяців;
750 гривень за голову — за молодняк великої рогатої худоби віком від 9 до 11 місяців.
В рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровської області для розвитку кластера сільського господарства прийнята Програма розвитку молочного скотарства на період до 2015 року. Програмою передбачена фінансова підтримка з обласного бюджету на здешевлення кредитів, залучених сільськогосподарськими підприємствами на будівництво і реконструкцію тваринницьких комплексів і ферм, придбання племінного поголів’я та доїльного обладнання. У 2011 році для покращення матеріально-технічної бази сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів з обласного бюджету виділено 500 тис. грн, за які придбані 2 молоковози. У 2012 році передбачається виділення ще 967,5 тис. грн. для придбання охолоджувачів молока.
За підтримки міжнародних організацій в області в минулому році створено 3 ферми сімейного типу (вартість однієї ферми 32 тис євро) по 10 голів та будується ще 3 ферми.
Наразі в області працюють 44 заготівельні пункти молока, які укомплектовані холодильним обладнанням та лабораторіями з перевірки якості сировини. Цього року планується відкрити ще 18 таких пунктів.
В рамках співпраці влади, міжнародних добродійних організацій (фундація «Добробут громад» – Фонд Хайфер) та бізнесу члени сільськогосподарських кооперативів уже отримали 65 нетелей.
Станом на 1 травня 2012 року у всіх категоріях господарств в області утримується 170,8 тис. голів великої рогатої худоби.
Всього в регіоні функціонують 82 господарства, що займаються розведенням великої рогатої худоби, 5 племінних заводів та 11 племрепродукторів з розведення найпродуктивніших порід худоби.

ПРЕС-РЕЛІЗ 23 травня 2012 року cмт. Покровка
Цього року на Дніпропетровщині планується збільшити поголів’я свиней на 50 тис голів

Цього року на Дніпропетровщині планується збільшити поголів’я свиней на 50 тис голів. Це дозволить збільшити виробництво м’яса в живій вазі на 5 тис. тонн. Про це повідомив в.о. начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Вадим Удовицький під час обласної наради «Перспективи розвитку галузі молочного скотарства та збільшення виробництва молока і м’яса в області».
«За обсягами виробництва м’яса Дніпропетровщина займає друге місце в Україні. І ця галузь в області активно розвивається. У січні-квітні 2012 року в області вироблено 96 тис тонн м’яса у живій вазі, що на 2,7 тис. тонн більше аналогічного періоду 2011 року», — сказав Вадим Удовицький. Він також додав: «У рамках Комплексної стратегії розвитку регіону, ініційованої губернатором Олександром Вілкулом для розвитку галузі свинарства на Дніпропетровщині впроваджуються інноваційні малозатратні технологію та залучаються інвестиції».
Зокрема, в ПрАТ «Агро — Союз» розроблено інвестиційний проект «Інтегратор» вартістю 110 млн. євро, який розрахований на 360 тис. голів свиней. Ідея проекту полягає в організації вертикально-інтегрованої системи з виробництва та переробки високоякісної свинини. Також, в господарстві ведеться реконструкція свинокомплексу.
ТОВ «Деміс — Агро» реалізує інвестиційний проект вартістю 10 млн. євро, по створенню племінного репродуктора на 2,5 тис голів свиноматок. Комплекс розрахований на реалізацію 15 тис. голів племінних свинок та 43 тис. голів молодняку для відгодівлі на рік.
У ТОВ «Фактор Д» ведеться реконструкція свинокомплексу вартістю 48 млн. євро на 2 тис. голів свиноматок. До кінця року комплекс буде укомплектований поголів’ям імпортної селекції.

ПРЕС-РЕЛІЗ 23 травня 2012 року cмт. Покровка
Олександр Любович: «Ефективна співпраця та обмін досвідом між господарствами – це імпульс до розвитку сільського господарства Дніпропетровщини»
За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Олександр Любович провів обласну нараду «Перспективи розвитку галузі молочного скотарства та збільшення виробництва молока і м’яса в області».
У її роботі взяли участь близько 70 осіб – голови райдержадміністрацій, начальники районних управлінь агропромислового розвитку, представники ветеринарної служби, керівники сільськогосподарських підприємств.
«Кластер «сільське господарство» обраний одним із пріоритетних у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону. На Дніпропетровщині проводиться велика робота із модернізації галузі. Сільгосппідприємства регіону активно використовують та запроваджують новітні форми ведення господарства, спрямовані на зростання обсягів виробництва сільгосппродукції. І обласна влада підтримує цю діяльність. Сьогоднішня нарада, яку ініціював губернатор Олександр Вілкул, — це майданчик для презентації можливостей сільгоспвиробників та обміну досвідом. Адже ефективна співпраця між господарствами – це імпульс до розвитку сільського господарства Дніпропетровщини», — сказав Олександр Любович.
Учасники наради ознайомилися з роботою молокоприймального пункту кооперативу «Світанок Олександрівки» Покровського району. Кооператив надає послуги щодо підготовки та обробки землі, догляду за посівами та збирання врожаю, по збору та охолодженню молока, штучного осіменіння, заготівлі кормів, переробці та реалізації сільськогосподарської продукції, ремонту і технічному обслуговуванню транспортних засобів.
У обласному об’єднанні сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів «Господар» присутнім був презентований проект будівництва демонстраційно-навчальної ферми на 120 голів корів. Діяльність кооперативу пов’язана із забезпеченням потреб переважно його членів у постачанні засобів сільськогосподарського виробництва, маркетингу їх продукції, а також захистом економічних інтересів кооперативів, наданням їм інформаційної, консультативно-методичної та іншої допомоги.
На сьогоднішній день в об’єднання «Господар» входить 8 кооперативів Дніпропетровської області, з них 7 молочарських і один овочевий.
Силами об’єднання у 2011 році для його членів заготовлено 38,3 тонн сіна, 2740 тонн силосу, 25 тонн сінажу та 310,2 тонни соломи.
На фермі сімейного типу сім’ї Куриленків відбулася презентація бізнес-можливостей міні-ферм. За ефективного утримання невеликої кількості корів, дотримуючись основних технологій та ветеринарно-санітарних правил, тут отримують продукцію високої якості.
На ТОВ агрофірма „Обрій” учасники наради ознайомилися з роботою ферми на 600 голів корів червоної степової та чорно-рябої молочної порід та свинокомплексу з розведення свиней великої білої породи. У 2002 році господарству був присвоєний статус племзаводу з розведення свиней великої білої породи та племзаводу з розведення великої рогатої худоби червоної степової породи А в 2009 році був присвоєний статус племінного репродуктору з розведення великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи. Станом на 1 травня 2012 року в господарстві утримується 1398 голів великої рогатої худоби, що на 184 голови більше до відповідного періоду минулого року, та 15 тис 208 голів свиней. Виробництво молока за останній рік тут виросло на 21 тонну і складає 2170 тонн. За 2011 рік вироблено м’яса 2081 тонну, що на 288 тонн більше, ніж минулого року.

ПРЕС-РЕЛІЗ 19 травня 2012 року м. Дніпропетровськ

Близько 50 тис студентів Дніпропетровщини взяли участь в обласному фестивалі художньої самодіяльності «Студентська весна»

На Дніпропетровщині визначено переможців обласного фестивалю художньої самодіяльності «Студентська весна». Загалом у фестивалі взяли участь близько 50 тис студентів з 500 художніх колективів вишів регіону. За результатами конкурсу 20 вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації визначені переможцями обласного фестивалю «Студентська весна».
За дорученням голови обласної державної адміністрації Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова нагородила переможців обласного фестивалю «Студентська весна» та зазначила: «Вітаю від імені губернатора Олександра Вілкула усіх учасників та переможців фестивалю. Молодь Дніпропетровщини характеризується великою активністю, ініціативністю та енергійністю. Обласна влада підтримує творчі ідеї та проекти наших юних талантів. «Студентська весна» – це яскравий творчий бренд студентського театрального мистецтва Дніпропетровщини. Цей фестиваль прославляє нашу область на всеукраїнському та міжнародному рівні вже багато років поспіль і є стартовим майданчиком для багатьох молодих творчих колективів».
Фестиваль є конкурсним і проходить у чотири тури:
І тур проводився безпосередньо у кожному виші і складався з оглядів-конкурсів на факультетах та відділеннях, у ході яких журі навчального закладу відбирало номери для участі у звітному концерті виша.
ІІ тур складався із звітних концертів кожного вищого навчального закладу, які проводилися на базі вишів. Під час проведення концертів журі вишу проводило відбір колективів для участі у регіональному турі фестивалю.
ІІІ тур проходив у вигляді міських концертів, учасниками яких були переможці відбіркового туру. Концерти проводилися у Кривому Розі, Дніпродзержинську, Павлограді, Нікополі і Новомосковську.
ІV тур проходить у вигляді обласного гала-концерту, учасниками якого є переможці ІІІ туру.
У фестивалі беруть участь колективи художньої самодіяльності й окремі виконавці, молодіжні студії та об’єднання вишів. Конкурсна програма представлена у таких номінаціях: сучасна популярна музика, авторська музика, музика у стилі авангард, народна пісня – соло-виконавці та гурти; театрально-сценічне мистецтво; сучасна хореографія, стилізована хореографія класик, хореографія у стилі авангард, народна хореографія – соло-виконавці та гурти; естрадний жанр (гумор, сатира); художнє слово (класична, сучасна та авторська поезія); інструментальний жанр – соло-виконавці та гурти; образотворче та декоративно-прикладне мистецтво та циркове мистецтво.
Журі фестивалю у І-ІІ турах складається з представників адміністрації та органів студентського самоврядування вишів. До складу журі ІІІ-ІV туру входять організатори фестивалю, діячі культури, режисери, актори театрів та інші компетентні особи.
Під час визначення оцінки професійне журі враховувало такі показники як: сучасність; режисуру проекту; професіоналізм виконання; сценічний імідж; самобутність; новації; тематичне оформлення сцени та глядацької зали; майстерність ведучого та зміст концертної програми та цілісне художнє враження.

Вищі навчальні заклади І-ІV рівнів акредитації області, які визначені переможцями обласного фестивалю «Студентська весна»:
1. Криворізький національний університет, в.о. ректора СТУПНИК Микола Іванович;
2. Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, ректор БОЛЬШАКОВ Володимир Іванович;
3. Акдемія митної служби України, ректор СОРОКА Леонід Степанович;
4. Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені В.Лазаряна, ректор ПШІНЬКО Олександр Миколайович;
5. Дніпропетровський державний аграрний університет, ректор КОБЕЦЬ Анатолій Степанович;
6. Дніпропетровська державна медична академія, ректор ДЗЯК Григорій Вікторович;
7. Дніпропетровська державна фінансова академія, ректор РЕДІНА Наталія Іванівна;
8. Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара, ректор ПОЛЯКОВ Микола Вікторович;
9. Дніпродзержинський технічний університет, ректор КОРОБОЧКА Олександр Миколайович;
10. Обласний комунальний вищий навчальний заклад «Інститут підприємництва «СТРАТЕГІЯ», ректор ШУМЕЙКО Олександр Дмитрович.
11. Криворізький державний комерційно-економічний технікум, директор Резниченко Наталія Михайлівна;
12. Дніпропетровський індустріальний технікум, директор Лагун Віктор Михайлович;
13. Дніпропетровський транспортно-економічний коледж, директор Таберко Лев Миколайович;
14. Дніпропетровський технікум зварювання та електроніки імені Є.О. Патона, директор Снєосіков Анатолій Миколайович;
15. Нікопольський технікум Національної металургійної академії України, директор Рубанов Володимир Миколайович;
16. Криворізький коледж Національного авіаційного університету «КРАУСС», директор Андрусевич Анатолій Олександрович;
17. Дніпродзержинський металургійний коледж, директор Лясота Станіслав Миколайович;
18. Дніпродзержинське медичне училище, директор Тимченко Тетяна Миколаївна;
19. Криворізький будівельний коледж, директор Проць Василь Степанович;
Новомосковський кооперативний коледж економіки та права ім. С.В.Литвиненка, директор Піхотіна Любов Миколаївна.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій
  • Запрошуємо на безкоштовні навчальні програми для ведення бізнесу
  • ПАВЛОГРАД ЗНОВУ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ КОНКУРСУ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання
  • Про надання матеріальної допомоги на лікування
  • Проекти 50 сесії
  • Про перейменування та приведення до мовних стандартів об’єктів топонімії м. Павлограда
  • Повідомлення про позачергову сесію